mordkakofana 19.01.06, 20:41 Panie Achramowicz kończ waść wstydu oszczędź ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
broly110 Re: Szef WOAK odwołany 19.01.06, 21:33 To jest kpina! Krajniak zrobił jako dyrektor dużo dla WOAK-u. To skandal żeby go w ten sposób zwolniono. Pora żeby Achramowicz odszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Szef WOAK odwołany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 12:48 chyba dużo zrobił dla siebie. To kpina ,że tak długo był dyrektorem. Powinien wylecieć 5 lat temu. Nic dla WOAK nie zrobił dobrego. Raczej go zdegradował do roli knajpy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Szef WOAK odwołany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 15:12 Piłeś z nim wódkę baranie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Szef WOAK odwołany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 12:52 takiego syfu narobił,że już dawno powinien odejść w niesławie. Firmę zniszczył . Tylko dzięki ludziom tam pracującym trwała ta firma, bo się nie dali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sos Re: Szef WOAK odwołany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 13:59 a ponoć Achramowicz miał "szefa WOAK-u" obronić. poczytajcie: www.woak.hg.pl/index.php?akcja=biuletyn&nr=6&p=19 Odpowiedz Link Zgłoś
joonas Re: Szef WOAK odwołany 20.01.06, 12:02 Istotnie, długo to trwało... już w lipcu marszałek twierdził, że nie widzi możliwości współpracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Punktualny Re: Szef WOAK odwołany IP: *.petrus.com.pl 20.01.06, 13:39 Niestety, 8:00 to 8:00 !!! Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_k2 Re: Szef WOAK odwołany 20.01.06, 13:58 Porządek musi być! Ale dlaczego w kulturze? Nie znam osiągnięć pana Krajniaka, ale znam warunki, w jakich pracował. To dziwne, że tam jeszcze ktoś chce siedzieć i że to się nazywa ośrodek animacji kultury. Grabarz kultury miałby się zapewne lepiej. A jeśli naprawdę pretekstem do zwolnienia Krajniaka był m.in. brak księgi wejść i wyjść, to spal nam Boże, najlepiej na stosie, taki nadzór nad kulturą wojewódzką. Kulturalniej byłoby powiedzieć wprost - obijałeś się Krajniaku, więc sobie idź. A co do punktualności, to powinna obowiązywać sekretarkę. Dyrektor powinien być w terenie i animować kulturę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Szef WOAK odwołany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 14:35 Z tego co wiem to Pan Krajniak pracował często dłużej niż od niego tego wymagano. Jeżdził oczywiście w teren....! Dziwi mnie też fakt że każdy wątek o tej sprawie jest z forum toruńskiego kasowany. Więc kto tak naprawdę za tym stoi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulturalna Re: Szef WOAK odwołany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 14:39 Droga Aniu! To, że pan Krajniak pozostawał w siedzibie firmy nie znaczy wcale, że pracował. Zwłaszcza, że swój pobyt w WOAKu od flaszki zaczynał, a nierzadko na jednej się nie kończyło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Szef WOAK odwołany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 14:53 Nigdzie nie słyszałam że był to powód zwolnienia. Jeżeli jest taki zarzut to dlaczego go nie postawiono? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulturalna Re: Szef WOAK odwołany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 16:10 nie padł taki zarzut, bo inne, o których "Nowości" pisały latem wystarczyły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pływak Re: Szef WOAK odwołany IP: *.tvk.torun.pl / *.tvk.torun.pl 20.01.06, 16:39 kąpać się z psem w jeziorach, a zimą w Ciechocinku i taki to był teren Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doiktor basen Re: Szef WOAK odwołany IP: *.tvk.torun.pl / *.tvk.torun.pl 20.01.06, 16:43 jeżdził ze swoim psem latem nad jeziora, zimą do Ciechocinka i taki to był jego teren Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Szef WOAK odwołany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 15:09 Jesem jednym z tych, którzy WOAK i Krajniaka wespominają dobrze, bo to człowiek, który prowincjuszom pomagał rozpoczynać drogę artystyczną. Moze taki WOAK powinien tak działać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dj_radiator Re: Szef WOAK odwołany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 15:25 Mi też pomógł. Na początku było świetnie, ale z czasem zaczął żądać dowodów wdzięczności i wtedy zaczęły się schody. Flaszkę można kupić, potem chciał kasę "pożyczać". Odmówiłem i szybko pomoc WOAKu się skończyła. A w WOAKu fajni ludzie pracują (faktycznie: podziwiam, że w takich warunkach jeszcze mają zapał) i pomogać będą mnie i innym już bezinteresownie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody, zdolny Re: Szef WOAK odwołany IP: *.tvk.torun.pl / *.tvk.torun.pl 20.01.06, 16:22 sprawiał wrażenie,że chce pomóc.Od razu \wiadomo było o co chodzi. O "wdzięczność" taką ,o której piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miastowy Re: Szef WOAK odwołany IP: *.tvk.torun.pl / *.tvk.torun.pl 20.01.06, 19:06 Nikomu z Torunia już nie mógł zaimponować,nikt już go nie podziwiał więc "udawał", że pomaga tym z prowincji. Ale nic za darmo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Szef WOAK odwołany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 15:21 Krajniak robił co do niego nalezało, pracował z artystami a to dziwna współpraca. Potrafił się dogadać z najdziwniejszym dziwakiem i nie przeszkadzał mu zapach czosnku. Faktycznie był trochę zbyt samodzielny w podejmowaniu decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiol Re: Szef WOAK odwołany IP: *.tvk.torun.pl 20.01.06, 17:45 jak dziwak postawil flaszke, to grubemu zapach czosnku nie przeszkadzal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywalec Re: Szef WOAK odwołany IP: *.tvk.torun.pl / *.tvk.torun.pl 20.01.06, 16:27 takie warunki jaki szef. Nie starał się o kase na remont, bo wygląd firmy nie mógł być lepszy od jego wizerunku. Poszedł na zwolnienie i od razu jest lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Szef WOAK odwołany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 15:24 Kultura to nie fabryka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Szef WOAK odwołany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 16:24 Co Nowości pisały latem mnie najmniej interesuje, ponieważ nie powinno się zwalniać ludzi bo w gazecie napisali....... Mi tu brakuje jasno postawionych zarzutów i to przez konkretne władze! A wiem że dwóm Paniom, które w swojej pracy nie są akurat najlepsze, Pan Krajniak nie pasował, więc rzuciły temat do Nowości. A tak naprawdę, dla dobra kultury to te Panie nie powinny pracować. No ale taka jest POLSKA właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulturalna Re: Szef WOAK odwołany IP: *.tvk.torun.pl 20.01.06, 17:43 Droga Aniu! Chyba się nie zrozumiałyśmy. Nie padł zarzut o alkoholizm, bo to trudno udowodnić, świadkowie nie wystarczą, musi być badanie alkomatem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-Ania Re: Szef WOAK odwołany IP: *.tvk.torun.pl 20.01.06, 19:45 No właśnie... Taka jest POLSKA, że przez 10 lat dyrektorem ośrodka kultury może być taki osobnik! Ciekawe, co on dla dobra kultury zrobił? I cóż to za kultura... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulturalny Re: Szef WOAK odwołany IP: *.torun.mm.pl 21.01.06, 13:03 Droga Aniu ! Właśnie latem "Nowości" konkretnie i jasno przedstawiły zarzuty - stanowisko władz również było konkretne /konkretnych władz !/ - łącznie z zarzutami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy Re: Szef WOAK odwołany IP: *.torun.mm.pl 20.01.06, 17:11 Cham,pijak,ignorant,arogant -chyba wystarczy o tym zjawisku "krajniak". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiądz Re: Szef WOAK odwołany IP: *.tvk.torun.pl / *.tvk.torun.pl 20.01.06, 17:29 i amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Lepiej, by Piotr nie prowokował IP: *.internet.org.pl 20.01.06, 18:03 A może jednak Achramowicz zachował się bardzo elegancko wobec Krajniaka i pozwolił mu na granie roli męczennika ,który zostaje odwołany wyłącznie za to, że późno przychodzi do pracy? Przecież każdy dyrektor instytucji kultury natychmiast odwołałby się do sądu pracy i wygrał. Dlaczego Krajniak się na pewno nie odwoła? Bo wtedy sąd musiałby poznać pełne uzasasdnienie. I mogłoby się wtedy okazać, że wcześniejsze uwagi forumowiczów o notorycznym pijaństwie w pracy, czy nadużywanie stanowiska do celów prywatnych (pies, basen) to mały pikuś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słoń Krajniak IP: *.tvk.torun.pl 21.01.06, 12:41 Powiem szczerze. Byłam tam u niego tylko raz. Wytrzymałam chyba pół godziny. Nie jestem w stanie przyjąć po prostu stylu bycia i rozmowy togo człowieka. W ciągu tych pół godziny chyba dziesięciokrotnie błakający się tam ogrommny pies lizał obleśnie tego człowieka po twarzy. Zaczęło mi się robić słabo. Kolega tam siedzący próbował jakoś nas rozbawić czy jakoś rozweselic mnie ale to przyniosło jeszcze gorsze skutki. Wyszłam gdy Krajniak zaczął sie przypieprzać o to że noszę nie taki szaliok czy czapkę jak się powinno, oferował żartobliwie że da mi pieniądze i mam sobie kupić odpowiedni. I tak dalej i tak dalej. To nie jest poczucie humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mercedes Re: Szef WOAK odwołany IP: *.torun.mm.pl 25.01.06, 21:06 Gruby był spoko szkoda chłopa , a że czasem flaszeczka to przeciez tak wyglada cala kultura w Polsce . Problem jego odwołania polega na znalezieniu na jego miejsce szwagra Pana Chromowicza . Co do psa zdobył pierwsze miejsce jako najbardziej inteligetny kundel w Toruniu , pierwsze miejsce jako najbardziej podobny pies do własciciela i jest madrzejszy od geji rozdajacych miejsca w kulturze . Odpowiedz Link Zgłoś