Dodaj do ulubionych

"Mała architektura" na Starówce

IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 03.05.05, 12:17
Kiedy pojawi sie tzw 'Mała architektura' na starowce
Chodzi o ławki, małe fontanny czy źródełka, drzewa w donicach?
Zwłaszcza deptak jest smutny i przypomina autostrade z pedzacymi ludzmi
Obserwuj wątek
    • Gość: radek Re: "Mała architektura" na Starówce IP: *.petrus.com.pl 04.05.05, 09:45
      Są ławki.
      Na rogu Szerokiej/Szczytnej,Królowej Jadwigi/Male Garbary.
      Ostatnio posadzono sporo drzewek na starówce.
      • torunianin1 Re: "Mała architektura" na Starówce 04.05.05, 10:49
        ale przydaloby sie wiecej, zeby Starowka byla przytulna!
        Tablice z upamietnienienm wielkich wydarzen i osob w Toruniu, pomniki postaci z
        legend, ławeczki, nawet odtworzenie średniowiecznej studni na Rynku
        Staromiejskim!
    • Gość: zenon Re: "Mała architektura" na Starówce IP: *.petrus.com.pl 04.05.05, 11:18
      Była taka studnia?
      • Gość: bartosz Re: "Mała architektura" na Starówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 11:35
        tak i zlokalizowano nawet ja teraz, przy okazji budowy bruku w 2004, obok 3
        KORON.
        Mozna ja w kazdej chwili odnowic.
    • Gość: pablo Re: "Mała architektura" na Starówce IP: 158.75.130.* 04.05.05, 11:45
      Podoba mi się to porównanie do autostrady :)
      • Gość: bartosz a mi sie odoba cala piękniejąca Starowka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 12:16
        a mi sie odoba cala piękniejąca Starowka
    • Gość: ania Re: "Mała architektura" na Starówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 15:07
      Kiedy wreszcie bedziecie zadowoleni? Wieczni malkontenci. Zadne z mist nie ma
      tak przytulnej, pieknej i zadbanej starowki. Nie macie zielonego pojecia o
      tym, co jest. Ale doskonale wiecie, czego nie ma. Co za spoleczenstwo.
      • torunianin1 jest bardzo ładnie, miasto pięknieje w oczach 04.05.05, 16:35
        jest bardzo ładnie, miasto pięknieje w oczach, ale nowych pomysłów nigdy za
        wiele.
      • Gość: ja Re: "Mała architektura" na Starówce IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 04.05.05, 16:49
        To prawda, ale jakby na Szerokiej, na rynku staro i nowomiejskim postawili po 5
        wiekszych drzew w donicach (widzialem takie bodajza w Barcelonie)
        Wiecie jaki to daje efekt? 5 donic na Szerokiej, obok kazdej z donic z obu
        stron ławki. I mamy nie dosc ze najpiekniejszy Rynek i panorame miasta w Polsce
        to jeszcze najpiekniejszy deptak w polsce.
        Zwlaszcza Szeroka dobija mnie wygladem. Powiem jasno - jest bez wyrazu
    • Gość: natka oby jeszcze wiecej atrakcji! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 21:51
      oby jeszcze wiecej atrakcji!
    • Gość: eska dzieki temu Torun przyciaga wiecej ludzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 08:00
      dzieki temu Torun przyciaga wiecej ludzi!
      • Gość: typ Re: dzieki temu Torun przyciaga wiecej ludzi! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 13.05.05, 08:25
        Donice i ławeczki to jest to!A w donicach gówna i pawie,a na ławeczkach i pod
        nimi sinonosa populacja z Mostowej.Stwórzmy im lepszy klimat.
        • Gość: ja Re: dzieki temu Torun przyciaga wiecej ludzi! IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 13.05.05, 09:59
          Masz racje. Nie sprzatac Starowki bo menel tam nasika.
          Nie remontowac zabytkow bo menel i tak obsika elewacje.
          Ty to masz łeb!!!!
          • jakub_lauder Re: dzieki temu Torun przyciaga wiecej ludzi! 13.05.05, 10:04
            Dlaczego na torunskiej Starowce w ramach malej architektury nie planuje sie
            instalacji malych samolocikow, ktore moglyby byc swietna reklama dla
            rozbudowujacego sie torunskiego lotniska i miejscem cudownej zabawy dla dzieci?
            • Gość: ja Re: dzieki temu Torun przyciaga wiecej ludzi! IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 13.05.05, 22:15
              Wyjątkowy inteligent z Bydgoszczy jestes.
    • siwy51 Re: "Mała architektura" na Starówce 16.05.05, 10:30
      jest wiele fajnytch pomyslow, gdzies je widzialem
      • Gość: ja Re: "Mała architektura" na Starówce IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 16.05.05, 17:37
        to niech jeden zrealizuja
        • jakub_lauder Re: "Mała architektura" na Starówce 18.05.05, 16:17
          Jeden juz jest - filutek!

Mnie wkurzaja tylko lawki na szerokiej - jakos nie pasuja, a co gorsza non stop
          siedzi na nich zulia...
          • Gość: ja Re: "Mała architektura" na Starówce IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 18.05.05, 16:29
            Zgoda te 2 bodajze lawki na Szerokiej wkurzaja.
            Wydaje mi sie ze powodem jest to ze caly czas deptakiem sie nie spaceruje tylko
            szybko chodzi.
            A wychamowac ruch moze tylko szereg ławek i kilka drzew, fajnie byloby aby byla
            1 fontanna
            • jakub_lauder Re: "Mała architektura" na Starówce 18.05.05, 17:28
              Juz widze jak sie odezwa zaraz glosy... ale mi sie podoba ul Dluga - chyba
              Dluga w Bydgoszczy gdzie jest pewien ciag lawek, kwietnikow, i czegos co plynie
              z jednej strony ulicy i tworzy sie pewien naturalny ciag "do posiedzenia". U
              nas na razie jak ktos siedzi na lawce to od razu jest jak "na swieczniku".
    • Gość: jopek Re: "Mała architektura" na Starówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 17:37
      oczywicie popieram te pomysly!
    • staszekk1 Kazdy pomysl upiekszajacy miasto ma sens 06.06.05, 22:09
      Kazdy pomysl upiekszajacy miasto ma sens
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka