Dodaj do ulubionych

puby bez papierosow

IP: *.hacker.komp.pl 09.01.03, 19:27
Czy poszlibyscie do pubu gdzie kategorycznie zabronione jest palenie
papierosow? Czy macie ochote wyjsc z pubu i nie smierdziec? Ciekaw jestem
waszych opinii.
Obserwuj wątek
    • Gość: niet !!! strielali Re: puby bez papierosow IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 09.01.03, 22:23

Pewnie ze tak. Najlepiej jakby jeszcze zakaz picia i podrywania panienek
      wprowadzili. Za barem - katechetka z wikarym.
    • pau+la Re: puby bez papierosow 10.01.03, 09:22
      Jestem osoba niepalaca i swego czasu chadzalam do miejsc typowo mlodziezowych
      jak kawiarnia (nie bylo jeszcze pub'ow (dobrze?)czy dyskoteka (bylam raz!) i
      nie przeszkadzal mi smrod ww. Obecnie przeszkadza mi bardzo i chodze tam gdzie
      go nie ma:) Kategoryczne zabranianie jest jednak bez sensu gdyz jest to miejsce
      typowe dla mlodych ludzi a mlodosc jak wiadomo wiele zniesie:) no i wybor
      nalezy do "chodzacego" przecie!:) Chociaz jeden taki pub moze by sie i przydal
      dla tych mniej tolerancyjnych?:)
      • Gość: NIN Re: puby bez papierosow IP: gateway.d* / 10.3.36.* 10.01.03, 09:44
        powinno się wpuszczac tylko w krawatach. klient w krawacie jest mniej awanturujacy się.
        "świetnym" rozwiazaniem sa specjalnie wydzielone stoliki do palenia. nie wymyślono tylko jeszcze w jaki sposób zmusic dym do pozostania w obrębie tego stolika, aby nie rozprzestrzeniał się po reszcie knajpki.
        • pau+la Re: puby bez papierosow 10.01.03, 10:06
          Gość portalu: NIN napisał(a):

>> "świetnym" rozwiazaniem sa specjalnie wydzielone stoliki do palenia. nie
          wymyśl
          > ono tylko jeszcze w jaki sposób zmusic dym do pozostania w obrębie tego
          stolika
          > , aby nie rozprzestrzeniał się po reszcie knajpki.

moze zamontowac jakis wyciag przy takim stoliku:) wialo by troche ale moze
          palacze poswieciliby sie dla niepalacych:)) przeciez ludzie maja takie dobre
          serduszka!!! czyz nie???
        • Gość: 0- Re: puby bez papierosow IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 10.01.03, 10:19
          Gość portalu: NIN napisał(a):

> "świetnym" rozwiazaniem sa specjalnie wydzielone stoliki do palenia. nie
          wymyśl
          > ono tylko jeszcze w jaki sposób zmusic dym do pozostania w obrębie tego
          stolika
          > , aby nie rozprzestrzeniał się po reszcie knajpki.

Zawsze można zwrócić się do naszych reprezentantów w Sejmie, zeby wypuścili
          ustawę nakładająca na dym obowiązek pozostawania w obrębie stolika palących.
          Dodatkowo proponuję aby powstało Ministerstwo ds. Zawartości Dymu w Dymie.
          Specjalne brygady urzędników Ministerstwa mogłyby mierzyć tę zawartość i w
          zależności od stężenia przyznawać ulgi podatkowe. Zatrudnienie urzędników
          pozwoli na zmniejszenie bezrobocia o liczbę odpowiadającą trzykrotności ilości
          lokali w Polsce (na każdy lokal przypadałby kontroler, kierownik kontrolera
          oraz jego zastępca).
    • snoop Re: puby bez papierosow 10.01.03, 18:15
      Gość portalu: grizzly napisał(a):

> Czy poszlibyscie do pubu gdzie kategorycznie zabronione jest palenie
      > papierosow? Czy macie ochote wyjsc z pubu i nie smierdziec? Ciekaw jestem
      > waszych opinii.

Pytanie jest o papierosy o ile dobrze potrafie czytac w Wy pisujecie o
      krawatach itp
      Tak chcialbym isc do pubu gdzie nikt by nie palil i dym nie gryzl by mnie w
      oczy.Jestem osoba nie palaca i naprawde przeszkadza mi to gdy 3/4 osob
      znajdujacych sie w lokalu ciagnie cmika.
      Rozumiem ze nalog i te sprawy ale lepiej chyba sobie piwko wypic - mniej
      szkodliwe jest niz fajeczki.
      Osoby nie palace maja przerabane w barach bo musza wdychac dym papierosowy a
      jak wiadomo bierne palenie jest jeszcze gorsze.
      Nie przekona mnie tu ktos ze powinienem palic bo poprostu nie ciagnie mnie do
      tego.
      Denerwuje mnie tez to ze 16-,17-letnie dziewczyny aby sobie dodac wieku czy
      powagi wlasnie dlatego zaczyna palic co moim zdaniem jest kompletna bzdura bo
      nie ma nic gorszego niz ladna kobitka z faja.
      dziekuje za uwage to jest moja opinia i nie kazdy sie musi z nia zgadzac
      pozdrawiam
      • Gość: ispan jak najbardziej! IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 10.01.03, 18:32
        W Californi i chyba od niedawna w Nowym Jorku jest zakaz całkowitego palenia w pomieszczeniach
        publicznych a czasem nawet po prostu w pomieszczeniach zamkniętych ( w sumie to nie wiem jak to
        prawnie jest opisane). Dochodzi do dziwnej sytuacji gdzie idzie się na dyskotekę gdzie na zewnątrz jest
        teren ogrodzony siatką, gdzie wszyscy wychodzą sobie na papierosa. Wewnątrz jest tak przyjemnnie...!!! I
        dzięki temu nie ciągnie do palenia (przynajmniej osób palących od czasu do czasu na imprach) no bo ile
        można wychodzić?
        Z pubuf też trzeba sobie wychodzić np na krawężnik, lub schódki:)
        Tam paliłem o 80% mniej. Tu skoro i tak prześmierdnę... Po co się wstrzymywać?
        Jestem za całkowitym wprowadzeniem zakazu palenia we wszelkich miejscach publicznych ( i
        komercyjnych przeznaczonych dla ogólnej rzeszy społeczeństwa) tak jak to jest w tej "wolnej" Ameryce.
        Tylko się tak zastanawiam jakby to było zimą. Chyba bym zupełnie rzucił... :)
        • snoop Re: jak najbardziej! 10.01.03, 18:39
          Zapomnialem dodac ze jak rano wstaje i czuje na ciuchach smrod papierosow to
          poprostu mi sie rzygac chce a ciuchy oczywiscie do prania sie tylko nadaja
          ale pocieszam sie ze po wejscu do Unii papierosy zdrozeja tak ze niektorzy
          rzuca ten nalog i bedzie troche mniej dymku
          • Gość: ispan Re: jak najbardziej! IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 10.01.03, 18:45
            Kuźba! a już cztery dni bez były!!! nawet bym nie pomyślał gdyby nie ten wątek! :) Ale w piątek w konću
            można zaszaleć...
      • pau+la Re: puby bez papierosow 10.01.03, 20:36
        snoop napisał:

> Gość portalu: grizzly napisał(a):
        >
        > > Czy poszlibyscie do pubu gdzie kategorycznie zabronione jest palenie
        > > papierosow? Czy macie ochote wyjsc z pubu i nie smierdziec? Ciekaw jestem
        > > waszych opinii.
        >
        > Pytanie jest o papierosy o ile dobrze potrafie czytac w Wy pisujecie o
        > krawatach itp

wszyscy wiedza, ze chodzi o papierosy :)
        Jako osoba niepalaca na dwa pierwsze pytanie mowie TAK. Problem w tym by kazdy
        mial to co lubi czyli by byly puby dla palacych i niepalacych, prawda?
        • Gość: Albi Re: puby bez papierosow IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 10.01.03, 21:25
          Mozna o tym tylko pisać, raczej niespodziewajcie się że taki przepis wejdzie w
          Polsce.

Na 5 osób, jak pali jedna, to ta grupa zawsze pójdzie tam, gdzie można palić...

W drugą stronę to jest niewyobrażalne, co nie?
          • ispan Re: puby bez papierosow 10.01.03, 21:33
            Też się nie łudzę... Witamy Kielce! Mam kupę znajomych z tamtych rejonów.
            • Gość: Wiech Re: puby bez papierosow IP: 217.97.134.* 13.01.03, 08:41

przede wszystkim knajpka musi mieć to 'cuś' w sobie, co sprawia, że poczujesz
              sie tam dobrze.

a co do zakazu palenia - przychylam się. przydałby się przynajmniej jeden taki
              przybytek w mieście.
              nie ma przymusu - jestes palaczem, nie musisz bywać w takim miejscu!...
              • Gość: .................. Re: puby IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 13.01.03, 22:31
                Gość portalu: Wiech napisał(a):

>
                > przede wszystkim knajpka musi mieć to 'cuś' w sobie, co sprawia, że poczujesz
                > sie tam dobrze.
                >
                > a co do zakazu palenia - przychylam się. przydałby się przynajmniej jeden
                taki
                > przybytek w mieście.
                > nie ma przymusu - jestes palaczem, nie musisz bywać w takim miejscu!...

Proszę - znalazł się Wiech i wszystko jasne !!
                Gdzie sie podziewałes od przeszłego roku ?
                • humanior Re: puby 13.01.03, 23:20
                  Gość portalu: .................. napisał(a):

> Gość portalu: Wiech napisał(a):
                  >

> > przybytek w mieście.
                  > > nie ma przymusu - jestes palaczem, nie musisz bywać w takim miejscu!...
                  >
                  I tu sie zaczyna problem. Idiocy palą na przystankach gdzie jest wyraźny zakaz,
                  to będa palić i pubach.
    • Gość: ispan Re: puby bez papierosow IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 13.01.03, 23:34
      Najlepiej aby w pubach były przeznaczane miejsca (salki) dla niepalących. Tak jest w Hybrydach (wawa).
      Salka jest dodatkowo klimatyzowana i zwykle jest pełna, a jak przy stoliku znajdzie się palacz to sobie
      przejdzie na chwilę do drugiej sali czy do barku na papierosa. I wszyscy są zadowoleni:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka