Dodaj do ulubionych

Internet z LANet opinie???

09.10.09, 11:44
Jak w temacie , zastanawiam się nad podpisaniem z tą firmą umowy. Chodzi mi o
stabilność łącza czy prędkości są takie jak w umowie,awarie łącza jak
często,pomoc techniczna?? Z góry dziękuje za wszystkie opinie.
Obserwuj wątek
    • baca63 Re: Internet z LANet opinie??? 09.10.09, 11:51
      Jak na razie bez problemu.
    • Gość: ruba Re: Internet z LANet opinie??? IP: *.wroclaw.mm.pl 09.10.09, 12:14
      nie znam tej firmy
    • Gość: Mola Re: Internet z LANet opinie??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.10.09, 12:44
      Korzystalam z ich uslug przez kilka lat i nie mialam zadnych zastrzezen, aczkolwiek uzywalam internetu glownie do przegladania stronek, wiec nie wiem jak w przypadku jakis wiekszych oczekiwan. Wczesniej nazywali sie KOM-NET.

• baca63 Re: Internet z LANet opinie??? 09.10.09, 14:05
        Gość portalu: Mola napisał(a):

Wczesniej nazywali sie KOM-NET.

Wcześniej był KOM-NET, Lanet i Magma. Teraz te firmy się połączyły i występują jako Lanet. Ja też na początku miałem KOM-NET ale Lanet już wtedy działał.
    • andzialipka Re: Internet z LANet opinie??? 09.10.09, 15:31
      kiedyś złe teraz dużo lepiej. ludzie się na nich wypieli bo byli
      bardzo drodzy i olewali klienta, jak dialog wszedł na rynek to
      stracili sporo klientów. teraz i ceny i obsługa jest ok. a poza tym
      mają dostęp do dc++.
      • Gość: aka a kto mnie wyciął :) IP: *.lanet.net.pl 10.10.09, 11:19
        Mam od kilku lat internet w Lanecie, wcześniej mieszkałam w kilku innych
        miejscach i miałam innych dostawców. Nie jestem znawczynią tematu ale:
        - awarie od ok. 2-3 lat są bardzo rzadko (raczej związane z tzw. "działaniem
        czynników zewnętrznych" czytaj: ktoś w nocy kabel ukradł..)
        - awarie usuwane są szybko
        - o ile się człowiekowi uda skontaktować z biurem, zazwyczaj kiedy dzwoni się
        tam w weekend albo ok. godzinę przed zamknięciem to "wszyscy konsultanci są zajęci"
        - załatwianie na miejscu w biurze - bez zastrzeżeń (nawet czegoś tak nierealnego
        dla np. tpsa na jednym spotkaniu jak przeniesienie umowy)
        pzdr
    • max-3 Re: Internet z LANet opinie??? 10.10.09, 19:39
      Dziękuje za opinie myślę że się zdecyduje.
    • czarnuszka tragifarsa z netem od Lanetu 10.10.09, 20:46
      Tragedia! Ta firma to jedna wielka kpina.

Dwa czy trzy lata temu przejęli mój kawałek sieci od firmy Akron. Na papierze
      mam od nich informację, że łącza światłowodowe zostaną położone do końca roku.
      Roku 2007... Minął 2008, kończy się 2009. Nie ma do dziś.

Prędkość jest fatalna, są tygodnie, kiedy net pada po kilka razy dziennie. Na
      telefony do BOKu wydaję niemało. BOK nie ma zwyczaju oddzwaniać.

Reklamacje to droga przez mękę, za kilkanaście tygodni, w których przynajmniej
      przez jedną trzecią czasu netu nie było wcale lub był taki, że pingi pokazywały
      50% strat, dostałam wyżebrany rabat w wysokości bodajże 15%. Abonament mam na
      trzy komputery, w max. dostępnej wielkości, 3x512/512. Taki nieco lepszy modem...

Nie ma nich siły, doskonale wiedzą, że w miejscu, w którym mieszkam, nie mam za
      bardzo innej alternatywy.

Dlatego teraz , w trakcie ciągnącej się kilka tygodni reklamacji, będę się
      domagać zwrotu pieniędzy za wszystkie reklamacje telefoniczne, a dzwonię z
      komórki. Trochę tego będzie. Bo BOK zmusza dzwoniącego do odsłuchania katarynki,
      oczywiście na koszt dzwoniącego. Potem zaś, mimo wybrania numeru łączącego z
      konsultantem, dzwoniący ZAWSZE musi odsłuchać informacji "wszyscy konsultanci są
      zajęci, proszę czekać". I kolejnej katarynki o nowościach i promocjach oraz paru
      przechwałek bez pokrycia. Dziwnym trafem konsultant zgłasza się najczęściej
      zaraz po zakończeniu tej litanii. No, chyba, że jest wielka awaria.

Poza tym konsultanci działają wg zasady: każdy klient jest głupi i należy go
      spławić, zadając mu głupie pytania. Za każdym razem, gdy do nich dzwonię, nawet
      gdy miało to miejsce po kilka razy dziennie, konsultant przez kilka minut
      usiłuje mi wmówić, że padł mi switch lub inną głupotę, zamiast popatrzeć na
      podgląd sieci i zobaczyć, że co najmniej pół ulicy jest bez netu.

Czas usunięcia usterki, nawet, gdy pada cała ulica, to dla nich nawet doba, a
      czasem więcej. W BOKu nigdy "nie wiedzą", czy usterka jest usuwana, ani kiedy
      będzie usunięta. "Nie posiadamy takich informacji". "Wysłaliśmy zgłoszenie do
      informatyka/admina/ducha św."

Żenada.

Dla mnie Lanet, to sprawa dla UKE i na pewno tam trafi.

• Gość: gość Re: Internet z LANet opinie??? IP: *.as.kn.pl 10.10.09, 21:08
      wraz z kilkoma innymi osiedlówkami należy do Internetii, która nalezy do Netia SA.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka