Dodaj do ulubionych

Szef WOAK odwołany

19.01.06, 20:41
Panie Achramowicz kończ waść wstydu oszczędź !
Obserwuj wątek
    • mordkakofana Re: Szef WOAK odwołany 19.01.06, 20:42
      K p i n a
      • broly110 Re: Szef WOAK odwołany 19.01.06, 21:33
        To jest kpina! Krajniak zrobił jako dyrektor dużo dla WOAK-u. To skandal żeby
        go w ten sposób zwolniono. Pora żeby Achramowicz odszedł.
        • Gość: bb Re: Szef WOAK odwołany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 12:48
          chyba dużo zrobił dla siebie. To kpina ,że tak długo był dyrektorem. Powinien
          wylecieć 5 lat temu. Nic dla WOAK nie zrobił dobrego. Raczej go zdegradował do
          roli knajpy.
          • Gość: dd Re: Szef WOAK odwołany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 15:12
            Piłeś z nim wódkę baranie?
        • Gość: gg Re: Szef WOAK odwołany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 12:52
          takiego syfu narobił,że już dawno powinien odejść w niesławie. Firmę
          zniszczył . Tylko dzięki ludziom tam pracującym trwała ta firma, bo się nie
          dali.
        • Gość: sos Re: Szef WOAK odwołany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 13:59
          a ponoć Achramowicz miał "szefa WOAK-u" obronić. poczytajcie:
          www.woak.hg.pl/index.php?akcja=biuletyn&nr=6&p=19
    • joonas Re: Szef WOAK odwołany 20.01.06, 12:02
      Istotnie, długo to trwało... już w lipcu marszałek twierdził, że nie widzi
      możliwości współpracy.
    • Gość: Punktualny Re: Szef WOAK odwołany IP: *.petrus.com.pl 20.01.06, 13:39
      Niestety, 8:00 to 8:00 !!!
      • tadeusz_k2 Re: Szef WOAK odwołany 20.01.06, 13:58
        Porządek musi być! Ale dlaczego w kulturze? Nie znam osiągnięć pana Krajniaka,
        ale znam warunki, w jakich pracował. To dziwne, że tam jeszcze ktoś chce
        siedzieć i że to się nazywa ośrodek animacji kultury. Grabarz kultury miałby
        się zapewne lepiej. A jeśli naprawdę pretekstem do zwolnienia Krajniaka był
        m.in. brak księgi wejść i wyjść, to spal nam Boże, najlepiej na stosie, taki
        nadzór nad kulturą wojewódzką. Kulturalniej byłoby powiedzieć wprost - obijałeś
        się Krajniaku, więc sobie idź. A co do punktualności, to powinna obowiązywać
        sekretarkę. Dyrektor powinien być w terenie i animować kulturę.
        • Gość: Ania Re: Szef WOAK odwołany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 14:35
          Z tego co wiem to Pan Krajniak pracował często dłużej niż od niego tego
          wymagano. Jeżdził oczywiście w teren....! Dziwi mnie też fakt że każdy wątek o
          tej sprawie jest z forum toruńskiego kasowany. Więc kto tak naprawdę za tym
          stoi?
          • Gość: kulturalna Re: Szef WOAK odwołany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 14:39
            Droga Aniu!
            To, że pan Krajniak pozostawał w siedzibie firmy nie znaczy wcale, że pracował.
            Zwłaszcza, że swój pobyt w WOAKu od flaszki zaczynał, a nierzadko na jednej się
            nie kończyło.
            • Gość: Ania Re: Szef WOAK odwołany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 14:53
              Nigdzie nie słyszałam że był to powód zwolnienia. Jeżeli jest taki zarzut to
              dlaczego go nie postawiono?
              • Gość: kulturalna Re: Szef WOAK odwołany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 16:10
                nie padł taki zarzut, bo inne, o których "Nowości" pisały latem wystarczyły
          • Gość: pływak Re: Szef WOAK odwołany IP: *.tvk.torun.pl / *.tvk.torun.pl 20.01.06, 16:39
            kąpać się z psem w jeziorach, a zimą w Ciechocinku i taki to był teren
          • Gość: doiktor basen Re: Szef WOAK odwołany IP: *.tvk.torun.pl / *.tvk.torun.pl 20.01.06, 16:43
            jeżdził ze swoim psem latem nad jeziora, zimą do Ciechocinka i taki to był jego
            teren
        • Gość: ktos Re: Szef WOAK odwołany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 15:09
          Jesem jednym z tych, którzy WOAK i Krajniaka wespominają dobrze, bo to
          człowiek, który prowincjuszom pomagał rozpoczynać drogę artystyczną. Moze taki
          WOAK powinien tak działać?
          • Gość: dj_radiator Re: Szef WOAK odwołany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 15:25
            Mi też pomógł. Na początku było świetnie, ale z czasem zaczął żądać dowodów
            wdzięczności i wtedy zaczęły się schody. Flaszkę można kupić, potem chciał
            kasę "pożyczać". Odmówiłem i szybko pomoc WOAKu się skończyła. A w WOAKu fajni
            ludzie pracują (faktycznie: podziwiam, że w takich warunkach jeszcze mają
            zapał) i pomogać będą mnie i innym już bezinteresownie.
            • Gość: młody, zdolny Re: Szef WOAK odwołany IP: *.tvk.torun.pl / *.tvk.torun.pl 20.01.06, 16:22
              sprawiał wrażenie,że chce pomóc.Od razu \wiadomo było o co chodzi.
              O "wdzięczność" taką ,o której piszesz
          • Gość: miastowy Re: Szef WOAK odwołany IP: *.tvk.torun.pl / *.tvk.torun.pl 20.01.06, 19:06
            Nikomu z Torunia już nie mógł zaimponować,nikt już go nie podziwiał
            więc "udawał", że pomaga tym z prowincji. Ale nic za darmo....
        • Gość: ja Re: Szef WOAK odwołany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 15:21
          Krajniak robił co do niego nalezało, pracował z artystami a to dziwna
          współpraca. Potrafił się dogadać z najdziwniejszym dziwakiem i nie przeszkadzał
          mu zapach czosnku. Faktycznie był trochę zbyt samodzielny w podejmowaniu
          decyzji.
          • Gość: fiol Re: Szef WOAK odwołany IP: *.tvk.torun.pl 20.01.06, 17:45
            jak dziwak postawil flaszke, to grubemu zapach czosnku nie przeszkadzal
        • Gość: bywalec Re: Szef WOAK odwołany IP: *.tvk.torun.pl / *.tvk.torun.pl 20.01.06, 16:27
          takie warunki jaki szef. Nie starał się o kase na remont, bo wygląd firmy nie
          mógł być lepszy od jego wizerunku. Poszedł na zwolnienie i od razu jest lepiej.
      • Gość: ktos Re: Szef WOAK odwołany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 15:24
        Kultura to nie fabryka!!!
        • Gość: Ania Re: Szef WOAK odwołany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 16:24
          Co Nowości pisały latem mnie najmniej interesuje, ponieważ nie powinno się
          zwalniać ludzi bo w gazecie napisali....... Mi tu brakuje jasno postawionych
          zarzutów i to przez konkretne władze! A wiem że dwóm Paniom, które w swojej
          pracy nie są akurat najlepsze, Pan Krajniak nie pasował, więc rzuciły temat do
          Nowości. A tak naprawdę, dla dobra kultury to te Panie nie powinny pracować. No
          ale taka jest POLSKA właśnie.
          • Gość: kulturalna Re: Szef WOAK odwołany IP: *.tvk.torun.pl 20.01.06, 17:43
            Droga Aniu!
            Chyba się nie zrozumiałyśmy. Nie padł zarzut o alkoholizm, bo to trudno
            udowodnić, świadkowie nie wystarczą, musi być badanie alkomatem.
          • Gość: nie-Ania Re: Szef WOAK odwołany IP: *.tvk.torun.pl 20.01.06, 19:45
            No właśnie... Taka jest POLSKA, że przez 10 lat dyrektorem ośrodka kultury może
            być taki osobnik! Ciekawe, co on dla dobra kultury zrobił? I cóż to za
            kultura...
          • Gość: kulturalny Re: Szef WOAK odwołany IP: *.torun.mm.pl 21.01.06, 13:03
            Droga Aniu !
            Właśnie latem "Nowości" konkretnie i jasno przedstawiły zarzuty - stanowisko
            władz również było konkretne /konkretnych władz !/ - łącznie z zarzutami
    • Gość: sprawiedliwy Re: Szef WOAK odwołany IP: *.torun.mm.pl 20.01.06, 17:11
      Cham,pijak,ignorant,arogant -chyba wystarczy o tym zjawisku "krajniak".
      • Gość: ksiądz Re: Szef WOAK odwołany IP: *.tvk.torun.pl / *.tvk.torun.pl 20.01.06, 17:29
        i amen
    • Gość: Jan Lepiej, by Piotr nie prowokował IP: *.internet.org.pl 20.01.06, 18:03
      A może jednak Achramowicz zachował się bardzo elegancko wobec Krajniaka i
      pozwolił mu na granie roli męczennika ,który zostaje odwołany wyłącznie za to,
      że późno przychodzi do pracy? Przecież każdy dyrektor instytucji kultury
      natychmiast odwołałby się do sądu pracy i wygrał. Dlaczego Krajniak się na
      pewno nie odwoła? Bo wtedy sąd musiałby poznać pełne uzasasdnienie. I mogłoby
      się wtedy okazać, że wcześniejsze uwagi forumowiczów o notorycznym pijaństwie w
      pracy, czy nadużywanie stanowiska do celów prywatnych (pies, basen) to mały
      pikuś.
      • Gość: słoń Krajniak IP: *.tvk.torun.pl 21.01.06, 12:41
        Powiem szczerze. Byłam tam u niego tylko raz. Wytrzymałam chyba pół godziny. Nie
        jestem w stanie przyjąć po prostu stylu bycia i rozmowy togo człowieka. W ciągu
        tych pół godziny chyba dziesięciokrotnie błakający się tam ogrommny pies lizał
        obleśnie tego człowieka po twarzy. Zaczęło mi się robić słabo. Kolega tam
        siedzący próbował jakoś nas rozbawić czy jakoś rozweselic mnie ale to przyniosło
        jeszcze gorsze skutki. Wyszłam gdy Krajniak zaczął sie przypieprzać o to że
        noszę nie taki szaliok czy czapkę jak się powinno, oferował żartobliwie że da
        mi pieniądze i mam sobie kupić odpowiedni. I tak dalej i tak dalej. To nie jest
        poczucie humoru.
    • Gość: Mercedes Re: Szef WOAK odwołany IP: *.torun.mm.pl 25.01.06, 21:06
      Gruby był spoko szkoda chłopa , a że czasem flaszeczka to przeciez tak wyglada
      cala kultura w Polsce .
      Problem jego odwołania polega na znalezieniu na jego miejsce szwagra Pana
      Chromowicza . Co do psa zdobył pierwsze miejsce jako najbardziej inteligetny
      kundel w Toruniu , pierwsze miejsce jako najbardziej podobny pies do
      własciciela i jest madrzejszy od geji rozdajacych miejsca w kulturze .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka