Dodaj do ulubionych

UNIA WĄBRZEŹNO

IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 26.03.02, 00:16
Poczatek rundy rewanzowj i pierwszy remis z Kowalewem. Czy zagladaja na forum
kibice Unii???>
Obserwuj wątek
    • Gość: KANGOOR Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 08.07.02, 21:34
      Juz niedługo startuje nowy sezon. Ponawiam pytanie. Czy na frum zaglądaja kibice
      najlepszej druzyny w Polsce???????
      • Gość: Figo Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 09.07.02, 10:19
        KANGOOR bracie ja jestem fanem najlepszej drużyny na świecie. Mam w związku z tym
        dla Ciebie nowinkę. Słyszałem, że będziemy mieli zaciąg z Cukrownika Radzynianki
        (2 zawodników) oraz, że wróci Jankowski (policjant), który grał na pomocy,
        niezwykle waleczny zawodnik.
        Nie pamietam kiedy ostatni raz mieliśmy zawodników z zewnątrz.
        • Gość: KAB Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 09.07.02, 10:40
          Gość portalu: Figo napisał(a):

> ...będziemy mieli zaciąg z Cukrownika Radzynianki

O kurde nie wiedziałem, że nastąpiła fuzja Cukrownika Mełno z Radzynianką toż to
          musi być rakieta nie drużyna (bojowość chłopaków z Radzynia i strategiczny
          sponsor z Mełno istny czad) i Unia od nich zawodników bierze, no proszę (pewno
          chłopaki mają załatwioną drugą klasę zawodówki w miejscowej szkole - atut jakich
          mało w przypadku miejscowych kontraktów;-))
          • Gość: NIN Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 09.07.02, 11:43
            Fakty są takie, że na mecze Radzynianki chodzi więcej ludzi niż na mecze naszej
            Unii, co miałem okazję zobaczyć. Ale nie ma co dziwić się wkurzonym wąbrzeskim
            kibicom, którzy wychodzą ze stadionu psioczą na swoją drużynę, jeśli potrafi ona
            w sobotę pokonać lidera, natomiast w środę w beznadziejnym stylu przegrać kilkoma
            bramki z drużyną z ogona tabeli. O co w tym wszystkim chodzi? Może ktoś umie mi
            to wytłumaczyć. Czy piłkarze robią sobie jaja z kibiców, trenera, prezesa klubu?
            A może w nowym sezonie będzie już normalnie?
            • Gość: Figo Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 09.07.02, 15:52
              Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę. Sprzedawczyki sprzedają mecze.
              jakby byli normalni i chciałoby im się grać naparzaliby wszystkich jak leci. Kto
              pamięta jak było w V lidze. Tylko jeden przegrany mecz. Wszystkie wygrane i to
              strzelali po kilka bramek (były nawet wyniki dwucyfrowe) ale wtedy trenerem był
              Bodurow. Dawał w piz... chłopakom to mu się postawili ogonem i wyleciał chłop z
              klubu, bo się podłożyli w paru meczach.
              • Gość: Figo Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 10.07.02, 10:22
                Uprzejmie informuję, iż w dniu wczorajszym byłem na treningu Unii Wąbrzeźno. Nowy
                zaciąg osobowo wygląda w sposób następujący :
                1) Krzysztof Smoliński
                2) Biestek Sebastian
                3) Cezary Zieliński
                4) czwartej osoby nie znam z imienia i nazwiska - tylko z widzenia
                Pierwsze dwa nazwiska społeczność wąbrzeska powinna znać - to dobrzy zawodnicy.
                Kolejni dwaj z Radzynianki - też dobrzuy wbrew opiniom niektórych forumowiczów.
                Myślę też, że to będzie zdrowy układ, bo jak się nie będzie chciało grać tym
                starym to będą inni na ich miejsce. jak nie mają chęci (taki Stempski, Leis i
                inne leniwe gady co nie łażą na treningi)- wyp....
                • Gość: NIN Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 10.07.02, 11:55
                  Tylko pamiętaj Figo, że Stempski i Leis nawet jak nie mają totalnie ochoty to i
                  tak grają 3 razy lepiej od wymienionych przez ciebie gości.
                  A więc możemy w tym roku szykować się powoli na V ligę. W ubiegłym sezonie w
                  pewnym momencie też niewiele brakowało.
                  A może dać sobie spokój z piłką i otworzyć sekcję żużla? Derby z Apatorem i
                  Polonią to by było coś!!!
                  • Gość: maciej Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 10.07.02, 12:28
                    I można wykupic albo dostać w spadku żużlowców z GKM-u, bo podobno cieńko już
                    przędą. Słyszałem tez, że GKM sprzedał polewaczkę i teraz będzie trzeba na
                    żużel chodzić z własnymi konewkami.
                    • Gość: NIN Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 10.07.02, 12:46
                      Fakt podobno GKM sięgnął dna. Ale w tym momencie przypomniała mi się mistrzowska
                      przyśpiewka, wymyślona chyba przez naszych niepowtarzalnych kibiców cytuję:

"Raz w Pomorskiej napisali, że Zawiszę zaorali
                      My tu patrzym kto to orze, a to Unia na traktorze!"

Stadiony świata Panowie!!!
                      • Gość: Figo Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 11.07.02, 08:39
                        Chyba NIN dawno już nie byłeś na meczu. Leis jest cienki jak Polsilver i do tego
                        pokazuje fucki kibicom. Stempel już też się powoli kończy. Poza tym ludzie,
                        którzy myślą o sobie, że są gwiazdami, nie łażą na treningi i wołają ciągle o
                        kasę w zespole IV-to ligowym (gdzie dla przypomnienia niektórzy nie mają w I
                        lidze) nie mogą być dobrzy.
                        Poza tym znam tych gości są naprawdę dobrzy, jak trochę pograją może się okazać,
                        że Stempel będzie już niepotrzebny, bo Leisa to można już teraz wywalić.
                        Trochę optymizmu, pradziwy kibic jest zawsze z drużyną nawet jak jest źle.
                        • Gość: NIN Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 11.07.02, 09:30

> Chyba NIN dawno już nie byłeś na meczu.

Fakt już dawno nie byłem na meczu Unii, ale to dlatego że o tej samej godzinie w
                          soboty gra liga angielska. Kiedy mam do wyboru obejrzenie w akcji Wichra
                          Gwiździny, albo Leeds Utd ..... to odpowiedź nasuwa się sama.
                          • Gość: Figo Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 15.07.02, 07:55
                            Jak też mogę oglądać ligę angielską o tej porze. Są jeszcze powtórki meczy. Ale
                            każdy jest kowalem swojego losu.
                            • Gość: NIN Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 15.07.02, 08:14

> Jak też mogę oglądać ligę angielską o tej porze. Są jeszcze powtórki meczy.
                              Ale
                              >
                              > każdy jest kowalem swojego losu.

Powtórki są w nocy albo na drugi dzień. A prawda jest taka, że tak miernej
                              drużyny jak w ostatnich kilku latach już dawno w Wąbrzeźnie nie było. I dlatego
                              właśnie trybuny Unii świecą pustkami (ostatni nawet dosłownie, gdyż okoliczni
                              mieszkańcy potraktowali ławki stadionowe jako tani opał).
                              • Gość: Figo Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 15.07.02, 08:50
                                Jak sam przyznałeś dawno nie byłeś na meczu, skąd wiesz ilu kibiców przychodzi.
                                ZAWSZE jest ich trochę, nawet jak kijowo idzie. A tak w ogóle to frekwenacja
                                nigdy nie była za wysoka. Chyba że w zamierzchłych czasach, których najstarsi
                                indianie nie pamiętają.
                                • Gość: NIN Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 15.07.02, 09:07

> Jak sam przyznałeś dawno nie byłeś na meczu, skąd wiesz ilu kibiców
                                  przychodzi......
                                  >

..... od innych kibiców, z kablówki z WW. A tak na marginesie bardziej warta
                                  zaintersowania jest grająca w I lidze kobiet drużyna ZRYWU MRÓWKA, która
                                  rozgrywa swoje mecze w Wąbrzeźnie. Zamiast wykładać kasę na kiepskich i raczej
                                  średnio ambitnych panów lepiej dofinansować facetki, które mają konkretne
                                  osiągnięcia i perspektywy.
                                  • Gość: Figo Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 15.07.02, 14:45
                                    No właśnie - to oznacza, że nie jesteś prawdziwym kibicem i nie wolno ci
                                    zajmować głosu w tej sprawie. Prawdziwy kibic ZAWSZE jest ze swoją drużyną.
                                    UNIA PANY.
                                    • Gość: NIN Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 15.07.02, 15:04

> No właśnie - to oznacza, że nie jesteś prawdziwym kibicem i nie wolno ci
                                      > zajmować głosu w tej sprawie

.... zabroń mi, ha ha ha !!! UNIA PANY!
                                      • Gość: Figo Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 17.07.02, 08:00
                                        Chłopaki ostro trenują. Wczoraj oglądałem trening. Dostawali w piz.... ostro.
                                        Zobaczymy jakie będą wyniki. Ważne, że nowi bardzo ambitnie podeszli do sprawy.
                                        Zobaczymy na jak długo starczy im tej ambicji.
                                        • Gość: NIN Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 17.07.02, 08:17
                                          Oby tylko się nie spocili, przecież takie przeciągi są na tym stadionie, mogą
                                          się chłopaki rozchorować. Trener zanim da im w pi.... powinien się nad tym
                                          zastanowić.
                                          A jak zaciężna armia z Cukrownika Mełno? Podobno Unia zrobiła na nich lepszy
                                          interes niż swego czasu Barcelona na Savioli. Zresztą nie ma co porównywać, w
                                          końcu Saviola większość czasu siedzi na ławie, a te chłopaki przybyli do
                                          Wąbrzeźna po to, aby grać w podstawowym składzie.
      • Gość: KAB Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 23.07.02, 07:49
        Wczoraj przeczytane (nie wykluczam, że temat spalony)
        Unia Wąbrzeźno-Olimpia Grudziądz 2:3. Bramki dla Unii Stempski, Isbrandt.
        • Gość: Figo Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 23.07.02, 10:19
          Ciężko było sie zorientowac, że się coś takiego w ogóle odbyło. Teraz przynajmniej porozwieszali plakaty, że w środę jest sparing o 17 z Drwęca Nowe miasto Lubawskie.
    • Gość: NIN Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 22.07.02, 07:36
      Czytałem w lokalnej prasie wywiad z dyrektorem d/s marketingu firmy Reflex-
      Polska (sponsor Unii). Facio powiedział, że nie wiadomo jak długo będą jeszcze
      sponsorować drużynę, ponieważ nie zadowalają ich wyniki osiągane przez
      wąbrzeskich piłkarzy. Po za tym opowiedział historyjkę jak to pracownicy firmy
      Reflex chcieli pograć sobie na boisku Unii. Zostali wówczas wyproszeni ze
      stadionu. No bo kto to widział, aby przedstawiciele głównego sponsora włazili
      sobie na obiekty sponsorowanej przez siebie drużyny i chcieli z niech
      korzystać !!!
      • Gość: Figo Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 22.07.02, 07:46
        Bo to jest chory układ. Bosiko podlega pod Centrum Sportu i Rekreacji a nie pod
        MKS Unia. Poza tym wczoraj słyszałem, że Wiśniak, Stempel, Jabłoński idą do
        Kowalewa. Bo tam jest kasa. Zagarają sezon i spóbują dostać sie z powrotem do
        IV ligi. Ciekawe ile w tym prawdy. Przejście Wiśniaka i Jabłońskiego jest już
        niemal pewne, co do Stempla nie wiadomo (nie wiem czy to w ogóle prawda,
        wiadomo jakie bzdury ludzie klepią).
        • Gość: KAB Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 22.07.02, 07:51

> Przejście Wiśniaka i Jabłońskiego jest już
          > niemal pewne, co do Stempla nie wiadomo (nie wiem czy to w ogóle prawda,
          > wiadomo jakie bzdury ludzie klepią).

Taką samą ingformację podały w sobotę Nowości powołując się na rozmowę z
          prezesem(???) klubu
        • Gość: maciej Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 22.07.02, 07:54
          A ja jestem za tym aby zlikwidowac całkiem nasza drużynę - przynajmniej nie będzie takich przetasowan i nie bedziemy sie niepotrzebnie stresowac. I glowny sponsor zaoszczedzi troche kasy. A na stadion Unii proponuje przeniseśc stadion X-lecia bo podobno maja go w najblizszym czasie zlikwidowac. To dopiero by sie zaczelo, a chlopaki z miejskiej mieliby w koncu cale rece roboty.
          • Gość: Figo Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 22.07.02, 07:58
            Oż cholerka, tego nie wiedziałem. Nie czytuję Nowości a powtarzam tylko to co
            ludzie gadają na mieście, choć muszę przyznać, że wiadomość tą przyjąłem ze
            zmrużeniem oka bo taki numer wydawał mi się niemożliwy. Ale jak już piszą o tym
            w gazetach to coś w tym jest. Mamy szansę pograć z Cukrownikiem Radzynianka
            Mełno w A klasie. Jak tak dale pójdzie to możemy nawet zagrać z Orionem
            Płużnica w B klasie. Niżej nie da się spaść.
            • Gość: NIN Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 22.07.02, 08:02
              Za wycofanie drużyny z rozgrywek lecimy od razu do B-klasy, taki jest
              regulamin. Schodzimy na dno, aby się odbić! Ale tak źle chyba nie będzie, po
              prostu w normalny sposób zlecimy do V ligi. Wicher Gwiździny i Zryw Wrocki już
              czekają.
              • Gość: Figo Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 22.07.02, 08:59
                Jak już będą w A klasie to się zapisuję do tego burdelu.
                • Gość: KAB Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 24.07.02, 12:23
                  A o tym sparingu coś wiecie:
                  Wisła Nowe - Unia Reflex-Polska Wąbrzeźno 2:4 (0:2). Dla gości: K. Leis 2, M.
                  Leis i Janusz Marciniak
                  • Gość: Figo Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 24.07.02, 12:32
                    Nie za koniecznie. Ale dzisiaj idę o 17 na sparing Unii z Drwęca Nowe Miasto Lubawskie. Jutro relacja.
                    • Gość: Figo Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 25.07.02, 07:56
                      Zgodnie z obietnica : Unia Dostała wczoraj od Drwęcy Lamparkiet Nowe Miasto Lubawskie 8:2. Z tych 8 bramek conajmniej połowa to koszmarne błędy nowego bramkarza (z Ksiunżków czy cuś). Tak słabego bramkarza dawno nie widziałem (a Wiśniak podobno już w Kowalewie). Zreszta było widac, że chłopak się załamał. Co do zawodników w polu. Nie potrafili wyjśc poza 25 metr swojej połowy. Napastnicy Drwęcy kręcili obroncami jak chłopcami (z zakładaniem dziurek na 16 metrze włacznie). Stempski słabiutko. W ogóle podania niecelne, brak pomysłu na grę, szwędali się po boisku jakby nie wiedzieli co maja robic. Jednym słowem kiszka. Komentarz dziadków na meczu : To tylko taka zasłona dymna. Szkoda tego Więckowskiego, że poszedł (SIC!). (Moja dygresja : Jakby grał Więcek to byłaby dwucyfrówka na bank).
                      Skład grajacy w I połowie (np. Isbrandt, Stempski, Smolinski) prezentował się lepiej, niż ten z II (np. Was, Zielinski, Leis).
                      Bramki dla Unii : Smolinski (nowy nabytek) i Isbrandt.
                      • Gość: NIN Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 25.07.02, 08:20
                        Jakie miasto taki klub.
                        • Gość: Figo Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 25.07.02, 08:45
                          Krótko, zwięzle i na temat.
                      • Gość: Hubert Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 25.07.02, 08:45
                        No proszę - a tyle chłopaki trenują !?!?
                        Figo - czy jest jeszcze jakaś nadzieja dla naszej drużyny?
                        • Gość: Figo Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 25.07.02, 08:50
                          No cóż. Madrzejszy od nas wymyślił powiedzenie : piłka jest okragła a bramki sa dwie. W wolnym tłumaczeniu oznacza to, że dopóki sędezia nie odgwizdał konca meczu to wszystko jest możliwe (vide finał Ligii Mistrzów 1999/2000 Bayern Monachium-Manchester United). I tak będę im kibicował. Nawet w B klasie. Taki już jestem. Miejmy nadzieję, że się wezma do roboty.
                          • Gość: kANGOOR Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 25.07.02, 10:02
                            Figo popieram cie w pełni, ja równiez będę zawsze kibicował naszej Unii, ajk
                            mieszkałem w Wabrzexnie sam nieraz wbierałem sie na "wyjazdy" do innych
                            miejscowości. Ale kiedy to było?!? To se ne wrati.
                            A kto pamieta porażkę na inaugurację III ligii ze stoczniowcem Gdańsk?? Było
                            chyba 9 albo 12 do zera?? Pamieta ktoś??
                            • Gość: NIN Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 25.07.02, 10:27
                              Gość portalu: kANGOOR napisał(a):

> Figo popieram cie w pełni, ja równiez będę zawsze kibicował naszej Unii, ajk
                              > mieszkałem w Wabrzexnie sam nieraz wbierałem sie na "wyjazdy" do innych
                              > miejscowości. Ale kiedy to było?!? To se ne wrati.
                              > A kto pamieta porażkę na inaugurację III ligii ze stoczniowcem Gdańsk?? Było
                              > chyba 9 albo 12 do zera?? Pamieta ktoś??

Pamiętam. Bylo dokładnie 10:0. Przy 2:0 dla Stoczniowca Janek Wiśniewski (padł)
                              zarobił czerwoną kartkę i było po ptokach. Ale parę tygodni później Unia
                              potrafiła na wyjeździe zremisować ze spadkowiczem z drugiej ligi Arką Gdynia
                              1:1 i to była sensacja! Gdzież te czasy i czy kiedykolwoek wrócą?
                              • Gość: Figo Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 25.07.02, 11:03
                                Unia mistrzem świata!!!!!!!!!! Jeszcze im pokażemy.
                                • Gość: KAB Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 31.07.02, 10:04
                                  Nowa wiadomość:
                                  Rodło Kwidzyn - Unia Wąbrzeźno 2:8 (1:4). Dla gości: Tomasz Stempski 3, Marcin
                                  Stempski, Paweł Szablewski, Jarosław Rybszleger, Łukasz Majewski i Radosław
                                  Zabielski (samob.)

Ale się chłopaki rozkręcają;-)
                                  • Gość: NIN Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 31.07.02, 11:04
                                    Pewnie trener zafundował chłopakom browara w drodze na mecz. To ich wyraźnie
                                    nakręca. Tyl, że Rodło Kwidzyn to V liga i klub w rozkładzie, sami juniorzy
                                    (gdzieś w lokalnej prasie czytałem o ich kłopootach).
                                    • Gość: Figo Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 02.08.02, 15:08
                                      To nieważne, ostatnio obserwowałem jak się męczyli z Naprzodem Jabłonowo Pomorskie to było straszne przeżycie ;-))). Ledwo wygrali jedna bramka. A jak przygladałem się tym z Naprzodu to już mnie czarna rozpacz ogarniała (słaba ta nasza piłka jak tacy o mało co nie weszli do IV ligi)
    • Gość: fan Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.02, 07:37
      Z ostatnich wydarzeń boiskowych domniemać można ,iż nasza super drużyna nie
      zostanie jednak wzmocniona. Wcześniej zapowiadane "transfery" nie dojdą
      prawdopodobnie do skutku. Owi piłkarze albo stracili zapał, albo włodarze klubu
      nie kwapili sie z jakimiś propozycjami w ich kierunku... Szkoda !
      • Gość: NIN Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 07.08.02, 07:45
        Nie te czasy! Za rolkę tapety można jeszcze przekupić sędziego, ale piłkarzy do
        gry w ten sposób nie uda się skaperować. Brak kasy? Trudno niech drużyna składa
        się z wychowanków, koro nie stać klubu na transfery i spokojnie pogrywa sobie w
        V lidze. Widocznie stać nas tylko na taką drużynę i trzeba się z tym pogodzić.
        Golub-Dobrzyń i Grudziądz również nie mają drużyny w IV lidze. Świat się z tego
        powodu nie zawali.
      • Gość: Figo Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 07.08.02, 07:47
        Coś dawno nie było świeżych wiadomości. Z pewnościa wiem, że spokój dał sobie Sebastian Biestek. Co do reszty, diabli wiedza. Zreszta z klubu nigdy nie wychodza jednoznaczne informacje. Ale czego oczekiwac, jeśli prezesa można spokojnie nazwac żenskim narzadem płciowym ;-))))))) Taka dupa nic nie załatwi. Z pewnościa NIN zaraz napisze - jaki klub taki prezes i piłkarze. No cóż można przyznac mu rację, ale i tak ich lubię :-)))))
        • Gość: NIN Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 07.08.02, 08:00

Taka dupa nic nie załatwi. Z pewnośc
          > ia NIN zaraz napisze - jaki klub taki prezes i piłkarze.

To są proste i logiczne przełożenia. Dlaczego w mieście w którym większość
          spraw stoi na głowie w sporcie miałoby być inaczej? A pamiętasz Figo
          poprzedniego prezesa, tego co krzesełka miał montować na stadionie? Skończyło
          się dewastacją obiektu i niechlubnym zmyciem pana prezesa z klubu.
          • Gość: fan Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.02, 09:43
            Prezes nie miał ostatnio czasu na załatwainie spraw związanych z nowymi bądz z
            zatrzymaniem starych zawodników. 10- tego sierpnia żeni się ... A jeśli chodzi
            o niedoszłe nabytki z Radzynianki to postanowili zostać w swoim rodzinnym
            mieście.
            • Gość: Figo Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 28.08.02, 10:15
              Jak kraży wieśc po mieście, poszło o kasę. A maoim zdaniem Zielinski by się przydał. A tak dwa mecze w łeb i jesteśmy w czołówce (oczywiściew od konca). Coż może lepiej gdyby grali sobie V lidze. Czuję, że zlecimy do V, a Promyk Kowalewo wróci do IV. Taki los.
              • Gość: Figo Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 05.09.02, 14:45
                Unia po czterech przegranych z rzędu w lidze, znokautowała w Pucharze Polski Naprzód Jabłonowo 6:1. Niby nic ale zawsze coś. Wolałbym żeby zaczęli wygrywac w lidze, bo V liga coraz blżej (UNIA na ostatnim miejscu w tabeli), a zawsze może zabraknac jakiegoś punkciku
                • Gość: KAB Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 05.09.02, 14:49

> Unia znokautowała w Pucharze Polski Na
                  > przód Jabłonowo 6:1.

A dzisiaj w pucharze ze Zrywem Wrocki dzielnie pomykają. Jedziemy na 17 do
                  Wrocek (a gdzie to jest w Bieszczadach?)
                  • Gość: NIN Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 05.09.02, 14:59
                    Ten Zrywek Wrocki to by im puknął i to nieźle. Nasze piłkarzyki cherlawe nieco
                    a tamci chłopy postawne. Figo nie pisz już o Unii bo wątek wylata na początek i
                    nie daj Boże któś z obcych tam zajrzy i obcina będzie.
                    • Gość: Figo Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 05.09.02, 15:13
                      Przeczytaja go kibole Sparty Brodnica (ten link to była jazda NIN). Dobra napiszę dopiero jak się będa działy jakieś pozytywy.
                      • Gość: KANGOOR Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: 213.25.179.* 05.09.02, 18:41
                        W końcu jakieś informacje o Unii ale niestety nieciekawe. Figo z kim nasza
                        świetna drużyna przegrała w lidze?? Szukam w necie informacji o IV lidze. Podaj
                        Figo z kim nasi mistrzowie przegrali.
                        • Gość: Figo Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 06.09.02, 09:01
                          Cześc żonkoś ;-)))))), Unia dostała łomot od : LTP Lubanie (beniaminek, w tej chwili w czubie tabeli), Pomorzanin Torun, Start Radziejów i Jagiellonka Nieszawa. W sobotę wyjazd z Pomowcem Kijewo (też będzie łomot) i w środę mecz z Włocłavia u siebie.
                          • Gość: NIN Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 09.09.02, 07:52
                            Jaki wynik sobotniego meczu Unii? Czy nadal nasze asy czerwoną latarnią?
                            • Gość: Figo Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 09.09.02, 08:45
                              Z tego co wiem, a wiadomośc jest niepotwierdzona, Unia przegrała 3:2. Coż V liga coraz bliżej. W piatej lidze kiedyś wygrali prawie wszystkie mecze (oprócz 1), teraz w czwartej wszystkie przegraja (oprócz 1).
                              • Gość: Figo Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 09.09.02, 09:32
                                Wiadomośc zweryfikowana - Unia przegrała 6:2 a nie 3:2 jak napisałem we wcześniejszym poście. Zajmuje przedostatnie miejsce przed chyba Goplania(?!) z dorobkiem 0 punktów, tyle że lepszym stosunkiem bramek.
                                • Gość: NIN Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 09.09.02, 09:44

Zajmuje przedostatnie miejsce przed chyba Goplania(?!) z dorobkiem 0 punktów,
                                  tyle że lepszym stosunkiem bramek.

No i należy się cieszyć, że chociaż stosunek bramek mają od kogoś lepszy. A tak
                                  sięgając do historii, to Unia wyróżniała się w ostatnich sezonach największą
                                  ilością zdobytych bramek w całej lidze. Podejrzewam, że ten sezon zakończą z
                                  największą ilością straconych bramek.
                                  • Gość: KANGOOR Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: 213.25.179.* 09.09.02, 13:45
                                    Jak to mozliwe, że dostajemy takie baty??Unia V liga???
                                    • Gość: NIN Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 09.09.02, 14:53
                                      Gość portalu: KANGOOR napisał(a):

> Jak to mozliwe, że dostajemy takie baty??Unia V liga???

Najdziwniejsze, że to ta sama drużyna co w ubiegłym sezonie, a nawet
                                      teoretycznie wzmocniona. Niewytłumaczalne.
                                      • Gość: PEGAS Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 09.09.02, 15:04
                                        Ogólnie można powiedzieć, że nie ma co przeżywać.
                                        • Gość: Figo Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 10.09.02, 10:50
                                          Wczoraj się na przykład dowiedziałem, że w meczy z Pomowcem napastnicy grali na obronie (np. Krzysztof Smolinski) a Krzychu Leis skrzydlowego pomocnika. Coś się popieprzyło? To zupełny absurd albo trener cpa. Dla mnie jest to niewytłumaczalne. To nie czas na eksperymenty, szczególnie z ludźmi, którzy od zawsze grali na innych pozycjach.
                                          • Gość: Figo Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 02.10.02, 08:09
                                            W ostatnim meczu z Mieniem Lipno zadebiutował nowy trener. Właściwie o debiucie ciężko mówic, bo gośc jest Polakiem mieszkajacym w Australii i dopiero na wiosnę wróci do Polski. Najbardziej rozbawiło mnie jak usłyszałem, że trnował reprezentację narodowa....... Tasmanii. Wtedy zaczałem się zastawiac czy przypadkiem klub nie zmienia nazwy na Unia Reflex Polska Wabrzeźno Diabły Tasmanskie. ;-)))))). A mecz skonczył się wynikiem 0:0. W 82 min. nasz bramkarz (Czyżykowski 16 lat) obronił karnego. Mieli również wiele setek. Ale indolencja strzelecka nie opuszcza zawodników Unii. Było jednak widac, że chłopy się starali (czego znpwu nie było widac w poprzednich meczach).
                                            • Gość: Figo Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 10.10.02, 08:06
                                              Zarzuciłem ostatnio pisanie w tym wątku, bo i nie było o czym pisac. Tak się rozpędziłem, że zapomniałem napisac, że Unia w sobotę wygrała 4:2 na wyjeździe, i nawet obronili karnego już gdzieś ok. 5 minuty. Dzięki tej wygranej umocnili się na drugim miejscu (od konca) ;-)))))))))))))))
                                              • Gość: KANGOOR Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: proxy / 213.25.179.* 10.10.02, 16:46
                                                Nigdy nie spadnie, hej unia nigdy nie spadnie. Mamy po prostu wolny start.
                                                Jeszcze kilka kolejek i msmy lidera. ;-))))))))Dzięki za info o Unii . A gdzie
                                                mam szukać wyników IV ligi na necie?????????
                                                • Gość: Figo Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 11.10.02, 09:15
                                                  Nie mam bladego pojęcia gdzie można znaleźc wyniki IV ligi na necie, ale obiecuję ci, że będę pisał po kazdej kolejce wygranej, czy też nie. Nawet tabelę wpiszę.
                                                  Pzdr.
                                                  PS. Twoja nie dopuszcza cie do kompa? Niezbyt często zagladasz ojcze forum. ;-)))
                                                  • Gość: FAN Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.02, 14:15
                                                    Jutro tj. 12.10.2002 r. Unia gra u siebie mecz na szczycie o tzw. czerwoną
                                                    latarnie. Spotkają się dwie pierwsze drużyny, oczywiście odwracając tabele do
                                                    góry nogami.
                                                  • Gość: Figo Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 11.10.02, 14:48
                                                    Tak jest. Goplania Inowrocław (były III-cio ligowiec). Oni to dopiero musza miec tam fajna atmosferę
                                                  • Gość: Figo Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 15.10.02, 08:55
                                                    Sobota 12 października. Mecz o czerwona latarnię. Unia Wabrzeźno-Goplania Inowrocław. Godz. 11. Mecz zaczał się super już na wstępie. Nie wiem, która to mogła byc minuta (5) goście prowadzili już 0:1. Jeszcze przed koncem drugiej połowy dostaliśmy druga brameczkę i było już po zabawie.
                                                    Najzabawniejsze jest to, że napastnik gości (taki misiek z widoczna nadwaga ok. 110 lub 120 kg) biegał szybciej od naszych obronców(??!!!!).
                                                    Dlatego też od soboty to Unia ma czerwona latarnię (ostatnie miejsce).
                                                    A teraz przyczyny porażki. Wiadomości Wabrzeskie donosza, że nowy trener załatwił dla piłkarzy wypłatę zaległej kasy (nie wiem czy całości), poza tym w czwartek był 10 (wiadomo o co chodzi). Więc koledzy z Unii w piatek (mecz w sobotę już o 11) zechlali się tak, że nie mogli wyjśc z baru (co niektórzy). Z pewnościa nie wpłynęło to dodatnio na formę zawodników. Wydaje mi się, że już jest po nich.
                                                  • Gość: NIN Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 15.10.02, 09:07
                                                    Sportowiec też człoweik wypić musi.
                                                    A tak na marginesie, jeden z byłych graczy Arsenalu Londyn przez ładnych parę lat był nałogowym alkoholikiem. Nie przeszkadzało mu to w kilkakrotnym zdobyciu mistrzostwa i pucharu Anglii oraz skutecznej grze w reprezentacji.
                                                    Rzecz nie w piciu, ale w mentalności. Chłopaki zlecą z ligi i znowu będą wygrywać minimalnym nakładem sił z jakimś Wichrem Gwiździny. Wszyscy będą ich chwalić i czas na imprezkę się znajdzie .......
                                                  • Gość: Figo Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 22.10.02, 15:54
                                                    Ale to jeden był nałogowym alkoholikiem a nie 80 % zespołu. A tak szkoda gadac. Tabela i wyniki ostatniej kolejki poniżej. W kolejności : rozegrane mecze, zdobyte punkty strzelone i stracone bramki.

START - POMORZANIN/PAK 0:3 (0:1)

Bramki: 1:0 Błażkiewicz (17.), 2:0 Czerwiński (48.), 3:0 Trzybiński (82.)

Pomorzanin/PAK: Krzywania - Chrzanowski, T. Warczachowski, Wierzchowski, Brzozowski, Błażkiewicz (80. Szatkowski), Czajkowski, Ł. Wierzchowski, Makowski (88. Mikołajewski), Grzybek, Czerwiński (75. Trzybiński)

Pozostałe wyniki: Legia Chełmża - Lech Rypin 1:5 (0:4), bramki: Kurek (68.) - Fodrowski (35.), Janzen (40.), Bryl (41.), Markowski (45., 58.); Kujawiak Włocławek - Włocławia 0:2 (0:0), bramki: Tulimowski (62.), Zapiec (64.); Victoria Koronowo - Pomowiec Kijewo Król. 2:2 (1:0), bramki: Lewandowski (18.), Kujawka (82.) - Szuprytowski (58.), Szulc (89.); LTP Lubanie - Jagiellonka Nieszawa 3:1 (0:1), bramki: Piotrowski (74.), Glaza (76.), Izbiński (85.) - Gawroński (45.); Pałuczanka Żnin - Unia Wąbrzeźno 6:1 (1:0), bramki: Grabarski (7.), Stelmaszewski (51., 56.) Nowak (68., 72.), Piekarski (82.) - Stempski (62.); Wisła Nowe - Wda Świecie 3:2 (0:1), bramki: Kucenko (51., 88.), Świderek (65.) - Juszczak (11.), Wróblewski (76.); Goplania Inowrocław - Mień Lipno 0:0

1. Wisła 12 28 22-10
                                                    2. Start 12 24 19-12
                                                    3. Jagiellonka 12 23 32-19
                                                    4. Victoria 12 23 21-16
                                                    5. Kujawiak 12 21 17-12
                                                    6. Włocłavia 12 19 22-17
                                                    7. Wda 12 18 23-19
                                                    8. LTP 12 18 22-20
                                                    9. Pomowiec 12 18 17-15
                                                    10. Pomorzanin/PAK 12 15 17-15
                                                    11. Lech 12 15 18-19
                                                    12. Legia 12 14 22-29
                                                    13. Mień 12 13 7-12
                                                    14. Pałuczanka 12 11 13-18
                                                    15. Goplania 12 8 14-30
                                                    16. Unia 12 7 16-34
                                                  • Gość: NIN Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 23.10.02, 07:17
                                                    Wczoraj widziałem i (o zgrozo!) słyszałem w Kablu prezesa tej nieszczęsnej Unii. Teraz wiem skąd ten niszczejący stadion i 16 miejsce w tabeli. Pzdr dla fanów Leeds Utd.
                                                  • Gość: Figo Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 30.10.02, 09:37
                                                    I tu się z toba zgodzę. Ale na wiosnę jak ich przyciśnie wygraja kilka meczy i już będa w środku tabeli. Jeszcze mam nadzieję, że z tego wyjda. Poza tym ostatnio zremisowali z liderem (podobno nie zachwycił - nie wiem nie byłem).

Pozdrawiam wszystkich fanów zespołu West Ham Utd. (Leeds też jest jest o.k. szczególnie zabijaki : Bowyer i Smith)
                                                  • Gość: NIN Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 04.11.02, 07:54
                                                    Unia pezgrała w lidze 3:12 i nie był to mecz hokeja na lodzie tylko piłki nożnej. Nie pamiętam czegoś takiego, panowie piłkarze chyba sobie żart zrobili.
                                                    Propozycja dla kandydatów na burmistrza: kto zaproponuje rozwiazanie tego klubu na pewno zostanie wybrany.
                                                  • Gość: Figo Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 04.11.02, 08:20
                                                    Faktycznie porażka we Włocławku wyglada na mecz hokeja na lodzie. Naprawdę już nie ma co komentowac. To koniec.
                                                  • Gość: cioł Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: proxy / *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.02, 10:32
                                                    to już koniec
                                                  • Gość: Figo Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 05.12.02, 15:04
                                                    Kolega cioł (jakoś dziwnie mi sie to kojarzy) jest strasznie wylewny. W piatek nowe wybory w klubie. Mała reorganizacja, inne zasady i może coś z tego będzie. Byle się utrzymac w IV lidze, bo jak spadna to ciężko będzie wrócic.
                                                  • Gość: cyki Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: proxy / *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.02, 10:22
                                                    Masz racje byłem na tym meczu fatalna przegrana Unii
                                                    sam jestem kibicem unii i myśle że nie warto było wstawać rano i jechać z nimi
                                                    na ten mecz moim zdaniem była to totalna kopanina wyglądało troche jak turniej
                                                    karatea te przegrane to wszystko przez Janka Wiśniewskiego nie musiał przecież
                                                    odchodzić a nasz teraźniejszy bramkarz broni i w juniorach i w seniorach czyli
                                                    miał dwa mecze dziennie
                                                    Chłopaki z Unii nie nadają się już do grania oczym powiedział im już nawet
                                                    prezes
                                                  • Gość: Figo Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 02.01.03, 09:01
                                                    W tym wszystkim jest trochę racji
    • Gość: samer Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: proxy / *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.03, 10:29
      mysle ze nasza wabrzeska unia nie utrzyma sie w 4 lidze poniewaz graja zbyt
      slabo i nie maja dobrego trenera
      • Gość: cyki Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.03, 11:00
        niestety nie masz racji ostatni dostaliśmy nowego trenera a nasi chłopcy jak
        zwykle dopiero teraz wezmą się do gry
        • Gość: Figo Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 15.01.03, 15:12
          Jeśli myślisz o tym samym trenerze co ja (L.B.), to moim zdaniem na pewno się nie utrzymaja.
          • Gość: Figo Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 17.01.03, 13:03
            Jutro chłopaki grają na turnieju halowym w Radzyniu Chełm. Zobaczymy jak
            błysną. W tamtym roku przedostatnie miejsce. Nie zajęli ostatniego, bo ostatnie
            mieli amatorzy.
            • Gość: Figo Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 20.01.03, 14:24
              No i niestety nie było ich w Radzyniu. Ale podobno grają w najbliższym czasie
              sparingi : 1 lutego - nie wiem z kim i 9 lutego z Orionem Płużnica. Wszystko u
              siebie. Zobaczymy w jakiej formie są chłopy.
              • Gość: Figo Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 03.02.03, 15:22
                Pierwszy sparing w nowym roku z Grudziądzem - wygrana 5:1. Kilka nowych twarzy,
                no i biegali jeszcze w drugiej połowie, a to już sukces.
                • Gość: KANGOOR Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: proxy / 213.25.179.* 03.02.03, 19:52
                  Dzieki Figo za informację, jak będę w Wabrzexnie nastepnym razem masz u mnie
                  piwko. A 5:1 to dobra wiadomość, mam nadzieję, że sie jednak utrzymamy w tym
                  roku.
                  • Gość: NIN Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 04.02.03, 08:24
                    tylko chłopaki nie myślcie sobie zaraz, że w tym roku to już europejskie puchary czekają na Unię!
                    fakty są takie:
                    1. nie ma co ukrywać, że z drużyną z Grudziądza (Olimpia? Start?) teoretycznie może sobie poradzić przysłowiowy Wicher Gwiździny
                    2. klub po rządach na szczęście byłych "działaczy sportowych " wygląda tak: obiekty w ruinie (szczególnie stadion, zapraszam na betonową trybunę bez ławek), zlikwidowane wszystkie sekcje poza piłką nożną (za lekką atletykę powinni zostać wychłostani) oraz długi przewyższające budżet klubu. to pa.
                    • Gość: Figo Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 05.02.03, 11:27
                      Gość portalu: NIN napisał(a):
                      > tylko chłopaki nie myślcie sobie zaraz, że w tym roku to już europejskie
                      puchary czekają na Unię!
                      fakty są takie:
                      1. nie ma co ukrywać, że z drużyną z Grudziądza (Olimpia? Start?) teoretycznie
                      może sobie poradzić przysłowiowy Wicher Gwiździny
                      2. klub po rządach na szczęście byłych "działaczy sportowych " wygląda tak:
                      obiekty w ruinie (szczególnie stadion, zapraszam na betonową trybunę bez
                      ławek), zlikwidowane wszystkie sekcje poza piłką nożną (za lekką atletykę
                      powinni zostaćwychłostani) oraz długi przewyższające budżet klubu. to pa.

No cóż Kangoor trzymam cię za słowo. Wicher Gwiździny to Olimpii sobie by tak
                      nie pyknał (to ta lepsza drużyna z Grudziądza).
                      Co dalej. Wstrzymano kasę dla wszystkich piłkarzy. Dostaną jak sie utrzymają.
                      Wciągnięto sekcje trójboju siłowego oraz piłki ręcznej. Coś się kręci. Może
                      będzie więcej. No to pa.
                      • Gość: KANGOOR Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: 213.25.179.* 06.03.03, 10:21
                        A kiedy inauguracja IV ligi?? I z kim bedzie grała nasza druzyna???
                        • Gość: Figo Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 07.03.03, 15:13
                          15 marca gramy z LTP Lubanie u siebie, później wyjazd z Radziejowem.
                          • Gość: Figo Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 10.03.03, 12:39
                            Sparing : Olimpia Grudziądz - unia Wąbrzeźno 8:1. Chyba im jaja drutem
                            kolczastym związali.
                            • Gość: NIN Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 10.03.03, 13:06

> Sparing : Olimpia Grudziądz - unia Wąbrzeźno 8:1. Chyba im jaja drutem
                              > kolczastym związali.

podobno boisko było nierówne, temperatura poniżej zera, niebo zachmurzone (nie
                              nastrajało optymistycznie), trenera bolał ząb a bramkarz zapomniał fajek z
                              domu. za dużo niesprzyjających okoliczności, aby wynik mógł być korzystnty dla
                              naszych milusińskich. należą im się brawa za to, że w taki ziąb w samych tylko
                              dresach wyszli na boisko. kogo z was stać by było na takie poświęcenie?
    • Gość: x Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.03, 09:28
      tak
    • Gość: MAŁY Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: 213.186.77.* 12.03.03, 08:40
      I tak PROMIEŃ Kowalewo jest gora. Unia lipa!!!!!!!! Wąbrzeżno zawsze miało
      slabą drużyne.PROMIEŃ PANY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Pozdrawiam fanów PROMIENIA KOWALEWO
      • Gość: Figo Re: UNIA WĄBRZEŹNO IP: gateway.d* / 10.3.36.* 12.03.03, 14:18
        TAKIE MAŁE PYTANKO : V LIGA TO NIŻEJ CZY WYŻEJ NIŻ IV? NIE MAMY O CZYM
        ROZMAWIAĆ MAŁY. CHYBA, ŻE W SZKOŁĘ RZUCAŁEŚ KAMIENIAMI I NIE UMIESZ LICZYĆ.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka