GoĹÄ: mk IP: 213.227.123.* 14.05.08, 13:03 Czy warto korzystać z ich usług (pobyt+wyrzywienie)? Proszę o Wasze opinie:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: hehe Re: DW GRAAL ul. Bałtycka IP: 217.97.193.* 14.05.08, 16:54 Cale Świnoujscie mieszka w Graalu i tam sie Żywi. Fajnie tam jest Odpowiedz Link Zgłoś
carmelaxxx Re: DW GRAAL ul. Bałtycka 14.05.08, 19:27 hehe wcale nie, bo pol swinnoujsciamieszka w "chlemcu" Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hehe Re: DW GRAAL ul. Bałtycka IP: 217.97.193.* 15.05.08, 09:17 Chelmiec jest slaby. Wole Graala. Swietego. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: damiano Re: DW GRAAL ul. Bałtycka IP: *.xdsl.centertel.pl 23.08.09, 09:55 graal jest super osrodkiem a wyzywienie jest wspaniale:) polecam wszystkim/pare niedociagniec co prawda jest bo sa w trakcie malej przebudowy ale mysle ze do przyszlego roku zakoncza ta przebudowe i bedzie mozna skorzystac z basenu:)) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Maria Re: DW GRAAL ul. Bałtycka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.12, 09:00 Czego tak kłamac , przeciez to OBORA pod kazdym względem a ludz9o niepełnposprawnych nie nalezy wprowadzać w błąd bo sprawny pojdzie w miasto, nad morze, dokupi sobie jedzenia i jakos przeemeczy ten okres ale niepelnosprawny, gdzie nie ma windy, podjazdow i brud, smrod, grzyb , głod mu sie finduje. jest to SKANDAL Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Edward Re: DW GRAAL ul. Bałtycka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.12, 15:35 Witam! Muszę stwierdzić jednoznacznie, że musi być jednak stół szwedzki w jedzeniu, gdyż smaki i gusty ludzi są przeróżne i nic w tym dziwnego. Ja z rodzinką byłem w GRAALu w m-cu sierpień 2012r. i jesteśmy niezmiernie zadowoleni ( jedynie brak basenu). Właśnie mieliśmy stół szwedzki śniadanie i kolacja - super sprawa. Nie musieliśmy sie zapychać. Super sprawa że czas posiłków ruchomy. Śniadanie 7,30 do 10,00, obiad 12,30 do 15,00, kolacja 17,30 do 19,00. Jeżeli przyjmie sie taką opcje to nie sposób narzekać. Jeżeli chodzi o niepełnosprawność to moim zdaniem w GRAAlu pomyslano o ludziach pracownikach niepełnosprawnych jak nigdzie- to sie chwali. Podjazdy dla osób niepełnosprawnych to rzeczywiście dość trudna sprawa, ale za takie pieniądze jak w GRAALu to nie znajdziecie lepszych warunków. Pełen kommfort to koszt zaczynajacy sie od 2500,00 zł za turnus nie oszukujmy się. Jeżeli kłamię to prosze mnie sprostować- dziś nie ma problemu sprawdzić. Trochę skromności nie za szkodzi. Byłem w sanatorium niby za darmo, ale zapłaciłem za pokój jedno osobowy w studio (1 pokój 1 osobowy + 1 pokój cztero osobowy = do łazienki 5 osób) dopłaciłem 630,00 zł. Brak telewizora, brak dostepu do internetu, jak na obozie w łóżeczku godzina 22,00 ze sprawdzaniem, brak papieru toaletowego, ordynarna obsługa na zabiegach - wszyscy robią wielką łaskę, że pracują i czekają na napiwki. Taka rzeczywistość. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: o graal-u Re: DW GRAAL ul. Bałtycka IP: *.globalconnect.pl 13.09.12, 23:20 www.iswinoujscie.pl/artykuly/23629/ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: WTO Re: DW GRAAL ul. Bałtycka IP: 176.97.25.* 28.10.12, 12:24 Popieram Pani opinię,byłam teraz na turnusie prywatnie i wróciłam 27.10.2012 r,nic się nie zmieniło a wrecz odwrotnie,chamstwo Pana z recepcji jest niewyobrażalne ten człowiek nie powinien nigdy pracowac z ludźmi w pokojach zimno bo nie grzali a Pan z recepcji odpowiadał że z tym to do własciciela. Na śniadanie przy stoliku dla 4 osób w koszyku było 6 kromek chleba w XXI wieku trzeba się było prosić o chleb,stołu szwedzkiego nie było ale od czasu do czasu coś rzucili na ten stół i wtedy kto szybszy w nogach i dojrzał to coś złapał a kto się spóźnił obejrzał puste talerze.Natomiast obsługa kuchenna miała z tego radochę,ale to że są kompletnie niekompetentni tego w Ośrodku nikt nie widzi,zatrudnieni są na czarno bo pod koniec mojego pobytu z 7 osób zostało tylko 3 osoby i nie mogli sobie dać rady więc w posiłkach były spóźnienia i stało się jak za PRL-u w kolejkach,obsługa kuchenna to sami Ukraińcy lub Rosjanie,którzy gotowali to co potrafią natomiast perfekcyjnie wykorzystywali resztki jedzenia z danego posiłku na nastepny posiłek,którego niestety nie dało się zjeść.Pokoje są w miarę dobrze wyposarzone ale skrzypienie podłóg i poplamione wykładziny burzą ten wygląd,widok z okna mieliśmy na wyspisko śmieci ale z tego miał radochę tylko ten nieuk z recepcji bo miał głupią satysfakcję że dał nam taki pokój.TV starego typu i tylko 4 programy.Szafy jednoosobowe dla dwóch osób,w łazience żadnych półek na kosmetyki.Jedyną pozytwną stroną tego ośrodka jest położenie blisko morza fajny spacer bo do głównej promenady to 2,5 km i do centrum 2 km ale to można wytrzymać.Najlepszym pozytywem i blaskiem tego ośrodka są Panie które sprzatają bo jest czysto oraz obsługa rehabilitacyjna a tak to reszta chamstwo nie wyobrażalne.Czytałam opinie z lat poprzednim i dziwię się że do tej pory nic sie w tym kireunku nie zmieniło.Kierownictwo tego Ośrodka ,które mieści się w Jaśle nie wyciagnęło zadnych wniosków i uważa że tak musi być,ale gdyby nie skierowania z PEFRON-u to tracą i stracą klientów. NIGDY WIECEJ DO GRAALA NIE WRÓCĘ I NIKOMU TEGO OŚRODKA NIE POLECAM - PRZY WYJEŻDZIE WEŻCIE TE OPINIE POD ROZWAGĘ - BO NAPRAWDĘ SZKODA NERWÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: współlokator Re: DW GRAAL ul. Bałtycka IP: *.uznam.net.pl 07.12.12, 18:22 jaki klient taka obsługa , zachowanie powyższej osoby było skandaliczne otarło sie o wydalenie z osrodka skłóciła sie z personelem oraz z nami kuracjuszami Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Maria Re: DW GRAAL ul. Bałtycka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.12, 08:02 To juz nie ten osrodek co był , wszystko sie zepsuło , iine kierownictwo mlode, pazerne kosztem kuracjuszy, nie polecam , stracony czas, szkoda nerwow, kuchnia OKROPNA, obsluga jeszcze GORSZA, zatrudniana na czarno kadra ukraińska nie mająca żadnego przygotowania, robiu co umie , a ze nie umie to tak to wszystko wyglada, nie ma dom kogo zainterweniować, zmniejszona kadra rehabilitacyjna skraca zabiegi, ODRADZAM. Byłam w tym roku prywatnie i żałuję pieniedzy i czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Janka Re: DW GRAAL ul. Bałtycka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.12, 08:10 Nie prawda , tam sie nie ma czym zywic, chyba ,ze tymi POLEWKAMI serwowanymi codziennie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xc Re: DW GRAAL ul. Bałtycka IP: *.globalconnect.pl 15.05.08, 10:04 Nie mamy pojęcia bo mieszkamy w Świnoujściu i nocujemy we własnych domach. Ale ten ośrodek położony jest blisko granicy (tzw Warta)ok 600-700 metrów od plaży, 2,5 km od cetrum miasta i 2 km od centralnej częsci promenady. Odpowiedz Link Zgłoś
carmelaxxx Re: turysci litosci ! 15.05.08, 16:14 a terazto serio z takimi pytaniami prosimy na jakies fora turystyczne, bo co chwila ktos sie pyta jak jest tam czy sam, a my naprawde jako mieszkancy nie wluczymy sie po osrodkach naszego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: momo Re: turysci litosci ! IP: *.uznam.net.pl 17.05.08, 14:53 carmelaxxx napisała: > a terazto serio z takimi pytaniami prosimy na jakies fora turystyczne, bo co > chwila ktos sie pyta jak jest tam czy sam, a my naprawde jako mieszkancy nie > wluczymy sie po osrodkach naszego miasta. Carmelaxxx, nie chcesz to nie odpisuj na takie pytania.To że Ty nie znasz tego czy innego ośrodka, to nie znaczy,ze nikt inny go nie zna.Może ktoś tam pracuje,może urządzał jakąś imprezę? Przy okazji-nie rób obciachu i nie wypowiadaj się w imieniu wszystkich mieszkańców,ok? Twoja gramatyka to porażka i wstyd mi za takie wpisy....zwłaszcza ,kiedy piszesz w imieniu innych (nie wiem skąd taki pomysł?? ) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: awec Re: turysci litosci ! IP: *.stk.vectranet.pl 29.05.08, 18:10 No właśnie też wybieram się do tego ośrodka. Może jednak pojawią się jakieś opinie. Pozdrawiam mieszkańców Ś-a :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ktoss Re: turysci litosci ! IP: *.uznam.net.pl 18.07.08, 16:05 no własnie turysci litosci nie jedzcie tam !!!syf kila i mogila naprawde!!nie warto!!!obsluga fatalna pokoje straszne jedzenie ohydne poprostu straszna lipa odradzam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gośc Re: turysci litosci ! IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.07.08, 12:49 Naprawdę aż tak źle?Proszę o wasze opinie! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: GO Re: turysci litosci ! IP: 217.97.193.* 20.07.08, 13:35 pozwolę sobie zacytować uchel1: "Szanowna (tu wstaw swoje imię) , odpowiedź na Twoje pytanie będzie niemożliwa do obiektywnej oceny i tym samym odpowiedzi, gdyż mieszkańcy Świnoujscia, mieszkają przeważnie we własnych mieszkaniach i domach a nie w licznych tu ośrodkach wypoczynkowych wyspy Uznam. Niestety będziesz musiała liczyć na własna intuicję, po przegladnieciu stron internetowych tych ośrodków, lub po konsultacji z Centrum Informacji Turystycznej w Świnoujściu, W Centrum Informacji Turystycznej zasięgnąć można dodatkowych informacji na temat bazy noclegowej w mieście, oferty świnoujskich biur turystycznych, możliwości spędzenia wolnego czasu, a także atrakcji turystycznych Świnoujścia. Centrum Informacji Turystycznej Wybrzeże Władysława IV (przeprawa promowa) 72-600 Świnoujście tel.: +48 91 322 49 99 fax.: +48 91 327 16 29 e-mail: cit@um.swinoujscie.pl Czynne: poniedziałek - piątek 9:00 - 17:00 sobota 10:00 - 14:00 Pozdrawiam z nad mokrego morza i życzę miłego wypoczynku!" Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hehe Re: turysci litosci ! IP: 217.97.193.* 20.07.08, 14:57 Kopiuj wklej. To dziala!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: GO Re: turysci litosci ! IP: 217.97.193.* 20.07.08, 20:28 no baa!!! trzeba rozruszać te smętne narzekające forum ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zimownik Re: turysci litosci ! 30.12.08, 19:28 Almatur pośredniczył w turnusie rehabilitacyjnym od 14 do 28 grudnia w Grallu składającym się z trzech budynków trzy kondygnacyjnych. Na jednym obecnie dobudowywane jest piętro. Czwarty budynek na parterze ma pomieszczenia rehabilitacyjne - część nieczynna z powodu pożaru. Na bardzo wysokim piętrze stołówka oraz kawiarnia. Jadąc na turnus świąteczny opłata była wyższa od normalnej o 100 zł. Standard jak z minionej epoki. Obsługa kuchni dno, arogancka! Jedzenie monotonne, brak operatywności. Zero owoców, jedzenie byle jakie. Brak windy dla osób niepełnosprawnych . Na odjazd w suchym prowiancie dostaliśmy masło przeterminowane o 40 dni! Ogólnie każdemu odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marzena Re: turysci litosci ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.09, 11:37 Rzeczywiście litości ale nie dla turystów, tylko załogi Ośrodka GRAAL!!! Mieszkam w Niemczech i byłam z męzem na turnusie świątecznym od 20.12.08 do 02.12.09 i korzystałam z zabiegów. Z wszystkiego byliśmy zadowoleni. Nie dziwię się obsłudze że czasami puszczały im nerwy jak kuracjusze z PFRON mieli o wszystko pretensje, a szczególnie o to że nie mają tak jak inni którzy są prywatnie. Z tego co się dowiedziałam w pierwszym turnusie koszt za turnus 14 dniowy był 890zł, a w okresie świątecznym o 100zł droższy. Z tej kwoty 10% bierze Organizator turnusu, to pozostało 800zł za 14 dni, czyli 57zł/dzień. W tym zapewnione było: spanie w pokojach 2 osobowych z łazienką TV lodówką, 2 zabiegi dzienni + gimnastyka, całodobowa opieka pielęgniarska, 2 badania lekarski,2 wieczorki taneczne z okiestrą na żywo. Więc jak nie można wołać TURYSCI LITOŚCI, bo za niedługo nikt was nie przyjmie bo nikt nie będzie ciągle do Was dokładał!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Maria Re: turysci litosci ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.12, 09:16 Prosz,e sie zastanlowic ja znam te tajniki tego OSrodka i dla tych biednych niepelnosprawnych refundowanych z PEFRONU to blok NR C a Pani byla na pewno w A lun]b w B . Nalezało zobaczyc jak sie traktuje ludzi refundowanych z PEFRONU i maja racje ,ze na taką OBORE sobie nie zasluzyli . A PEFRON moja droga szanowna pani to w POlsce jest OCHRONA dla niepelnosprawn ych a nie zasiłek dla ubogich. Gdzie dla nich winda, gdzie dla nich podjazdy a za to kasuje Kierownik pieniadze. Budynek C winien byc zamkniety przez SANEPID a nie dofinansowany kosztem niepełnosprawnych przez PEFRON. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Maria Re: turysci litosci ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.12, 08:06 Ja tez byłam prywatnie i nie potwierdzam Pani zdania jest OKROPNIE, kadra uktaińska zatrudniana na czarno nie ma pojecia o tym co robi , bez przygotowania, kuchnia OKROPNA, obsługa beszczelna, zabiegoi skracane z racjio zmniejszenia zatrudniania, SZKODA CZASU i PIENIEDZY. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wczasowiczka Re: turysci litosci ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 13:16 A jaką epokę Pan ma w domu?, Zastanawia mnie co Wy Ludzie w domu jecie i na czym śpicie.... I dochdzę do wniosku, że chyba mieszkacie w Wersalu... Graal jest ok. Polecam gorąco Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Maria Re: turysci litosci ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.12, 08:07 GORZEJ juz byc może. ODRADZAM. Byłam w tym roku prywanie i ZAŁUJE , Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Maria Re: turysci litosci ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.12, 08:11 To jest szczera prawda. ODRADZAM Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: krzychu Re: turysci litosci ! IP: *.jmdi.pl 02.01.09, 23:02 byłem w tym ośrodku we wrześniu przez parę dni. jak za taką cenę może być. jedzenie i pokoje w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gosc Re: turysci litosci ! IP: 80.54.123.* 03.01.09, 18:01 Bawilismy sie tam na Sylwestra,obsluga OK,sala OK,jednak najwieksza porazka byla orkiestra,3 mlodych grajkow zagrali totalne dno,jedzenie bez rewelacji Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kitek Re: turysci litosci ! IP: *.uznam.net.pl 05.01.09, 23:39 a co ,nie grali majteczki w kropeczki i zabawa legla? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kokon Re: turysci litosci ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.09, 00:54 Ty hanys (gość gość) może kupiłeś tańszą wersję biletu na jedzenie i słuchałeś muzyki na zewnątrz lub bilet z pod Bytomia na PKP wyniósł Cić drożej i chciałeś zaoszczędzić,kupując sobie stopery do uszu.;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jot Re: turysci litosci ! IP: *.uznam.net.pl 06.05.09, 09:51 wydaje mi sie ,ze ten Gral ciagle inwestuje i rozbudowuje osrodek Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: turysta Re: turysci litosci ! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.08.09, 21:56 pokoje brudne,bardzo odbiegają od tych na zdjeciach,sprzątaczki i cała obsługa w recepcji niekompetentne,ogólny bałagan,na stołówce na stołach brudne ceraty,porcje bardzo małe,mimo że cena pokoju jak na taki byle jaki standart wysoka to nawet za leżak i parawan trzeba dopłacać 10zł za dzień co juz jest zdzierstwem,pokoje bez odnowienia nawet nie pomalowane,budynki z zaciekami i górne pietra tylko tynk bez obróbki,częśc pokoi wynajmowana mimo że trwają prace budowlne Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pytam do turysty! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 15:03 Mam pytanie. Co tzn pokoje brudne?.. Zasrany kibel? Brudna smierdzaca posciel?.. Bo nie rozumiem wystarczy otworzyc okno na 5 min i juz jest kurz. Jak cena? Bo jak 50 zl od osoby to trudno cokolwiek wymagac! malo jedzenia a moze nie jesz nic przez caly rok i robisz w lecie zapasy niczym chomik? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jasia Re: do turysty! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.12, 08:09 W takim razie jak tak myslimy to nic innego tylko POJECHAC i zobaczyć. Ja odradzam . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ninna 60 Re: I co......turysto! IP: *.tsi.tychy.pl 05.08.09, 18:13 Turysto!.... a gdzie tak jest,jak opisałeś? Też odpoczywam w kraju,ale nie spotkałam takie miejsca o jakim piszesz.Może jesteś pieniaczem i problem wyolbrzymiasz. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mama Kacpra Re: turysci litosci ! IP: *.toya.net.pl 01.10.09, 08:44 Jak porcje małe skoro jest stół szwedzki,trzeba jeść a ie rozglądać sie za babami Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Maria Re: turysci litosci ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.12, 08:43 Niestety bardzo a to bardzo przykro pisać,że takie rzeczy sie zdarzają ale niestety jest to prawda. W zaleznosci w jakim budynku dostanie sie pokoj. Są trzy budynki A,B.C. Budynek C jest to po prostu slams i tam lokuje kierownictwo ludzi refundowanych z PFRON-u, ktorzy sa najsłabsi i najbiedniejsi zarowno od strony zdrowotnej jak i finansowej. Partery wszystkich budynkow sa zawilgocone tak ze jeżeli nie ma pogpody to grzyn daje sie we znaki. Najlepsze sa pokoje w budynku A,B, na pietrze i te pokoje przeważnie dostaja ci ktorzy sa prywatnie i one pokazywane sa przy kontroli. Natomiast wyzywienie w tym roku było gorsze niz w najgoszej jadłodalni dla uboguich serwowane przz kadre ukraińska zatrudniona na dziko to mozna sobie byobrazic jaka była kont5rabanda. To był najwiękzy SKANDAL jaki sobie mozna wyobrazić. Dziwie sie ,ze taki osrodek bez windy, podjazdow jest akceptowany przez PEFRON , ktory refunduje tzw. na dziko rehabilitacje osobom niepełnosprawnym. Odpowiedz Link Zgłoś
inka117 Re: Jakoś brakuje czegoś na forach... 04.08.09, 22:13 Jak pytają to grzecznie odpowiadamy i odpisujemy bez błędów gramatycznych i ortograficznych.Zdanie zaczynamy dużą literą i kończymy kropką.Chyba jakieś szkoły co niektórzy forumowicze pokończyli? Bez obrazy! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: frett Re: Jakoś brakuje czegoś na forach... IP: *.uznam.net.pl 12.08.09, 12:38 gral sie ciagle remontuje ikonca nie widac Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kuracjuszka Re: Jakoś brakuje czegoś na forach... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.09, 23:29 Co Wy ludzie za bzdury piszecie. Byłąm w Graalu na turnusie rehabilitacyjnym w czerwcu i mogę coś na ten temat napisać. Obsługa recepcji na poziomie, jedzenie bardzo dobre, szwedzki stół, kelnerki sympatyczne.Opieka pielęgniarska całodobowa, panie pielęgniarki bardzo sympatyczne, o każdej porze dnia i nocy można na nie liczyć, zawsze są pomocne, uśmiechnięte i porozmawiają z człowiekem. W pokoju łądne tapczaniki, lodówka, telewizorek oraz łazienka z natryskiem. Czyściutko. Więc pytam się? czego Wy ludzie oczekujecie to jest Ośrodek rehabilitacyjno-wypoczynkowy a nie hotel 5 gwiazdkowy, Wszystkim polecam i zachęcam. Kierownictwo są dobrymi gospodarzami obiektu. A za kilka lat wykoszą wszystkie małe ośrodeczki. Pozdrawiam całą ekipę Graala. Z poważaniem Anna L. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ninna 60 Re: Jakoś brakuje czegoś na forach... IP: *.tsi.tychy.pl 16.08.09, 01:03 Nareszcie coś optymistycznego i miło się przeczytało wypowiedź szanownej Pani.Właśnie trzeba i można cieszyć się życiem wśród ludzi a nie bez końca utyskiwać.Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jolka Re: Jakoś brakuje czegoś na forach... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.08.09, 20:52 Byłam w lipcu,herbata zawsze letnia,kolacje bardzo dobre ale na obiady bardzo małe porcje i właściwie brak surówek, no i te klejące ceraty na stołach, jak nie z tej epoki.Cena 90 zł to nie tak mało. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: znawca z wyzywieniem 90? to malo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 10:17 bardzo malo . szczególnie jak pokoj przy promenadzie to koszt min 100 zl/os Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 1 Re: z wyzywieniem 90? to malo IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.08.09, 21:56 ale Graal nie jest przy promenadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mama Kacpra Re: DW GRAAL ul. Bałtycka IP: *.toya.net.pl 01.10.09, 08:42 Jasne że warto jechać do Graala ja byłam w tym roku w lipcu z mężem i dwójką dzieci na turnusie rehabilitacyjnym i jestem zachwycona te bzdety które wypisują że jest żle to nie prawda jedzenie,obsługa pokoje ok,wszędzie blisko na promenadę,na plażę do granicy niemieckiej, a tym co się nie podoba to obok są apartamentowce do wynajęcia niech tam idą, ja wiem że wracamy tam w przyszłym roku>pozdrawiam Graala do zobaczenia.wwww.eswinoujscie.pl/kamera-na-pla.html Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: turysta Re: DW GRAAL ul. Bałtycka8 IP: 109.243.163.* 04.08.10, 09:26 Nikomu nie polece tego ośrodka pokoje po remoncie całkiem niezłe ale nic pozatym jedzenie jak na stół szwedzki to totalna pomyłka od momętu wydania jst na stole 5 minut jak się spóżnisz to niejesz z takiego założenia wychodzi personel szef kuchni zupełnie bez wyobrażni i polotu słowa krytyki wywołuja u niego agresje. Stanowczo odradzam !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: DW GRAAL ul. Bałtycka8 IP: *.uznam.net.pl 04.08.10, 10:22 a prowadzi ten biznes chyba syn pewnej internistki ze s-scia ktory na niczym sie nie zna za wyjatkiem innej orientacji s......... azef kuchni okraja dzienne stawki wyzywienia to juz tam standard,a gdzie sanepid? z lapanki z ulicy szuka do kuchni pomocy! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość weselny Re: DW GRAAL ul. Bałtycka IP: *.uznam.net.pl 06.08.10, 18:20 jedzenie tragiczne. Byliśmy na weselu, zaczynało sie o 18, a wszystkie potrawy na stoły wyłożony było już w południe, więc mozecie się domyslać jak wyglądały.... zechnięte kabanosy, jajka w tatarze z zachnietą skorupą, wędliny obślizgłe, sałatki błeeeeee. TRAGEDIA. a na balu gimnazjalnym kucharz był pijany!!! wydawał kolacje przed 2 godziny !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: turysta Re: DW GRAAL ul. Bałtycka IP: *.adsl.inetia.pl 08.08.10, 22:12 ZDECYDOWANIE NIE POLECAM!!! byłam na turnusie lipiec-sierpień razem z mężem i dziećmi. Już w pierwszym dniu na stołówce było nieciekawie. Mieliśmy śniadanie o 7:30, dzieci tak wcześnie nie wstają (są wakacje), naszykowaliśmy dwie bułki, przy wyjściu kelnerka wyskoczyła z wielkimi pretensjami, że nie wolno nic wynosić ze stołówki. Jedzenie nudne, codziennie to samo śniadanie (ser zółty, biały serek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, 4 rodzaje wędlin, masło, dżem, mleko, płatki kukurydziane, kulki i musli, kawa, HERBATA - FUUUUUJ, pomidor, ogórek, jajecznica, parówki, czasem pasta z jajka). Kolacja oszczędna jak coś zostanie z obiadu, albo ze śniadania to ląduje na kolacje, albo w następnym dniu na śniadanie (4 rodzaje wędlin min. pasztet, masło, sałatki z kapustą pekińską, śledziami, tradycyjna, makrela, ryba po grecku, na gorąco: żeberka dwukrotnie, naleśniki, krokiety z mięsem, ryż ze śmietaną, kaszanka we flaku i zesmażona kolejnego dnia, skrzydełka pieczone, spagetti Z SOSEM Z OBIADU, łazanki dwukrotnie TEŻ ZE ZMĘCZONEJ KIEŁBASY), obiady porcjowane bardzo małe bez polotu. Szwecki stół w Grallu to pomyłka ZA MAŁY NA TAKĄ DUŻĄ STOŁÓWKĘ, kelnerzy nie dokładają jedzenia!!!!! dopiero jak zbiorą obierdziel to się zaczynają ruszać, (lepiej by było przy porcjowanych posiłkach) STOJĄ JAK PICKI, ALBO SIEDZĄ I PATRZĄ ILE, KTO, CO, BIERZE ZE STOŁU.... SKANDAL. Wystarczyło 7 minut, żeby nic na talerzach nie było.... Udało na się skorzystać z kolacji z godz. 19:00 i totalna odmiana, kelnerki biegały jak poparzone, talerze były pełne na stole szweckim - turnus wczasowiczów. Ja byłam na rehabilitacji, ale tylko moje dzieci miały finansowane z Pefronu ja płaciłam z mężem pełnopłatnie jak wczasowicze, a taka dyskryminacja.... KO-wiec brak słów, tylko oczami wodzi za laskami... Cztery dni przed końcem dowiedziałam się, że mamy jakiegoś KO-wca. Było 5 wieczorków, ale Pana KO nie było, ale zato biegał po ośrodku i "panny" zaczepiał, nic poza tym. Pokoje przyzwoite, ale czasem z rurki wyszedł jakiś karaluszek. Sanepid by się przydał. Obsługa rehabilitacyjna sympatyczna. Obsługa rejestracji niekompetentna. NIE ma po co tam jechać, szkoda nerw.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: s-scie Re: DW GRAAL ul. Bałtycka IP: *.uznam.net.pl 09.08.10, 09:13 taka gorzka prawda ale prawdziwa!!!!!!!!!piszesz o sanepidzie ze karaluchy itp kruk krukowi oka nie wykole! bo Grala prowadzi syn tutejszej lekarki p. Malgosi...urzedujacej w przchodni w Uznamie sama tam sie wiktuje i zaprasza na wasze konto swoich znajomych, a Kolanek szef sanepidu oj chyba pomylka w dzialaniu tej firmy wedle prawa Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xxx Re: DW GRAAL ul. Bałtycka IP: 109.243.159.* 17.08.10, 13:21 ośrodek z duzym potencjałem jednak prowadzony bez chęci poprawy czegokolwiek. budynki i pokoje które zostały odremontowane ok. , reszta wygląda jak z rozbiórki. jeden z dwóch placów zabaw to same pozostalości - powinien zostać zamknięty. boisko do siatkówki to betonowy dół z syfem w środku i zerwaną pozostałością siatki. od ulicy wysypisko smieci pod oknem. a wystarczyło by pół dnia żeby to doprowadzić do porządku. recepcja to pełen PRL tak z wyglądu jak i z obsługi. Wyżywienie nie było złe gdyby nie sposób przygotowania szwedzkiego stołu - za mały jak na taka ilość gości - przez pierwsze 10-15min nie da się dojść bo wygląda jak wejście do ula - sposób na to to przychodzić 15 minut poźniej - choc zdarzyło sie że czegos juz nie było i nie donieśli choc powinni zapewnić pełne menu przez cały czaas podawania posiłku skoro zdecydowali sie na tą formę jego serwowania. herbata z niedogotowanej wody z pianką :) a w posiłkach daje sie zauważyć recykling - sałatka z obiadu na kolacji, kiebasy w zupie itp. rowery w wypozyczalni zaniedbane - a wystarczyłoby poł dnia żeby ponaprawiać drobne niedociągnięcia. brak parkingu dla wszystkich gości, reszta na ulicy - na plus że spokojnej. itp. itd. generalnie było pozytywnie bo z prl-u sie śmialiśmy i podeszlismy do tego na luzie. z pozytywnych zjawisk to ładnie zagospodarowany plac w centrum ośrodka z oczkiem wodnym, knajpką itp. reasumując - duzy potencjał ale niewykorzystany, przypomina prl, wyjachałem usmiechniety m.in z jego powodu, lecz za tą kasę powinno być lepiej - pobyt prywatny więc może stąd ta w miarę pozytywna opinia. odradzam wszystkim czepialskim bo się zawiodą, polecam tęskniącym za fwp . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zabrzanin Re: DW GRAAL ul. Bałtycka IP: *.stk.vectranet.pl 22.08.10, 13:24 Witam, właśnie wróciliśmy z żoną z 14-dniowego pobytu w GRAALU, przed wyjazdem zapoznałem się z opiniami zamieszczonymi w internecie n/t tego ośrodka i muszę przyznać że włosy mi się zjeżyły. Na szczęście obawy moje trwały krótko i rozwiały się zaraz po przyjeździe. Ośrodek jest pięknie położony, spokój, cisza, las, 5min. do plaży szerokiej piaszczystej, pokoje są przytulne, czyste, zadbane, sprzątane często i regularnie z wymianą ręczników. W recepcji pracują sympatyczni ludzie mogę wymienić ich imiona tj. .P Rafał, Dawid, Pani Iwona, Alicja. Do zabawy i rekreacji zaprasza niezastąpiony KO P. Darek. Barwinek- sklepik ośrodka obsługuje niezastąpiona i przesympatyczna P. Danusia. Stołówkę obsługuje grono młodych szybkich ludzi serwujących błyskawicznie gorące wspaniałe posiłki, stół szwedzki niesamowity co dusza zapragnie szok dla oka wspaniale, wraz z ciepłymi dodatkami oraz całą gamą przystawek/owoców. Chwała P. Kierownikowi który nie tylko kocha swój stawik z rybkami ale zatrudniającemu tam osoby niepełnosprawne. Pozdrawiamy wspaniałych masażystów Darka i Michała oraz o dbającego o zieleń i nie tylko P. Zdzisia. Już myślimy o powrocie niestety za rok - szkoda że tak długo trzeba czekać !!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hanys Re: DW GRAAL ul. Bałtycka IP: *.stk.vectranet.pl 22.08.10, 13:32 zgadzam się, ośrodek olbrzymi 500 miejsc kupa kasy żeby go odrestaurować, powoli to robią, place zabaw wystarczy wysypać kilka wywrotek piachu a tam go nie brakuje i będzie superrrr ! w perspektywie budowa krytego basenu Oki, stół szwedzki nie ma sprawy można postawić dodatkowy po drugiej stronie sali i wszyscy zdążą, albo jedna wrócić do tradycji i podawać posiłki do stołu tak jak obiady i bedzie spoko, receylking jest wszędzie to normalka nawet w restauracjach nikt dziś nic nie zmarnuje, mnie było dobrze polecam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: byłem jest OKi Re: DW GRAAL ul. Bałtycka IP: *.stk.vectranet.pl 22.08.10, 22:00 rowery fakt - masakra, ale można kogoś tam zatrudnić na bieżąco będzie je naprawiał konserwował i park jak znalazł ! przecież nie tylko niemcy tam jężdżą ! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: niepełnosprawny Re: DW GRAAL ul. Bałtycka IP: *.stk.vectranet.pl 22.08.10, 22:02 chwała kierownictwu zatrudnia tam ludzi niepełnosprawnych to zakład chroniony sami fajni ludzie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jarek Re: DW GRAAL ul. Bałtycka IP: *.rzeszow158.tnp.pl 24.08.10, 11:33 Witam Własnie wróciłem z małzonką z turnusu z tego pseudo Osrodka Graal w Świnoujściu i stwierdzam że w/w Osrodek to syf totalny dlatego bo: 1) Pokoje a raczej drewniane stropy w pokojach skrzypią potwornie tak że nie mozna zasnać wyobrażcie sobie takich sasiadów u góry którzy ciagle łażą w kółko i z powrotem już od 5 30 rano bo tak wstaja a ida spać o godzinie 0 00 normalnie mozna dostać rozstrojenia nerwów a na zgłoszony problem kierownictwu i prosbę o zmiane pokoju na inny odesłano mnie z kwitkiem bo rzekomo Osrodek jest przepełniony 120 procent - zenada, 2) W łazience wyrósł nam w bezpośrednim sasiedztwie wspaniały 5 cm- etrowy grzyb, którego po okazaniu łaskawie kobieta sprzatająca go usuneła, nadmieniam że gdy wyjezdzaliśmy to juz rosły 3 grzybki poprostu wspaniale mozna by bylo zrobić sobie sosik grzybowy hehehe byleby sie człowiek nie musiał kapać w bezposrednim sasiedztwie tego syfiorstwa, pomijam już sam fakt że samoczynnie czyściłem syfon w umywalce bo zabity był jak diabli i woda nie sciekala kompletnie stąd wniosek że nikt tego nie sprawdza co sie dzieje w ubikacjach, z kratki odpływowej walio kanalizacją że mozna było zdechnać a ta prowizoryczna kabina prysznicowa to porażka 3) Jesli chodzi o jedzenie to monotonny syf dziwie sie kto zatrudnił tego kucharza co przygotowuje te posiłki ja i moja zona mielismy srakę przez kila dni dobrze że mozna sie dozywić było polucku na miecie bo to nas uratowało. 4) Kolejna sprawa to stół szwedzki - to był normalnie wyścig szczurów kto pierwszy ten lepszy jak sie spóźniłem zostały ci tylko pomidorki, ser zółty, chleb i to pseudo masło które na moje oko było tania margaryną. Pomijam fakt że dzien w dzień było to samo szara monotonia i tanie skłądniki bez urozmaiceń dopiero jak wróciliśmy do domu 21.08.10 to odzylismy i doszliśmy do siebie. Pomijam fakt że z w/w powodu skrócilismy sobie pobyt o 2 dni w tym przecudownym Osrodku. Dodam jeśzcze że obsługa tez nie zbyt sobie szczególnie kobiety sprzatające które pod fotemali nie widza centymetrowych kurzów a podobnie sie ma sprawa z obsługą na stołówce. jedynie do zabiegów rehabilitacyjnych nie mam zastrzeżeń i do obsługo rehabilitacyjnej którymi byli sami praktykańci nawiasem mówiąc ale starali się i wyposażenie rehabilitacyjne było w porządku. Zero organizacji wycieczek w cenie tirnusu za wszystko trzeba ekstra dopłacać. Ja i małzonka już się wyleczylismy z tego Osrodka raz na zawsze to był nasz pierwszy i ostatni pobyt w Gralu. Tym którzy się wybierają i chcą odpocząć odradzam, my po tym turnusie jesteśmy gorzej wymeczenie niz przed urlopem. Poprostu dziadostwo jest ogólnie w tym Osrodku na niemałe pieniądze bo 1 450 zeta w okresie wakacyjnym od osoby za taki syf to jak dla mnie jest żenujace, tam poprostu jest tzw masówka masa krzyczących dzieciaków z koloni łacznie było 570 ludzi a i te wspaniałe obiadowe mizerie i pokrojone ogórki w łupinkach pokropione przeterminowaną śmietaną po której można sie tylko wyżygać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Krakusy Re: DW GRAAL ul. Bałtycka IP: 94.254.183.* 26.08.10, 16:36 Witam wszystkich, którzy zastanawiają się nad pobytem Graalu. Właśnie kończymy 2 tygodniowe wczasy w tym ośrodku. Jesteśmy tu po raz trzeci. Przed przyjazdem, właściwie przez przypadek weszłam na "opinie o ośrodku" i lekko się przeraziłam, że od zeszłego roku tak się zmieniło. Wczasy były jednak już zapłacone i przyjechaliśmy. Szkoda, że jest tyle ludzi złośliwych, zawziętych, wrednych. Wydaje mi się, że najbardziej narzekają ci, którzy przyjeżdżają z daleko gorszych warunków i muszą wysupłać ostatnie pieniądze na wczasy, i żeby nie wiem jak dobrze było to i tak będą narzekać. Tylko im współczuć. Cena za pobyt w 100% odpowiadała standartowi!!! Do wszystkich analfabetów!: jest taki program - nazywa się word - jak nie potrafisz pisać poprawnie to word ci pomoże! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: GOŚĆ Re: DW GRAAL ul. Bałtycka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.10, 14:39 BEZNADZIEJNY OŚRODEK, ŚMIERDZI W TOALECIE, ZATKANY SYFON, PRYSZNICE POŻAL SIĘ BOŻE, PAPIER TOALETOWY ŚMIERDZI I NIE NADAJE SIĘ DLA LUDZI, ŚMIESZNE, ŻE W ŁAZIENCE NIE MA MATY PODŁOGOWEJ TYLKO JAKIŚ OKROPNY RĘCZNIK-KPINA. JEDZENIE SYFIASTE, MONOTONNE I SURÓWKI Z OBIADU PODAWANE NA KOLACJE....POCZĄTKOWO PODAWANE WĘDLINY LEPSZEJ JAKOŚCI A PÓŹNIEJ SAME MIELONKI...HERBATA TO NIEMALŻE SAMA WODA I POŁÓWKA PLASTERKA CYTRYNY NA CAŁY DZBANEK. NA STOLE CERATY-BRUDNE CERATY. NIGDY WIĘCEJ MOJA NOGA TAM NIE POSTANIE. ABSOLUTNIE NIE POLECAM. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Halinka Re: DW GRAAL ul. Bałtycka IP: *.rzeszow158.tnp.pl 01.09.10, 09:05 WITAM TEN OŚRODEK MINĄŁ SIĘ Z POWOŁANIEM TOTALNE DZIADOSTWO I SYFIASTO GRZYBIASTE POKOJE, GRZYBY TAM ROSNĄ PRZECUDOWNE W ŁAZIENKACH TAKŻE JAK SIĘ NAM ZNUDZI TO DZIADOWSKIE JEDZENIE NA STOŁÓWCE TO MOŻNA SOBIE UGOTOWAĆ WE WŁASNYM ZAKRESIE SOS GRZYBOWY A TEN ZARZĄDCA CO NIBY PROWADZI TEN OŚRODEK TO CHYBA JAKIS GRAJUCH BO ROZGLĄDA SIĘ ZA MŁODYMI KOBIETAMI TAKJABY CHCIAŁ JE WYRUCHAĆ WŚRÓD GRUZOWISKA, KTÓRE SIĘ ZNAJDUJĘ NA TERENIE OŚRODKA. zDECYDOWANIE NIE POLECAM TEGO DZIADOSTWA NIKOMU. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc 2 Re: DW GRAAL ul. Bałtycka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.10, 22:31 Witam.Nie polecam tego ośrodka ani jego szwedzkiego stołu.K.O. do bani żadnych wycieczek.Szkoda kasy na wczasy w tym ośrodku.Kelnerzy nie uprzejmi.Masażysci zwłaszcza jeden to do niczego i po co takiego umysłowo chorego zatruniają jako masażystę ale trudno widac nie stać ich na zatrudnienie profesionalistów.Odradzam pobyt w tym ośrodku.Powyższe komentarze są zgodne z zaistniałą tam sytuacją. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Maria Re: DW GRAAL ul. Bałtycka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.12, 09:26 Zgadzam sie z Pania tylko takie małe co nieco ma on też swoje tajemniece tzw. pokoje na pokaz , dla kontroli i tzw, swoich. A jedzenia nie da si,ę ukrycć wię OBORA cała parą Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Maria Re: DW GRAAL ul. Bałtycka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.12, 09:23 ZGADZAM sie z Panem a prosz,e jeszcze dodatać co mieli zrobic niepelnosprawni za ktory kasuje wielka kase kieronik z PEFRONU , gdzie nie ma windym podjazdow dla niego i nie ma warunkow aby pojśc na miasto dokupic jedzenie gdzyz to oborowe jadło przez dwa tygodnie to kara za grzechy za całe zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: DW GRAAL ul. Bałtycka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.10, 22:26 Witam.Nie polecam tego ośrodka ani jego szwedzkiego stołu.K.O. do bani żadnych wycieczek.Szkoda kasy na wczasy w tym ośrodku.Kelnerzy nie uprzejmi.Masażysci zwłaszcza jeden to do niczego i po co takiego umysłowo chorego zatruniają jako masażystę ale trudno widac nie stać ich na zatrudnienie profesionalistów.Odradzam pobyt w tym ośrodku.Powyższe komentarze są zgodne z zaistniałą tam sytuacją. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: była kuracjuszka Re: DW GRAAL ul. Bałtycka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.11, 08:49 "Była kuracjuszka" bo nie warto tu wracać , nikomu nie polecam tego ośrodka. Pierwszy dzień turnusu jest horrorem , bałagan i jedna wielka nerwówka.Obsługa (zwłaszcza panie w recepcji) traktują gości jak intruzów, zabijajac nieuprzejmością wręcz hamstwem. Na terenie ośrodka jest jeden wielki haos : zielone szkoły, turnusy rehabilitacyjne,wesela, ogniska , remonty wszystko w jednym czasie. Trzeba uciekać poza ośrodek żeby tego nie ogladać ,nie słuchać i znaleźć upragniony spokój. Jedzenie - codzień to samo paskudny ser , paskudna wędlina i od czasu do czasu urozmaicenie czymś na ciepło wykonanym z resztek po obiedzie.Oczywiście obsługa stołówki nie odstaje od reszty personelu pod wzgledem uprzejmości, traktuja gości równie opryskliwie jak pozostali. Rehabilitacja taka sobie - na szczęście nie należę do osób bardzo schorowanych ale na pewno tu się nie ma co nastawiać na podreperowanie zdrowia. Jedynym plusem w ośrodku to panie pielęgniarki - zwłaszcza Pani Grażynka, która nie tylko sprawuje opiekę medyczną ale również stara się jak może łagodzić napięte sytuacje wywoływane już od pierwszych godzin pobytu przez hamski personel.Nie należy to do jej obowiązków jak sądzę, ale to jest jedyna cudowna osoba ,która rozumie po co goście tu przyjeżdżają. Niestety właściciele Graala idą na ilość a nie na jakość usług jakie wykonują. Do Świnoujścia jeszcze kiedyś wrócimy, bo miasto i plaża piekne - ale już nigdy do Graala.Nie chcemy psuć sobie wypoczynku wątpliwą gościnnością jaka tu panuje gdzie wielokrotnie czulismy się jak niepotrzebni intruzi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: meggi Re: DW GRAAL ul. Bałtycka IP: *.tech.us.edu.pl 06.07.11, 10:48 Witam, wybieram się w sierpniu do Graala na wczasy z dziećmi. Bardzo zaniepokoiła mnie Pani opinia, miałam nadzieję że tegoroczne będą lepsze, że coś się poprawi. Bardzo proszę o odpowiedź na kilka pytań: 1. jakie są atrakcje dla dzieci na terenie ośrodka 2. co tam remontują? czy te budynki co goście w nich mieszkają? 3. jakie są pory posiłków /mamy pakiet standard/ 4. czy niedaleko ośrodka są jakieś rozrywki dla dzieci typu pojazdy, baseny z kulkami, budki z lodami czy watą/ czy za wszystkim trzeba do centrum/ 5. czy są na ośrodku do pobrania na plażę parawany i leżaki 6. jakie warunki w pokojach? 7. czy w razie niepogody są jakieś miejsca np. świetlica gdzie można spędzać czas z dziećmi? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź. Może ktoś jeszcze podzieli się informacjami z tego roku?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: go Re: DW GRAAL ul. Bałtycka IP: *.fn.pl 06.07.11, 12:24 1. Raczej jako mieszkańcy niewiele pomożemy, zadzwoń tam i zapytaj 2. j.w. 3 j.w. 4. Nie ma takich rzeczy w pobliżu, takie rzeczy są przy plaży, okolice promenady to nie centrum (Centrum to B. Września) Zobacz sobie na mapie www.mapa.swinoujscie.wmr.pl/ 5. Zadzwoń TAM!!! 6. .... to już jest nudne ... zadzwoń, to nie forum turystyczne 7. W razie niepogody możesz liczyć na "kulki" dla dzieci w Uznamie a o świetlicę pytaj w ośrodku To jest forum dla świnouszczan, turyści powinni szukać info na forach turystycznych, rzadko ktoś z turystów wraca na forum żeby coś napisać ... za to pytać to pierwsi ... nas mieszkańców, którzy nie bywają w tych ośrodkach, bo mają własne mieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Riva Re: DW GRAAL ul. Bałtycka IP: *.devs.futuro.pl 18.01.12, 20:17 Jak ktoś che jechac z dziecmi nad morze to tylko Jarosławiec "Panorama Morska " polecam ,byłam sprawdziłam i wracam tam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Maria Re: DW GRAAL ul. Bałtycka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.12, 08:53 Tak to jest szczera prawda , jeden wielki SKANDAL tylko żak mi tych niepelnosprawnych ktorzyu wytuptali dofinansowanie z PEFRONU , pokonali podroz po to aby zobaczy c ,ze sa tam intyruzami, a w dotatku osrodek skandaliczny pod kazdym wzgledem oborowe warunki a w dotatku dla osob niepelnosprawnych brak podjazdow i windy stanowi bariere nie dopokonania do stołowki, na zabiegi na na wyjscie z pokoju smierdzacego. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Robert Re: DW GRAAL ul. Bałtycka IP: *.astornet.eu 11.06.12, 17:49 Ośrodek po remoncie obsługa bardzo miła jedzenie dobre całkiem miło i dobre położenie ośrodka wady to przyzwolenie obsługi na palenie na balkonach i w oknach ( smród dymu wdziera się do pokoi powyżej i trzeba zamykać okna szczególne uciążliwe rano o szóstej jak palacze nie mogą spać tylko smrodzą ) i w dobie atomu brak internetu . Po mimo tych drobnych wad polecam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gaja Re: DW GRAAL ul. Bałtycka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.12, 12:51 Byłam w tym ośrodku w czerwcu 2012. I to co mogę powiedzieć to żałuję, wydanych pieniędzy! Ośrodek owszem fajne ulokowany ale dla osób zupełnie sprawnych ruchowo. Pozatym nie ma już szwedzkiego stołu. Obiady- pożal się Boże!!! Jakościowo fatalne, chyba świnie lepiej jedzą. Śniadania i kolacje bez inwencji twórczej. Ser żółty, 3 plastry różnej szynki i ćwiartka pomidora. Czasem dorzucili parówki lub jajecznicę. Kolacja to samo tylko zamiast pomidora trzy plasterki ogórka i czasem kawałeczek wrednego w smaku pasztetu. I tak na okrągło- dzień za dniem. W tym ośrodku jakość i różnorodność posiłków się nie liczy. Obsługa recepcji chamska - traktująca ludzi jak zło konieczne. Ja bynajmniej już tam nie wrócę. Zabiegi rehabilitacyjne ubogie jednakże tutaj mogę pochwalić całą obsługę. Podziękowania należą się również kierownikowi ośrodka. Myślę, że przy całkowitej wymianie kucharza oraz składu recepcji ośrodek mogłoby by być całkiem ciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Maria Re: DW GRAAL ul. Bałtycka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.12, 09:08 To prosze soe zdecydowa jeżeli nie wrocimy do tego osrodka to za co dziekujemy kierownikowi , za brod, chamstwo, glodowe oborowe racje zywnosciowe, a gdzie winda, podjazdy dla niepelnosptrawnych , a kierownik własnie kasuje dofinasowanie z PEFRONU za rehabilitacje ludzi niepełnosprawnych!!!!!!!!!!!!!. To jest wielki SKANDAL Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jasiunia Re: DW GRAAL ul. Bałtycka IP: *.net.azartsat.pl 09.07.12, 21:50 Nie polecam DW Graal.Kuchnia pożal się Boże. Dziwne że w tych czasach tak się traktuje klienta, Nigdy więcej Graal!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Brak Re: DW GRAAL ul. Bałtycka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.12, 16:00 Warunki tragiczne,stara,poplamiona ,szara wykładzina z dziurami przy balkonie.Pokój do północy bardzo ciemny.Jedzenie monotonne,porcje małe,z owoców tylko jabłka.Brak windy,a turnusy rehabilitacyjne.Jedna wielka ściema.Organizowane wesela,które utrudniają odpoczynek nocą.Obsługa niesympatyczna.Zabieg typu masaż trwa 10 min na odwal.Pieniądze z PFRON idą do kieszeni właściciela. Byliśmy tam na przełomie sierpnia i września.Nie polecam.!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa z Anetką Re: DW GRAAL ul. Bałtycka IP: *.dynamic.chello.pl 13.11.12, 15:17 Byłam w OŚRODKU GRAAL na turnusie od 27 października do 10 listopada 2012 roku i chcę przekreślić te złośliwe opinie o tym ośrodku.Chciałam się przekonać czy tak naprawdę jest jak opisywali złośliwcy bo nie wiadomo kto to pisał? Domyśleć się można. Ja osobiście jestem bardzo zadowolona.To był najlepszy mój pobyt a bywałam w rożnych ośrodkach - jak dotychczas nie spotkałam tak miłego i sympatycznego personelu. Tam pracuje wykwalifikowana kadra. Recepcja ośrodka - bardzo sympatyczna .p.Rafał , p.Damian ...Pani Grażynka z kadry medycznej przemiła kobieta która zna się na rzeczy tworzy rodzinna atmosferę .Wspaniały Pan Darek - który organizował mnóstwo atrakcyjnych wycieczek i posiadał przeogromną wiedzę która umiał przekazywać kuracjuszom. Pokoje komfortowe. Wspaniała kuchnia i osoby obsługujące. Nie wierzcie opiniom zwłaszcza tym złośliwym. Z najlepszymi życzeniami dalszej pomyślności. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: IwonaM Re: DW GRAAL ul. Bałtycka IP: 62.87.208.* 27.07.14, 22:22 Byłam w lipcu na wczasach w Graalu, wybrałam wersję Premium i jestem ogólnie zadowolona. Nie polecam wersji Standard, z tego co widziałam, racje głodowe. W wersji Premium jedzenie urozmaicone, kelnerzy uzupełniają półmiski i niczego nie brakuje, ale mówią łamaną polszczyzną i trudno ich zrozumieć. Pokoje czyste, choć meble pamiętają zamierzchłe czasy. W łazience panował nieprzyjemny zapach, którego nie można się było w żaden sposób pozbyć. Uwaga! Ślisko na balkonach i schodach! Ośrodek duży i można czuć się anonimowo, nie jak w prywatnych kwaterach, w których musisz prowadzić z właścicielami ugrzecznione rozmowy o pogodzie . Tu nikt cię nie obserwuje, bo zatrudnieni ludzie pracują. Do plaży około 500 metrów, które pokonuje się szybko i przyjemnie, bo idzie się wzdłuż lasu. Spokojna dzielnica, a plaża niebiańsko szeroka, szkoda tylko, że ludzie wprowadzają psy, które załatwiają się do piasku, w którym bawią się dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Joanna Kraków Re: DW GRAAL ul. Bałtycka IP: 89.68.40.* 12.08.13, 10:02 Tak! Bardzo polecam ten ośrodek. Wróciłam w sobotę (10.08.2013) Wybrałam wersję wczasów Premium i nie mam nic do zarzucenia - wspaniałe! jedzenie, którego nigdy nie brakowało, wygodny pokój (sprzątany co dwa dni), 10 minut do plaży, spokój, cisza, 3 autobusy do centrum. Bardzo polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Piotr Re: DW GRAAL ul. Bałtycka IP: *.ustka.vectranet.pl 05.06.14, 13:59 Byłem w Graalu w maju2014r,na turnusie rehabilitacyjnym.w pokojach brudno,skrzypiące tapczany i fotele.łazienka brudna.Jedzenie mało i nie smaczne, kelnerki i pokojowe mówią po rusku.opieka medyczna b.słaba-pielęgniarki nie uczynne ciągle zmęczone,lekarz śmiechu warty pediatra.Telewizja ciągle zakłócają obraz!NA 10pkt DAJĘ 3pkt!!! Odpowiedz Link Zgłoś