szlachcic 07.01.02, 13:49 Koniec świata - obłudny komunista Miller zaprasza papieża, jadąc na koszt państwa na wycieczkę, która ma podnieść SLD w sondażach. Komunista mówi, że inni też jeździli - argument godny komunisty. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gerwazy Re: Koniec świata - komunista Miller zaprasza papieża IP: 192.168.1.* 07.01.02, 14:45 szlachcic napisał(a): > Koniec świata - obłudny komunista Miller zaprasza papieża, jadąc na koszt > państwa na wycieczkę, która ma podnieść SLD w sondażach. Komunista mówi, że > inni też jeździli - argument godny komunisty. Jeżeli Miller był kiedykolwiek prawdziwym komunistą, to Niesiołkowski jest aktualnie członkiem PZPR!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Igła Re: Koniec świata - "szlachcic" dał głos ?!!! IP: *.chello.pl 07.01.02, 18:11 Gość portalu: gerwazy napisał(a): > szlachcic napisał(a): > > > Koniec świata - obłudny komunista Miller zaprasza papieża, jadąc na koszt > > państwa na wycieczkę, która ma podnieść SLD w sondażach. Komunista mówi, ż > e > > inni też jeździli - argument godny komunisty. > > Jeżeli Miller był kiedykolwiek prawdziwym komunistą, to Niesiołkowski jest > aktualnie członkiem PZPR!!!! Gerwazy ! Szkoda czasu na jakąkolwiek polemikę ze "szlachcicem" ! To niepełnosprytny patafian. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Profesor Re: Koniec świata - komunista Miller zaprasza papieża IP: 199.71.64.* 07.01.02, 18:57 Miller chce papieza uzyc do swoich celow zapraszajac do Polski .Papiez ma posluzyc jako legitimizacja rzadow postkomunistow.Karzdy byly czlonek PZPR to byly komunista .Wielu zmazalo winy wystepujac z PZPR w 1980 roku. Szlachcic masz calkowita racje .Przypomnijmy ze ten rzad bylych bolszewikow popiera 8 milionow z 29,5 miliona wyborcow . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łotr Re: Koniec świata - komunista Miller zaprasza papieża IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 07.01.02, 22:18 Lesiu ostatnio się chyba nawrócił, Kwasek podobno też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gerwazy Re: Koniec świata - profesor analfabetą!!!! IP: 192.168.1.* 08.01.02, 12:20 Gość portalu: Profesor napisał(a): > Miller chce papieza uzyc do swoich celow zapraszajac do Polski .Papiez ma poslu > zyc jako legitimizacja rzadow > postkomunistow.Karzdy byly czlonek PZPR to byly komunista .Wielu zmazalo winy > wystepujac z PZPR > w 1980 roku. Szlachcic masz calkowita racje .Przypomnijmy ze ten rzad bylych b > olszewikow popiera > 8 milionow z 29,5 miliona wyborcow . Oj Panie Profesor, wolę Millera niż analfabetę. Patrz "KARZDY" - pisz każdy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Koniec świata - komunista Miller zaprasza papieża 08.01.02, 07:47 Komuny w Polsce nie było, socjalizmu w Polsce nie było to co było? Wiesz co jest problemem Millera i spółki - nie to, że był ...., tylko to że o 180 stopni zmienił swoje poglądy i dzisiaj kapitalizmu będzie bronił do ostatniej krwi, tak jak 12 lat temu socjalizmu (złamał przysięgę, którą złożył w obecności czerwonej braci). 12 lat temu papieża by wtrącił do lochu, a dzisiaj jedzie do niego przede wszystkim aby Cię znowu zrobić w balona, Ciebie, bo nie mnie . Tacy ludzie są niebezpieczni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gerwazy Re: Koniec świata - komunista Miller zaprasza papieża IP: 192.168.1.* 08.01.02, 12:25 szlachcic napisał(a): > Komuny w Polsce nie było, socjalizmu w Polsce nie było to co było? Wiesz co > jest problemem Millera i spółki - nie to, że był ...., tylko to że o 180 stopni > > zmienił swoje poglądy i dzisiaj kapitalizmu będzie bronił do ostatniej krwi, > tak jak 12 lat temu socjalizmu (złamał przysięgę, którą złożył w obecności > czerwonej braci). 12 lat temu papieża by wtrącił do lochu, a dzisiaj jedzie do > > niego przede wszystkim aby Cię znowu zrobić w balona, Ciebie, bo nie mnie . > Tacy ludzie są niebezpieczni. Chyba dobrze, że zmienił, bo jakby nie zmienił, to może u nas byłaby jeszcze Kuba. Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Koniec świata - komunista Miller zaprasza papieża 08.01.02, 14:34 Dla mnie człowiek, ktory zmienia poglądy o 180 stopni jest populistą, obłudnikiem itd. Tylko nie mów, że tylko świnia nie zmienia poglądów, bo obrazisz świnie. Człowiek skompromitowany, a takim jest Miller nie ma prawa pełnić takich funkcji jakie pełni. To jest możliwe tylko w Polsce z takimi obywatelami jakich niestety mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
antoni.goczal Re: "szlachcic" jesteś idiotą ! To teza, dowód .. 08.01.02, 14:59 .. i twierdzenie. Jako idicie należy Ci się opieka i pobłażliwość. Na opiekę u mnie nie licz, ale na pobłażliwość - tak. A że przy okazji potrafisz mnie rozbawić, czasem nawet lepiej niż ten łach od azbestu, to pisz jak najwięcej. Odpowiedz Link Zgłoś
pulsar Re: 08.01.02, 16:05 Czegoś tu nie rozumiem. Czemu ktoś, kto ma inne zdanie i podlądy na różne sprawy jest na tym forum wyzywany od idiotów, głupków, itd.? Czy nie można tu rozmawiać zachowując jednocześnie kulturę? Przecież ci, którzy bluzgają na wszystkich wokoło, zniechęcają innych urzytkowników forum do wzięcia udziału w rozmowie na dany temat. Ja, chociaż mógłbym, nie wezmę udziału w Waszej mało interesującej dyskusji, gdyż nie wiem, czy to co napisałbym tutaj nie sprowokowałoby kogoś do nazwania mnie np. idiotą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Profesor Do szlachcica IP: 199.71.64.* 08.01.02, 17:59 Masz calkowita racje .W Polsce przeraza relatywizm moralny Polakow .Trzeba pamietac ze 3 miliony bylo czlonkami PZPR do tego nalezy dodac czlonkow ZSL , SD i organizacji mlodziezowych jak ZMP , ZSMP ,ZHP i ZMW . W Polsce zyje wielu ludzi prawych ktorzy nigdy nie pokalali sie wspolpraca komunistyczna wladza wykonujaca polecenia Moskwy . Straszne jest to , ze Polska rzadza byli wasale Moskwy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gerwazy Re: Do szlachcica IP: 213.77.40.* 09.01.02, 09:14 Gość portalu: Profesor napisał(a): > Masz calkowita racje .W Polsce przeraza relatywizm moralny Polakow .Trzeba pami > etac ze 3 miliony > bylo czlonkami PZPR a ilu z nich już umarło!!!! do tego nalezy dodac czlonkow ZSL , SD i organizacji mlodzi (ich było niedużo!!!) > ezowych jak > ZMP , ZSMP ,ZHP i ZMW . W Polsce zyje wielu ludzi prawych ktorzy nigdy nie poka > lali sie wspolpraca (też należałem do ZHP - polityka mnie nie interesowała tylko ciekawi ludzie i wyjazdy na zloty czy też obozy) > komunistyczna wladza wykonujaca polecenia Moskwy (u nas to było troszeczkę inaczej, szkoda że nie wiesz jak to było w czechosłowacji!!!). Straszne jest to , ze Polsk > a rzadza byli > wasale Moskwy (zachód nas sprzedał w Jałcie!!!, a jełopy wzięły się do władzy!!!!). No cóż kiedyś ruscy, a teraz dyktat UNII i USA. Problem cały polega na tym, że jesteśmy słabi i biedni, nikt z nami się nie liczy!!!!! I tak to jest, kiedyś Kuroń działał w komunistycznych organizacjach, Balcerowicz był w PZPR itp. No cóż, chyba sama przynależność do jakiejś organizacji nie określa czy jest ktoś moralny czy też nie. Czy jeżeli jestem katolikiem to od razu jestem czysty jak łza????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gerwazy Re: Pulsar+Profesor=ANALFABECI!!!! IP: 213.77.40.* 09.01.02, 09:19 pulsar napisał(a): > Czegoś tu nie rozumiem. Czemu ktoś, kto ma inne zdanie i podlądy na różne > sprawy jest na tym forum wyzywany od idiotów, głupków, itd.? Czy nie można tu > rozmawiać zachowując jednocześnie kulturę? Przecież ci, którzy bluzgają na > wszystkich wokoło, zniechęcają innych urzytkowników forum do wzięcia udziału w > rozmowie na dany temat. Ja, chociaż mógłbym, nie wezmę udziału w Waszej mało > interesującej dyskusji, gdyż nie wiem, czy to co napisałbym tutaj nie > sprowokowałoby kogoś do nazwania mnie np. idiotą. Faktycznie nie należy obrażać innych. Ale ten wątek dowodzi, że nadal mamy wielu analfabetów - u rz ytkowniku!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: 09.01.02, 08:19 Do rzeczy: Dlaczego nazywasz mnie idiotą? Dlaczego nie pozwalasz mi mieć własnego zdania? Ja żyłem w czasie komuny i żyje teraz i uważam, że mam prawo porównywać. Twoja ocena mojej osoby jest typowo kretyńska, bo ja Ci nie dałem żadnego argumentu do oceniania mnie, a Ty mi dałeś. I tak. Nazywając mnie idiotą dałeś dowód, że jesteś bez kultury, przekładając to na Twój język jesteś najzwyklejszym chamem. Nie pozwalając mi mieć wlasnego zdania domniemywam, że nie wiesz co to jest demokracja co równa się niskiej inteligencji Twojej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Igła Re: do .... "szlachcica" (?) IP: *.chello.pl 09.01.02, 09:22 szlachcic napisał(a): > Do rzeczy: > Dlaczego nazywasz mnie idiotą? > Dlaczego nie pozwalasz mi mieć własnego zdania? > Ja żyłem w czasie komuny i żyje teraz i uważam, że mam prawo porównywać. > Twoja ocena mojej osoby jest typowo kretyńska, bo ja Ci nie dałem żadnego > argumentu do oceniania mnie, a Ty mi dałeś. I tak. Nazywając mnie idiotą dałeś > dowód, że jesteś bez kultury, przekładając to na Twój język jesteś > najzwyklejszym chamem. > Nie pozwalając mi mieć wlasnego zdania domniemywam, że nie wiesz co to jest > demokracja co równa się niskiej inteligencji Twojej osoby. Antoś b. precyzyjnie Cię opisał. Powinieneś mu podziękować za trud jaki włożył w zwięzłą charakterystykę Twojej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gerwazy Re: Szkoda gadać!!!!!! IP: 213.77.40.* 09.01.02, 09:50 szlachcic napisał(a): > Do rzeczy: > Dlaczego nazywasz mnie idiotą? > Dlaczego nie pozwalasz mi mieć własnego zdania? > Ja żyłem w czasie komuny i żyje teraz i uważam, że mam prawo porównywać. > Twoja ocena mojej osoby jest typowo kretyńska, bo ja Ci nie dałem żadnego > argumentu do oceniania mnie, a Ty mi dałeś. I tak. Nazywając mnie idiotą dałeś > dowód, że jesteś bez kultury, przekładając to na Twój język jesteś > najzwyklejszym chamem. > Nie pozwalając mi mieć wlasnego zdania domniemywam, że nie wiesz co to jest > demokracja co równa się niskiej inteligencji Twojej osoby. Rzeczywiście masz prawo do porównań. Tylko obiektywnie. Ja też żyłem jak to ty określasz w czasach komuny. Mała dygresja, gdyby u nas była w sensie materialnym komuna to nikt nie dążyłby do krwiożerczego kapitalizmu jaki u nas ma obecnie miejsce!! Nie pamietam aby wtedy było tyle glodnych dzieci i oczywiście tylu nieprzyzwoicie bogatych ludzi. Jak powstały fortunych wielu z nich???? A co to jest demokracja Panie "szlachcic". Wywód ostatni na miarę Nobla. Co ma demokracja do poziomu inteligencji?????? Mówisz o kulturze a sam używasz niewybrednych określeń typu "kretyn" "cham". Coś nie tak z tą kulturą, jest pozorna!!!! Spójrz na swiat szerzej, nic nie jest tak proste w życiu jak twoje wywody na zasadzie: wierzący - super ateista - drań!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Szkoda gadać!!!!!! 10.01.02, 08:03 Jedną z cech demokracji jest to, że mówi się o wszystkim. Więc dzisiaj mamy dużo tego "ten ukradł" "tamten zakombinował i oszukal" Różnica miedzy tymi czasami a tamtymi polega na tym, że dziennikarze naprawdę w Polsce mają wolny i nieskrępowany zawód. Mam pytanie do Ciebie. Za komuny nie kradli, nie oszukiwali? Bo z Twojego wywodu to wynika. Różnica jest taka, że o tym się nie mówilo z wiadomych powodów. W Związku Radzieckim nawet funkcjonowała ustawa, ktora wykluczała, że istnieje takiej patologii jak złodziejstwo. Weź ostatni numer polityki. Opisana jest głupota PRL. Powim Ci, że nawet ja jestem zaszokowany. Nawet Wasi czerwoni idole się odcinają od tamtych czasów. Poza tym jak podzielila się Europa. Kapitalizm-normalność-bogactwo, komuna- smród-bród-ubóstwo-głupota. A moze się mylę? Odpowiedz Link Zgłoś
misiu11 Re: Szkoda gadać!!!!!! 11.01.02, 11:29 szlachcic napisał(a): > Jedną z cech demokracji jest to, że mówi się o wszystkim. Więc dzisiaj mamy > dużo tego "ten ukradł" "tamten zakombinował i oszukal" Różnica miedzy tymi > czasami a tamtymi polega na tym, że dziennikarze naprawdę w Polsce mają wolny i > > nieskrępowany zawód. Mam pytanie do Ciebie. Za komuny nie kradli, nie > oszukiwali? Bo z Twojego wywodu to wynika. Różnica jest taka, że o tym się nie > mówilo z wiadomych powodów. W Związku Radzieckim nawet funkcjonowała ustawa, > ktora wykluczała, że istnieje takiej patologii jak złodziejstwo. Weź ostatni > numer polityki. Opisana jest głupota PRL. Powim Ci, że nawet ja jestem > zaszokowany. Nawet Wasi czerwoni idole się odcinają od tamtych czasów. > Poza tym jak podzielila się Europa. Kapitalizm-normalność-bogactwo, komuna- > smród-bród-ubóstwo-głupota. A moze się mylę? Najgorzej jak ktoś wali we własne gniazdo. Uważasz, że u nas był tylko smród, bród itd... Może obrażasz tym własnych rodziców. Państwo to nie tylko elity władzy, ale przeważnie jego obywatele. Szlachcic powiedz to tym którzy nie mają pracy, ich dzieci chodzą głodne itd. Ale tak to jest jeżeli patrzy się tylko na koniec swojego nosa. Ja mam pracę, dobrze zarabiam więc kapitalizm jest cacy!!!!! Jeżeli z mojego wywodu wynika, że za komuny ludzie nie kradli to ty jesteś lepszy niż 007!!! A ZSRR to zupełnie inna sprawa!!!! Co to znaczy "Wasi idole". Ja nigdy nie miałem zabarwienia lewicowego, skrajnie lewicowego. Utożsamiam się z partiami środka tj. Unia Wolności. Niestety, przynajmniej tak uważam, mam pewne cechy ludzkie, które nie pozwalają przechodzić obojetnie obok ludzkiej krzywdy. Jeżeli ty jej nie zauważasz to rzeczywiście widisz tylko czubek swojego nosa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gerwazy Re: Koniec świata - szlachcic naiwny!!!! IP: 213.77.40.* 09.01.02, 09:27 szlachcic napisał(a): > Dla mnie człowiek, ktory zmienia poglądy o 180 stopni jest populistą, > obłudnikiem itd. Tylko nie mów, że tylko świnia nie zmienia poglądów, bo > obrazisz świnie. Człowiek skompromitowany, a takim jest Miller nie ma prawa > pełnić takich funkcji jakie pełni. To jest możliwe tylko w Polsce z takimi > obywatelami jakich niestety mamy. Szlachcic czy ty jesteś taki ........ czy tylko udajesz. Tylko w POlsce????? Popatrz na ex prezydenta USA i wielu innych polityków z innych krajów. Na czym polegają wybory??? Jest to robienie wody z mózgu!!! A polityk to taka specyficzna osobowość, która zawsze chce być na wierzchu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pulsar Re: 09.01.02, 12:32 Ty Gerwazy nazywasz mnie analfabetą? Przyjrzyj się w takim razie uważnie swoim postom. Wytykając innym błędy, powinieneś wiedzieć, że sam masz podobne problemy: nie bardzo orientujesz się, kiedy i jakie znaki interpunkcyjne stawia się w danym momencie. Do zdania: "Jak powstały fortunych wielu z nich????" też można mieć pewne uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
jarek-g Re: 09.01.02, 14:35 pulsar napisał(a): > Ty Gerwazy nazywasz mnie analfabetą? Przyjrzyj się w takim razie uważnie swoim > postom. Wytykając innym błędy, powinieneś wiedzieć, że sam masz podobne Panowie, dajcie sobie spokoj w sprawach ortografii/interpunkcji etc. Przez to wytykanie sobie 'nieuctwa', czy raczej 'niedouczenia' rozmywa sie najwazniejsza czesc tego watku: Co z p. Millerem? Moze wiec wrocimy do tematu? Wg mnie p. Miller bynajmniej az tak bardzo sie nie zmienil - on zawsze byl taki sam, to tylko kolejna zmiana barwy (cos jak kameleon w zaleznosci od otoczenia)... nie on jeden zreszta. Jest specem od mowienia o niczym w sposob atrakcyjny, poslugiwania sie gladkimi porownaniami itp. Problem w tym, ze ludzie lykaja to, co mowi, bez jakiegokolwiek krytycyzmu; dodatkowo, pamiec ludzka w PL jakas taka wyjatkowo zawodna wydaje sie byc*.. Ja mam nadzieje, ze po 4 latach tym razem towarzysze od przelewania pustego w prozne dostana po tylku, i moi/nasi rodacy beda to pamietac dluzej, niz do najblizszej podwyzki czegokowiek (=okazji do wspomnien, jak to kiedys bylo dobrze)... Mam nadzieje, ale ciezko mi w to uwierzyc, patrzac na to, co bylo przez ostatnich 10 lat. Polacy chyba chca zapomniec wszystko, co im przeszkadza - co sie wiekszosci doskonale udaje. Tylko wtedy nie powinni marudzic, ze kiedys bylo tak dobrze. I mam tez nadzieje, ze p. Leppera (i jemu podobnych, z kazdej strony stolu) usadza i nie bedzie chetnych do objecia schedy po w/w ;)) * pamietam wypowiedz p. Cimoszewicza po powodzi w 1997 bodajze; a teraz ten sam znow sprawuje dosc wazna funkcje, i znow cos w calkiem podobny sposob robi.. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Igła Re: Tylko AWSP z MK !!!! IP: *.chello.pl 09.01.02, 19:42 jarek-g napisał(a): > pulsar napisał(a): > > > Ty Gerwazy nazywasz mnie analfabetą? Przyjrzyj się w takim razie uważnie s > woim > > postom. Wytykając innym błędy, powinieneś wiedzieć, że sam masz podobne > Panowie, dajcie sobie spokoj w sprawach ortografii/interpunkcji etc. Przez to > wytykanie sobie 'nieuctwa', czy raczej 'niedouczenia' rozmywa sie najwazniejsza > > czesc tego watku: Co z p. Millerem? Moze wiec wrocimy do tematu? > Wg mnie p. Miller bynajmniej az tak bardzo sie nie zmienil - on zawsze byl taki > > sam, to tylko kolejna zmiana barwy (cos jak kameleon w zaleznosci od > otoczenia)... nie on jeden zreszta. Jest specem od mowienia o niczym w sposob > atrakcyjny, poslugiwania sie gladkimi porownaniami itp. Problem w tym, ze ludzi > e > lykaja to, co mowi, bez jakiegokolwiek krytycyzmu; dodatkowo, pamiec ludzka w P > L > jakas taka wyjatkowo zawodna wydaje sie byc*.. Ja mam nadzieje, ze po 4 latach > tym razem towarzysze od przelewania pustego w prozne dostana po tylku, i moi/na > si > rodacy beda to pamietac dluzej, niz do najblizszej podwyzki czegokowiek (=okazj > i > do wspomnien, jak to kiedys bylo dobrze)... Mam nadzieje, ale ciezko mi w to > uwierzyc, patrzac na to, co bylo przez ostatnich 10 lat. Polacy chyba chca > zapomniec wszystko, co im przeszkadza - co sie wiekszosci doskonale udaje. Tylk > o > wtedy nie powinni marudzic, ze kiedys bylo tak dobrze. I mam tez nadzieje, ze p > . > Leppera (i jemu podobnych, z kazdej strony stolu) usadza i nie bedzie chetnych > do > objecia schedy po w/w ;)) > > * pamietam wypowiedz p. Cimoszewicza po powodzi w 1997 bodajze; a teraz ten sam > > znow sprawuje dosc wazna funkcje, i znow cos w calkiem podobny sposob robi.. > > Pozdrawiam Masz rację Jarku Gie ! Tylko AWSP z Marianem Krzaklewskim na czele może nas uratować !!! Tylko oni mogą dokonczyć dzieła naprawy i reformowania Polski. Za ich czasów był dobrobyt, odpowiedni ludzie rosli w siłę, a ci co trzeba się bogacili (niektórzy się nawet - ubogacali). Jak tylko przyszli ci czerwoni po 23.09.2001 od razu zrobiło się gorzej, a niektórym nawet niedobrze. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunczy Re: Tylko AWSP z MK !!!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 17.01.02, 21:09 Igła jeśteś wielki! Odpowiedz Link Zgłoś
jarek-g Re: Tylko AWSP z MK !!!! 24.01.02, 08:55 Gość portalu: Igła napisał(a): > Masz rację Jarku Gie ! > Tylko AWSP z Marianem Krzaklewskim na czele może nas uratować !!! Tylko oni mog > ą > dokonczyć dzieła naprawy i reformowania Polski. Za ich czasów był dobrobyt, > odpowiedni ludzie rosli w siłę, a ci co trzeba się bogacili (niektórzy się nawe > t - > ubogacali). > Jak tylko przyszli ci czerwoni po 23.09.2001 od razu zrobiło się gorzej, a > niektórym nawet niedobrze. Hmmm - Igła, posluchaj mnie: wisi mi, kto zrobi porzadek, byleby sie takowy ("porzadkowy") znalazl. A jakos nie widze kandydatow w towarzystwie wzajemnej adoracji koloru lekko spranej czerwieni.. ;) Mieli juz swoja szanse na spole z PSLem, i jakos niewiele zrobili; teraz tez nie sadze, zeby sie zmienilo - i obym sie mylil. Jesli moj post wydal Ci sie peanem na czesc AWS & Co., to wybacz - nie o to mi chodzilo. To tyle na dzis... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Tylko AWSP z MK !!!! 24.01.02, 12:50 Jarek jak możesz nie wierzyć w SLD? Chcesz aby Igła na zebraniu partyjnym wywołał Twoje nazwisko? Zostaniesz potępiony i wyzwany od zgniłych kapitalistów :) Ploretariusze wszystkich krajów łączcie się Odpowiedz Link Zgłoś
misiu11 Re: szlachcic!!! 11.01.02, 11:37 pulsar napisał(a): > Ty Gerwazy nazywasz mnie analfabetą? Przyjrzyj się w takim razie uważnie swoim > postom. Wytykając innym błędy, powinieneś wiedzieć, że sam masz podobne > problemy: nie bardzo orientujesz się, kiedy i jakie znaki interpunkcyjne stawia > > się w danym momencie. Do zdania: "Jak powstały fortunych wielu z nich????" też > można mieć pewne uwagi. Jakie uwagi masz do tego zdania???? Merytorycznie!!!! Interpunkcja (jeżeli taka jest)raczej wynika z faktu pospiesznego wpisywania tekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Koniec świata - szlachcic naiwny!!!! 10.01.02, 08:33 W USA jak polityk się skompromituje to jest spalony na zawsze. W USA jak Clinton skłamał w sprawie z Lewinski to dobrali mu się do d.. W USA jak tylko podejrzewa się polityka o coś i nawet mu się tego nie udowodni to jest to koniec jego kariery politycznej. Naiwny to jesteś Ty. Ja wiem, że świat polityki jest brudny. Ale Ty sądzisz, że komuna była od tego wolna. Odpowiedz Link Zgłoś
qron Do szlachcica 10.01.02, 16:18 skoro mówimy o demokracji i ocenianiu innych to zwróć uwagę, że ten "bolszewik" miller został wybrany wraz ze swoim ugrupowaniem właśnie w demokratycznych wyborach parlamentarnych........ i nie możesz oceniać tych "8 milionów ludzi" że są np. idiotami, a po drugie to jak myślisz czy bez pomocy ludzi, którzy byli w "bolszewickiej partii", udałoby się tak nagle zmienić ustrój polityczny kraju, a okrągły stół to ty myślisz, że oni nie mieli innego wyjścia, a debila wałęsę to kto pokierował??? Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Do qrona 11.01.02, 07:52 To, że głosowało na niego 8 mln ludzi to nie znaczy, że jest dobrym, profesjonalnym politykiem (patrz Lepper, Florek) Kto głosował na SLD? Ludzie w desperacji. Za 4 lata ci sami będą głosować na prawicę, za 8 lat znowu na komunę itd. I to jest społeczeństwo dojrzałe? Odpowiedz Link Zgłoś
misiu11 Re: Koniec świata - szlachcic naiwny!!!! 11.01.02, 12:16 szlachcic napisał(a): > W USA jak polityk się skompromituje to jest spalony na zawsze. W USA jak > Clinton skłamał w sprawie z Lewinski to dobrali mu się do d.. W USA jak tylko > podejrzewa się polityka o coś i nawet mu się tego nie udowodni to jest to > koniec jego kariery politycznej. Skąd ty bierzesz takie informacje!!!! Twój wywód właśnie przypomina czasy socrealizmu w Polsce kiedy ludzi skazywało się praktycznie nie udowadniając im winy. W stanach aby kogoś skazać trzeba mu udowodnić winę!!!! Jeżeli tego się nie zrobi to taka osoba jest niewinna. Naiwny to jesteś Ty. Ja wiem, że świat > polityki jest brudny. Ale Ty sądzisz, że komuna była od tego wolna. Tak mu się dobrali, że spokojnie dotrwał do końca kadencji!!!! Nobel!!! Wskaż mi post w którym napisałem, że polityka komunistów w Polsce była bez skazy!!!!! Ja pisałem o tym, że wielu ludziom żyło się łatwiej, bezpieczniej, mieli jakąś tam pracę itd. Nie musieli żebrać, poniżać się!! Kwestie polityków i polityki mnie nie obchodzą. Dla mnie najbardziej optymalnym byłby model szwedzki (mimo zredukowania socjalu), ale niestety trzeba być bogatym by móc wprowadzać mechanizmy ochronne dla najuboższych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Koniec świata - misiu naiwny przedszkolak!!!! 11.01.02, 14:29 Dobrali Cintonowi do d... sie tak, że miał kłopoty, w Polsce nie do pomyślenia. Czytaj człowieku uważnie teksty. Ja mowiłem, że mimo to ,ze się nie udowodni politykowi w Stanach winy to kariera jego jest skończona, bo tam polityk musi być czysty poza wszelkimi wątpliwościami. Nic nie mówiłem, że się nie udowodni, a się go skazuje. Czytaj chlopcze uważnie, a jak nie rozumiesz to idź się pobawić do piaskownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiu11 Re: Koniec świata - misiu naiwny przedszkolak!!!! IP: 213.77.40.* 14.01.02, 09:31 szlachcic napisał(a): > Dobrali Cintonowi do d... sie tak, że miał kłopoty, w Polsce nie do pomyślenia. Ty to nazywasz kłopotami, dali jemu możliwość zarobienia następnych kilkudziesięciu milioników. > A co było z Oleksym!!! > Czytaj człowieku uważnie teksty. Ja mowiłem, że mimo to ,ze się nie udowodni > politykowi w Stanach winy to kariera jego jest skończona, bo tam polityk musi > być czysty poza wszelkimi wątpliwościami. Nic nie mówiłem, że się nie udowodni, > > a się go skazuje. Czytaj chlopcze uważnie, a jak nie rozumiesz to idź się > pobawić do piaskownicy. Ja czytam uważnie, ale ty chyba nie wiesz co piszesz!!! Napisałeś, że jak nawet jemu się nie udowodni to jest spalony!!! Czyste bzdury!!! Pulsar jak widzę takie zdania o piaskownicy to czuję, że komuś tu brak argumentów. A chłopcy to u szewca gwoździe prostują!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Koniec świata - misiu naiwny przedszkolak!!!! 15.01.02, 08:02 Teraźniejszość. USA. Senator podejrzany o zaginięcie dziewczyny. Nie udowodnione zostało. Jako polityk już nie istnieje. Dlaczego? Proste! Polityk musi być czysty jak łza. Takie coś pozostawia w normalnym kraju smród - większy bądź mniejszy. Pamiętasz zapewne film z parodiowaniem przez liderów SLD Papieża. I co? Poparcie nie zmalało. 95% wierzących w Polsce. 100% pelnych podziwu i uważających papieża za autorytet. Wytłumacz mi to proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu11 Re: Koniec świata - komunista Miller zaprasza papieża 11.01.02, 11:59 szlachcic napisał(a): > Komuny w Polsce nie było, socjalizmu w Polsce nie było to co było? Wiesz co > jest problemem Millera i spółki - nie to, że był ...., tylko to że o 180 stopni > > zmienił swoje poglądy i dzisiaj kapitalizmu będzie bronił do ostatniej krwi, > tak jak 12 lat temu socjalizmu (złamał przysięgę, którą złożył w obecności > czerwonej braci). 12 lat temu papieża by wtrącił do lochu, a dzisiaj jedzie do > > niego przede wszystkim aby Cię znowu zrobić w balona, Ciebie, bo nie mnie . > Tacy ludzie są niebezpieczni. Gdyby był nienormalny to by to zrobił. Niewyobrażam sobie, żeby ktokolwiek wpadł na taki pomysł, aby zwierzchnika kościoła wsadzać do więzienia!!!! Tym bardziej, że Ojciec Święty był w Polsce nawet przed 1980 i jakoś nie znalazł się w "lochu"!!! Twoje wywody są "THE BEST". Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Koniec świata - naiwny misio 11.01.02, 14:36 Jesteś jednak naiwny niesamowicie. Ja lekko to wyolbrzymilem z tym więzieniem, choć jak wiesz Wyszynski kiblował. Miller z człowieka, ktorego partia za priorytet stawiała ateizm, pogarde dla Kościoła zmienia się w czlowieka, ktory jako niewierzący jedzie do papieża, mimo, że mówi, że w Polsce jest krytyczna sytuacja finansowa państwa zaprasza Go do złożenia wizyty, ktora dużo bedzie kosztowala. Tego nie rozumiem. Jedyne logiczne wytłumaczenie, że jest to hipokryta, populiista i cynik. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu11 Re: SZlachcic nie kumaty!!!!!! 14.01.02, 09:11 szlachcic napisał(a): > Jesteś jednak naiwny niesamowicie. Ja lekko ( nie lekko - tylko nieudolnie)to wyolbrzymilem z tym więzieniem, > choć jak wiesz Wyszynski kiblował. Miller z człowieka, ktorego partia za > priorytet stawiała ateizm, pogarde dla Kościoła zmienia się w czlowieka, ktory > jako niewierzący jedzie do papieża, mimo, że mówi, że w Polsce jest krytyczna > sytuacja finansowa państwa zaprasza Go do złożenia wizyty, ktora dużo bedzie > kosztowala. Tego nie rozumiem. Jedyne logiczne wytłumaczenie, że jest to > hipokryta, populiista i cynik. Dlaczego naiwny??? Przeczytaj jeszcze raz ten swój "bełkot" - "ni ładu ni składu". Kardynał Wyszyński był więziony w okresie socrealizmu. Po 1956 nikomu nie przyszło do głowy aby jego uwięzić. Do papieża jeżdżą ludzie różnej wiary, także ateiści. Zaproszenie Papież w tym roku to swietny pomysł, dla tak wielkiej indywidualności tego świata nie należy żałować pieniędzy (zawsze jakieś znajdą się - istnieją sponsorzy, darczyńcy). Niestety Ojciec Święty jest już w takim wieku, że oddalanie w czasie Jego przyjazdu na następny rok może nie dojść do skutku. A Millerowi w tym przypadku chodzi głównie o poparcie Jana Pawła II dla przystąpienia Polski do Unii. Bo dla wielu Polaków jest On wyrocznią!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: 1945-1989 15.01.02, 07:53 Ładnie nazywasz - "socrealizm". Nie wykłócajmy sie o nazewnictwo. Na pewno lata 1945-1989 to cofnięcie się w rozwoju do reszty Europy o jakieś 30 lat i zdaje się nie do odrobienia w najbliższych 50. Castro też spotykał się z papeżem z tego samego powodu - korzyści polityczne. Papież jako jeden z nielicznych prawdziwych autorytetów może przynieść odwidzającemu politykowi tylko korzyści. Jeżeli partia Millera odbiera matkom urlop macieżyński z powodów finansowych to żadnym usprawiedliwieniem nie jest zapraszanie papieża w tym roku, bo może nie doczekać do przyszłego. Jesteś śmieszny. Ja jako katolik nie życzę sobie aby cwaniaczek Miller wyciągał korzyści z "głowy Kościoła", bo on jako ateista jej nie uznaje. Proste nie Odpowiedz Link Zgłoś
misiu11 Re: 1945-1989 15.01.02, 10:42 szlachcic napisał(a): > Ładnie nazywasz - "socrealizm". Nie wykłócajmy sie o nazewnictwo. Na pewno > lata 1945-1989 to cofnięcie się w rozwoju do reszty Europy o jakieś 30 lat i > zdaje się nie do odrobienia w najbliższych 50. Castro też spotykał się z > papeżem z tego samego powodu - korzyści polityczne. Papież jako jeden z > nielicznych prawdziwych autorytetów może przynieść odwidzającemu politykowi > tylko korzyści. Jeżeli partia Millera odbiera matkom urlop macieżyński z > powodów finansowych to żadnym usprawiedliwieniem nie jest zapraszanie papieża w > > tym roku, bo może nie doczekać do przyszłego. Jesteś śmieszny. Ja jako katolik > nie życzę sobie aby cwaniaczek Miller wyciągał korzyści z "głowy Kościoła", bo > on jako ateista jej nie uznaje. Proste nie Ja nie jestem śmieszny, ty wielu rzeczy nie rozumiesz, a socrealizm (taki jest termin historyczny - to nie ja go wymyśliłem) to lata 1945-1956. Polska była już trochę inna i po 56, po 70, 89. Nasze zacofanie nie wynika tylko z ostatnich 50 lat "pseudo komunizmu". Niestety poważniejszą przyczyną były rozbiory Polski, a przede wszystkim prawie 150 lat niewoli. II Rzeczpospolita była bardzo biednym państwem ....itd, były to zaniedbania wieków, jak jeszcze dodamy czasy "komuny" to wynik jest taki jaki mamy. Patrz perspektywicznie. Po Milerze przyjdzie prawdopodobnie inna ekipa, choć w to wątpię bo Polska prawica zawsze miała problemy też przed II wojną światową, a po ostatnim okresie rządzenia skompromitowała się totalnie - niestety takie są fakty. My powinniśmy wejść do Unii jak najszybciej, a wizyta Ojca Świętego powinna w tym pomóc. Zauważ, że wiele osób ok. 35% jest przeciwnych wejścia do Unii. To nie tylko Miller zbije kapitał, ale przede wszystkim skorzysta Naród Polski. Jak nie przystąpimy do Unii w 2004 to znowu cofniemy się. ps. oj, oj macieżyński???? chyba macierzyński!!! Podejrzewam, że historia i ortografia nie leżą w kręgu twoich zainteresowań - szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
qron Re: 1945-1989 17.01.02, 17:39 Przeczytałem wasze teksty i przedstawiam swoje zdanie, ale najpierw odpowiedż do szlachcica do wcześniejszej wypowiedzi. Tak samo jak ludzie w Polsce są niedojrzali politycy, a w szczególności Prawica i Ludowcy, Platforma to nic innego jak zlepek niemających poparcia polityków byłej koalicji rządzącej. Więc nie sądzę, żeby prawica w kolejnych wyborach miałaby wygrać, bo ludzie właśnie zaczynaja dojrzewać do podejmowania odpowiedzialnych i mądrych decyzji a politycy AWS nie. Jeśli chodzi o Papieża to jest on nie tylko głową kościoła, ale także głową państwa...i jest Polakiem, który jest obdarzony wielkim autorytetem i zaufaniem, a to czy miller jest ateistą nie ma tu najmniejszego znaczenia. Ponieważ rozmowy będą prowadzone na temat przyszłości Polski a nie przyszłości kościoła. Natomiast jeśli chodzi o wizytę Papieża w Polsce to uważam że i w tym i w przyszłym roku jest ona niedopuszczalna, raz ze względu na wiek, a dwa ze względu na kłopoty finansowe Polski. Możecie mi zarzucić, że nie na miejscu jest mówienie o pieniądzach w takiej sprawie, ale właśnie tak było podczas poprzedniej wizyty. Tyle miejscowości tyle przygotowań i wydawania pieniędzy bez zastanowienia, po części złożyło sie to na dzisiejsze braki w kasie państwa. Uważam że Papież, który ma najwięcej do powiedzenia w tej kwesti sam powinien się sprzeciwić takiej wizycie z taką pompą, doskonale zna sytuację Polski i swoją dyspozycję, tyle miejscowości, tyle dni - ogromna przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Dlaczego 21.01.02, 15:03 Dlaczego Miller nie odwiedzał Papieża, Polaka, głowy Kościoła Katolickiego i wielkiego autorytetu przed 1989r. Dlaczego, Why, Warum? Tylkonie mów, że nie był premierem. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu11 Re: Dlaczego 21.01.02, 15:59 szlachcic napisał(a): > Dlaczego Miller nie odwiedzał Papieża, Polaka, głowy Kościoła Katolickiego i > wielkiego autorytetu przed 1989r. Dlaczego, Why, Warum? Tylkonie mów, że nie > był premierem. A co to są tylkonie???? Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Dlaczego 22.01.02, 07:59 Nie odpowiedziałeś na moje pytanie! Brakuje argumentów co? Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: 1945-1989 21.01.02, 14:57 sorry za błąd. Relacja stopy życiowej Niemca a Polaka w roku 39, a w 2002 jest wg Ciebie taka sama? Moim zdaniem w 39 porownywalna, a w 2002 Polacy są zacofani o ok. 30 lat Odpowiedz Link Zgłoś
misiu11 Re: 1945-1989 21.01.02, 15:57 szlachcic napisał(a): > sorry za błąd. Relacja stopy życiowej Niemca a Polaka w roku 39, a w 2002 jest > wg Ciebie taka sama? Moim zdaniem w 39 porownywalna, a w 2002 Polacy są > zacofani o ok. 30 lat To są tylko twoje wymysły??? Skąd ty bierzesz takie dane??? W 39 to my byliśmy dalej za nimi niż dziś!!! Daj sobie już spokój!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: 1945-1989 22.01.02, 08:24 Moje wymysły? Zobacz jaka była siła nabywcza pensji Niemca do Polaka wtedy, a jaka dziś. Lata 30 w Niemczech to bieda aż piszczy. Dzięki temu zrodził się faszyzm i stworzył Hitlera. Hitler dał ludziom pracę ale stopa życiowa zwykłego Niemca była porównywalna do każdego Europejczyka z Zachodu do Polski włacznie. Pierwsza wojna światowa wyrównała poziomy życia. Od roku 45 Polska się ciągle degraduje. Mało tego w czasie II wojny światowej Niemcy były całkowicie zniszczone. Nie było tam kamienia na kamieniu. Tylko, że tam rządzili po wojnie normalni ludzie a u nas komuna. W tej chwili stoimy w miejscu bo za 45 lat komuny będą musiały zapłacić całe pokolenia. Ty i ja nie dożyjemy normalnych czasów. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu11 Re: 1945-1989 22.01.02, 10:23 szlachcic napisał(a): > Moje wymysły? Zobacz jaka była siła nabywcza pensji Niemca do Polaka wtedy, a > jaka dziś. Lata 30 w Niemczech to bieda aż piszczy. Dzięki temu zrodził się > faszyzm i stworzył Hitlera. Hitler dał ludziom pracę ale stopa życiowa zwykłego > > Niemca była porównywalna do każdego Europejczyka z Zachodu do Polski włacznie. > Pierwsza wojna światowa wyrównała poziomy życia. Od roku 45 Polska się ciągle > degraduje. Mało tego w czasie II wojny światowej Niemcy były całkowicie > zniszczone. Nie było tam kamienia na kamieniu. Tylko, że tam rządzili po wojnie > > normalni ludzie a u nas komuna. W tej chwili stoimy w miejscu bo za 45 lat > komuny będą musiały zapłacić całe pokolenia. Ty i ja nie dożyjemy normalnych > czasów. Początek lat 30 to lata po wielkim krachu ekonomicznym na świecie (1929).U nas jak to fakty historyczne mówią kryzys trwał do 1935-36, a w Niemczech 1933. Zwróć tylko uwagę na co szły niemieckie pieniądze - zbrojeniówka!!! Po drugiej wojnie Niemcom oprócz ich pracowitości pomógł plan Marschala, my niestety (o głupoto polityczna) ze względu na znalezienie się w radzieckiej strefie wpływów (dzięki USA, Wielkiej Brytanii - Jałta) z tych dobrodziejstw nie skorzystaliśmy. Nie wiem ile masz lat, ale ja rozmawiałem z moimi dziadkami, którzy z pokolenia na pokolenie mieszkali w Bydgoszczy i zawsze twierdzili, że Niemcy byli elitą finansową. Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: 1945-1989 22.01.02, 14:52 Ja jestem jeszcze młodym czlowiekiem ale z dziadkami swoimi też rozmawiałem. Fakt, że plan Marschala Niemcom pomógl. Dumna komuna z tego nie skorzystała. Co ja z komuny pamiętam. Wiadukt na ul. Kościuszki. Miał w założeniu być dłuższy, tak abyy było tam skrzyżowanie bezkolizyjne. Jednak zmieniono plany bo miał przyjechać Gierek i jakiś towarzysz chciał zameldować, że Polska Ludowa ma kolejny wybudowany wiadukt. No i zameldował. Gierek pojechał a oni zaczeli go poprawiać bo byl nieudolnie budowany. Przedłużyć do pierwotnej dlugości już się nie dało. Głupota tych lat stawia nas tak w tyle. Nie zganiaj na plan Marschala Czy plan Marschala był potrzebny aby towarzysze zapewnili narodowi papier toaletowy, bo ja pamiętam, że dla komuny to był problem nie do rozwiązania. Zresztą niczego w sklepach nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiu11 Re: 1945-1989 IP: 192.168.1.* 24.01.02, 14:00 szlachcic napisał(a): > Ja jestem jeszcze młodym czlowiekiem ale z dziadkami swoimi też rozmawiałem. > Fakt, że plan Marschala Niemcom pomógl. Dumna komuna z tego nie skorzystała. > Co ja z komuny pamiętam. Wiadukt na ul. Kościuszki. Miał w założeniu być > dłuższy, tak abyy było tam skrzyżowanie bezkolizyjne. Jednak zmieniono plany bo > > miał przyjechać Gierek i jakiś towarzysz chciał zameldować, że Polska Ludowa ma > > kolejny wybudowany wiadukt. No i zameldował. Gierek pojechał a oni zaczeli go > poprawiać bo byl nieudolnie budowany. Przedłużyć do pierwotnej dlugości już się > > nie dało. Głupota tych lat stawia nas tak w tyle. Nie zganiaj na plan Marschal > a > Czy plan Marschala był potrzebny aby towarzysze zapewnili narodowi papier > toaletowy, bo ja pamiętam, że dla komuny to był problem nie do rozwiązania. > Zresztą niczego w sklepach nie było. I znowu bzdury, zależy w jakich latach!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psychiat Re: Koniec świata - komunista Miller zaprasza papieża IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 17.01.02, 21:04 Jesteś chory z nienawiści,daj się leczyć. Odpowiedz Link Zgłoś