czarnafiszka 05.04.10, 20:37 Witam Bardzo proszę o informację gdzie skutecznie pomagają wyleczyć depresję. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Doświadczony Re: depresja- gdzie leczyć we Wrocławiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.10, 21:09 Praktycznie u każdego lekarza psychiatry, to jest bardzo powszechna i dobrze poznana jednostka chorobowa. Po znalezieniu lekarza można go wyszukać na portalu www.znanylekarz.pl lub podobnym aby sprawdzić referencje od pacjentów. Ponieważ jest to choroba (?) mentalna równie ważna jak terapia farmakologiczna jest psychoterapia. Lekarstwa utrzymują człowieka w jako takiej formie, ale nie usuwają przyczyn problemów. Ważne jest uświadomienie przyczyny objawów (trauma w dzieciństwie? utrata pracy/partnera? kłopoty finansowe? itp.) oraz mechanizmu choroby i znalezienie "bratnich dusz" z tym samym problemem - tu może pomóc psychoterapia. Teoretycznie lekarstwem (i to skutecznym) może być np. sama poprawa sytuacji życiowej, spełnienie jakiegoś dużego marzenia, usunięcie przyczyn kompleksów, itd. Choroba dotyka częściej kobiety i jednostki o podwyższonej wrażliwości psychicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnafiszka Re: depresja- gdzie leczyć we Wrocławiu? 05.04.10, 21:24 Dziękuję za szybką odpowiedź. Sporo informacji znalazłam na stronie nerwica.com Czas zacząć działać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: depresja- gdzie leczyć we Wrocławiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.10, 12:22 Liczyłem, że rzeczowej odpowiedzi w tej sprawie udzieli pan dr KKlement. Przeliczyłem się jednak. Ponieważpan doktor nie zabrał głosu to mogę podpowiedzieć, że depresję leczą w ośrodku dziennym na ulicy Gdańskiej. Pozdrawiam i szybkiej poprawy zdrowia życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
kklement Wezwany do tablicy stawiam się :) 06.04.10, 12:31 I informuję, że szanowny Emeryt na nieaktualne informacje, na Gdańskiej nie ma już psychiatrii. A co do pytania głównego wątku, to jeden z przedmowców udzielił już wyczerpującej odpowiedzi, pod którą moge się podpisać, a nie będę jej dublować :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: Wezwany do tablicy stawiam się :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.10, 12:42 Dziękuję za sprostowanie i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kklementTOścierwo kklement ty szmato IP: 78.8.40.* 05.10.14, 22:01 kklement jesteś zakłamanym draniem i kłamcom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HM_ Re: depresja- gdzie leczyć we Wrocławiu? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 06.04.10, 17:43 Z własnego doświadczenia i z czystym sumieniem mogę polecić: www.psychoterapia-wroclaw.pl Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna.wafel Re: depresja- gdzie leczyć we Wrocławiu? 13.07.13, 11:54 Polecam gabinet psychoterapii Pani Natalii Lemiech. Przyjmuje przy ulicy obornickiej. natalialemiech.pl - to jest jej strona gdzie są podane dane kontaktowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: depresja- gdzie leczyć we Wrocławiu? IP: *.static.chello.pl 23.04.14, 14:59 cześć, Piszę do Was ponieważ sama zmagam się od 2 lat z depresją i poszukuje osób z Wrocławia, które chciałyby ze mną chodzić na grupę Anonimowych Depresantów. Takie grupy istnieja w innych miastach (w Warszawie nawet 4) ale nie ma takiej we Wrocławiu. Poznałam w tamtym roku kobiete z Warszawy, która mogłaby nam pomoc, przekazac jakies wskazówki. Mam też terapeute, który prowadzi grupę AA i który kiedys wstepnie zgodzil sie na uruchomienie takiej grupy. Gdyby zebralo sie pare osób to moglibysmy sobie pomóc. dajcie znać, sama juz nie wiem co mam ze soba robic a to jest jedno z wyjsc, ktore wydaje mi sie rozsadne... pozdrawiam Was i tulę mocno! moj e mail lady_in_black7@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radosław Re: depresja- gdzie leczyć we Wrocławiu? IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.05.14, 14:36 Prywatny mobilny trener rozwoju osobistego pomoże w każdej sytuacji, dojadę do Ciebie, udzielę porad, wesprę i wspólnie z Tobą opracuję strategię rozwoju dla Ciebie i Twojej rodziny. Mogę pomóc w znalezieniu pracy, podszkolę Cię we wszystkich niezbędnych dziedzinach, dzięki którym złapiesz wiatr w żagle i poczujesz ,że żyjesz:) Cena spotkania to tylko 300 zł, a może odmienić i odmieni Twoje życie, gwarantuję. Po spotkaniu daję ćwiczenia do zrobienia, to Ty robisz krok na przód, ja Ci tylko wskazuję drogę i sposób, utrzymujemy stały kontakt, sprawdzam osobiście Twoje postępy, zmiana następuje dzięki Tobie, ale musisz tego chcieć! Popracujemy nad Twoimi marzeniami, celami, których jeszcze nie zrealizowałeś z powodu braku pieniędzy i tym problemem też się zajmiemy. Jeśli właśnie rozpadł się Twój związek to mam na to lekarstwo, jeśli Twoje małżeństwo wisi na włosku to również pomogę, jeśli masz depresję lub straciłeś wiarę w siebie i nie wiesz co dalej z Twoim życiem, zadzwoń do mnie. Zmiany będą oszałamiające..gwarantuję..Jestem zawodowcem i kocham pomagać ludziom..Głowa do góry..Teraz jest Twoje pięć minut !!! Nikt nie zatańczy za Ciebie Twojego tańca !! :D tel 665 556 205 słowa kluczowe : leczenie depresji, pomoc w trudnym momencie życia, ratowanie związków, prywatny mobilny trener rozwoju osobistego, pomoc w znalezieniu dobrej pracy, szczęścia i sensu życia, zmiana nastawienia i myślenia, zmiana przekonań o sobie i życiu, leczenie nieśmiałości, lęków przed życiem, przed ubóstwem, brakiem pieniędzy i wszelkich innych, pomoc w zarządzaniu czasem, planowanie celi, programowanie na sukces, pomoc w wybaczeniu sobie i innym, uporanie się z przeszłością, pomoc w schudnięciu i problemach zdrowotnych, pomoc w podniesieniu komfortu życia, pomoc w zwiększeniu kondycji fizycznej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vera Re: depresja- gdzie leczyć we Wrocławiu? IP: *.ne.ue.wroc.pl 02.10.14, 09:09 Polecam pragram terapeutyczny dla kobiet w depresji, Fundacja Opieka i Troska, ul. Kiełczowska 43, bud. 6. opiekaitroska.pl/366/program-samorozwoju-dla-kobiet-z-depresja/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apaszkaqq Re: depresja- gdzie leczyć we Wrocławiu? IP: *.man.tk-internet.pl 24.10.14, 14:44 A czy np sama wizyta u psychiatry i antydepresanty pomogą wyjść z depresji, czy ta cała psychoterapia również jest konieczna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emiliiia8 Re: depresja- gdzie leczyć we Wrocławiu? IP: *.free.aero2.net.pl 27.10.14, 12:42 myślę, że wszystko zalezy indywidualnie od przypadku. Poza tym depresja depresji nie równa. Można mieć stany depresyjne, a można też być w ciężkiej depresji. W każdym razie ja uważam, że same leki pomoga na chwilę i może potem po jakimś czasie wszystko wrócić. Dlatego osobiście jestem za połączeniem leków z psychoterapią. Można iść np do psychiatry i osobno do psychoterapeuty na terapię. Ale ja np znalazłam lekarza (dr Dawid Pluta-Plutowski) który jest i psychiatrą i do tego prowadzi terapię. Dla mnie to lepsze rozwiązanie, bo jest to jedna i ta sama osoba. Nie muszę dwa razy mówić o tym samym i otwierać się przed dwoma różnymi osobami ( a z tym mam problem). Jeśli Cię to interesuje to podaję telefon do rejestracji 530 929 758. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: depresja- gdzie leczyć we Wrocławiu? IP: *.internetia.net.pl 26.10.14, 14:39 z deprsja mozna smialo isc do Anny Mazurkiewicz, psychiatra. Farmakologia plus psychoterapia i wtedy to zwykle dziala permanentnie. Bardzo porzadny z niej czlowiek i dokonale dobiera leki. Psycholog brzmi to moze "lepiej" niz psychiatra ale to humanista a nie lekarz a depresja to choroba i trzeba isc do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stokrotka Re: depresja- gdzie leczyć we Wrocławiu? IP: *.play-internet.pl 23.06.15, 11:57 Bardzo polecam Klinikę Zdrowego Umysłu, mi pomogła p. Jagoda Mroczek, bardzo sympatyczna pani psycholog. Pomogła mi wydobyć się z bardzo głębokiej deprechy i myśli samobójczych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebastian Re: depresja- gdzie leczyć we Wrocławiu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.15, 14:32 Polecam ten ośrodek i tego lekarza Ja jestem bardzo zadowolony www.znanylekarz.pl/elzbieta-lipnicka/psychiatra/radwanice Odpowiedz Link Zgłoś