andreas.007 10.10.07, 16:27 czy ja sie przesłyszałem, ze w Chinach buduja 4,5 tysiaca km autostrad rocznie? Moze 4,5 km ... ale słyszałem tysiaca... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sc zwykle proporcje IP: *.ccc.de 10.10.07, 17:07 Chiny 1,300.000.000 mieszkancow - 4500 tys Polska 38,000.000 mieszkancow - x wychodzi, ze rocznie w RP powinnismy budowac 131 km autostrad - szału nie ma... jak wezmiesz do tego wskazniki ekonomiczne (placa dla pracownikow, koszty materialow, Pekin 2008, wzrost PKB, etc..) to wcale to tak rozowo nie wyglada :))) Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: zwykle proporcje 10.10.07, 17:23 aaaa no to kicha u nich straszna... ;)) gdyby jeszcze nie to, co kolega mi opowiadał, jak bodaj w Sznghaju z lotniska wyjezdza sie autostrada na wysokosci 2-3 pietra, a w dole domki ludzi... Jak by mi nie opowiadał, ze tam na rzece, to ruch statków, jak na szesciopasmowej autostradzie. A gosciu, który niedawno jeszcze miał schludny mundurek i sandałki, teraz podjechał merolem, a komóre miał taka, ze kolega nie wiedział, ze takie komórki sa juz produkowane... Ale wiesz co oni wszedzie pala te papierosy... a my zdrowsi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zed Re: zwykle proporcje IP: *.ipspace.xilinx.com 10.10.07, 21:03 ja bym jeszcze dodal wzrost pkb z ostatnich 5lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yyy Re: Czy ja sie przesłyszałem... w Chinach buduja IP: *.pcz.pl 10.10.07, 20:58 W chinach teraz trwa wielki bum na wszystko, autostrady, domu obiekty sportowe a to wszystko dzieki olimpiadzie Pekin 2008. A najwieksza inwestycja to Tama TrzechpPrzełowmów na Jandcy. Tylko jest jedno ALE, tamtjsi robotnicy sa opłacani za grosze! I to rózni Chiny od Polski! www.3dwhite.pl/?click=892771ad7a5fb3694b1e3f64ee2f348c Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Czy ja sie przesłyszałem... w Chinach buduja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.07, 22:46 Gość portalu: Yyy napisał(a): > W chinach teraz trwa wielki bum na wszystko, autostrady, domu > obiekty sportowe a to wszystko dzieki olimpiadzie Pekin 2008. Ha ha ha ha ha, to świetne! Z tego wynika, że wystarczy załapac się na Olimpiadę i gospodarka sama skacze w górę jak z kosmodromu!!! Ciekawe ze nam jakos Euro 2012 nie pomaga.... Taaa te reformy na przełomie lat 70 i 80-tych nie mają nic wspólnego ze wzrostem gospodarczym ChRL ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Czy ja sie przesłyszałem... w Chinach buduja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.07, 22:42 andreas.007 napisał: > czy ja sie przesłyszałem, ze w Chinach buduja > 4,5 tysiaca km autostrad rocznie? > nie, nie przesłyszałeś się choć myslałem że budują więcej. To i tak nie jest najwyższe tempo jak na Chiny :) Z obliczeń wynika, jesli wziąć pod uwagę ilośc mieszkańców w Polsce i w ChRL, że gdybyśmy mieli chińskie tempo przy obecnej liczbie mieszkańców Polski, to budowalibysmy 130 km w ciągu roku. To nie jest dużo :))) Odpowiedz Link Zgłoś
j.paczuski Re: Czy ja sie przesłyszałem... w Chinach buduja 10.10.07, 22:44 A w RFN jest więcej autostrad niż w USA. Nie dajmy się zwariować. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Czy ja sie przesłyszałem... w Chinach buduja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 22:53 To o tym cudzie mówi Tusk, waruny jak w Chinach ijazda 100 kilosów rocznie, albo i 102, a nie to był Rudy, znaczy musi być 101. Kiłebaska po chińsku to kiełbaska eukpresowa - autostradowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Czy ja sie przesłyszałem... w Chinach buduja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.07, 14:40 Gość portalu: kiełbaska napisał(a): > To o tym cudzie mówi Tusk, waruny jak w Chinach ijazda 100 kilosów > rocznie, albo i 102, a nie to był Rudy, znaczy musi być 101. > Kiłebaska po chińsku to kiełbaska eukpresowa - autostradowa. A ty co? Piszesz z lokalu pisdzielców jak zawsze :))))) my tu o autostradach, a nie o Tusku czy Kaczyńskim, a wiec spierrrrrr....aj stąd gadzino.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Czy ja sie przesłyszałem... w Chinach buduja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 14:47 Rynsztokowcu półgłowy z takimi manierami i rozumkiem to do Platformy na szefa regionu dawaj. Kiełbaska cię zapamięta feku jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Czy ja sie przesłyszałem... w Chinach buduja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.07, 15:00 Gość portalu: kiełbaska napisał(a): > Rynsztokowcu półgłowy z takimi manierami i rozumkiem to do Platformy > na szefa regionu dawaj. Kiełbaska cię zapamięta feku jeden. Nie strasz nie strasz bo się zesrasz :)))) język jak widzę używasz dokładnie taki jak PO i Pisdzielcy razem wzięci ha ha ha ha ha proponuję żeby ciebie pisdzielcy wzieli za swojego przywódcę niewiele się róznisz od szefostwa tej partii jak i wszystkich innych partii ..... I uważaj kiełbasko, bo cie jakiś pies pożre ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Czy ja sie przesłyszałem... w Chinach buduja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 15:50 Takie pieski jak Ty to kijek lizać mogą. Język rynsztoka, jakim operujesz w klawiaturze, takich półgłowych niedorozumków co miast kumać kumkają, jeno ośmieszają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Czy ja sie przesłyszałem... w Chinach buduja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.07, 15:53 > Język rynsztoka, jakim > operujesz w klawiaturze, takich półgłowych niedorozumków co miast > kumać kumkają, jeno ośmieszają. Jak zawsze piszesz o sobie, ładnie to tak? ha ha ha ha ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Czy ja sie przesłyszałem... w Chinach buduja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 16:32 Chłopcze, co rozumku nie starcza, że cytujesz przedszkolną klasykę? Widać, życie mija Cię bokiem i nigdy nie pieściła Cię Nike. Odpowiedz Link Zgłoś
gradus2004 Re: Czy ja sie przesłyszałem... w Chinach buduja 11.10.07, 15:07 tam nie ma Natury2000 i nie ma protestow ludnosci. Jak partia zdecyduje, ze ma byc autostrada to nie ma znaczenia czy jest tam jakas wioska czy jezioro czy gory... po prostu buduja :) W razie czego gore sie przesunie :) Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Czy ja sie przesłyszałem... w Chinach buduja 11.10.07, 15:13 wybacz Gradusie, ale w Polsce mamy w planach od dziesiatków lat pewne autostrady czy chocby drogi, a budowa mimo tego nie dzieje sie! I to nie z uwagi na protesty czy inne takie... ;((( Odpowiedz Link Zgłoś
gradus2004 Re: Czy ja sie przesłyszałem... w Chinach buduja 11.10.07, 18:05 andreas.007 napisał: > wybacz Gradusie, ale w Polsce mamy w planach od dziesiatków lat > pewne autostrady czy chocby drogi, a budowa mimo tego nie dzieje sie! > I to nie z uwagi na protesty czy inne takie... ;((( przeciez mowimy o tym co jest teraz a nie co bylo... w Chinach tez dopiero niedawno zaczeli budowac autostrady. A gdyby przez ostatnie 50 lat budowalo sie w Polsce tyle drog co w ostatnich paru latach to bysmy mieli sytuacje prawie taka jak w Niemczech. A gospodarka polska dopiero zaczyna sie rozwijac. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Czy ja sie przesłyszałem... w Chinach buduja 11.10.07, 15:21 popatrz a u nas taka sama partia prze dwa ostatnie lata sie zastanawiała czy podpisac z oligarchą kulczykiem umowe na odcinek od nowego tomyśla do świecka ,w koncu przed wyborami podpisała z tym że juz o kilkaset milionów drozej niż gdyby to zrobiła od razu ,a sama (ta partia he he) od początku do końca wybudował 500 metrów słownie piećset metrów autostrady !, he he he. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Czy ja sie przesłyszałem... w Chinach buduja 11.10.07, 15:56 musisz wiedziec, ze zadna partia ani nawet pan Michnik w Polsce nie wybudowała nic! To jest taka bolszewicka propaganda, ze partia buduje... naprawde Ty w to uwierzyłes, ze to wszystko to partia zbudowała? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Czy ja sie przesłyszałem... w Chinach buduja 11.10.07, 16:16 no jak, codziennie slysze że pis miał same sukcesy przez ostatnie dwa lata, wiec mówie jaki jest ich sukces i wyłaczna zasługa od początku do konca --500 metrów autostrady, he he, jarzysz?, he he. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: a co do michnika andreas 11.10.07, 16:21 to przeczytaj sobie najnowszy wywiad z im w przekroju czy portalu WP. może ci wreszcie ta ząćma mózgowa zejdzie, he he. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Czy ja sie przesłyszałem... w Chinach buduja 11.10.07, 21:02 partia nie buduje, a żeruje! Kazda kolego forumowy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bysior Re: zaimportuj 3mln chińczków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.07, 15:55 daj im jeść i gdzie mieszkać i się rozmnażac, zorganizuj prace i tez będziesz miał 4500 km autostrad rocznie. Swoją droga trzeba by dziesięść tysięcy samolotów po 300 osób każdy by przerzuić tych chińczyków do Polski w ciagu roku. 27 siedem dziennie i przez rok byśmy ich tu zwozili. Dlatego mało realne są te marzenia o chińczykach budujących stadiony i drogi w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: zaimportuj 3mln chińczków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.07, 16:08 > Dlatego mało realne są te marzenia o > chińczykach budujących stadiony i drogi w Polsce. Dlaczego? Kazdy kto weźmie tę robotę i się na niej zna i zrobi odpowiednią do tego logistyke da sobie radę. To Polacy nie potrafia nic zrobic normalnie i do tego kopia się po dupskach. U nas jak zawsze polityczne olimpiady dla ubogich są ważniejsze niż dobro kraju. Nawet Czesi, których jest kilka razy mniej niż nas, zbudowali sobie bez problemów prawie 3000 km autostrad :))) Jak w Polsce politycy i wynajęte przez nich szmaty będą się dalej kopać po jajach, to jeszcze długo będziemy na te autostrady czekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bysior Re: zaimportuj 3mln chińczków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.07, 16:44 Sam fakt budowania jest efektem ogromengo procesu logistycznego, a ten wymaga uzgodnienia tak wielu spraw, że może to zająć więcej czasu niż samo budowanie. I tego właśnie czasu nam teraz brakuje! Odpowiedz Link Zgłoś
gradus2004 Re: zaimportuj 3mln chińczków 11.10.07, 18:12 Gość portalu: gość napisał(a): > Nawet Czesi, których jest kilka razy mniej niż nas, zbudowali sobie > bez problemów prawie 3000 km autostrad :))) skad Ty masz takie dane?? Liczac same kilometry to raczej maja mniej autostrad niz my... Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Chinczycy maja przyjechac do Szczecina! 11.10.07, 22:28 Przeciez zaraz po Olimpiadzie 2008 w Chinach maja przyjechac Chinczycy do Szczecina... Jak pamietam ma byc budowane wielkie centrum hotelowo-relaksowe, a chinska firma twierdziła, ze przywioza swoich budowlańców... Pan Jurczyk podpisał list intencyjny i zdaje sie kupili juz cos... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bysior Re: Oj Andreas uśmiałem się hehe !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.07, 07:57 A Ci Chińczycy to do Olimpiady zostają w Chinach, bo im tam brakuje rąk do pracy i muszą też (partia nakazuje) kolokwialnie mówiąc robić tzw. olimpijską frekwencje. Takie argumenty to wielka BZDURA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś