Dodaj do ulubionych

Maraton zakupowy po Toruniu

28.08.06, 19:15
Mam pytanie, głównie do torunianek, ale nie tylko, też do osób znających Toruń
Muszę być jutro w Toruniu, będę miała kilka wolnych godzin i chciałabym je wykorzystać na maraton zakupowy. Teraz moje pytanie, gdzie warto pójść?
Czy w Toruniu są marki typu Zara, River Island, Pimkie, Morgan, Mango itp.itd? Jesli znacie jakieś namiary, na te lub inne fajne sklepy, Waszym zdaniem godne polecenia to napiszcie proszę Nie chciałabym biegać po mieście z rozwianym włosem i szukać na chybił trafił:) Interesują mnie też sklepy z fajnymi butami, nie mam tu na mysli marek CCC czy Deichmann, gdyż takie są wszędzie, albo parwie wszędzie, raczej mam na mysli marki Venezia, Gino Rossi itp. ale nie tylko, są przecież, w każdym mieście "bezimienne" sklepy z fajnymi butami i o takie tez pytam. Hmm a może jest, są w Toruniu jakies fajne ulice, na których jest więcej sklepów godnych uwagi? Z góry dziękuje Wam za odpowiedzi, jutro skrupulatnie skorzystam ze wszystkich namiarów Obiecuję i jeszcze raz dziękuję:)
Obserwuj wątek
    • b3ut Re: Maraton zakupowy po Toruniu 28.08.06, 19:35
      [...]Hmm a może jest, są w Toruniu jakies fajne ulice [...]

Włosy mi zaraz z głowy wyjdą jeśli będę się jeszcze drapał po głowie myśląc nad
      tym, co dla owej pani oznacza "fajna ulica". Raczej chyba nie broadway tylko
      marszałkowska
      • izawawa Re: Maraton zakupowy po Toruniu 28.08.06, 19:41
        Chyba nawet Marszałkowska nie spełniłaby wszystkich wymogów :)
        • b3ut Re: Maraton zakupowy po Toruniu 28.08.06, 19:43
          na marszałkowskiej to są takie cuda, których nam toruńczykom nawet w
          najintensywniejszych snach nie udało się dostrzec...
          • izawawa Re: Maraton zakupowy po Toruniu 28.08.06, 20:02
            Ty mnie b3ut nie denerwuj :) Najwyraźniej za mało śnisz :))
            • b3ut Re: Maraton zakupowy po Toruniu 28.08.06, 20:50
              staram się żyć w realu :)
    • rozczarowana-torunianka Re: Maraton zakupowy po Toruniu 28.08.06, 19:40
      maraton zakupowy proponuję zrobić w Paryżu lub Mediolanie, natomiast w Toruniu,
      spokojnie bez rozwianych włosów, maraton kawiarniany:)
      • lee_loo9 Re: Maraton zakupowy po Toruniu 28.08.06, 21:58
        Ludzie, zadałam Wam proste pytanie, bez podtekstów i oczekiwałam równie prostej acz sensownej odpowiedzi:) Wydawało mi się, że pytanie o adresy sklepów nie jest prowokacyjne, żeby sie go czepiać, ale widać sie myliłam :) Zdaje się, że wpierw należy wspiąć się na wyżyny intelektualne żeby nie byc posądzonym o pustote i debilizm, no bo przecież pytanie o maraton zakupowy ( o Boże jak to brzmi!:))musiała zadać jakaś zadufana w sobie, powierzchowna idiotka. Dziękuję za mini psychoanalizę:) Jesli komuś sie nudzi i poprawia sobie samopoczucie w ten sposób to nie mam nic przeciwko, prosiłabym jednak jeszcze o adresy sklepów, albo i nie jak kto woli:)
        Do b3ut:"fajna ulica" w kontekscie mojej wypowiedzi to taka, na której są sklepy, w których mogłabym zrobić fajne ( czytaj: satysfakcjonujące mnie) zakupy - możesz się już przestać drapać:) Czy moje pytanie była aż tak cholernie pretensjonalne?! Na Boga ludzie...to nie było pytanie o filozofię życia... no ale chyba powinno być:)Czy Wy nie robicie czasem zakupów w obcym sobie mieście?:) Jeaśli będę miała ochotę na rozmowę typu, co ciekawego można zobaczyć w teatrze lub na wernisażach w Toruniu to też dostane takie zaczepne odpowiedzi? Toruń to miłe miasto:) a jak:)
        • miracle83 Re: Maraton zakupowy po Toruniu 28.08.06, 22:21
          jesli masz tylko kilka godzin to polecam galerie Copernicus na ulicy
          Żółkiewskiego. sporo sklepow, rowniez marki, ktore wymienilas.troch esklepow
          jest tez w galerii Carrefoura, ale znacznie mniej niz w Galerii. na uliy
          szerokiej (w centrum, blisko Starowki) jest tez sporo sklepow, ale wiele
          likwiduja i przenosza wlasnie do Galerii. podsumowujac- Galeria Copernicus) przy
          okazji mozna tez cos zjesc albo pojsc na kawe. udanych zakupow:)
        • rozczarowana-torunianka Re: Maraton zakupowy po Toruniu 28.08.06, 22:28
          no widać trafiłaś na takich co ich zakupy, szczególnie hurtowe, średnio interesują.
          Przejdź się po prostu główną ulicą Torunia - Szeroką, gdzie są sklepy, albo jedź
          do Galerii Copernicus przy Dworcu Wschodnim, Żółkiewskiego, gdzie być może
          znajdziesz coś z wymienionego zestawu.

A tu masz możliwość wyszukania marek
          torun.studentnews.pl/serwis.php?s=33&pok=7866
          • lee_loo9 Re: Maraton zakupowy po Toruniu 28.08.06, 22:34
            Bardzo dziękuję za odpowiedzi:)rozczarowana-torunianko agdzie Ty sie doczytałaś, że to mają być zakupu hurtowe?
            • lee_loo9 Re: Maraton zakupowy po Toruniu 28.08.06, 22:36
              Poza tym co to znaczy rozczarowana-torunianko, że zakupy Cię średnio interesują? Czyżbys szyła sobie sama? Pytam poważnie:)
              • rozczarowana-torunianka Re: Maraton zakupowy po Toruniu 28.08.06, 22:48
                Poważnie odpowiadam - niestety, nie szyję sobie sama:) Zakupy robię bo muszę,
                ale bez entuzjazmu. Kupuję to co mi się podoba, ale najmniejszej uwagi nie
                przywiązuję do marki produktu;)

Udanych zakupów życzę, ale kawy w super markecie (nawet zwanym pretensjonalnie
                galerią) to bym nie piła. Jest wiele innych, ciekawszych miejsc na kawę, czy lunch.
        • enne_ne_nenne shopping 28.08.06, 22:39
          he

no przecież co atrakcyjniejsze sklepy są tam, gdzie- są tłumy ludzi.

punktem wyjściowym w zakupach jest zawsze stary rynek, a potem ulice, które są
          wyraźnie najliczniej uczęszczane- czyli ul.szeroka i uliczki od niej wiodące.

w innych miejscach, poza tym centrum, nie opłacałoby się raczej zakładać
          sklepów, no nie?
          • nisi Re: shopping 09.09.06, 12:23
            Stary Rynek jest w Bydgoszczy, w Toruniu mamy Rynek Staromiejski.
        • izawawa Re: Maraton zakupowy po Toruniu 28.08.06, 22:40
          Toruń to bardzo miłe miasto :) Ale na forum siedzą sami intelektualiści :)
          • rozczarowana-torunianka Re: Maraton zakupowy po Toruniu 28.08.06, 22:49
            ale od dziś mają siedzieć tylko do północy;)
            • izawawa Re: Maraton zakupowy po Toruniu 28.08.06, 22:52
              Chyba raczej OD północy bo tak koszmarnie wolno dziś mi gazeta chodzi ,
              że .....wrrrrrr:)
              • rozczarowana-torunianka Re: Maraton zakupowy po Toruniu 28.08.06, 22:56
                a obwieszczenia nie czytałaś? I tylko dwa zdjęcia możesz wkleić na dzień;)
                • izawawa Re: Maraton zakupowy po Toruniu 28.08.06, 23:03
                  Mein Gott !! Jakiego obwieszczenia ..?? !!! Jeszcze nic nie czytałam , dopiero
                  przegląd robię :))
                  • rozczarowana-torunianka Re: Maraton zakupowy po Toruniu 28.08.06, 23:08
                    lika na wypadek, gdybyś przeoczyła
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=737&w=47315603&wv.x=2&a=47632894
                    no i trzeba się spieszyć, bo północ blisko:)))
                    • izawawa Re: Maraton zakupowy po Toruniu 28.08.06, 23:19
                      Przeczytałam :) Ciekawe czy wsadzą mnie do tego ślicznego okrągłego budyneczku
                      za niesubordynację :-)))
                      • rozczarowana-torunianka Re: Maraton zakupowy po Toruniu 28.08.06, 23:21
                        ależ skądże, przemocy nie stosują. Tylko mogą zamknąć dostęp;)
                        • izawawa Re: Maraton zakupowy po Toruniu 28.08.06, 23:27
                          Czarownicy ..????????????????????????????? :)Ja przenikam mury :)))
          • lee_loo9 Re: Maraton zakupowy po Toruniu 28.08.06, 22:56
            enne_ne_nenne niby masz rację z tymi tłumami:) Ale ludzie nie zawsze chodzą tam gdzie jest coś godnego uwagi:) Czesem łażą byle gdzie:) Bywa, że ciekawe miejsca i nie mam tu na mysli tylko sklepów, bywaja gdzieś na poboczu, z dala od najczęściej uczęszczanych szlaków:)izawawa, alez intelektualiśi to często bardzo mili ludzie:) czyżby w Toruniu było inaczej?:)
            • izawawa Re: Maraton zakupowy po Toruniu 28.08.06, 23:17
              Zakładam , że w Toruniu jest tak samo :) Ale głowy nie dam obciąć , ja tu nie
              mieszkam :)
              • wojt683 Re: Maraton zakupowy po Toruniu 29.08.06, 18:08
                proponuje allegro albo ibay
      • buntownik.z.wyboru Maraton kawiarniany w Toruniu 30.08.06, 15:16
        rozczarowana-torunianka:
        > maraton zakupowy proponuję zrobić w Paryżu lub Mediolanie, natomiast w Toruniu,
        > spokojnie bez rozwianych włosów, maraton kawiarniany:)

o, a polecisz coś jak w temacie? na przykład jaką iść trasą, albo co omijać :)
        -----
        wystarczy ruszyć się
        • rozczarowana-torunianka Re: Maraton kawiarniany w Toruniu 30.08.06, 22:01
          wkraczasz po prostu na stare miasto i wchodzisz do każdej kafejki, którą
          spotkasz po drodze. A droga prosta:)
          Jak już oblecisz wszystkie na głównej trasie, zaglądasz na boczne uliczki, bo
          tam też fajnie wpaść, szczególnie gdy jest się buntownikiem;) Nie należy tylko
          wchodzić do MacDonalda i unikać będącej w modzie konsumpcji w supermarketach, bo
          to po prostu mała przyjemność;) Jedyne handlowe miejsce, gdzie ewentualnie można
          kawę wypić to Dom Towarowy na Starym Rynku.
          • buntownik.z.wyboru Re: Maraton kawiarniany w Toruniu 31.08.06, 22:38
            ech, marzyła mi się jakaś konkretniejsza odpowiedź;)
            ale dobre i to, zapamiętam
            dzięki:)
            -----
            wystarczy ruszyć się
            • izawawa Re: Maraton kawiarniany w Toruniu 31.08.06, 22:51
              Ale to jest naprawdę bardzo konkretna odpowiedź :) Serio :)
    • midlam Re: Maraton zakupowy po Toruniu 31.08.06, 12:17
      starowka zaprasza. :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka