Dodaj do ulubionych

22 lipca - "święto"!!!

IP: *.petrus.com.pl 22.07.05, 22:28
właśnie telewizor mi powiedział, że przegapiłam ważne święto.
I nikt na forum tego nie zauważył?

50 lat temu oddano w tym dniu jako "gift" PeKiN
potem była trasa łazienkowska i inne wyczyny.
A Gomułka przemawiając godzin kilka pot z czoła chustą obcierał.
Jaruzelski dzieci przytulał, a chórek śpiewał "Do roboty...":)
Ach.... to były czas...

Obserwuj wątek
    • Gość: zarek girlandy niesione przez wiecujących zdają się ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 22:54
      Miasto jest pieknie umajone ... girlandy niesione przez wiecujących zdają się
      lśnić w radosnym słońcu!
      Brygada nauczycieli zobowiazuje sie wykonac 200% normy i uczyc 2 razy szybciej!
      • Gość: torunianka Re: girlandy niesione przez wiecujących zdają się IP: *.petrus.com.pl 22.07.05, 22:57
        > Brygada nauczycieli zobowiazuje sie wykonac 200% normy i uczyc 2 razy
        > szybciej!

czyli skracać lekcje o połowę:)
        • Gość: zarek Re: girlandy niesione przez wiecujących zdają się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 23:09
          Proponuje tez aby lekarze wykonując 200% normy ucinali 2x wiecej nóg, krowy
          dwały 2x więcje mleka, a spawacze robili 2x grubsze spawy - jakby imperialiści
          amerykańscy chcieli zachwiać naszymi fundamentami :-)
          • Gość: torunianka Re: girlandy niesione przez wiecujących zdają się IP: *.petrus.com.pl 22.07.05, 23:15
            z lekarzami nie przejdzie, bo Fundusz się sprzeciwi.
            • Gość: zarek Wladza jest w rękach ludu pracującego miast i wsi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 23:17
              Jaki fundusz? Wladza jest w rękach ludu pracującego miast i wsi!
              • Gość: torunianka Re: Wladza jest w rękach ludu pracującego miast i IP: *.petrus.com.pl 22.07.05, 23:19
                to zrobiliśmy nową rewolucję???
                • Gość: zarek Re: Wladza jest w rękach ludu pracującego miast i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 23:21
                  Wyrwaliśmy podłym posiadaczom ich kapitał - dentyscie fotel, chirurgowi -
                  skalpel!
                  Odtąd ten skalpel bedzie nasza bronią w walce o lepsze jutro! Nie damy sie
                  zwieść zakusom obcych sił.
                  • Gość: torunianka Re: Wladza jest w rękach ludu pracującego miast i IP: *.petrus.com.pl 22.07.05, 23:29
                    ten fotel, to niestety, nie dentyście, ale sobieście wyrwali!
                    Teraz gdzie będziesz siedział przy rwaniu zęba??? Ot rewolucjoniści z Bożej
                    łaski
                    • Gość: zarek Wystepujesz przeciw zdobyczom klasy robotniczej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 23:32
                      Wystepujesz przeciw zdobyczom klasy robotniczej?
                      Inspirują cię obce koła wiadomego pochodzenia!
                      • Gość: torunianka Re: Wystepujesz przeciw zdobyczom klasy robotnicz IP: *.petrus.com.pl 22.07.05, 23:36
                        to już idę na ten czyn społeczny, cegły przerzucać. Czy można przez okno?
                        • Gość: zarek Tow. Dzierżynski Feliks pracował do późna w kołcho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 23:43
                          Bierz przykład z najlepszych.

Tow. Dzierżynski Feliks pracował do późna w kołchozie, mimo braku prądu, mimo
                          biedy i zacofania - pozostałosci po czasach imperializmu i wyzyskiwania klasy
                          robotniczej.

Tow. Rokossowski pracował dla obcych panów, jako brukarz - nierzadko
                          wykorzystywany do cna.

Tow. Stalin nie potrafił przejść obok biednego czy głodnego obojętnie - zawsze
                          dzielił się z innymi ostatnim kawałkiem chleba - naszego czarnego bogactwa.

Tow. Lenin pisząc swoje pisma do opuszczonej ojczyzny, musiał tkwić w smutku,
                          pogrążony nad losem ciemiężonej klasy robotniczej.

I oni nigdy nie upadali na duchu - trwali na swym posterunku, wyznaczonym przez
                          postep ludzkości.
                          • Gość: torunianka Re: Tow. Dzierżynski Feliks pracował do późna w k IP: *.petrus.com.pl 22.07.05, 23:46
                            zrobiło mi się bardzo smutno. Znalazłam więc sobie posterunek, na który się
                            teraz zamelduję.
                            • Gość: zarek Pamietaj jednak, że wróg nie śpi! czuwaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 23:51
                              Pamietaj jednak, że wróg nie śpi! Nie zasypiaj - czuwaj!
                              Podłe amerykanskie knowania tylko na to czekaja!
                              Staraj sie podążac śladami IX Zjazdu KPZR i uchwał postępowego planu 6-letniego.
                              • Gość: torunianka Re: Pamietaj jednak, że wróg nie śpi! czuwaj! IP: *.petrus.com.pl 22.07.05, 23:54
                                aby spać mógł ktoś czuwać musi ktoś.
                                Ale czemu to znowu nocka mi przypada.
                                • Gość: zarek Moze poczytaj 27 tom pism zebranych Lenina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 00:11
                                  Moze poczytaj 27 tom pism zebranych Lenina - dla odświeżenia jakże światłych
                                  mysli tego wybitnego ummysłu.

Tow. Stalin w czasie Wielkiej Wojny tez nie dosypiał, poświecając swe cenne
                                  zdrowie dla umiłowanego narodu radzieckiego i zaprzyjaźnionych narodów
                                  słowiańskich.
                                  Powinniśmy mu odpłacic za to poświecenie naszym nędznym życiem, nie
                                  zasługującym na wyższe racje. Sen to zguba postępowej ludzkości!!!
                                  • Gość: torunianka Re: Moze poczytaj 27 tom pism zebranych Lenina IP: *.petrus.com.pl 23.07.05, 00:13
                                    > Tow. Stalin w czasie Wielkiej Wojny tez nie dosypiał, poświecając swe cenne

A to teraz zrozumiałam! Stąd to szaleństwo!
                                    • Gość: zarek wejscie na wyższy poziom świadomości klasowej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 00:18
                                      To poswiecenie sie cennym, postepowym zdobyczom ludzkosci.
                                      To wejscie na wyższy poziom świadomości klasowej!
    • nautile Fidel Castro potrafi przemawiac 6 godzin w upale! 22.07.05, 23:15
      Teraz Fidel Castro potrafi przemawiac 6 godzin w upale!
      • Gość: torunianka Re: Fidel Castro potrafi przemawiac 6 godzin w up IP: *.petrus.com.pl 22.07.05, 23:17
        zahartowany południowiec. Ale i on się ostatnio słaniał na nogach, a nawet padł.
        • Gość: zarek zakusy imperialistów amerykańskich rzucają takie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 23:20
          To nieprawda! To zakusy imperialistów amerykańskich rzucają takie podłe plotki!
          Ale my twardo stoimy na gruncie pokoju i socjalizmu!
          Nie damy sobie wydrzeć postępowych zdobyczy!

Bedziemy walczyc o pokój do ostatniej kropli krwi!
          • Gość: torunianka Re: zakusy imperialistów amerykańskich rzucają ta IP: *.petrus.com.pl 22.07.05, 23:24
            > Bedziemy walczyc o pokój do ostatniej kropli krwi!

a co z kuchnią i łazienką???
            • Gość: zarek Re: zakusy imperialistów amerykańskich rzucają ta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 23:28
              Łazienka to wymysł podłej burzuazji, która pławi sie w luksusach kosztem mas
              pracujących. Żadnych łazienek!
              Lenin w Poroninie kapał sie w strumieniu, to i my powinnismy go nasladowac.
              • Gość: torunianka Re: zakusy imperialistów amerykańskich rzucają ta IP: *.petrus.com.pl 22.07.05, 23:31
                Lenin, to wzór niedościgniony. I Poronin też. Gdzie tu masz najbliższy
                strumień???
                • Gość: zarek Lenin wytyczył nam szlak. I my napełnieni jego mąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 23:36
                  Lenin wytyczył nam szlak. I my napełnieni jego mądrością powinnismy stawiac go
                  sobie za wzór! Nawet Wisła, nawet Bacha Torunska niech przypominaja nam o
                  trudnych latach Lenina spędzonych na wygnaniu w Finlandii, gdzie żywic sie
                  musiał zaledwie czarnym chlebem, wodą i spirytusem.
                  Tak zahartowany, stał sie silniejszy w walce o lepsze jutro - jutro nas
                  wszystkich!
                  • Gość: torunianka Re: Lenin wytyczył nam szlak. I my napełnieni jeg IP: *.petrus.com.pl 22.07.05, 23:38
                    a kto to był ten Lenin?
                    • Gość: zarek Lenin to był najnowoczesniejszy lodołamacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 23:49
                      O, moja droga!
                      To był najnowoczesniejszy lodołamacz, wytwór postepowego przemysłu Kraju Rad,
                      niedościgniony wzór dla kiepskich naśladowców imperialistycznych, podle
                      żerujących na zdobyczach postepowej nauki radzieckiej.
                      • Gość: torunianka Re: Lenin to był najnowoczesniejszy lodołamacz IP: *.petrus.com.pl 22.07.05, 23:55
                        jaki lodołamacz. To Wisła zamarzła?
                        • Gość: zarek ten wspaniały bojownik potrafil wcialać swe myśli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 00:00
                          Nie. Towarzysz Lenin, wypędzony ze swej umiłowanej ojczyzny, musiał sie tułać
                          pom Francji i Finlandii, aż wrócił po zamarznietym jeziorze Ładoga do
                          Leningradu (zbieżnośc przypadkowa).

Wówczas postanowił, ze żaden inny Lenin nie pokona juz tej drogi, bo on jeden
                          poświęci sie swej idei.
                          Wówczas doszła go ta swiatła myśl, ze lodołamacz odetnie Leningrad od
                          następnych Leninów.

Jak postanowił, tak i zrobil - bo ten wspaniały bojownik potrafil wcialać swe
                          światłe mysli w czyn.
                          • Gość: torunianka Re: ten wspaniały bojownik potrafil wcialać swe m IP: *.petrus.com.pl 23.07.05, 00:04
                            zarek, coś Ty ideologicznie kładziesz sprawę. Każesz mi naśladować Lenina,
                            wbrew jego woli?
                            • Gość: zarek skladam samokrytykę. Uległem podszeptom wrogich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 00:07
                              Masz racje, skladam samokrytykę. Uległem podszeptom wrogich rewizjonistów
                              zachodnioniemieckich.
                              • Gość: torunianka Re: skladam samokrytykę. Uległem podszeptom wrogi IP: *.petrus.com.pl 23.07.05, 00:08
                                no to Cię mamy! Pałac Mostowskich!
                                • Gość: zarek W pełni oddaję sie w zaufane rece NKWD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 00:13
                                  W pełni oddaję sie w zaufane rece NKWD, stojące wiernie u wrót naszych
                                  postępowych wartości.
                                  Niech moja przyszłosc będzie przykładem dla światłych i nauczką dla nie
                                  ufającyh naszej partii.
                                  • Gość: torunianka Re: W pełni oddaję sie w zaufane rece NKWD IP: *.petrus.com.pl 23.07.05, 00:16
                                    NKWD w Pałacu? To sprzeczne z ideologią.
                                  • Gość: gasso Re: W pełni oddaję sie w zaufane rece NKWD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 00:16
                                    Ręce stojące u wrót?
                                    jak sobie to wyobrażasz?
    • nautile A kiedy zabierzecie mi mieszkanie? 22.07.05, 23:22
      A kiedy zabierzecie mi mieszkanie?
      Bo ja jestem tym podłym posiadaczem, chociaz w częsci bank :-)
      • Gość: zarek Re: A kiedy zabierzecie mi mieszkanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 23:24
        Złóż samokrytykę i może bedziesz mógł spać w holu dawnego swojego mieszkania -
        a jutro własności najlepszej z nmożliwych -ADM-u.
      • Gość: torunianka Re: A kiedy zabierzecie mi mieszkanie? IP: *.petrus.com.pl 22.07.05, 23:26
        władza ludowa nic nie zabiera, tylko zawsze daje, choćby kartki i przydziały
        na....
        • Gość: zarek Jesli nautile myślisz w sposób postępowy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 23:31
          Jesli nautile myślisz w sposób postępowy - powinienes sam przyjśc do ADM-u i
          oddac swoje mieszkanie. Wstecznictwo należy tępić!
          Jesli nie bedziesz chciał, oddać -znaczy, że tkwisz w okowach imperializmu.
          Że przesiaknąłeś do cna burżuazyjną zgnilizną moralną.
          Że masz mentalność alfonsa.
    • Gość: gasso Podoba mi sie to co piszecie bardzo!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 23:45
      Podoba mi sie to co piszecie bardzo!!! Ale nie potrafie sie właczyc z taka
      klasa jak torunianka i zarek.
      • Gość: torunianka Re: Podoba mi sie to co piszecie bardzo!!! IP: *.petrus.com.pl 22.07.05, 23:51
        ach to szkoda, bo posiłki potrzebne, jako że my już 300 procent normy
        wyrobiliśmy i jak Birkut padamy, a tu nie ma kto cucić bo wszyscy świętują
        • Gość: zarek świetowania wiadome koła czają sie, by zabrać nam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 23:56
          Niech cie nie zwiedzie spokój!
          Knowania zachodnich kół tylko na to czyhają!

Musisz połaczyć się z tow. sekretarzem by wnieść trwały wkład w rozwoj
          postepowej ludzkości.

Pod plaszczykiem świetowania wiadome koła czają sie, by zabrać nam nasze
          postepowe, socjalistyczne zdobycze ludu pracującego miast i wsi, chłopów
          robotników i inteligencji PRACUJĄCEJ.
          • Gość: torunianka Re: świetowania wiadome koła czają sie, by zabrać IP: *.petrus.com.pl 22.07.05, 23:58
            ale jak mam się połączyć z tow. sekretarzem skoro telefon mi odcięli, a poza
            tym jest na podsłuchu
            • Gość: zarek Partia na tym odcinku wykazuje się wzmożoną czujno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 00:08
              Telefon , ta zdobycz światłej nauki radzieckich uczonych (Popowa) nigdy nie
              służyła i nie bedzie słuzyc gnebieniu szerokich mas pracujących.
              Partia na tym odcinku wykazuje się wzmożoną czujnością.
              • Gość: torunianka Re: Partia na tym odcinku wykazuje się wzmożoną c IP: *.petrus.com.pl 23.07.05, 00:14
                w tej sytuacji dramatycznej poddaję się i oddalam na z góry upatrzone pozycje.
                Norma wyrobiona w 350%
                Dobranoc:)
                • Gość: zarek Pamietaj jednak, ze wróg nie śpi i czyha. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 00:19
                  Pamietaj jednak, ze wróg nie śpi i czyha.
    • Gość: gasso Gdys zamiast Lenina dal jątrzącego leszka-balum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 00:05
      Gdyscie zamiast Lenina dali jątrzącego leszka (=balum, a_weirdo), a
      zamiast "podłych imperialistów amerykańskich" - "podłych imperialistów
      torunskich" - cos by mi to przypominało :-)
      • Gość: torunianka Re: Gdys zamiast Lenina dal jątrzącego leszka-bal IP: *.petrus.com.pl 23.07.05, 00:11
        ech, gasso, Ty musisz nad sobą popracować.
        balum podrzucił mi czekoladę, tylko kawy nie zaproponował, ale i tak wystarczy
        do utrzymania przyjaźni międzymiastowej
        • Gość: zarek Re: Gdys zamiast Lenina dal jątrzącego leszka-bal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 00:16
          gasso ma swoje racje, torunianko.
          Zauwazylem ze łatwo dajesz sie zwodzic.

Ale odbiegasz od tematu - dzisiejszej wspanialej rocznicy.
          • Gość: torunianka Re: Gdys zamiast Lenina dal jątrzącego leszka-bal IP: *.petrus.com.pl 23.07.05, 00:19
            > Zauwazylem ze łatwo dajesz sie zwodzic.

mylisz zwodzenie z uwodzeniem;)

> Ale odbiegasz od tematu - dzisiejszej wspanialej rocznicy.
            Przy tej pracy czas tak szybko leci, że święto przeszło już do historii. Już po
            rocznicy. Ale plan wykonany z nawiązką. Można spocząć.
            Dobranoc:)
            • Gość: zarek Re: Gdys zamiast Lenina dal jątrzącego leszka-bal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 00:26
              Chcesz powiedziec, ze leszek i balum cie uwodza?
      • Gość: balum Re: Gdys zamiast Lenina dal jątrzącego leszka-bal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 00:22
        Toruńskim skrytożercom mówimy twarde nie !
        • Gość: torunianka ale już po czekoladzie IP: *.petrus.com.pl 23.07.05, 00:26
          balum, ale już za późno bo czekolada już skrycie skonsumowana:)
          • Gość: balum Re: ale już po czekoladzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 00:44
            Wyjaśnimy twoje niepodzielenie się czekoladom z najbliższymi towarzyszami
            forumowymi na kolejnym zebraniu kolektywu !
            • Gość: torunianka Re: ale już po czekoladzie IP: *.petrus.com.pl 23.07.05, 20:01
              i Ty, Brutusie......
    • Gość: gasso B A R D Z O - F A J N I E - P I S Z E C I E ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 00:33
      B A R D Z O - F A J N I E - P I S Z E C I E ! ! !
      • Gość: Takijeden. Re: B A R D Z O - F A J N I E - P I S Z E C I E ! IP: *.smgr.pl / 195.136.126.* 23.07.05, 00:52
        Zamiast tyle bębnic w klawiaturę, lepiej zastanówcie się; dlaczego 2 miliony
        ludzi żyje w nędzy i rozpaczy a 200 prezesików (byłych komuchów)to oligarchowie
        finansowi, którzy już szykują się do wydziedziczenia wszystkich (wyłączając
        swoich) z wszystkiego?
        • jakub_lauder Re: B A R D Z O - F A J N I E - P I S Z E C I E ! 23.07.05, 10:24
          A teraz proste pytanie: jaka ulica w Toruniu kiedys byla 22 lipca?
          • Gość: jędrzej Re: B A R D Z O - F A J N I E - P I S Z E C I E ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 12:46
            Żółkiewwskiego!
            • Gość: torunianka Re: B A R D Z O - F A J N I E - P I S Z E C I E ! IP: *.petrus.com.pl 23.07.05, 20:03
              odpowiedź bez podpowiedzi, bez sms za 3 z ogonkiem nie liczy się!
              Jakubie, spytaj jeszcze raz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka