Gość: asfalt IP: 83.238.7.* 05.01.06, 18:42 ktora asystentka? dlugonoga chociaz? ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maria1753 Re: Ofensywa samotnych matek IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 12:44 Nigdy nie żądałam, aby państwo było ojcem dla mojego dziecka...dziecko ma ojca i matkę. Tylko nie zrozumiem nigdy, dlaczego w większości to właśnie matki są odpowiedzialne za los dzieci? Ojciec mojego dziecka od 1994 roku nie dołożył nawet złotówki na utrzymanie swojego dziecka. Kredytował go Fundusz Alimentacyjny. Komornik był bezsilny, bo tatuś unikał pracy jak ognia. Przez cały ten czas był zarejestrowany w UP i dziwnym trafem przez tyle lat nie było dla niego pracy(?)...zawód ma raczej poszukiwany na rynku pracy( mechanik samochodowy).Zwolniony z pracy po 30 latach z powodu likwidacji zakładu. Do śmierci swojej matki był na jej emerytalnym "garnuszku"...od 6 lat jest na "garnuszku" GOPS-u. Komornik ciągle twierdził, że z zasiłku nie ma prawa potrącać alimentów. Uważam, że 300 zł na 17-letnie dziecko nie jest raczej wygórowaną kwotą. Rządowy projekt ustawy o dłużnikach alimentacyjnych nie zmienił sytuacji...wyrok w imieniu RP o zasądzonych alimentach może tylko posłużyć jako czopek. Jeśli chodzi o GFA - to jest najlepszy projekt do wyegzekwowania zasądzonych alimentów. Popieram go wraz z setkami samotnie wychowujących rodziców /również ojców/. I tutaj składam wyrazy szacunku Paniom z Komitetu Inicjatywy Obywatelskiej na rzecz ustawy Fundusz Alimentacyjny. I proszę komentatorów o nie pisanie, że taką samą kwotę na utrzymanie dzieci ma zapewnić matka/ojciec/, która zapewnia dziecku wszystko - miłość, leczenie, naukę, kulturę, jedzenie, ubranie, dach nad głową...itd. Proszę nie pisać, że dłużnik też musi żyć na odpowiednim poziomie, że musi zapewnić godne warunki "nowej" rodzinie, "nowym" dzieciom...czy kochankom. "Stare" dzieci nie spadły z nieba, NIE SĄ ZNALEZIONE NA ŚMIETNIKU...do życia musiał je powołać ojciec/matka/. PAŃSTWO MA ZNALEŹĆ NARZĘDZIA DO EGZEKWOWANIA PRAWA a nie bycia ojcem. I to właśnie tutaj widzę olbrzymią rolę obecnego Rządu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś