Dodaj do ulubionych

A TO BĘDZIE

19.10.10, 15:40
Już ktoś to kiedyś napisał ale teraz to wiadomo na 100 . Jesli chodzi ozmiany zmian to wiem , że wystartowała pani Kandarian . Kandydat niezależny i z zewnąrz ale i wewnątrz . Chyba to też ktoś potwierdzil komunikatem w radiu hit . Ale to się będzie działo no nie .
Obserwuj wątek
    • wyborca_1 Re: A TO BĘDZIE 20.10.10, 20:25
      Jeśli to prawda to ciekawie się zapowiada.
      • queenini Re: A TO BĘDZIE 21.10.10, 10:16
        Jeśli mogę wyrazić swoje zdanie to marne szanse ma ta Pani nikt nie lubi gdy ktoś się wywyższa, a to ,że zaszło się tak daleko za czyjeś pieniądze to niczego nie tłumaczy, a tym bardziej tego,że ludzie są ślepi. Nie oszukujmy się ,którzy są ślepi to są... i zawsze będą ale prości ludzie czasem więcej rozumieją niż "wyższe sfery"..
        • wyborca_1 Re: A TO BĘDZIE 21.10.10, 14:19
          Jeżeli proścci jak mówisz ludzie tak bardzo boją się zmian to niech potem nie narzekają na dziury w drogach,nieodśnieżone chodniki i drogi zimą,brak kanalizacji,brak pracy ,perspektyw,dewastację jeziora Głuszyńskiego,brak ścieżek rowerowych bo jeśli zostanie po staremu to taki będzie ich wybór a tym samym również ich odpowiedzialność Osobiście uważam że dobrze by było gdyby jakaś kobieta przejęła ster władzy w swoje ręce.
          • queenini Re: A TO BĘDZIE 25.10.10, 12:54
            ludzie prości nie boją się zmian.. gdzie ja tak napisałam? tylko z pustego i Salomon nie naleje ze swoich nie dołoży do budżetu gminy..nie należymy do bogatych gmin nie czarujmy się, a co ta Pani wie o rządzeniu w Gminie? to jest inna bajka niż zarządzanie swoją firmą.. na "nas" ma się dopiero uczyć? Potrzebny jest ktoś kto ma jakieś pojęcie jak to działa.. bo za błędy się płaci i to my będziemy za to płacić. Za przeproszeniem , który minister odpowiada w jakiś sposób, poza honorem, za swoje decyzje wypowiedzi durnowate ustawy? Żaden. My za to płacimy, my im powierzamy władzę, my im dajemy diety, które sami ustalają prawie... a potem jak coś nie wypali to odchodzi . dziękuję.za współpracę. a zapłać za swój błąd!! W gotówce i budżet by nie miał takich dziur?! he he.. jakby tak każdy płacił za swoje głupie pomysły, które na dodatek popierają inni i ustawy przechodzą ku przerażeniu narodu np. "mundurki" - to by im się odechciało rządzenia jak się nie ma pojęcia.
            • wyborca_1 Re: A TO BĘDZIE 25.10.10, 16:05
              Pewnie by było dużo lepiej gdyby urzędnicy na każdym szczeblu ponosili odpowiedzialność za swoje decyzje,ale to jeszcze daleka przyszłość.Wracając na nasze podwórko w dzisiejszych czasach nie wystarczy być dobrym urzędnikiem,aby być dobrym wójtem trzeba być dobrym menedżerem albo mieć kogoś takiego wśród najbliższych współpracowników.O pieniądze zaś trzeba zabiegać a nawet walczyć.U nas z jednym i drugim jest problem.Jeżeli zaś chodzi o inne gminy to np.taki Bytoń zrealizował inwestycję ,która u nas ślimaczy się już chyba od dziesięciu lat,mam tu na myśli kanalizację i nie jest to ich jedyna duża inwestycja.
            • wyborca_1 Re: A TO BĘDZIE 26.10.10, 16:29
              Pozwolę sobie w tym miejscu na uwagę o godności,ponieważ mam wrażenie ,że do godności ma Pani stosunek ambiwalentny .Z jednej strony broni Pani prawa do godności jednej osoby krytykując jednocześnie i odmawiając takiego prawa innej osobie.Dobry biznesmen mógłby być bardzo dobrym wójtem.Uczymy się przez całe życie.,a sukces zależy od tego czy zdajemy sobie z tego sprawę czy też jesteśmy przekonani o własnej nieomylności.
              • queenini Re: A TO BĘDZIE 27.10.10, 13:12
                Sorry, ale nie rozumiem czy ja naruszam godność tej Pani ?! absolutnie nie. wg mnie trzeba jednak trochę znać się na tym jak funkcjonuje samorząd terytorialny. , bo wiedza niestety też jest potrzebna . Niektórzy biznesmeni i owszem zgodzę się mogli by zarządzać gminą, gdyż niektórzy mają to wyższe wykształcenie co daje jednak ogromne możliwości w połączeniu z potencjałem danego kandydata startującego na stanowisko wójta, a jeśli miałby jeszcze doświadczenie w jednej i drugiej dziedzinie to już naprawdę idealny kandydat byłby tylko, że chyba takowych nie ma..
                • wyborca_1 Re: A TO BĘDZIE 27.10.10, 16:43
                  W swoich tekstach skupiam się na funkcji ,sposobie jej sprawowania oraz koniczności zmian,a mimo to zarzuca mi Pani,że naruszam czyjąś godność.Kiedy zaś Pani krytykuje kogoś i ocenia to inna sprawa,to nie jest naruszanie niczyjej godnośi.Poza tym nie sądzę,aby dobrze ją Pani znała bo z tego co wiem to dobrze sobie radzi w biznesie i ma wyższe wykształcenie.Jest tylko jeden problem taki mianowicie,że ta Pani nie startuje w wyborach.
                  • queenini Re: A TO BĘDZIE 28.10.10, 20:15
                    Czepiasz się, nie pisałam ,że sobie źle radzi w biznesie, ani.. ani .. jej nie krytykuje, ja jej nie widzę na tym stanowisku bynajmniej na razie, ale to chyba nie jest krytyka??? a to,że nie startuje to akurat dla mnie nie jest problem. Szczerze mówiąc to ma dziewczyna racje, po co pchać się w to "bagno".. już ta cała sytuacja z wyborami mnie irytuje do tego stopnia,że faktycznie może lepiej nie glosować. pozdrawiam wszystkich zdecydowanych ;)
                    • wyborca_1 Re: A TO BĘDZIE 28.10.10, 20:57
                      Nie było moim zamiarem ani czepiać się,ani tym bardziej zniechęcać kogokolwiek do głosowania.Staram się poprostu odpowiadać na zarzuty.A głosować trzeba zgodnie z własnym sumieniem po to chociażby by nie było bagna.Pozdrawiam i bez urazy.
    • wsk18 Re: A TO BĘDZIE 21.10.10, 20:47
      A powiedzcie mi kto to jest ten kandarian?
      • fa_nka Re: Zasłanianie 22.10.10, 12:04
        wsk18 napisał:

> A powiedzcie mi kto to jest ten kandarian?

Ale po co zasłaniacie prawdziwych kandydatów fikcyjnymi osobami ?
        Wkrótce kompletne list zostaną publicznie przedstawione
    • wybrca2 Re: A TO BĘDZIE 27.10.10, 13:40
      I juz zaczynaja sie przedwyborcze gadki . takie na wiatr . Co to znaczy że sie wywyższa , chyba jej nie znasz . Nikt w gminie nie powie ci dzień dobry kilka razy dziennie jak nie ona .
      A pieniądze ma swoje tak jak ja czy ty . Jak ją widze to śmieje się zawsze z daleka . A co ja do niej mam , mogę jedynie dobrze o niej na forum napisać .
      • queenini Re: A TO BĘDZIE 27.10.10, 14:09
        może Cię lubi.. nie dla każdego jest chyba taka trochę też ją znam. Znałam zanim wyszła za mąż i teraz też ją znam, a ona mnie nie he he.. Każdy może sobie napisać swoją opinie ja też i Ty też
        • wybrca2 Re: A TO BĘDZIE 27.10.10, 16:04
          Opinie pewno że można ,ale jak się nie znacie to co możeszpowiedzieć o osobie .
          Dla mnie to on się nie zmieniła wcale a wcale . A to jest bardzo wazne w funkcjonowaniu człowieka . Tak jak obecny wójt jaki był taki jest. Przemyśl to bo widzę że nie piszesz z zawiścią tylko masz takie zdanie . To jest podstawa . Jakie masz za a co przeciw . Cżesto ludzie mówią o zmianie ot tak a nie wiedzą o co chodzi , może nie zmienia się człowiek tylko sytuacja .
          • queenini Re: A TO BĘDZIE 27.10.10, 16:23
            Znamy się tylko ostatnimi laty jakoś jakby mnie ona nie znała. ale to szczegół nie ubolewam z tego powodu. Mi się wydaje, że jednak się zmieniła - z wyglądu to i owszem zgodzę się ,że nie zmienia się i tu plus dla kobiety . Wg mnie "za" to, że jest przedsiębiorcza to fakt ,ale jak się ma pieniądze to można się zajmować przedsiębiorczością, jest też odważna , a "przeciw" to różne plotki w które oczywiście nie zbyt wierzę ale jednak są, nie mieszka tutaj , ma wielu wrogów,"nie poznaje" dawnych znajomych he..he.. nie ma pojęcia o zarządzaniu samorządem, nie ma doświadczenia w tym kierunku, "nie widzę" jej na tym stanowisku. Zaznaczam moja prywatna opinia. Pozdrawiam :)
            • wybrca2 Re: A TO BĘDZIE 27.10.10, 17:04
              Mysle ze piszesz obiektywnie . i dlatego pozwole sobie z toba popisać , bo ogólnie to żadko tu wchodze . Wracając do przypadku omawianego myślisz , bo mnie to bardzo ciekawi że w takim omawianym przypadku nie jest łatwo zniechęcić do siebie ludzi . Ma duzo wrogów - jakim trzeba być człowiekiem żeby mieć dużo wrogów .
              • queenini Re: A TO BĘDZIE 28.10.10, 13:31
                to i tak nie ma za dużego znaczenia teraz skoro A.nie startuje., ale faktem jest ,że jesteś jak na razie jedną z niewielu osób, jak nie jedyną na tym forum, z którą można jakoś normalnie porozmawiać.. wiem "słodzik", ale to jest fakt., no bo przecież żeby rozmowa i rządzenie było ciekawe i efektywne trzeba wziąć wszystkie opinie pod uwagę. ,a nie kogoś "zjechać", bo ma inne zdanie., ale to ostatnie pytanie to naprawdę trudne jest.. niewiem , ale wiem, że ona takowych ma i to wielu.sam chyba przyznasz
                • fa_nka Re: Nic nie będzie 29.10.10, 21:27
                  wybrca2 napisała:

Już ktoś to kiedyś napisał ale teraz to wiadomo na 100 . Jesli chodzi ozmiany zmian to wiem , że wystartowała pani Kandarian . Kandydat niezależny i z zewnąrz ale i wewnątrz . Chyba to też ktoś potwierdzil komunikatem w radiu hit . Ale to się będzie działo no nie .

Nic się nie będzie działo, bo pani Agnieszka jest na tyle rozsądną kobietą, że w bagno nie da się wciągnąć :)
                  Zajmijcie się trzema realnymi kandydatami ?
                  • wybrca2 Re: Nic nie będzie 30.10.10, 12:01
                    no a tu sie nie zgodzę , polityka to łakomy kąsek , i to nie pod względem kasy zwłaszcza dla pani Kandarian ale może dziewczyna sprawdzić swoje możliwości menagerskie . ona chyba lubi zaczynać cos o czym nie ma pojęcia coś zupełnie nieznanego . a dla niej to jakie bagno .
                    ona w gminie nie pracuje jak ją wkurzą zamknie drzwi i może więcej nie wrócić
                    • wyborca_1 Re: Nic nie będzie 30.10.10, 14:53
                      Ciągle mówicie o bagnie tak jakbyśmy byli na to bagno skazani,a przecież po to są wybory by można było dokonywać zmian.Mam wrażenie jakbyśmy utknęli w komunie .Tkwimy w takim przeświadczeniu że na nic nie mamy wpływu a jakbyśmy nie zagłosowali to i tak wygra jedynie słuszna władza.Może tak jest dlatego,że od blisko 20 lat mamy ciągle tą samą władzę.Może czas to zmienić.Gorzej raczej nie będzie a jeżeli nie będzie lepiej no to cóż za cztery lata będą następne wybory i może wtedy wystartuje jakaś przedsiębiorcza kobieta jak chociażby wspomniana tu przez Was Pani Agnieszka.
    • nemo40 Re: A TO BĘDZIE 31.10.10, 18:17
      www.favore.pl/128620_restauracja-rustykalna-wloclawek-kujawsko-pomorskie.html
      • wybrca2 Re: A TO BĘDZIE 01.11.10, 09:29
        www.petrokan.pl
        www.rustykalna.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka