Dodaj do ulubionych

lipiec też piękny

02.07.05, 17:17
także gorący, pełen kolorów i zapachów, może trochę suchy, ale bardzo bardzo
wakacyjny. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • sto100 Re: lipiec też piękny 03.07.05, 17:11
      Ale dla mnie nagle, niwspodziewanie, wczorajszy dzień stał się smutny,dotykiem anioła Ś
      • Gość: niko Re: lipiec też piękny IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 04.07.05, 07:19
        Czyzby 100?
        • soter_mlodszy Re: lipiec też piękny 04.07.05, 12:52
          przepiękny jest lipiec...tak ładnie praży...!;-)
          kolega dopiero wraca z USA 07.07 chwila przerwy i chyba podbijemy Transylwanię!
          chcę oderwać się od tych obowiązków i pojechać wgłąb Europy!;-)))

pozdrawiam słonecznie....
        • sto100 Re: lipiec też piękny 04.07.05, 15:49
          Wolałabym, aby nie.
          Ale to nie jest temat do takich rozmów.Przepraszam, żalu za dożo.
          • toja50 Re: lipiec też piękny 04.07.05, 21:07
            Pozdrawiam gorąco i zycze przyjemnosci w glebi Europy:-) polecam polnocna, moze
            fiordy?
            • Gość: niko Re: lipiec też piękny IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 05.07.05, 05:56
              Ach te norweskie fiordy. Znam je li tylko od strony morza; Stavangeru i
              polnocnego Bergenu. Przepiekne, prawie dziewicze miasta. A i ludzie niezwykle
              sympatyczni, ale to byly daaaawne lata. Nie wiem czy sie tam cos zmienilo na
              lepsze, czy na gorsze. Bez wzgledu to czy smazone dorsze, catfishe, czy kazde
              inne tamtejsze owoce morza wciaz dostepne? Pozdrawiam Brodniczan jak i Rypinian
              serdecznie. Zakochany zawse w Skandynawi jak i w Hucie Nadroskiej - Sitnicy
              Gosc, Niko
              • Gość: niko Re: lipiec też piękny IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 05.07.05, 06:03
                Wlaczajac w To i pojezierze brodnickie. No bo jak tez takiego Bachotka, czy
                Zbiczna mozna sobie ta sredniowieczna Brodnice wyobrazic? Bez tego rynku
                innego, bez warowni krzyrzackich, bez kosciola sw. Jakuba i bez intelektualnych
                elit tego miasta? Bez Drwecy, bez historii i bez wladz miasta. Tradycje
                tradycjami, ale w Brodnicy porzadek "musi zawsze jest". Tylko co z tymi psimi
                odchodami w koncu??? Z pozdrowieniami. Niko
                • toja50 Re: lipiec też piękny 05.07.05, 11:33
                  Nico! pozdrawiam, a o Grudziadzu nic nie wiesz? O tylu ciekawych miejscach
                  piszesz a o pieknym grodzie nad Wisla cisza:-)
                  • soter_mlodszy Re: lipiec też piękny 05.07.05, 13:56
                    pięknie, słonecznie, plazowo-lezakowo, no i jest czas na różne formy relaksu
                    duchowo-fizycznego...
    • sto100 Re: lipiec też piękny 08.07.05, 18:32
      Witam w najsympatyczniejszy wieczór, piątek, a przed nami i sobota i niedziela.
      Szkoda tylko, że jeszcze mnie mrówcza praca czeka,ale się uporam w 2 dni, albo 2 wieczory.Nic to ,już końcówka.
      Wracam,lato piękne tego roku, podobno ma padać,ale chyba w Osieku.
      Ciekawe, może jest w gronie geograf,dlaczego tam pada częściej?
      • anaiss Re: lipiec też piękny 10.07.05, 20:16
        kilka dni temu dojrzałam na przystanku panią, której wiek i aparycja przypominały Stanisławę Celińską. Zdumiało mnie to, że jak tylko usiadła, to wyjęła z torby grę elektroniczną i z wielką zaciętością grała aż do przyjazdu tramwaju, a później szybko dobiegła do wolnego miejsca w pojeździe, by błyskawicznie wyciągnąć ową gierkę :-))
        Ja też namiętnie grałam w te rosyjskie (?) gierki elektroniczne, w których zając łapał jajka do koszyka albo żaba motyle do siatki, ale to było dawno temu :-)
        • anaiss Re: lipiec też piękny 10.07.05, 20:20
          Errata,
          to nie był zając, tylko myszka :-))
          sprawdziłam na allegro
          aukcja.onet.pl/show_item.php?item=56588113
          chyba sobie taką znowu kupię :))))
          • soter_mlodszy Re: lipiec też piękny 11.07.05, 14:29
            są gry też w komórce;-)
            • anaiss Re: lipiec też piękny 11.07.05, 22:22
              e tam, w komórce to nie to samo. O sentyment tu chodzi :)))
    • toja50 Re: lipiec też piękny 12.07.05, 21:08
      Pozdrawiam wszystkich na FB, juz prawie nie zyje od tego upalu, chociaz jeden
      chlodniejszy dzien prosze, dla Was tez :-)
      • soter_mlodszy Re: lipiec też piękny 12.07.05, 21:30
        witaj toju w tym morderczo-letniem zdroju...
        garść ożywczej wody dla Ciebie...!;-)))
      • sto100 Re: lipiec też piękny 12.07.05, 22:15
        Ale piękny, ale gorący, tyle się chce robić, działać, tyle energii w powietrzu i świetle, że hej, hej
        • soter_mlodszy Re: lipiec też piękny 13.07.05, 12:00
          taaak, łówmy tą energię!
    • sto100 Re: lipiec też piękny 13.07.05, 17:33
      Ale dzisiaj od tej słonecznej, wspaniałej, energii rozpływam się i znikam,znikam...
    • sto100 Re: lipiec też piękny 13.07.05, 17:35
      A zanim zniknę już całkowicie, soter Ty pewnie masz wakacje, ale masz śliczne wakacje,
      znikam
      • soter_mlodszy Re: lipiec też piękny 15.07.05, 14:43
        sto100 napisała:

> A zanim zniknę już całkowicie, soter Ty pewnie masz wakacje,

mam i to dłuuugie...orza chyba przemyślanie udane!

pozdrawiam
        • anaiss Re: lipiec też piękny 17.07.05, 14:15
          Zazdroszczę wszystkim urlopującym, u mnie póki co na urlop się nie zapowiada, wręcz przeciwnie. Odpoczywajcie Mili, tak jak lubicie, zajrzę znowu wieczorkiem :-)
          Duży cmok :)
          • toja50 Re: lipiec też piękny 18.07.05, 12:08
            W taki upal trudno odpoczywac nie bedac nad woda, ale dzisiaj juz duzo
            chlodniej i mozna zaczac przed nastepna fala upalow. Dzieki za zyczenia An i
            pomysl o przyszlym roku, juz niedlugo!
    • Gość: nocka Re: lipiec też piękny IP: *.eltronik.net.pl 18.07.05, 20:55
      Niesamowite, też to widzicie? Ten przesliczny zachód słońca? Za drzewami i domami niebo rozognione,złocisto-czerwone,blask czewieni na chmurach,rozchodzi się coraz szerzej,rany,jak ślicznie.
      Jeszcze poetą zostanę.
      Ale widok niesamowity, piękny,tylko w Brodnicy.Do nocki daleko,ale dobrej życzę.
    • sto100 Re: lipiec też piękny 18.07.05, 20:58
      Czarowny widok.
      • anaiss Re: lipiec też piękny 18.07.05, 22:20
        buuu :( ja nic nie widziałam, u mnie pochmurno było
        • soter_mlodszy Re: lipiec też piękny 19.07.05, 14:48
          coś się zepsuło, ale podobno na chwilkę od jutra 35 stopni, tak mówił jeden
          podróżny, ktorego zabrałem na tzw. autostop!:-)))
    • Gość: nocka Re: lipiec też piękny IP: *.eltronik.net.pl 19.07.05, 20:26
      Dzisiaj troche wcześniej to słońce jak ogromna płonąca kula zbliża sie do zachodu,a ja to mam wprost oknem na zachód.Cudo przyrody.Patrzcie na zachodzące słońce.Ja nie zawsze mam czas.Warto przystanąć.
      • toja50 Re: lipiec też piękny 19.07.05, 22:27
        Witam jeszcze ciut deszczowo i oby NIE 35 stopni, chociaz o 10 mniej, blagam:-)
        Pozdrawiam umiarkowanie!
      • soter_mlodszy Re: lipiec też piękny 20.07.05, 14:18
        Gość portalu: nocka napisał(a):

> Dzisiaj troche wcześniej to słońce jak ogromna płonąca kula zbliża sie do
        zacho
        > du,a ja to mam wprost oknem na zachód.Cudo przyrody.Patrzcie na zachodzące
        słoń
        > ce.Ja nie zawsze mam czas.Warto przystanąć.

cuda na wyciągnięcie oka!
        • broneknotgeld Re: lipiec też piękny 20.07.05, 16:49
          Idzie w lato sie zabawić
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=59&w=26708843
          Mozno ktosik chce łobstawić.
          • soter_mlodszy Re: lipiec też piękny 20.07.05, 17:07
            obstawiłem'
            • anaiss Re: lipiec też piękny 20.07.05, 19:51
              Witajcie Mili. Przykliszczona pracą jestem i w dodatku dopadło mnie jakieś paskudne przeziębienie - zdecywowanie nie służą mi wahania temperatury, klimatyzowane powietrze i przemęczenie. Łykam tabletki i humor mam podły. A siły mam chyba tylko na ględzenie :(
              • soter_mlodszy Re: lipiec też piękny 20.07.05, 20:38
                zdrowiej siostrro!!!
                • anaiss Re: lipiec też piękny 20.07.05, 20:48
                  dzięki, soterix, jutro do pracy, więc nie mam większego wyboru :-)
    • Gość: nocka Re: lipiec też piękny IP: *.eltronik.net.pl 20.07.05, 21:04
      popatrz anaiss, nocka idzie, dobra nocka, kubek goracej malinowej herbaty,do łóżeczka, i przejdzie,dobranoc,zdrowia życzę
      • anaiss Re: lipiec też piękny 20.07.05, 21:36
        taki właśnie mam plan :-) sen jest dobry na wszystko, ale u mnie właśnie ostatnio snu jak na lekarstwo,
        dziękuję i zmykam nim zderzę się z klawiaturą ;-)

P.S. forum uzależnia
        grrr...
        • toja50 Re: lipiec też piękny 21.07.05, 12:48
          Jak masz sily na gledzenie to jeszcze nie tak zle, zdrowiej i mysl o nas, tez
          mamy raz tak raz siak, a nieraz to sie nawet gledzic nie chce/ alez mi sie
          spodobal ten wyraz, teraz sie juz takich nie slyszy :-) / Pozdrawiam chlodniej
          i deszczowo.
          • anaiss Re: lipiec też piękny 21.07.05, 15:26
            prycham, kicham i ogólnie mam dość, bez kija do mnie dzisiaj nie podchodźcie,
            bo ugryzę... albo... się rozpłaczę
            • soter_mlodszy Re: lipiec też piękny 21.07.05, 15:33
              nie rycz mała nie rycz!;-DDD
              • anaiss Re: lipiec też piękny 21.07.05, 20:05
                nie udało się
                • soter_mlodszy Re: lipiec też piękny 24.07.05, 11:19
                  anaiss napisała:

> nie udało się

Twoje łzy lecą mi na koszulę!;-DDD
    • toja50 Re: lipiec też piękny 23.07.05, 16:15
      Zrobil sie niestety deszczowy, buuuuuu i znowu czekamy na slonce. Pozdrawiam
      niemrawa jakas.
      • anaiss Re: lipiec też piękny 23.07.05, 17:41
        witajcie forumki, w Bydgoszczy na zmianę słońce i deszcz, z przewagą deszczu. Miłego leniuchowania wszystkim.
        Cmoki
        anaiss

P.S. Toju, może kawa pomoże?
        Ja postanowiłam sobie weekendy spędzać bez kawy :)
        • soter_mlodszy Re: lipiec też piękny 24.07.05, 11:18
          leżę, czasem chodzę, ale chory do szpiku i bólu kości...
          wybralem się wczoraj na cmentarz, jakiś taki rzut sentymentalnych wspomnień i
          co popadywało, myślełem, że już z tych rzeczy nie będą pauzy w padaniu, a tu
          luneło i zmokłem do szpiku...

cóż teraz to przynajmniej deszczak włożę!;-(
          • anaiss Re: lipiec też piękny 24.07.05, 11:41
            soterix, Ty też chory?! Mam nadzieję, że to tylko jakieś niegroźne przeziębienie.
            Też mam ostatnio taki refleksyjny nastrój. W tym zgiełku chyba potrzebuję chwilii wyciszenia.
            Cmokam
            anaiss

P.S. soterix, uważaj na siebie :)
            • toja50 Re: lipiec też piękny 25.07.05, 10:00
              JUz sie wypogadza, byle z umiarem, mądrej herbatki wypijcie przed snem i mam
              nadzieje przeziebienie przejdzie, gorzej z nastrojem, ale moze? Pozdrawiam mili
              i zycze ozywionego tygodnia!
    • sto100 Re: lipiec też piękny 25.07.05, 10:03
      Słońce powoli wraca,chociaż nie, w tej chwili znowu się schowało,ale niedługo powróci, i zdrowie,i lepszy nastrój,uśmiechnij się,powiada poeta, którz lepiej widzi świat?
      • anaiss Re: lipiec też piękny 25.07.05, 10:08
        a jaka to jest ta mądra herbatka?
        Myślę, że nie ma sensu robić nic na siłę.
        Jak to było? "Jest czas siania i czas zbierania..."

anaiss
      • Gość: poeta Re: lipiec też piękny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 21:01
        "Słońce powoli wraca,chociaż nie, w tej chwili znowu się schowało,ale niedługo
        powróci, i zdrowie,i lepszy nastrój,uśmiechnij
        się,powiada poeta, którz lepiej widzi świat?"
        No coz, a tutaj kazdy pisac moze, jeden lepiej drugi gorzej ..
        • sto100 Re: lipiec też piękny 25.07.05, 21:44
          Panie poeto,wszak ja nie poetka,ale proszę mnie nie zawstydzać,sama się wstydzę,tego pisanie,
          więc milknę już,dobranoc
          • anaiss Re: lipiec też piękny 25.07.05, 22:18

aby istnieć w tej przestrzeni wirtualnej trzeba pisać, na forum jesteśmy tylko słowami i dopóki nie ranią one innych, nie można ich nikomu odbierać...

słodkich snów, spokojnej nocy

anaiss
    • sto100 Re: lipiec też piękny 26.07.05, 10:58
      ale ja wysiadam
      • anaiss Re: lipiec też piękny 26.07.05, 11:23
        zostań, sto

Ja siedzę właśnie przy drugiej kawie z mlekiem
        chcesz kubek?

anaiss
        • Gość: toja Re: lipiec też piękny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 12:42
          Pozdrawiam milo FB, a czemu sto chcesz spadac? zostan, tak romantycznie
          piszesz, Ann, mialas pic mądrą herbatke,tzn z alkoholowym wsadem na
          rozgrzanie :-), ale pewnie juz po przeziebieniu. Robi sie cieplo, czyli lato
          wraca!
          • anaiss Re: lipiec też piękny 26.07.05, 15:11
            dziękuję Toju za troskę. Troszkę już stanęłam na nogi, więc jest ok :)
            U mnie słonecznie
            cmokam zaglądających
            • Gość: poeta Re: lipiec też piękny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 20:01
              Mądry ten kto milczenia zna siłę
              • anaiss Re: lipiec też piękny 26.07.05, 21:01
                bez pisania forum nie ma racji bytu
                • Gość: poeta Re: lipiec też piękny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 21:55
                  Masz Waćpani racje, ale jakiez to jest forum gdzie sie dyrdymały wypisuje? Ot
                  po to aby zaistnieć ? Napisać coś ciekawego dla siebie nie jest trudno, a
                  innych tak. Pisz dalej Waćpani, może mnie przekonasz.
                  • anaiss Re: lipiec też piękny 26.07.05, 22:11
                    Ach, poeto, ja nie chcę nikogo przekonywać do tego, że moje posty są ciekawe. Nie jestem tu po to, by codziennie zadziwiać, zmieniać maski, snuć intrygi, wyciągać króliki z kapelusza. Nie jestem aktorem i nie potrzebuję publiczności.

anaiss

• Gość: niko Re: lipiec też piękny IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 27.07.05, 05:22
                      Ciekawie to ujelas An(aiss)
                    • Gość: poeta Re: lipiec też piękny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 20:40
                      Ach, Anaiss, zle mnie zrozumialas. Ty nie musisz przekonywac nikogo - Twoje
                      posty to czynia za Ciebie. Jesli nie potrzebujesz publicznosci, to moze wez pod
                      uwage pisanie tylko dla siebie. Radze Ci to nie jak Poeta tylko jak Przyjaciel.
                      • anaiss Re: lipiec też piękny 28.07.05, 21:49
                        Nie potrzebuję publiczności, bo nie jestem aktorem odgrywającym swoją rolę. Traktuję forumowiczów jako równorzędnych partnerów w rozmowie, a nie biernych widzów. Czasami dzielę się swoimi refleksjami lub spostrzeżeniami, ale ma to stanowić impuls do szerszej dyskusji, a nie świadczy o mojej potrzebie wywnętrzniania się przed publiką.
                        Serdeczności
                        anaiss

P.S. Nie wezmę pod uwagę pisania dla samej siebie, ale może Ty skorzystasz z opcji wygaszania moich postów :)
                        • Gość: poeta_i_przyjaciel Re: lipiec też piękny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 18:34
                          Nie biore pod uwage podanej przez Ciebie opcji, zbyt lubie czytac to co piszesz.
                          Serdecznosci Anaiss.
        • Gość: niko Re: lipiec też piękny IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 27.07.05, 05:29
          Nie wiem jak u Was, ale u mnie dzikie kroliki bezszczelne. Matka zrobila sobie
          gniazdeczko posrodku mojego ogrodka, ktorego musze koscic mechaniczna kosiarka.
          urodzila piecioro kroliczat, wiec przestalem kosic, uwazam z podlewaniem aby
          rodziny kroliczej niezmoczyc. Trawa wysoka, kroliczki biegaja, w ogrodku wiele
          cienia poprzez drzewka, ktore przycinam, ale walcza ze mna coraz to wiekszym
          wzrostem galezi i coraz to wiekszych lisci. I wyobrazam sobie jesien posrod
          nich.
          • anaiss Re: lipiec też piękny 27.07.05, 08:45
            niko, zazdroszczę Ci niesamowicie tych króliczków. Małe są pewnie prze-
            urocze :) U mnie nie ma dzikich królików, mam tylko zaprzyjaźnioną wiewiórkę, a
            po sąsiedzku trochę ozdobnych kaczek i innego ptactwa wodnego :)
            Cmokam
            • anaiss Re: lipiec też piękny 28.07.05, 09:47
              Witajcie forumki,

u mnie właśnie wyszło słońce,
              miłego dnia wszystkim :)
              anaiss
              • toja50 Re: lipiec też piękny 28.07.05, 11:56
                U nas wlasnie porzadnie pada, kurcze, gdzie to lato zapowiadane w TV. ale nic
                mamy sie dobrze. Pozdrawiam!
                • anaiss Re: lipiec też piękny 28.07.05, 12:10
                  pada okrutnie
                  mi nie przeszkadza :))
    • bgp2001 Re: lipiec też piękny 28.07.05, 12:48
      zaraz będzie sierpień, także uroczy, może nieco dojrzalszy i inny w swojej
      wymowie. Bogatszy. Pozdrawiam wszystkich
      • toja50 Re: lipiec też piękny 29.07.05, 22:08
        Pozdrawiam wyjatkowo upalnie uff, jak my to zniesiemy?
        • soter_mlodszy Re: lipiec też piękny 30.07.05, 14:57
          wróciłem, do WAS...

pozdrawiam i gorąco namawiam do pisania!
          • toja50 Re: lipiec też piękny 30.07.05, 15:22
            Soterku! nie pozdrawiaj goraco bo za goraca:-) tropik mamy i nic sie nie chce,
            ale wpadlam na chwilke by Was pozdrowic.
            • soter_mlodszy Re: lipiec też piękny 30.07.05, 15:38
              toju, to świadoma cieplna manipulacja!;-)))
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka