Dodaj do ulubionych

PLATF(ORMO) DLACZEGO SIĘ SPRZEDAŁAŚ ?!?!?

IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 07.02.04, 16:26
Nawet tak poczciwy facet jak Janek Rokita czy Donaldzik sprzedali się SLD?!!!
Czy dlatego, że - obok Unii Wolności - jest w waszych szeregach najwięcej (po
SLD) byłych aparatczyków? Czy dlatego, że Olechowski ciągnął w stronę, z
której wyrósł? Jestem zdruzgotana i niepocieszona. Wiązałam z wami duże
nadzieję, ale widzę, że "układ warszawski" dobrze się Wam przysłużył i
zasmakował. Zwyciężyła koncepcja Piskorskiego: nie ważne z kim, ważne żeby
była kasa bez patrzenia sobie na ręce. Tfe

Obserwuj wątek
    • Gość: Darek z UPR Głosujcie na Janusza Korwin-Mikkego !!! :):) IP: 62.233.155.* 07.02.04, 16:37
      Jolu Czy Ty niedzisz że tylko Janusz Korwin_Mikke jest człowiekiem
      nie "sprzedawalnym" Proszę zapoznaj się z pogladami JKM Pozdrawiam
      DArek
      Kiedyś gnałem jak opetany na spotkanie 3 wodzów PO do sali w gdyni.
      I co ? Spzredali się
    • captn.pimp Re: PLATF(ORMO) DLACZEGO SIĘ SPRZEDAŁAŚ ?!?!? 07.02.04, 16:42
      Ciekawe kiedy ludzie zrozumieją, że prawdziwą i jedyną w Polsce partią
      liberalną, centroprawicową stojącą po stronie społeczeństwa, a nie zabiegająca
      o własne interesy jest Unia Wolności. PO jest tylko partią karierowiczów i
      ludzi, którzy nie mieli odwagi stawić czoła wyborcom pod szyldem partii które
      kiedyś reprezentowali. Ten niby intelektualist Rokita który zmienia partie jak
      rękawiczki (Unia Demokratyczna wystąpił z UW wstąpił do SKL po to żeby być w
      PO) jest człowieczkiem o bardzo małym rozumku przy taki Geremku. PO zrobi
      wszystko żeby było przy władzy tak jak inne partie w Polsce, a układ
      warszawski to nie wyjątek we wrocławiu jest to samo tylko jeszcze nie jest o
      tym głośno.
      • Gość: darek z UPR Re: Ale się uśmiałem - UW - nie walczy o swoje ... IP: 62.233.155.* 07.02.04, 16:52
        interesy ... :):) boki zrywać :) a o czyje interesy walczy - no pewnie o
        interesy społeczeństwa - to tak samo jak wszyscy socjaliści - tez walczyli i
        dalej walczą o dobro społeczeńśtwa - bo oni wiedzą najlepiej co jest dobre dla
        społeczeństwa - Przecież taki wykłałcony facet jak prof. Gieremek wszystko wiem
        lepiej niż każdy z nas. O swoim życiu powinna decydowac jednostka. Takie
        poglądy głoszą tylko ugrupowania konserwatywno-liberalne np. UPR . I Ja się z
        nimi wpełni zgdzam.
        • captn.pimp Re: Ale się uśmiałem - UW - nie walczy o swoje .. 07.02.04, 17:02
          UPR partia z lekka stukniętego człowieka partią konserwatywno-liberalną
          ehieiheiheiheeiheiheiheih. To co ten człowieczek mówi to tylko hasła i nic
          więcej. Niech się zajmie jedzeniem PITów bo to mu lepiej wychodzi niż
          dotychczasowe starty w wyborach. Wystarczy juz nam ludzi niepoważnych w
          parlamencie.
          • Gość: darek z UPR Re: O Tych w UW o których tak mówiłeś też... IP: 62.233.155.* 07.02.04, 17:15
            przez długi okres mówili że są stukcięci. Stukcię ponieważ chcieli zmienić
            Socjalizm w wydaniu rosyjskim na socjalizm w wydaniu europejskim z centralnym
            sterowaniem z Brukseli. Korwin i ludzie o jego pogladach chcą od razu wyrzucić
            do lamusa ten "parszywy" ustrój jakim jest socjalizm w każdym, mniej lub
            bardziej cywilizowanym wydaniu. Oczywiście dla wielu ludzi to są poglądy nie do
            pogodzenie. Bo jakze to - żyć bez pomocy Paśńtwa które lepiej wie co dla mnie
            bedzie dobre i dlatego musi mi zabierać prawie 80 % ,moich dochódów . Gratuluję
            pogladów - ciekawe na kogo zwalą winnę ludzie w UW i PO gdy kraj i EU
            zbankrutuje. A to się stanie na 100 % To tylko kwestia czasu. Niestety
            • captn.pimp Re: O Tych w UW o których tak mówiłeś też... 07.02.04, 17:24
              Dupokracja o ile pamiętam tak chyba nazywa Korwin ustrój UE ehiehe. NIe musisz
              mi gratulować poglądów, bo wiem w co wierze i w kogo wierze, a ja Ci
              powtarzam, że Korwin to jest taki pajacyk polskiej sceny politycznej, których
              mamy już nadmiar. Co do pomocy państwa ludziom wolałbym żeby u nas był model
              amerykański, bo ja osoboście nie potrzebuje pomocy złodziei, niech mi tylko w
              niczym nie przeszkadzają, a ja sobie poradze. UPR jest partią, która nie ma
              żadnej mocy, aby cokolwiek zdziałać(przedewszystkim brak jakichkolwiek ludzi).
              • Gość: darek z UPR Re: Państwo ma Ci nie przeszkadzać ....masz rację. IP: 62.233.155.* 07.02.04, 17:38
                to samo mówi i pisze Korwin - trzeba go tylko poczytać. Teraz naprawdę
                gratuluje poglądów i zaprasz do zapoznania się z wolnorynkowymi ( najbardziej
                zbliżonymi do amerykańskich) poglądami UPR. to że teraz nic nie możemy zdziałać
                to nie znaczy że mamy przestać wierzyć w wolny rynek. To właśnie w Ameryce
                prawie 230 lat temu postawa konstytucja stawiajaca na wolność w przeciwieństwie
                do podgladów głoszonych w tym samym czasie przez rewolucjonistów Europeksich
                (cztaj francuskich) tj do równości .. te poglady w EU dominuja dalej. Dlatego
                Pańśtwo mam ciągle pomaga ponieważ pragnie coś zawsze wyrównywać. Najlepiej
                poziom życia. Oczywiście wyrównywanie następuje do dołu
        • sir_fred Re: Ale się uśmiałem - UW - nie walczy o swoje .. 09.02.04, 11:17
          > O swoim życiu powinna decydowac jednostka. Takie
          > poglądy głoszą tylko ugrupowania konserwatywno-liberalne np. UPR .

Teraz to ja się uśmiałem. Bo poglądy jak najbardziej słuszne, ale na pewno nie
          głoszą ich ugrupowania mające w nazwie "konserwatywne". Tylko ugrupowania po
          prostu LIBERALNE. UPR jest takie tylko w pomysłach na gospodarkę, ale w sferze
          światopoglądowej to kolejni piewcy tradycyjnych, konserwatywnych wartości - w
          Polskich realiach czyt. "o twoim życiu powinien decydować kościół katolicki".

W Polsce nie ma partii prawdziwie liberalnej.
    • es_wu Re: PLATF(ORMO) DLACZEGO SIĘ SPRZEDAŁAŚ ?!?!? 07.02.04, 16:47
      Gość portalu: Jola napisał(a):

> Nawet tak poczciwy facet jak Janek Rokita czy Donaldzik sprzedali się SLD?!!!
      >

Sorry, ale o co Ci chodzi? O ewentualne poparcie planu Hausnera? A co ma PO
      robić? Nie poprzeć? To będziemy mieli euro po 5,50 PLN i przekroczony poziom 60%
      zadłużenia. Wiesz co to by oznaczało? Jak dla mnie PO właśnie zachowuje się jak
      odpowiedzialna opozycja. Nie odrzuca wszystkiego co przedstawia Hausner, tylko
      rząda konkretów nad którymi można się zastanawiać.

Pozdrawiam,
      SW

• Gość: kazimierzp Re: PLATF(ORMO) DLACZEGO SIĘ SPRZEDAŁAŚ ?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.04, 00:02
        Teraz dopiero, a nie w komisji Rywina mozna pokazac rzeczywista troske o
        Polske. Wreszcie Platforma musi podejmowac trudne decyzje, a nie byc tylko w
        pozycji recenzenta. Zycze Polsce z calego serca aby podjela najlepsze decyzje.
        SLD - gdyby bylo cwane to pchalo by to wyborow 3 maja 04. Reformy i tak ktos
        musi zrobic. Wtedy robilaby te reformy nowa koalicja. Juz widze PiS jak
        dogaduje sie z PO w sprawie nowego rzadu, jak kokietuje PSL, LPR, a moze i
        Samoobrone. Moze ten rzad by powstal, moze przeglosowanoby reformy. Bardzo
        przykre reformy. Wtedy SLD - to ze wejdzie do Sejmu to niestety pewnik (a moze
        stety) bedzie moglo mowic ... (tak jak mowi PiS glosem Kaczynskiego).
        Gdyby Platforma poparla plan Hausnera i wprowadzono te trudne reformy to
        gospodarka polska nie zawalilaby sie, a to ze bedzie trudno opozycja bedzie
        mowila ze przez nieudolnosc rzadzacej SLD.
        Ciekawe jaki scenariusz nas czeka?
        • sir_fred Re: PLATF(ORMO) DLACZEGO SIĘ SPRZEDAŁAŚ ?!?!? 09.02.04, 11:33
          Dobrze myślisz.
          W PO zdają sobie sprawę, że jeśli wybory będą wcześniej, to na nich właśnie
          spadnie ciężar przeprowadzenia reformy finansów. O tyle trudniejszej, że już
          przy słabiutkiej złotówce - konsekwencji odrzucenia planu Hausnera. A przy
          prawdopodobnym układzie parlamentarnym porządzą nie dłużej niż 2 lata i odejdą
          w niesławie, jak UW w poprzedniej kadencji. W chwili obecnej pozowanie na
          twardych "antykomunistów" nic im nie da.
          Część SLD chętnie oddałaby władzę już w tym roku, byle po wejściu do UE - może
          na odchodnym załapią się na jakieś stanowiska. A potem po porażce POPISu wrócą
          jak to już bywało. Może trochę odmłodzeni, ale wrócą.
    • Gość: Paxon Re: PLATF(ORMO) DLACZEGO SIĘ SPRZEDAŁAŚ ?!?!? IP: *.cxt.pl / *.zlo.cxt.pl 08.02.04, 10:16
      Sprzedali się? ... Co to za retoryka? Czyli w imię negacji wszystkich
      propozycji SLD - tylko dlatego, że pochodzą od SLD - Euro ma dojść do 6 zł?
      Rozumiem, że własnie to masz na myśli.

Mam poglądy liberalne ale nie głosuje na UPR bo w polskich warunkach, będzie to
      zawsze głos stracony. UPR ze swoim programem jest skazana na bycie partia
      kanapową a JKM zawsze będzie postrzegany jako "ten zabawny gość z wczorajszego
      tokszoł..."
      • Gość: Sympatyk UPR Re: PLATF(ORMO) DLACZEGO SIĘ SPRZEDAŁAŚ ?!?!? IP: *.magma / *.magma-net.pl 08.02.04, 11:15
        Głos oddany na UPR nie jest stracony. Dodaje on sił tym co chcą przerwać
        karuzelę socjalistów rządzących naszym państwem którzy wybierają "przewodnią
        siłe partii" lub "trzecią drogę" . Te własnie idee zmuszają nasze
        władze "które lepeiej wiedzą czego ludzie pragną" aby nas łupić z podatków,
        tworzyć monstualne (16.500 ston ustaw w 2003 r.) niespójne i sprzeczne prawo
        którym do którego stosowania ciagle zwiększa się liczba urzędników. Juz nawet
        nie będę wspominał o zadłużąniu państwa które pratktycznie jest bankrutem.
        Nasze dzieci będą spłacały te długi.
        Dlatego trzeba głosowac na idee które odcinają rządzocych od koryta. Państwo
        nie może ingerowac w gospodarkę. Tylko prawdziwie wolny ka[pitalizm zapewni
        wszytskim miejsca pracy. No , prawie wzystkim co zawsze będzie instanie grupa
        ludzi (około2-4%) która i tak będzie "żyć pod mostem" z własnego wyboru.
        UPR jest aktualnie partią kanapową - to prawdą . Ale ma słuszne poglady. I
        dletgo trzeba na nia głosować. Każdy inny głos - gdy sie ma naprwdę
        konserwtywno-liberalne poglądy jest zmarnowany. Trzeba głsoowac i budować
        swiadomości swojego otoczenia.
    • narodoweodrodzeniepolski Re: PLATF(ORMO) DLACZEGO SIĘ SPRZEDAŁAŚ ?!?!? 08.02.04, 13:02
      Głównym zajęciem DEMOKRATÓW jest sprzedawanie się.

www.wroclaw.nop.org.pl
      • sir_fred Re: PLATF(ORMO) DLACZEGO SIĘ SPRZEDAŁAŚ ?!?!? 09.02.04, 11:39
        A narodowców - sodomia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka