vieri95 28.07.06, 09:25 Patrząc na to rondo mam poważnie wątpliwości czy 12-metrowe i większe autobusy zdołają na nim obrócić bez wjeżdżania na krawężniki. Ktoś chyba znowu nie pomysłał i zapowiada się kolejna fuszerka podszyta skandalem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vauban Re: bez przesady 28.07.06, 10:11 Oglądałem to miejsce wczoraj, i jest to typowe rondo "spowalniające", jakich sporo ostatnimi czasy pobudowano w kraju. Z tego, co widzę, nawet ciężki TIR nie ma kłopotów, by się w nim zmieścić, zatem nie ma powodów do paniki. Odpowiedz Link Zgłoś
vieri95 Re: bez przesady 28.07.06, 10:15 A kiedy ty tam widziałeś jeżdżące tiry? Przecież tam jeszcze nie ma asfaltu. Poza tym tir ma 16 m i jest przegubowy, a 14-metrowy autobus turystyczny nie. Odpowiedz Link Zgłoś
vauban Re: rondo 28.07.06, 11:01 No oczywiście, że tam nie widziałem, bo nie mogłem widzieć - nie ma jeszcze nawierzchni. Myślę o identycznych rondach, jakich pełno teraz na drogach (najbliższe chyba pod Kowalewem Pom.) Rozmiar jest chyba standardowy. Autobus się mieści, te ronda pomyślane są jako regulator prędkości - żeby je przejechać bez najeżdżania na centralnie położony bruk, trzeba zwolnić. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
jakub_lauder Re: rondo 29.07.06, 08:47 Nalezy miec tylko nadzieje, i taka nadzieje wyraza tez 40 tys. torunian z Niemiec, ze wkrotce Torun bedzie mial wiecej rond niz Bydgoszcz :) Odpowiedz Link Zgłoś
generallo Re: Nowe mikrorondo przy PKS-ie 29.07.06, 08:49 A może zawracać tam będą taksówki? Odpowiedz Link Zgłoś