Dodaj do ulubionych

Ofensywa samotnych matek

IP: 83.238.7.* 05.01.06, 18:42
ktora asystentka? dlugonoga chociaz? ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: maria1753 Re: Ofensywa samotnych matek IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 12:44
      Nigdy nie żądałam, aby państwo było ojcem dla mojego dziecka...dziecko ma ojca i
      matkę. Tylko nie zrozumiem nigdy, dlaczego w większości to właśnie matki są
      odpowiedzialne za los dzieci? Ojciec mojego dziecka od 1994 roku nie dołożył
      nawet złotówki na utrzymanie swojego dziecka. Kredytował go Fundusz
      Alimentacyjny. Komornik był bezsilny, bo tatuś unikał pracy jak ognia. Przez
      cały ten czas był zarejestrowany w UP i dziwnym trafem przez tyle lat nie było
      dla niego pracy(?)...zawód ma raczej poszukiwany na rynku pracy( mechanik
      samochodowy).Zwolniony z pracy po 30 latach z powodu likwidacji zakładu. Do
      śmierci swojej matki był na jej emerytalnym "garnuszku"...od 6 lat jest na
      "garnuszku" GOPS-u. Komornik ciągle twierdził, że z zasiłku nie ma prawa
      potrącać alimentów. Uważam, że 300 zł na 17-letnie dziecko nie jest raczej
      wygórowaną kwotą. Rządowy projekt ustawy o dłużnikach alimentacyjnych nie
      zmienił sytuacji...wyrok w imieniu RP o zasądzonych alimentach może tylko
      posłużyć jako czopek. Jeśli chodzi o GFA - to jest najlepszy projekt do
      wyegzekwowania zasądzonych alimentów. Popieram go wraz z setkami samotnie
      wychowujących rodziców /również ojców/. I tutaj składam wyrazy szacunku Paniom z
      Komitetu Inicjatywy Obywatelskiej na rzecz ustawy Fundusz Alimentacyjny. I
      proszę komentatorów o nie pisanie, że taką samą kwotę na utrzymanie dzieci ma
      zapewnić matka/ojciec/, która zapewnia dziecku wszystko - miłość, leczenie,
      naukę, kulturę, jedzenie, ubranie, dach nad głową...itd. Proszę nie pisać, że
      dłużnik też musi żyć na odpowiednim poziomie, że musi zapewnić godne warunki
      "nowej" rodzinie, "nowym" dzieciom...czy kochankom. "Stare" dzieci nie spadły z
      nieba, NIE SĄ ZNALEZIONE NA ŚMIETNIKU...do życia musiał je powołać
      ojciec/matka/. PAŃSTWO MA ZNALEŹĆ NARZĘDZIA DO EGZEKWOWANIA PRAWA a nie bycia
      ojcem. I to właśnie tutaj widzę olbrzymią rolę obecnego Rządu. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka