Dodaj do ulubionych

Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy prosi o kasę

05.01.11, 17:18
"o KASĘ"????????

czy torunscy 'dziennikarze' raz na zawsze nie moga sobie przyswoic informacji ze tego typu zargon mozna stosowac na podworku albo w brukowcach????

wielka orkiestra prosi o kase pancerna?? organizatorzy WOSPu w toruniu uzywaja tego okreslenia?????
jesli 2x nie, to po pierwsze slaby PR czynicie orkiestrze, bo kase to budka z piwem da a nie powazny sponsor, a po drugie,,, dosc tego rynsztoka w gazecie, do jasnej cholery!!:)
redaktor naczelny tego nie widzi czy swiadomie jedzie po bandzie? jesli to drugie to miejcie odwage i napiszcie to tu, ze to element strategii pozyskiwania zulni do grona czytelnikow.
niesmak
Obserwuj wątek
    • digipure Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy prosi o k 06.01.11, 08:49
      Proponuję deficyt pokryć z budżetu biura Toruń 2016 na rok 2011. Oczywiście, po dokładnym sprawdzeniu dokumentów przez księgowych - rewidentów UM.
      Dziwne jest, że to biuro nie włączyło się w WOŚP, ale za to organizuje uroczystości religijne...
      Sami to wymyślili tam w biurze? Przecież budżet tych uroczystości pozwoliłby na pewno zaprosić na finał WOŚP ciekawsze zespoły, niż widnieją w programie. Lepsze zespoły = więcej ludzi na rynku...
      • sugarless WOŚP uczy żebractwa, chleba dla emerytów 06.01.11, 14:27
        Dzialanie Owsiaka jest szkodliwe ,przerzuca zadania i odpowiedzialność struktur panstwowych, na organizacje tzw.charytatywne , .....jak obywatel nie da nie będzie inkubatorów dla dzieci , losowo to dla wybranych jest dobra wiadomość, ale te żebractwo trzeba by ogarnąć potrzeby naszej egzystencji, zbierać na powodzian, lokomotywy, drogi, pytanie a gdzie idą nasze podatki.....dlaczego państwo bazuje na podatkach z Pitu, Vatu, akcyzy , ....CIT jest na szarym koncu, wiekie korporacje nie placą w polsce podatków etc etc , najlepszym rozwiązaniem jest żebranie od tych co mają uszczuplone środki, nie mają możliwości korzystania z multijurysdyjności,płacenia podatków w rajach podatkowych, Osiak niech zbiera pieniądze u bogatych korporacji miedzynarodowych ,zbierających w Polsce kokosy ,mld transferowane są do central w Amsterdamie , Londynie np. w 2010 PZU wypłaciło 14mld dywidendy ....spólka Eureko przez 10 lat zarobiła na ubezpieczycielu 1000% , no cóż Eureko raczej wspiera holenderski system podatkowy, za kilka lat państwo będzie nasze pozbawione środków z przedsiębiorstw , bo ich nie będzie miało....sprzedało , typowe zachowanie pijanego ojca rodziny ,wyprzedal wszytko i rodzina nie ma z czego żyć.... i co znowu Osiak będzie zbieral na chleb dla emerytow
        • jaz0n Żal mi cie 06.01.11, 14:48
          Ciekawe ilu ludziom ty w zyciu pomogłes żałosny oszołomie. Biorąc pod uwage twoj żalosny poziom jezyka polskiego i ortografie to juz dawno tu nie mieszkasz, wiec co cie obchodzi co sie dzieje w Polsce?
          • sugarless Re: Cynamon z gaci leci 06.01.11, 15:06
            o znawca języka się znalazl , co w jednym zdanie dwa byki robi , kup sobie hamulce do patelni,daj owsiakowi całą pensje i ten cynanon z gaci .........in medium armorum
            • jaz0n Czy ty sam siebie rozumiesz? 06.01.11, 15:11
              O ile pamietam z jednego z twoich postów to ty dałbys predzej pensje 'żabojadą', melepeto. Ciekawe gdzie twoim zdaniem zrobilem te dwa byki- no ale dla kogos takiego to pewnie juz samo użycie przecinka to byk. Idź się połóż, weź leki i odstaw internet.
              • sugarless c.est la vie 06.01.11, 15:23
                nie sraj ogiem durniu i naucz się czytać i poprawiać swoje wypociny......lupus vulgaris
                • jaz0n Re: c.est la vie 06.01.11, 18:31
                  Im dalej od języka polskiego tym lepiej ci idzie przygłupie- trzymaj sie tego. Nadal nie znalazłes żadnych błędów w tym co ja napisałem? Strasznie mi przykro.
                  Bez odbioru- nie chce zeby ktokolwiek utozsamiał akcje Owsiaka z taką gnidą.
          • alfred_prawdomowny Re: Żal mi cie 06.01.11, 21:42
            Jak już tak ludziom zwracasz uwagę, to bądź chociaż konsekwentny w swojej pisowni. Gubisz znaki diakrytyczne i stąd masz wiele ortów.
            PS. W pewnym sensie kolega powyżej ma rację. Ludziom można pomagać bez rozgłosu, bez tej totalnej fanfaronady. Chociażby tutaj www.adopcjaserca.pl/
            Tak czynię od wielu lat.
            • jaz0n Re: Żal mi cie 07.01.11, 00:34
              Bez przesady- troche inny wymiar ma niewciśnięcie 'shift' czy 'alt' a inny napisanie 'zabojadą' zamiast 'żabojadom' (a jest to jeden z wielu byków których dopuszcza się niejaki sugarless) - oczywiscie moim zdaniem (masz prawo do swojego, ale po co się wcinasz to też zagadka). Ciesze sie razem z toba że pomagasz innym, natomiast ciekawi mnie ile konkretnie przyniosło to pomaganie 'bez fanfaronady' w stosunku do tego 'z fanfaronadą'- i czy przypadkiem stosunek nie wyszedł mniej wiecej 1 do 100. Tak to juz jest- akcja Owsiaka reprezentuje pewien trend wśród obywateli którzy widząc ze państwo nie jest w stanie z powodu biurokracji czy niedopatrzenia pomóc wszystkim biora sprawy w swoje ręce. Nie bedziesz w stanie, tak jak ten żalosny sugarless, powiedziec że nie było warto- jezeli chcesz spróbowac to rozmawiaj z ludzmi którym sprzęt WOŚP uratował życie. Pewnie ze fajnie by było gdyby było to niepotrzebne- ale nie jest, od wielu lat i mimo zmian rządu nie zanosi się zeby cos się zmieniło w tej kwestii. Nikt nikogo nie zmusza do wspierania WOŚP- mimo to mohery i oszołomy próbują dorobic sobie ideologie do zdania 'daja ale nie nam'
              • alfred_prawdomowny Re: Żal mi cie 07.01.11, 19:39
                Moje bez fanfaronady, to dwójka dzieci, co miesiąc po 60 zł każde.
                Odnośnie WSOP to nigdzie nie napisalem, że to bez sensu. Zwrócilem uwagę na inny fakt, a mianowicie nie może być tak, że podstawowe zadania służby zdrowia realizują fundacje. Zastanawia mnie też jakie koszty sa tej imprezy. Koncerty, światełko do nieba itp. Czy nie lepiej zrezygnować z tego, a kasę przekazać na WOSP.
                PS. Też przeznaczam co roku pieniążki na ten szczytny cel.
                • jaz0n Re: Żal mi cie 07.01.11, 22:07
                  Bez calej tej otoczki WOŚP nie przyciągalaby tak bardzo ludzi, wolontariuszy, sponsorów itp. Natomiast co do kosztow, to o ile wiem zgodnie z prawem na organizacje akcji moze iśc nie wiecej niz 10% zebranej kwoty.
    • thornwald Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy prosi o k 06.01.11, 14:38
      To wszystko przez to, że Toruń otwiera pierwszą dziesiątkę najbardziej zadłużonych miast w Polsce
      Najbardziej zadłużone miasta
    • sugarless Szarp nie sypnie kasą 06.01.11, 14:43
      dla owsiaka?? , państwo sypie japońcom , to może oni bęą sponsorem dla wielkiej orkiestry kociej
      • aksum78 do sugarless 06.01.11, 18:46
        A gdyby Twoje dziecko jesli masz, wyladowalo na oddziale ktoremu pomogl "Owsiak"? Moj chrzesniak korzystal z respiratora zakupionego przez Fundacje. Dzieki temu zyje.
        Inna sprawa, ze panstwo jest wyreczane z swoich obowiazkow. Ale to juz sprawa na dluzszy watek. To chyba nasza tradycja. Patrz zbiorki przedwojenne na wojsko. Niestety, sprawnie dzialajace panstwo to marzenie scietej glowy. Wiec daj spokoj koles.
        • sugarless Zbiórka 06.01.11, 21:49
          Przyklad przedwojennej zbiorki na cele wojskowe mija się z celem, państwo polskie trało 19lat ,przemysł byl w powijakach, zyjemy 65 lat od zakonczenia wojny , pod względem stanu zdrowotnego , populacja slabnie , zle odżywianie, brak slużby zdrowia szkolach, brak profilaktyki, zdjęcia rtg......kto przeprowadza okresowe prześwietlania p0łuc? zacorowalność na GRUŻLICE ROŚNIE ,,,,,,8TYS ROCZNIE PRZYBYWA CHORYCH........cofamy się , w latach 70....ubieglego wieku nie chorowano na grużlice, a teraz co zbierać na leki i prof. przez owsiaka ....to absurd
          • aksum78 Re: Zbiórka 07.01.11, 01:20
            a teraz co zbierać na leki i prof. przez owsiaka ....to absurd
            Nie jeden w tym kraju, niestety....
            Co proponujesz w zamian?
    • pyszczerealnie Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy prosi o k 06.01.11, 18:56
      zbierzcie kochani jak najwięcej. Mi to bimba które miasto da więcej. Jeśli to ma uratować dzieciaki to nie ma znaczenia. Ja już swoje dałem w Lidelu :).
      Pozdrowienia dla wolontariuszy z Torunia i innych miast regionu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka