Dodaj do ulubionych

Powodziowa klapa Platformy Obywatelskiej na ses...

10.06.10, 20:02
Wał na Kozanowie był źle ustawiony i to jest fakt. Nie wszystkie budynki
były chronione przed wodą. Wał wybudowano przed szeregówkami na Ignuta.
Dlaczego Dutkiewicz kłamie? Poza tym myślę, że można było się jednak
utopić w tej wodzie na Kozanowie, Prezydent jest wysoki, to może wciągnął
by jeszcze powietrze nosem...ale wiceprezydent...
Obserwuj wątek
    • Gość: lolek PO będzie pływać .... IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.06.10, 20:15
      heheh i marketing szeptany nic nie da
      Dolny Śląsk wolny od PO
      • Gość: Konrad Miala byc wielka bomba a byla tylko sucha purchawa IP: *.wroclaw.mm.pl 10.06.10, 20:26
        dobrze wam tak!
        • Gość: zlotko Re: Miala byc wielka bomba a byla tylko sucha pur IP: 79.110.200.* 10.06.10, 20:47
          Gdyby ten artykuł nie miał adresu WWW i loga portalu, to można by było
          pomyśleć, że jest z newslettera partyjnego.
    • renifer77 Powodziowa klapa Platformy Obywatelskiej na ses... 10.06.10, 20:40
      Najwyraźniej ekipa Protasia POpłynęła na POwodzi strzelając sobie po
      raz kolejny gola. A już się wydawało, że nie ma większych lewusów
      niż PiSowcy:)
      • Gość: greg Re: Powodziowa klapa Platformy Obywatelskiej na s IP: *.nat.tvk.wroc.pl 10.06.10, 20:48
        PO won z Wrocka! Widać, jak Wasz Rząd radzi sobie z powodzią w całej Polsce.
        • pssz Re: Powodziowa klapa Platformy Obywatelskiej na s 10.06.10, 21:02
          Gość portalu: greg napisał(a):
          PO won z Wrocka! Widać, jak Wasz Rząd radzi sobie z powodzią w
          całej Polsce.
          Rząd całkiem nieźle radzi sobie z powodzią, na pewno lepiej od rządu
          z 97'
          Niedługo są wybory samorządowe i wyborcy zdecydują, czy będzie won
          czy nie i kto.
    • ojciecrydzyk1 Mieszkańcy Zawidawia nie dla Dutkiewicza 10.06.10, 20:52
      Mieszkańcy Zawidawia gremialnie zagłosują na przeciwników
      Dutkiewicza bo nie wierzą w żadne jego obietnice które składał przez
      8 lat swojego urzędowania . Nie ma obiecanej obwodnicy Psiego Pola
      nie ma kanalizacji nie ma remontu rynku na Psim Polu nie ma
      kanalizacji na Zakrzowie , Kłokoczycach i Zgorzelisku nie ma dróg w
      tych osiedlach , nie ma boiska dla laskarek (hokej na trawie) i nie
      ma już I ligowej drużyny Polar Zawidawie która była w przeszłości
      mistrzem Polski w tej dyscyplinie , nie ma żadnego ośrodka kultury w
      tej części miasta ,nawet odnowione fasady kamieniczek na Psim Polu
      nic nie pomogą bo już po kilku miesiącach są brudne i zabłocone
      dzięki nie remontowanej nawierzchni ul. Krzywoustego . Jednym słowem
      Dutkiewicz wypiął się na ten kawałek Wrocławia mimo że mieszka tuż
      za jego granicą w Ramiszowie ale tam jest wszystko - przypadek.

• Gość: TostasBrasil Ręce precz od Sternika! to jedyny kandydat bez wad IP: 200.143.204.* 10.06.10, 21:08
        Niech żyje nasz wspaniały Prezydent ! Nasze Słońce Sudetów ! Nie wińcie go za
        kałuże na Kozanowie, nie jego wina,
        że Komunikacja Miejsca przestała funkcjonować, 30cm śniegu, które pogrążyło
        miasto nie rzutuje na jego kadencje.

Promujemy się fotannami i krasnalami w końcu Wrocław to stolica działań
        Pomarańczowej Alternatywy nie pozwólmy
        aby sprawy doraźne (dziury na ulicach, wszechobecne korki) zamydliły nam obraz
        Dynamizmu !

Unieśmy się ponad szarą rzeczywistość czyli smród i brud na ulicach potrzebny
        jest nam Sternik myślący abstrakcyjnie:
        EIT+, Euro 2012 a może i w końcy mistrzostwa świata się u nas odbędą ?

Pozdrawiam serdecznie wroclawzwyboru.blox.pl, który wbrew GW przycznił się do
        rozwoju społeczeństwa obywatelskiego miła
        to odmiana dla promowanej w Gazecie Wyborczej 'Republice Kolesi'.
      • r0b0l Re: Mieszkańcy Zawidawia nie dla Dutkiewicza 10.06.10, 21:13
        zamiast labiedzić zorganizujcie się i wymuście na Wielkim Hydrauliku kanalizację. Albo fontannę bo on w tym dobry
        ;)))

Kilka beczkowozów rozlanej gnojowicy w środku nocy w Ramiszowie i Słońce Sudetów zmięknie
    • r0b0l peło pis i reszta utopcie się w Odrze 10.06.10, 21:08
      Du.p.kiewicz jaki jest każdy widzi ale mimo wszystko jest lepszy od dupków partyjnych razem wziętych
      niedługo postawie znak równości między PO, PIS, SO bo to szkodniki
      • ojciecrydzyk1 Re: peło pis i reszta utopcie się w Odrze 10.06.10, 21:24
        Nie zapominaj o SALD bo to super szkodniki, nikt tyle złaego nie
        narobił co oni.
        • r0b0l Re: peło pis i reszta utopcie się w Odrze 10.06.10, 21:46
          o moich faworytach eseldupkach zawsze pamiętam ;)))))
          niech się utopią w szambie bo Odry szkoda

pozdrowienia
      • labeo Re: peło pis i reszta utopcie się w Odrze 10.06.10, 21:57
        Wszyscy są bee, a kto jest cacy? Wybory idą i głos trzeba oddać.
        • Gość: r0b0l Re: peło pis i reszta utopcie się w Odrze IP: *.e-wro.net.pl 11.06.10, 13:33
          > Wszyscy są bee, a kto jest cacy? Wybory idą i głos trzeba oddać.

i tu zaczyna się problem.....
          jak zwykle będziemy wybierać mniejsze zło
    • Gość: Ignut Najlepiej przypalać żywym ogniem IP: 80.55.245.* 10.06.10, 21:38
      A czego się spodziewał redaktor? Szafotu, biczowania, strzelania z pestek
      czereśni. Gazeta wafluje się preziowi, bo on ma największy budżet na ogłoszenia.
      Jak było na kozanowie i kto za to odpowiada wiedzą wszyscy. Nie da się
      zakrzyczeć youtube.
      • Gość: arecki82 Re: Najlepiej przypalać żywym ogniem IP: *.static.tvk.wroc.pl 10.06.10, 21:42
        Mam dość czytania o kałuży na Kozanowie, że się nic nie stało, że akcja
        była sprawna. Kto był ten wie. Widocznie Pan redaktor, pdobnie jak MOPS
        przyszedł na Ignuta w drugi tydzień po powodzi, hehe. Najlepszy był Urząd
        Miejski - przywieźli nam po tygodniu po mleczku do czyszczenia, jednej
        szmacie i ekolizole. Panie Prezydencie - proszę powtórzyć za mną...bul
        bul...
        • r0b0l Re: Najlepiej przypalać żywym ogniem 10.06.10, 21:52
          faktem jest bajzel i dezorganizacja w służbach. Ale też faktem że Kozanów został w dużej mierze podlany a nie zatopiony

Nie ma porównania z sytuacją z 1997 ( gdyby była większa woda to by była powtórka ).
          Nie powinno sie to zdarzyć i nasz Ukochany Prezydent Słońce Sudetów i Wielki Hydraulik powinien zbudować w ramach odszkodowania porządna fontannę na Kozanowie.Na tyle głęboką zeby można było topić winnych
          • Gość: Matrix dutkiewicziwski debilizm trwa wraz z korkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 22:03
            ot szymański wymyślił, tydzień temu wpropwdził kozę, a dziś ją
            wyprowadził,.. to może teraz ja wprowadzę kozę..najnowszy ranking
            Rafała Dudkiewicza !!...

www.pb.pl/a/2010/06/09/Wroclawianie_maja_największy_dlug
            • Gość: Matrix Re: dutkiewicziwski debilizm trwa wraz z korkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 22:08
              coś nie tak z tym linkiem, już pr prezia blokuje ale my mamy swoje
              sposoby żeby ranking trwał do wyborów:
              investmap.pl/wiadomosci/link,wroclaw-wroclawianie-maja-najwiekszy-dlug,12416.html

• Gość: Konrad Dług się zmniejszy jak miasto sprzeda tereny wokół IP: 212.160.183.* 11.06.10, 07:21
                obwodnic, zobaczysz.

I ciekawy jestem czy wtedy przeprosisz Dutkiewicza na łamach tego forum.
                • Gość: gość etam zaraz sprzedawać IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.10, 08:49
                  po co?

Sternik ma lepsze metody. Wystarczy, że powie:

"jeśli ktoś ośmieli się rzucić słowko krytyki - będzie miał
                  osobiście ze mną do czynienia"

i już wszyscy "malkątęci" milkną jak trusie.
          • Gość: twój funfel Re: Najlepiej przypalać żywym ogniem IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.06.10, 23:39
            r0b0l napisał:

> faktem jest bajzel i dezorganizacja w służbach. Ale też faktem że
            Kozanów zost
            > ał w dużej mierze podlany a nie zatopiony
            >
            > Nie ma porównania z sytuacją z 1997 ( gdyby była większa woda to
            by była powtór
            > ka ).
            > Nie powinno sie to zdarzyć i nasz Ukochany Prezydent Słońce
            Sudetów i Wielki H
            > ydraulik powinien zbudować w ramach odszkodowania porządna
            fontannę na Kozano
            > wie.Na tyle głęboką zeby można było topić winnych

r0b0l - bierzesz za często do buzi

• Gość: odyseusz Ja nie będę szeptał, a wręcz głośno twierdzę, że.. IP: *.23-87-b.business.telecomitalia.it 10.06.10, 22:00
      ... Adamskiego powinno się wywalić. I z wielką chęcią chciałbym mieć osobiście
      do czynienia z Długim, bo od słuchania swoich PR-owców to już kompletnie
      odleciał w kosmos. A czy to nie ten Adamski, m.in. twierdził, że w mieście 99%
      dziur jest załatanych? Czym oni go wożą? A może takiego fachowca noszą na rękach
      do pracy?
      A PO to też już sięga dna.
    • Gość: carski gwardzista Re: Powodziowa klapa Platformy Obywatelskiej na s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 22:01
      Jakim prawem gazeta Erewań wypowiada się na temat powodzi? Przecież tzw.
      redaktorzy z regionalnej mieli w tym czasie wolne.
      • Gość: judyta Re: Powodziowa klapa Platformy Obywatelskiej na s IP: *.wroclaw.vectranet.pl 10.06.10, 22:24
        Młodzieżówka PO już pluje jadem na forum. Kto pod kim dołki kopie, ten sam w nie wpada...myślę, że tak będzie...
        że pójdą stąd z pokulonym ogonem. Niech nie zaśmiecają nam forum. A głos oddam ja i moja duża grupa na pana Dutkiewicza, bo jesteśmy dumni z takiego prezydenta.
        • Gość: arecki82 Re: Powodziowa klapa Platformy Obywatelskiej na s IP: *.static.tvk.wroc.pl 10.06.10, 22:33
          Zapraszam do mnie na Ignuta, pokaże Ci pozostałości po kauży
          Dutkiewicza...według niego zalanych jest: 2 mieszkania, 3 lokale i pare
          garaży...zobaczysz prawdę, wystarczy podjechać na Kozanów. Polecam również
          taką wyprawę redaktorowi (jeśli ma Pan poniżej 1,70 to by Pan w moim
          mieszkaniu się jednak utopił...). Dosyć kłamst Panowie i Panie z Gazety
          Wyborczej oraz Panie Prezydencie.
        • Gość: carski gwardzista Re: Powodziowa klapa Platformy Obywatelskiej na s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 22:38
          Gość portalu: judyta napisał(a):

> Młodzieżówka PO już pluje jadem na forum. Kto pod kim dołki kopie,
          > ten sam w nie wpada...myślę, że tak będzie...

Nie wiem czy kliknęło Ci się nie w to miejsce czy pijesz do mnie. Jeśli do mnie
          to proponuję leczenie. Urojenia prześladowcze to się chyba nazywa.
        • Gość: Kaszub Re: Powodziowa klapa Platformy Obywatelskiej na s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 23:26
          Pani Judyto,
          czasem poswiecam chwile czasu na te internetowe dyskusje i odnosze wrazenie, ze
          pisza glownie zakompleksione jednostki chorobowe albo podstawiani politykierzy.
          I kiedy pojawia sie normalny glos, taki jak Pani, to przywraca mi on chec na
          poswiecenie drugiej chwili na jego poparcie.
          Tylko "nakrecony" albo glupi nie widzi tego, jak Wroclaw odjezdza reszcie
          Kraju... Pogadajcie z inwestorami, przedsiebiorcami, ludzmi powracajacymi z
          zagranicy, ludzmi wyjezdzajacymi na zawsze z takich miast jak moje (Elblag).
          Niedawne sondaze Newsweeka nie wziely sie z Ksiezyca, OBOP nie manipuluje
          danymi! Wroclaw jest obiektem zazdrosci calego Kraju i nie tylko.
          Nich ci nakreceni powiedza: dlaczego tak sie dzieje, ze mieszkancy sa dumni z
          Miasta a inwestorzy nawet w kryzysie pra do Wroclawia? Tylko PR? A nawet gdyby:
          to dzis jest BARDZO WAZNE!
          Oponenci zarzucajacy tylko marketing Dutkiewiczowi to jak szewcy, ktorzy mowia
          innym szewcom: no i co z tego, ze Wy macie lepszy marketing i dzieki temu
          sprzedajecie wiecej butow, nasze i tak sa lepsze !
          Ktory z tych szewcow predzej zbankrutuje ???
          A moze niech ci oponenci podpisza sie swoim imieniem i nazwiskiem ? Czy wowczas
          tez beda takiego samego zdania?
          Wroclawianie: nie dajcie sie zwariowac. Wladze Waszego Miasta nie sa idealne,
          ale lata o swietlne od innych w naszym Kraju.
          • pingwiniarz Re: Powodziowa klapa Platformy Obywatelskiej na s 11.06.10, 18:00
            Panie Kaszubie.
            Używa Pan zwrotów "Wroclawianie: nie dajcie sie zwariowac. Wladze Waszego Miasta
            nie sa idealne,
            > ale lata o swietlne od innych w naszym Kraju" które sugerują iż nie jest Pan
            mieszkańcem Wrocławia.
            Jeśli tak jest rzeczywiście, proszę uprzejmie nie pouczać wrocławian kto jest
            dobrym prezydentem, kto dobrze rządzi i jak wygląda na tle innych. Nie mieszka
            pan tu, nie zna tutejszych spraw i problemów, nie widzu rzeczy o których piszemy
            w szczegółach.
            I jeszcze jedna rzecz.
            Chciałbym się mylić, ale....
            Nigdy na serio nie traktowałem informacji, że na tym forum buszują junacy od
            pijaru z UM itp.
            Aż do czasu jak poczytałem Pańskie posty.
            Powtarzam, mam nadzieję że się mylę.

Kraju...

> danymi! Wroclaw jest obiektem zazdrosci calego Kraju i nie tylko.

> innym szewcom: no i co z tego, ze Wy macie lepszy marketing i dzieki temu
            > sprzedajecie wiecej butow, nasze i tak sa lepsze !
            > Ktory z tych szewcow predzej zbankrutuje ???

(akurat to ostatnie z pewnych powodów wzbudziło we mnie szczególnie szeroki
            uśmiech)
      • Gość: Bistor Re: Powodziowa klapa Platformy Obywatelskiej na s IP: *.chello.pl 10.06.10, 22:29
        Bójcie się Wrocławianie !- możecie mieć do czynienia, osobiście, z prezydentem.
        Jeżeli będziecie gadać ukradkiem, rzecz jasna.
        Jak widać Pan Na Włościach wybrany z namaszczeniem Najwyższego. A my, mamy za
        radą Pana Rafala, stulić mordę. Ukradkiem?
        • Gość: judyta Re: Powodziowa klapa Platformy Obywatelskiej na s IP: *.wroclaw.vectranet.pl 10.06.10, 22:41
          Arecki, za Zdrojewskiego pół miasta pływało, a twój Kozanów miał wodę do 3-go piętra. W śródmieściu woda stała tydzień, a prąd mieliśmy dopiero po dwóch miesiącach, bo wszystkie media w piwnicy zalane, winda też nie działała. Smród był w całym mieście. Więc odczep się człowieku od prezydenta, bo teraz nie ma żadnego porównania.
          Mieszkasz na Ignuta, to "podziękuj" Zdrojewskiemu i działkowcom.
          • Gość: carski gwardzista Re: Powodziowa klapa Platformy Obywatelskiej na s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 22:48
            Nie porównuj. W 97 miasto oberwało ostro od strony Siechnic, doszła jeszcze woda
            z kotliny. Zupełnie inna sytuacja.
            Widzę, że działasz ostro na rzecz swojego ulubieńca, proszę jednak o odrobinę
            obiektywizmu.
          • Gość: arecki82 Re: Powodziowa klapa Platformy Obywatelskiej na s IP: *.static.tvk.wroc.pl 10.06.10, 22:49
            Tak się składa, że w 97 mieszkałem w Śródmieściu, zalało moje mieszkanie
            przez zbyt niski wał w Elektrociepłowni - podobnie jak teraz nie miałem
            prądu, wody, byłem uwięziony w mieszkaniu. Pretensje do Dutkiewicza są
            uzasadnione - niech rozliczy tego buca, który podał nieprawdziwe dane o
            zagrożeniu oraz osoby odpowiedzialne za jeden wielki bałagan...A może
            myślisz, że wszystko było dobrze. Pooglądaj trochę filmów na youtube,
            poczytaj relacji osób mieszkających na Kozanowie a dowiesz się prawdy.
            Poza tym, jak podkreślam, wały zostały nieprawidłowo zbudowane i niektóre
            zamieszkałe budynki zostały celowo odgrodzone wałem, a mieszkańców nawet
            nie poinformowano o istniejącym zagrożeniu. Czy to jest ok? Czy dobrze
            jest kłamać nt. skali zniszczeń? Mówićo podtopieniach, kałużach? Czy
            chcesz mieć takiego Prezydenta?

W którym miejscu na Kozanowie woda w 97r. była do 3 piętra? Podaj ulicę i
            numer bloku.
            • Gość: Espirit Re: Powodziowa klapa Platformy Obywatelskiej na s IP: *.wroclaw.vectranet.pl 11.06.10, 00:42
              arecki82, wytłumacz mi jedną rzecz... Jak można kupić mieszkanie na terenie zalewowym i mieć pretensje o to, że Cię zalało?
              To tak jakby chodzić z metalowym prętem w ręku w czasie burzy i mieć potem pretensje, że piorun poraził... Pomijam już fakt, że wydano zgodę na budowę bloków w tym miejscu, to już rzeczywiście wina magistratu, ale jeszcze nie dutkiewiczowego.

Popieram całkowicie Judytę. Nie ma ludzi idealnych, ale takiego gospodarza miasta naprawdę ciężko w Polsce znaleźć. Chyba tylko W.Szczurek z Gdyni to postać podobnego kalibru.
              Dutkiewicz dostanie również mój głos w wyborach i głosy bardzo wielu moich znajomych, również tych sympatyzujących z PO.
              Dziękuję, dobranoc
              • Gość: arecki82 Re: Powodziowa klapa Platformy Obywatelskiej na s IP: 156.17.119.* 11.06.10, 08:53
                O ile wiem, to mieszkań komunalnych się nie kupuje...

Idąc tokiem rozumowania niektórych z tych forum, to wszystkie
                budynki wybudowane 100-300 metrów od jakiejkolwiek rzeki są terenami
                zalewowymi? Szkoda, że niektórzy z Państwa nie wiedzą, że na Ignuta
                wogóle nie ma wału na odcinku 1 km! WOGÓLE! Od 13 lat władze z tym
                nic nie zrobiły, mimo wielokrotnych interwencji mieszkańców. Jestem
                ciekaw, czy gdyby Wrocław był w dalszym ciągu niemiecki, to też by
                tak było...

a tak wogóle, to Holandia nie powinna istnieć...cały kraj to teren
                zalewowy.
          • Gość: gość Re: Powodziowa klapa Platformy Obywatelskiej na s IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.10, 08:56
            judytko:

czyżbyś miała tak ograniczoną wyobraźnię?

jeśliby szła taka sama woda jak w 1997 zalałoby znacznie więcej niż
            13 lat temu. Ale to, że poziom Odry i dopływów był niższy to akurat
            żadna zsługa twojego idola.

Sternikowi gratulujemy klakierów
        • Gość: Matrix dutkiewicziwski debilizm trwa wraz z korkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 22:43
          pan prezydent to może nam skoczyć,....no tam, gdzie pan prezydent
          może pana majstra w d..pę pocałować.. wężykiem
    • padoq Nie politycznie ... 10.06.10, 22:47
      Trzeba myśleć przed zakupem gdzie chcesz mieszkać obywatelu czy pod czy nad
      woda !!!
      • Gość: arecki82 Re: Nie politycznie ... IP: *.static.tvk.wroc.pl 10.06.10, 22:51
        Obywatelu, na Ignuta są mieszkania komunalne dla osób, którym zalało
        mieszkania podczas powodzi w 1997 r. Teraz ucierpieli po raz
        drugi...dostrzegasz jakąś ironię?
    • patrzyciel Wybory, wybory, wybory... 10.06.10, 23:11
      Ludzie i co dalej z tym Wrocławiem? Mamy demokracje - święte prawo
      wolnych ludzi do oddania głosu. Czy naszym radnym nie poprzewracało sie
      w głowie? Czy dalej widzą właściwą drogę i służbę miastu i mieszkańcom?
      Czy nasz kochany Prezydent - to czasami się Tyran nie robi?
    • redaktorpajacewicz Kundle z Platformy szczekają 10.06.10, 23:24
      a karawana z Dutkiewiczem na czele idzie dalej...na szczęście!!Swoją
      drogą platfusy mają niezły tupet żeby przy ich całym nieróbstwie i
      niekompetencji krytykować jedynego gościa w tym mieście który
      pracuje! no i myśli! Dziwne platfusy mają pojęcie o rządzeniu,a
      zwłaszcza o kompetencjach Prezydenta Miasta! Nigdzie żaden burmistrz
      czy prezydent miasta nie wybuduje kilku czy kilkudziesięciu
      kilometrów wałów!Nie ma takich środków w budżecie!Nie może też sobie
      ot tak stawiać wałów gdzie mu się podoba bo wtedy woda zaleje inne
      niezabezpieczone tereny. Potrzebne są działania zintegrowane,w skali
      kraju, województwa!a tu akurat przypominam! mamy wojewodę
      Platformersa, również Marszałek Województwa jest z partii rządzacej!
      Ten ostatni - wuefista z wykształcenia a z zawodu kumpel Schetyny
      wskoczył na nieco za wysoki stołek, może by lepiej wrócił do
      RadiaEska?
      • Gość: Kaszub Re: Kundle z Platformy szczekają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 23:39
        Redaktorzepajacewiczu,
        powtorze to, co napisalem Judycie:

Kraju... Pogadajcie z inwestorami, przedsiebiorcami, ludzmi powracajacymi z
        zagranicy, ludzmi wyjezdzajacymi na zawsze z takich miast jak moje(Elblag).
        danymi! Wroclaw jest obiektem zazdrosci calego Kraju i nie tylko.
        Nich ci nakreceni powiedza: dlaczego tak sie dzieje, ze mieszkancy sa dumni z
        Miasta a inwestorzy nawet w kryzysie pra do Wroclawia? Tylko PR? A nawet gdyby
        tak bylo: to dzis jest BARDZO WAZNE!
        innym szewcom: no i co z tego, ze Wy macie lepszy marketing i dzieki temu
        sprzedajecie wiecej butow, nasze i tak sa lepsze !
        Ktory z tych szewcow predzej zbankrutuje ???
        A moze niech ci oponenci podpisza sie swoim imieniem i nazwiskiem ? Czy wowczas
        tez beda takiego samego zdania?
        Wroclawianie: nie dajcie sie zwariowac. Wladze Waszego Miasta nie sa idealne,
        ale o lata swietlne od innych w naszym Kraju.
        Glosujcie na ludzi, ktorzy nie sluza zadnym partiom, tylko Wam.
        Zobaczcie kiedy swieca sie swiatla w Ratuszu: od 7 do 23.
        Powodzie, burze i gradobicia nie sa zawinione prze wladze. To sa kleski
        zywiolowe a nie ich zaniedbania. Oczywiscie mozna wszystko przed wszystkim
        zabezpieczyc, tyle tylko, ze wowczas mielibysmy 250% podatkow.
        Nie dajcie sie we Wrocku nabijac w balona partyjniakom, naprawde macie za soba,
        Wroclawianie, coraz wieksza rzesze Polakow rzadzonych przez palantow. My Was
        popieramy i podziwiamy.
        • Gość: judyta Re: Kundle z Platformy szczekają IP: *.wroclaw.vectranet.pl 11.06.10, 01:35
          Kaszub dzięki za Twoją wypowiedź z którą zgadzam się całkowicie. Pomimo, że niektórzy obrzucili mnie epitetami na tym forum, ja wiem swoje. Tu przyjechał zaraz po wojnie mój dziadek z Krakowa, tu urodzili się moi rodzice, a później ja. Mój dziadek uczył się, pracował, a po zajęciach w czynie społecznym odgruzowywał Wrocław. Z Wrocławia wywozili cegły i wszystko co cenne do Warszawy. We Wrocławiu żaden rząd nie czynił inwestycji, bo nikt nie miał pewności, czy to miasto będzie polskie. Ograbli nam miasto ze wszystkiego...można poczytać w internecie jest tego dużo. Mimo tego, to miasto zawsze miało klimat. Teraz nareszcie mamy super prezydenta, który w tak krótkim czasie uczynił Wrocław metropolią. Ci co tak marudzą i oskarżają, to nie są z naszego miasta, nie znają jego historii. Nagle chcieliby wszystko, a nie cenią tego co już zrobiono.
          Ja jestem dumna z Wrocławia. Jestem dumna, gdy przyjeżdżają z innych miast do mnie w odwiedziny i podziwiają. A największą mam frajdę, kiedy przyjeżdżają moi znajomi Niemcy, którym do tej pory się wydawało, że my na drzewach jeszcze siedzimy.
          Wysyłam zagranicę zdjęcia z Wrocławia i to sprawia, że ci ludzie chcą tu przyjechać i zobaczyć. Bo oni myślą, że Polska, to bardzo prymitywny kraj, kiedyś ktoś się mnie zapytał przez telefon, czy my mamy we Wrocławiu telefony komórkowe, czy oni jak tu przyjadą, to będą mieli zasięg.
          Dlatego jak słyszę i widzę agresje PO, to zaciskają mi się pięści. Tak samo reaguję, gdy widzę wandalizm w mieście. Nas rodowitych mieszkańców cieszy każda nowa ławka, czy kubeł na śmieci i dlatego, gdy hołota nam to niszczy, brudzi, to mamy ochotę krzyczeć VON STĄD!!!
          • Gość: papcio Re: Kundle z Platformy szczekają IP: *.opera-mini.net 11.06.10, 15:40
            jeden obraz to wiecej niz 1000 slow

znasz li taki wroclaw ?

www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=895248&page=3
            www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=895248&page=9
            i wiele podobnych zapomianych zaulkow.

kto to zrobil ? czy niemcy zostawili to w takim stanie
          • pingwiniarz Re: Kundle z Platformy szczekają 11.06.10, 18:05
            Nas rodowitych mieszk
            > ańców cieszy każda nowa ławka, czy kubeł na śmieci i dlatego, gdy ho
            > łota nam to niszczy, brudzi, to mamy ochotę krzyczeć VON STĄD!!!

Domyślam się że wypowiadasz się jako rodowita wrocławianka, w drugim albo
            trzecim pokoleniu. Mieszkanka, zapewne, jak przystało na rodowitą wrocławiankę,
            Jedności, Słowiańska, Roosevelta a może Miernicza, Traugutta lub Worcella.
            • Gość: judyta Re: Kundle z Platformy szczekają IP: *.wroclaw.vectranet.pl 11.06.10, 18:57
              pingwiniarz napisał:

Domyślam się że wypowiadasz się jako rodowita wrocławianka, w drugim albo
              trzecim pokoleniu. Mieszkanka, zapewne, jak przystało na rodowitą wrocławiankę,
              Jedności, Słowiańska, Roosevelta a może Miernicza, Traugutta lub Worcella.
              --~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
              Już pisałam, że moi dziadkowie przybyli tu po wojnie z Krakowa. Wrocław był wielką szansą dla młodych, później urodzili się tu moi rodzice, a ja jestem trzecim pokoleniem.
              Jesteś blisko...Nowowiejska przy parku Tołpy.
          • Gość: z Re: Kundle z Platformy szczekają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.10, 19:49
            Judytko, tyle że to nie PO rozpirzyło we Wrocku koalicję
            funkcjonującą od ponad 15 lat, a właśnie Dutkiewicz, któremu
            poprzewracało się we łbie. A ponieważ zbliżają się wybory
            samorządowe, to "zabrał się do roboty". Ciekawe tylko gdzie był do
            tej pory, gdy raz za razem opóźniały się inwestycje, albo wychodziły
            kolejne fuszerki? Ano woził po świecie dvpsko za "miastowe"
            pieniądze i robił sobie PR budując własne zaplecze polityczne. Do
            tej pory głosowałem na niego, ale wyszło że to gamoń, a do tego
            mięczak i picer. To nie jest przywódca na ciężkie czasy, kiedy
            trzeba zaciskać pasa i trzymać wszystko twardą ręką. Budowanie
            kolejnych fontann to nie jest coś, co może zastąpić drogi i mosty i
            remonty budynków. Pragnąłbym przy tym przypomnieć, że podwaliny pod
            dotychczsowy i obecny rozwój Wrocławia dały rządy koalicji z PO na
            czele, a Dutkiewicz wozi na tym dvpsko niczym rząd piSSuaru na
            osiągnięciach rządu Belki.
    • mjslon Powodziowa klapa Platformy Obywatelskiej na ses... 10.06.10, 23:44
      Pan Adamski to jest klapa, zaraz po prezydencie.
      Kto go kiedys poluchal lub mial nieszczescie z nim rozmawiac wie o
      co chodzi.
      • embriao Re: Powodziowa klapa Platformy Obywatelskiej na s 11.06.10, 13:11
        odwal się od adamskiego bo ci Dutkiewicz grabki zabierze i wygoni z
        piaskownicy:
        www.youtube.com/watch?v=Zq9gyS3RomA&feature=player_embedded
        :)
    • Gość: semafor Jak Dutkiewicz groził na sesji: IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.06.10, 07:47
      "- Jeśli usłyszę powtarzanie ukradkiem, że powinienem zwolnić
      Wojciecha Adamskiego, to ktoś, kto tak mówi, będzie miał osobiście
      ze mną do czynienia - zagroził Dutkiewicz"

Więcej w Gazecie Wrocławskiej (bo w Wybiórczej na pewno nie)

• Gość: z Re: Jak Dutkiewicz groził na sesji: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.10, 19:54
        No cóż, Dutkiewicz zwłąchał się z piSSuarem, a tam mają Jackiewicza,
        no a on - jak wiadomo - przyp... potrafi. :/
    • knock.out.4 Jaka Barbara taki sukces. 11.06.10, 08:09
      I wycofywanie chyłkiem..
    • embriao Powodziowa klapa Platformy Obywatelskiej na ses... 11.06.10, 10:36
      Relacja - żal, urywa się w połowie - można skonfrontować z tym co
      napisała Gazeta Wrocławska
      Chodzi o to by informować ale właściwie informować - jak to mówi wice
      adamski.
      A za co bym wywalił Adamskiego to można przeczytać tu:
      matomi.dolnoslazacy.info/2010/06/my-sie-go-boimy-na-palcach-chodzimy.html
    • luskah Powodziowa klapa Platformy Obywatelskiej na ses... 11.06.10, 10:42
      My Wrocławianie rozliczymy PO i to tak dobrze ,że zniknie.Takie podchody to
      tylko w PO.W tym wszystkim wtóruje GW.
      • teraz12 Re: Powodziowa klapa Platformy Obywatelskiej na s 11.06.10, 11:28
        Mieszkańcy Leśnicy i zachodniego Wrocławia rozliczą PO, które przez
        pp.Susmanka i Huskowskiego prtzed wyborami tak pięknie obiecywali
        obwodnicę Leśnicy.
    • tentutaj Powodziowa klapa Platformy Obywatelskiej na ses... 11.06.10, 11:55
      Cała PO, dużo krzyczy i obiecuje, a jak przedstawić kontrargumenty lub tylko
      mocniej tupnąć nogą to okazuje się, że kolejny raz się nie przygotowali. Ale
      za to można winić tylko opozycję.
    • czerwonaania czerwona kartka Panie Prezydencie Dutkiewicz! 11.06.10, 12:17
      czerwona kartka Panie Prezydencie! Nie bedę na Pana głosowała!
      Trzeba było wcześniej wybudować wały lub przeprowadzić remont
      istniejacych. Teraz to tylko marketing polityczny! Jak jest powódź
      to bez krawata na wał, pokazać się ludziom. A prawidzwy menadżer
      powinien wcześniej miasto przygotować na taką ewentualność! Ale Pan
      woli zbudować fontannę za 20 mln, lub łuk triumfalny. Może czuje się
      Pan jak Cezar? Tylko co z idami marcowymi?
      • Gość: Matrix No, ale co? Zalało Cię? IP: *.wroclaw.mm.pl 11.06.10, 18:39
        Ja na Rafałka głosował będę! :)
        • Gość: z Re: No, ale co? Zalało Cię? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.10, 19:51
          Pogadaj z ludźmi z Wilczyc, Pawłowic, Psiego Pola i innych dzielnic
          najbardziej zagrożonych powodzią - czy rzeczywiście było tak 'cacy"
          i "tylko Kozanów popłynął".
    • Gość: przerzutka "Ktokolwiek podniesie rękę na władzę ludową, IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.06.10, 14:57
      niech będzie pewien, że władza ludowa mu tą rękę odrąbie".
      Józef Cyrankiewicz
    • Gość: dead-sea siebie warci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 16:28
      Prezydent pozer kontra nieudolna opozycja.
      • Gość: Uhn Ciekawe dlaczego GW popiera prezydenta? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 11.06.10, 19:40
        Czyzby odwrot od PO ?
      • Gość: halorobert Re: siebie warci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 20:01
        Kto prowadził i finansował kampanie wyborcze w latach 2002 i 2006?
        Kto zgadnie? Kto rekomendował młodego do UW?
        Ostatnie wydarzenia też o czymś świadczą. Nie każdy dostaje nagrodę.
        Reszta, czyli właściwa władza jest od lat i tak ma pozostać.
        Problemy są dwa.
    • skeebadoo Pomyślcie, jak by Wrocław wyglądał bez Dutkiewicza 11.06.10, 20:22
      Zauważmy, że Wrocław przoduje w rozwoju wśród polskich miast w ciągu ostatniego dwudziestolecia. Hm, z czego to może wynikać?

Z tego, że mieliśmy dwóch prezydentów. Dwóch prezydentów na 20 lat, którzy rządzili silną ręką. Oczywiście takie rządy nigdy nie przypadną do gustu wszystkim, to w przypadku społeczeństwa jest niewykonalne.

Oczywiście, mogło ich być 7, co trzy lata nowy, z nowymi obietnicami, nowymi poglądami, radujący gawiedź przez krótki czas. Tylko, co by to znaczyło dla rozwoju miasta?

Bylibyśmy zacofaną dziurą, miasto wyglądałoby nadal tak jak w roku 1992 albo i wcześniej. Polecam stronę wroclaw.hydral.com.pl/ można tam obejrzeć stare zdjęcia różnych miejsc w naszym mieście.

Drodzy państwo, zanim zaczniecie krzyczeć, ile to nie spełniono i nie zbudowano, przejrzyjcie sobie zdjęcia sprzed 10, 20 lat. I wtedy pomyślcie nad swoją wypowiedzią.
      • embriao Re: Pomyślcie, jak by Wrocław wyglądał bez Dutkie 11.06.10, 21:15
        W ściemie to może i przoduje bo jeśli chodzi o zarządzanie to jest daleko za
        Krakowem i Poznaniem a ostatnio Gdańsk nas obkręca bokiem. Nie mówię już nawet o
        Wawie, czy choćby Gdyni.
    • Gość: gość Re: Powodziowa klapa Platformy Obywatelskiej na s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.10, 09:27
      Wpis #43
      Goście

cool.gif Jak donoszą moi znajomi z Sandomierza, kilka dni temu miało tam miejsce
      wydarzenie, o którym milczą wszystkie media. Zastanawialiście się może, co się
      premieru Tusku stało w ust korale? Zaciął się przy goleniu? Zagryzł wargę
      mocując się z powodzią i mu tak zostało? Dostał od żony?

Nie, moi państwo. Otóż pan premier ze swoją świtą postanowił się polansować na
      terenach powodziowych i pofotografować, żeby ładnie wypaść w gazetach. Nie
      prxewidział jednego - że wytrzymałość nerwowa powodzian ma swoje granice. Na
      widok pozowania do sesji fotograficznej ludzie rzucili się na ochroniarzy i
      zaczęli ich po prostu lać. Jeden facet przedarł się do samego Tuska go trzasnął
      w zęby. O dziwo, ochrona nie strzelała ani nic, a i Tusk dyskretnie milczy o
      takim casus pascudeus. Wraz ze świtą zmykał chyłkiem, ścigany gniewnymi
      okrzykami ludzi, których powódź doprowadziła do rozpaczy, a arogancja władz - do
      wściekłości. "Już my was wybierzemy!", "My wam damy wybory!"

Nie można się dziwić postawie mieszkańców zalanych terenów. Ci, co tam byli -
      nie na brzegu, ale na środku tego olbrzymiego, nowego akwenu, który rozciąga się
      na przestrzeni 15 kilometrów, od Sandomierza do Tarnobrzega. Wojna nie zdołałaby
      spowodować większych strat, chyba atomowa. Tysiące domów, które już nigdy nie
      będą zdatne do użytku, nawet gdyby ich właściciele mieli pieniądze na remont.
      Tysiące budynków gospodarczych, sklepów, zakładów, szkół, placówek służby
      zdrowia, urzędów, kościołów - wszystko zniszczone doszczętnie. Do wymiany będzie
      w nich wszystko, prócz murów, stropów i dachów. Każdy, kto budował dom, wie, że
      największe koszty ponosi się na etapie kładzenia instalacji i wykończeń. A co z
      miejscami pracy? Ci ludzie zostali bez środków do życia, bez domów, bez
      perspektyw, bez szans na poprawę losu. Nawet jeśli państwo im pomoże, to na
      pewno nie w takim zakresie, by pokryć choćby trzecią część strat. Nie będzie
      pracy, nie będzie szkół, przychodni, nawet cmentarzy nie będzie. Wyobraźcie
      sobie, gdzie pochować zmarłych członków rodziny, skoro wszystko na kilkanaście
      kilometrów wokół jest pod wodą? Jak odwiedzić rodzinę w szpitalu? Jak zapewnić
      byt dzieciom?

Ci, którzy prowadzą akcję ratunkową dziwią się, że nie wybuchła jeszcze epidemia
      - ale do przedwczoraj było chłodno. Teraz mamy tropikalne upały. Setki tysięcy
      zwierząt rozkładając się, zatruwają wodę i ziemię, budynki i te sprzęty i
      instalacje, które ocalały. Gniją rośliny, żywność. Po wodzie pływają sprzęty
      wyniesione przez wodę z budynków. Do tej wody nie można zanurzyć ręki, by bie
      narazić się na ciężkie zakażenie, zachłyśnięcie się nią to, dosłownie, stan
      zagrożenia życia.

Media kłamią, nie pokazując grozy sytuacji. Kłamią ręka w rękę z władzą, której
      wydaje się, że ma szanse ponownie oszukać naród. Telewizja nie pokazuje tych
      dantejskich scen, jak nie pokazała premiera przyjmującego na zęby poparcie
      wdzięcznego narodu. sad.gif
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka