amlj 31.01.10, 17:09 Gdzie mogę wykonać dziecku badanie na pasożyty? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kinder0610 Re: badanie na pasożyty- Wrocław 03.02.10, 10:21 Możesz zrobić np w sanepidzie na składowej Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: badanie na pasożyty- Wrocław 03.02.10, 11:58 Najlepsze laboratorium (najbardziej wiarygodne wyniki) to laboratorium polecane na wielu forach i sprawdzone osobiście :) na Staffa 6 u p. Ryszarda Adamskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kinder0610 Re: badanie na pasożyty- Wrocław 03.02.10, 12:13 Absolutnie nie Staffa. Tam wszystkim wychodzi lamblia - chyba nie zachowują odpowiedniej czystości. Jeszcze jest dobre laboratorium na Ołtaszynie - podam namiar jak będziesz chiała, bo teraz nie mam. Staffa omijaj szerokim łukiem. Badałam w sanepidzie i na Oltaszynie i w Diagnostyce. Staffa to wyrzucone pieniądze na badanie i nie potrzebne leczenie - badaj się wszędzie tylko nie tam. Odpowiedz Link Zgłoś
kinder0610 Re: badanie na pasożyty- Wrocław 03.02.10, 12:32 a co do Staffa to jak dobrze poszukasz to znajdziesz masę negatywnych opinii a pozytywne wystawiają ciągle te same osoby:?) Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: badanie na pasożyty- Wrocław 13.02.10, 01:47 Robiłam młodej badania na staffa kilkakrotnie - nigdy nie wykryto tam lamblii. owsiki owszem, ale to było i gołym okiem widoczne ;) jesli są lamblie, to wychodzą - w innych labach wykrywalność jest słaba, bo tak badają :( Odpowiedz Link Zgłoś
kasinka75 Re: badanie na pasożyty- Wrocław-do kinder0610 16.02.10, 08:46 Czy możesz podac mi namiary na to lab na Ołtaszynie? Dzięki z góry Odpowiedz Link Zgłoś
kinder0610 Re: badanie na pasożyty- Wrocław-do kinder0610 16.02.10, 15:23 Robiłam badania w laboratorium ul. Filipowicza 8 tel. 71 373 04 81, 368 10 38. Pani jest bardzo sympatyczna przeprowadza wcześniej dokładny wywiad. Polecam to laboratorium. Robiłam też na Składowej w Sanepidzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasinka75 Re: badanie na pasożyty- Wrocław 16.02.10, 08:48 A czy ktoś robił badania w lab w Mediconcepcie na Krzyckiej? Mam tam rzut beretem-często robiłam badania moczu lub krwi ale nie wiem jak jest z badaniami na pasożyty.. Odpowiedz Link Zgłoś
zlobko-przedszkole-wroclaw Re: badanie na pasożyty- Wrocław 16.02.10, 22:22 kasinka75 napisała: > A czy ktoś robił badania w lab w Mediconcepcie na Krzyckiej? Mam tam rzut > beretem-często robiłam badania moczu lub krwi ale nie wiem jak jest z badaniami > na pasożyty.. w mediconcepcie twierdzą,że NIGDY nie mieli przypadku lambliozy. Jesli wiec zalezy ci, zeby nie miec lamblii, to zrób tam - sukces murowany :) Odpowiedz Link Zgłoś
doroszka Re: badanie na pasożyty- Wrocław 18.02.10, 22:43 Najbardziej solidne badanie na lamblie to badanie mikroskopowe. Rok temu po 2-tyg pobycie mojego dziecka na gastroenterologii wkurzyłam sie porządnie, znalazłam namiar, wysłałam próbki do Feliksa i wyszły lamblie!!! Jednoczesnie ani w Diagnostyce, ani w labie w Korczaku testem Elisa nie wyszły. www.laboratoriumfelix.com/analizy.html Wtedy wyleczyłam. Teraz po roku mamy nawrót lamblii. Ale chyba coś jeszcze oprócz lamblii :( a więc chętnie się dowiem, gdzie się robi DOBRE badania na inne pasożyty.... Staffa odradzam. Tam 70% wyników to lamblie (statystyki mocnoooo w górę). W szpitalach by się z tego labu śmiali, gdyby nie to, że nie ma się z czego śmiać, bo duuuża część badań zupełnie nie trafiona, a rodzice przychodzą z wynikiem i naciskają, żeby leczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia_agusia Re: badanie na pasożyty- Wrocław 22.03.10, 22:24 Nie polecam dr Adamskiego, oszust!!! u niego wszystkim wychodzą lamblie, moja siostrzenica dzięki niemu mało się nie wykonczyła, brała kilka kuracji na lamblie bardzo silnych bo cały czas wychodziły w kale, dziecko w kiepskim stanie trafiło do szpitala na badanie treści żołądka - lamblii nie stwierdzono co więcej lekarz powiedział że z badania wychodzi że nigdy nie było. Bardzo wiarygodne badanie można zrobić w sanepidzie na Składowej metodą immunoenzymatyczną - bardzo skuteczne. Mojej córce u Adamskiego też wyszły, natomiast w dwóch innych badaniach wykluczono. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_anita Re: badanie na pasożyty- Wrocław 05.05.10, 14:12 ja sprawdzam glisty i lamblie u moich maluchów biorezonansem we Wrocku, wynik od razu i jestem zadowolona z metody. Badanie trwa chwilę i nie trzeba łapać i polować na kupki. Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: badanie na pasożyty- Wrocław 05.05.10, 23:32 mama_anita, a gdzie robiłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
mama_anita Re: badanie na pasożyty- Wrocław 06.05.10, 12:19 ul. Pilczycka 142, gabinet biorezonansu Bio-Life, robiłam glisty, owsiki, lamblie, chlamydie i inne bakterie, mały gabinet, ale profesjonalnie Odpowiedz Link Zgłoś
mama_anita Re: badanie na pasożyty- Wrocław 06.05.10, 12:25 gabinet biorezonansu Bio-Life, ul. Pilczycka, mały ale progesjonalnie, badałam lamlie, glisty, owsiki, candidę, chlamydię , gronkowca i zestaw innych bakterii Odpowiedz Link Zgłoś
julitta81 Re: badanie na pasożyty- Wrocław 09.05.10, 01:08 Czy znasz lekarza, który na podstawie wyników biorezonansu prowadzi leczenie? Jeżeli tak, poproszę namiary na priv. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_anita Re: badanie na pasożyty- Wrocław 10.05.10, 11:09 ja leczyłam swojego malucha z chlamydii w Bio-Life tam, gdzie robiłam testy na pasożyty. Skończyliśmy w marcu, do dzisiaj nie choruje. Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: badanie na pasożyty- Wrocław 09.05.10, 23:57 A ile płaciłaś za całość? Robiłąś tylko pod kątem pasożytów,grzybów, bakterii czy badałaś też cały organizm (wszystkie narządy i układy) pod kątem innych chorób? Odpowiedz Link Zgłoś
mama_anita Re: badanie na pasożyty- Wrocław 10.05.10, 11:15 sprawdzanie pasożytów- 100zł., jedna terapia likwidująca 60 zł., u mojego malucha skończyło sie na 4 zabiegach, do tej pory nie ma objawów, sprawdzaliśmy pasożyty ogólnie, nie ze strony poszczególnych układów. Odpowiedz Link Zgłoś
anet01 Re: badanie na pasożyty- Wrocław 10.05.10, 14:45 mama_anita Jak oni to sprawdzaja?wyszły wam jakies pasozyty? czy to nie jest tylko zwykłe naciagnie na kase? Pytam bo moze sie skusze!! Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: badanie na pasożyty- Wrocław 11.05.10, 18:11 To ja polecam sprawdzony biorezonans w Przychodni Proximum przy ul. Żelaznej 34. Mozna poczytać na stronce internetowej biovision.pl. Koszt badania wszystkich pasożytów, alergenów, bakterii i grzybów 100zł, natomiast badanie dodatkowo całego organizmu pod kątem chorób 150zł. Odpowiedz Link Zgłoś
anet01 Re: badanie na pasożyty- Wrocław 12.05.10, 14:15 Jak wyglada takie badanie pod katem wszystkich chorób? Odpowiedz Link Zgłoś
anet01 Re: badanie na pasożyty- Wrocław 12.05.10, 14:42 a jakies konkretne przykłady?stwierdzono cos u was? Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: badanie na pasożyty- Wrocław 13.05.10, 15:11 Poczytaj sobie na tej stronie: www.biovision.pl/ Po lewej stronie jest zakładka "jak to działa", "zalety". U mnie biorezonans wykrył m.in. boreliozę i wreszcie po 5 latach wedrówek po lekarzach dowiedziałam się, co mi jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: badanie na pasożyty- Wrocław 13.05.10, 15:14 W skrócie chodzi o to, że zczytywane jest pole magnetyczne (tak jak przy rezonansie magnetycznym) ze wszystkich narządów. To takie skanowanie na poziomie komórkowym. Możesz zadzwonić pod podany na stronie nr tel i spytać o szczegóły :) Odpowiedz Link Zgłoś
anet01 Re: badanie na pasożyty- Wrocław 13.05.10, 21:46 Dobrali Ci tam odpowiednie leczenie?gdzie to jest tam gdzie dentysta?czy bardziej w strone koscioła? Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: badanie na pasożyty- Wrocław 13.05.10, 23:33 Nikt, kto pracuje na biorezonansie nie ma prawa leczyć. Może skierować do lekarza, ale nie ma prawa leczyć. Na Żelaznej jest tylko diagnostyka, nie ma leczenia. To jest taka duża przychodnia publiczna między Pereca a Jemiołową. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_anita Re: badanie na pasożyty- Wrocław 14.05.10, 09:24 sorki, nie miałam dostępu do neta, w Bio-Life sprawdzałam pasożyty bakerie i grzyby biorezonansem, mi wyszły lamblie i chlamydia, córce glista i gronkowiec złocisty, synowi nic. Lamblie i chlamydie leczyłam potem biorezonansem, bo można, już jestem po leczeniu, objawy: kaszel i bóle gardła minęły, miałam 5 zabiegów 1 x w tygodniu, córce zalecono leczenie glisty zentelem, bo efektywniej i szybciej, gronkowca nie leczyłyśmy jeszcze, bo nie ma objawów, pozostaje pod kontrolą. Odpowiedz Link Zgłoś
pompea Re: badanie na pasożyty- Wrocław 26.05.10, 18:50 Biorezonans to kompletna bzdura! Nie ma, nigdy nie było i nie bedzie żadnego naukowego uzasadnienia takiego badania! Nie jest to metoda badawacza uznawana przez medycynę i żaden lekarz nie ma prawa leczyć na podsatwie takich wyników. Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: badanie na pasożyty- Wrocław 26.05.10, 23:03 pompea napisała: > Biorezonans to kompletna bzdura! Nie ma, nigdy nie było i nie bedzie > żadnego naukowego uzasadnienia takiego badania! Nie jest to metoda > badawacza uznawana przez medycynę i żaden lekarz nie ma prawa leczyć > na podsatwie takich wyników. To ja ci mogę podać kila nr tel. do osób,które dzięki takim badaniom wiedzą w końcu, na co chorują. Sama jestem tego przykładem. Przez 5 lat żaden lekarz nie potrafił mnie zdiagnozować. dzięki badaniu biorezonansem dowiedziałam sie wreszcie, ze mam boreliozę. Zrobiłam badania potwierdzające i bingo! Mało tego, lekarze również używają biorezonansu do diagnostyki. Odpowiedz Link Zgłoś