Dodaj do ulubionych

Gigantomania i brak logiki poczynań Bydgoszczy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 14:27
Gigantomania i brak logiki poczynań Bydgoszczy

Jeden przyklad:
Jakiego kierunku czy uczelni najbardziej brakuje w regionie?
Politechniki? ASP? AWF? Szkoly Teatralnej?
... czy KOSMONAUTYKI????

Wg WSOŚ w B-czy, wlasnie Kosmonautyki!
Taki kierunek otwieraja od pazdziernika.

A a_weirdo sie śmial, ze to Torun marzy o kosmodromie :-)

KTO ZAPLACI ZA BEZROOCIE TYCH ABSOLWENTOW?
CHYBA ZE BUDUJEMY KOSMODROM W MYSLECINKU?
Obserwuj wątek
    • Gość: viki KTO ZAPLACI ZA BEZROOCIE TYCH ABSOLWENTOW? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 14:28
      KTO ZAPLACI ZA BEZROOCIE TYCH ABSOLWENTOW?
      CHYBA ZE BUDUJEMY KOSMODROM W MYSLECINKU?
    • a_weirdo Re: Gigantomania i brak logiki poczynań Bydgoszcz 07.11.05, 14:29

> Wg WSOŚ w B-czy, wlasnie Kosmonautyki!

Prywatna szkoła, mogą otwierać co chcą. Chciałbyś im zabronić?
      • Gość: viki zupelnie abstrakcyjne i nierynkowe pomysly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 14:44
        Nie - chcialem sie posmiac.
        A pamietasz swój smiech przy calkiem realnych jak sie okazuje planach budowy
        torunskiego lotniska, SKM, mostu?
        Pisałes: "Moze kosmodrom zbudujecie?"

Okazuje sie, ze zupelnie abstrakcyjne i nierynkowe pomysly ma niestety
        Bydgoszcz.

• a_weirdo Re: zupelnie abstrakcyjne i nierynkowe pomysly 07.11.05, 14:51

> Pisałes: "Moze kosmodrom zbudujecie?"

Nie pamiętam i nie mogę znaleźć tego. Masz może linka?

> Okazuje sie, ze zupelnie abstrakcyjne i nierynkowe pomysly ma niestety
          > Bydgoszcz.

Czy są nierynkowe to dopiero zobaczymy. Jeśli są chętni, to czemu nie? Jeśli nie
          będzie zainteresowania to się wycofają. Szczęśliwie to nie ja muszę za ten
          eksperyment płacić. A absolwenci? Po filozofii, biotechnologii czy
          skandynawistyce ich szanse na prace byłyby podobne.
          • Gość: maniej VIKI nie jestes wiarygodnym forumowiczem IP: *.brda.net 25.11.05, 14:04
            podasz link?
    • patajka1 Wybuchnęłam śmiechem jak to przeczytałam! 07.11.05, 14:55
      Wybuchnęłam śmiechem jak to przeczytałam!
      Czy to 1 kwietnia?
      moze zamiast szkoł kosmodromowych poprawcie sobie poziom afer na UKW?
      • Gość: opera Re: Śmiej się pajacu ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 22:08
        zostaw w spokoju afery UKW zajmij się znacznie większymi na UMK .Masz
        bliżej,lepiej dopilnujesz .
        • Gość: viki tez sie wstydzisz za "poziom" oferty Bydgoszczy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 22:11
          Chyba tez sie wstydzisz za "poziom" oferty naukowej Bydgoszczy ?
      • Gość: umk Re: Wybuchnęłam śmiechem jak to przeczytałam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 22:15
        patajka1 napisała:

> Wybuchnęłam śmiechem jak to przeczytałam!
        > Czy to 1 kwietnia?
        > moze zamiast szkoł kosmodromowych poprawcie sobie poziom afer na UKW?

rownac do umk?
    • Gość: :-) badanie rynku: duze zapotrzebowanie na kosmodromy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 22:07
      To sie nazywa badanie potrzeb rynku -wskazuje na duze zapotrzebowanie na
      kosmodromy?
      • Gość: chemik Re:zaporrzebowanie jak po fizyce i chemii na UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 22:11
        mniej więcej takie samo jak na absolwentów wydz. fizyki ogólnej i chemii po UMK.
        • Gość: viki Niech ATR otworzy hodowlę kangurów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 22:12
          DFlatego nie otwieramy obecnie nowych kierunkow chemicznych.
          A B-cz otwiera kosmonautyke.

Niech ATR otworzy hodowlę kangurów!
          • Gość: umk Re: Niech ATR otworzy hodowlę kangurów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 22:17
            2/3 studentow umk jest z powiatu bydgoskiego. co to bedzie? co to bedzie?
            w bydgoszczy coraz wieksza paleta kierunkow. nie bedzie kto mial studiowac w
            toruniu. kaput.
            • Gość: viki Re: Niech ATR otworzy hodowlę kangurów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 22:20
              Zanim gruby schudnie to chudy zdechnie - to przyslowie pokazuje przyszlosc 4
              uniwerrsytetu w kraju (UMK) i aferalnych szkołek niedzielnych typu WUML (UKW),
              gdzie nawet rektor to pułkownik LWP, SB-ek.
              • Gość: umk Re: Niech ATR otworzy hodowlę kangurów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 22:25
                > Zanim gruby schudnie to chudy zdechnie - to przyslowie pokazuje przyszlosc 4
                > uniwerrsytetu w kraju (UMK) i aferalnych szkołek niedzielnych typu WUML
                (UKW),
                > gdzie nawet rektor to pułkownik LWP, SB-ek.

kalisz byl kiedys wielki i jak skonczyl?
                tykocin jaki zacny byl. dzis nawet praw miejskich nie ma.
                gruby torunianinie he he he he he he he he he he.
            • Gość: balum Re: Niech ATR otworzy hodowlę kangurów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 22:20
              A niech plują na bydgoszcz i wszystko co bydgoskie, przyszli studenci, ich
              rodzicie pewnie też do czasu do czasu czytają to forum. Byc może próbka dzieł
              wybranych na tym forum spowoduje że ktoś wybierze poznan czy gdańsk do nauki a
              nie torun.
              • Gość: bydek Re: Niech ATR otworzy hodowlę kangurów! IP: 83.238.70.* 08.11.05, 00:37
                Ja włąśnie rezygnuję z UMK i będę zachęcał wszystkich, aby pozostali w Bydzi,
                względnie udali się do Poznania lub Gdańska.
                UMK żyje z bydgoszczan, UKW sobie poradzi bez torunian.
                • Gość: ja Re: Niech ATR otworzy hodowlę kangurów! IP: *.tvk.torun.pl 25.11.05, 18:20
                  Gość portalu: bydek napisał(a):

> Ja włąśnie rezygnuję z UMK i będę zachęcał wszystkich, aby pozostali w Bydzi,

Takich debilow jak ty nie chcemy

> względnie udali się do Poznania lub Gdańska.

Ludzie idzcie studiowac do Gdanska czy Poznania. Mimo to ze Gdansk to przy UMK
                  liceum. Kretyn

> UMK żyje z bydgoszczan, UKW sobie poradzi bez torunian.

Zrobcie mamie na zlosc i odmrozcie sobie uszy. Oszolom
    • qq1110 Czy zrobiono badania rynku i potrzeba kosmonautow? 25.11.05, 13:38
      Czy zrobiono badania rynku i potrzeba kosmonautow w regionie?
    • ka_zet Re: Gigantomania i brak logiki poczynań Bydgoszcz 25.11.05, 14:07
      Tutaj, proszę szanownej publiczności, obserwujemy ten słynny brak kompleksów.

• Gość: bartosz Re: Gigantomania i brak logiki poczynań Bydgoszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 14:16
        Czy nie mamy prawa sie wypowiadac na temat kierunku studiow????
        Specjalnosc dziwna, nierymnkowa, jesli uvczelnie robia cos smiesznego to sie
        smiejemy. Normalne.
        • ka_zet Re: Gigantomania i brak logiki poczynań Bydgoszcz 25.11.05, 14:19
          Gość portalu: bartosz napisał(a):

> Czy nie mamy prawa sie wypowiadac na temat kierunku studiow????

Oczywiście, że macie. A ja mam prawo skomentować wypowiedzi.

> Specjalnosc dziwna, nierymnkowa, jesli uvczelnie robia cos smiesznego to sie
          > smiejemy. Normalne.

No, ale szum jest taki jakby to był międzyuczelniany kierunek ATR i AB, wróć,
          UKW i jeszcze do kompletu ktoś budowę kosmodromu zapowiedział. Znaj proporcję,
          mocium panie.
        • Gość: fter Re: Gigantomania i brak logiki poczynań Bydgoszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 16:03
          Ten kierunek jest przygotowany pod serwisowanie F-16 w Bydgoszczy. A teraz
          chciałbym zobaczyć wasze miny.
          • Gość: boom "Lotnictwo i kosmonautyka" IP: *.chello.pl 25.11.05, 16:45
            > Ten kierunek jest przygotowany pod serwisowanie F-16 w Bydgoszczy. A teraz
            > chciałbym zobaczyć wasze miny.

Bez sensu pisać, tutaj jak widać wszystkim kierunek o tej nazwie kojarzy się z
            kosmodromami :P
    • Gość: maciej Re: Gigantomania i brak logiki poczynań Bydgoszcz IP: *.int.elnet.pl / 83.238.70.* 25.11.05, 17:30
      www.wsos.edu.pl/
      • Gość: Ogłoszenie Re: Gigantomania i brak logiki poczynań Bydgoszcz IP: *.petrus.com.pl 25.11.05, 23:05
        Zatrudnię trzech kosmonautów z grupą na 1/2 etatu.
        • Gość: balum Re: Gigantomania i brak logiki poczynań Bydgoszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 23:13
          W celu zatrudnienia na toruńskim kosmodromie
          • Gość: maciej Re: Gigantomania i brak logiki poczynań Bydgoszcz IP: *.int.elnet.pl / 83.238.70.* 25.11.05, 23:15
            To taka współpraca dwóch miast w ramach metropolii. Bydgoszcz fachowców, Toruń
            kosmodrom. Co prawda na razie tylko planetarium, ale wszystko mozliwe!
    • patajka1 kosmologia to rzeczywiscie niewypal. 09.12.05, 22:05
      Generalnie na wielu uczelniach kierunki wyznacza sie na czuja, ale ta
      kosmologia to rzeczywiscie niewypal.
      • k.novoselic Re: kosmologia to rzeczywiscie niewypal. 09.12.05, 22:10
        sama jesteś niewypał
      • Gość: ?? Re: kosmologia to rzeczywiscie niewypal. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 23:38
        Pacnij się w głowę. Piszesz bzdury jakbyś sam/a bł/a z kosmosu
    • Gość: LilSnake Trochę konkretów w temacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 23:40
      Widać, że nie masz w ogóle pojęcia, o czym piszesz, chcesz tylko dokuczyć
      Bydgoszczy. Otóż dobrze znam sytuację związaną z powołaniem nowego kierunku na
      WSOŚ. Uczelnia wcale nie występowała z wnioskiem o taką właśnie nazwę kierunku-
      miało być tylko Lotnictwo. Jednak Ministerstwo Edukacji Narodowej, kierujące
      się swoją własną nomenklaturą i wytycznymi dydaktyki, poprzez Państwową Komisję
      Akredytacyjną NARZUCIŁO szkole taką właśnie, a nie inną, nieszczęśliwą nazwę
      Lotnictwo I kosmonautyka. Oczywiście nikt nie ma zamiaru kształcić przyszłych
      kosmonautów, jednak program studiów ustalony odgórnie przez Ministerstwo wymaga
      uwzględnienia zarysu także tej tematyki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka