Dodaj do ulubionych

Petrus bez dostępu do internetu

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.03, 07:14
Niedobrze mi się robi ,jak to czytam.To rodzaj przesytu-identycznego jak po
zjedzeniu dużej ilości czegoś niestrawnego.Ile było tych obietnic wiedzą
współmieszkańcy-sondaże-propozycje -zapowiedzi.A póki co jako jedyne chyba
osiedle siedzimy w średniowieczu-operator nie tylko zaniechał świadczenia
nowoczesnych usług-ale nie oferuje mieszkańcom żadnych informacji
osiedlowych.To dużo spraw by uprościło-ale pewnie też trwają negocjacje-już
sam fakt,że śpółdzielnia wpuściła tego operatora na tak liczebny w
abonentów teren "łowny"powinno być wystarczającym powodem,aby umożliwić
mieszkańcom dostęp do wspólnego komunikowania się.Nawet załatwić jakąkolwiek
sprawę jest ciężko w przyzwoitych godzinach-tzn po pracy.Operator,jak w
komuniżmie-pracuje do południa-i ma gdzieś swoich klientów.Oczekujemy
przebudzenia-bo sam fakt,że udało się Petrusowi podpisać ze starym zarządem
spółdzielni niekorzystną dla mieszkańców umowę nie zwalnia go z obowiązku
równania poziomu usług z innymi operatorami.Zyczę operatorowi większej
kreatywności i oczekuję na pozytywne zmiany-byle nie za sto lat.
Obserwuj wątek
    • Gość: Wujek Andrzejek Re: Petrus bez dostępu do internetu IP: 158.75.63.* 11.12.03, 09:51
      Jestem abonentem Petrusa od 3 lat i nie mogę nic dobrego o poziomie usług tej
      firmy powiedzieć... Rzeczywiście godziny urzędowania są raczje dla emerytów,
      niż pracujących, co chwila zmiany programów bez informowania mnie o tym, sporej
      długości awarie (brak sygnału pewnych programów), kompletna indolencja w biurze
      obsługi, no i teraz jeszcze to... We wrześniu zapewniono mnie, że będzie sieć w
      grudniu na 100%. heheh. Na moim osiedlu już ponad 50 osób skorzystalo z oferty
      cyfry +, uciekając od dziadostwa Petrusa. Życzę powodzenia na rynku, gdzie nie
      szanuje się klienta!
    • Gość: Jazon Re: Petrus bez dostępu do internetu IP: 80.54.34.* 11.12.03, 09:57
      Myslę że nawet jeżeli w końcu znajdą dostawcę internetu, to
      będzie to krok spóźniony o jakieś pół roku- osobiście znam juz
      kilka osób którym znudziło się czekanie i zdecydowały sie na
      inną usługę (sam się do nich zaliczam). Nic pozytywnego o
      Petrusie powiedziec nie mogę- wydają się być niekompetentną
      firmą, dla której zasiedzenie na małym niszowym rynku jest
      szczytem marzeń.
    • Gość: Katee Re: Petrus bez dostępu do internetu IP: 195.117.138.* 11.12.03, 12:58
      Skandal, skandal, zwodzenie, zwodzenie....
      Gdybym mogła skorzystac z innej mozliwości podłaczenia do netu
      przzez siec kablową od razu bym zmieniła operatora.
      Dwie panie w obsłudze klienta, jedna brunetka - przemiła, moja
      znajoma z reszta, druga obrazona na cały swiat, ech...
    • Gość: meuman Re: Petrus bez dostępu do internetu IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.03, 15:19
      A czy nie wie ktos kiedy Petrus planuje popdisac ta umowe? Tak chociaz mniej
      wiecej :)
      • Gość: z rubinkowa .. Re: mniej wiecej to wygląda tak... IP: *.y.INTELINK.pl / *.y.intelink.pl 13.12.03, 06:30
        Podaję informację jak petrus traktuje swoich klientów:
        mail do petrusa:
        Do: net@petrus.pl
        Data: Fri, 25 Jul 2003 08:25:42 +0100
        Temat: zainstalowania połączenia internetu
        Proszę o informacje dot. możliwości zainstalowania stałego połączenia
        internetowego oraz korzystania z niego:
        Jaka jest możliwość podłączenia internetu w bloku mieszkalnym przy ul. Koniuchy
        23 w Toruniu? Blok ma podłączenie telewizji kablowej przez PETRUS
        Jeżeli jest możliwość, to jest w jakim terminie może to nastąpić?
        Jaka jest procedura - tok postępowania zainstalowania internetu w mieszkaniu w
        przypadku chęci posiadania takiego połączenia?
        Opłaty i koszty jakie poniesie odbiorca w przypadku instalacji połączenia
        internetu?
        Wysokość opłat miesięcznych przez abonenta.
        Jaka jest gwarantowana przez operatora szybkość transmisji - prędkość
        połączenia do odbiorcy?
        Czy OPERATOR oferuje - zapewnia skrzynkę (konto pocztowe)? A jeżeli tak to na
        jakich warunkach?

Z poważaniem

i odpowiedź (po ... dwóch miesiacach!!!) po kilku mailach interwencyjnych do
        PETRUSA:
        "Internet w Toruniu już niedługo !
        Pierwsze podłączenia prawdopodobnie już we wrześniu"

Oni (petrus)nie potrafią nawet odpowiedzieć na postawione pytania. Nikt nie
        podpisał się. Unika tematu w odpowiedzi. W czerwcu i lipcu br. dyrektor
        Winczura w GW mocno wypowiadał się, że już, już ... uruchamiają, potem "ktoś" z
        petrusa dał mi odpowiedź tej treści j.w. I dalej co? NIC! GW też pisała dużo i
        obficie na temat operatywności petrusa, pewnie teksty na zamówienie. he he???

NAJWYŻSZY CZAS ABY SM RUBINKOWO ZWERYFIKOWLA UMOWE Z pertusem W ZAKRESIE
        DOSTARCZNIA KABLÓWKI. umowa jest jednostonna. BYŁO JUŻ WIELE WYPOWIEDZI TERAZ I
        WCZEŚNIEJ na tym forum nt.: JAKOŚCI OBSŁUGI BIURA, JAKOSCI DOSTARCZANIA
        KABLÓWKI ITP.... I co petrus dalej zadowolony, a spódzielnia RUBINKOWO była
        zadowolona wcześnij i teraz też.
        W zakresie internetu to na ich stronie (jest od lipca br... hi hi ...) jest
        informacja, że dostarczją internet.... tylko gdzie?????????? Ostatnio już ich
        nie czytam, bo szkoda czasu.....
        MOŻE redakor GW napisze rzetelny artykuł na temat firmy PETRUS, a przestanie
        powielać wypowiedzi pana Winczury, które są bez pokrycia!

• Gość: Z Jakubskiego Re: Petrus bez dostępu do internetu IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 12.12.03, 16:48
      Och, a ja myślałem, że jestem odosobniony w utyskiwaniu na tę firmę, rodem z
      siermiężnej komuny! Ratunku, mieszkam na Przedmieściu Jakubskim, ale SM
      Metalchem też wpakował mnie w ten... (hmm, pardon) SYF!!!

Ludzie z Petrusa, obudźcie się!!! Albo przynajmniej miejcie twarz i przestańcie
      kłamać! Od kilkunastu miesięcy słyszę: "już w następnym miesiącu będzie
      Internet"...

Jak Wszyscy widzicie, jest- a pewnie!

I na pewno będzie... w styczniu ;-))).

A nam wszystkim kaktus wyrośnie! Ale spokojnie, bez emocji. Nikt z Petrusa i
      tak tego nie przeczyta, wszak... nie mają dostępu do sieci. ;-)
    • Gość: lukas Re: Petrus bez dostępu do internetu IP: *.law.uni.torun.pl 15.12.03, 13:18
      mialem wykupione pakiety z tepsy ale kiedy we wrzesniu przeczytalem w gazecie
      ze bedzie zakladany net przez kablowke odrazu zlozylem wymowienie tepsie i tak
      zawislem w prozni. we wrzesniu powiedzieli ze sie nie udalo ale w grudniu to na
      100% bedzie. I co??? lipa totalna ja sie mecze przez modem a oni jak zwykle
      odkladaja w czasie to podlaczenie. draznia mnie. juz sie zastanawiam nad neo
      lub czyms innym. wielu znajomych tak zrobilo bo ile mozna czekac??? juz mamy
      prawie 2004 rok!!! najgorsza kablowka w miescie i tyle!!!
      Z tvn 24 tez sie ociagali...
    • Gość: Mrozek A dlaczego w przypadku telewizji kablowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.03, 14:30
      nie mają zastosowania zasady wolnego rynku? Dlaczego nie mamy kilku operatorów
      a przynajmniej dwóch. Zawsze znajdą się chetni do konkurowania z cieniutkim
      Petrusem.
    • Gość: Max zdesperowany Re: Petrus bez dostępu do internetu IP: *.energis.pl 16.12.03, 02:38
      Ludzie, ratunku! Naprawdę nie da się nic z nimi zrobić? Też mam tę
      NIEPRZYJEMNOŚĆ być ZMUSZONYM (powtarzam- ZMUSZONYM, bo sam ich nie wybierałem)
      być abonentem PATRUSa.

Gazeto Szanowna, zajmij się tym tematem, ja już nie mam siły się z nimi
      wykłócać przez telefony i nie mam ochoty być wciąż zbywanym "już za chwileczkę,
      już za momencik"... Tak... "a Pankracy z panem będzie się kręcił" ;-). Na
      modemie...

Co za gówno!
    • Gość: Od Kolegi z SDI Odp: Petrus bez dostępu do internetu IP: *.tvk.torun.pl / 80.51.243.* 18.12.03, 06:49
      Z samiutkiego rana przybiegłem zziajany do Kumpla, by móc skorzystać z odmętów
      sieci. Tragedia, ja jestem skazany na Petrusa, i tym samym na średniowiecze! A
      Kumpel hula, ile dusza zapragnie, sarkastycznie się ze mnie naśmiewając. Tak,
      jakbym to ja był winien, że Chołota wlazła mi do gniazdka kablowego!!! Nie będę
      reklamował kablówki u Kolegi, ale mając gównianego Petrusa, pewnie nieprędko
      zobaczę "WebSTAR cable modem Scientific Atlanta" [hi, hi] lub coś podobnego...
      No, takie cudeńko, że szczęka opada! Bo ręce już dawno...
      • Gość: Jeszcze z SDI Odp: Nadzieja na 2007 - 2008... IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 18.12.03, 07:05
        Ach, i jeszcze słówko. Tak z rańca i przed Świętami mnie natchnęło. Petrus za
        takie "ściemnianie" powinien się samoukamieniować. Nie mówię, że zaraz na
        śmierć, ale jakoś z twarzą powinien wyjść, by... "mieć klasę" (o ile chamstwo
        może takową w ogóle mieć... ).

Po tych wszystkich obietnicach, po ciągłym zwodzeniu, po tragicznej jakości
        telewizyjnego sygnału i "żadnej" obsługi klienta (nie wspominając o płatnych
        przelewach), powinni ofiarować nam, potencjalnym klientom (gdy w końcu, tak w
        2007 - 2008 już założą tę sieć ;-) niezły rabat. Tak gdzieś Internet z... pół
        roku bez abonamentu.

Lecz jak znam życie i tych Nędzników, to... będą tylko podwyżki (o ile, rzecz
        jasna, w roku założenia sieci 2007 - 2008, świat jeszcze będzie istniał).

I tym optymistycznym akcentem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka