rezurekcja 24.03.10, 08:56 Do kosza nie wrzuce. A gdzie ją oddac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Piotrek Re: Co zrobic ze zuzyta swietlowka? IP: *.54.16.165.static.telsat.wroc.pl 24.03.10, 09:04 Zawieź chociażby do Leroy Merlin, w holu przed wejściem na halę jest miejsce odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja Re: Co zrobic ze zuzyta swietlowka? 24.03.10, 09:18 Gość portalu: Piotrek napisał(a): > Zawieź chociażby do Leroy Merlin, w holu przed wejściem na halę jest miejsce od > bioru. Dzieki za podpowiedz. Do Leroya jade przez pol miasta. Jestem ekolozka-hobbystka, ale szukam czegos blizej, musialabym doplacic do tej swietlowki 10 zl na bilety. Generalnie zachwyt moj wobec przymusu wprowadzania swietlowki jest wielki... Z bateriami juz jest lepiej, jesli chodzi o odbior (co do utylizacji mam niejakie watpliwosci), a i tak ciagle znajduje baterie walajace sie po trawnikach... Swiadomosc ekologiczna narodu wielka jest, jak widze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Co zrobic ze zuzyta swietlowka? IP: *.54.16.165.static.telsat.wroc.pl 24.03.10, 09:25 Skoro LM ma taki punkt, to pewnie i Praktiker i Castorama, które mają swe sklepy nie tylko na Bielanach. Ponadto wystarczy skorzystać z tak niepopularnego google, by w sekundę stać się profesjonalnym ekologiem droga rezurekcjo :) www.utylinia.pl/ www.cylex.pl/wroc%C5%82aw/odpady.html Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja Re: Co zrobic ze zuzyta swietlowka? 24.03.10, 10:28 Gość portalu: Piotrek napisał(a): > Ponadto wystarczy skorzystać z tak niepopularnego google, dzienks. Chcialam wywolac dyskusje, tak btw. > by w sekundę stać się profesjonalnym ekologiem droga rezurekcjo :) To sie nie da w moim przypadku, profesjonalny znaczy zawodowy. Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja Re: Co zrobic ze zuzyta swietlowka? 24.03.10, 10:37 wszedzie daleko www.elektroeko.pl/oddaj_nam_swoj_ZSEE/68,baza.html?idKats[]=356 Przy powszechnym obowiazku swietlowkowym bedzie tragiczie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Co zrobic ze zuzyta swietlowka? IP: *.54.16.165.static.telsat.wroc.pl 24.03.10, 10:57 rezurekcjo nie chcę powiedzieć, że nie wykazujesz tzw. zdrowego podejścia w temacie, bo faktycznie, jak chce się być w zgodzie z prawem (o którym większość obywateli nie ma bladego pojęcia, niestety) to trzeba odrobiny zachodu. Z drugiej jednak strony we Wrocławiu można to załatwić w co najmniej kilkunastu miejscach, a Ty na każdą lokalizację reagujesz podobnie: Daaaaleko... Jak się powiedziało A (tzn. poruszyło temat) to trzeba mieć odwagę powiedzieć B (tzn. wcielić w czyn) Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja Re: Co zrobic ze zuzyta swietlowka? 25.03.10, 22:01 Gość portalu: Piotrek napisał(a): > a Ty na każdą lokalizację reagujesz podobnie: Daaaaleko... A myslisz, ze obywatel bedzie chcial dygac przez pol miasta , zeby swietlowke do pojemnika wrzucic? Raczej cisnie do zsypu, bo do pojemnika bedzie mu daleko, zwlaszcza, ze jest ich niewiele, a on do tej pory i tak ciskal. > Jak się powiedziało A (tzn. poruszyło temat) to trzeba mieć odwagę powiedzieć B > (tzn. wcielić w czyn) A czy ja powiedzialam, ze nie wciele? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek rezurekcjo IP: *.54.16.165.static.telsat.wroc.pl 25.03.10, 22:12 "A myslisz, ze obywatel bedzie chcial dygac przez pol miasta , zeby swietlowke do pojemnika wrzucic? Raczej cisnie do zsypu, bo do pojemnika bedzie mu daleko" Jestem pewien, że tak zrobi (i nie będzie to obywatel tylko bezmyślny egoista) - dlatego toniemy w syfie od lat i tonąć będziemy, co nie oznacza, że wszyscy tak robią. A czy ja powiedzialam, ze nie wciele? Gratuluję postawy i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Co zrobic ze zuzyta swietlowka? IP: *.finemedia.pl 24.03.10, 12:13 Z tego co wiem, to przy kupnie nowej świetlówki sprzedawca ma obowiązek przyjąć zużytą, nawet jeśli nie posiada świetlówki tej firmy w asortymencie lub została kupiona w innym sklepie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uhn Wszelkiego rodzaju odpady uciazliwe IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 24.03.10, 17:07 powinny byc zbierane w siedzibach organizacji tzw.ekologicznych lub mieszkaniach ich czlonkow i to oni mieli by obowiazek utylizowania ich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Ale po co? IP: *.54.16.165.static.telsat.wroc.pl 24.03.10, 17:13 Istnieje zakaz wyrzucania takich odpadów. Więc skoro jesteś w posiadaniu takiego odpadu to trzymaj go sobie w domu i nie wyrzucaj byle gdzie. Wówczas nie złamiesz prawa, a tzw. organizacje ekologiczne będą wolne od podobnie absurdalnych propozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ata Re: Ale po co? IP: *.lanet.net.pl 24.03.10, 22:56 Kupując nową, możesz oddać w sklepie starą, sprzedawca ma obowiązek ją przyjąć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ata Re: Co zrobic ze zuzyta swietlowka? IP: *.lanet.net.pl 24.03.10, 22:57 Kupując nową, możesz oddać starą, sprzedawca ma obowiązek ją przyjąć Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja Re: Co zrobic ze zuzyta swietlowka? 25.03.10, 22:02 Gość portalu: ata napisał(a): > Kupując nową, możesz oddać starą, sprzedawca ma obowiązek ją przyjąć Nie chce kupowac nowej swietlowki, chce sie tylko pozbyc starej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xb Re: Co zrobic ze zuzyta swietlowka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.10, 10:52 Kosze na świetlówki są zazwyczaj w mediamarktach, saturnach, electroworldach i media expertach, do któregoś z nich powinno być Ci blisko, szczególnie że niektóre są w centrum miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ax Re: Co zrobic ze zuzyta swietlowka? IP: *.dip.t-dialin.net 27.03.10, 09:50 swiecic dalej Odpowiedz Link Zgłoś
nastyyy Re: Co zrobic ze zuzyta swietlowka? 27.03.10, 12:51 Wydaje mi się, że w MM ostatnio widziałam kosz na nie.. Więc Magnolia, Pasaż, GD .. saturny, MM.. Większy wybór i bardziej w centrum. Odpowiedz Link Zgłoś