dagmara_sierocka 24.08.09, 17:29 a propos dróg w Toruniu.. o co chodzi z ul. Rabiańska? jakim prawem zalewają asfaltem stary bruk... to jakiś wtórny idiotyzm! co o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
big_mateo Drogowcy znów rozkopią nasze ulice 24.08.09, 22:09 Czyżby szykowała się powtórka z zeszłego roku (czyli zatłoczone na miarę Indii autobusy i tramwaje, które spóźniają się po 15-20 minut lub w ogóle nie przyjeżdżają)? No cóż, może tłumy na przystankach docenią piesze wyprawy z kilkudziesięciokilogramowym bagażem na odległości Centrum-Rubinkowo w czasie jesiennych ulew... Ew. znów "gapowicze" się oburzą... (a może inaczej mnie nazwą, gdy ręka z plecakiem będzie wystawać mi przez drzwi lub okno, a dojazd lub dojście zajmie mi dwie godziny)... Nie mówiąc już o właścicielach aut... Wtedy to też, przynajmniej podobno, przez remonty dróg... Aha - i przypominam - od września znów co przystanek (lub częściej) będziemy bombardowani formułkami bota "ustąp miejsce...", "upewnij się...". A listopad będzie jeszcze bardziej "pyszny" - "Listopad miesiącem wzajemnej uprzejmości...", czy jakoś tak. Polecam odtwarzacz muzyki i mocne słuchawki... Odpowiedz Link Zgłoś