Gość: Minisia IP: 81.210.89.* 01.08.05, 12:35 to są typowe prażuchy,albo jak kto woli pieczone ziemniaki,pozdrawiam i życze smacznego,bo to pychota, ja jeszcze dodaje strata marchewkę na grubym tarle i duuuużo koperku :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elkman Re: "pieczone" tak to nazywają w Chrzanowie 17.09.05, 23:07 Przed 30 laty po raz pierwszy coś takiego jadłem w Chrzanowie. Potrawa była wstępem przed imieninami. Do tego podawane były zimne napoje. Następnie gospodyni poprosiła w dom a tam były wędliny (rzadko rozstawione) i wódka. Impreza trwała do białego rana! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;] Re: Kociołek różności z ogniska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 22:31 ja dodaje równierz marchewke pokrojoną w talarki i przerózne przyprawy, ale najczęściej są to przyprawy do gulaszu (albo inną z papryką)....i to wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A ILE KCAL?? Re: Kociołek różności z ogniska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 10:24 A NIE WIECIE ILE TAKA POTRAWA Z KOCIOŁKA MOŻE MIEĆ KCAL?? NO TA KIEŁBASA Z BOCZKIEM MARCHEAWKA CEBULA ITD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hg Re: Kociołek różności z ogniska IP: 83.238.70.* 15.09.07, 20:53 6076 kcal na litr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirka Kociołek różności z ogniska IP: *.werrb1.vic.optusnet.com.au 02.03.08, 00:13 Takie duszone ziemniaki to pychota,ale beda jeszcze lepsze jak je przed duszeniem zalejesz smietana wymieszana z torebka zupy jarzynowej albo troche "jarzynki" i maki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żaba Re: Kociołek różności z ogniska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 10:17 Jakiej grubości plastry, a jakiej talarki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziqa Kociołek różności z ogniska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.10, 21:04 uwielbiam bogracz i pieczonki!!! polecam wszystkim, którzy jeszcze nie próbowali. przepisy na potrawy z kociołka żeliwnego znajdziecie tutaj a kociołek kupisz tutaj Odpowiedz Link Zgłoś