stokrotka920 15.12.08, 08:05 Święta tuż tuż a ja nie mam jeszcze prezentów dla bliskich. Może ktoś z was ma pomysł na świąteczne upominki.Jeśli tak to piszcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nocnywojownik Re: prezenty świateczne 15.12.08, 15:05 Stokrota. Nie wiem, co poradzić ci dla bliskich, ale dla siebie kup koniecznie solidną blokadę na klawiaturę komputerową. Zrobisz świetny prezent sobie i przysłużysz się przy okazji forumowiczom:-))) Proszę cię stokrota, zrób coś dobrego dla świata. Ps. Już wpadłem na to, co mogłabyś kupić bliskim. Kup im dobrej marki zatyczki do uszu, bo jeśli im tak stale zrzędzisz, jak tu, to współczuję im serdecznie :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka920 Re: prezenty świateczne 16.12.08, 10:58 NOCNY WOJOWNIKU JAK WIDZĘ W DALSZYM CIĄGU ZIONIESZ JADEM I NAWET ZBLIŻAJACE SIĘ ŚWIĘTA PEŁNE CIEPŁA MIŁOŚCI I SPOKOJU NIE SĄ W STANIE CIĘ ZMIENIĆ. JEŚLI NIE ZMIENISZ SWEGO NASTAWIENIA DO ŚWIATA TO ZEPSUJESZ ŚWIĘTA NIE TYLKO SOBIE ALE RÓWNIEŻ SWOIM BLISKIM. NO ALE CÓŻ TO JUŻ TWÓJ PROBLEM. Odpowiedz Link Zgłoś
nocnywojownik Re: prezenty świateczne 16.12.08, 12:10 Ale czemu tak myślisz stokrota? O jaki jad i nienawiść ci chodzi? Przecież ja tylko odpowiedziałem na twoje zapytanie odnośnie prezentów świątecznych. A tak na marginesie, to zastanawiam się, jak będziesz mogła spokojnie spożyć wieczerzę wigilijną zdając sobie sprawę z tego, że gdzieś tam w świecie jest człowiejk, samotny, opuszczony, opluty przez takich jak ty - ks. Julian Pawłowski? Jeśli będzies mogła spożyć tę kolację, to życzę ci smaczego stokrota. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka920 Re: prezenty świateczne 16.12.08, 12:25 nocywojowniku nie martw sie o mnie i moje sumienie bo to nie twoja sprawa. No ale skoro przejawiasz tak wielką troske o minie to ci powiem, że ja żyje w zgodzie ze swoim sumienie i nie obrzucam nikogo wyzwiskami na forum anim gdzie indziej tak jak ty to czynisz, np. nazywają mnie nedzną kreatura czy jakoś tak. Odpowiedz ale szczerze ( o ile cie na to stać)czy tak postępuje katolik za którego się uważasz? A co do ks. Juliana to skoro ci go tak żal to przestań prawić morały wszem i wobec ,po prostu zaproś go na wigilię do siebie. Wierzę że taki wrażliwy katolik jak ty przygarnie ,, samotnego, opuszczonego, oplutego" człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
nocnywojownik Re: prezenty świateczne 16.12.08, 16:01 Stokrota, jeśli pojęcie "nędzna kreatura człowieka" odbierasz jako wyzwisko z mojej strony, to powiem ci tak - nie chciej nigdy być naprawdę przeze mnie wyzwana. Kreatura człowieka to dla mnie nic innego jak karykatura człowieka często kreślona sprawną ręką karykaturzysty, aby podkreślić u niego jakąś śmieszną wadę, a wg mnie masz ich multum stokrota. Pytasz czy uważam się za katolika? Tak uważam się za katolika, jestem nim, choć nie za doskonałego w przeciwieństwie do ciebie, bo dla ciebie dobry katolik to taki co wali na tacę i składki ile wlezie. Im da więcej tym lepszy katolik. Jestem świadom swoich wad - prostolinijność w nazywaniu rzeczy po imieniu (a może to zaleta), ale dla mnie liczy się bardziej drugi człowiek, a zwłaszcza ten malutki, skrzywdzony przez los i ludzi tobie podobnych. To tyle stokrota tytułem wyjaśnienia, co do mojego katolicyzmu. Widzę stokrota, że dla ciebie czas Bożego Narodzenia to tylko problem co kupić komu pod choinkę. Myślę, że czas ci iść na rekolekcje, które się właśnie odbywają w twojej parafii i zastanowić nad sobą i swoim "katolicyzmem", jak to mówisz stokrota:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka920 Re: prezenty świateczne 16.12.08, 16:57 nocnywojowniku oszczędź mi tych swoich nieudolnych i pozbawionych logiki wyjaśnień i zamiast tego skoro jesteś tak prostolinijny odpowiedz na proste pytanie .czy twoim zdaniem rzucanie obelg pod adresami wszystkich forumowiczów którzy śmią mieć zdanie inne od twojego to jest w porządku? A skoro wspominasz że to czas rekolekcji i zarazem refleksji nad sobą i swym życiem to może sam uczyń rachunek sumienia i zastanów się czy jesteś taki cacy jak piszesz. Wiesz istnieje takie słowo jak przepraszam i sądzę że wskazane by było żebyś go użył właśnie teraz na tym forum. PS.Raz już o to pytałam i nie doczekałam się odpowiedzi więc pytam jeszcze raz .Skąd wiesz jaką ofiarę składam na kościół?A poza tym nocnywojowniku zauważ że tracisz poczucie tego co mówisz a poglądy zmieniasz jak kameleon ubarwienie. Najpierw piszesz że na pewno dajesz na tacę więcej niż ja, a teraz twierdzisz, że wedłóg mnie dobry katolik to taki który tak jak ja daje dużo na tacę. Więc jak to w końcu jest . Wytłumacz mi swoje stanowisko bo nie jestem w stanie nadążyć za tym twoim pokręconym myśleniem. Odpowiedz Link Zgłoś
nocnywojownik Re: prezenty świateczne 16.12.08, 18:35 Stokrota, skończ już z tą tacą i z tymi pieniędzmi!!! Choć w okresie bożonarodzeniowym zachowaj umiar. To nie ja zmieniam poglądy i zdanie, jak kameleon, tylko ty. Cytuję twoje słowa z 24.11.: "Mam pomysł. Ujawnijcie swoje nazwiska...ile każdy z was daje na kwartalne składki. Z doświadczenia wiem, że ci którzy najwięcej krzyczą, nic nie dają, a skoro nie dajesz, to nie masz prawa głosu...". I co łyso ci teraz stokrota, co? Chcesz nas tu wszystkich porozstawiać po kątach i porozliczać z każdej złotówki? Czuję się, jakbym stanął przed państwową komisją śledczą pod kryptonimem - "Nie dajesz, nie masz prawa głosu!!!" Ciekawe jak to jest z tym twoim dawaniem stokrota? :-))) Dużo krzyczysz, to i pewnie dużo dajesz i to nie tylko kwartalnie :- )))))))))))))) Oj stokrota stokrota, popraw się!!! :-))))) I nie podjudzaj już forumowiczów przeciwko mnie, bo jak tylko orientujesz się, że jesteś osamotniona w swojej idiotycznej walce, niczym nie różniącej się od walki Cervantesowskiego Don Kichota, od razu wciągasz w to forumowiczów, aby biegli ci na odsiecz. Chwytaj sama szabelkę i nią wywijaj sprytna lisiczko. Ja nie mam nic do forumowiczów, tylko do ciebie Państwowa Komisjo Śledcza:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: prezenty świateczne 16.12.08, 19:03 Nie ma co wytykać dawanego na tacę, jakoś nietęgie te datki, wystarczy popatrzeć jakim lichym autem ksiądz jeździ? Miało tu być o czymś przyjemnym o prezencikach, a nie o głupotach. Odpowiedz Link Zgłoś
zenonmuchomor Re: prezenty świateczne 16.12.08, 20:33 Kochana nocnawojowniczko. Proszę , nie pochlebiaj sobie. Na Ciebie nikogo nie trzeba podjudzać. To samo z siebie przychodzi jako normalna ludzka reakcja na typ człowieka który sobą prezentujesz. A co do zestawienia przez Ciebie słów idiotyzm i Don Kiszot to powiem krótko - tej książki nie czytałaś. --------------------------------------------------------------------- El ingenioso hidalgo don Quijote de la Mancha Odpowiedz Link Zgłoś
nocnywojownik Re: prezenty świateczne 16.12.08, 21:33 Uwielbiam tę piosenkę. Stara, ale ciągle na czasie:-))) Dedykuję ją przy okazji w prezencie świątecznym co niektórym stokrotom obleczonym w skóry wilka, albo zenonamuchomora :-))) A przy okazji, co za idiotyczny post. Nie mogłaś już wymyślić czegoś oryginalszego? Wprawdzie lubujesz się w tych botanicznych loginach, ale żeby do takiego stopnia? MNIEJ NIŻ ZERO - O, MNIEJ NIŻ ZERO - O, MNIEJ NIŻ ZERO - O, MNIEJ NIŻ ZERO - O, OOOO!!!! Ps. A Don Kichot, to ulubiona książka mojego dzieciństwa. Powtarzam - DZIECIŃSTWA, złośliwcze :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
nocnywojownik Re: prezenty świateczne 16.12.08, 21:42 A i jeszcze jedno muchomorze, jeśli reprezentujesz naprawdę płeć męską, nie zwracaj się do mnie: "kochana", bo śmierdzi mi na odległość pedalstwem, a tym się brzydzę, jak cholera jasna. No trudno, brzydzę się tym mimo tego, że jestem zagorzałym katolikiem muchomorze jeden :-)))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
andreas077 Re: prezenty świateczne 16.12.08, 21:54 nocnywojownik napisał: > A i jeszcze jedno muchomorze, jeśli reprezentujesz naprawdę płeć > męską, nie zwracaj się do mnie: "kochana", bo śmierdzi mi na > odległość pedalstwem, a tym się brzydzę, jak cholera jasna. No > trudno, brzydzę się tym mimo tego, że jestem zagorzałym katolikiem > muchomorze jeden :-)))))))))))))))))))) To jako katolik - globalista grzeszysz ciężko, a gdzie tolerancja dla bliźniego, niedługo inny kolor skóry, albo wyznanie zacznie Ci przeszkadzać? Odpowiedz Link Zgłoś
zenonmuchomor Re: prezenty świateczne 16.12.08, 22:01 A i jeszcze jedno muchomorze, jeśli reprezentujesz naprawdę płeć męską, nie zwracaj się do mnie: "kochana", bo śmierdzi mi na odległość pedalstwem, a tym się brzydzę, jak cholera jasna. No trudno, brzydzę się tym mimo tego, że jestem zagorzałym katolikiem muchomorze jeden :-)))))))))))))))))))) --------------------------------------------------------------------- Trochę logiki brakuje w tym co piszesz. Brzydzenie się pedalstwem mimo zagorzałego katolicyzmu ??? Don Kichot przeczytany w dzieciństwie?? Ja w dzieciństwie czytałem Pipi Pończoszankę i Dzieci z Bullerbyn. Teraz rozumiem dlaczego Cie nie rozumiem. --------------------------------------------------------- El ingenioso hidalgo don Quijote de la Mancha Odpowiedz Link Zgłoś
nocnywojownik Re: prezenty świateczne 16.12.08, 23:27 No właśnie tym się różnimy muchomorze. Nigdy nie wyprzedzałeś intelektualnie swojego wieku i epoki. "Fizia Pończoszanka" w dzieciństwie, "Domek na prerii" w okresie dojrzewania, a w dorosłości seria przygód "Harrego Pottera" :-)))) Przy okazji polecam ci stokrota na prezent gwiazdkowy dla mężusia :- ))) Odpowiedz Link Zgłoś
mistyk2009 Re: prezenty świateczne 15.12.08, 16:11 Ja jak co roku pójdę do pani Wiesi.Poradzi i zawsze jakiś fajny drobiazg znajdzie. Niestety ale z kasa gorzej niż rok temu , wiec trzeba się ograniczać. Co niektórym jednak proponuje wyskok do Włocławka i wizytę w sklepie zielarskim. Nie ma to jak ziółka do picia na skołatane nerwy i maść na zajady. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas077 Re: prezenty świateczne 16.12.08, 10:56 Dziecko się uparło i chce konia na gwiazdkę, może i bym tanio nabył, ale za siano tak drogo sobie życzą... Nie ma tam kto w okolicy ze dwóch stóżków na zbyciu, chętnie darmo przyjmę ? Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw00074 Re: prezenty świateczne 16.12.08, 15:36 sianem koleś się nie wykręcaj.Kup konia i daj mu owsa, bo ostatnio owies staniał. Koń lubi również obrok więc nastaw się na obrok ( sieczka + coś do sieczki) Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw00074 Re: prezenty świateczne 16.12.08, 22:57 nocnikowy wojowniku, dedykuję ci odę do twojego herbu, nocnika: O Ty, który stoisz pod łóżkiem, O Ty z porcelanowym uszkiem, O Ty, który w nocnej godzinie Przynosisz ulgę całej rodzinie. Walą w Ciebie armatnie wystrzały, A Ty stoisz, dumny i cały. O Ty, nocniku (nocnywojowniku)wspaniały! Odpowiedz Link Zgłoś
nocnywojownik Re: prezenty świateczne 16.12.08, 23:40 Bardzo mi się to spodobało Stachu, słyszałem to już chyba w trzeciej klasie podstawówy, ale dzięki, dzięki Stachu za pamięć. No a teraz zażyj wiagrę i chop do łóżka pod pierzynę ruchać swoją Katarzynę :-)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nocnywojownik Re: prezenty świateczne 16.12.08, 23:49 Stachu nie wiedziałem, że udzielasz się w kąciku złamanych serc :- )))))) Chłopie, weź bądź mężczyzną i zostaw te jatki babom:-))) Jakie to wzruszające, co piszesz: "moja mądra żona powiada, że czasami smutek jest potrzebny, a łzy oczyszczają i następny ranek budzi się w słońcu. Dedykuję ci Marto baaaaaaaaaaardzo starą piosenkę Hanki Ordonówny. www.youtube.com/watch?v=LKwMO_MNMHk&feature=related " Stachuuuuuuuuuuu, popłakałem się!!! Stachu - ratuj, poradź coś, bo potoki łez leją się przez ciebie!!!! Stachu tonę we łzach!!!!!!!! Mówisz, że ranek będzie cudowny po tych łzach i obudzę się jak nowonarodzony??? Stachuuuuuuuuuuuu, a co będzie, jak jednak nie??? Stachu nie zostawiaj mnie tak we łzach!!!!! Stachu ratuj!!!!! Daj jakąś mądrą radę, jakich wiele w twoim śmiesznym kąciku:-))))))))) Stachu, ty się marnujesz na tych forach :-)))!!! Stachu, radź całej Polsce w jakimś kąciku telewizyjnym!!!!! :-))))) Stachuuuuuuuuuuuuuuu:-)))))) Stachuuuuuuuu:-)))))))))))) Stachu:-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nocnywojownik Re: prezenty świateczne 17.12.08, 00:13 Ja pie....ę!!!!!!!!!! Stachu, ale jaja!!! Kumpel dał mi cynk o sauberowym forum, w którym się tak udzielasz ze swoim kącikiem. Mówił, że z kolegami w pracy codziennie wesoło zaczynają dzień od tego, co słychać na tym ..... forum:-))))))) Wszedłem więc tam dziś i ja i nie mam juz wątpliwości, że Stachu, to nie Stachu, tylko Stasia :-))))))))))))) Stachu, najlepsza polska komedia tak mnie nie rozwaliła, jak tylko nagłówki twoich tematów na tym sauberowym forum:-))))))))))) Ty jesteś gościówa w dechę :-)))))) No sam se poczytaj, jak to zajefajnie brzmi: - lato z komarami - sezon ogórkowy - sposób na ciche dni - dokończ zdanie - nie obrażaj babci - moja żona jest zgorszona - Maryniu gotuj pierogi - trzeba łysych pokryć papą - bank myśli burych, kudłatych i nieuczesanych (a ty świntuchu) - a może na grzyby? Mam na rydza smazek - przepisy mile widziane - co ci w duszy gra? Ja pi....le Stachu!!! Same tytuły mnie rozwaliły a jak jutro sobie poczytam, to wolę nie myśleć co będzie:-))) Będę się normalnie kulał po glebie :-)))))))))))) Stachu..., albo już przemilczę, bo znowu będziesz miał do mnie wąty:-)))) Stachu, rozwaliłeś mnie teraz na łopatki:-)))) Jutro w robocie będziesz tematem nr jeden, jak opowiem o tobie kumplom!!! ha ha ha....... Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: prezenty świateczne 17.12.08, 08:26 Może śmieszne zabrzmi co teraz napiszę, ale nawet po doktoratach ludziom bardzo się podoba postawa moralna Stanisława :) Na necie mieszanka naszego społeczeństwa i myślałem nie co poniektóre zawody nie mają na to czasu, a tu bardzo proszę i ile życzliwości w prostym człowieku nocą, tak trzymać "alleluja, i do przodu", nie ma to jak tzw. "kujawska gościnność"? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nocnywojownik Re: prezenty świateczne 17.12.08, 08:52 Sauber, żeby wszystko było jasne. Nic do Ciebie nie mam, bo nie wtrącasz się nahalnie w nieswoje sprawy tam, gdzie Cię nie proszą o zdanie. A jeśli już dorzucisz gdzieś swoje trzy grosze, to robisz to chłopie bez emocji i raczej obiektywnie. Widzę chłopie, że masz swoje forum, gdzie niestety :-))) nigdy nie zaglądałem, a które poznałem dzięki Stachowi - Twojemy redaktorowi naczelnemu :-))))). Słuchaj ten gość Ci się tam udziela w tych kącikach złamanych serc, kulinarnych i innych duperelach jak jakaś baba. On pisze jak baba i pewnie żaden z niego Stachu tylko Stasia:-))) Jestem tego więcej niż pewny. Pozdro :-) Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka920 Re: prezenty świateczne 17.12.08, 09:25 nocnywojowniku po pierwsze jak ktoś wcześniej zauważył sam jesteś najlepszym fachowcem w nastawianiu wszystkich przeciwko sobie.Poprzez swoją agresywność wobec ludzi, porywczość, mściwość i zawziętość oraz brak krytycyzmu wobec własnej osoby skutecznie wszystkich do siebie zrażasz i nikt nie musi ci w tym pomagać. Po drugie skoro uważasz , że ten post jest idiotyczny to po co w nim uczestniczysz. Przecież nikt cię nie zmusza do wyrażania swoich opinii. Miało być miło, świątecznie , mieliśmy mówić o prezentach zarówno tych które chcielibyśmy dostać lub podarować innym, a może nawet udało by się nam zatrzymać na chwilę w tej codziennej bieganinie i podzielić się sentymentalnymi wspomnieniami dotyczącymi świąt z ubiegłych lat, no ale ty ze swoimi ograniczeniami w zakresie powstrzymywania swoich negatywnych zachowan wszystko spartaczyłeś i zamieniłes ten post w jazgotaninę. Mam do ciebie ogromna prośbę zrób prezent wszystkim forumowiczą i nie zajmuj głosu skoro twoim jedynym zamiarem jest odreagowywanie własnych frustracji poprzez stosowanie wrogich obronnych postaw wobec innych. Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: prezenty świateczne 17.12.08, 09:47 Ale może jeszcze nic straconego, pomyślmy jak ładnie by wyglądało na ren przykład "Forum Nocnegowojownika" i on(a) sam(a) tam ?;) Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka920 Re: prezenty świateczne 17.12.08, 10:08 sauber1 nocnywojownik sam na swoim forum to byłby super prezent dla nas wszystkich, ale obawiam się że nic z tego. On dalej będzie nas męczył swoimi pokręconymi wypocinami. Takie jednostki jak nw aby normalnie funkcjonować wywyższają się podkreślając swoją mądrość w łatwy ale jakże prymitywny sposób a mianowicie poprzez wrogość wobec wszystkich w koło którzy mają odwagę się im sprzeciwić. No ale to już objaw zaburzeń psychicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: prezenty świateczne 17.12.08, 10:23 Stokrotko tak nie wypada, czy Ty wiesz ilu ludzi cierpi na podobne dolegliwości, a jednakowoż decydują o innych być albo żyć, ale fakt to chorzy ludzie i bardzo złośliwi z natury, widać takie życie, choć tak być nie powinno ... Jak często potarzam, na tym świecie: ludzie i taborety ... Ale miało być świątecznie, czas wyciągnąć z szafy ludzkie odzienie, wigilia się zbliża, wypada dla zachowania wiekowych tradycji chociaż stwarzać pozory dobroci, wczuć się w role aktora - prawda?;) Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka920 Re: prezenty świateczne 17.12.08, 10:57 masz racje Sauber1 nikt nie jest winien , że jest chory. Właściwie to powinno się pomóc takim ludziom, sa przecież różni lekarze, specjaliści w tych dziedzinach. No ale kończę ten temat . Nadchodzą święta a to przeciez czas miłości dla zwierząt więc będę miła dla nw. nw teraz słowko do ciebie , szczerze z całego serca życzę ci abyś uporał się z swoimi problemami , nie widział we wszystkich w koło potencjalnych wrogów ani prześladowców a wówcza życie wyda ci się fajniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
nocnywojownik Re: prezenty świateczne 17.12.08, 11:02 Stokrota, ja nie mam żadnych problemów, to ty je masz babo z długim, jadowitym i wszędobylskim jezorem. A możesz mieć jeszcze większe, jak wylecisz z roboty o czy m pisałem ci wyżej za pier....nie o głupotach, zamiast efektywnego wykorzystania czasu pracy, a wszyscy wiedzą na tym forum gdzie pracujesz. Walnij sobie barana o ścianę na swięta, a od razu poukłada ci się w tej pustej, chorej główce :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw00074 Re: prezenty świateczne 17.12.08, 11:00 nocnikowy wojowniku lub wojowniczko, bardzo łatwo cię sprowokować i wpadasz w babską histerię. Tak mnie wychowano, że mam duży szacunek do kobiet,i twoje drwiny tego nie zmienią.Twoim zdaniem bardzo męski jet damski bokser? Ty mi na takiego wyglądasz prześladując "stokrotkę" i jako prawdziwy facet z krwi i kości w obronie jej damskiej czci właśnie w tej chwili wirtualnie "strzelam cię z liścia w ten złośliwy pysk" obyś sie opamiętał. Podobno w dzieciństwie czytałeś wierszyki, ale ten pewnie ci umknął. Daję ci go więc jako rózgę pod choinkę: "Stoi pod płotem pokrzywa i patrzy na wszystkich krzywo. Nikt jej nie lubi na świecie! Nikt z niej wianuszków nie plecie i do bukietów nie zrywa! Każdy ją tylko przezywa! Biedna, ach, biedna pokrzywa! Przechodził chłopiec przez drogę - pokrzywa cap go za nogę! Przebiegło wesołe prosię - pokrzywa łup je po nosie! Stoi pod płotem pokrzywa, okropnie jest nieszczęśliwa". Odpowiedz Link Zgłoś
nocnywojownik Re: prezenty świateczne 17.12.08, 11:05 Stachna wsadż se w d...e pod poduche swoje wierszyki. Wiem, żes\ś poeta, tylko głowa nie ta Stachna. Miekka jesteś. A może kolejny pościk twojego autorstwa? "Dobre rady Stachny od łez" :-)))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nocnywojownik Re: prezenty świateczne 17.12.08, 11:16 Stachu napisał: >Tak mnie wychowano, że mam duży szacunek do kobiet,i twoje drwiny tego nie zmienią.Ty mi na takiego wyglądasz prześladując "stokrotkę" i jako prawdziwy facet z krwi i kości w obronie jej damskiej czci właśnie w tej chwili wirtualnie "strzelam cię z liścia w ten złośliwy pysk" obyś sie opamiętał." Kurde Stachna, ty jesteś naprawdę gościówa w dechę. Tak mnie zabolał twój raz z liścia, że chyba polecę se zaraz zrobić obdukcję :-))))))) No to się porobiło na tym forum, wczoraj mieliśmy Don Kichota, a dzisiaj dołączyła do niego jego ukochana Dulcynea. Nieźle się zapowiada na te święta :-))))))))))))))))) Ps. Stachu, dostarczyłeś nam dzisiaj w robocie niezłej polewki. Twoja sława rośnie, a z tobą i twojej bidulki Dulcynei :-))))) Obetrzyj jej łzy, wszak jesteś w tym mistrzem. Moich ci sie nie udało obetrzeć, bo wciąż zalewam się nowymi, a to wszystko dzięki tobie. Ale nie martw się, to łzy wesołe :-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nocnywojownik Re: prezenty świateczne 17.12.08, 10:53 Stokrota. Jak nie dajesz, to nie masz prawa głosu. Po co się odzywasz? Przecież sama opublikowałaś na forum te zasadę - "Dajesz - możesz mówić, a nawet krzyczeć, nie dajesz - siedź cicho!" Jak to więc z tobą jest? Dajesz dużo, czy nie? Tylko nie rób sobie reklamy, że dajesz dużo, bo sie potem nie opędzisz od potencjalnych biorców stokrota, a to przecież gorsze wypaczenie społeczne i moralne, niż moje wg ciebie zaburzenia psychiczne :-))))))))))) How how how .... :-) Ps. A w ogóle stokrota, to za co ci płaca w tej robocie, jak stale tylko napie......asz te swoje durnre posty? Chyba poskarżę się twojemu szefowi, a to surowy, acz uczciwy i sprawiedliwy gość. Dobrze więc radzę, ogranicz to bazgranie w robocie, bo możesz za to wylecieć i zrobisz sobie i społeczności gminy najpiękniejszy prezent świąteczny. Pańswo ci płaci nie zagadulstwo i pierdolstwo w robocie, a za sumienną robotę. Ja to co innego stokrota,, na swoim jestem i to ja płacę ludziom, ale jakbym złapał w robocie takiego dziobaka, ja ty, to nie ma powrotu i zmiłuj się. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka920 Re: prezenty świateczne 17.12.08, 11:10 Oj nw sam robisz z siebie kretyna .Pudło na całej długości. Po pierwsze to nie jestem w pracy tylko w moim przytulnym mieszkanku. Siedzę sobie w ciepełku ,piję herbatkę z cytrynką i mam z ciebie niezły ubaw. A tak poza ty to się zdecyduj czy chcesz znowu wyciągać temat finansów parfaii. Przecież nie dalej jak wczoraj sam pisałeś abyśmy już do tego nie wracali to po co w takim razie znów o tym piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
nocnywojownik Re: prezenty świateczne 17.12.08, 11:20 Dulcynea, nie świruj, jeszcze pół godziny temu widziałem cię w robocie, no chyba że wyskoczyłaś teraz do swojej przytulnej chatki, ale wszystko da się w moment sprawdzić :-)))) A o finansach już wczoraj skończyłem ten temat. Dzisiaj mówię o dawaniu, ale Dulcynę ty tego nie rozumiesz, bo stawałaś w kolejce po co innego, jak rozum rozdawano:-))) Idź do swojego ukochanego Don kichota, on ci wszystko objaśni :-)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw00074 Re: prezenty świateczne 17.12.08, 11:21 stokrotka zadedykuj wojownikowi jakiś wierszyk, tak jak ja to czynię.Będzie piał z zachwytu. dla nocnikowego wojownikabez wyrazów sympatii niestety! NIEKOCHANI TYLKO KRZYCZĄ Taka człowieka natura gdy nabuzowany jak gradowa chmura - musi być rozładowany nie przez słodki keks ... ani piwa łyk ale przez seks albo krzyk! Teraz wiecie sami czemu jedni dni nie liczą ... i dlaczego niekochani tylko krzyczą ! Na twoim nagrobku kiedyś napiszą: Taki złośnik, gad i cham - że się zagryzł sam! Odpowiedz Link Zgłoś
nocnywojownik Re: prezenty świateczne 17.12.08, 11:25 Ja tylko delikatnie ci zasugeruję Stachu, aby twój nagrobek nie był wypisany pierwszy, bo nosił wilk razy kilka, ponieśli i wilka Stachu, oj ponieśli :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw00074 Re: prezenty świateczne 17.12.08, 11:38 ano wszyscy jesteśmy śmiertelni i trzeba tak żyć, aby po naszej śmierci nie powiedzieli: "gość już leży w grobie, ulżył nam i sobie" Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: prezenty świateczne 17.12.08, 11:18 Szantaż - to przestępstwo przeciwko wolności polegające na próbie zmuszenia osoby do określonego działania lub zaniechania pod groźbą bezprawną zastosowania przemocy lub ujawnienia pewnych częściowo lub w pełni prawdziwych informacji, których ujawnienie byłoby w opinii szantażującego dużą dolegliwością dla ofiary.- To tyle wstępu ;) Ja też z pracy nadaję i nie mam żadnych wyrzutów sumienia, po to nasi przodkowie walczyli na wielu frontach świata, w partyzantce nawet, byśmy mieli dziś dostęp do dóbr jak na całym świecie ludzie. Nw-niku czasy komuny już powoli się kończą, a szef to też człowiek i niejeden tu się dobrze bawi:) Ale ważne, że choć byle jaki, ale jest ten świąteczny czas integracji ludu pracującego miast i wsi - prawda?:) Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka920 Re: prezenty świateczne 17.12.08, 11:39 nw nie pogrążaj się jescze bardziej. z tego co zrozumiałam to sugerujesz że ja pracuję UG w Topólce. Jak chcesz tak koniecznie wiedzieć to ci powiem, że moje miejsce pracy znajduje się 48 km od Topólki. Pogłówkuj to może zgadniesz gdzie. A w tej chwili naprawdę jestem w domu i walczę z grypą . To tyle jeśli chodzi o wyjaśnienia. Słowo do Stanisława - dzięki . Przywracasz mi wiarę w to że są na tym świecie jeszcze normalni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
nocnywojownik Re: prezenty świateczne 17.12.08, 12:08 Stokrota, ja nic nie sugeruję, ja wiem, kim jesteś i gdzie pracuję i dlaczego tak dobrze orientujesz się w parafialnych finansach :-)))))) I powiem ci jedno Dulcynea, winni się tłumaczą, a raczej mataczą, a mnie kitu nie wcisniesz Dulcynea. Ps. Dulcynea do Don Kichota - Don Kichocie, o ty mój jedyny wybawco! Ty jeden mnie tylko rozumiesz, ty jeden mnie bronisz i wspierasz! Ten nocny wojownik zabrał mi cnotę,zabrał mi wiarę w prawdziwych mężczyzn, a ty - mój bohater (choć żonaty, ale co tam), bronisz mojej zszarganej godności. Co ja bym bez ciebie poczęła Don Kichocie? :-( Walcz dalej z wiatrakami, smagaj policzki wojownika liśmi pokrzywy, aż mi odpuści, aż mi da odetchnąć, bo jeszcze chcę trochę popierdzieć w ten stołek w robocie i potworzyć śliczne i mądre posty dla kulturalnych ludzi, a nie takich jak ten Gargamel nocny wojownik !!! :-))) Ha ha ha, już nie mogę!!! Stachu i stokrota, jeśli chcecie mnie dzisiaj uśmiercić śmiechem, to jesteście na najlepszej drodze:-))) - Dulcyneo !!! - Don Kichocie! - Dulcyneo, gdzie jesteś???!!!! - Tutaj Dok Kichocie, tutaj!!!!!! Siedzę sobie w swojej przytulnej chatce i popijam herbatkę z cytrynką!!! Zrobić ci też Don Kichocie??? - Nie Dulcyneo, ja piję tylko czysty spirytus!!!! - Don Kichocie, to zaparzę ci spirytusu, nie ma sprawy, dla ciebie wszystkoooooooooooooo!!!!!!!!!!!! :-)))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw00074 Re: prezenty świateczne 17.12.08, 12:55 czyżbyś miał ostry objaw świra? Z ciebie już nie wypada się śmiać, ciebie leczyć trzeba! Odpowiedz Link Zgłoś
nocnywojownik Re: prezenty świateczne 17.12.08, 13:11 A może ciebie stachu za wirtualne smaganie mnie liściem :-))) Cha cha cha, do tej pory mam ślady Stachu, ale najważniejsze, że ty i Dulcynea jesteście parą numer jeden tego forum :-))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
abcd-5 Re: prezenty świateczne 17.12.08, 15:54 Pozwolę się wtrącić do tej uroczej dyskusji. Stokrotka, to nieważne gdzie i jak daleko pracujesz, o ile faktycznie pracujesz poza Topólką. Faktem jest, że ty rzeczywiście jestes typowym molem internetowym. Czy uważasz, że pracując gdzieś indziej, niż w Topólce, już nie naciągasz i nie oszukujesz pracodawcy? Przecież ciebie jest tu rzeczywiście pełno. Denerwuje mnie takie podejście do pracy. Pewnie pracujesz w państwowej firmie, bo w prywatnej nie przechodza już takie numery, wierz mi. Odpowiedz Link Zgłoś
mistyk2009 Re: prezenty świateczne 17.12.08, 16:14 Tylko stokrotkę krytykujesz? A nocnywojownik to nie pracuje? Że też Arek( o ile to on zajmuje się teraz siecią w urzędzie) nie założy monitoringu sieci. Aktywność forum spadła by o 99%. Odpowiedz Link Zgłoś
abcd-5 Re: prezenty świateczne 17.12.08, 17:13 Mistyk, nocny wojownik pracuje na swoim, więc wolność Tomku w swoim domku. A jeśli chodzi o ten monitoring, to pierwszy przyłożyłbym do tego rękę. W firmie, w której ja pracuję wszyscy pracownicy podpisywali zgodę na monitorowanie sieci. Skończyły się od tej pory "Nasze klasy" i tego typu podobne.Szlag mnie trafiał jak kobity tylko w tym grzebały zaniedbując swoje obowiązki. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas077 Pal licho przezenty ... 17.12.08, 11:50 nie ma to jak ten świąteczny nastrój, ta radość w sercach ludzi, ten szacuneczek do bliźniego, po co nam ten egocentryzm i zbędne nieświadomie drażnienie ludzi. Może zaśpiewamy wspólna kolędę i to tak lepiej od najlepszych ..., taką małą szopką proponuję, czy to za wcześnie ?:) Odpowiedz Link Zgłoś
nowyxxl Re:JAK TO SIĘ MA DO PREZENTÓW ŚWIĄTECZNYCH :(((((( 17.12.08, 18:44 No nie złą szopkę odstawiliście,nie ma co?? pl.youtube.com/watch?v=-KuHV-HiGkI Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re:JAK TO SIĘ MA DO PREZENTÓW ŚWIĄTECZNYCH :((((( 17.12.08, 19:09 No nie??? To Wam się udało, BRAWO . Niechaj inne portale czytają ;) Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka920 Re: prezenty świateczne 17.12.08, 13:06 nw albo masz rozdwojenie jaźni albo jesteś jakimś paranoikiem. fakt jest faktem, że bierzesz mnie za kogoś innego ale to już twój problem.Jak chcesz to wierz lub nie wierz ( prawdę mówiąc jest mi to obojętne) ale ja nie jestem tą osobą za którą mnie bierzesz i nie pracuję w tej zapyziałej gminie za te marne 2 tysiaki miesięcznie ( no bo chyba tyle zarabiają pracownicy na państwowej posadzie).I wiesz co normalnie robię to za pieniądze ale wyjątkowo udzielę ci darmowej porady a mianowicie wrogość i nienawiść sączące się z ciebie mają niszczycielską siłę, natomiast negatywne uczucia które w sobie kumulujesz niszczą twoją zdolność racjonalnego myślenia co zresztą jest widoczne na każdy twoim kroku. Jeśli się nie zmienisz to w niedługiej przyszłości odczujesz boleśnie jakim samotnym i nieszczęśliwym jesteś człowiekiem. Weź się w garść i nie pielęgnuj w sobie tej wrogości bo doprowadzi cię to do psychicznej destrukcji do której zmierzasz nieuchronnie. Pamiętaj nw , że nienawiść jest jak nowotwór dążący do rozregulowania twojego psychicznego życia. Ta twoja wrogość do wszystkich wkoło, przejawiająca się brakiem umiejętności do rozmawiania w cywilizowany sposób, zastąpiona atakiem na każdego kto ma odmienne zdanie niż ty jest tak na prawdę związana z twoim totalnym egoizmem i chęcią odwetu za urojone krzywdy doznane przez ciebie od uczestników tego forum. NW jesteś ofiarą swojej nienawiści i jak nie weźmiesz się za siebie to naprawdę to źle się dla ciebie skończy , bowiem kumulowanie w sobie wrogości wyrządza niepowetowane szkody w psychice człowieka. Dochodzi bowiem do zerwania kontaktów z światem zewnętrznym, absurdalnych i irracjonalnych zachowań , nawarstwiającej się samotności. To z kolei oznacza zniewolenie od płytkich , wewnętrznych pobudek, które okradną cię z pełni człowieczeństwa i godności.Na koniec dobra rada udaj sie do poradni zdrowia psychicznego radzi ci to fachowiec w tej dziedzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
nocnywojownik Re: prezenty świateczne 17.12.08, 13:18 Dulcynea, widzę, że idziesz śladami swojego Don Kichota i zaczynasz się bawić w kącik porad psychologicznych. Przysięgam ci, że nawet nie chce mi się czytać tych twoich miernych wypocin, jak zresztą zwykle. Nie stać cię na nic ambitniejszego? Poczytaj lepiej dobre książki, bo w każdym twoim zdaniu wychodzi brak twojej ogłady i oczytania, a nie zabieraj się za doradztwa, bo na tym finansowym nie najlepiej już wyszłaś Dulcynea i weź się lepiej do garów przed świętami, bo ci twój stary boki obije :-)))))))))) No, ale zawsze możesz przecież uciec w ramiona swojego wybawiciela, który znowu spoliczkuje mnie liściem od sałaty :-))) Jejku, jaki zabawny mam dziś dzień, a jaką polewkę z ciebie i Twojego Don Kichota :-)))) Zamiast herbatki z cytrynką zaparz sobie zielona herbatę, ponoć dobrze robi na skołatane nerwy :-)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka920 Re: prezenty świateczne 17.12.08, 13:37 nw jesteś typowym przypadkiem. każdy chory w pierwszej fazie wypiera ze swej świadomości prawdziwy problem który ma i udaje że wszystko jest w porządku. To trochę tak jak z alkoholikiem , który na początku zawsze się upiera, że nie ma problemu , że pije kiedy chce i w każdej chwili może przestać, co oczywiście nie jest prawdą. Z tobą jest tak samo.Udajesz że nie masz problemu ale masz i to niestety duży. No ale nie musisz mi przecież wierzyć , udaj się do innego psychiatry a gwarantuję ci że powie ci dokładnie to samo. No ale dopuki sam sobie nie uświadomisz, że nie wszystko z tobą jest w porządku to nikt nie będzie w stanie ci pomóc. PS. Co do obiadu to się nie martw. Moja gosposia właśnie się nim zajmuje. zastanów się tak na spokojnie , bez emocji nad sobą a wierzę że dojdziesz do słusznych wniosków. Odpowiedz Link Zgłoś
abcd-5 Re: prezenty świateczne 17.12.08, 16:06 A i jeszcze jedno. Znam bardzo dobrze nocnego wojownika, to mój przyjaciel i ręczę ci, że jesteś w dużym błędzie oceniając go w kółko, jakby ci się płyta zacięła, że jest chory,nieszczęśliwy, samotny, czy tam jeszcze inne bzdury. To świetny facet, wierz mi, ze wspaniałym poczuciem humory i bardzo inteligentny. to prawda, bywa czasami porywczy, ale jest bardzo uczciwym, dobrym i szlachetnym człowiekiem. Nie raz byłem tego świadkiem. Jest jednak bardzo skromnym człowiekiem, bo czytałem tu, że chociaż miał już na końcu języka, żeby powiedzieć ci, jakie są jego zasługi dla udzi w tej gminie, nie zrobił tego, bo on nie pomaga ludziom dla poklasku, robi to z potrzeby serca. Więc nie wieszaj psów na człowieku, którego w ogóle nie znasz, a widzę, że łatwo ci przychodzi przyklejanie etytkietek. A z twoją głową kobieto, aby wszystko dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
nocnywojownik Re: prezenty świateczne 17.12.08, 18:08 Ale zostaw to przyjacielu. Nie warto tłumaczyć, nie ma komu. Podchodź do tego z dystansem i na wesoło, tak jak ja :-) I nie zadzieraj Don Kichotem, bo gotów Cię wysmagać po pysku tak, jak mnie, liściem :-))) Tacy tu bohaterowie w spódnicachprzyjacielu :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
2konwalia3 Re: prezenty świateczne 17.12.08, 17:31 "No ale nie musisz mi przecież wierzyć , udaj się do innego psychiatry a gwarantuję ci że powie ci dokładnie to samo." Nie wiedziałam stokrotka, że jesteś psychiatrą??? :-))) Czy aby nie za wysoko mierzysz? Przypominasz mi tę aktorkę Irenę Kwiatkowską z "Czterdziestolatka"- kobietę pracującą, co to żadnej pracy sie nie boi :-))) No to mamy tu lokalną kobietę pracującą. Stokrotka mam jeszcze nieumyte okna, może wpadniesz i umyjesz? Dobrze zapłacę! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: prezenty świateczne 17.12.08, 17:58 Te dzisiejsze popołudniowe wpisy mierne i takie sługalcze, a bywa, że dzieci pracodawcy (chlebodawcy) często na prochy i rozpustę w ciągu dnia wydają więcej i wielka mi pensyjka 2 patole?;) Dziwne to że ludzie nadal jak w czasach perel w pgr-ach za rękawy jeden drugiego do ziemi ściąga, by się tylko przypodchlebić jaśnie panu :) Najładniejszym prezentem pod tegoroczną choinką jest sam fakt, a jak tu przypadkiem zerknąłem po raz pierwszy było was tak mało, że otrzymam 6900 postów na bank. Niech wstydzi się Dobre ;) Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw00074 Re: prezenty świateczne 17.12.08, 18:45 Ha,ale wiadomość z pewnego źródła.Nocnywojownik podobno kiedyś potajemnie bujał się w stokrotce. Z braku śmiałości został na lodzie i teraz szarpią go nerwy. Życie jest okrutne prawda wojowniku? www.youtube.com/watch?v=xP4V3JkPMeM&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: prezenty świateczne 17.12.08, 19:00 "Stara miłość nigdy nie rdzewieje" mawiają starzy Górale, a co tu jest grane, to tak po kielecku, scyzorykiem w plecy?;) Odpowiedz Link Zgłoś
nocnywojownik Re: prezenty świateczne 17.12.08, 19:23 Pudło stachu!!! :-))) Jak byś widział, jaki ze stokroty paszkwil, to nawet ty byś jej nie chciał, jako swojej Dulcynei:-))) Dlatego przybrała sobie login stokrotka, żeby chociaż ten login miała kobita ładny w życiu:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
nocnywojownik Re: prezenty świateczne 17.12.08, 19:27 A zobacz, jak siedzi pod pantoflem swojego starego popołudniami i wieczorami. Posty napier.....la tylko w robocie, a w domu przykładna żona i matka. Pewnie teraz coś pitrasi wreszcie na święta, bo gdyby jej stary nie miał na nią hamulca, to w Wigilię siedzieli by tylko przy pieczonym ziemniaku :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: prezenty świateczne 17.12.08, 19:35 Trzeba by być chorym by na święta już gotować, ale Wanda też nie chciała Niemca wybrała odmęty ;) Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw00074 Re: prezenty świateczne 17.12.08, 22:50 Pochlebiasz mi,bo ja się dopiero uczę podpatrując Makłowicza i Kuronia. Mam kilka popisowych dań do których nikogo nie dopuszczam. Mój bigos podobno jest nie do podrobienia.Szczupaka i węgorza też robię własnoręcznie, ale najlepiej wychodzą mi naleweczki - poezja mówię ci. Do rondla i patelni trzeba po prostu mieć serce i talent. Pomysł z kącikiem kulinarnym wcale nie głupi,kupuję! Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: prezenty świateczne 17.12.08, 23:19 stanislaw00074 napisał: > ...Szczupaka i węgorza też robię własnoręcznie, ale najlepiej > wychodzą mi naleweczki - ... Ale mi już kapie ślinka :) Odpowiedz Link Zgłoś
nocnywojownik Re: prezenty świateczne 17.12.08, 21:27 Sauber, kiedy stokrota jest właśnie chora. Sama się dzisiaj chwaliła, że ma grypę :-))))))))))))) A pitrasić już można, chociażby gotować bigos. Spytaj Stacha, on ma u ciebie kącik kulinarny, to będzie wiedział :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: prezenty świateczne 17.12.08, 22:52 nocnywojownik napisał: > Sauber, kiedy stokrota jest właśnie chora. ... Grypa nie choroba, a Stanisław wie co pisze, ja tam nie dzielę ludzi, wszyscyśmy tacy sami i równi, a na pewno wobec Boga. Owszem zdarzają się wyjątki i coś więcej sobie uzurpują, ale to jest ryzykowne czasem w myśl zasady jak Kuba Bogu itd... no tak bigos można, ale miącho niema jak świerzynka, a na kuchni zmam się trochę;) Odpowiedz Link Zgłoś
nocnywojownik Re: prezenty świateczne 18.12.08, 08:26 No nareszcie stokrota poszła po rozum do głowy i zabrała się od samego rana za robotę a nie od przeglądu fora. Przejrzałem sobie wczoraj godziny jej "nadawania" :-))) i zawsze były to godziny ranne, jak tylko weszła do biura i zdążyła zaparzyć sobie swoją ulubioną "herbatkę z cytrynką". Taka była kolejność rzeczy. Praca to rzecz świeta stokrota, pamiętaj o tym. Inni, oddaliby wiele, aby zająć twoje miejsce w pracy a ty jej tak nie sanujesz. Zrobiłaś dziś piękny prezent gwiazdkowy dla kraju, zaczęłaś wreszcie sumiennie pracować :-)))) Dwa w jednym stokrota :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: prezenty świateczne 18.12.08, 08:49 Nie wiem NW czy dobrze myślisz, w dzisiejszych czasach pracoholizm źle jest postrzegany, albo jesteś jakimś wyzyskiwaczem i masz w tym swój osobisty cel, by wykorzystać swoich robotników do maximum za mierne grosze? To też można odebrać jako element propagandy i manipulacji zniewolonym człowiekiem, no chyba że w błędzie jestem? Ale Ciebie wielu ludzi dobrze zna, zaraz zaczną tu pisać, choć ja osobiście jestem przeciwny by personaliów się chwytać, miast przedmiotu dyskusji, o prezentach tu miało być ;) Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka920 Re: prezenty świateczne 18.12.08, 12:00 Nw ty masz chyba problem z koncentracja i zapamiętywaniem faktów, skoro cały czas twierdzisz że była w dniu wczorajszym w pracy.Niestety przebywam w dalszym ciągu na chorobowym, więc przestań się upierać przy swoich urojonych prawdach. A co do garów jak to wczoraj pisałeś to już wspominałam, że moja pomoc domowa sie tym zajmuję , no ale przeciez ty masz problem z pamięcią Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: prezenty świateczne 18.12.08, 12:16 Ale stajesz się marudna i tak nikt Ci w to nie uwierzy, nawet jak to prawdą, najlepiej wie głuchy co niosą słuchy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka920 Re: prezenty świateczne 18.12.08, 12:40 nie obchodzi mnie czy mi wierzysz czy nie, bezsenność z tego powodu mi nie grozi, a tak w ogóle to bolą mnie zatoki więc chyba moge sobie troche pomarudzić, co nie Odpowiedz Link Zgłoś
nocnywojownik Re: prezenty świateczne 18.12.08, 13:06 Nooooooo, nareszcie gwiazda się znalazła, znów nadaje, jak J-27 :-))) Długo nie wytrzymała, tylko jeden wieczór i pół popołudnia:-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nocnywojownik Re: prezenty świateczne 18.12.08, 13:13 Sauber twierdzisz, że ja wyzyskuję ludzi? A co sądzisz w takim razie o Dulcynei, która ma pomoc domową?:-))) "A co do garów jak to wczoraj pisałeś to już wspominałam, że moja pomoc domowa sie tym zajmuję" - to jej słowa :-))) Nawet w tym zdaniu wychodzi, jak kłamiesz Dulcynea, piszesz przecież - "moja pomoc domowa sie tym ZAJMUJĘ" :-))) Sama więc dla siebie jesteś pomocą domową Dulcynea :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka920 Re: prezenty świateczne 18.12.08, 13:27 nw ale ty głupiutki jesteś. Zazdrość to brzydkie uczucie a fe. kto jak kto ale ty , który jak twierdzisz sam zatrudniasz pracowników (co ci się chwali bo dajesz pracę ludziom) więc ty widzisz coś złego w tym że ja też daję pracę komuś kto tego bardzo potrzebuje. Chyba ci się już rozumek przegrzał. Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: prezenty świateczne 18.12.08, 13:33 nocnywojownik napisał: > Sauber twierdzisz, że ja wyzyskuję ludzi? A co sądzisz w takim > razie ... Ja uważam że żadna praca nie hańbi jak dobrze wynagradzana :) -- Są dwa sposoby odnoszenia sukcesów w życiu: albo dzięki własnej pracowitości, albo przez głupotę innych. — Jean de La Bruyére Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka920 Re: prezenty świateczne 18.12.08, 13:20 nw nie zachowuj sie jak zazdrosny kochanek. Ja wiem, że za mna tęsknisz ale nie mogę ci poświęcać całej mojej uwagi. W poim życiu sa ważniejsze osoby niż ty. Taka jest prawda. Wybacz. Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_zlosnica Re: prezenty świateczne 18.12.08, 14:32 mnie się w tym roku podoba idea dawania kuponów na święta, bardzo praktyczne ale na pewno trafione www.vivabox.pl/#/produkty- perfumy-ona dla dziadka kupiłam płyte z muzyka kolekcje lwowoskie dla brata piersiówkę :P mama dostanie wyżej wymieniony zestaw perfum, ojciec etui na komórkę i to chyba tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
nocnywojownik Re: prezenty świateczne 18.12.08, 14:35 Dulcynea, tylko mi nie pisz, że zachowuję się jak zazdrosny kochanek, bo chyba nie przeczytałaś wszystkich moich wczorajszych postów. W jednym z nich napisałem, jaki z ciebie paszkwil i żeby mi dopłacali nie chciałbym ciebie pani psychiatro od siedmiu boleści :- ))) Może zdiagnozujesz wreszcie swój przypadek, bo notorycznie kłamiesz i masz urojenia o pomocy domowej :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ericthered Re: prezenty świateczne 18.12.08, 16:35 Skąd się bierze ta zawieść , złość , obelgi. Tym bardziej ze to forum z założenia jest anonimowe i tak naprawdę to można się jedynie domyślać kto jest kto. Tylko po co? Świętą się zbliżają , jednajcie się. A zamiast stukać w klawisze poświećcie ten czas dzieciakom jeśli je macie. Składam wszystkim życzenia Świąteczne i Noworoczne. Wszystkiego co najlepsze dla Was i Waszych rodzin. Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw00074 Re: prezenty świateczne 18.12.08, 16:52 i pamietajmy o postawieniu dodatkowego nakrycia do kolacji wigilijnej dla zbłakanego nocnego wojownika.Może zjawi się u mnie, może u stokrotki, a może nawiedzi saubera... a może to on kogoś do siebie zaprosi... Idę łuskać orzechy do światecznego placka, bo rodzinka z dziadkiem sobie nie radzi. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas077 Re: prezenty świateczne 18.12.08, 18:47 stanislaw00074 napisał: > ...Idę łuskać orzechy do światecznego placka, bo rodzinka z > dziadkiem sobie nie radzi. Pieknie, poboznie i tak wigilijnie nagle sie zrobilo, a dziadka nie idzie na swieta udusić jak zawadza? Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw00074 Re: prezenty świateczne 18.12.08, 19:21 udusić dziadka do orzechów??? A za co ja się pytam??? Odpowiedz Link Zgłoś
andreas077 Re: prezenty świateczne 18.12.08, 20:45 stanislaw00074 napisał: > udusić dziadka do orzechów??? A za co ja się pytam??? To taka metafora tylko;) jak stary i nieprzydatny wyrzucić na śmietnik, dziś niczego nie brakuje tylko mieć kasę :) Odpowiedz Link Zgłoś
nocnywojownik Re: prezenty świateczne 18.12.08, 19:36 Stachu, ty się lepiej zacznij znów udzielać w swoim kąciku kulinarnym, niż łuskać te orzechy, bo stokrota coś mówiła na Topólce, że kompletnie nie umie gotować, a dziś odeszła od niej pomoc domowa po tym, jak się dowiedziała, że stokrota wydała ją na forum, że u niej pracuje, a ona przecież robiła na czarno :-))) Pewnie Stachu w Wigilię zastuka do twoich drzwi nie kto inny, jak Twoja Dulcynea :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: prezenty świateczne 18.12.08, 19:43 nocnywojownik napisał: > ... stokrota coś mówiła na > Topólce, że kompletnie nie umie gotować, a dziś odeszła od niej > pomoc domowa po tym, jak się dowiedziała, że stokrota wydała ją na > forum, że u niej pracuje, a ona przecież robiła na czarno :-)))... I bardzo dobrze, szara strefa popłaca, można huczniejsze święta wyprawić na zaoszczędzonym, a czasem to 40% tego, gra warta świeczki, a w weekend świąteczny w górach drożej:) A wiatr biednemu w oczy ... Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw00074 Re: prezenty świateczne 18.12.08, 22:00 popatrz sauber, jak ten nocnywoj tęskni za stokrotką.Oszalał z miłości. Spać nie może, jeść nie może, gospodarstwo zaniedbał, krowy nie dojone, kury nie macane,bykom jajek nie ma kto bujać, a on nic tylko stokrotka,stokrota,stokroć... Miłość gorsza jest od sraczki, bo jej zatrzymać nie można. Ale gościu odszczepanikuj się od stokrotki, bo jak ci przykormoranię to niedomówisz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nocnywojownik Re: prezenty świateczne 18.12.08, 23:16 I znów Don Kichot zawalczył o swoją ukochaną Dulcyneę :-)Czekaj Stachu, zaczynam kojarzyś fakty. A może to ty jesteś tą pomocą domową stokroty. To by się zgadzało, wskoczylibyście za sobą w ogień, ona nie pichci na święta, bo ma od tego Murzyna, czyli ciebie Stachu, a zazdrość jest powodem tak wielkiej agresji u ciebie, że ciągle chcesz mnie bić.:-))) Stachu, jeśli z ciebie taki dobry kuchcik i sprzątacz, podskoczyłbyś może do mnie i wypucował mi chatę? Do kuchni cię nie wpuszczę, bo jeszcześ gotów mi wytruć rodzinę :-))) Daj znać, jak się zdecydujesz. Zastrzegam tylko - mam trzy toalety w domu, a więc i trzy kible do szorowania a ja wymagający jestem do bólu:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw00074 Re: prezenty świateczne 19.12.08, 10:17 Takiej stajni Audiasza w jakiej mieszkasz posprzatać się już nie da, za żadne pieniądze.Jedyne wyjście to znajdź sobie nowe lokum, a to co masz,to możesz poszczać i podpalić, żeby zaraza nie zatruła środowiska. Wesołych świąt w nowym lokum. Odpowiedz Link Zgłoś
nocnywojownik Re: prezenty świateczne 19.12.08, 11:32 Nie ma mowy Stachu!!! Nie ma lechko!!! Podkasuj rękawy i do roboty, bo kible czekają!!! A może przy okazji obskoczyłbyś i te w firmie??? Co ty na to Stachu, dasz radę??? W razie coś, to zabierz z sobą Dulcyneę do pomocy, bo porządek musi być :-)))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nocnywojownik Re: prezenty świateczne 19.12.08, 12:31 A stokrota wreszcie dzięki mnie wzięła się do roboty w robocie. Trochę późno, ale dobre i te parę dni do końca roku, jak rzetelnie popracuje. Nareszcie mogę odetchnąć trochę. Jak to dobrze będzie wejść w Nowy Rok z poczuciem dobrze spełnionego obowiązku, że się pomogło coś zrozumieć, coś pomóc naprawić, zbłądzonemu bliźniemu :-))) How, how, how ... Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka920 Re: prezenty świateczne 19.12.08, 13:48 już wiem dlaczego nw w koło do znudzenia nadaje o tym samym. po prostu ktoś go wrzucił do pralki automatycznej, włączył wirowanie na najwyższe obroty i tak się biedakowi w główce pokręciło, że nic tylko w koło do mnie wzdycha. Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw00074 Re: prezenty świateczne 19.12.08, 17:16 Nocnyw*ju -nie dosyć, że w głowie groch z kapustą to jeszcze w domu syf i firmie syf, a tu święta za pasem. Ale jaki pan taki kram. Czekasz, aż ci ktoś posprząta a przecież stare przysłowie pszczół mówi: sługa lokaja nie potrzebuje.Ogarnij się wreszcie! Odpowiedz Link Zgłoś
nocnywojownik Re: prezenty świateczne 19.12.08, 17:29 Wypaliłeś się Stachu, oj wypaliłeś, uszło już z ciebie powietrze i duch walki ze mną :-( Lepiej będzie, jak ty też tak, jak stokrota poddasz się walkowerem, bo gołym okiem widać, że dogorywasz przyjacielu i brak ci już pomysłów na posty. Nie mogę już patrzeć, jak się męczysz Ha ha ha ... Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw00074 Re: prezenty świateczne 19.12.08, 20:27 walka ze mną cię podnieca? W takim razie z mojej strony otrzymasz "0" przyjemności.Szkoda marnować nafty! Odpowiedz Link Zgłoś
nocnywojownik Re: prezenty świateczne 20.12.08, 00:27 Stachu, nie rób mi tego, nie odpuszczaj, proszę walcz ze mną jeszcze!!! Nie dość tego, że stokrota się poddała, to ty też chcesz iść w jej ślady??? :-( Stachu, nie zostawiaj mnie tak na polu bitwy samego :-( Stachuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu !!! :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
akrim-1 Re: prezenty świateczne 20.12.08, 01:44 Noc-niku jak na miejscowygo nieźle sobie radę dajesz, trochu szkoda że sobie tylko znanym sposobem narobiłeś tyla trzody, niedługo tu bedzie jak, lepiej nie gadać ... Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: prezenty świateczne 20.12.08, 20:00 Po co walczyć, jak posłusznie można się pobawić, tylko trzeba w sobie taki nawyk wyrobić ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nocnywojownik Re: prezenty świateczne 21.12.08, 09:25 Stachuuuuuuuuuuuuuuuuuu, Stokrotaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, gdzie jesteścieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee???????????????? Brakuje mi nocnego wojowania z wamiiiiiiiiiiiiiiiii:-))))))))))))))) Czy nie widzicie, jaki smutek tu zapanował po waszym zawieszeniu walk??? :-))))))))))))))))))))))))) Przegraliście na razie tylko parę bitew, co nie oznacza, że nie możecie wygrać tej wojny :-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka920 słowo do nw 21.12.08, 13:57 Nw napisałeś :,, ks.proboszcz zorganizował jeszcze gorszą podmianę ks.Juliana. Przecież ks.emeryt, to już wogóle pomyłka". Tej ,, pomyłki" już nie ma, nieżyje.Już nigdy nie odwiedzi naszej parafi, więc jego osoba nie będzie ci więcej kuła w oczy. teraz będziesz mógł spokojnie siąść do wigilijnej kolacji, bez obawy, że w czasie świąt ks. emeryt nas odwiedzi i że będziesz zmuszony uczestniczyć w odprawianej przez niego mszy. Tylko uważaj , żebyś w trakcie tej wigilijnej kolacji ość od karpia nie stanęła ci w gardle. Odpowiedz Link Zgłoś
nocnywojownik Re: słowo do nw 21.12.08, 23:29 Stokrota, jak ja znam się na ludziach. Sziedziałem za Tobą w kościele i widziałem twoje poruszenie, gdy proboszcz wspominał o śmierci ks.emeryta. Byłem przekonany, że będziesz teraz wieszać na mnie za to psy, ale... No właśnie stokrota, jest jedno ale, a mianowicie ten człowiek umarł śmiercią naturalną, ja go nie zabiłem. To naturalna kolej rzeczy, że ludzie umierają, a zwłaszcza starzy ludzie. Nawt ksiądz Antoni mówił o jego śmierci bez jakiegoś tragizmu. wyraził się nawet, że ks. emeryt jest już w niebie. A ty, jak to w twoim zwyczaju bywa, jak zwykle dorabiasz swoją ideologię. Odpowiedz Link Zgłoś
nocnywojownik Re: słowo do nw 21.12.08, 23:39 To po pierwsze stokrota, a po drugie, odpowiedz mi na pytanie, jak byś się czuła, gdyby dziś. ks.Antoni poinformował parafian o nagłej śmierci ks. Juliana? Przecież byłaś pierwszą z osób, która chciała się go pozbyć z naszej parafii. Mało tego, odpowiedz mi, jak byś się czuła, gdyby ks.Julian zmarł np.na zawał serca z powodu ogromnego stresu, w jakim się teraz znajduje z powodu nagłego wydalenia go z parafii, w której pracował, a co się z tym wiąże z powodu braku stabilizacji, jaka jest niezbędnym czynnikiem do prawidłowego funkcjonowania każdego człowieka. Spróbuj sobie bowiem wyobrazić sytuację, kiedy ty z dnia na dzień tracisz pracę i zostajesz z nocnikiem w ręku. Nie sądź więc pohopnie ludzi stokrota i staraj się najpierw dojrzeć belkę w swoim oku, aby u innych zauważać drzazgę. Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: słowo do nw 22.12.08, 00:35 nocnywojowniku czyżbym dobrze sie domyślał?;) "Bądź dobry. Kochaj. Starzej się z wdziękiem. Zamki są słabe. Szyby są cienkie." Odpowiedz Link Zgłoś
jaktokolwiek Re: słowo do nw 22.12.08, 08:36 Stokrotka teraz to już przegięłaś. Jak możesz obarczać sumienie nocnego wojownika śmircią ks.emeryta? To chore!!! Ja w tym momencie odwróciłbym fakty i zapytał: Czemu nie daliście spokoju temu staremu człowiekowi, czemu obarczaliście go misją cotygodniowego przyjazdu do naszej parafii, która była najwidoczniej ponad jego siły a teraz ten biedny, schorowany stary człowiek nie zyje. Nocny wojownik sugerował to cały czas w swoich wypowiedziach i nic więcej, więc jeśli komukolwiek ma stanąć rybia ość w gardle, to chyba tylko tobie stokrotko za bezmyślne mielenie ozorem. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka920 Re: słowo do nw 22.12.08, 13:51 Ten stary człowiek jak piszesz dzięki tym cotygodniowym przyjazdom do nas czuł się potrzebny. Zresztą proboszcz sam powiedział, że ks. Stanisław podczas ostatniego spotkania pow2iedział, że lubi przyjeżdźać do Topólki. A co się tyczy ks. Juliana nw to każdy ma to na co zasłużył, a z tego co słyszałam to akurat ks. julian nieźle się urządził więc się tak nad nim nie trzęś. Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: słowo do nw 22.12.08, 15:37 "Pewien guru usiłował wyjaśnić jakiemuś audytorium, że ludzie silniej niż na rzeczywistość reagują na słowa. Żyją wręcz słowami, żywią się nimi. Jakiś mężczyzna wstał i zaprotestował: - Nie zgadzam się z tym, że słowa wywierają na nas aż taki wielki wpływ. - Na co guru odparł: - Siadaj, skurwysynie! - Zsiniały ze złości mężczyzna wykrzyknął: - I to pan nazywa siebie osobą oświeconą, guru, mistrzem, powinien pan się wstydzić! - Na co guru odparł: - Proszę mi wybaczyć, sir. Poniosło mnie. Naprawdę, proszę o wybaczenie. To nie było zamierzone. Przepraszam. - Mężczyzna w końcu się uspokoił. Wówczas guru powiedział: - Wystarczyły dwa słowa, aby wywołać w panu burzę i kilka słów, by pana uspokoić. Prawda?" - Anthony de Mello Odpowiedz Link Zgłoś
nocnywojownik Re: słowo do nw 22.12.08, 20:23 Niektóre baby to jednak są uparte bardziej niż osły ! :-(( Odpowiedz Link Zgłoś