Dodaj do ulubionych

Badanie gruntu pod parking podziemny

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 20:36
Ekipa archeologów i geologów bada grunt przy toruńskim Muzeum Etnograficznym.

To prace przygotowawcze przed budową parkingu podziemnego !!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: zzz niebawem rozpocznie sie budowa drugiego podziemneg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 20:37
      a niezaleznie od tego parkingu podziemnego niebawem rozpocznie sie budowa
      drugiego - pod Muzeum Sztuki Nowoczesnej!
      • Gość: lol Re: niebawem rozpocznie sie budowa drugiego podzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 21:04

Profesor Nizinny oraz magister Pożarski z magistrami Zgnójlińskim oraz
        Ścianawskim zablokują budowę skutecznym protestem do SKO. lol
    • wilman Prace budowlane ruszają latem, ukończenie za rok 05.05.05, 13:55
      Parking ma 250 miejsc, buduje go wyłoniony w przetargu koncern niemiecki APCOA.
      Prace budowlane ruszają latem.
      Bedzie gotowy za rok.
      • Gość: ja Re: Prace budowlane ruszają latem, ukończenie za IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 05.05.05, 16:34
        Gotowy za rok?
        Plany byly juz takie
        - parking podziemny przy Kosciele Garnizonowym
        - parking podziemny pod Zborem Ewangelickim (k..... mac, ale mial ktos pomysl)
        - kilka parkingów pietrowych wokol Starowki
        - parking podziemny pod CENTRO 2000
        - parking podziemny pod Muzeum Sztuki Wspolczesnej

Ja mimo ze jestem calkowitym laikiem gdy uslyszalem o parkingu pod Zborem
        Ewangelickim czyli zabytkiem bylem w szoku, autorowi dalbym za to 25 lat
        wiezienia (za intelekt)
        Kolejne parkingi to byla kolejna zachcianka urzedasow z UM
        Parking pod Centro 2000 jest juz niemozliwy do wybudowania.
        Prawda jest taka - osoby odpowiedzialne za inwestycje nie maja zielonego
        pojecia o swoich zachciankach. Te osoby wprawdzie maja piekne pomysly ale z
        wielu przyczyn nie moga byc one zrealizowane. Taka jest prawda.
        I dzisiaj mamy CH Kometa samowola budowlana, Drugiego multiplexsu nie bedzie
        ale w zamian bedzie kara kilka milionow zlotych. Hala sportowa z prawdziwego
        zdarzenia to przy ul. Olimpijskiej to przy ul. Bema.
        Aquapark dzis przy Olimpijskiej jutro przy Bulwarze, pojutrze moze rozbudowac
        duzy basen przy Bazynskich.
        Multiplexy tez mialy kilka lokalizacji, jeden plan sie przypadkiem powiodl,
        drugi plan przy Sobieskiego wypadl gorzej niz by nie powstal wogole. No bo przy
        Targowej mial tez stac Multiplex.
        Most przy Wschodniej a moze blizej centrum przy pl. Pokoju Torunskiego,
        NIE!!!!, przeciez najlepiej bedzie na przeciw Polchemu
        I ja wcale nie jestem pesymista, ja uwazam ze jak ktos jest niekompetentny wiec
        albo podejmuje zle decyzje albo zwleka z podejmowaniem decyzji bojac sie
        kompromitacji. Niestety, tak dziala Urzad Miejski w Toruniu.

• torunianin1 troche przesadzasz. 05.05.05, 17:48
          troche przesadzasz.

Był w zeszłym roku projekt, żeby zrobic docelowo w Toruniu 4 parkingi, z czego
          2 teraz. Inwestor wybrał miejsca - i właśnie geodeci robia pomiary. Wszystko
          zgodnie z planem. Pozostałe 2 miejsca w przyszłości też staną się parkingami,
          jesli te 2 okażą sie dochodowe i przeładowane. Jeden z nich - przy zborze
          ewangelickim nie miał być pod nim (?), lecz pod ziemia wokól placu - nikt nie
          zamierzał podkopywać zabytku :-)

Multikino przy Lubickiej to był zamysł Żydowicza - nigdy miasto nie dawało
          zgody na budowę tamże i nie musiało się z niej wycofywać. Dało zgode na dwa -
          jedno własnie kończa, drugi niestety zablokowało jakies dziwne Stowarzyszenie
          Obrony Praworzadnosci, które tak naprawde jedynie gnębi(ło) inwestorów, żądając
          kasy. o samo stowarzyszenie zaskarzyło Geanta i pewnie jeszcze cos, gdzie
          bedzie duuuuża kasa - będą szukać.

Parking podziemny powstaje, drugi posd Muzeum Sztuki Nowoczesbnej także,
          multikino kończa za tydzien, obwodnica południowa bedzie oddana w pażdzierniku,
          średnicówka Andersa również, Ligi Polskiej też. Wszystko to zakończenie w 2005.
          Lubicka i Bydgoska jesienia zaczyna sie budowa, w 2006 ma byc skonczona.

Galeria Copernicus wraz z Media Marktem, Realem i Kregielnia sie buduje -
          oddanie w listopadzie b.r. Żółkiewskiego własnie kończa jeden pas.
          Most przez Wisłe - jest studium, zatwierdzony układ, zgoda Warszawy na przebieg
          drogi krajowej "15" oraz na sfinansowanie wraz z UE.

MNIEJ DEFETYZMU.
          • Gość: ja Re: troche przesadzasz. IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 05.05.05, 18:17
            Problem w tym ze nie przesadzam.
            Jakby ode mnie zalezalo rozwiazanie problemu parkingow to bym zrobil tak:
            Gdzie jest najlepsze miejsce pod taki obiekt (ta wiedza to podstawa)
            W zwiazku z tym ze najlepsze miejsce moze byc tylko jedno nie rozumiem skad
            urzedasy wzieli z 5 miejsc i nad kazdym z nich rozwodzili sie w mediach kłapiac
            ozorami. wygladalo to tak: Zrobimy przetarg na parking pod Garnizonowym.
            Wyszlo kicha - projekt kosztowal, to moze jednak zrobmy pod zborem - znowu kupe
            czasu poszlo, a moze nie podziemne a pietrowe z 3 dookola Starowki. Jednak
            wyszla z tego klapa, moze m. entograficzne, a jak bedzie projekt M. Sztuki to
            tam.
            Nie powiesz mi chyba ze to bylo profesjonalne. Ja Ci powiem szczerze, nie znam
            sie na inwestycjach ale zrobil bym je lepiej niz ci nasi urzedasy
            Sprawa hali sportowej tez jest podobna. Lokalizacja za lokalizacją, kazda
            lokalizacje to inny projekt i strata czasu. ale kiedys im sie uda.
            aquapark - najpierw byli niemcy - powstala spolka, po kiego?
            pozniej byli nowi niemcy
            potem byli/sa chinczycy
            To nie zostalo podane do publicznej wiadomosci ze z aquapqrku sa nici, i co sie
            dowiadujemy ze na podgorzu bedzie - PRZY SZKOLE - buahahahahhaha
            Wiec beda 2 aquaparki?
            Wiwat Zaleski i jego fachowcy
            • Gość: bem Re: troche przesadzasz. IP: *.law.uj.edu.pl 05.05.05, 19:41
              Ten zbór to się trochę chwieje w posadach, chyba ze wzgledu na wody gruntowe, a
              podbudowanie parkingiem załatwiłoby sprawę.
    • babbik juz sie nie moge doczekac przyszlego roku i braku 06.05.05, 10:13
      OK juz sie nie moge doczekac przyszlego roku i braku samochodow na starowce!
    • Gość: kl Re: Badanie gruntu pod parking podziemny IP: *.petrus.com.pl 06.05.05, 15:00
      Na ile miejsc będzie ten parking?
      • Gość: Marek Re: Badanie gruntu pod parking podziemny IP: *.petrus.com.pl 06.05.05, 15:05
        Co ważne poza samym parkingiem powstanie również ogólnodostępne przejście podziemne pod ul.Wały gen Sikorskiego.W przejściu znajdzie się również miejsce dla punktów handlowych.
    • Gość: chicony Re: Badanie gruntu pod parking podziemny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 08:16
      Na ul. Hallera nie będzie aquaparku, lecz przyszkolny basen pełnowymiarowy z
      sauną, fitnesklubem, kawiarnią, siłownią oraz 60 metrową rurą-zjeżdżalnią
      wodną. I czy to ma być w/g niektórych aquapark ?. Dobrze, że po tej stronie
      Wisły będzie basen, pewnie pierwszy i na najbliższe 50 lat jedyny.
    • Gość: caca Re: Badanie gruntu pod parking podziemny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 08:24
      ciesze sie - na Starowce zlikwidowane zostana tabuny samochodow
    • Gość: x Re: Badanie gruntu pod parking podziemny IP: *.petrus.com.pl 09.05.05, 08:25
      Skończą się objazdy starówki w poszukiwaniu wolnego miejsca.
      To co się dzieje teraz to horror.
      Kiedyś krążyłem bezskutecznie z 15 minut i miejsca nie znalazłem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka