mmena 21.12.09, 14:49 Dlaczego jej nie wysterylizowano? Dlaczego takich smieci nie sterylizuje sie przymusowo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aaa ciężkie roboty dla tego zwierzęcia IP: 195.82.180.* 21.12.09, 15:25 Ale najpierw umieścić w klatce gdzieś na widoku publicznym, tak żeby go sobie ludzie mogli pooglądać. A później jazda kuć tunel pod Rysami, pogłębiać Mierzeję Wiślaną lub do innego równie ciężkiego zadania. Jak normalnie jestem za karą śmierci tak w tym przypadku uważam, że to za lekka kara. To ścierwo powinno cierpieć każdego dnia do końca swojego nędznego żywota i krew mnie zalewa jak sobie pomyślę, że zamiast sprawiedliwej kary będzie siedział z czterema literami w ciepłej celi. Całe szczęście, że więźniowie tępią dzieciobójców, więc może zgotują temu czemuś odpowiedni dryl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: ciężkie roboty dla tego zwierzęcia IP: 195.82.180.* 21.12.09, 15:28 > A później jazda kuć tunel pod Rysami, pogłębiać Mierzeję Wiślaną lub > do innego równie ciężkiego zadania. Oczywiście pogłębiać Zalew Wiślany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta nie rozumiem oburzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.09, 17:22 kosciol katolicki proboje zrobic z kobiet automaty do rodzenia dzieci... przeciez to tylko zlepek komorek maly glut Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gocha Re: kobieta -nie rozumiem oburzenia IP: 61.88.236.* 22.12.09, 02:57 Kobieto nacpalas sie? gadasz zupelnie nie na temat! Nietylko! wypisujesz jakies besensowne bzdury bez skladu i ladu - do czego to przykleic? Ten znak zapytania zignoruj - zamilcz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna Re: nie rozumiem oburzenia IP: *.isp.tvkg.net 20.01.10, 12:13 Małym glutem to może Ty jesteś i automatem do rodzenia dzieci...Jak kobieta może pisać takie rzeczy?! Jak będziesz miała na tyle szczęścia żeby zostać matką i chętnego który Cię zapłodni to swoje dziecko nazywaj zlepkiem komórek. Właśnie takie jak Ty, nie szanujące poczętego życia, robią podobne rzeczy. Zastanów się co piszesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slv Re: ciężkie roboty dla tego zwierzęcia IP: *.rmf.pl 21.12.09, 17:27 Dokładnie tak powinno być. Śmierć byłaby dla takiego bydlaka (bo jak inaczej to określić?) łatwym uniknięciem odpowiedzialności. Powinien do końca życia wykonywać najcięższe prace społeczne. Wszystkie które w jakikolwiek sposób mogą być przydatne dla społeczeństwa. Takie 'bydle' ma do spłacenia niespłacalny dług wobec ludzi. Nie mamy prawa zabijać ludzi, ale dożywotnio mamy prawo korzystać z 'tego czegoś - masy mięśniowej' jeżeli tego potrzebujemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozsądek Re: hamujcie trochę, ludzie IP: *.23.54.194.generacja.pl 21.12.09, 17:49 bo swoimi pomysłami zbliżacie się do tych "ludzi" Odpowiedz Link Zgłoś
falkon Dożywocie i 15 lat za śmierć 3,5-letniego Bartka 21.12.09, 14:51 I niech ktos powie ze kara smierci nie jest potrzebna. Rodzina patologiczna do granic, jedynie babcia jest normalna osoba, ale prawda jest taka ze to ona wydala ta samice(jednostke) jako potomstwo. Podejrzewam ze jakby w preszlosci wiedziala co zrobi jej "corka" to wolalaby sobie podwiazac jajniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: recneps Re: Dożywocie i 15 lat za śmierć 3,5-letniego Bar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.09, 15:35 Kara śmierci jest niepotrzebna. Morderstwo państwowe nie jest odpowiedzią za morderstwo prywatne. Natomiast to "coś", bo przecież trudno nazwać to "coś" człowiekiem, a tym bardziej matką, bo nie wykazuje macierzyństwa w stopniu równym brakowi człowieczeństwa, powinno jak najdłużej gnić, a najlepiej zgnić (literalne do-żywocie) w więzieniu, które nie powinno być takim sanatorium jak teraz, a ciężkim więzieniem z obowiązkiem pracy (żeby zarabiało toto na swoje utrzymanie), choćby "pogłębiając zalew wiślany" czy "kując tunel pod Rysami". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eter Re: Dożywocie i 15 lat za śmierć 3,5-letniego Bar IP: 89.229.49.* 21.12.09, 15:57 Tak, tak, przywróćmy karę śmierci aby potem słyszeć, że przypadkiem uśmiercili kogoś niewinnego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Dożywocie i 15 lat za śmierć 3,5-letniego Bar IP: 92.251.176.* 21.12.09, 16:04 falkon napisała: > I niech ktos powie ze kara smierci nie jest potrzebna. Ja mówię: kara śmierci jet niepotrzebna. Potrzebne są za to odruchy ludzkie w społeczeństwie. Ile osób wiedziało o tej patologii i zawiadomiło policji? Ilu z was krzyczących za karą śmierci wezwało policję słysząc awanturę u sąsiadów? Może właśnie tam jest katowane dziecko albo kobieta? Po co wzywać - przecież to nie moja sprawa. Przez ostatnie kilka dni zamarzło w Polsce kilkadziesiąt osób. Wszyscy płaczą - państwo nie chroni swych obywateli. A ja się pytam ilu z was codziennie przechodzi obok leżących na ulicach ludzi i nawet nie wezwie pogotowia bo to przecież pijaki i ćpuny i sami są sobie winni? Odpowiedz Link Zgłoś
coppermind Re: Dożywocie i 15 lat za śmierć 3,5-letniego Bar 21.12.09, 16:31 wystarczy odejść od kultu matki polki i zaczac spolecznie tępić koorwy znęcające się nad swoimi dziećmi. Jedna ustawa o obronie koniecznej dziecka uprawniająca każdego obywatela do prawidłowej reakcji - czyli fizycznej obrony dziecka przed koorwą i nie będzie skatowanych dzieci. A sytuacja jaką mamy to sądy pełne bezmyślnych sędzinek dla których matka to święta dziewica a każdy facet to agresor. Prawda jest dokładnie odwrotna - więzienia pełne są ludzi katowanych w dzieciństwie przez pokoorwione matki. Obrona konieczna powinna nie tylko obejmować każdego obywatela, ale też dawać każdemu obywatelowi prawo dać pięścią między oczy samicy, która znęca się nad dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa A co policja może? IP: 195.82.180.* 21.12.09, 17:03 Gość portalu: autor napisał(a): > falkon napisała: > > > I niech ktos powie ze kara smierci nie jest potrzebna. > > Ja mówię: kara śmierci jet niepotrzebna. Potrzebne są za to odruchy ludzkie w s > połeczeństwie. Ile osób wiedziało o tej patologii i zawiadomiło policji? Ilu z > was krzyczących za karą śmierci wezwało policję słysząc awanturę u sąsiadów? Ludzie nie wzywają policji bo - nie okłamujmy się - policja niewiele może. Ewentualnie jeżeli awanturnik jest pijany to go na izbę wezmą - i co to da skoro na następny dzień wyjdzie i pójdzie prosto do domu? Tak samo jest ze znęcaniem się nad żoną i dziećmi. Przyjedzie policja zapyta się żony czy mąż ją bije i co powie? Oczywiście powie, że nie bo jej wstyd, bo (często) wydaje jej się że kochają się z mężem, bo ma poczucie winy i w końcu dlatego, że boi się męża. A sami oprawcy wiedzą doskonale gdzie uderzyć żeby nie było widać i gdzie wykręcić żeby śladów nie było. Przecież przemoc to nie tylko domena marginesu ale często normalnych- na pierwszy rzut oka- domów. Niby żona zadbana, dzieci czyste, rodzice pracują, a tu okazuje się, że jest też druga strona medalu. I mówię to wszystko żeby uświadomić wszystkim, że zawodzi u nas przede wszystkim prawo karne. Boją się ofiary, a nie oprawcy. Gdyby kary były surowsze (a nie tak jak teraz parę lat za znęcanie się nad rodziną) to może by się ktoś zastanowił.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: A co policja może? Może i to sporo IP: 92.251.229.* 21.12.09, 17:54 Mylisz się twierdząc że policja nic nie może. Znajomi mojej żony ostatnio się o tym przekonali: zrobili imprezkę, ot imieniny zwykła imprezka, wszyscy zarąbani jak świnie, głośna muzyczka, no przecież żadna patologia, a wszystkiemu przyglądała się gromadka dzieci. Wkurzony sąsiad wezwał w nocy policję. Ci przyjechali, bulwersującego się gospodarza na izbę wytrzeźwień, dzieci zostały zabrane na noc, przebadane przez psychologa a rodzice dostali kuratora, teraz mają wizyty regularne kuratora i zastanowią się pewnie, jeśli zależy im na dzieciach, czy powinny ich pociechy oglądać pijanych na czworakach czy nie. Druga sprawa: panuje u nas jakieś błędne przekonanie że surowość kary spowoduje lęk wśród przestępców przed popełnianiem przestępstw. Czy naprawdę ktoś podejrzewa takiego zwyrodnialca, jak ten z artykułu, o myślenie i kalkulację pt. nie zatłukę dzieciaka bo dostanę karę śmierci ale jak nie ma kary śmierci tylko dożywocie to mogę go lać? Przecież to jest bezmózgie bydlę i niezdolne do logicznego myślenia czy społecznych odruchów. W starożytnym Babilonie obcinano złodziejom ręce - publicznie, żeby była przestroga dla innych. Gromadziło to sporą gawiedź której kieszenie były przetrzepywane właśnie przez kieszonkowców, którzy nic sobie nie robili z "przestrogi". Państwo nie załatwi za nas wszystkiego jeśli patologiczne zachowania będą tolerowane przez społeczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Unknownmaddie Re: Dożywocie i 15 lat za śmierć 3,5-letniego Bar IP: 212.244.90.* 24.12.09, 11:10 Właśnie. Dlaczego nie osądzono sąsiadów i babci? Bartuś nie chciał od niej odjeżdżać, bał się. Ona sama namawiała Iwonę, żeby oddała dziecko do adopcji - WIEDZIAŁA co się dzieje. Sama to przyznała, a teraz domaga się kary dla córki? Słusznie. Ale również po to aby zagłuszyć własne sumienie. A sąsiedzi mam nadzieję, że nie zaznają spokoju do końca swoich dni. Odpowiedz Link Zgłoś
barti_1 Re: Dożywocie i 15 lat za śmierć 3,5-letniego Bar 21.12.09, 16:49 Sytuacja jest paskudna. Większość opinii jest bardzo emocjonalna - co w ogóle nie dziwi. Jednak mimo wszystko uważam że wymierzanie sprawiedliwości nie powinno być emocjonalne a wymierzanie kary nie powinno mieć nic wspólnego z zemstą. Zabicie nawet 100 takich wyrodnych matek nie zwróci życia Bartusiowi( a tylko to byłoby sprawiedliwe). Gdyby była taka możliwość pewnie sam zgłosiłbym się do wykonywania egzekucji. Kiedy zastanowisz się na "chłodno" powinieneś dojść do wniosku że "kara" śmierci to tak naprawdę żadna kara. 5 sekund i załatwione i taki ktoś już niczym się nie przejmuje, o niczym nie myśli i już go nie ma. A tak przez najbliższe 15 lat będzie siedziała ze swoimi myślami o tym co zrobiła, a każdego dnia koleżanki(z których niejedna jest matką tęskniącą do swoich dzieci)będą jej mogły tłumaczyć do skutku co źle zrobiła. Odpowiedz Link Zgłoś
4v Dożywocie i 15 lat za śmierć 3,5-letniego Bartka 21.12.09, 14:53 ktoś jeszcze ma wątpliwości, że powinno być coś takiego jak "pozwolenie na dziecko"? że powinno się spełniać psychiczne, moralne, a nawet finansowe standardy? żaden normalny facet nie zwiąże się z 7-lat starszą matką 6 dzieci. tylko żul i do tego psychol; a tę "kobietę" już dawno powinno się pozbawić dalszej możliwości rozrodu. a nie, jak zwierzę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedro Re: Dożywocie i 15 lat za śmierć 3,5-letniego Bar IP: *.era.pl 21.12.09, 15:02 Urzędas ma decydować, kto ma mieć dziecko a kto nie ? Żarty sobie robisz ? Nie, co to to nie; żadnych pozwoleń nie powinno być. Może jeszcze kto ma mieć z kim i kiedy ? I do łóżka może zaglądać ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buc Re: Dożywocie i 15 lat za śmierć 3,5-letniego Bar IP: *.toya.net.pl 21.12.09, 15:14 Lekcje na jutro odrobiles? Tornister spakowany? To pomóż mamie przy swiatecznych porządkach. Cos za duzo NF sie naczytales. Czesc :/ Odpowiedz Link Zgłoś
4v ślepy jesteś? 21.12.09, 16:32 w Łodzi mieszkasz. ślepy jesteś? przejdź się po centrum, po różnych żulerskich zakamarkach. naprawdę uważasz, że ten element powinien się mnożyć? dla dobra czego? może społeczeństwa? nieważne jakie, ważne że potomstwo? Twój sarkazm mówi o Tobie tylko to, że rozsądnych argumentów brak. ja mam ich dziesiątki, na przykładach z życia wziętych. zresztą artykuł mówi o kolejnym. a Tobie (jak i wielu innym) po prostu brakuje wyobraźni, by zrozumieć, jak złe pobudki nieraz decydują, że ludzie mają dzieci. jak traktują je jak swoją własność, leczą nimi kompleksy, realizują najróżniejsze potrzeby, od władzy, na seksualnych kończąc. a pedofil, to Ci się pewnie kojarzy, kolego bucu, z takim typkiem ściągającym fotki z netu. a nie z tatusiem, czy ojczymem, prawda? otwórz oczy, póki masz czas... bo póki co, to mi Ciebie żal, zmanipulowany łodzianinie. co pewnie pracuje po 16h dziennie (jak większość łodzian) i na myślenie nie ma już ani czasu, ani sił... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spokojny obywatel Re: jak się rzekło, szoruj porządki IP: *.23.54.194.generacja.pl 21.12.09, 17:55 przedświąteczne robić a nie jakieś nazistowsko-eugeniczne spawy po forum rozrzucać. pomyśl, dzięciole, zanim coś napiszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buc Re: ślepy jesteś? IP: *.toya.net.pl 21.12.09, 17:56 Te dziesiątki przykladow to przypadkiem nie z wlasnych doswiadczen??? Sorka ale prezentujesz poglady tak radykalne, ze wskazuje to bardzo bardzo mlody wiek albo skrajną niedojrzałość. Dlatego nie dyskutuję a szydzę bo z doswiadczenia wiem ze z wszelkiej masci fanatykami dyskusja jest pozbawiona sensu. Reglamentacja urodzeń!!!!! No prosze Cię. Czesc :/ Odpowiedz Link Zgłoś
ankailena Dożywocie i 15 lat za śmierć 3,5-letniego Bartka 21.12.09, 14:53 nigdy nie byłam za karą śmierci, ale takich "ludzi" powinno się najpierw traktować tak jak oni swoje ofiary a później kulka w łep; nie mam ochoty pracować i płacić podatki na takie potwory. Matka?! Kiedyś dobrze słyszałam że nawet suka nie daje skrzywdzić swoich szczeniąt, a ona ma tylko instynkt, a kobieta ma rozum. Sama jestem matką i niewyobrażam sobie żeby ktoś bił moje dzieci a ja na to nie zwracam uwagi. Nikt nie zasługuje na takie traktowanie a dzieciaczek który nie może się obronić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spokojny obywatel Re: "powinno się" - a kto powinien? IP: *.23.54.194.generacja.pl 21.12.09, 17:58 weźmiesz pasa i będziesz "matkę" okładać 3dni po kilka godzin dziennie? i co - jak myślisz co w ten sposób pokażesz? Odpowiedz Link Zgłoś
zuwal_ddt Re: Dożywocie i 15 lat za śmierć 3,5-letniego Bar 21.12.09, 14:55 Jedyną sterylizacją dla takiego sqrwysyństwa jak ta 2-ka jest DEKAPITACJA ... i szczerze żałuje że nie ma w tym kraju kary śmierci. Ja wiem że zaraz odezwą się wszyscy, którzy twierdzą, że skazuje się także osoby niewinne ... jasne to jest woja i ofiary muszą być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spokojny obywatel Re: czym ty się różnisz od tych "ludzi"? IP: *.23.54.194.generacja.pl 21.12.09, 18:00 zuwal_ddt naświnił: "Ja wiem że zaraz odezwą się wszyscy, którzy twierdzą, że skazuje się także osoby niewinne ... jasne to jest woja i ofiary muszą być." takiś sam prymityw jak ci "rodzice", tyle że cwańszy bo byś się chciał mścić czyimiś rekami. Odpowiedz Link Zgłoś
kawaen500 śmierć za śmierć 21.12.09, 14:56 Potrzebujecie kata do wykonywania wyroków śmierci na takich zwierzętach ? Zgłaszam się na ochotnika. Odpowiedz Link Zgłoś
lactum Re: śmierć za śmierć 21.12.09, 15:54 kawaen500 napisał: > Potrzebujecie kata do wykonywania wyroków śmierci na takich > zwierzętach ? Zgłaszam się na ochotnika. A ty przy tej strasznej okazji nie musisz obrazac zwierzat, bo sobie na to nie zasluzyly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: śmierć za śmierć IP: *.spot.pl 21.12.09, 16:41 Ok, ale pamiętaj, że zaraz po wykonaniu wyroku trzeba będzie cię aresztować za zabójstwo. W końcu jasne jest powiedziane - NIE ZABIJAJ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spokojny obywatel Re: zgłoś się na ochotnika do master-fooda IP: *.23.54.194.generacja.pl 21.12.09, 18:03 żeby cię przerobili na żarcie dla psów. tyle pożytku przynajmniej z ciebie będzie, "człowieku". taki sam "poziom" prezentujesz jak ci oprawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel patologia rodzi patologie... IP: *.chello.pl 21.12.09, 14:57 ...szkoda dzieci ktore rodza sie w takich rodzinach.. pozniej staja sie marginesem spolecznym chcac czy nie chcac... siostra w wiezieni za zabicie, mlodsza corka zabita przez konkubenta, teraz syn... sama sie prostytuuje... dla mnie takich ludzi nie powinno byc... jak tak przyjzec sie zamiarom Hitlera, to mial racje, tylko zlych srodkow urzyl.. chcial stworzyc dobrobyt dla swojego panstwa, niestety nie da sie tego zrobic kosztem innego narodu.. to byl jego blad.. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan-50 Re: patologia rodzi patologie... 21.12.09, 15:22 Gość portalu: pawel napisał(a): > ...szkoda dzieci ktore rodza sie w takich rodzinach.. pozniej staja > sie marginesem spolecznym chcac czy nie chcac... siostra w wiezieni > za zabicie, mlodsza corka zabita przez konkubenta, teraz syn... sama > sie prostytuuje... dla mnie takich ludzi nie powinno byc... jak tak > przyjzec sie zamiarom Hitlera, to mial racje, tylko zlych srodkow > urzyl.. chcial stworzyc dobrobyt dla swojego panstwa, niestety nie > da sie tego zrobic kosztem innego narodu.. to byl jego blad.. Paweł ! Puknij ty się na drugi raz w główkę nim coś napiszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: patologia rodzi patologie... 21.12.09, 16:25 Czy Twoim zdaniem Ludwig van Beethoven to patologia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spokojny obywatel Re: kolejny debil na forum, IP: *.23.54.194.generacja.pl 21.12.09, 18:06 tym razem podpisany "pawel". twoje szczęście, prymitywie, że teraz się urodziłeś, bo gdyby wczesniej, miałbyś duże szanse w praktyce spotkać się ze swoimi ideami i uzyskać wolność przez komin krematoryjny. Odpowiedz Link Zgłoś
nomina Babcia? 21.12.09, 15:02 Jedna córka odsiaduje wyrok za zabójstwo, druga córka została skazana za pomoc w okrutnym zabójstwie swojego dziecka - co ta babcia robiła, kiedy był czas wychowywać córki?? Odpowiedz Link Zgłoś
coppermind Re: Babcia? 21.12.09, 16:36 pokoorwione samice wychowują pokoorwione samice. taka jest natura samic, ze mordują niechciane dzieci. prawo powinno dopuszczać wszelkie działania w obronie dziecka - włącznie z zastrzeleniem koorwy znęcającej się nad dzieckiem. Każdy dorosły ma prawo do obrony koniecznej - dlaczego dziecko nie ma żadnyego prawa do obrony przed koorwą ? Prawo powinno dopuszczać społeczne lincze na koorwach znęcających się nad dziećmi. Każdy człowiek ma prawo do obrony - dziecko też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Unknownmaddie Re: Babcia? IP: 212.244.90.* 24.12.09, 11:20 I wnukowi nie pomogła choć mogła... A matka Mariusza... Uważa że wystarczy kara 25 lat... Z opłatkiem do niego podeszła, nienormalna... A ja się pytam, co ona sobie myślała kiedy poszła do nich w sobotę a on był taki agresywny i nie widziała i nie słyszała nigdzie Bartusia??? Że wyszedł sobie pobiegać??? Trzylatek????!!! Prawda jest taka że to głupia baba zapatrzona w swojego potwora która też miała gdzieś Bartusia i dlatego nic nie zwróciło jej uwagi. Nie żal mi jej - w końcu też straciła swoje syna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna Re: Babcia? IP: *.isp.tvkg.net 20.01.10, 12:31 Babcia zamiast wychowywać córki sama chlała a teraz jak nie ma zdrowia i z przymusu przestała to pierwsza porządna się zrobiła.Zapomniała jaki przykład i wychowanie dała swoim dzieciom... Odpowiedz Link Zgłoś
realnymen Dożywocie i 15 lat za śmierć 3,5-letniego Bartka 21.12.09, 15:02 Należy mieć tylko nadzieję, że osadzonych za takie przestępstwa inni więźniowie traktują na równi z pedofilami, albo jeszcze gorzej. Tylko w ten sposób dozywocie zrekompensuje strach i ból tego malca... Oby sam nie miał sekundy wytchnienia od strachu i bólu... Do końca swoich dni. Odpowiedz Link Zgłoś
iron1410 Re:Takiego sk.....syna czeka takie 21.12.09, 15:10 traktowanie .niestety pod celę do zwykłych przestępców trafiaja oni rzadko,a szkoda ...pilnuje się,by inni więżniowie ich nie prześladowali,niestety.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna Re:Takiego sk.....syna czeka takie IP: *.isp.tvkg.net 20.01.10, 12:41 Niestety ,to prawda...Przed miesiącem wyszedł mój sąsiad ,który odsiadywał wyrok 6lat za pedofilię i jakoś nie zauważyłam śladów przemocy na tym zboczeńcu. Są odizolowani od pospolitych przestępców i bardzo chronieni przez klawiszy- czego szczerze żałuję... Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Dożywocie i 15 lat za śmierć 3,5-letniego Bar 21.12.09, 15:59 realnymen napisał: > Należy mieć tylko nadzieję, że osadzonych za takie przestępstwa inni więźniowie > traktują na równi z pedofilami, albo jeszcze gorzej. > Tylko w ten sposób dozywocie zrekompensuje strach i ból tego malca... > Oby sam nie miał sekundy wytchnienia od strachu i bólu... Raczej nie chcialbyś znaleźć sie w roli tego s...na w jednej celi z innymi więźniami. > Do końca swoich dni. Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Dożywocie i 15 lat za śmierć 3,5-letniego Bartka 21.12.09, 15:02 Już nie mogę się odczekać, jak pan Vackar trafi do więzienia. Będzie musiał obsługiwać wiele razy dziennie seksualnie dorodnych recydywistów, aż go odbyt i przełyk będzie bolał, poza tym będzie bity i katowany, bo recydywa tak traktuje morderców dzieci. Uwierzcie, te kilkanaście lat będzie dla niego gorsze niż kara śmierci. Przypuszczam że śmieć tego długo nie wytrzyma i się powiesi sam. A te sukę trzeba wysterylizować, najlepiej przez wypalenie gorącym żelazem. Odpowiedz Link Zgłoś
op_par Re: Dożywocie i 15 lat za śmierć 3,5-letniego Bar 21.12.09, 15:06 Nie obrażaj mądrego i wiernego stworzenia jakim jest pies nazywając tę bestię suką! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chml Re: Dożywocie i 15 lat za śmierć 3,5-letniego Bar IP: *.czart.pl 21.12.09, 15:21 Katolicy z was pełną gębą... A gdzie miłość do bliźniego? Gdzie odkupienie win? Pokuta? Skazując tych ludzi na śmierć niczym byśmy się od nich nie odróżniali. Przemyślcie to katolicy przy świątecznym stole. Odpowiedz Link Zgłoś
enro_n Re: Dożywocie i 15 lat za śmierć 3,5-letniego Bar 21.12.09, 15:50 Po pierwsze nikt nie skazuje LUDZI, tylko pozbawione rozumu bestie. Po drugie zajmij się czymś bardziej konstruktywnym niż szydzenia z wiary, bo z tego pożytku nie ma. Po trzecie "miłość" to im współwięźniowie będą pokazywać codziennie, albo i kilka razy dziennie :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka33 Re: Dożywocie i 15 lat za śmierć 3,5-letniego Bar IP: *.chello.pl 21.12.09, 16:05 I daj Boze, zeby wspolwiezniowie stworzyli im pieklo na ziemi. Katoliczka!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takrzy1 Re: Dożywocie i 15 lat za śmierć 3,5-letniego Bar IP: *.dyn.optonline.net 21.12.09, 15:56 Nie jestem katolikiem i domagam się smierci dla obojga, nie żadne 15 lat, a jak dożywocie to bez możliwości wyjścia na wolność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Dożywocie i 15 lat za śmierć 3,5-letniego Bar IP: *.isp.tvkg.net 20.01.10, 12:46 A ja jestem katoliczką praktykującą ale jak patrzę na zdjęcie martwego, zakatowanego Bartusia, to nie znajduję okoliczności łagodzących... Odpowiedz Link Zgłoś
pj.pj Re: Dożywocie i 15 lat za śmierć 3,5-letniego Bar 21.12.09, 16:30 Gość portalu: chml napisał(a): > Katolicy z was pełną gębą... A gdzie miłość do bliźniego? Gdzie > odkupienie win? Pokuta? Skazując tych ludzi na śmierć niczym byśmy się > od nich nie odróżniali. Przemyślcie to katolicy przy świątecznym > stole. Po pierwsze nikt z piszących nie podpisał się jako katolik (a chyba nie wierzysz w te 95%?), po drugie - przemyśl to, że jako podatnik będziesz płacił za pobyt w więzieniu, wikt i opierunek tej pary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Dożywocie i 15 lat za śmierć 3,5-letniego Bar IP: *.ath.static.tee.gr 21.12.09, 15:27 Faktycznie tak powinno byc.Recydywa ma swoje kanony i takim jak ten nie popusci. Mnie zastanawia jednak i matka mordercy.Podeszla ,czytam ,i podzielila sie platkiem ze swoim synem morderca.Czy to mozliwe ze tacy ludzie maja czelnosc wierzyc w Boga ?. Odpowiedz Link Zgłoś
op_par Dożywocie i 15 lat za śmierć 3,5-letniego Bartka 21.12.09, 15:04 Czemu takiej"matki" gdy jedno dziecko pozwoliła zakatować nie pozbawiono na zawsze możliwości urodzenia następnych ofiar? Takim osobnikom z urzędu należało powiązać jajowody!! Odpowiedz Link Zgłoś
tigga_11 Cela wymierzy sprawiedliwość 21.12.09, 15:10 Cela wymierzy sprawiedliwość. Tylko pilnować żeby się nie powiesił. Przynajmniej żeby nie zbyt szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
welcometopoland to jest powielany mit... gdzie dowody na to ? 21.12.09, 15:54 tigga_11 napisał: > Cela wymierzy sprawiedliwość. Tylko pilnować żeby się nie powiesił. > Przynajmniej żeby nie zbyt szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Unknownmaddie Re: Cela wymierzy sprawiedliwość IP: 212.244.90.* 24.12.09, 11:26 Mam nadzieję, że tak właśnie będzie. I wstyd mi że mam w sobie takie pokłady nienawiści i chęci zemsty, ale krzywda Bartusia jest po prostu NIEWYOBRAŻALNA. Czy oni w ogóle coś czuli gdy słuchali wyników sekcji zwłok...? Bo nawet protokolantka płakała... Ludzie z forum ze strony Bartusia rozpaczali, a oni??? Potworów nic nie rusza, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
k_wilt No i gdzie ci zwolennicy bicia dzieci? 21.12.09, 15:14 Nigdy ich nie brakuje, gdy ktoś przypomina, że bicie dzieci jest przestępstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka prawda Re: No i gdzie ci zwolennicy bicia dzieci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.09, 15:20 Między zakatowaniem dziecka a daniem mu klapsa jest duża różnica, a barany takie jak ty wrzucają wszystko do jednego wora. Mam nadzieje że kiedyś tobie albo twojej rodzinie zrobi coś banda osiedlowych dresów których właśnie rodzice wychowali bezstresowo i wiedzą że im wszystko wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
peryklejtos Re: No i gdzie ci zwolennicy bicia dzieci? 21.12.09, 15:53 nie ma czegoś takiego jak wychowanie bezstresowe. Co przez to rozumiesz, bronienie dziecka przed jakimkolwiek stresem? Wychowanie to proces uczenie dziecka norm zachowania, wytyczania granic. Do tego klaps nie jest potrzebny. Klaps jest jedynie wyrazem naszej słabości. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: No i gdzie ci zwolennicy bicia dzieci? 21.12.09, 16:29 peryklejtos napisał: > nie ma czegoś takiego jak wychowanie bezstresowe. Oczywiście. Lenina i Stalina też nie było. > Wychowanie to proces uczenie dziecka norm zachowania, wytyczania > granic. Do tego klaps nie jest potrzebny. Klaps jest jedynie > wyrazem naszej słabości. "Prawodawstwo to proces uczenia obywateli norm zachowania, wytyczania granic. Do tego nie jest potrzebny policjant, prokurator, sąd i więzienie. Więzienie jest jedynie wyrazem naszej słabości." Widzisz, ja też potrafię wymyślić nie gorszy idiotyzm od twojego. Odpowiedz Link Zgłoś
cinek1024 Re: No i gdzie ci zwolennicy bicia dzieci? 21.12.09, 15:24 Nie myl, debilko, klapsa od babci, gdy trzylatek za wszelką cenę chce wybiec dla (w swoim mniemaniu) żartu na ulicę, z katowaniem (!!!). Albo jesteś bezprzykładnie głupia, albo cynicznie wykorzystujesz czyn tego zwierzęcia (M.V.) do promowania swoich lewicowych przekonań i / lub skandynawskiego modelu społecznego. Opanuj się, nic za wszelką cenę! Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l Nie nadużywaj przyrównując klapsa raz na rok z 21.12.09, 15:26 katowaniem na codzień. To robią ci sami politpoprawni, którzy sa przeciw egzekucjom ludzkich bestii. Odpowiedz Link Zgłoś
magic3 Re: No i gdzie ci zwolennicy bicia dzieci? 21.12.09, 15:37 k_wilt napisała: > Nigdy ich nie brakuje, gdy ktoś przypomina, że bicie dzieci jest > przestępstwem. Nie odróżniasz karcenia od znęcania, palenia w piecu i ogrzewania domu od wzniecania pożaru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atheos Re: No i gdzie ci zwolennicy bicia dzieci? IP: 89.229.49.* 21.12.09, 16:06 Hahahahaha, teraz się będą co niektórzy rozpisywać "bicie dziecka a bicie dziecka to co innego przecież, jak można to porównywać" Buahahahahaha, jakby była jakaś różnica XDDD Podro dla...co niektórych :) Odpowiedz Link Zgłoś
magic3 Re: No i gdzie ci zwolennicy bicia dzieci? 24.12.09, 00:20 Bicie i znęcanie a prawo karcenia to dwie różne rzeczy, panie pryszczaty. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan-50 Dożywocie i 15 lat za śmierć 3,5-letniego Bartka 21.12.09, 15:18 Ta śmierć obciąża sumienie moje i nas wszystkich. Kara jak kara, życia dziecku nie zwróci a strachu i bólu nie zrekompensuje. W Polsce w XXI wieku takie rzeczy nie powinny się zdarzać. Odpowiedz Link Zgłoś
coppermind Re: Dożywocie i 15 lat za śmierć 3,5-letniego Bar 21.12.09, 16:57 powinno być prawo, które upoważnia każdego obywatela do obrony dziecka przed matką-koorwą w dowolny, dogodny dla obywatela sposób. Obrona konieczna to nie tylko obrona siebie przed napastnikiem. Dziecko powinno też mieć prawo do obrony, bo jest człowiekiem a nie własnością matki! Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l Kiedy wróci kara śmierci dla osobników postawio- 21.12.09, 15:21 nych całkowicie poza nawiasem człowieczeństwa? Kiedy skończymy z fałszywą politpoprawnością prowadzącą do degeneracji społeczeństw? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Kiedy wróci kara śmierci dla osobników postaw IP: *.as.kn.pl 21.12.09, 16:50 W pełni popieram! Nie jestem w stanie zrozumieć dlaczego takie bydle ma do końca życia być na garnuszku państwa czyli nas wszystkich kosztem mniejszych świadczeń dla naprawdę potrzebujących pomocy. Dla takiego zwyrodnialca ( dla "mamusi" z resztą też) strzykawka z trucizną i do widzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
road_66 A co na to Abp albo inny ks., może prymas? Otóż 21.12.09, 15:25 nie wszyscy powinni mieć dzieci. Aborcja i nauka o antykoncepcji powinna być dostępna powszechnie. To nie zmieni ludzi, ale zaoszczędzi bezsensownych i niepotrzebnych cierpień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: A co na to Abp albo inny ks., może prymas? Ot IP: *.isp.tvkg.net 20.01.10, 13:16 Prawo i wiedza do antykoncepcji jest powszechnie dostępna ale wiedzą o niej ci, którzy mają coś w głowie a nie tylko alkohol. Takie nawalone prostaki nie myślą jak chce im się bzykać o antykoncepcji ,o planowanym poczęciu, tylko o szybkim zaspokojeniu popędu.A co ma do tego biskup? proszę cię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Mason Re: Dożywocie i 15 lat za śmierć 3,5-letniego Bar IP: *.ciechpolfa.com 21.12.09, 15:25 Popieram, trzeba tępić takie geny. Zwykła swołocz.Szkoda tylko dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
azariasz-w Dożywocie i 15 lat za śmierć 3,5-letniego Bartka 21.12.09, 15:26 jakim potworem trzeba być, żeby zakatować trzylatka. a teraz jeszcze będziemy utrzymywać tego bydlaka w więzieniu gdzie będzie się skarżył, że ma za mało miejsca i mu mortadela nie smakuje. łańcuchy na nogi kilof do ręki i niech walczy w kopalni czy kamieniołomach, obóz pracy to i tak nadmiar dla niego. Odpowiedz Link Zgłoś
cf Dożywocie i 15 lat za śmierć 3,5-letniego Bartka 21.12.09, 15:36 NA POHYBEL! KU UCIESZE GAWIEDZI. BY ZYLO SIE LEPIEJ. Odpowiedz Link Zgłoś
szamilka81 Dożywocie i 15 lat za śmierć 3,5-letniego Bartka 21.12.09, 15:37 pamiętam jak w lato przeraziła mnie ta sprawa. Przeczytałam szokującą informację, że jedynym zdjęciem tego biednego maluszka było, to z autopsji. To dziecko nie miało ani jednego zdjęcia! Tak jakby nieistniało dla swoich "rodziców". Jeżeli te osoby można w ogóle tak nazwać... Przerażające!!! Odpowiedz Link Zgłoś
serce30 Dożywocie i 15 lat za śmierć 3,5-letniego Bartka 21.12.09, 15:38 To nie była matka,prawdziwa "matka" nie dopuściłaby do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
lalcisralci Dożywocie i 15 lat za śmierć 3,5-letniego Bartka 21.12.09, 15:44 straszne...jak to czytam to boli mnie cala dusza i wstydze sie ze jestem czlowiekiem...tak jak te 2 kreatury, ktore tez sie nazywa ``ludzmi``. Odpowiedz Link Zgłoś
enro_n Re: Dożywocie i 15 lat za śmierć 3,5-letniego Bar 21.12.09, 15:53 Nikt rozsądny nie nazywa ich ludźmi więc nie masz co się przejmować przynależnością do tego gatunku :) Odpowiedz Link Zgłoś
lempickabis Pozbawienie praw rodzicielskich 21.12.09, 15:45 powinno skutkować odebraniem praw do wszystkich posiadanych już dzieci i ewentualnych przyszłych dzieci. Może to spowodować, że takie "matki" nie będą rodzić w szpitalach, ale podejrzewam, że większość z nich i tak już tam nie rodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
hakdil Re: Pozbawienie praw rodzicielskich 21.12.09, 15:57 Boże....biedne dziecko....jaki koszmar musiało przechodzic...cierpiec...znikąd ratunku....ta kur....matka....brak słów...a tego dewianta na stryczek!!!mam jedynie nadzieje,ze wwiezeiniu zrobią mu taką jesień średniowiecza z dupy,że zdechnie z bólu ,tego mu życzę z całego serca.Bezbronne dziecko zakatowac tak strasznie!szok,brak słów!!! Odpowiedz Link Zgłoś