Dodaj do ulubionych

Lucjan Broniewicz

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 19:49
"do dzisiaj planetarium jest fenomenem i to nie tylko na skalę krajową ale
również europejską - to jedyna taka instytucja, która nie występuje o żadną
dotację i płaci regularnie podatki. Wszystko dlatego, że sama zarabia na
swoje utrzymanie. Do dzisiaj kosmiczne seanse obejrzało sporo ponad półtora
miliona widzów" -czyz to nie piękne?

Brawo panie Lucjanie! Takich ludzi nam trzeba.
Obserwuj wątek
    • Gość: ja urzednicy, dyrektorzy - UCZCIE SIĘ !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 19:49
      To zarobek dla kolejnych hoteli, knajp - urzednicy, dyrektorzy innych
      państwowych muzeów - UCZCIE SIĘ !!!!!!
      • qq1110 Re: urzednicy, dyrektorzy - UCZCIE SIĘ !!!!!! 27.06.05, 13:24
        Brawa dla szefa Planetarium za taki rozwoj - niech inni urzednicy ucza sie jak
        promowac miasto przez kulture!
        • Gość: darekk Re: urzednicy, dyrektorzy - UCZCIE SIĘ !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 20:53
          Tak powinni pracowac inni w Urzedzie
    • Gość: torunianka Re: Lucjan Broniewicz IP: *.petrus.com.pl 26.06.05, 21:22
      Gratulacje i kolejnych udanych pomysłów
      • Gość: lulik Re: Lucjan Broniewicz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.05, 22:40
        To jest samograj wiec bez specjalnych ekscytacji. Za chwile to bedzie
        anachronizm. Anachronizm, brak pieniedzy , wiedzy i wyobrazni pozostawi Lucjana
        wsrod zakurzonych rupieci torunskich zakrystii.Gratulacje za to co dotad. Ale
        nagana za dupowatosc w kontaktach ze swiatem..
    • Gość: peter Re: Lucjan Broniewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 23:29
      Nie rozumiem tego ostatniego tekstu> Facet prowadzi wzorowo placówkę, ma
      świetnych współpracowników, dzieki całemu zespołowi coraz głośniej w polsce o
      toruniu i astronomii, bpanie lucjanie jest pan super i tak trzyma, a Toruń
      będzie miał się lepiej jeśli bęedzie więcej tak aktywmych i z wyobraxnią
      ludzi.!!!
    • Gość: lol Re: Lucjan Broniewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 18:46
      Siła przekonywania Gaz.Wybu. jest jednak niesamowita. Nie mam osobiście nic
      przeciwko panu Lucjanowi, nawet go nie znam.
      ALE JEST TO JEDYNIE CZŁOWIEK PRAWIDŁOWO WYPEŁNIAJĄCY SWOJE OBOWIAZKI – I JEGO
      DZIAŁALNOŚĆ NIE MA NIC WSPÓLNEGO Z JAKIMKOLWIEK FENOMENEM. Zresztą o fenomenie
      mówi sam pan Lucjan, jak wynika z tekstu w gazecie. Rozszerzanie fenomenu na
      skalę europejską jest już zwykłą ....megalomanią. Pamiętam zresztą cały
      szereg „bałwochwalczych” tekstów z Gaz.Wybu. dotyczących działań pana Lucjana.
      Musi pan Lucjan i gaz.wyb. pamiętać też o konkurencie do pochwał i miana
      jedynego lokalnego fenomenu – swoim pryncypale, mianowicie. Oby nie doczekał
      się zwolnienia z pracy w tym trybie. lol
      • Gość: gasso Planetarium jest INSTYTUCJA NIE DOTOWANA PRZEZ MIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 19:10
        Nieiwiele wiesz Bydgoszczaku - Planetarium jest INSTYTUCJA NIE DOTOWANA PRZEZ
        MIASTO ANI ZŁOTÓWKA - to ewenement w skali ogolnopolskiej, ale utrzymuje sie
        samo z wlasnych wplywow! Byc moze trudno ci to zrozumiec, bo w B-czy wszyscy sa
        powiazani jakimis dziwnymi ukladami....
        Nie ma nad nim szefa z UM, wiec nie ma go kto zwolnic. Planetarium odwiedza
        rocznie 150.000 ludzi - i to utzrymuje wszsytkie koszty obiektu, filmow,
        rozwoju itp.
        • Gość: lol Re: Planetarium jest INSTYTUCJA NIE DOTOWANA PRZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 21:20

Może i wiem niewiele, ....mało tego – na pewno wiem niewiele . Wiem jednak
          więcej od Ciebie ....Toruniaku.
          W budżecie na rok 2005 jest zapisana kwota 100 000 zł ( słownie: sto tysięcy
          złotych polskich ) na ....rozbudowę Planetarium. Jeżeli to oznacza dla Ciebie –
          ANI ZŁOTÓWKĄ ...to gratuluję fantazji i rozumiem, że nie możesz pochwalić się
          maturą.
          Zresztą wystarczy poczytać stronę www. Planetarium i dowiedzieć się ,
          że ...Własne środki Fundacji, wsparcie sponsorów, finansowa pomoc Fundacji
          Współpracy Polsko – Niemieckiej oraz władz miasta przyczyniły się do budowy i
          wyposażenia Planetarium. ....( koniec cytatu ).
          Rozumiem Cię jednak i nie winię skoro Twoją wiedzę o świecie kształtują
          gazety , a szkoła jak widać powyżej nie stanęła na wysokości zadania. lol
          Poza tym – jestem z Torunia.
          • Gość: darekk Re: Planetarium jest INSTYTUCJA NIE DOTOWANA PRZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 21:25
            Moze taraz ja.
            Planetarium w trakcie budowy otrzymalo pieniadze miasta.

Ale teraz juz nie dostaje stalych dotacji, ani nie jest utrzymywane z kasy
            miasta. Samo zarabia na swoj byt i rzeczywiscie jest to rzadkosc. Co do
            rozbudowy -byc moze sa dodatkowe srodki, ale - biezace wydatki i utrzymanie,
            oplaty - wylacznie z wlasnego zarobku.
            Za to naleza sie im brawa.
            • Gość: lol Re: Planetarium jest INSTYTUCJA NIE DOTOWANA PRZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 21:29
              Czyli w sumie tak jak Dwór Artusa. Też remont wykonało miasto i daje tylko na
              niektóre remonty i adaptacje. Razem to już mamy .....dwa fenomeny na skalę
              europejską ;-)
              Dla mnie Broniewicz jest OK. , mierzi mnie tylko megalomania ...jego i
              niektórych ...nieuków. lol
    • Gość: celina Bardzo szanuje takie osoby jak Broniewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 08:04
      Bardzo szanuje takie osoby jak Broniewicz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka