08.01.06, 18:33
Jak w Złociencu jest organizowana akcja Wielkiej Orkiesrty Świątecznej Pomocy?
W Drawsku 100 metrów od mojego okna jest scena w naczepie za ciągnikiem
siodłowym (ale i tka fajnie wygląda) i właśnie licytują parę rzeczy (za
niestety małą sumę, pomimo, że są więcej warte). Jest bardzo głośno, mam
zamknięte okna i wszystko głośno słychać, wspóczuję ludziom, którzy mają małe
dzieci w bloku pod którym jest "scena". Wszystko jednak się kręci, był jeden
mały koncercik mało znanej grupy, mam nadzieję, że o 20:00 będzie światełko
do nieba :)
Obserwuj wątek
    • zlocienianka Re: WOŚP 08.01.06, 18:42
      Wczoraj, jak się nie mylę o 16, były kabarety w kinie: Jurki i Ciach, a także
      licytacje. Dziś występy lokalnych artystów, m.in. grupy breakdanc'owej, Magdy
      Kucharskiej i wiele innych :) Oczywiście przez cały dzień zbiórka na ulicach
      miasta. Światełka do nieba nie będzie :)
      • selion Re: WOŚP 08.01.06, 20:33
        U nas była jeszcze grochóka wojskowa i piękne światełko do nieba, fajerwerki
        lepsze niż na sylwestra (chyba z nich jeszcze zostały) ;)
        Były mnało znane grupy muzyczne i śpiewały tylko cudze kawałki... ale robili to
        dobrze. Licytacji było wiele, sporo rzeczy zebranych z Drawskiego Ośrodka
        Kultury, miło :)
        Jak dowiem się ile uzbieraliśmy to dam znać :)
        Zazdroszczę Wam jednak kabaretów. :D
        • pp2000 Re: WOŚP 08.01.06, 20:40
          Kabaretów nie masz nam co zazdrościc, bo od kilku lat są te same i to po prostu
          staje się nudne. Nie mogłem tam byc, ale myślę,że dużo nie straciłem - może
          jeden nowy skecz.
          • pikpok0 Re: WOŚP 09.01.06, 00:38
            Selion zapomniala dodac ze byl tez turniej piłki noznej dzikich druzyn na sztcej trawie (warunki jakie panuja na zewnątrz kazdy wie , a mimo to zglosilo się 20 drużyn co nie licząc rezerwowyc i kibicow daje 200 osób biorących czynny udzial)turniej skolny na sali i mozliwosc skorzystania z konkurencji survivalowych (nie jestem pewien czy tak to sie pisze ale nie chce mi sie juz szukac - sorrki).
            • selion Re: WOŚP 09.01.06, 12:20
              Wybacz pikpoku, faktycznie coś było, ale za mało interesuję się sportem, zeby o
              tym pamiętać :>
              A teraz uwaga uwaga, wyniki kto ile zebrał.

Drawsko Pomorskie: 7 tys. złotych

Złocieniec.... pamiętajcie, że u was jest o prawie 3 tys. ludzi więcej.. i w
              ogóle jesteście inni, no dobra, nie będę przedłużać.... 14 tys zł!!!... dwa
              razy lepiej od Drawska :P

Dla porównania inne miasta:
              Białogard: 2,7 tys.
              Szczecinek 21 tys. (3 razy więcej mieszkańców, a niecałe 2 razy więcej kasy
              niach niach niach)
              Świdwin 4.3 tys.
              Kołobrzeg 55 tys. (45 tys. mieszkańców)

Statystycznie... jesteście najlepsi :)

• pan_zorro Re: WOŚP 09.01.06, 12:34
                Selion co to znaczy: "i w ogóle jesteście inni, no dobra, nie będę przedłużać"
                rozumiem lepsi
                choc to Drawsko jest tym jakis powiatowym miastem, niby lepszym a tu dupa
                wszystko widac jak nalezy na statystykach jakie zamiescilas
                bogate miasto Drawsko hihi
                widac stac ich tylko na to co napisalas w temacie PROCHY
                • selion Re: WOŚP 09.01.06, 13:17
                  Tak zorro, "inni" miało znaczyć fajniejsi, lepsi. Miał to być mały żart, bo
                  przecież jstem z Drawska i niby, że przedłużam, bo nie chcę sie przyznać, że
                  jesteście lepsi. Gdybyś wcześniej czytał moje posty to byś wiedział, że bardzo
                  ukochałam Złocieniec i cieszę się, że dużo zebraliście pieniędzy, żeby pomóc
                  małym stworkom.
                  Oczywiście jednak wszędzie widzisz jakieś personalne ataki i musisz komuś
                  dosrać, a narkotyki nie są tylko w Drawsku, bo mieszkając w Złocieńcu nie raz
                  widziałam dzieciaki w mojej klatce sprzedające sobie prochy. Problem narkotyków
                  dotyczy każdego miasta, nie tylko tego, którego nie lubimy, a bycie ślepym na
                  swoje toksyczne otoczenie niczego ne zmienia, no może to, że wtedy panuje
                  miastowa znieczulica na niby nie istniejące problemy. Szkoda, że miły WOŚPowy
                  wątek zmieniłeś na wytyki, jak zawsze zresztą :P
                  • pan_zorro Re: WOŚP 09.01.06, 14:34
                    wlasnie sie zastanawialem czemu osoba z Drawska tak sie udziela na forum
                    Zlocienca i teraz juz wiem
                    tylko nie wiem o co chodzi CI z tymi wytykami ("Oczywiście jednak wszędzie
                    widzisz jakieś personalne ataki i musisz komuś dosrać" [poza tym kiedys
                    napisalas, ze lubisz sie klocic, czy cos w tym stylu]), chcialem po prostu
                    sprostowania tematu
                    i nie zawsze zmieniam watki na wytyki i tu cytuje "wcześniej czytała moje posty"
                    a co do narkotykow to wiem jak jest i nie musisz mi wykladac tematu
                    znam ten temat calkiem calkiem z autopsji

Z
                    • selion Re: WOŚP 09.01.06, 20:52
                      Czyżby Głos Koszalinski się pomylił?
                      Według oficjalnej strony drawska, zebraliśmy trochę więcej pieniędzy:
                      "13.000,- zł zebrano w Drawsku Pomorskim podczas trwania XIV finału Wielkiej
                      Orkiestry Świątecznej Pomocy"
                      • jleszcze Re: WOŚP 09.01.06, 20:55
                        A już się przyzwyczaiłem do mysli, że Złocieniec był najlepszy :(((
                        • pikpok0 Re: WOŚP 09.01.06, 22:26
                          Tak ja tez slyszalem ze Drawsko zebralo 13 tys.

A tak poza tym to chcialem nadmienic ze :
                          - po 1 bezsensowne jest takie licytowanie się kto zebrał więcej, bo nie o to w tej akcji chodzi.
                          - a po 2 na sume zebranych pieniazkow wcale nie wplywa liczba mieszkancow danej miejscowosci , a klimat wytworzony wokol danej imprezy o czym moze swiadzczyc fakt ze np 2 lata temu w Wierzchowie i okolicznych miejscwosciach ktore chyba łącznie mają coś ponad 1500 mieszkańców zebrano około 9 tys. złotych
                          • pawelek86 Re: WOŚP 10.01.06, 10:17
                            Oczywiście że Złocieniec jest lepszy i to pod kazdym względem.:P Na rzecz WOŚP
                            uzbierał 15.500zł (stan na godz. 20 dnia 08.01.2006r) więc jeszcze pewnie z
                            1000zł wzrośnie. Poprostu mamy większe serca:P i wogóle jestesmy the best co tu
                            więcej pisać:)
                            • zlocienianin Re: WOŚP 12.01.06, 23:10
                              WOŚP w Złocieńcu od kilku lat się powiela. NIESTETY. To samo powtarzane z roku
                              na rok staje się nudne. Byłem i widziałem. Kabaretów nie ma co zazdrościć, bo
                              są monotematyczne, a złocienieccy pseudo "artyści" pozostawiają wiele do
                              życzenia. Wielka scena na takich by nie czekała. Ale cóż. Z braku laku ...... .
                              • pan_zorro Re: WOŚP 12.01.06, 23:38
                                No wiesz ZŁOCIENIANINIE na WOSPie nei chodzi o to zeby wylonic mlode talenty
                                ale o to zeby zebrac kase mimo wszystko. A co doartystow to jestpewna kapela
                                godna uwagi ale niestety nie dal wszystkich gustow.
                                • zlocieniec Re: WOŚP 13.01.06, 16:29
                                  wlasnie sie zastanawialem czemu osoba z Drawska tak sie udziela na forum
                                  Zlocienca

masz rozkminki chłopcze...
                                  • zlocienianin Re: WOŚP 13.01.06, 21:35
                                    Widocznie w Złocieńcu jest ciekawiej. Tak myślę.
                                  • pan_zorro Re: WOŚP 13.01.06, 21:51
                                    Spierdalaj, nie jestem z Drawska. "Jak byś śłedził moje posty"[Selion] to byś
                                    wiedział ze bluźnisz. Złocieneic na zawsze. Chyba nie myślisz że wycinając Z na
                                    przestępcach myśle o swoim pseudo bohaterskim. Z=Złocieniec chłopcze
                                    • jleszcze Re: WOŚP 13.01.06, 22:16
                                      Ach dopiero teraz zrozumiałem, że Pan jest tym Zorro, który wycina Z szpadą :))
                                      Na przykład na spodniach sierżanta Garcii :))
                                      • selion Re: WOŚP 14.01.06, 08:35
                                        Ja jestem z Drawska, Drawsko jest... malutkim śmiesznym miastem urzędniczym.
                                        Złocieniec jest miastem ludzi z pasją, ciekawym na swój sposób, o interesującej
                                        historii. Dla mnie Złocieniec jest fajnieszy, ludzie ze Złocieńca (oczywiście
                                        bywają wyjątki). Złocieniec jest spontaniczny, ciągle coś się dzieje, cos się
                                        zmienia.
              • wuster Re: WOŚP 13.01.06, 22:01
                TV Gawex podała: Szczecinek - 22000, Złocieniec - 15500, Czaplinek - 3920,
                Połczyn Zdr. - 8205, Borne Sulinowo - 3570
    • 33kk Re: WOŚP 05.01.07, 13:35
      Jakie imprezy są planowane tegoroczną akcję?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka