Dodaj do ulubionych

All inclusive. Smród też. Przygody w Turcji

• nautilus77 All inclusive. Smród też. Przygody w Turcji 26.08.09, 02:24
      powinni te malpe posadzic na ten umazany sedes - rezydentka .....
    • Gość: agu Re: All inclusive. Smród też. Przygody w Turcji IP: 195.82.181.* 26.08.09, 04:21
      Mnie podobna historia z biurem Traveltime (Orbis Travel) raz na
      zawsze wyleczyła z chęci korzystania z usług biur podróży.

O ile ITAKA przyznaje się do błędu i przyzna odszkodowanie -
      szacunek, błędy zdarzają się każdemu. "Renomowane" biuro Orbis
      niestety tego nie potrafiło zwalając winę na kontrahenta (!!!) a z
      turystów robiąc idiotów.

Teraz zwiedzamy świat na własną rękę :)
    • jaziun All inclusive. Smród też. Przygody w Turcji 26.08.09, 07:34
      Bookuje sobie samolot, hotel i jadę. Lepsze, tańsze..
    • zbigniew1000 ITAKA-naprawa wizerunku to $$$$$$$$. Gratulacje 26.08.09, 07:46
      Tak jak wspominałem na początku, rezydentka pewnie poleci...do
      domu...
      Wizerunek firmy na ucierpiał, ale jakoś mi nie szkoda.
      Jak ktoś tak traktuje klientów to, później może sie zdziwić.

Teraz tylko dobra kampania kontekstowa na słowa ITAKA z
      przekierowaniem do tego wątku....aby otworzyć oczy potencjalnym
      klientom i za rok mamy kolejnego KOPERNIKA....

Jak dobrze, że jest internet...
    • abakusso ITAKA? Nas też oszukali!!!! Zobaczcie FOTO 26.08.09, 08:03
      tak wygląda Hotel **** Mirtylos w Grecji wg. Itaka

www.piwowar.art.pl/mirtylos/
      Reklamację odrzucili...
      Radzę trzymać się od tego biura z daleka.
      • Gość: japa To chyba jakiś żart? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 08:55
        Jesli to ma byc hotel 4 gwiazdkowy to ja jestem kucharzem chińskiego mandaryna.
        Panowie z Itaki chyba zapędzili sie w ciemny róg i zupełnie nie panuja nad tym
        co robią. Wróże im dość szybki upadek niestety. Szkoda.
      • Gość: Daniel Re: ITAKA? Nas też oszukali!!!! Zobaczcie FOTO IP: *.poczta-polska.pl 26.08.09, 09:09
        Świetny opis hotelu, w****** mnie to jak biura próbują wcisnąć ludziom g**** i
        zarobić na tym kupę pieniędzy.
        Zastanawiały mnie zdjęcia, ale po wejściu na Twoją stronę już wiem dlaczego są
        dobre :)
        Osobiście byłem w kiepskim hotelu w Tunezji, całe 2 gwiazdki. Przeczesałem z
        żoną internet i wiedzieliśmy w co się pakujemy :)
        na miejscu jednak okazało się że było lepiej niż się spodziewaliśmy - oczywiście
        nie zawsze tak będzie.
        Dodam że mieliśmy mieć pokój z widokiem na morze, nie dostaliśmy, ale pani
        rezydent zwróciła nam pieniądze od ręki bez gadania.
        mam nadzieje że TUI/Scanholiday nadal mają dobrą obsługę rezydentów.
      • Gość: lalak Re: ITAKA? Nas też oszukali!!!! Zobaczcie FOTO IP: *.praintl.com 26.08.09, 09:42
        Bez przesady, ladny hotel, naprawde nie wiem, czego chcesz?
        Marriotta? A ze za oknem budowa, to przeprasza, nikt ci widoku z
        okno juz nie zagwarantuje...
        • czwarty.wymiar Re: ITAKA? Nas też oszukali!!!! Zobaczcie FOTO 26.08.09, 10:39
          Hotel według relacji miał być 4 gwiazkowy/4 kategorii, natomiast sam hotel "chwali" się tylko 1 gwiazdką/kategorią.
          Rozumiem, że ty nie masz żadnego "ale", gdy ci tego typu wałki robią i stąd twoje zdziwienie?
    • ktos210 All inclusive. Smród też. Przygody w Turcji 26.08.09, 08:13
      " itake " se wakacje załatwiliście :). Kto normalny jedzie do turasów przecież
      to syf jak w egipcie! To jest chyba kulturowe im dalej na południe tym większy
      syf.
    • carcharodon.carcharias Itaka ... warto zapamietać !! 26.08.09, 08:14
      Nie miałem przyjemności korzystać z tego biura i jedno jest pewne już miał nie
      będę !!
    • Gość: observator Side to nie kurort tylko pustynia z hotelami. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.09, 08:14
      Każdy kto był to wie że Side to nie żaden kurort tylko pusta przestrzeń za
      miastem zabudowana "molohowatymi" hotelami. Nie ma tam nic poza hotelami. A
      podobne sytuacje zdarzały się już wcześniej zwłaszcza w hotelach nastawionych na
      Rosjan i Polaków.
    • bielek80 All inclusive. Smród też. Przygody w Turcji 26.08.09, 08:22
      JEśli macie pozytywne doświadczenia z biurami podróży to można je
      polecić na www.zrobione.pl. to serwis fachowców godnych polecenia
      • Gość: ja Re: All inclusive. Smród też. Przygody w Turcji IP: *.mgk.olesnica.pl 26.08.09, 08:44
        Ja byłam w Turcji z biura ALl Star,jestem zadowolona ,Alanya ,hotel Gurgulu
    • adwach Dlatego preferuje wakacje w Polsce 26.08.09, 08:23
      pojada za dużą kasę za granicę a potem lądują w smrodzie. Nie znają języka
      angielskiego (o innym już nie wspomnę) a potem stres, płacz i pretensje....
      • Gość: eh Re: Dlatego preferuje wakacje w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 11:37
        Zazdrość to straszna rzecz. Pewnych rzeczy w Polsce nie zobaczysz, a jak
        zakwaterowaliby cię tak jak tych pechowców to choćbyś znał geniuszu aramejski to
        gó... wskórasz.
    • modnisia2007 All inclusive. Smród też. Przygody w Turcji 26.08.09, 08:34
      Popieram przedmówcę.Chcą pokazać ,że stać ich na wakacje za granicą i jadą jak
      najdalej stąd.Słoma im z butów wystaje i języka nie znają a potem lądują w
      syfie!I po powrocie do kraju udają w jakim to luksusie się pławili!!!Żenada!
      • Gość: moria ITAKA wpadka w Hiszpanii IP: *.chello.pl 26.08.09, 08:44
        Miało być cudownie ITAKA bądź co bądź firma.
        Hiszpania obajzd Vuelta Espania. Lizbona - zamiast przewidziany
        hotel kompletna nora (tynk odpadajacy porozbijane kafelki stare
        skarpety w szafie etc, kolacja w knajpie (a właściwie w piwnicy)
        obok hotelu. O jedzeniu nie wspomne szkoda się rozpisywać. Santiago
        zamiast hotelu min 3 gwiazdki camping. Poza tym wiele
        innych "kwiatków". Ktoś zainteresowany moge podesłac fotki. Grupa
        złozyła reklamacje. Ktoś powie na objeździe są różne hotele. Racja
        ale mówmy o hotelach ...
        • zz_asienka Re: ITAKA wpadka w Hiszpanii 26.08.09, 08:58
          z tymi gwiazdkami tez nie ma reguly, ja bylam w Gumbet/k. Bodrum w
          3* hotelu Turihan, bardzo porzadnie, a w tym roku jeszcze jest
          odremontowany, caly czas ma 3* ale jak na moj gust zasluguje na 4*.
          Pierwszy raz pojechalam z Eximem, bylam zadowolona, chociaz na
          koniec mieli problem z lotem, opoznienie o 12 godzin, ale
          powiadomili nas jeszcze w hotelu, gdzie moglismy zostac dodatkowe
          pol dnia i dostalismy kolacje.
          Drugi raz pojechalam z Wezyrem, ktory przebookowal powrot o 12
          godzin wczesniej, powiadamiajac nas faksem na 3 godziny przed nowa
          godzina powrotu. Zrobilysmy awanture, w rezultacie wracalysmy innym
          lotem, ale i tak z przygodami. Oddali jedynie za dodatkowy bilet
          PKP, mozna bylo zapomniec o rekompensacie, przeprosinach, znizce na
          kolejna wycieczke.. i tak bysmy nie skorzystaly. WEZYR - never
          again. EXIM - w porzadku, choc ceny tak winduja ostatnio.....
          • Gość: karol Re: ITAKA wpadka w Hiszpanii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 09:03
            Te wszystkie Wezyry, Itaki, Eximy cienko przeda i... zwyczajnie nabieraja
            klientow zawyzajac w opisach kategorie tanich hotelikow. Ten przyklad z szalona
            rezydentka to dobry dowod na to, ze oni zupelnie nie kontroluja tego co robia a
            to prosta droga do upadku. Polskie biura sa za slabe na rynkach turystycznych,
            nie maja sily przebicia i kontraktuja to, czego inni by za nic nie wzieli. Ot
            smutna prawda.
        • guyritchie a do czego potrzebne Ci było biuro 26.08.09, 12:33
          poniżej ktoś brutalnie (i nieco chamsko) zadał to pytanie.
          A poniewaz znam trochę Lizbonę i wiem, ze kulinarnie jest to fenomenalne
          miejsce. A biuro wsadziło cie do jakies dziadowskiej, turystycznej knajpy. I co
          ty wiesz po tej wycieczce o Lizbonie?
          Program był jednodniowy?

Hiszpania i Portugalia to wg mnie doskonałe miejsce do samodzielnych podrózy.
          Pełno tzw tanich lini lotniczych. Bilet z Barcelony do Lizbony kosztuje 30 EUR.
          tyle samo do Malagii czy do Jerez.
          W Portugali pociagiem Alfa Pendular mozna podrózowac z Faro przez Lizbonę do
          Porto za podobne stawki.

Ogromna ilość hoteli pozwala wybrać coś dla siebie w rozsądnych pieniądzach. W
          Lizbonie zatrzymywałem sie w hotelach za 60, 80 i 100 eur. (co prawda Barcelona
          to juz droższe miejsce) i zawsze cena była adekwatna do serwisu. z tym ze ja nie
          szukam hoteli poniżej pewnego standardu. O wspaniałości jedzenia w Lizbonie nie
          trzeba wspominać! Różnorodnośc ryb i morskich stworzeń nie pozwala kulinarnie
          się nudzić.

Byłem kiedyś we wrześniu na cabo da roca. dzien jak co dzień w portugalii był
          piękny. swiatło na końcu znanego mi swiata (nie byłem do tej pory w zadnej z
          ameryk) było jak z obrazów impresjonistów. Ludzi było mało bo to wrzesień, juz
          po szczycie turystycznym, wiec nic owego pozornego spokoju oceanu nie mąciło. Do
          czasu... do czasu w którym przyjechała wycieczka objazdowa z Polski. Pilot
          głośno krzyczał, że maja 15 minut. Taka parka wyskoczyła z aparatem na statywie.
          panienka pozowala a koles ustawiał aparat, za chwilę doskoczył do niej, a aparat
          zaczął walić zdjęcia seryjne samowyzwalaczem. po chwili złożyli wszystko i już.
          chyba nawet nie wiedzieli gdzie byli. po 15min po autobusie nie było sladu.

Do czego potrzebne jest biuro podróży?!
      • Gość: bea Re: All inclusive. Smród też. Przygody w Turcji IP: 78.8.104.* 26.08.09, 09:24
        Cóż w Turcji wakacje spędzam regularnie zawsze w innej miejscowości czwrty raz
        w tym roku zawsze wybieram hotel 4**** lub 3*** i nigdy nie narzekam obsługa
        hotelowa miła i kompetentna, poznaj a później oceniaj bo jak tu pisać o czymś
        czego się nie widziało...
      • Gość: turysta Re: All inclusive. Smród też. Przygody w Turcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 11:00
        popatrz w lustro słomiana modnisio
      • Gość: Gość Re: All inclusive. Smród też. Przygody w Turcji IP: *.itcomp.pl 26.08.09, 13:49
        Nie wiem co ma znaczyć ten wpis. Ludzie zapłacili i mają rację, że
        żądają zwrotu kosztów za takie traktowanie. A słoma to może wychodzi
        temu co to napisał bo Ci ludzie mają rację!
    • fruchtzwerg Rozwiazanie jest proste 26.08.09, 08:46
      Nie jezdzidc do krajow muzulmanskich

Powod 1 - to wrogowie. Tacy sami wrogowie wolnosci jakimi byli nazisci i
      komunisci. dobrowolne zasilanie ich kasa jest idiotyzmem i samobojstwem

Powod 2 - to holota. Etyka islamu bardzo, ale to bardzo rozni sie od
      chrzescijanskiej i - nazwijmy to - pochrzescijanskiej. Tak bardzo, ze
      jakiekolwiek wspolistnienie na tym samym terenie jest niemozliwe
    • Gość: zoltan Re: All inclusive. Smród też. Przygody w Turcji IP: *.tieto.com 26.08.09, 08:47
      Ile ci TUI płaci za reklamę? :)
      • Gość: karol Re: All inclusive. Smród też. Przygody w Turcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 09:06
        TUi nie musi sie bawic w placenie za posty na forum. Ani Neckerman ani Scan
        Holiday... oni po prostu sa silni i przez to bardziej pewni. W tych biurach
        obowiazuja sztywne standardy czego nie mozna powiedziec o malych polskich firmach.
    • gosia.l All inclusive. Smród też. Przygody w Turcji 26.08.09, 09:01
      bylam w Turcji wielokrotnie. W Side 2 razy. Nigdy nic zlego mnie nie
      spotkalo.
      www.easygo.pl/opinie/turcja/sun-club-side-mu6.html?gclid=CIT4oqDfwJwCFU0B4wodXQ4gnA
    • marek.lipski All inclusive.Turcja jest wspaniala. 26.08.09, 09:02
      Wszedzie zdarzaja sie podobne sytuacje.Sa rozne biura podrozy.
      Profesionalne maja w ciagu kilka minut,na ekranie monitora,
      okreslone objekty turystyczne,live,na zywo przez webcam.
      To juz jest standartem.Nawet okreslone pokoje
      sa pokazywane jak sa wolne.Mozna nawet sprawdzic okolice.
      Przykro mi dla turystwo ze Szczecina jesli to polega na prawdzie.
      Poza tym jest skype i mozna sie bezposerdnio kontaktowac.
      Lub przez przez inne programy.Turcja,2009 powtarzam jako kraj
      przyjmujacy miliony turystow jest wspaniala.
      • Gość: pani aneczka po cholerę biuro podróży? IP: *.acn.waw.pl 26.08.09, 09:08
        rozumiem w pradawnych czasach, kiedy nie było internetu i tanich linii
        lotniczych, ale teraz??? trzeba byc kompletnym idiotą, żeby korzystac z
        posrednictwa biur podrózy, mieszkac z grupą innych polaków, być narażonym na
        kontakty z jakimiś "rezydentkami" i płacic haracz za posrednictwo...
        • Gość: rmk Re: po cholerę biuro podróży? IP: *.adsl.inetia.pl 26.08.09, 09:27
          Gość portalu: pani aneczka napisał(a):

> rozumiem w pradawnych czasach, kiedy nie było internetu i tanich linii
          > lotniczych, ale teraz??? trzeba byc kompletnym idiotą, żeby korzystac z
          > posrednictwa biur podrózy, mieszkac z grupą innych polaków, być narażonym na
          > kontakty z jakimiś "rezydentkami" i płacic haracz za posrednictwo...

Po pierwsze kto ci dał prawo obrażania innych? Że wybierają z wygody biuro
          turystyczne nie są idiotami, to ich wybór i nie masz prawa ich oceniać i
          osądzać. Jeżeli ktoś lubi załatwiać sobie wszystko (lot, hotel, itd., płacić za
          wszystkie posiłki i inne) to niech sobie załatwia sam wakacje. Ale jeśli ktoś ma
          ochote wypocząć i nie myśleć o niczym to idzie do biura, płaci i nic go nie
          interesuje. A jeśli nie chcesz użerać się z innymi polakami to jedź z
          zagranicznego biura. Proste.
          • Gość: PawelA Re: po cholerę biuro podróży? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.09, 10:11
            > A jeśli nie chcesz użerać się z innymi polakami to jedź z
            > zagranicznego biura. Proste.

Niestety, nawet wtedy nie jest tak prostu, na największym "zad**" spotkasz
            "świetnie zorganizowaną" wycieczkę Rodaków, przez których wstyd ze sobą
            rozmawiać w języku polskim.

A co do rad, też wykupowaliśmy z Żoną wycieczki z biur zagranicznych, mając
            wiele przykładów z najbliższego nam otoczenia i bynajmniej nawet przez myśl nam
            nie przechodzi kupienie czegoś w biurze polskim.
            Do Malkontentów, wyjeżdżając z biurem niemieckim, nie mieliśmy kłopotów z
            rezydentami, nie siedzieliśmy przy stolikach z Niemieckimi "inteligentami", oraz
            nie było takiego chlewu ogólnego jak opisany w komentach i w artykule ;-).
        • guyritchie bo bywa taniej 26.08.09, 09:49
          ja jeszcze NIGDY nie skorzystałem z oferty biura podrózy
          i doskonale cię rozumiem (tylko nie obrażaj innych).

zawsze sam organizuję wyjazdy. kupuje bilety lotnicze, rezerwuje hotele. to
          niewatpliwie pozwala znacznie lepiej poznac miejsce do ktorego jedziesz. nawet
          znalezienie dobrej knajpki staje sie tak naprawde "wycieczką fakultatywną". ale
          takie spedzanie urlopu jest droższe. i to sporo. tracisz spokojną głowę o
          posiłki, komunikację czy tzw. atrakcje ale zyskujesz swobodę.

od kilku lat jezdze na urlop do Lizbony. oczywiscie organizuje wyjazdy sam. i
          tego sposobu spedzania urlopu bym nie zamienil na zadna oferte biura podrózy.
          w ciągu roku kilka dłuższych łikendów spedzam w róznych miastach europy i tez do
          tego nie potrzebuję biura podrózy.

Wydaje mi sie, że polski model urlopu w Turcji, Tunezji czy w Egipcie to wynik
          szukania jak najtanszych ofert, nieumiejtności zweryfikowania informacji
          otrzymywanych z biura podrózy (tripadvisor.com jest wspanialym narzedziem),
          bariera jezykowa,
          i chyba czyms w rodzaju instynktu stadnego.

Polecam wszystkim samodzielne ułożenie wakacji! To swietna przygoda. Szansa
          poznania wielu ludzi, odkrycia miejsc do których z biurem podrózy nie trafi się.
          Ludzie spróbujcie!
          • hobbitfrodo Re: bo bywa taniej 26.08.09, 15:50
            Popieram! Dla mnie największą frajdą jest organizowanie sobie wyjazdów, zarówno
            urlopowych jak i weekendowych, bardzo to lubię, o czym wie mój mężczyzna i
            zawsze zdaje się na mnie (jeszcze nigdy nie narzekał). Ale rozumiem tych, którzy
            decydują się na ofertę biura podróży i oczekują wspaniałych wakacji - to
            normalne jak się ma urlop raz do roku albo rzadziej! Ja kiedyś też kupowałam
            wycieczki w biurach podróży i też miałam różne przeboje - między innymi z
            Triadą, którą absolutnie odradzam brrr. Dlatego teraz wolę sama rezerwować hotel
            i przelot oraz komunikację na miejscu.
      • Gość: karol Re: All inclusive.Turcja jest wspaniala. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 09:11
        Z duzymi i renomowanymi biurami hotelarze sie licza bo maja od nich najwiecej
        gosci kontraktowanych na lata z gory. Male i nieznane na miedzynarodowym rynku
        biura, jak ta Itaka, skazane sa na resztki i nikt sie nimi nie przejmuje. Taka
        jest smutna prawda. Do tego dochodzi jak widac kompletny brak profesjonalizmu
        tzw. rezydentow.
    • niezniszczalna All inclusive. Smród też. Przygody w Turcji 26.08.09, 09:06
      ja i cała moja rodzina byliśmy w Turcji na przełomie lipca i sierpnia z biurem
      podroży Itaka w 5 gwiazdkowym hotelu Joy Pegasos w miejscowości Incekum,
      rewelacja polecam czysto pięknie, wymarzone wakacje, jedna tylko zasada jak
      się leci do krajów typu Egipt, Turcja to tylko brać hotele pięciogwiazdkowe,
      • Gość: Eustachy Motyka Re: All inclusive. Smród też. Przygody w Turcji IP: *.mpwik.com.pl 26.08.09, 09:32
        Cóż - z usług Itaki korzystam od lat, jednak póki co były to
        wycieczki. Mieli tylko jedną wpadkę - zakwaterowanie osób dla
        których zabrakło miejsc w nieciekawym hotelu w Montecatini Terme.

Nie zgłaszałem reklamacji, bo to głupstwo - jeden dzień, a wyjazd
        wspaniały.

Na razie jestem bardzo zadowolony i wycieczki z Itaką polecam.
        Kiedys trafilismy do genialnego hotelu w Abbadia San Salvatore,
        Hotelu Giardino. Jedzenie gotowała mamma, a jedzenie np. takiej
        lasagne z karczochem to absolutnie nie "hotelowe" doświadczenie.

Pobytówek z Itaką nie próbowałem jeszcze. Może faktycznie z jakiegoś
        niemieckiego biura podróży warto pojechać...
      • Gość: Ja Re: All inclusive. Smród też. Przygody w Turcji IP: 212.244.185.* 26.08.09, 09:58
        ja za to byłam w Sarigerme w Turcji w Joy Pegasos.Itaka sprzedawała
        to jako 5 gwiazdkowy hotel a pokoje brzydkie,jedzenie średnie,lezak
        przy lezaku,niezagospodarowana plaza,wszedzie halas,glosna
        muzyka,basen przez kilka dni zamknięty.Musielismy zmienic pokoj, bo
        smierdzialo i bylo jak w piwnicy a rezydentka nic nam nie chciala
        pomoc. chcialam tylko nadmienic,ze bylismy tydzien a zaplacilismy
        3000od osoby!nigdy wiecej z ITAKA
    • super_stokrotka Kochani, na tym polega kapitalizm. Na klamstwie. 26.08.09, 09:13
      Czy wy naprawde myslicie, ze za 4 tys. mozecie miec samotna wyspe z
      palmami?
      • calcinus Re: Kochani, na tym polega kapitalizm. Na klamstw 26.08.09, 13:03
        A kto pisze o "samotnej wyspie z palmami"? Najpierw przeczytaj komentowany
        artykul a potem sie wypowiadaj.

I owszem, za 4 tysie mozna spedzic urlop w godziwych warunkach, pogooluj sobie
        to sie przekonasz.
    • koszyk.0 za takie ceny 26.08.09, 09:25
      nie ma się co dziwić - turcja jest najtańszym "egzotycznym" krajem...

--
      salon fryzjerski kraków
      fryzjer kraków
    • pcspec All inclusive. Smród też. Przygody w Turcji 26.08.09, 09:34
      A wystarczyło sprawdzić co oznaczają w Turcji trzy gwiazdki. Byłem w tym roku w Turcji, w tej okolicy i nie widziałem hotelu o mniejszej ilości gwiazdek.
      Oczywiście można się oburzać. We wszystkich biurach w których byłem przed wyjazdem informowano mnie, co oznaczają tureckie albo tunezyjskie trzy gwiazdki.
      Pokój miałem brzydki, ale w przeciwieństwie do innych, miałem ładny widok. Godziłem się na to, bo w hotelu i tak prawie mnie nie było.
      Jaki z tego wniosek? Trzeba się chociaż trochę zainteresować realiami kraju w którym zamierza spędzić urlop. Zdobycie informacji o tym jak wyglądają trzygwiazdkowe hotele w Side zajmuje kilka minut…
      W Side nie brakuje sześciogwiazdkowych resortów, gdzie śmieci leżą tylko pod płotem. Tylko, że pobyt tam kosztuje nieco więcej…

Rezydenci, to inny temat. W życiu nie spotkałem się z pomocą rezydenta. Gdy w tym roku o 3 w nocy jechaliśmy na lotnisko, byłem świadkiem ciekawej rozmowy rezydenta z klientem, któremu nie odpowiadał pokój. Pewnie, ze względu na późną porę, rezydenta wzięło na szczerość: „ależ oczywiście, ma Pan prawo składać reklamację, ha! ha! ha! Wiecznie ktoś składa reklamację, haha! Oczywiście może Pan składać reklamację…”

Użerają się ludzie z rezydentami, którzy obsługują hotele na całym południu Turcji i mają gdzieś, jakąś niezadowoloną grupę w innym mieście – jutro będzie miał dyżur inny rezydent… A wystarczy, zgodnie z lokalnym zwyczajem, mały tip na recepcji i lepszy pokój na pewno się znajdzie.
      • Gość: BK Re: All inclusive. Smród też. Przygody w Turcji IP: *.chello.pl 26.08.09, 13:12
        I tu sie kolego mylisz bo 3* wcale nie oznaczają , że tam ma być
        brud, smród. Znam ten hotel bo byłam w nim w tym roku i jest na
        prawde ok. A artykuł i opis brudu w hotelu dotyczą jakiegoś
        motelu !!!
    • eas_y rainbow 26.08.09, 09:38
      w tym roku bylismy z mezem na krecie, 2 tygodnie, fajny 4* hotel
      niedaleko Hani. Wycieczka organizowana przez Rainbow tours. Fakt
      rezydentka miała mało czasu dla nas, ale jesli ktos miał problem
      przyjeżdzała, wyjaśniała, pomoc była właściwie w każdej sprawie.
      Wynajelismy samochód i zwiedzalismy na własną reke, bo ich wycieczki
      fakultatywne to zwykłe naciaganie ludzi. Wrócilismy jednak
      zadowoleni mimo tego, ze tydzien przed wyjazdem zmieniono nam hotel.
      Najbardziej jednak zadziwiła nas grupka polaków, którzy zebrali sie
      na śniadanie i juz pierwszego dnia omawiali "z czego by tu napisać
      odwołanie, zeby odzyskać kase za wycieczke"-nas to zszokowało, bo
      wyjazd byl naprawdę świetnie przygotowany, hotel super i jesli
      jeszcze kiedys zaplanujemy podobne wakacje to tylko z rainbowem.
      pozdro
      • marekg12 Fajna reklama Rainbow tours 26.08.09, 10:00
      • eas_y Re: rainbow 26.08.09, 10:11
        No i co? skoro bylismy zadowoleni z wycieczki to dlaczego nie możemy
        polecic rainbowa??? boli cie to czy pracujesz w itace?
    • Gość: luk Re: All inclusive. Smród też. Przygody w Turcji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.09, 10:00
      Polacy zawsze maja tendencje do kupowania po okazyjnych cenach.
      Zrozumcie że nikt wam sprawnego auta nie sprzeda za 10% taniej.
      Jesli wycieczka jest tania to znaczy że bedzie kiepska. Jesli
      kupicie chleb za 0,80zł to znaczy że nie jest to chleb a wyrób
      chlebopodobny. Polacy ruszyć mózgiem!!!
    • swmikolaj5 W Świecie Polacy to nie turyści,a biedacy do pracy 26.08.09, 10:08
      Polacy sami wyrobili sobie taką markę.
    • tentatore Zachciało się Turcji a pielgrzymka do Częstochowy 26.08.09, 10:12
      nie wystarczy?
    • chipsof64 Azja 26.08.09, 10:14
      Socjalistyczna Europa Zjednoczona i tak wszystko zrobi, aby Turcja
      została członkiem Unii.
    • jaroslawjerzy Bywa i tak... 26.08.09, 10:24
      Mnie to na szczęście nie dotyczy, gdyż... nie dostaję urlopów ;-P

A jeśli kiedyś dostanę (a biedzie to niepokojący sygnał, że firma
      zmniejsza obroty i poradzą sobie przez pewien czas beze mnie), to będę
      trzymał się z dala od tzw. wypoczynku zorganizowanego. Wolę na własną
      rękę - może trzeba więcej się za wszystkim nabiegać, ale koniec końców
      ma się spokój.
Inne wątki na temat: