grymac 06.11.12, 08:19 "- W przypadku pojawienia się nowych zamówień w pierwszej kolejności z ofertą zatrudnienia zwrócimy się do osób zwolnionych - obiecuje Burda." Znaczy reszta, bezrobotni od lat - wybijcie sobie z głowy, że będzie coś dla Was. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaziun Japończycy zwolnią prawie wszystkich pracowników 06.11.12, 08:56 Pan Dyrektor może uratuje produkcję? 250 tys rocznie hmm trochę tych telewizorów kupić można. Odpowiedz Link Zgłoś
orzii Re: Japończycy zwolnią prawie wszystkich pracowni 06.11.12, 09:39 i co, ten BURAK będzie rozdawał im po 20 tyś? :/ qur. gdzie policja!!! przecież to bandytyzm. ja jestem bezrobotny od 6ciu lat i nic nie dostałem... mam wyższe wykształcenie i jestem mgr zarządzania i nie jestem w stanie ze względu na brak kasy założyć firmy i mi nie chcą dać a im ludziom którzy z biznesem mają do czynienia tyle co przeciętny polak z kupą strusia, dostaną po 20 tysięcy za darmo? qur. trzeba stąd wyjechać koniecznie .... :/ złodziej za złodziejem cholerne buraki, ....niech was Odpowiedz Link Zgłoś
lovelas111 Re: Japończycy zwolnią prawie wszystkich pracowni 06.11.12, 11:51 Magistrer zarzadzania i nie ma pomysłu na firmę brak kreatywnosci to dlatego nie morzesz znaleźć pracy bo nikt takiego człowieka nie chce. po co robiłeś magistra z zarządzania skoro nawet swijej wiedzy nie potrafisz wykorzystać i sprzedać np zakładajac firmę doradczą lub szkoleniową np z dziedziny komunikacji czy zarządzania jakoscią. Chłopie widocznie tylko się nadajesz na zmywak w Anglii jak w takim kraju gdzie góry pieniedzy leżą na ulicy ( w postaci braku wielu usług jakich nie ma w tym kraju ) nie potrafisz je podnieść Odpowiedz Link Zgłoś
uookasz Re: Japończycy zwolnią prawie wszystkich pracowni 06.11.12, 21:38 Ty jestes za to tak kreatywny, że tworzysz nowe slowa. Kup sobie slownik pod choinke, swieta za miesiac. Odpowiedz Link Zgłoś
alienisko No ba 06.11.12, 11:56 Mógłbyś też liczyć na pieniądze jakbyś nie miał 30 lat. Wiadomo, młody i głupi lepiej poprowadzi firmę niż ten z doświadczeniem po 30 roku życia. Możesz też liczyć na pieniądze po powrocie na rynek pracy po urodzeniu dziecka, ale Ciebie to akurat nie dotyczy. Zamiast cholera patrzeć na biznesplan i dawać tym, którzy mają pomysł i szansę utrzymania się na rynku, to daje się tym, którzy spełniają kryteria z metryki urodzenia itp. Chory kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
esada Re: No ba 06.11.12, 17:22 Gdyby starał się o dotację jako matka powracająca na rynek pracy po urodzeniu dziecka, dostałby punkty ujemne przy ocenie, ponieważ kobieta z małym dzieckiem to większe ryzyko przy prowadzeniu biznesu:-) To prawda, że reguły są totalnie do d..py. Nie ważnejaki masz pomysł, ważne ze skończyłeś człowieku 55 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
bialy.murzyn Re: Japończycy zwolnią prawie wszystkich pracowni 07.11.12, 22:28 orzii napisał: > i co, ten BURAK będzie rozdawał im po 20 tyś? :/ qur. gdzie policja!!! przecież > to bandytyzm. ja jestem bezrobotny od 6ciu lat i nic nie dostałem... mam wyższ > e wykształcenie i jestem mgr zarządzania i nie jestem w stanie ze względu na br > ak kasy założyć firmy i mi nie chcą dać a im ludziom którzy z biznesem mają do > czynienia tyle co przeciętny polak z kupą strusia, dostaną po 20 tysięcy za da > rmo? qur. trzeba stąd wyjechać koniecznie .... > > :/ > złodziej za złodziejem > cholerne buraki, ....niech was Nie za darmo. Złożyłeś o tą dotację? Rok trzeba utrzymać firmę i te 20 tyś nie jest do przepicia. A uwierz mi że 20 tyś na firmę to bardzo mało. Nawet jak to ma by "krawiectwo objazdowe" Nie pieprz tylko rusz głową. Odpowiedz Link Zgłoś
patrz_realniej Japończycy zwolnią prawie wszystkich pracowników 06.11.12, 13:36 kolejne wybitne osiagnięcia Dariusza Łyjaka, który skacze ze stołka na stołek i nigdzie nic sensownego nie pokazał, ale za to ma eseldowskie korzonki i plityczne plecki Odpowiedz Link Zgłoś
iwasntborntofollow Lyjak byl tam tylko najemnikiem 07.11.12, 10:11 ktory mial pilnowac i trzymac pod batem tania polska sile robocza dla inwestora. za to mu placili, bo przeciez nie za umiejetnosci managerskie: "I tak, w 2008 roku dla przykładu dyrektor Dariusz Łyjak zainkasował 209 tys. 665 zł, a w roku kolejnym - 336 tys. 668 zł... " kolejny raz okazuje sie dlaczego ludzie garna sie do polityki.. Odpowiedz Link Zgłoś
zustoformapodatku Re: Japończycy zwolnią prawie wszystkich pracowni 06.11.12, 17:00 Orion jak Nokia. Ludzie wybrali nowocześniejsze sprzęty... Odpowiedz Link Zgłoś
juliuszniecezar Japończycy zwolnią prawie wszystkich pracowników 06.11.12, 18:45 Oprócz zwolnień podatkowych dostali dofinansowanie od rządu i umorzenia od gminy, łącznie 35mln zł. Dzielimy na 5 lat - mamy 7 mln rocznie co daje w przybliżeniu 580 tys na miesiąc. Przy 200 osobach daje to koszt pracy prawie 3000zł miesięcznie na pracownika (na rękę ok 1,6tys). A więc z naszych podatków zafundowaliśmy Japończykom darmową załogę i pewnie jeszcze coś zysku, bo wypłaty, z tego co wiem, były niższe. I to w kraju gdzie podatkami niszczy się nasze firmy, gdzie nie można liczyć przy starcie z działalnością na jakiekolwiek ulgi, gdzie państwo tylko patrzy żeby wyrwać ile się da od kogo tylko można. Odpowiedz Link Zgłoś
aksum78 Re: Japończycy zwolnią prawie wszystkich pracowni 06.11.12, 19:03 zgadzam sie z Toba. gdy dodamy do tego jakakolwiek chec wspolpracy z polskimi uczelniami tych "dobrych" japonczykow, to mamy bantustan jak sie patrzy. a kto pamieta jeszcze usmiechniete mordki loklanych politykow jak sciagali skosnookich pod Torun. panowie z sld-e jak pamietam.... Odpowiedz Link Zgłoś
stefandoopa Re: Japończycy zwolnią prawie wszystkich pracowni 06.11.12, 19:18 niejaki Waldemar zdaje sie byl dumny..ale nawet nie o nazwiska czy partie tu chodzi, cala polityczna rodzina to jedno wielkie DNO niewazne czy na szczeblu lokalnym czy na samej gorze, wszystko i tak sprowadza sie do jednego = obywatel PL to tania sila robocza, i na zachodzie i u siebie w domu, sek w tym ze na zachodzie ta taniosc troszke inaczej "wychodzi" w codziennym zyciu, a i zdrowie psychiczne sie oszczedza... zal dupe sciska to za malo powiedziane... Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd w Sharpie to samo niestety. 07.11.12, 08:48 Wielka szkoda i tragedia osobista dla ludzi. Była szansa na spokojniejsze życie. Może inni inwestorzy tak zainwestują. Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.grzegorz Re: w Sharpie to samo niestety. 07.11.12, 14:02 Bo Spec. Strefy działające na spec. zasadach to taki trochę świat jak finansów Unii Europejskiej lub inwestycji supermarketowych. Na początku wydaje się, że zysk, a potem okazuje się, że trzeba dołożyć... bo nie ma wpływów z podatków, bo coś innego pada, bo koszty obsługi zaniżają rentowność w okolice zera itd... Odpowiedz Link Zgłoś
big_yellow Re: w Sharpie to samo niestety. 07.11.12, 22:52 Od poczatku było wiadomo,ze tak bedzie. Korecki nigdy nie był ta postacia która mogłaby zagwarantować jakiekolwiek perspektywy tej firmie. Sharp powinien zwrócic dostacje i zwolnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
zustoformapodatku Re: w Sharpie to samo niestety. 07.11.12, 23:44 Poczytajcie o globalnych problemach Sharpa - w Japonii jest problemem i tyle. Tak jest zarząd, tam podejmują decyzje, tak projektują. Łysomice to tylko i wyłącznie montowania. Mówicie powinni zwrócić dotacje - jak już coś powinni to z własnej łaski - znaleźć kogoś nowego na miejsce tych hal! Odpowiedz Link Zgłoś