Dodaj do ulubionych

noce czerwcowe

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.06.01, 23:16
Do nocy świętojańskiej pozostało 16 dni - to drugi
wątek bezsenności (po nocach majowych). Narazie pada,
ciapie, mlaszcze, kipi, chlusta, dzwoni i taple - to
odgłosy dobiegające ze spustu rynny tuż za oknem.
Prawie jak kołysanka dla wodnika...
Obserwuj wątek
    • Gość: Tirsa Re: noce czerwcowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.06.01, 23:24
      a może by tak bezsenni spędzili Noc Świętojańską wspólnie..... hmmmm....
      niekoniecznie w sieci... a jesli nawet.... to wspólnie ;-))...przy okazji
      mogłabym zaprosić na piwko z okazji 30 urodzin ;-)))
      • Gość: koala Re: noce czerwcowe IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.06.01, 23:34
        Gość portalu: Tirsa napisał(a):

> a może by tak bezsenni spędzili Noc Świętojańską wspólnie..... hmmmm....
        > niekoniecznie w sieci... a jesli nawet.... to wspólnie ;-))...przy okazji
        > mogłabym zaprosić na piwko z okazji 30 urodzin ;-)))

i znow to fifffko:)))) heh. na deptaku... mój dom jest niestety mało klimatowy.
        chcialbym slyszec jak deszcz uderza o rynny albo o okno. Ale pancerne sciany nie
        pozwalaja mi na to... Moge sie delektowac cisza taka, ze nie sposob przy niej
        zasnac... dlatego moj filtr od akwarium jest rzadko czyszczony- zeby glosno
        chodzil... :))) szkoda ze noc swietnojanska jest akurat w tym czasie, najbardziej
        zaganianym... i najwiekszej bezsennosci... a moze to specjalnie, zeby kazdy mogl
        siedziec i probowac znalezc w niej cos szczegolnego... zobaczyc jak pozno zajdzie
        slonce a potem obejrzec wspanialy wschod... uwielbiam wschody slonca, zwlaszcza w
        pociagu... jej, bo ktos pomysli ze jestem marzycielski

• Gość: koala Re: noce czerwcowe IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.06.01, 23:49
          Gość portalu: koala napisał(a):

> Gość portalu: Tirsa napisał(a):
          >
          > > a może by tak bezsenni spędzili Noc Świętojańską wspólnie..... hmmmm....
          > > niekoniecznie w sieci... a jesli nawet.... to wspólnie ;-))...przy okazji
          > > mogłabym zaprosić na piwko z okazji 30 urodzin ;-)))
          >
          > i znow to fifffko:)))) heh. na deptaku... mój dom jest niestety mało klimatowy.
          >
          > chcialbym slyszec jak deszcz uderza o rynny albo o okno. Ale pancerne sciany ni
          > e
          > pozwalaja mi na to... Moge sie delektowac cisza taka, ze nie sposob przy niej
          > zasnac... dlatego moj filtr od akwarium jest rzadko czyszczony- zeby glosno
          > chodzil... :))) szkoda ze noc swietnojanska jest akurat w tym czasie, najbardzi
          > ej
          > zaganianym... i najwiekszej bezsennosci... a moze to specjalnie, zeby kazdy mog
          > l
          > siedziec i probowac znalezc w niej cos szczegolnego... zobaczyc jak pozno zajdz
          > ie
          > slonce a potem obejrzec wspanialy wschod... uwielbiam wschody slonca, zwlaszcza
          > w
          > pociagu... jej, bo ktos pomysli ze jestem marzycielski

zapomnialem, jesli czasem bedziecie sie nudzic, albo nie bedziecie mogli spac, a
          zdarzy sie ze bede w podobnej sytuacji... moze nie przed 29, bo raczej nie bede
          mogl za czesto siedziec przy komputerku... to zapraszam na kanał #jeszkowice na
          mircu:)))
          >

• bogdan_g Re: noce czerwcowe 08.06.01, 23:59
      Ta pogoda mnie przygnębia... Jest środek nocy, żona i
      maluszek już śpią a ja jakoś nie mogę... Pociesza mnie
      tylko myśl, że za kilka dni wyjeżdżam na moje ukochane
      Mazury.
      Pozdrawiam serdecznie!
      Bogdan
      • Gość: walibrod Re: noce czerwcowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.06.01, 00:12
        wy tu nie pieprzcie mi o nocach czerwcowych tylko do
        lozka i raaz!!! Raczki na kalderke nie tasowac
        sobie!!! Herbert was juz rozszyfrowal 100 lat temu!!!
        • Gość: efka Re: noce czerwcowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.06.01, 00:19
          Gość portalu: walibrod napisał(a):

> wy tu nie pieprzcie mi o nocach czerwcowych tylko do
          > lozka i raaz!!! Raczki na kalderke nie tasowac
          > sobie!!! Herbert was juz rozszyfrowal 100 lat temu!!!

Ej, to nie pora przedszkolnego leżakowania, tylko nocne
          legowisko dla nocnych stworów...
        • Gość: marsha Re: noce czerwcowe IP: 192.168.0.* / *.kask.net.pl 09.06.01, 00:42
          Gość portalu: walibrod napisał(a):

> wy tu nie pieprzcie mi o nocach czerwcowych tylko do
          > lozka i raaz!!! Raczki na kalderke nie tasowac
          > sobie!!! Herbert was juz rozszyfrowal 100 lat temu!!!

A dlaczego ty nie śpisz?!
          walibrod-rączki na kołderkę!!!...

• Gość: Tirsa Re: noce czerwcowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.06.01, 00:10
      Do łóżeczka już dziś idę, bo jutro do pracy..... poza tym.... taka cisza.... i
      te krople, bijące w okno i parapet..... az muzyka jest..... słuchać się chce i
      myśleć...... DOBREJ NOCY Wam :-))))
      • Gość: efka Re: noce czerwcowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.06.01, 00:14
        To dziwne - przelatuję pomiędzy Wrocławiem a Krakowem. W ciągu kilku chwil
        jestem Tu i Tam. Tu nie śpię, a Tam układam się do snu. Jestem powietrzem?
        A rynna ciągle gada...
        • Gość: axamitka Re: noce czerwcowe IP: *.punkt.pl 09.06.01, 01:49
          jaki ładny wątek!
          u mnie pada, sączy, cieknie i stuka, potem spływa długą strużką po szybie, a
          każda kropla zmienia kształt połowy świata. cichutki rytm powoli zaczyna mnie
          usypiać, czuję wewnętrzne ciepło i... chyba jednak pójdę spać...
          a co do nocy Świętojańskiej - możemy spędzić ją razem w realu, nie wirtualnie,
          ale dla mnie byłoby to raczej mało wykonalne. a szkoda:(
        • Gość: karbol Re: noce czerwcowe IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.01, 01:54
          Gość portalu: efka napisał(a):

> To dziwne - przelatuję pomiędzy Wrocławiem a Krakowem. W ciągu kilku chwil
          > jestem Tu i Tam. Tu nie śpię, a Tam układam się do snu. Jestem powietrzem?
          > A rynna ciągle gada...
          Trochę powagi. Powietrze, to mieszanina kilku gazów. Nie możesz być mieszniną
          kilku gazów. To niepoetyckie. Haj. Rynna gada, bo co ma robić z taką marzycielką?
          Śpiewać? Święty Piotr gacie mokre wykręca, to kapie do rynny. Też byś gadała,
          gdyby nad Tobą jakiś facet mokre gacie wyżymał. Jeszcze raz haj.

• Gość: efka Re: noce czerwcowe IP: 217.30.156.* 09.06.01, 17:13
            Gość portalu: karbol napisał(a):

> Gość portalu: efka napisał(a):
            >
            > > To dziwne - przelatuję pomiędzy Wrocławiem a Krakowem. W ciągu kilku chwil
            >
            > > jestem Tu i Tam. Tu nie śpię, a Tam układam się do snu. Jestem powietrzem?
            > > A rynna ciągle gada...
            > Trochę powagi. Powietrze, to mieszanina kilku gazów. Nie możesz być mieszniną
            > kilku gazów. To niepoetyckie. Haj. Rynna gada, bo co ma robić z taką marzycielk
            > ą?
            > Śpiewać? Święty Piotr gacie mokre wykręca, to kapie do rynny. Też byś gadała,
            > gdyby nad Tobą jakiś facet mokre gacie wyżymał. Jeszcze raz haj.
            >
            Karbolu...
            On nie chodzi w gaciach - snuje się w fałdzistych togo-kimono-dżelabach, a jak te
            zmokną to potop jak pacierz...chyba prał je ostatni raz w 97.
            A te gazy co w neonach latają - to mało poetyckie? ;-)))))
            • Gość: BreslY Re: noce czerwcowe IP: 130.225.149.* 09.06.01, 17:37
              Noc, to jeszcze nie. A tu mnie, dobre pareset kilometrow na polnoc od was, jeszcze kolo pol do jedenastej
              widno. A w sw. Jana i o polnocy bedzie na polnocnej stronie jasna smuga. I wiatry inne, nie jak u nas zawsze
              od Pilczyc na wschod. Tylko rano od Baltyku ciagnie, a wieczorem od Morza Polnocnego. Zawsze tak zeby mi
              na moj rower wmordewind dac. A dzisiaj co pol godziny ciemno i leje, potem pol godziny pieknego slonca i
              znowu i znowu .... I kasztany kwitna...
            • Gość: karbol Re: noce czerwcowe IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.01, 18:06
              Gość portalu: efka napisał(a):

> Gość portalu: karbol napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: efka napisał(a):
              > >
              > > > To dziwne - przelatuję pomiędzy Wrocławiem a Krakowem. W ciągu kilku
              > chwil
              > >
              > > > jestem Tu i Tam. Tu nie śpię, a Tam układam się do snu. Jestem powiet
              > rzem?
              > > > A rynna ciągle gada...
              > > Trochę powagi. Powietrze, to mieszanina kilku gazów. Nie możesz być mieszn
              > iną
              > > kilku gazów. To niepoetyckie. Haj. Rynna gada, bo co ma robić z taką marzy
              > cielk
              > > ą?
              > > Śpiewać? Święty Piotr gacie mokre wykręca, to kapie do rynny. Też byś gad
              > ała,
              > > gdyby nad Tobą jakiś facet mokre gacie wyżymał. Jeszcze raz haj.
              > >
              > Karbolu...
              > On nie chodzi w gaciach - snuje się w fałdzistych togo-kimono-dżelabach, a jak
              > te
              > zmokną to potop jak pacierz...chyba prał je ostatni raz w 97.
              > A te gazy co w neonach latają - to mało poetyckie? ;-)))))

Przeca nie mówię, że chodzi w gaciach, tylko je wykręca.
              Gazy, coby nie wiem gdzie latały, poetyckie dla mnie nie są. Rozmowa o gazach -
              bardziej. Haj.
    • Gość: Szybki Re: Warszawa najpiekniejszym miastem Europy! IP: *.proxy.aol.com 01.08.01, 02:07
      Ja powrocilem do Polski w tym roku po 32 latach i musze sie przyznac ze Polska
      jest naprawde piekna i mam nadzieje ze w nastepnych 10 lat bedzie jeszcze
      lepiej. Lecz musze jednak byc neutralny i Paryz w mojej opini jest to
      najpiekniejsze miasto Europy.............. Bardzo przepraszam lecz to jest moja
      opinia. Bardzo polubilem stare miasto w Warszawie. Przebywalem z rodzina w
      Sheraton hotelu i obsluga lub serwis byl znakomity,lecz spotkalo mnie to w
      calej Warszawie czy w restauracji,czy w slepach,parku(Lazienki)czy na ulicach.
      Poruszanie sie samochodem po Warszawie bylo bardzo proste i warszawiacy sa
      dobrzy kierowcy...... Naprawde bylem bardzo mile zaskoczony........ Niech zyje
      nasza stolica......
      • Gość: Ninel Re: Warszawa najpiekniejszym miastem Europy! IP: 10.128.130.* / *.acn.pl 25.08.01, 22:22
        Niech ten kto napisal ze Krakow to miasto krolewskie porowna sobie Zamek
        Krolewski z Wawelem (to chyba najlepsze probierze >krolewskosci<). Sorry, nie
        bylam uprzedzona do Krakowa, ale prawda jest taka, ze przy Zamku Krolewskim,
        ktorego niektore komnaty doslownie zapieraja dech w piersiach, Wawel to jakis
        smutny kurnik...
    • Gość: Krak Re: Warszawa najpiekniejszym miastem Europy! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.02, 22:00
      buahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahh
      buaahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahah haahahhahahaaaa
      hiiiihiiiiii buahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahah huuhuhuhuhuhuhuhuhuh
      heheheheheheheheheh buahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah hahahahahah
      hahahahahahahahahah ahahahahahahahahhahahahahhahahahhahahahhaha buahahahahahaha
      buahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah uuuhahahahahahahahahahahahahahahahh
      buahahahahahahahahahahahh hahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahhah
      • Gość: ly Re: Warszawa najpiekniejszym miastem Europy! IP: *.acn.waw.pl 20.05.02, 13:20
        Zgadzam się z Krakiem. Może dlatego, że jestem z Warszawy, wiem, że moje miasto
        nigdy nie będzie najpiękniejsze w Europie.
    • Gość: Krakfan Re: Warszawa najpiekniejszym miastem Europy! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.02, 22:04
      Gość portalu: Ninel napisał(a):

> Niech ten kto napisal ze Krakow to miasto krolewskie porowna sobie Zamek
      > Krolewski z Wawelem (to chyba najlepsze probierze >krolewskosci<). Sorry,
      > nie
      > bylam uprzedzona do Krakowa, ale prawda jest taka, ze przy Zamku Krolewskim,
      > ktorego niektore komnaty doslownie zapieraja dech w piersiach, Wawel to jakis
      > smutny kurnik...

Nie chciałbym cię obrazić, ale czy Ty wiesz o czym piszesz.
      Walnij sobie setę to Ci się umysł rozjaśni.
      • Gość: mtq Re: Warszawa najpiekniejszym miastem Europy! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 09.05.02, 22:21
        hi, hi! Ninel, ale palnęłaś!
    • Gość: Jur Re: Warszawa najpiekniejszym miastem Europy! IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 09.05.02, 22:46
      pani(e) Ninel, juz bez przesady z tym lokalnym patriotyzmem
    • mikolaj7 Re: Warszawa najpiekniejszym miastem Europy! 10.05.02, 13:18
      Gość portalu: Ninel napisał(a):

> Niech ten kto napisal ze Krakow to miasto krolewskie porowna sobie Zamek
      > Krolewski z Wawelem (to chyba najlepsze probierze >krolewskosci<). Sorry,
      > nie
      > bylam uprzedzona do Krakowa, ale prawda jest taka, ze przy Zamku Krolewskim,
      > ktorego niektore komnaty doslownie zapieraja dech w piersiach, Wawel to jakis
      > smutny kurnik...

qwa jak czytam takie kretynizmy to mi az dech w piersiach
      zapiera! tylko wspolczuc i liczyc na to, ze reszta
      warszawiakow wie co mowi.

bylas ty kobieto na wawelu kiedys?
    • mad__max Ale bzdura 04.12.02, 16:51
      Ale bzdura! Chyba gosciu nie wybierales dalej niz do Marek czy Ursusa?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka