Dodaj do ulubionych

Zupa pomidorowa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.09, 20:12
zamknięty
zupa ok!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Monika 16 Zupa pomidorowa IP: *.adsl.inetia.pl 21.12.09, 12:46
      zamknięty
      Właśnie przyrządziłam i kosztuję ;D Obyłam się bez większości ziół. A tak szczerze to znalazłam tylko bazylię. Czosnek robi swoje. I cytrynka. Nie dodałam śmietany, bo chyba wolę bez... ;)
    • Gość: Monter Zupa pomidorowa IP: *.echostar.pl 01.03.10, 14:07
      zamknięty
      a ja głupi szukałem tu przepisu na zupę... a znalazłem tylko przepis na
      fast-fooda z kostki... szkoda.
      • 123456ag Re: Zupa pomidorowa 13.09.11, 09:11
        zamknięty
        Żebyś nie był całkiem rozczarowany tą "paskudą" podrzucę Ci ciekawostkę.
        Jasne że każda zupa jest dobra kiedy ją ugotujesz na dobrym rosole ale chodzi o to z czym jemy pomidorową. U nas na Śląsku jadaliśmy tradycyjnie "z naleśnikami", tzn smażyło się na patelni najprostsze naleśniki, potem zwijało i kroiło na dość gruby makaron. Nie dodaje się tego do zupy tylko zalewa nią na talerzu. Pasuje też do rosołu.
        Ale potem babcia odkryła że do pomidorowej pasuje biały ser twarogowy. Kroi się go w centymetrową kostkę i na talerzu zalewa gorącą zupą.
        Smacznego eksperymentowania.
      • mary-sia19 Re: Zupa pomidorowa 05.08.14, 12:02
        zamknięty
        Gdyby nie to g... Z glutaminianem sodu to nawet było by ok, a tak to mamy lipę...
    • Gość: Mietek_zul Re: Zupa pomidorowa IP: *.chello.pl 29.06.10, 20:21
      zamknięty
      Zupa pomidorowa ? to chyba powinno się nazywać pseudo zupa pomidorowa...

Zwir!
    • Gość: Ania Zupa pomidorowa IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 06.01.12, 15:56
      zamknięty
      www.mowimyjak.pl/zdrowie/diety/dlaczego-nie-powinno-sie-rezygnowac-z-zupy,97_34422.html
      • Gość: Samanta Re: Zupa pomidorowa IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.14, 16:26
        zamknięty
        Dla mnie zupa pomidorowa to odlot. Z ryżem. Ostatnio kupiłam sobie gotową zupę pomidorową Profi, i powiem tak, naprawdę spoko. Idealna na poranne powroty z imprezy;-)
        • mmagi Re: Zupa pomidorowa 14.04.14, 12:33
          zamknięty
          i po to odświeżyłaś ten stary wątek żeby pisac o takim gó.wnie????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka