Gość: waw IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 03.10.03, 11:57 Co sadzicie o festiwalu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jaszczurka Re: X Festiwal Teatrow Lalek IP: 195.205.214.* 03.10.03, 15:42 Festiwal jest super, tak jak super jest nowy dyrektor Baja Zbyszek Lisowwski, nie powiem przystojny z niego facet i ma dużo mądrości twórczej w głowie. To on wystawił na scenie Baja Cyrk Dekamerona. No niech się odezwie ktoś komu ta sztuka się nie podobała. Piotrowi Tomaszukowi tez nic nie brakuje - dobrze, że tacy artysci są w Toruniu. Festiwal Teatrów Lalek bardzo mi się podobał. Oby więcej takich imprez w Toruniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: X Festiwal Teatrow Lalek IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 04.10.03, 03:46 Wielkie brawa dla Teatru Pleciuga ze Szczecina. Aaaaa ktoś przesadza z nowym Dyrektorem ale ja jestem facet wiec może się nie znam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vesna Re: X Festiwal Teatrow Lalek IP: *.torun.mm.pl 04.10.03, 13:10 1. Festiwal w porządku, choć parę przedstawień było kiepskich (np. "Kartoteka", czy "Hamlet"). 2. Nowy dyrektor odpowiadał za końcową organizację festiwalu, ale przedstawienia wybrano za poprzedniego dyrektora. 3. Cały festiwal raczej na plus. Tylko przykro i żenująco się robiło jak na rozdaniu nagród 80% nagrodzonych nie było, bo już pojechali do domu. 4. Czekam na przyszły rok - i spodziewam się jeszcze więcej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waw Re: X Festiwal Teatrow Lalek IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 05.10.03, 02:37 Spektakl ktory Tobie sie nie podobal "Kartoteka" zostal zaproszony przez nowego Dyrektora ale to tylko szczegol. Bardziej popadam w zdumienie nad brakiem reklamy przy koncercie Stanislawa Soyki. Plakaty i afisze Festiwalu jak widac nie zalatwily sprawy. Dobre pomysly wymagaja dobrej realizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waw Re: X Festiwal Teatrow Lalek IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 05.10.03, 02:41 zgadzam sie z punktem 3 i 4. Tez czekam na przyszly rok. Dla mnie to jest istotny Festiwal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: superme Re: X Festiwal Teatrow Lalek IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.03, 18:50 Ad 2. Oczywista nieprawda. Wszystkie spektakle wybrała powołana na początku maja komisja kwalifikacyjna, w której zasiadali m.in. Pan Słociński, pan Wicza- Pokojski, Pan Rochowiak. Ze spektakli zaproszonych przez Sieńkę zostały tylko Hamlet i Cinelli. Inne jego propozycje nie uzyskała akceptacji komisji i zostały zweryfikowane. Nie zmienia to jednek faktu że Dyrektor Lisowski nie miał dużego wpływu na repertuar festiwalu. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waw Re: X Festiwal Teatrow Lalek IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 06.10.03, 00:20 Nie będę się spierać ale myślę, że źródło mam dobre... Słyszałem też pochlebne głosy o Kartotece. Nie ma co się denerwować to był dobry festiwal. I dobrze życzę nowemu dyrektorowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: X Festiwal Teatrow Lalek IP: *.proxy.aol.com 05.10.03, 19:41 Nie obrzydza ludzi kulturalnych, ze Tomaszuk wybral (w najwiekszej czesci) Lisewskiego, za co teraz tu wystawia, bedzie rezyserowal etc. Co zostawil w Wierszalinie latwo sie dowiedziec, jak zakonczyl w Bielsku-Bialej takze. Wiecej uniaru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waw Re: X Festiwal Teatrow Lalek IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 06.10.03, 00:34 Tak to może wyglądać i może warto przyglądać się nowemu Dyrektorowi? Jednak problem w tym, że Tomaszuk jest znaczącym reżyserem, którego teraz mógł pozyskać Toruń. Dyrektor Czesław Sieńko odszedł po konflikcie z zespołem jednak jeszcze ten zespół postawi mu pomnik. Pamiętam Baj przed Sieńką i widzę co ten Dyrektor zrobił dla tego Teatru. Jeszcze jedna obawa: Baj Pomorski jest Teatrem, którego zespół odwołał już dwóch Dyrektorów. Czy to już będzie regułą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teatroman Re: X Festiwal Teatrow Lalek IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.03, 11:02 Czas pokaże co nowy dyrektor jest wart. Myślę, ze nie warto negować dokonań Sieńki i dobrze się stało,że na koniec festiwalu dyrektor oddał mu należny hołd zaznaczając, że to Sieńko stworzył ten festiwal.Warto też wiedzieć - to a propos repertuaru - że zwycięski spektakl ""modlitwy..."" był dwukrotnie odrzucany przez Sieńkę podczas kompletowania repertuaru na poprzednie edycje... Cieszyć może fakt,iż w Baju chyba naprawdę zmieniła się atmosfera i panuje jakiś taki twórczy zamęt. Oby jak najdłużej. Pamiętać należy, że takie efekt jest wspólnym sukcesem nie tylko aktorów,ale i innych wielbicieli teatru oraz mądrych urzędników, którzy dokonali rozważnego wyboru i zorganizowali bardzo profesjonalny konkurs, w którym mowy nie było o jakichś cichych układach. Swoją drogą, ciekawe, czy gdyby Tomaszuk wcześniej wiedział, że poleci w Bielsku to czy stanąłby do konkursu na dyrektora Baja. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś