Dodaj do ulubionych

Zima wróciła - komunikacyjny paraliż na Dolnym ...

28.01.10, 10:33
Opady śniegu, zapowiadane przez meteo od kilku dni, zaskoczyły
służby. Ale o ósmej z minutami już widać próby odśnieżania- w
centrum Wrocławia
Obserwuj wątek
    • Gość: popek Re: Zima wróciła - komunikacyjny paraliż na Dolny IP: *.static.tvk.wroc.pl 28.01.10, 10:40
      zwrotnica zamarzła dobre sobei a co miasta jzu nie stac na ogrzewanie
      zwrotnic,kilkanascie dni temu tez tramwaje sie wykolejały bo zwrotnice przez
      sobote i nd wogóle nie były podgrzewane !!! miasto oszczednosci wprowadziło
      • Gość: melek Re: Zima wróciła - komunikacyjny paraliż na Dolny IP: *.e-wro.net.pl 28.01.10, 11:01
        > zwrotnica zamarzła dobre sobei a co miasta jzu nie stac na ogrzewanie
        > zwrotnic,kilkanascie dni temu tez tramwaje sie wykolejały bo zwrotnice przez
        > sobote i nd wogóle nie były podgrzewane !!! miasto oszczednosci wprowadziło

Z powodu stadionu bedziemy dwadziescia lat oszczedzać na bezpieczeństwie.
        • Gość: zen Re: Zima wróciła - komunikacyjny paraliż na Dolny IP: *.212.114.205.202.ip-pool.NEFkom.net 28.01.10, 18:44
          Gdyby nie Euro i stadion to dalej nic by się nie działo, ani obwodnicy, ani
          dróg, ani inwestycji. Trzeba myśleć! Dla takich osób to nawet mercedes z
          kierowcą byłoby mało, bo dlaczego nie ma szampana w środku... itd...
          • Gość: blecharz Re: Zima wróciła - komunikacyjny paraliż na Dolny IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.01.10, 19:48
            trzebnica + obwodnica = euro ?
    • Gość: xmen Re: Zima wróciła - komunikacyjny paraliż na Dolny IP: 188.33.72.* 28.01.10, 10:43
      heheheh czyli standard!Pewnie nikt o niczym nie mówił i ZIMA ZNÓW
      ZASKOCZYŁA DROGOWCÓW. dramat buuuu......
      • Gość: asd Re: Zima wróciła - komunikacyjny paraliż na Dolny IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.01.10, 14:25
        Ten slogan ma juz dłuuuuga brodę. A zima zaskoczyła kierowców, Legnicka
        zakorkowana razem z pługami, ludzie we Wrocławiu nie potrafia jezdzić w
        warunkach zimowych i efektem jest totalnie zakorkowane miasto.
        • prawdziwy-ghostdog Re: Zima wróciła - komunikacyjny paraliż na Dolny 28.01.10, 17:07
          We wrocławiu ludzie nie tylko nie potrafią jeździć, ale także
          wpychaja sie na siłe blokując innym przejazd, do tego jeszcze źle
          działajaca sygnalizacją i efekt jaki jest każdy widzi.
    • Gość: Ada Re: Zima wróciła - komunikacyjny paraliż na Dolny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.10, 10:48
      Nie wiem czy zaskoczyła, na mojej trasie było odśnieżone. Drogi nie były czarne,
      ale całkiem przyzwoite jak na te warunki. Dodam, że odśnieżając rano samochód,
      po odśnieżeniu jednej połowy, ta którą odśnieżyłam wcześniej była już biała.
    • Gość: andrzej 40 minut czekania na petli Krzyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.10, 10:50
      40 minut czekania na petli Krzyki.
      Po 40 minutach przyjeżdża... 9.
      Nikt nie wie gdzie jedzie.
      Pod Arkadami motorniczy mówi: "na razie jedziemy prosto".
      I co sie stało: spadło W STYCZNIU PARE CM SNIEGU. Sensacja, prawda?

W tym tygodnu utkwiłem również na pl. Grunwaldzkim. Bo 2 jechała... na Sępolno.

KUR..A!!!! Co to ma być???
      • Gość: Andrzej Re: 40 minut czekania na petli Krzyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.10, 10:52
        A, i jeszcze jedno. Po 40 minutach czekania w tramwaju zimno jak w psiarni...
      • Gość: melek Re: 40 minut czekania na petli Krzyki IP: *.e-wro.net.pl 28.01.10, 11:02
        > 40 minut czekania na petli Krzyki.
        > Po 40 minutach przyjeżdża... 9.
        > Nikt nie wie gdzie jedzie.
        > Pod Arkadami motorniczy mówi: "na razie jedziemy prosto".
        > I co sie stało: spadło W STYCZNIU PARE CM SNIEGU. Sensacja, prawda?
        >
        > W tym tygodnu utkwiłem również na pl. Grunwaldzkim. Bo 2 jechała... na Sępolno.
        >
        > KUR..A!!!! Co to ma być???

Lubisz piłkę nozną ? Jak tak to zmilcz.
        • Gość: katatymia Re: 40 minut czekania na petli Krzyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.10, 14:46
          Tak działa wasze Miasto rządzone przez fanów futbolu. Na zakup akcji WKS śląsk Wrocław wydał tyle samo co na odśnieżanie w tym roku
          • Gość: zen Re: 40 minut czekania na petli Krzyki IP: *.212.114.205.202.ip-pool.NEFkom.net 28.01.10, 18:39
            Ty chyba nie zdajesz sobie sprawy co to jest budżet i jak jest uchwalany. Jak
            Tobie spali się mieszkanie to kupisz nowy telewizor?? No raczej nie. Ciesz się,
            że są pieniądze na odśnieżanie, bo w głowie Ci się nie mieści jak ogromne są to
            koszty. Idź sam odśnieżaj jak Ci źle!
            • Gość: katatymia Re: 40 minut czekania na petli Krzyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.10, 19:51
              budżet - no cóż - w pozycji zimowe utrzymanie dróg - wrocław 16 milionów złotych, zakup akcji WKS Śląsk - 14 milionów złotych. W budżecie Warszawy - zimowe utrzymanie dróg - 112 milionów, drugiej pozycji brak
              • Gość: Łoś_bimbacz nie ma ważniejszej POtrzeby niż piłka nozna! IP: *.ip.netia.com.pl 29.01.10, 00:33
                Sternik rzekł, że nie ważniejszych potrzeb i marzeń dla wrocławian
                niż piłka nożna! Nie zaPOminajcie o tym dogmacie:))

>zakup akcji WKS Śląsk - 14 milionów złotych

oraz inne krypto-dotacje dla kopaczy, "reklama" wodociągów, mpk oraz
                kwiatek: przetarg na 'PRomocja miasta Wrocławia w rozgrywkach
                ekstraligi kopaczy" za około 3 miliony:))
                A kopacze, to teraz trenują? możeby odśnieżaliby w podzięce za te
                wszystkie dotacje, Wrocław mógłby ogłosić, że ma najlepiej
                opłacanych odśniezaczy w Galaktyce i znowu Piersi w Świecie:))
      • Gość: ... Re: 40 minut czekania na petli Krzyki IP: *.lanet.net.pl 28.01.10, 12:20
        Rosyjska ruletka. ;) Przyjedzie, nie przyjedzie, pojedzie, nie pojedzie... W
        tajdze żyjemy, czy, w cywilizowanym zdawałoby się, mieście?

Pługi odśnieżają nie wiadomo co, bo raczej nie ulice.

Dlaczego nie solą dróg, zanim zacznie sypać? Przecież to nie te czasy, że nie
        mieli dostępu do prognoz, dziś ma każdy. Jakby wysolili tuż przed opadami,
        roboty mieliby o wiele mniej.
      • prawdziwy-ghostdog Re: 40 minut czekania na petli Krzyki 28.01.10, 17:09
        a gdzie ty masz 9 na krzykach?
    • Gość: wrocławianin Re: Zima wróciła - komunikacyjny paraliż na Dolny IP: 156.17.44.* 28.01.10, 10:53
      P. Mazur się zapewne dni pomyliły (musi to, jak zwykle sprawdzić) - ok. 1:15
      wracałem taksówką spod Astry na ul. Bujwida, czyli kawał drogi, a na trasie 0
      (ZERO) pługów, solarek, piaskarek. Taksówkarz mówił, że widział 1 (jeden) pług
      jak z podniesionym lemieszem mknął ul. Powstańców Śląskich. I gdzie tu
      wiarygodność pani (niedo)rzecznik?
      • Gość: gaax Również przejeżdżałem przez miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.10, 11:07
        W nocy. Trasa na Warszawę - od Korony, przez Kromera i Mosty Warszawskie nie
        skażona pługiem.
        • Gość: Sertom Re: Również przejeżdżałem przez miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.10, 11:54
          Są kraje bogatsze od Polski gdzie snieg pada w ilosci 30-50cm co dziesieć dni i
          nikt nie lamentuja tak jak w Polsce.Odsnieza sie dopiero kiedy przestanie
          padać.A u nas spadnie 10cm i każdy chciałby mieć odsnieżone na
          bierząco.Proponuje cały budżet miasta przeznaczyć na akcje zima.Zakupić 1000
          pługopiaskarek,na każdą ulicę jedna.Zatrudnić kierowców pracujących po 24 godz
          na dobę i jeszcze 6000tys osób na chodniki,przejscia dla pieszych,przystanki
          itp.W zwiazku z pracą w trudnych warunkach wynagradzać ich na poziomie 4000tys
          miesiecznie.Więć nie budujmy i nie remontujmy nic w mieście całą kasę
          przeznaczmy na zimę i większość będzie zadowolona.Ale garantuję że za jakiś czas
          wszyscy będą woleli jeżdzić po śniegu i lodzie w zimie niż po dziurach w lecie
          których nie będzie można załatac z powodu przeznaczenia budżetu tylko na zime.
          • Gość: ... Re: Również przejeżdżałem przez miasto IP: *.lanet.net.pl 28.01.10, 12:23
            Do odśnieżania chodników, bocznych uliczek, parkingów i alejek parkowych nie
            trzeba zatrudniać nikogo. Wystarczy więźniów pogonić, niech zrobią coś
            pożytecznego, zamiast siedzieć za nasze pieniądze z nosem w internecie.
            • Gość: Neo[EZN] Hehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.10, 12:43
              A tych więźnów to ktoś musi dowieźć na miejsce pracy, pilnować i
              wyżywić :) Obawiam się, że to nie jest zbyt rozsądne i tanie
              rozwiązanie.
              • Gość: gad Re: Hehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.10, 16:39
                Pomijając zawiśc daje się odczuć totalna nieznajomośc raliów. "Więźniowie z nosem w
                internecie buahahaha

"Wybij klape niech gad ci interneta zajedzie" o Matkooo

Jak tak zazdroscisz to sie udaj na finansowane przez panstwo sesje internetowe
                do pudła zaraz zmadrzejesz
          • Gość: wrocławianin Re: Również przejeżdżałem przez miasto IP: 156.17.44.* 28.01.10, 12:23
            Szanowny Rzeczniku Rzeczniczki, nie masz racji, ponieważ istota walki ze
            śniegiem tkwi przede wszystkim w organizacji pracy służb odśnieżających, a nie
            zwiększania nakładów. A że trzymasz stronę miasta, to się nie dziwię: zawsze był
            dylemat być czy mieć.,..
          • pit_sam_pras Re: Również przejeżdżałem przez miasto 28.01.10, 13:08
            6mln osob do odsniezania chodnikow??? 4mln zlotych wynagrodzenia na osobe
            miesiecznie? zagalopowales sie chlopie, zagalopowales.
      • almac Re: Zima wróciła - komunikacyjny paraliż na Dolny 28.01.10, 13:05
        Jakoś koło 1 w nocy widziałem pług na Kozanowie :)
    • Gość: gaax ZIma wróciła? A jak było minus 20, to lato było? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.10, 11:10
      Co to za idiotyczny tytuł. Kilka dni temu było -20 stopni, a Wy piszecie że zima
      wróciła. A wcześniej to zimy nie było? Była i to jeszcze gorsza. Śnieg się
      odgarnie i po problemie, ale cieplej się nie zrobi. To, że nasze służby działają
      jak działają to już wina zleceniodawców, czyli miasta.
      • Gość: gaax A co z wywozem śniegu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.10, 11:11
        Miasto podpisało jakąś dodatkową umowę, czy założyło że śniegu już w tym roku
        nie będzie? I co, znowu będzie zabawa w kotka i myszkę? Drogowcy śnieg na
        chodniki, parkujący kierowcy śnieg na ulicę a piesi niech sobie skaczą przez to
        wszystko.
      • mlodywroclaw.pl Re: ZIma wróciła? A jak było minus 20, to lato by 28.01.10, 11:40
        Dokładnie tak! Jak zobaczyłem ten tytuł nie wiedziałem, czy śmiać
        się, czy płakać nad stanem naszego lokalnego dziennikarstwa.
    • Gość: ja Re: Zima wróciła - komunikacyjny paraliż na Dolny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.10, 11:21
      Jak zwykle pani Mazur pierdzieli bez sensu i najzwyczajniej lżę - w nocy po
      Wrocławiu nie jeździły pługi i nie odśnieżały. Kręciłem sie po Wrocławiu miedzy
      północą i 2 w nocy. Zero czegokolwiek.
      No cóż, nie potrzeba Bundeswehry, nas załatwi -4.
      • Gość: Neo[EZN] Re: Zima wróciła - komunikacyjny paraliż na Dolny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.10, 12:40
        To dziwne bo ja widziałem na pl. Legionów i na Powstańców Śląskich -
        już po 23:00. Pewnie żyjesz w innym wymiarze czasoprzestrzennym.
    • Gość: Zal Re: Zima wróciła - komunikacyjny paraliż na Dolny IP: *.t16.ds.pwr.wroc.pl 28.01.10, 11:38
      Dość niedawno napadało tyle śniegu, ale widzę, że ludzie już zdążyli zapomnieć,
      jak się wtedy jeździ. Szkoda gadać.
    • swistak57 Zima wróciła - komunikacyjny paraliż na Dolnym ... 28.01.10, 11:52
      35 pługów ???!!!!! na tak duże miasto jak Wrocław. To jakaś kpina
      • Gość: z ukosa Ile byloby plugow za jedna fontanne? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.01.10, 12:10
      • Gość: ... Re: Zima wróciła - komunikacyjny paraliż na Dolny IP: *.lanet.net.pl 28.01.10, 12:25
        100 by się przydało. I sporo małych traktorków.
      • Gość: kaczor Re: Zima wróciła - komunikacyjny paraliż na Dolny IP: 77.255.92.* 28.01.10, 12:40
        10cm śniegu i katastrofa komunikacyjna. Jak widzę pseudo kierowców, którzy
        przyoszczędzili na dobrych oponach (ruszają ze świateł, jak auto przed nimi
        odjedzie na 50m) to wszystko jest dla mnie jasne. To nie jest wina braku
        pługów/piaskarek, tylko tych śmiesznych ludków, dla których trochę śniegu
        oznacza jazdę 5km/h. Jak jest sucho to niektórzy pajace zapitalają 100km/h od
        świateł do świateł (czym zresztą też powodują korki). Zima weryfikuje ich
        umiejętności (lekki poślizg i mokro w gaciach), wystarczy ociupinka śniegu i
        jeżdżą jak pipki. Z Borowskiej na Żmigrodzką jechałem dzisiaj 2 godziny, średnia
        prędkość gdzieś ~2 kmh. Ludzie ogarnijta się!!
        • Gość: dabu Re: Zima wróciła - komunikacyjny paraliż na Dolny IP: 90.156.117.* 28.01.10, 15:02
          czyli z Borowskiej na Żmigrodzką są 4 kilometry? Ciekawe bardzo, bo mi
          sie zdaje że co najmniej 10
      • Gość: marze_na Re: Zima wróciła - komunikacyjny paraliż na Dolny IP: *.217.146.194.generacja.pl 28.01.10, 21:14
        W Warszawie dla przykładu zakontraktowanych jest 170 pługopiaskarek.
        Jak to się ma do naszych 35ciu?
    • redaktorpajacewicz Nam nie trzeba Bundeswehry ... 28.01.10, 12:28
      wystarczy Dutkiewicz i minus cztery...

Grunt że mamy wystylizowane kubły na śmieci w centrum!, krasnoludki
      rozsiane tu i tam!, fontannę!, wkrótce zalęgną się tfu-tfu "artyści"
      w bunkrze na pl.Strzegomskim co pochłonie 300-400 tys jak zapowiadało
      "Słońce Wrocławia" i wiele wiele innych pierdół...a zwrotnice? phee
      kto by się tym przejmował..CZy taka firma jak MPK nie może oddelegować jednego człowieczka w aucie który krążyłby po mieście i
      dbał o stan zwrotnic?przesmarowywał?odczyszczał? spryskał WD 40
      heheh?
    • Gość: Neo[EZN] Ręce opadają jak się czyta takie komentarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.10, 12:38
      Akurat jak tylko śnieg zaczął sypać to na ulicach można było zobaczyć
      pojazdy odśnieżające jezdnie. Widziałem i po 23 i po północy - trzeba
      było ruszyć dupę poza swój pokój to byś widział że jednak coś się w tej
      kwestii działo w nocy i nie pisał takich dyrdymałów.
    • dott84 Drogowcy nie oglądają Pogody? 28.01.10, 13:03
      Od kilku dni we wszystkich serwisach pogodowych mówili o ociepleniu i
      większych opadach śniegu. Jak widać drogowcy nie oglądają pogody ;)

Po za Wrocławiem droga nr. 8 na Kłodzko jest odśnieżona tylko gdzieniegdzie
      wiatr wdmuchuje śnieg z pobocza na drogę i trzeba zwolnić.

Ma ktoś informacje czy tramwaj, który wypadł z szyn przy skrzyżowaniu
      Powstańców Śląskich z Hallera jest już usunięty?
      Bo nie wiem, czy wracać tamtędy do domu :P
      • Gość: kamillo To nie pogoda, to narzekania Polaków :/ IP: *.212.114.205.202.ip-pool.NEFkom.net 28.01.10, 18:37
        Wszyscy tylko narzekają i narzekają. Spadło 2 cm śniegu i już panika, narzekanie
        że nie odśnieżone. Jestem aktualnie w Niemczech i tu też pada śnieg. W nocy
        napadało ze 3-4 cm. Pługi tu jeżdżą tylko po autostradzie, bo na tak mały śnieg
        nie opłaca im się na miasto wysyłać pługów często. Na ulicach normalnie leży
        śnieg rozjeżdżany przez samochody i tyle. Chodniki są nieodśnieżone - tylko przy
        budynkach. A u nas ciągle NARZEKANIE I NARZEKANIE!!! Czy Polacy nie umieją robić
        nic innego???!!!
        • dott84 Re: To nie pogoda, to narzekania Polaków :/ 29.01.10, 10:29
          Niestety nie umieją. Mi tam śnieg nie przeszkadza o ile nie muszę odśnieżać
          przed garażem ;)

Polakowi to nigdy nikt nie dogodzi, jedni skarżą się,że chodniki nie odśnieżane
          a inni skarżą się, że chodniki odśnieżane są w nocy i zakłócają ciszę nocną... i
          weź takim ludziom dogódź. Nieodśnieżone - źle, odśnieżone - też źle...
    • pssz Za parę dni będą mrozy 28.01.10, 13:15
      Meteo informuje o tym od kilku dni. Czy drogowcy będą zaskoczeni?
    • Gość: driver Kierowcy do szkół jazdy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.10, 15:01
      Bo załamać się można widząc kto ijak jeździ, tańczy, wpada do rowów i powoduje
      korki. Nie ma nawierzchni ani warunków zimowych w których jazda byłaby
      niebezpieczna czy niemożliwa (oprócz zaspy 0,5metra). Po szklance, gołoledzi,
      lodzie i śniegu można jechac bezpiecznie tylko trzeba wiedzieć jak. To powinni
      właśnie wpajac tym co nie maja pojecia
      • Gość: Gienek Dokupic 50 pługopiaskarek zamiast autobusu IP: *.as.kn.pl 28.01.10, 15:26
        Dokupic 50 pługopiaskarek,zatrudnic ludzi bo jest duze bezrobocie i
        po temacie.Niech hulaja nonstop po całej aklomeracji.
    • Gość: SamuLUB Halo, styczeń jest! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.10, 15:47
      poza tym mam to gdzieś. Ja sobie radzę (jak zawsze), nie narzekam, innych mam gdzieś.
    • Gość: Józef do pssz IP: *.217.146.194.generacja.pl 28.01.10, 17:08
      Co za wyświechtane slogany - "zima zaskoczyła drogowców", może pomyśl trochę ilu
      ludzi i sprzętu musiałoby być na ulicy aby była ona cały czas czarna, ja nie
      jestem drogowcem, około drugiej w nocy widziadłem pług jeżdżący w okolicach
      ulicy Słowiańskiej. Przestańcie wreszcie pisać ten głupi slogan, a może sam weź
      sobie łopatę i zobacz jak się odśnieża. Co za ludzie.
      • pssz Re: do pssz 28.01.10, 17:48
        Może gdzieś jeździł jakiś pług ale ja widziałem nieodśnieżone ulice,
        np Piotra Skargi, nieodśnieżone chodniki- pojazd odśnieżający
        pojawił się dużo później. Wygląda, jakby służby zaczęły działać o
        kilka godzin za późno. To samo dotyczy dozorców. Dlaczego chodniki
        nie były odśnieżone ok dziewiątej?
        Gdy meteo zapowiada coś z kilkudniowym wyprzedzeniem, to można być
        przygotowanym i 'nie dać się zaskoczyć', np opadami.
        A co do wzięcia łopaty i odśnieżania, to będąc w wojsku
        naodśnieżałem się dosyć.
    • hz7896 Zima wróciła - komunikacyjny paraliż na Dolnym ... 28.01.10, 18:11
      Niestety ale to co się dzieje na ulicach Wrocławia to po prostu
      żenada, w mojej wsi gdzie mieszkam kółko rolnicze do walki ze
      śniegiem wystawiło jeden traktor z doczepianym pługiem i
      rozrzutnikiem do nawozów rozsiewającym sól, efekt- dzisiaj o 6,30
      asfalcik prawie czarny, wszystko przejezdne brak problemów aż do
      dojazdu do Wrocławia. Tu zimowy paraliż, totalny bałagan i
      zaskoczenie.
      A może wystarczyłoby żeby ktoś zgodnie z prognozami (tak jak nasz
      sołtys)odpalił kilka pługów i wysłał wczesnym rankiem na drogi, a
      nie czekał aż samochody same to rozjezdzą.
      Postanowiłem że w końcu przemelduję się na wieś i tu będe płacił
      podatki bo wygląda na to że sołtys z wójtem efektywniej wykorzystują
      moje pieniądze.
      • Gość: Leo Re: Zima wróciła - komunikacyjny paraliż na Dolny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 08:28
        Tak, porównuj niewielką wieś z dużym Wrocławiem który ma kilkadziesiąt kilometrów dróg więcej.
    • Gość: kp Dolnośląskie drogi dzisiaj - żenada IP: *.chello.pl 28.01.10, 22:36
      Miałem dzisiaj (nie)przyjemność pojeździć od samego rana w okolicach
      Bolesławca, Zgorzelca (Dolnośląskie) oraz Żar i Żagania (Lubuskie).
      I wiem jedno, że te wszystkie tłumaczenia że to tylko wina pogody,
      bo śnieg spadł i tak zimą bywa do mnie nie trafiają, bo jakimś
      dziwnym trafem wraz z tabliczką graniczną województw ta sama droga
      wojewódzka potrafi przeistoczyć się z prawie nieprzejezdnej i
      zaśnieżonej do granic możliwości w czyściutką czarną gdzie można
      normalnie jeździć. To jest tylko i wyłącznie wina naszych
      dolnośląskich drogowców!!! Okolice Bolesławca i Zgorzelca to był
      horror, podczas gdy w lubuskich wioskach co kawałek kursował jakiś
      ciągnik z pługiem na bieżąco usuwając zaspy i jeździło się naprawdę
      elegancko - wojewódzkie drogi były lepiej utrzymane niż nasza A-4, a
      o samym Wrocławiu nie wspomnę. A śnieg i wiatr był wszędzie taki
      sam. Nie pierwszy raz widzę taką różnicę w utrzymaniu dróg w
      zależności od tego jaki oddział nią zarządza i proponuję się sprawie
      lepiej przyjrzeć, bo ktoś tu próbuje w naszym regionie oszczędzać
      nie tam gdzie się powinno. A tu chodzi przecież o nasze
      bezpieczeństwo!
      • Gość: kp Re: Dolnośląskie drogi dzisiaj - żenada IP: *.chello.pl 28.01.10, 22:52
        Aha, jeszcze jako dowód mam nagrane kilkusekundowe filmiki komórką z
        dwóch oddalonych o kilka km odcinków tej samej drogi wojewódzkiej nr
        296. Pierwszy z okolic Ruszowa jeszcze w dolnośląskiem, a drugi koło
        Iłowy, już w lubuskiem. Ten widok mówi wszystko o tym po czyjej
        stronie leży wina. Jak ktoś mógłby zrobić z tych filmików użytek to
        mogę jutro przesłać.
    • dranturbogts Zima wróciła - komunikacyjny paraliż na Dolnym ... 29.01.10, 09:51
      Wczoraj tj. w czwartek ok. 17-18 na Krzywoustego koło Korony w strone Psiego
      Pola była totalna makabra, szklanka, nie dało się jechać szybciej niż 60, ZERO
      SOLI. Podobnie na Brucknera i Kiełczowskiej, a podejrzewam że chyba wszędzie
      poza centrum.
    • Gość: Wrocławianin Jak zwykle Wrocław przypomina pipidówę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.10, 16:09
      właśnie przejechałem się do Jeleniej Góry i co? Tylko wyjazd z Wrocławia przypominał miejscami lodowisko, o zwałach śniegu nieodgarniętych przez żadne służby nie wspomnę. Za to cała droga na dystansie ponad 100 km czarna, odśnieżona, posypana - jakoś można. Czyli tym razem 0:1 dla tzw. prowincji. Stolica Dolnego Śląska może powoli zmieniać szyld na stolicę nieudolności.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka