pracownikxyz 01.04.10, 13:43 To potworne, wręcz traumatyczne, na znak żałoby odwołajmy święta. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: vinner Re: ZOO: nie żyje ostatni wrocławski tygrys IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.04.10, 16:21 Bądz pewien,że takiego padła jak ty by nie ruszył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CWIARA Re: ZOO: nie żyje ostatni wrocławski tygrys IP: *.internetunion.pl 01.04.10, 17:13 A co robią z FUTREM zwierząt z ZOO ?? MOŻE KTOŚ WIE ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: ZOO: nie żyje ostatni wrocławski tygrys IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.10, 17:24 A co, masz chrapkę na futro z tego kocura? Nie masz większych problemów? :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okidoki popieram... piekne i godne zwierze a ten IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.10, 18:15 ***** takie bzdury wypisuje, jakby napisali o kolejnym padlym golebiu. Odpowiedz Link Zgłoś
pracownikxyz Re: ZOO: nie żyje ostatni wrocławski tygrys 02.04.10, 08:51 I co się rzucasz? Nie z śmierci zwierzęcia zlewam, tylko z formy artykułu: pompatyczno-lakonicznej. Ale ten naród nerwowy. Jak w telewizji śmieją się z Amerykanów, Niemców czy Chińczyków, to super. Ale "niech ktoś tylko obśmieje nasze podwórko, to my mu pokażemy". Odpowiedz Link Zgłoś
kklement Cholerna szkoda :(((( 01.04.10, 19:16 Pamiętam, jakie wrażenie robił ten olbrzymi tygrys, gdy przechadzał się tuż przy szybie nowego wybiegu. Był na wyciągnięcie ręki, a lansował się jak celebryta w Sopocie :) Miałem nadzieję, że tej wiosny uda mi się zrobić mu w takim momencie zdjęcie. Niestey, nie zdążyłem :( Szkoda tym większa, że był to osobnik ze skrajnie nielicznego podgatunku syberyjskiego :((( Wiecie, że za 20 - 30 lat nikt już nie będzie miał okazji zobaczyć takigo tygrysa na żywo ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: Cholerna szkoda :(((( IP: *.as.kn.pl 01.04.10, 19:53 kklement napisał: > Wiecie, że za 20 - 30 lat nikt już nie > będzie miał okazji zobaczyć takigo tygrysa na żywo ? Tygrysy to nie zabawki do oglądania, tylko dzikie zwierzęta. Biedak musiał prawie całe swoje życie żyć w niewoli. Odpowiedz Link Zgłoś
kklement Re: Cholerna szkoda :(((( 01.04.10, 20:42 Ale nikt go nie zastrzelił dla skóry albo surowców dla "medycyny" chińskiej. Mógł przekazać swoje geny dla ratowania podgatunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Cholerna szkoda :(((( IP: 82.160.255.* 02.04.10, 08:23 Byliśmy w ZOO 20 marca. Puffi leżał przy szybie slabiutki, mówiłam wtedy że chyba odchodzi. Jak widać niestety miałam rację. Również białą niedźwiedzicę widziałam niedługo przed jej śmiercią. Zdążyłam sie pożegnać z nimi. Strasznie szkoda, miał długie życie i piękny wybieg w ostatnich latach. Przy Gucwińskich to była tylko klatka ciasna niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Cholerna szkoda :(((( 04.04.10, 13:42 Strasznie szkoda, miał długie życie i piękny wybieg w ostatnich > latach. Przy Gucwińskich to była tylko klatka ciasna niestety. O ile pamiec mnie nie myli, to wybieg dla tygrysow zbudowano - a na pewno zaczęto budowac - właśnie ZA Gucwińskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: ZOO: nie żyje ostatni wrocławski tygrys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.10, 20:11 Ostatni tygrys? No nie, o ile to nie jest prima aprilis to wrocławskie ZOO upadło już na samo dno żenady. Za to pewnie jakichś żuczków z d* nowy dyrektor nakupił na kilogramy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toms66 Re: ZOO: nie żyje ostatni wrocławski tygrys IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.04.10, 20:24 Nie jest to prima aprilis (') Widziałem 25.03.10r. karteczkę o śmierci tygrysa :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ZOO: nie żyje ostatni wrocławski tygrys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.10, 21:23 Szanowny durniu. Jabyś chodził do zoo to bys wiedział, że znakomici poprzednicy zostawili w zoo prawie wyłącznie stare, nierozmnażające sie zwierzęta i nadszedł czas, gdy powoli odchodzą. Bywając często w zoo wiem, że nie potrwa długo, a Puffi będzie miał następców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: ZOO: nie żyje ostatni wrocławski tygrys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.10, 09:55 Tak tak. Bo egzotyczne króliki kaspijskie i chomiki arktyczne przywiezione przez dyrektora w teczce mnożą się bardzo szybko i lada chwila będzie można poskładać z nich tygrysa, zalać żywicą, pofarbować w paski i będzie nowy tygrys. Odpowiedz Link Zgłoś
monad29 Nie żyje Puffi, ostatni wrocławski tygrys [ZDJĘ... 01.04.10, 21:18 Był piękny... fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1245246,2,146,tygrys.html Odpowiedz Link Zgłoś
monad29 Nie żyje Puffi, ostatni wrocławski tygrys [ZDJĘ... 01.04.10, 21:19 jeszcze raz fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1002074,2,185,tygrys.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Nie żyje Puffi, ostatni wrocławski tygrys [ZD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.10, 21:32 Piękny był... Teraz jest w niebie dla tygrysów. Odpowiedz Link Zgłoś
pracownikxyz Re: Nie żyje Puffi, ostatni wrocławski tygrys [ZD 02.04.10, 08:55 Jakie niebo dla tygrysów? Kobieto! Bądź poważna. Rozumiem, że się przywiązaliście do pięknego, majestatycznego zwierzęcia, ale bez przesady. Więcej dystansu, miej aktorskiego zaangażowania. Odpowiedz Link Zgłoś
pracownikxyz Re: Nie żyje Puffi, ostatni wrocławski tygrys [ZD 02.04.10, 08:55 pracownikxyz napisał: > Jakie niebo dla tygrysów? Kobieto! Bądź poważna. Rozumiem, że się > przywiązaliście do pięknego, majestatycznego zwierzęcia, ale bez przesady. > Więcej dystansu, miej aktorskiego zaangażowania. "mniej" oczywiście. Wybaczcie ta wielką wtopę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HM_ Re: Nie żyje Puffi, ostatni wrocławski tygrys [ZD IP: *.wroclaw.vectranet.pl 02.04.10, 09:23 W duchu poprzedniego posta zapytam: Kiedy i gdzie zapalamy znicze (dla tygrysa, rzecz jasna)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rok Tygrysa Re: ZOO: nie żyje ostatni wrocławski tygrys IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.10, 09:45 Ciebie trzeba odwołać i najlepiej zamknąć w klatce w kagańcu na ryju, żeby takie coś jak Ty nie szczekało. Za ok 30 lat wyginą tygrysy więc to smutna wiadomość, tym bardziej, że istnieje zagrożenie, że na świecie zostanie tylko robactwo takie jak Ty... Wesołych Świąt Bożego Zmartwychwstania, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makelove Re: ZOO: nie żyje ostatni wrocławski tygrys IP: *.e-wro.net.pl 02.04.10, 12:18 (jeśli to ironia) oby twojej śmierci nie zauważył nikt Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 a co sie stało z nimi? 04.04.10, 13:57 Film jest z 2007, i wtedy nie byly jeszcze takie stare chyba? www.youtube.com/watch?v=Mp8LpW5Vdzk Odpowiedz Link Zgłoś