Gość: predo IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.02, 16:18 Co ludziska na forum sadzicie o pomysle przemianowania ul. Swidnickiej na ulice Piwosza??? nazwa popularna, latwo wpada w ucho...nam sie podoba! Ceglar & Predo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ceglar Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.02, 16:21 no wlasnie. Pomysl jest swietny. Przede wszystkim dlatego ze jest nasz:))) napiszcie co o tym myslicie... Milo by bylo spacerwac sobie przez centrum wroclawia popijacac piwo ulica piwosza... ahhh, marzenia.... ale ktos powiedzal ze one sie czasami spelniaja:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Predo Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.02, 16:27 o popieram...zalegalizowanie picia piva na ulicy Piwosza. Tam woble przy laweczkach powinny stac automaty z pivem ( takie jak ma Cocacola )!!! cena: oczywiscie 2zl za puche! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dezerter Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.02, 16:27 hmmm? na Piwosza??? ale bedzie sie niewatpliwie kojazyla z Wita Stwosza:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomaa21 Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.02, 16:29 Ehh moim zdaniem to glupi pomysl. Piwo powinno sie pic w knajpach i delektowac jego smakiem a nie gdzies na jakies lawce na ulicy...to prostackie! pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceglar Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.02, 16:32 czlowieku... a gdzoe Twoj romanztyzm?!!??! nie chcialbys sie napic piwka z dziewczyna u boku pod gwiazdami??? podziwiajac zachod (lub wschod slonca) ???? przeciez to jest piekne.... Odpowiedz Link Zgłoś
klinta Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej 13.02.02, 16:42 eee nie ma szans :) okoliczne paciory nie zgodza sie na to nigdy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzY A z którego miejsca IP: *.dtvk.tpnet.pl 13.02.02, 16:44 Swidnickiej widac wschód lub zachód słońca. I czy romantyczniej jest pod Solpolem czy pod DT Centrum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Predo Re: A z którego miejsca IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.02, 16:49 moze nie czujesz tego klimatu ale mi osobiscie podoba sie wieczorem ul. Swidnicka od przejscia do rynku...wszystko ladnie oswietlone, mozna sobie usuasc, pogadac i jest milo, szczegolnie w lecie..o! Odpowiedz Link Zgłoś
klinta Re: A z którego miejsca 13.02.02, 16:52 i wraca stara historia z przebudowaniem swidnickiej na najdluzszy deptak... zlikwidowac przejscie podziemne dla ludzi zrobic tunelik dla samochodow,przebudowac trase az do pdtu i jest pieknie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzY Klimat? IP: *.dtvk.tpnet.pl 13.02.02, 16:56 Ale tylko przy Rynku. No i jest tam gdzie usiąść. Klinta - to se ne da. A tak by ładnie mogło byc. Odpowiedz Link Zgłoś
klinta Re: Klimat? 13.02.02, 17:28 ach wiem byloby pieknie... clay czas nei trace nadziei :) cuda sie w koncu zdarzaja!!!! a nie tylko ladnie z piwkiem na swidnickiej,moj typ do ostrow tumski:parczek za szpitalem...ja to nazywam u gruzlikow :) jest pieknie i z niewytlumaczalnych dl amnei przyczyn patrole tam zachodza bardzo rzasdko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceglar Re: Klimat? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.02, 17:37 " u gruzilkow" huehuhbbeuh - siewtna nazwa:)) w lecie jak krzaki pna sie w gora prawie na dwa metry milusiko jest znalezc sobie ukryta laweczke i posiedziec tam... a kiedys tam z ekipa bylem i jakis gruzlik sie na nas gapil nan stop - troche irytujace... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: predo Re: Klimat? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.02, 19:35 czy my tam ceglar czasem nie bylismy razem??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceglar Re: A z którego miejsca IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.02, 17:35 oczywiscie chodzi mi o zachod i wschod nie na horyzoncie ale nad kamienicami - to jest dopiero klimacik!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: A z którego miejsca IP: 192.168.0.* 13.02.02, 20:11 wolałabym coś z Waligórskiego: "Dreptakowisko",albo "ul.Dreptaka"... :) ...idzie nowymber,za nim decymber (jak to w Paryżu mówi się ładnie) a Wojtuś Dreptak pędzi se bimber pędzi z wszystkiego czego popadnie... A.W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: predo Re: A z którego miejsca IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.02, 22:36 nazwa spoko ale moja droga umyka nam przez to caly urok zmiany...popatrz: ktore miasto w polsce moze sie pochwalic taka nazwa ulicy jak ul. Piwosza. huh? no wlasnie zadne! przed expo na pewno trzeba ja zmienic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobopik Re: A z którego miejsca IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.02.02, 22:39 moim zdaniem swietny pomysl z tym PIWOSZEM, ale czy nie powinnismy pojsc dalej...? Odpowiedz Link Zgłoś
bobopik Re: A z którego miejsca 13.02.02, 22:43 Proponuje kolejna zmiane - plac grunwaldzki na plac browara:)Co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceglar Re: A z którego miejsca IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.02, 23:20 Plac Legionow - Plac WysokoProcenotwy Odpowiedz Link Zgłoś
niteczka Re: A z którego miejsca 13.02.02, 23:25 Eeee Piotrek !!! Glupi pomysl !!! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cailin Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: webcacheB* / *.llama.dialup.pol.co.uk 15.10.02, 23:59 Gość portalu: ceglar napisał(a): > czlowieku... a gdzoe Twoj romanztyzm?!!??! nie chcialbys sie napic piwka z > dziewczyna u boku pod gwiazdami??? podziwiajac zachod (lub wschod slonca) ???? > przeciez to jest piekne.... Ja nie chcialabym pic piwa na laweczce na Swidnickiej z chlopaczkiem u boku ani o wschodzie ani o zachodzie slonca! De gustibus non ...itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.02.02, 01:45 Koledzy po kolei. Zacznijmy na literę A; Artyleryjska na Angostury. Asfaltowa na Absyntową, Sądowa na Advocaatową, Agrestowa na Agrestniakową, Azaliowa na Aquavitową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceglar Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 11:19 a ja mieszkam na ulicy spiżowej i juz nie musze zmieniac jej nazwy. mi sie ona kojazy jednoznacznie;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.02.02, 11:29 Spirytusowa lepiej by brzmiała i miała mocniejszy wydźwięk. W razie czego roźcieńczyć by ją było można na np.: Nalewkową. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceglar Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 11:36 Powstancow SLaskich - Aleja Wyborowa Hallera - Aleja Zołądkowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.02.02, 11:48 Wodociągowa na Goldwasserowa. A Świdnicką jednak przemianowałbym na Stolicznaja. Warszawiacy chyba nie mieliby pretensji? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceglar Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 12:02 heheh pewnie by ine mieli:)) jak chca to tez mog sobie taka zafundowac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.02.02, 12:14 Im na pocieszenie łez Moskowskoja niech pozostanie zamiast Marszałkowskiej. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceglar Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 12:16 ale sowietskoje tylko we wrocku, np zamiast kazimierza wlk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.02.02, 12:25 Kazimierza zostawmy, a Legnicką przemianujmy, bo takie miłe skojarzenia wywoływał pobyt sojuszników w Legnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceg Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 12:28 a no tak, swięta racja:)) a moze długą na np. mozgotrzepską? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.02.02, 12:38 Tylko zadaleko ze zmianami nie idźmy, bo trzeba by było Ojca Beyzyma na Dom Perignona zmienić. A to być może konkordat by naruszyło. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceglar Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 12:46 mysle ze jakbysmy ojca Beyzyma na przemianowali na Wina Mszalnego to nie byloby zadnego problemu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.02.02, 12:52 Być może po 100 dni odpustu byśmy otrzymali gdyby na Wina Mszalnego zaproponowali zmienić bezbożną Ruską. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceglar Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 12:57 hoho, to juz boje sie spytac co bysmy dostali za nazwuanie jakies ulicy ulica wina z Kany Galilejskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.02.02, 13:08 To zależy, którą ulicę zaproponowalibyśmy do zmiany: Odrzańską, Oławską, Ślężną czy Bystrzycką. Ślęzna długa ale Oławska i Odrzańska to same centrum. A Oławska ma połączenie z Biskupią :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzY Faktycznie - mamy IP: *.dtvk.tpnet.pl 14.02.02, 13:05 jeszcze ulice Ruską. A co na to nasi radni? Jak moga tolerować taka nazwę? Oj chyba odpustu za zmarnowaną kadencję nie dostaną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Faktycznie - mamy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.02.02, 13:17 A Białoruska. Lepiej na Białego Łabędzia /Biełyj Ajs/ zamienić to z Łukaszenką kojarzyć się nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzY Re: Faktycznie - mamy IP: *.dtvk.tpnet.pl 14.02.02, 13:21 Skoro Biełyj Aist i Karkonoska na Ararat bym zmienił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Faktycznie - mamy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.02.02, 13:35 A Bułgarską na Słoneczny Brzeg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: predo Re: Faktycznie - mamy IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 13:43 hmmm a jakbysmu zrobili tak jak gdzieniegdzie w usa i przemianowali ulice na np. aleja 13 wschodnia, czy 45 poludniowa??? co myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Faktycznie - mamy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.02.02, 13:49 A może bardziej oryginalnie by było gdyby te aleje oznaczac w pionie /z jakąś dopuszczalną odchyłką - 40 % / lub w poziomie /np.: podeptanego krawatu/ ? Sam nie wiem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pafik Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.kom-net.pl 16.02.02, 12:51 Gość portalu: ceglar napisał(a): > a ja mieszkam na ulicy spiżowej i juz nie musze zmieniac jej nazwy. mi sie ona > kojazy jednoznacznie;))) Mojej Jaracza tez bym nie ruszal. Ewentualnie mozna by na Konopnickiej, Haszka lub Staffa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vixa Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.lo3.wroc.pl 18.02.02, 12:02 Też mieszkam na Jaracza!!! :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyrysek Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: 217.98.142.* 14.02.02, 14:19 proponuje nastepujace nazwy: blotnista, podmokla, zuzlowa, dziurawa, bagienna, ciemna, mokra chyba juz jest, zawila, peknieta, rozkopana, piaszczysta, krzywa, wyboista, brudna, sliska ...dopasujce wg uznania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzY A Henryka pobożnego IP: *.dtvk.tpnet.pl 14.02.02, 14:20 na Hennessy'ego zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: A Henryka pobożnego IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.02.02, 14:52 Egri Bikaver mógłby Rzeźniczą zastąpić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Żubrza Re: A Henryka pobożnego IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.02.02, 14:57 Żubrówki ładniej brzmi i lepiej sie wymawia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrEdO Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 18:17 oooo rozkopana i wyboista to fantastyczne propozycje i jakie aktualne po tej zimie!!! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyrysek Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: 217.98.142.* 14.02.02, 15:01 Sienkiewiczna na Janka a Dluga na Duzego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzY Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.dtvk.tpnet.pl 14.02.02, 15:03 Most Zwierzyniecki i Przystań na Tyrskowy/-a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceglar A CO Z RYNKIEM?!?!? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 15:03 Plac Solny - Plac Wodeczny Rynek - ??? - JAK NAZWIEMY RYNEK!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: A CO Z RYNKIEM?!?!? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.02.02, 15:07 Rynek - Plac Napoleona, a Sukiennice na Cacao-Choix /wymawiaj kakaja szuja/. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.02.02, 15:10 Wróblewskiego na Tyryskową Tutti-Frutti. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzY Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.dtvk.tpnet.pl 14.02.02, 15:12 A Tarnobrzeską na Patykiem Pisane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.02.02, 15:16 A Dolnobrzeską na Czar PGR-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Wiśniowa na Wiśniówki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.02.02, 15:24 Matejki na Klubową. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyrysek Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: 217.98.142.* 14.02.02, 15:22 jaka urokliwa nazwa! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceglar Re: Śliwkowa na Śliwowicy IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 15:25 Plac 1 Maja - Plac 1 Litra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzY Na szczęście i ulice i plac IP: *.dtvk.tpnet.pl 14.02.02, 15:27 o nazwie "Czysta" mamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MKK Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 17.02.02, 15:08 Gość portalu: duzY napisał(a): > A Tarnobrzeską na Patykiem Pisane Ma to swoje uzasadnienie : niedaleczko przy Mieleckiej był (jest?) hotel robotniczy. Biada temu, który spiesząc się do pracy, przechodził wczesnym rankiem przez podwórko - opakowania wtórne w ilościach hurtowych wyfruwały z okien owego hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyrysek Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: 217.98.142.* 14.02.02, 15:35 z nazw zrezygnowac, ulice ponumerowac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzY Numerów za mało IP: *.dtvk.tpnet.pl 14.02.02, 15:38 połowka, literek, setka, piędziesiatka ... niewiele więcej jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyrysek Re: Numerów za mało IP: 217.98.142.* 14.02.02, 15:42 1 setka, 2 setki, 3 setki, 4 setki, 5 setek, 6 setek... a potem autostrada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceg Re: to się na IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 15:47 a co z kacem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzY Re: to się na IP: *.dtvk.tpnet.pl 14.02.02, 15:48 Ja tu chwili czasu na kaca nie widzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cegllar Re: to się na IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 16:05 cos mistrz nad mistrzami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceg Re: to się na IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 16:09 mialo byc: tos jest mistrz nad mistrzami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceglar Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 16:07 Bulwar Wlostowica- Bulwar Kaca Wyspa Slodowa- Wyspa Niedysponowana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceglar Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 16:15 Plac Bema - plac Zagrychy (na bema sa legendarne juz spozywczaki gdzie kupuje sie zagrychy i alkohol) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzY Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.dtvk.tpnet.pl 14.02.02, 16:18 Wyspy Słodowej bym nie ruszał ... obok niech będzie Wyspa Chmielowa ... a mostek niech sie Brzeczka nazywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceg Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 16:22 no tak, znowu sluszna uwaga.. gdzie ja mam glowe... ale bielarska to ja bym przemianowal na drozdzowa. a Tamke na Pianke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzY Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.dtvk.tpnet.pl 14.02.02, 16:26 Z kolei Monopolowa przeniósłbym gdzies do centrum. Na Swojcu to za daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.02.02, 16:31 Rakietowa na Jednolitrowa, Miernicza - o,75. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceg Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 16:33 Ej Zule!! A nie wiecie co sie stalo z monopolakiem na Olawkiej?!?!? Zajebista kobitka sprzedawala i nie bylo problemy z nieletnoscia. Co sie porobilo!??! ktos wie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzY Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.dtvk.tpnet.pl 14.02.02, 16:36 Pułaskiego i Chopina zostają bez zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzY Mam nadzieję, że zamkneli. IP: *.dtvk.tpnet.pl 14.02.02, 16:37 Sklepową nie sklep. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceg Re: Mam nadzieję, że zamkneli. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 16:38 dalczego sklepowa?!? fajna bylA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzY Re: Mam nadzieję, że zamkneli. IP: *.dtvk.tpnet.pl 14.02.02, 16:40 była ... czas przeszły ... domysl się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceglar Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 16:37 Traugutta na Vermutha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccegla Re: Jabłeczna na Calvados IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 16:42 porzeczkowa - nalewkowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Żytnią mamy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.02.02, 16:42 Owsianą na Z kłosem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceglar Re: Żytnią mamy IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 16:46 plac spoleczny - plac Popity Dubois - bożole (kurcze zapomnialem jak to cholerstwo sie powinno pisac po francusku) w kazdym razie brzmi z francuska! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceg partynice IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 16:51 caly teren osrodka wyscigow konnych na partynicach - WTK Soplica Sobieskiego juz mamy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Baczyńskiego IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.02.02, 16:51 Na Baczewskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Duszmicka? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.02.02, 16:53 Na Delirium Tremens!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cegla a IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 16:54 bałtycka na bolchoj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzY ceglar!!!!!! IP: *.dtvk.tpnet.pl 14.02.02, 16:57 Młodyś skoro Bałtycką zmieniac chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceglar Re: ceglar!!!!!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 16:59 no sorki.. rzeczywiscie trochem mlody jest... ale szybko sie ucze:)) to baltyckiej nie zmieniamy. a gdzie ulica Zbyszka Kieliszka i Kolezanki Szklanki!??!?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: ceglar!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.02.02, 17:07 Gość portalu: duzY napisał(a): > Młodyś skoro Bałtycką zmieniac chcesz. Nigdy chyba trasy Odra - Bałtyk z lekkim pochyleniem w pionie nie pokonywał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceg Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 16:57 Most Grunwaldzki - Most Wieczorowej Schadzki (fonetycznie nawet podobne) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzY Były szpital zakaźny zostaje IP: *.dtvk.tpnet.pl 14.02.02, 17:02 przy Piwnej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceglar Re: Były szpital zakaźny zostaje IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 17:04 ale mysle ze aleje piastow zmienimy na ... aleje piasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Były szpital zakaźny zostaje IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.02.02, 17:10 Rabarbarową przemianujemy na Radebergerową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzy Re: Były szpital zakaźny zostaje IP: *.dtvk.tpnet.pl 14.02.02, 17:10 A Hubska na Mieszczańską zmienimy. Kępa Mieszczańska pozostaje bez zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceglar Re: Były szpital zakaźny zostaje IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 17:14 Armii Czerwonej - nic dodac nic ujac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceglar Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 17:19 pewnie znowu mnie uznacie za jakiegos niewtajemniczonego... wiem wiem przodownikow pracy tez jest wporzadku ale mimo to zmienilbym na przodownikow kielicha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nell Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: 10.197.112.* 14.02.02, 17:47 Gość portalu: ceglar napisał(a): > pewnie znowu mnie uznacie za jakiegos niewtajemniczonego... wiem wiem > przodownikow pracy tez jest wporzadku ale mimo to zmienilbym na przodownikow > kielicha Masz całkowitą rację, czczenie klasy robotniczej wymaga nowego, świeżego spojrzenia w dzisiejszych czasach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Predo Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 18:24 widze ze razem z kolega poruszylismy dobry temat... a sluchajcie jakby to wszystko do kupy zebrac i uporzadkowac to mozna by wyslac petycje do urzedy miasta od forumowiczow...albo wzorem naszego przywodcy narodu ( leppera ) zablokowac jakas ulice, rozsypac zboze na kazimierza wielkiego??? postulowalibysmy natychmiastowa zmiane nazw ulic...;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobopik Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.02.02, 18:33 jesli sie zbierze te wszystkie pomysly to bedizemy mieszkac w calkiem milym miescie - ale blokady odpadaja, nie znizajmy sie do poziomu polskich politykow - moim zdaniem nalezy wziasc sprawy w swoje rece i samemu pozmienaic nazwy ulic. a nich potem oni sie martwia w urzedach:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceglar Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 18:43 czyli co?? zbierami sie noca, usuwamy interesujace nas tablice z nazwami ulic i umieszczami tam swoje. poysl dobrry. ale kto wykona nowe tablice z nazwami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pred Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 19:04 jakto kto wykona??/ sami ... troche blachy niebieskiej...albo czerwonej ;)) i biala farba i juz jakby sie forumowicze spotkali to 2 godziny i mamy caly wroclaw !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceglar Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 19:06 hehehe, niepoprawny optymista..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luciolla Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.02.02, 18:55 swietny pomysl! zawsze w was wierzylam! ulica piwosza! rewelacja! a jak sie duzo ludziow sie tym pomyslen zachwyci to zmienia nazwe??? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pre&Ceg Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 21:44 a co sadzicie o pomysle spotkania sie gdzies na brovarku?? proponowalbym ulice swidnicka tzn piwosza ;) mozna by na powaznie obgadac i wyslas jakas petycje do urzedu miasta z naszymi propozycjami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceglar Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 22:08 taaaaaaa. ciekawe ile osob by przyszlo.... przeciez znany jest nasz SLOMIANY zapal.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: browarek Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 22:10 hej chlopaki, ja moge nawet dzisiaj isc na browarka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: predo Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 22:11 zaloze sie ze jakby redakcja nas poparla i bysmy zorganizowali piknik na solnym z darmowym piwem to nawet przy -5 stopniach stawilby sie nawet sam naczelny z wroclawia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomaaa Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 22:13 a moze jednak bedziemy piketowac pod urzedem wojewodzkim..wiecie transparenty i te sprawy....? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceg Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 22:15 nie no mysle ze rozwiazemy sprawe pokojowo. Przy browarku z wladzami miejskimi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Predo Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 22:16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Predo poprzedni wpis IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 22:19 sorry enter mi sie przez przyzwyczajenie nacisnal...blah cegla na co ty liczysz??? bo nas by nawet nie wpuscili na audiencje do prezydenta Huskowskiego...albo moze wojewoda Nawrat by sie za naszym pomyslem wwstawil...w koncu to tez faceci i musza lubic pivo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homar Jak mi pozwolicie... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.02.02, 22:31 domalowac na kazdej tabliczce krasnala, to sie pisze na akcje zmiany nazw ulic :) a ulice Powstancow Slaskich proponuje uczcic czcigodna nazwa: Aleja Rozkosznego Lyku Zimnego Piwa w Czasie Goracego Lata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceglar Re: Jak mi pozwolicie... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 22:44 i do tego podsmarzanego homara w kastylijskim sloncu... hmmmmm delicjaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homar Ceglar, czy mi sie zdaje... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.02.02, 22:51 chcesz mnie sprowokowac? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Ceglar, czy mi sie zdaje... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.02.02, 22:58 Homarku. Ciebie nikt nie sprowokuje. Nawet jak tą Aleję przemianujemy na Aleję Jasia Wędrowniczka /Johnny Walker/ . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceglar Re: Ceglar, czy mi sie zdaje... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 23:02 o jaka rodzinna atmosfera:))))) piwko, slonce, grill, johny walker i przyzmarzany ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Predo Re: Jak mi pozwolicie... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.02, 09:29 ja bym tam osobiscie wolal kalmary, no ale.... Faktycznie pomysl nazwania jakiejs ulicy kilku czlonowa nazwa jest niezly.: "Pierwsza Aleja Scacerów Za Reke z Krzykliwym Dzieciakiem i Browarkiem w Dłoni..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homar albo tez IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.02.02, 09:39 Plac Nieustajacej Euforii Moczymordy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceglar Re: albo tez IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.02, 09:43 Plac Przekrwioncyh Galek Ocznych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceg Re: Jak mi pozwolicie... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.02, 09:40 ulica Szalonych i Nierealizowalnych Pomyslow Forumowiczow Z Wroclawia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: browarek Re: Jak mi pozwolicie... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.02, 12:19 jeszcze jeszcze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobopik Re: Jak mi pozwolicie... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.02.02, 12:32 no chlopaki do dziela - jestem z wami - gdzie mam przyniesc te kawalki blachy? farby nie mam niestety:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cegla Re: Jak mi pozwolicie... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.02, 12:38 mozesz do sledzia do domu... on ma tam budowe wiec nikt nie zauwazy kilku blach wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
bobopik Re: Jak mi pozwolicie... 15.02.02, 12:52 racja do neigo na budowe - dorzuce kilka blach i zwine farbe:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceg Re: Jak mi pozwolicie... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.02, 12:53 a skad Ty wogole znasz Sledzia? Odpowiedz Link Zgłoś
bobopik Re: Jak mi pozwolicie... 15.02.02, 12:57 to jest dluuuuuuuuga historia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cegla Re: Jak mi pozwolicie... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.02, 13:00 ale nie chodzi przypadkiem do VLO? Odpowiedz Link Zgłoś
bobopik Re: Jak mi pozwolicie... 15.02.02, 13:03 predo tam chodzi ale ja nie - no co ty do takiego liceum:) to nie dla mnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceg Re: Jak mi pozwolicie... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.02, 13:04 no ja tez tam chodze i nie widze w nim niczego zlego. a gdzie Ty chodzisz????? Odpowiedz Link Zgłoś
bobopik Re: Jak mi pozwolicie... 15.02.02, 13:26 to niewazne gdzie kto chodzi - wracajac do tematu zmiany ulic... to u sledzia - ale on nam nie pomoze bo ma noge w gipsie...:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: predo Re: Jak mi pozwolicie... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.02, 14:13 pomoge pomoge...ja jestem management i bede wam mowil co i jak, zorganizuje wasza prace zeby byla wartka i efektywna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceglar Re: Jak mi pozwolicie... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.02, 14:15 lusilla mi mowila dlaczego masz noge zlamana:) hbuehbeuhbeuhbehbeube, tak to jest jak za gre w kosza zabiera sie sledziu:)))) a pozniej jeszcze idzie na dyskoteke:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bobopik Re: Jak mi pozwolicie... 15.02.02, 14:35 to kiedy idziemy do sledzia - czy bedziemy pracowac o suchym pysku czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Jak mi pozwolicie... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.02.02, 14:54 Zgłoście się na ulicę Manierki Polowej po sprzęt, a alembiku utoczycie w Żdrojogrzmocie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Jak mi pozwolicie... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.02.02, 15:22 A żeby Wam samym smutno nie było to dużego Smirnoffa na pomoc posyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Jak mi pozwolicie... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.02.02, 15:28 Pardon. Zapomniałem, że od wczoraj wszyscy głodni w wątku siedzą, dlatego dla wzmocnienia wększą ilość Krupniku podsyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceglar Re: Jak mi pozwolicie... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.02, 16:20 a mocny chociaz ten ..."krupnik"????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Jak mi pozwolicie... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.02.02, 16:28 Z białym Polonezem w parze chodzi, a nawet jest nieco wyższy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cegla Re: Jak mi pozwolicie... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.02, 16:31 no to ja biore!! prosze 3 sztuki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Jak mi pozwolicie... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.02.02, 16:31 Wrocław jest znany z otwartości. Lubi przyjezdnych. Dlatego proponuję to uczcć i ulicę Włodkowica na Pejsachówki zamienić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: predo Re: Jak mi pozwolicie... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.02, 16:41 pamietam ze raz na obozie pilem "witaminki" na wzmocnienie organizmu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Jak mi pozwolicie... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.02, 16:59 ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Predo Re: Jak mi pozwolicie... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.02, 18:21 hmmmm nie ma to jak pelna tresci wypowiedz...gratuluje autorowi...chcialbym reke uscisnac, tylko nie wiem komu... Odpowiedz Link Zgłoś
bobopik Re: Jak mi pozwolicie...!!! 15.02.02, 18:29 nie mowmy kto co i kidy pij - najlepiej sie spotkac i omuwic to na przykladach... ktoz z nas nie czytal "pana Tadeusza" nie uczyl sie i "sobieskim" ktoz nie marzyl o podrozy do "finlandii"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Jak mi pozwolicie... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.02.02, 18:34 To było zdaje się ostrzeżenie dla mnie. Zapędziłem się. Za co przepraszam najmocniej. Bez złośliwości to było i bez intencji. No ale A. Mickiewicz nie jestem i wierszy "Do przyjaciół Moskali" pisac nie będę. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
bobopik Re: Jak mi pozwolicie... 15.02.02, 18:45 to kiedy i gdzie sie spotykamy wykonac nasza akcje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Jak mi pozwolicie... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.02.02, 18:51 Kiedy? do ustalenia. Gdzie? Róg Absolutu, Grappy i Sake. Proszę nie przyprowadzać Bizonów. Odpowiedz Link Zgłoś
bobopik Re: Jak mi pozwolicie... 15.02.02, 18:56 ok to o ktorej i kiedy - bo w jakim miejscu to jzu wiem, nowa mapa wroclawai jest juz gotowa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Jak mi pozwolicie... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.02.02, 19:04 Do tematu spotkania proszę wpisac też sposób podziału dużego Premium. Odpowiedz Link Zgłoś
bobopik Re: Jak mi pozwolicie... 15.02.02, 19:07 premium dostaje sie na premie:) - oczywiscie uwzglednimy to w naszej petycji:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceglar Re: Jak mi pozwolicie... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.02, 22:22 JA! Odpowiedz Link Zgłoś
bobopik Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej 15.02.02, 18:50 prosze o kolejne propozycje zmiany nazw w naszym miescie:0..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.02.02, 19:02 Trójniak zastąpi ulicę Trójkątną. Odpowiedz Link Zgłoś
bobopik Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej 15.02.02, 19:04 to moze bedziemy po odrze plywac na warkach a nie barkach:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.02.02, 19:07 A gdzie Żywca znajdziemy? Odpowiedz Link Zgłoś
bobopik Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej 15.02.02, 19:09 Żywiec lezy obok ulicy Lecha:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.02.02, 19:10 Gość portalu: Janek napisał(a): > A gdzie Żywca znajdziemy? Zanim nam to sie uda to się Okocim!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polio Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.02.02, 19:26 trzeba być "strong" w tych postanowieniach Odpowiedz Link Zgłoś
bobopik Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej 15.02.02, 19:51 czyli moze cala dzielnica nazw zwiazanych z "historia" - Lech, Żywka, Okocimia - tylko do cholery ktop to byl ten "strong"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: predo Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.02, 20:44 podstawowej wiedzy ci brak...Wiesław Strong...znany takze pod kryptonimem "pstrong" byl aktywnym dzialaczem AK podczas II WS!!! Zmarl na wielogodzinnych torturach w ktorych stosowano pivo jako srodek majacy sklonic wieznia do sypania na innych. On jednak, dzielny wojak nie ugial sie, nie skudil sie na browarka i umarl za polske.... Odpowiedz Link Zgłoś
bobopik Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej 15.02.02, 20:46 oczywiscie jak moglem zapomniec o patronie mojej szkoly:) Odpowiedz Link Zgłoś
bobopik Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej 15.02.02, 20:42 TAK WIEC SPOTKANIE Z TABLICAMI KIEDY I GDZIE I CO MAM PRZYNIESC - SLEDZIU TY JESTES OD MYSLENIA JA OD ROBOTY, ale to tylko daltego ze masz noge w gipsie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: celinka Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.02.02, 20:47 heheh nie no jasne :)) Sama nazwa mi sie baaardzo podoba, ale proponowałabym aby inna ulice tak "przechrzcić" Bo Świdnicka zawsze mi sie dobrze kojarzyła i chcem aby tak zostało :)) Ale jestem za zmianą ulicy Zaporoskiej na Piwosza :DD Odpowiedz Link Zgłoś
bobopik Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej 15.02.02, 20:48 Zaporoska trzeba pzrechrzcic na (bez)alkoholowej wymiany:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIAA Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.02.02, 21:11 Co do Świdnickiej to nowa nazwa nie wejdzie - tak mi się wydaje, a co do Zaporoskiej to jak najbardziej TAK:) Odpowiedz Link Zgłoś
bobopik Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej 15.02.02, 21:15 no to trzeba dodac jeszcze pare ulic takich jak hafcikowa, zielonego liscia... macie jeszcze jakies ciekawe propozycje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIAA Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.02.02, 21:42 Jakoś nic mi nie przychodzi do głowy. Może Łopianowa, Łopiankowa? Cos w tym stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
bobopik Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej 15.02.02, 21:44 tak maz racje to jest wlasnie to - zachlana:) Odpowiedz Link Zgłoś
muza16 Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej 15.02.02, 21:16 hm macie dużo fajnych pomysłów ale na Piwosza...w sumie...to coolowa nazwa ale ja tam wole winko :) Odpowiedz Link Zgłoś
bobopik Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej 15.02.02, 21:19 znacie poezje jana winko - taki poeta okresu 20-lecia miedzywojennego - pieknie pisal. Trza go chyba uczcic:) Odpowiedz Link Zgłoś
muza16 Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej 15.02.02, 21:28 ale Placu Wolności to na nic nie dam zamienic.Wolność to Wolność a tam można wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
bobopik Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej 15.02.02, 21:30 dobra dobra plac wolnosci zostawiamy w spokoju choc to jeszcze nie ostateczna decyzja. moze tak powstancow slaskich na wracajacych na autopilocie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: celinka Re: Komunikacja we Wrocławiu - propozycje poprawy IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.02.02, 21:35 echh moja propozycja ... hmm oki wiec bedzie to prosba do wybitnych panów naukowców zeby stworzyli taka maszynke do teleportacji :)) Łojejku jak to by mi pomogło. Sama dośc sporo czasu spedzam w autobanach wysłuchujac starych zgredów jaka to dzisiejsza młodzież jest niedobra.. blee Dlatego panowie naukowcy wytężcie swe umysly i pomożcie biednej młodzieży :D Odpowiedz Link Zgłoś
bobopik Re: Komunikacja we Wrocławiu - nie na temat ale... 15.02.02, 21:40 ciekawa propozycja ale co ona ma wspolengo ze zmniana nazw ulic - ale no coz, pomyslimy nad tym - kiedy zosatne prezydentem tego miasta - podobno jest juz lista chetnych i anwet byly ich zdjecia w slowie, tylko czemu mnie tam nie bylo, mam ladna twarz jestem inteligentny i najmniej z nich w zyciu ukradlem:) conm do uli to czekamy na nastepne propozycje, mzoe tak ul. kazimierza wielkiego na piotra smirnoffa? Odpowiedz Link Zgłoś
muza16 Re: Komunikacja we Wrocławiu - nie na temat ale... 15.02.02, 21:50 mozna jescze pomyslec o Marysi... ona tesz zasluguje na coś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: predo Re: Komunikacja we Wrocławiu - nie na temat ale... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.02, 23:15 ej ja to zapamietam i jak beda wybory to na ciebie zaglosuje!!! BOBOPIK na prezydenta, hajze na Ratusz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
muza16 Re: Komunikacja we Wrocławiu - propozycje poprawy 15.02.02, 21:46 nie ja wracam do naszych ulic...może sami się weżmiemy do roboty i pomieniamy wszystko ale świdnicką na 100% i to dziś:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceglar lala IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.02, 09:55 no i przyszedl kolejny dzien... ja wchodze na forum a ten watek daaaaaaleko daaaaaaaleko. co jest grane ludzie?? Odpowiedz Link Zgłoś
bobopik Re: lala i cos jeszcze 16.02.02, 12:18 widzisz ceglar - jednak musialem isc spac bo juz mnie oczka zaczely bolec i dlatego nie moglem cala noc siedziec. Wiec jak na wybory, marsz!!! Zmieniac ulice marsz!!! Zmieniacze ulic wszystkich miast laczcie sie:)!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: cd. peryferii IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.02.02, 13:07 Rakija zastąpi ulicę Rakową, Metaxa ulicę Metalowców. Dalsze zmiany sukcesywnie następować będą. Około 500 tabliczek nowych Panowie proszę szykować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobopik Re: cd. peryferii IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 16.02.02, 13:24 Sliwovica zastapi sliwkowa, malibu zasatpi mleczna, becherovka moze zamiast benetyktynskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceglar Re: cd. peryferii IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.02, 13:30 nie no benedyktynska to ja bym zostawil. Juz wczesniej poruszalismy watek koscielnych nazw ulic. Benedyktynska mowi sama za siebie. no ewentualnie winiaka benedyktyna mogloby byc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: cd. peryferii IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.02.02, 13:39 Becherowka zastąpi ulicę Bołtucia na Ołtaszynie o ile się nie mylę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceglar Re: cd. peryferii IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.02, 13:42 ulica im. wodki jarzebinowki zastapi jarzebinowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: cd. peryferii IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.02.02, 13:44 Parafialnej na Wojszycach rozumiem, że nie ruszamy. Za to Ślepą w Leśnicy na Metylową zmienimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceglar Re: cd. peryferii IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.02, 13:47 a bulwar ikara na..... bulwar CEGLARA :))))) nie nie, moze na bulwar aperino Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobopik Re: cd. peryferii IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 16.02.02, 14:37 nie popadajmy w samouwielbienie - moze tak reja na krzywego ryja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: cd. peryferii IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.02.02, 15:04 Panowie. Systematyzujmy sprawę. Peryferia to peryferia. Ulica Szkolna ?Ratyń/ na ulicę Absolwenta /do wyboru Zielony lub Czerwony/. Konieczne będzie referendum mieszkańców. A przy okazji. Bobopik na spotkaniu z panem posłem Zdrojewskim w kościele w Stabłowicach powinien poruszyć problem przeprowadzanej reformy nazewnictwa. Szczególnie w zakresie niedoboru próbek dla komisji. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobopik Re: cd. peryferii IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 16.02.02, 15:29 tak racja - trzeba systematyzowac. Racja na spotkaniu z bylym prezydentem, przyszly prezydent poruszy temat zmiany nazwy ulic. a jesli chodzi o peryferie to moze moja ulica wykladowa na wystrzalowa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: cd. peryferii IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.02.02, 17:13 To może Wykładową na Szampańską /po znajomości/ zamienimy. I z korka stzelic można i życie wesołe prowadzić. Natomiast bezwzględnie zamienic trzeba ulicę Stanów Zjednoczonych /o ile się nie mylę to na Muchoborze/ na ulicę Burbona Kukurydzianego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobopik Re: cd. peryferii IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 16.02.02, 17:56 zrobumy w tej sprawie kolejne referendum:) moze byc i szampanska byle nie wykladowa - zle sie kojarzy:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: cd. peryferii IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.02.02, 18:42 Ulica Denaturatowa zastąpi Domową, ze względu na bliskość Osobowic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: cd. peryferii IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.02.02, 18:55 Smutne ale prawdziwe. Po likwidacji Domu Dziecka przy ulicy Kieleckiej w Złotnikach ulica ta zmienia nazwę na Łącką. Daje krzepę, krasi lica nasza Łącka śliwowica. Przyda się pracownikom magistratu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: predo Re: cd. peryferii IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.02, 08:18 boze alez wy macie bogata wyobraznie...powiedzmy ze w ciagu tygodnia spisze wszystkie te pomysly i uszereguje je. Dacie mi maile to powysylam liste.. Odpowiedz Link Zgłoś
bobopik Re: cd. peryferii 17.02.02, 10:02 prdo - moim zdaniem trzeba jeszcze jagodowa zmienic na jagodzianki, no i uchonorowac trzeba J. Walkera - przeciez on tyle wniosl do naszej kultury. Napolen sie tez klania - ale te dwie ostatnie to moze w jakiejs dielnicy willowej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceglar Re: cd. peryferii IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.02, 14:26 co do napoleona to juz wczesniej gdzies padla propozycja zeby nazwyac taj chyba rynek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MKK Komu ul.WIDOK ?? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 17.02.02, 15:18 Widziałam na własne oczy na szaber placu ... facet sprzedawał za całe 20 złociszów !! Odpowiedz Link Zgłoś
bobopik Re: Komu ul.WIDOK ?? 17.02.02, 15:28 to nie nasza sprawka - my jeszcze nie zajelismy sie ulica widok, ale jesli ktos zabral sie do poprawiania to chwala mu za to. nie mamy zadnych pomyslow na ulice widok:(? ale chetnie takowa propozycje przyjmiemy i osoba ta moze liczyc na honorarium:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MKK Re: Komu ul.WIDOK ?? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 17.02.02, 15:39 bobopik napisał(a): > to nie nasza sprawka - my jeszcze nie zajelismy sie ulica widok, ale jesli ktos > > zabral sie do poprawiania to chwala mu za to. nie mamy zadnych pomyslow na > ulice widok:(? ale chetnie takowa propozycje przyjmiemy i osoba ta moze liczyc > na honorarium:) Słowo daję ... cena wywoławcza za [ul.WIDOK] ... 20zł. Skoro już jej nie ma (?) proponuję ul. Szerokiej Perspektywy. Odpowiedz Link Zgłoś
bobopik Re: cd. peryferii 17.02.02, 15:19 a to przepraszam, widocznie nie doczytalem:( a moze tak ulica zubrowki (ewentualnie zubrowa)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: cd. peryferii IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.02.02, 15:56 Jasia Wędrowniczka, Napoleona i Żubrówki już były. Proponuję Ratyńską W Ratyniu /masło maślane/ na Angostury zamienić. Gromadzką zaś na Akwawitową. Niech na peryferiach wytwornością zapachnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceglar Re: cd. peryferii IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.02, 16:26 grabiszynska - im. soczka kacusia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: cd. peryferii IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.02.02, 17:13 Skoczylasa w Leśnicy na Jałowcową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobopik Re: cd. peryferii IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 17.02.02, 18:01 moze ul. eau de vie - tak ladnie po francusku, albo ul. never say never? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: cd. peryferii IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.02.02, 18:10 Ulicę Lewą w Żernikach na Royala Szmuglerskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOBOPIK Re: cd. peryferii IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.02.02, 14:28 TRZEBA SIE WZIASC OSTRO DO PRACY I SKONCZYC PRZED NADEJSCIEM WIOSNY:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Beczki na bok IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.02.02, 17:30 Nic z tego Drogi Bobopiku. Pracowałem tu w świątki piątki i niedziele dla dobra miasta. Ale zobacz na wątek "Rocznica forum". Ceglar&Predo dla jakichś nagród spodziewanych spółkę założyli i ten wątek nakręcili. Teelepie mnie teraz czy za chwileczkę jakiegoś smutnego pana nie zobaczę. Może pod tym wątkiem potęzny przemyt się kryje etylowego. Odpowiedz Link Zgłoś
bobopik Re: Beczki na bok 18.02.02, 19:49 tak czytalem drogi janku "rocznice forum" - co to predo to recze za niego glowa a ceglara to nie znam. mozliwe odnonie tego przemytu - trzeba ogladac program "granice"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: predo Re: Beczki na bok IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.02, 20:13 no dobra przyznam sie. ten watek to przykywka....szmugluje z cegla spirytus zza wschodniej granicy od naszych braci! to ferrari ktore mielismy wygrac chcielismy dac w prezencie znajomemu celnikowi...ehheh tzn. Obcemu nam funkcjonariuszowi strazy granicznej kresow wschodnich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobopik Re: Beczki na bok IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.02.02, 21:09 czyli chcieliscie mnie wykolowac - nawet literka mi nie zaproponowales? :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Beczki na bok IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.02.02, 21:31 Bobopik. Widzisz jak to jest. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobopik Re: Beczki na bok IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.02.02, 21:39 racja zawsze sie dostanie noz w plecy od tego od kogo sie nie spodziewas. proponuje ul. Brutusa, et tu Brute contra me? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceglar Z INNEJ BECZKI IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.02, 22:44 a teraz cos z innej beczki (jesli juz o beczkach:) - wlasnie dorwalem jakas kasete Heya a tam:.... a te dni ciszy, ktore ktore dziela nas podpowiadaja mi zle obrazy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceglar Re: Z INNEJ BECZKI IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.02, 22:57 hm... no dopiero teraz przeczytalem coscie powypisywali tuta.... predo!!! konfidencie miales nie mowic o alkoholu.... a teraz i alkohol i nagrode ( i panienki) szlag trafil......... ehhhhhhh, i jak ja mam pracowac?? Odpowiedz Link Zgłoś
bobopik Re: Z INNEJ BECZKI 19.02.02, 16:11 wlasnie i jak on ma pracowac? cos ty narobil??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceglar Re: Z INNEJ BECZKI IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.02, 17:58 no ale nie czas to i nie miejsce na uzalanie sie nad soba. nie pozostaje nam nic innego jak wziac sie do pracy i oczekiwac efektow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobopik alea iacta est IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 19.02.02, 22:05 wlasnie, ammy juz farbe, mamy kawalki blachy, tylko pozterba miejsca do rozpoczecia akcji, dnia i godziny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Aurea dicta Mocium Panie. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.02.02, 01:23 Tylko jest drobny problem. Ktos zrobił analizę napoju marki Goldwasser i okazało sie, że gold zginął a ostał się jeno wasser. Może beczki poprzestawione zostały? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cegla Re: Aurea dicta Mocium Panie. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.02, 16:32 ponoc nas dzisiaj wydrukowali w gazecie. ja jeszcze nie widzialem ale gratuluje wam wszystkim udzialu w tym pieknym watku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobopik Per aspera ad astra IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 20.02.02, 20:01 tak - wydtukowali nas - ciezka praca zosatla nagrodzona:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Predo Re: Per aspera ad astra IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.02, 22:15 no i stalismy sie osobowosciami medialnymi!!! teraz tylko na prezydenta!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: predo Re: Per aspera ad astra IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.02, 12:44 ej ludzie!!! co po umieraliscie na tym forum, nie wierze ze sie wam pomysly skonczyly!!! a co powiedzie gdybysmy wszyscy...tzn pare tych osob ktore sie wpisuja...z tym co pamietam to ja, ceglar, duzy, tyrysek, homarex ;), bobopik no i pefnie kogos jeszcze ominalem ( to niech da znac) zalozyli jakis watek, ustalony przez nas wszystkich i zeby postawic redakcje przed takim faktem ze wygrywajacych jest 7 czy 8 osob ;)) ha? co sadzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobopik Re: Per aspera ad astra IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 21.02.02, 16:25 fajny pomysl - cieki za pamiec. pomysly mi sie nie skonczyly ale ostatnio nie mialem glowy do wymyslania czegos sensownego tylko musialem kuc anglika i gegre, ale juz wszystko napisalem - tak to jest jak sei nie pisze w terminach:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Post festum!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.02.02, 00:02 Nie narzekaj. Angielska gorzka w umiarkowanych ilościach jest nie najgorsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobopik Re: Post festum!!!!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.02.02, 22:33 ale ja tam wole francuskie alkohole - w koncu jestem dwujezyczny:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Post festum!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.02.02, 23:40 Juz jak francuskie wolisz to z Lilletem się zapoznaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Predo Zakonczenie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.02, 15:12 Uwaga jesli ufac slownosci redakcji dzis sie zakonczy konkurs na najpopularniejszy watek...jeszcze mozecie sie dopisac..:)))) Pozdrowienia Predo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Konkurs IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.02.02, 15:51 O jakiej to wódce znakomity pisarz angielski Sommerset Maugham w powieści "Ostrze Brzytwy" napisał:...wódka ma smak świeżego siana, wiosennych kwiatów, tymianku i lawendy, niezwykle delikatny i miękki. Gdy się tę wódkę spożywa, ma się błogie uczucie jak gdyby słuchania muzyki przy świetle księżyca." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.02.02, 22:11 Plac Legionów na Plac Samogonu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Pora na peryferie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.02.02, 22:58 Żwirowa na Bimbrową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.02.02, 16:13 Przeprszam na chwilę. Do monopolowego lecę bo mi zapasu zabrakło. Oczywiście nazw. He, he, he. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Predo Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.02, 07:29 kazano mi wrocic na watek to jestem ale nieslownosc gazety jest naprawde niepokojaca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: predo Re: Zmiana nazwy ul. Swidnickiej IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.02, 20:15 swoja droga to oni tam w redakcji chyba chca zebysmy pobili rekord ilosci wpisow przedluzajac nam konkurs....blah...a teraz proponuje zmiane nazwy osiedla Oporow na: "... bez oporow" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Wielka prośba!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.02.02, 18:29 Koledzy założyciele. Zmieńcie jesli można prosić wrzeciono, bo to coś wolno juz się kręci, zwłaszcza u mnie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Prośa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.02.02, 18:33 Członkowie założyciele, bardzo proszę o przekręcenie wrzeciona, bo to długo sie otwiera. Dziękuję pięknie z Prunelką. Odpowiedz Link Zgłoś