Dodaj do ulubionych

Inwestycje na Dworcu Głównym

IP: 5.3.1R* / *.cache.pol.co.uk 21.01.04, 19:05
Nareszcie coś sie zaczyna dziać!
Obserwuj wątek
    • Gość: lolo Dlaczego kolejne McGowno? IP: 212.127.95.* 21.01.04, 19:14
      Nie Moze powstac cos z klasa ? Bedzie gorzej smierdzialo niz teraz :(
      • Gość: Igi Re: Dlaczego kolejne McGowno? IP: 5.3.1R* / *.cache.pol.co.uk 21.01.04, 19:19
        Bez przesady, jeśli nie chcesz tam jeść to poprostu nie jedz. Ja się ciesze
        przede wszytkim z tego, ze nareszcie coś sie zaczyna dziać, jakieś inwestycje,
        ludzi, którzy będą dbali choć troche o dworzec.
        Teraz kolejne inwestycje są tylko kwestią czasu:)
        • Gość: Woj Re: Dlaczego kolejne McGowno? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.01.04, 23:05
          MacDonald wyznacznikiem postepu cywilizacyjnego? To ja juz wole bar mleczny jak
          w Misiu.
          A na serio, to nie mozna tam zrobic pieciogwiazdkowej restauracji?
          • Gość: xxx Re: Dlaczego kolejne McGowno? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.01.04, 23:36
            oczywiście a ponadto: aquapark, galeria sztuki współczesnej, oranżeria, sala
            koncertowa na 400 miejsc, kino Imax, dom handlowy Harrods i Centrum
            Gugenheima ! ktoś pamięta jeszcze takie przysłowie: lepszy wróbel w garści
            niż ... ??
            • Gość: Woj Re: Dlaczego kolejne McGowno? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.01.04, 23:44
              Juz wiem. Rafis pracuje w Macdonaldzie i zre na sniadanie hamburgery z szejkami.
              • luka182 Re: Dlaczego kolejne McGowno? 22.01.04, 00:14
                no i co z tego, ze to MacDonalds... cokolwiek niech sie tam otworzy, co bedzie
                o porzadek i swoj wizerunek dbalo..
                bo raczej nie mozna liczyc na to, ze jakas budka z bułkami z parowka bedzie
                przyjeman dla oka..
                • Gość: lolobolo Re: Dlaczego kolejne McGowno? IP: 212.127.95.* 22.01.04, 23:26
                  Nie mozemy byc tak bezkrytyczni wobec kazdej inwestycji.

1) od McDonalda smierdzi - nie wiem czy nie gorzej niz od lumperi
                  2) McDonald wyglada oblesnie - design na pewno nie wkomponuje sie w otoczenie -
                  kolorowe pstrokate diskopolowe ogrodki, i ten usmiechniety pajac
                  3) Dlaczego musimy byc skazani na miesne jedzenie - a co jesli ktos jest vege
                  np. ja ? Poza Knysza, ktora w sumie vege nie jest (panie, ktore przyrzadzaja
                  mieso tymi samymi szczypcami nabieraja pozniej warzywa), frytkami smazonymi na
                  oleju z dodatkiem smalcu nic tam nie ma... dlaczego nie zrobic np. serii mini
                  restauracji z roznych krajow - arabska, chinska, indyjska, polska etc...? bylby
                  zajebisty klimat a tak... powita ludzi smrod i obrzydliwe logo McShitu...

Wroclaw przestaje miec specyficzny klimat a robi sie tu jakas popelina pseudo-
                  wielkomiejska.
              • Gość: Woj Re: Skandal! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.01.04, 19:46
                Gdzie ja teraz biedny bede zarabiac swoja dupa na zycie? Jeszcze mi Gwarna
                zamienia w ekskluzywna ulice i gdzie ja sie biedny podzieje?
                • Gość: Rafis Re: Skandal! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.01.04, 22:43
                  Nie martw się. Jest fajne miejsce w moim burdeliku na Dawida.
            • Gość: artur975 Re: Dlaczego kolejne McGowno? IP: 62.233.249.* 22.01.04, 15:29
              My to wszystko już mamy.
              aquapark - fontanna
              galeria sztuki współczesnej - graitti się zrobi
              oranżeria - ?
              sala koncertowa na 400 miejsc - biedak który gra na skrzypcach nawet i 1000
              miejsc
              kino imax - kino dworcowe
              dom handlowy - kiosk
              centrum coś tam - sie wymyśli
          • Gość: długi Re: Dlaczego kolejne McGowno? IP: 195.117.149.* 22.01.04, 14:07
            > A na serio, to nie mozna tam zrobic pieciogwiazdkowej restauracji?

Niestety raczej nie - bogaci rzadko odwiedzają dworzec PKP. Raczej jeżdżą samochodami lub latają samolotami. Więc ci, którzy jeżdżą pociągami chodzili by głodni, a ta restauracja stała by pusta i nie zarabiała by na siebie.
    • Gość: maxWroc Re: Inwestycje na Dworcu Głównym IP: *.kr.k.pl / *.Korbank.COM 22.01.04, 11:09
      ja tez sie ciesze-niewazne czy mcdonald wazne ze cos zaczyna sie dziac i mam
      nadzieje ze za nimi pojda inni-a swoja droga uwazam ze mc to bardzo dobra
      inwestycja w tym miejscu-podrozni beda mogli szybko cos zjesc w czystym i
      schludnym miejscu i niedrogo-przeciez nie mogli tam otworzyc ekskluzywnej
      restauracji!!!
    • Gość: Chomik Restauracja? Bar! IP: *.vogel.pl 22.01.04, 13:58
      Rozumiem, że McDonald nazywa swoje jadłodajnie restauracjami. Ale dlaczego
      Wyborcza mu wtóruje? Przecież to są bary! Czy redaktorzy Gazety nie chodzą do
      restauracji? Chyba nie musicie się bać, że McDonald wytoczy Wam proces?
      Wystarczy wtedy powołać na biegłego Kuronia, Makłowicza albo jakąś panią Gesler
      i wszystko będzie jasne.
      Marcin
    • Gość: kazimierzp Re: Inwestycje na Dworcu Głównym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.04, 19:01
      Galerie, fitness club, baseny, restauracje. Dlaczego pisać o tym z przekąsem.
      Dworzec Główny to wszystko rzeczywiście może pomieścić. Świetlica dworca na 1
      piętrze to wspaniała sala na galerie. Ciąg sal wzdłuż hali kasowej to możliwy
      ciąg różnego rodzaju miejsc godziwego spędzania wolnego czasu. Dworzec Główny
      ma jedną wadę - jest własnością PKP - nieruchawego molocha który niczym nie
      potrafi administrować. Potrafi raczej dewastować. Co do MacDonalda - właśnie
      dworzec to niezłe miejsce na taki bar szybkiej obsługi, a nie Rynek.
      Zastanówcie się państwo i podyskutujcie co też mogą pomieścić podziemia dworca,
      a są ogromne.
      Najważniejszą kwestią jest mieć spójną, konkretną, całościową koncepcję i ją
      konsekwentnie realizować. Ale skoro nie ma koncepcji i konsekwencji co zrobić z
      całym PKP!?! Gdyby tak zabrać dworzec kolejarzom?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka