stanislawolek Dutkiewicz wysyła rząd na Madagaskar za płatną AOW 24.06.10, 21:42 ..jak widac egoistów wsród prezydentów miast nie brakuje. wysiłkiem całej polski i ich podatków budowane sa obwodnice , a reszta kraju może po staremu po dziurach i bezdrożach / wrocław sam nigdy nie zbudował by nawet 10% tego co ma / narzekac to polski zwyczaj , a Polska to nie tylko Wrocław.Krótkie myślenie jak na prezydenta tak dużego miasta nie ma uzasadnienia w wspólnym budowaniu lepszego jutra ... !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igor Re: Dutkiewicz wysyła rząd na Madagaskar za płatn IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.10, 21:58 Ty debilu, nie widzisz, że ten zasrany rząd tylko umie dawać sobie i swoim przydupasom premie i podwyżki, więc z ciebie musi ściągnąć haracz.Jak masz tyle kasy ,to daj na cele charytatywne a nie wypowiadaj się za wszystkich obywateli. Większość nie daje im na to przyzwolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: Dutkiewicz wysyła rząd na Madagaskar za płatn IP: 90.156.118.* 25.06.10, 14:10 Staszek gięło Cię ;>, chyba nigdy we wrocku nie byłeś i nie wiesz jaki tu sajgon w godzinach szczytu, po drugie primo nawet jak tiry w godzinach szczytu pojadą sobie obwodnicą to wieczorkiem i tak pocisną przez miasto więc znów masakra, po trzecie nawet jak jesteś z małej wioski i może już macie/ będziecie mieć obwodnice to myślisz ze wam nie każą płacić w końcu inni mogą to czemu nie w, a po czwarte uwierz wrocek na sam stadion wydał 1/4 ceny obwodnicy wiec może by i było ciężko ale raczej dałby rade ja zmontować za swoje, tylko taki psikus że za takie drogi odpowiada góra. Odpowiedz Link Zgłoś
obinobi AOW to pikuś, invitro i IPN ważniejsze 24.06.10, 21:59 Dopóki przeciętny obywatel (chociaż korci mnie użyć słowo leming) nie będzie umiał znaleźć związku przyczynowo-skutkowego między tym czym zajmują się nasi posłowie, kandydaci na prezydenta to będziemy mieć to co mamy na własne życzenie. Ruszcie głową ludzie bo inaczej "zginiecie" w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matrix dutkiewiczowski debilizm trwa wraz z korkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.10, 22:11 to proste przesłanie, kop w dupe rafałowi, zmiana jesienią i nowy z układem w PO załatwi dla miasta wszystko, skłocony sk..wiel nie bedzie miałał żadnego popracia, sami musimy ten problem rozwiązać - KTÓRE UGRUPOWANIE POPRZE DEBILI KTÓRYCH NAWET Z PIS WYWALONO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Dutkiewicz wysyła rząd na Madagaskar za płatn IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.10, 22:04 mam nadzieję że w rewanżu rząd też wyśle Sternika na Madagaskar. za Stadion, na którym po euro nikt grać nie będzie. I powstanie pomnik niewiadomo czego (choć wiadomo kogo). Odpowiedz Link Zgłoś
brytnej Re: Dutkiewicz wysyła rząd na Madagaskar za płatn 24.06.10, 22:15 W cywilizowanych krajach po takiej propozycji wysylania kogos "na Madagaskar" politycy podaja sie do dymisji. Jest to badz co badz dosc ostre wykolejenie werbalne w pol drogi do wysylania "do gazu". Co jak co, ale Dutkiewicz powinien chyba znac historyczny kontekst. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pafnucy Re: Dutkiewicz wysyła rząd na Madagaskar za płatn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.10, 23:00 Mnie denerwuje to, że Dutkiewicz dla własnych politycznych mrzonek jest już totalnie pokłócony z rządem. Pytanie, czy metoda negocjacji, która zaczyna się od obrażania jest skuteczna? Oczywiście - nie. Po co więc te żenujące wystąpienia? A tak na marginesie, jaki byłby komentarz Wyborczej gdyby Rydzyk wysłał rząd na Madagaskar? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jes Re: Dutkiewicz wysyła rząd na Madagaskar za płatn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.10, 23:09 spokojnie, w GOPie też A4 (przebiegajaca często przez środek mmiast n.p. przez Katowice) ma być płatna. Rząd wywąchał, że to niezła forsa i tyle. Żaden Dudkiewicz tu nie pomoże, choćby i wam dupy wylizał, popaprańcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sie wal Re: Dutkiewicz wysyła rząd na Madagaskar za płatn IP: 90.156.118.* 25.06.10, 14:13 no na pewno dwa razy do dymisji, a jak miał rozmawiać z tymi baranami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc portalu Re: Dutkiewicz wysyła rząd na Madagaskar za płatn IP: *.netline.pl 25.06.10, 14:18 strasznie prymitywny, agresywny i głupi post. Twój historyczny kontekst jest wulgarny. Odpowiedz Link Zgłoś
brytnej Re: Dutkiewicz wysyła rząd na Madagaskar za płatn 25.06.10, 15:53 Gość portalu: gosc portalu napisał(a): > strasznie prymitywny, agresywny i głupi post. Twój historyczny kontekst jest wu > lgarny. Wystawiasz sam sobie swiadectwo tym co piszesz. To Dutkiewicz uzyl sformulowania o antysemickich konotacjach, wykazujac sie brakiem wrazliwosci i szargajac pamiec milionow ofiar Holocaustu. Odpowiedz Link Zgłoś
jwojcie robimy myto na wjeździe do wro i po sprawie 24.06.10, 22:47 skoro Wrocław ma płacić za obwodnicę, to niemieszkańcy Wrocławia powinni płacić myto na wjeździe do Wrocławia. Proste? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUNT a moze inaczej? IP: 137.111.13.* 25.06.10, 02:33 Jesli protesty przed otwarciem autostrady nie przyniosa rezultatu, to proponuje nastepujace akcje: - placmy drobnymi monetami, bardzo wolno, np. 1gr, 2gr itd. - przejezdzac bardzo wolno po obwodnicy, najlepiej we dwa samochody wyprzedzajace sie powoli na zmiane (jazda obok siebie moze byc podciagnieta pod utrudnianie ruchu, ale jechac wolno nikt mi nie zabroni np 40km/h, ani powoli wyprzedzac taki wolno jadacy samochod). Chodzi generalnie o zablokowanie tej drogi, niech jak najwiecej osob ja ignoruje, bojkotuje, niech jada przez miasto, dopoki oplaty nie zostana zniesione. PLATNA AOW = BRAK AOW. Dzisiaj platne obwodnice, jutro platne drogi ekspresowe, pojutrze drogi krajowe? Nie dajcie sie okradac, wyrazcie swoj przeciw. Nie lekajcie sie. Odpowiedz Link Zgłoś
redaktorpajacewicz Dutkiewicz wysyła rząd na Madagaskar za płatną AOW 24.06.10, 23:03 Przy całym szacunku dla P.Prezydenta...Niech Pan waży słowa! Żyjemy w Państwie na którego czele stoją mordercy! Czy naprawdę chce Pan zaliczyć wizytę "nieznanych sprawców" czy wypadek samochodowy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawa czeka Nech Schetyna z Palikotem uwaza bym ja im przypadk IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.10, 23:09 wypadku nie zrobil skrzywionego nosa za cud!!!!!!!!Juz jeden wypadek zrobili na Kaczynskim i reszcie,a pozostale to dozywocie ich czeka!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
xp17 Re: Dutkiewicz wysyła rząd na Madagaskar za płatn 25.06.10, 00:59 "Żyjemy w Państwie na którego czele stoją mordercy!" Jezeli juz bawimy sie w ten sposob, to zwykle jest tak, ze sprawca jest ten kto najbardziej skorzystal. Ja widze tylko jednego wygranego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moki1 No to zobacz tutaj IP: *.chello.pl 25.06.10, 12:06 www.youtube.com/watch?v=PLbHFSnCHiY&feature=player_embedded#! Szczególnie końcówkę. Może zmienisz zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinred1 Ja wiem co to za pomnik będzie :) 24.06.10, 23:42 To bezie taki rządowy miś :) To będzie autostrada na miarę naszych sił i możliwości :) Jak w Misiu pieniądze wydane coś postawione i wszyscy teoretycznie zadowoleni :) Polecam: darmowaaow.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tjaaaa Re: Ja wiem co to za pomnik będzie :) IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.10, 00:01 wszystko pięknie, ładnie, ale dlaczego GW akurat w okresie kampanii wyciąga antyrządowego trupa SPRZED LAT OŚMIU, bo wtedy zostało uchwalone że AOW czyli A8 będzie płatna? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel2571 Nieważne jak się to skończy 25.06.10, 00:12 za ten bajzel idę oddać nieważny głos. Szlag mnie trafia z takimi popier6oleńcami u władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: praktyczny Re: Nieważne jak się to skończy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.10, 11:42 > za ten bajzel idę oddać nieważny głos. Szlag mnie trafia z takimi > popier6oleńcami u władzy. Oddając nieważny głos pojawisz się w statystykach jako jeden z tych niepotrafiących nawet poprawnie skreślić swojego kandydata (nabijasz frekwencję). Bojkotuj wybory, omijaj lokale wyborcze szerokim łukiem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
senninha Dutkiewicz wysyła rząd na Madagaskar za płatną AOW 25.06.10, 00:26 Min. Beck mial inne plany wobec Madagaskaru w miedzywojniu. Jesli zastosowac analogie do tamtych planow slow Dutkiewicza, to robi sie ciekawie ehe ehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do senninhy Re: Dutkiewicz wysyła rząd na Madagaskar za płatn IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.10, 08:30 czyżbyś sugerował, że Sternik wśród zalet rozlicznych jest także i "trochę lewicowy"? (tfu, chciałem napisać "trochę antysemicki"), i że ostro tępiąca takie zachowania Gazeta Wyborcza w tym akurat przypadku je promuje. Podobnie jak Sternika? Odpowiedz Link Zgłoś
senninha Re: Dutkiewicz wysyła rząd na Madagaskar za płatn 25.06.10, 13:01 taa. rozbawilo mnie, ze akurat w tym tytule codziennika pojawia deklarowana chec zsylki kogokolwiek na Madagaskar he he. Odpowiedz Link Zgłoś
barbarel Dutkiewicz wysyła rząd na Madagaskar za płatną AOW 25.06.10, 00:28 Panowie byli prezydenci, byli ojcowie tego miasta! Odezwijcie się, Satanisławie i Bógda?nie! Ajajajaj, Madagaskar, kraina parna i Zbudujcie sobie tam autostradę i pobierajcie opłaty w bananach i muszlach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stef Hipokryci - Czekoladową i Avicenny zrobią płatną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.10, 01:49 Dutkiewicz debil od dawna wiedział a teraz sobie PR leszczu chce robić jako twardziel. Płatna obwodnica miasta? I co TIRy będą niby centrum omijać a mieszkańcy między dzielnicami jeżdzić komfortową trasa... gdzie nasze podatki, akcyza, podatki z paliwa - ta trasa należy nam sie jak psu kość a na madagaskar to się przejedzie Dutek także Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUNT placmy drobnymi IP: 137.111.13.* 25.06.10, 02:27 Jesli protesty przed otwarciem autostrady nie przyniosa rezultatu, to proponuje nastepujace akcje: - placmy drobnymi monetami, bardzo wolno, np. 1gr, 2gr itd. - przejezdzac bardzo wolno po obwodnicy, najlepiej we dwa samochody wyprzedzajace sie powoli na zmiane (jazda obok siebie moze byc podciagnieta pod utrudnianie ruchu, ale jechac wolno nikt mi nie zabroni np 40km/h, ani powoli wyprzedzac taki wolno jadacy samochod). Chodzi generalnie o zablokowanie tej drogi, niech jak najwiecej osob ja ignoruje, bojkotuje, niech jada przez miasto, dopoki oplaty nie zostana zniesione. PLATNA AOW = BRAK AOW. Dzisiaj platne obwodnice, jutro platne drogi ekspresowe, pojutrze drogi krajowe? Nie dajcie sie okradac, wyrazcie swoj przeciw. Nie lekajcie sie. Odpowiedz Link Zgłoś
jabu1959 Dutkiewicz wysyła rząd na Madagaskar za płatną AOW 25.06.10, 07:13 Biorąc pod uwagę polityczny charakter sporu, kierowcy i mieszkańcy Wrocławia stali się "zakładnikami" konfliktu między PO a Rafałem Dutkiewiczem. Tę sprawę można przecież załatwić w bardzo prosty sposób... Odpowiedz Link Zgłoś
obinobi Wyślijcie swój sprzeciw do biura poselskiego 25.06.10, 07:44 Możecie wysłać swój sprzeciw do biura poselskiego Ministra Infrastruktury. Poniżej dane www.cezarygrabarczyk.pl/kontakt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytacz Re: Wyślijcie swój sprzeciw do biura poselskiego IP: *.opera-mini.net 25.06.10, 08:22 Ciekawy wywiad. Poczytajcie. Pod spodem fragmenty : Bronek za mało się stara. Komorowski musi po prostu zacząć mówić językiem zrozumiałym. On nie może rano mówić jednej rzeczy, w południe podawać ją w wątpliwość, a wieczorem jej zaprzeczać. Taki model eklektycznego myślenia o społeczeństwie mi nie odpowiada. Albo się ma poglądy, albo nie. Bronisław Komorowski jest na dobrej drodze, żeby przegrać te wybory? Tak. Dlaczego? Oni nie mają pomysłu na kampanię. Tylko dwie osoby zrobiły dobrą kampanię: Napieralski i Kaczyński. Nowak ze Schetyną kładą Komorowskiego? Robią ją bez rozumu. To nieudacznicy? Oni mogą wydać podręcznik, jak nie robić kampanii. A Donald Tusk co na to? Tusk obgryza sobie i żonie paznokcie, że nie wystartował w wyborach. Nie wiem, co Platforma zrobi z Tuskiem, ale jest pytanie o odpowiedzialność polityczną, jeśli Komorowski przegra. www.polskatimes.pl/stronaglowna/273508,zadnej-koalicji-z-polska-zjednoczona-platforma-bronku-do,id,t.html#material_3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TM Dutkiewicz na Madagaskar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.10, 08:36 Za dawanie znajomym i stronnikom posad, - sąsiad pana prezia znowu po pijanemu szedł po imprezie firmowej doprawić się jeszcze z kolegą , rozrabiał i ..., (poprzednio zleciał z baru i złamał nogę- też pod wpływem)- ale zniszczenie teatru, alkohol i narkotyki w TM, bezsensowny repertuar - niezgodny ze statutem teatru - to nic - bo znajomy to sąsiad i poprze prezia w wyborach Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski Ministerstwo Infrastruktury kontra Komorowski? 25.06.10, 08:49 Zastanawiam się, komu w PO zależy na utopieniu Komorowsiego w wyborach prezydenckich. Przecież do Wrocławia i Katowic lada chwila przyjedzie Jarek, mówiąc, że PiSda. Oczywiście, że wielkomiejski elektorat łatwo się na to nie da nabrać, ale z drugiej strony, skoro wszystko w tym kraju, od leczenia i emerytur rolników i górników po utrzymanie rządu finansuje wybiedzona tak zwana polska klasa średnia, finansowanie budowy dróg krajowych pójdzie jej nie w smak. I może się to skończyć tak, że wobec tego nie pójdzie ona do wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ministerstwo Infrastruktury kontra Komorowski IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.10, 00:39 nikt ci nie da tyle co ci Jarek obieca. a potem ubierze się w inną skórę albo zapomni Odpowiedz Link Zgłoś
dolankol Dutkiewicz wysyła rząd na Madagaskar za płatną AOW 25.06.10, 08:53 Mialem glosowac na Komorowskiego - teraz uwazam ze faktycznie przeciwwaga dla glupich pomyslow rzadu musi byc - nie zaglosuje wcale! Jesli obwodnica bedzie platna to bedzie stala pusta a caly ruch dalej bedzie walił przez Wrocław - tak dzisiaj jest z niektórymi autostradami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola. Re: Dutkiewicz wysyła rząd na Madagaskar za płatn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.10, 09:06 dutkiewicz jestes madry daje ci narzad plciowy do ru...ia chcesz to bierz juz rozpielam biustonosz i zdejmuje majtki.................jestem naga z rozchylonymi udami i spiczastymi piersiami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławianka Komorowski jest za płatną AOW?wykorzystajmy głosy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.10, 09:30 we Wro, na Dolnym śląsku Komorowski wygrał w cuglach, sama nań głosowałam. Ale.. jest szansa dla Kaczyńskiego: jesli potrafi zagwarantować bezpłatną AOW, to nie będę się wahać na kogo głosować. Może wykorzystajmy nasze głosy?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do naiwnej wyżej Re: Komorowski jest za płatną AOW?wykorzystajmy g IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.10, 12:36 i Ty, naiwna wierzysz w to, że jako prezydent Jaro ma cokolwiek do powiedzenia w sprawie obwodnicy? A nawet jakby i miał, to co najwyżej nakłamie, że będzie darmowa, a i tak będzie jak ma być. Zwłaszcza, że to właśnie Jarosław, jako premier podpisał ustawę o płatnościach na niektórych autostradach w tym A8 czyli AOW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do naiwnego wyżej Re: Komorowski jest za płatną AOW?wykorzystajmy g IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 12:49 jakąż naiwnością trzeba się wykazać, żeby uwierzyć, że mogę dopuścić myśl o głosowaniu na kaczyńskiego :) sens odgrażania się możliwością odebrania głosów był taki, by debatę o AOW wrzucić na szczebel nie lokalnej dyskusji, tylko ogólnokrajowej i pokazać, że dla wielu osób jest to b. wazna sprawa - do tego stopnia, że są gotowi zabrać swój głos. po prostu - taki mini szantaż. grunt, że wiarygodny :) Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.walczybinski Dutkiewicz wysyła rząd na Madagaskar za płatną AOW 25.06.10, 09:34 Brawo dla pana Dutkiewicza! Jeden rozsądny. Nie dość, że wszystko opodatkowane, podatki ekologiczne, akcyzy na paliwo to jeszcze za drogi płacić! Trzeba się postawić. Odpowiedz Link Zgłoś
fiberone Tusku, czy ty przestałeś myśleć !!! 25.06.10, 09:39 Przecież te pieniądze to i tak są tylko przekładane z kieszeni do kieszeni. Za wszystko przecież my płacimy a z powodu takiej głupoty znowu przerżnierz wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: praktyczny Re: Tusku, czy ty przestałeś myśleć !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.10, 11:46 No oczywiście, że i tak zawsze płaci podatnik, ale bramki na AOW to sposób na ściągnięcia DODATKOWEJ kasy. Jak nie ściągną z nas na obwodnicy to albo będą musieli ograniczyć gdzieś indziej (uciąć socjal i przywileje) albo próbować ściągnąć z nasz w jakiś inny sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
czepialska Dutkiewicz wysyła rząd na Madagaskar za płatną AOW 25.06.10, 09:46 I ma rację! Problem w tym jakie to może mieć znaczenie i... co dalej? Ja tam się specjalnie nie zmam ale może odpowiednie lobbowanie przyniesie oczekiwane rezultaty... Odpowiedz Link Zgłoś
byrcyn11 Choć wiem, że to nie rola prezydenta, to 25.06.10, 09:49 jednak czekam spokojnie, który z kandydatów zadeklaruje się prosto i wyraźnie do kamery, że jest za bezpłatnymi obwodnicami dużych miast - ten dostanie mój głos - amen. Odpowiedz Link Zgłoś
donal-dina Dutkiewicz wysyła rząd na Madagaskar za płatną AOW 25.06.10, 09:51 Obecni zarządcy tego kraju muszą mieć pieniądze na awantury żydo- amerykańskie. Musimy służyć nowemu okupantowi a rząd niech wypieprza do Afganistanu aż do wykruszenia albo zwycięstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
zwroclawianka list do Kaczyńskiego i Komorowskiego AOW 25.06.10, 09:56 "Biorąc pod uwagę wygraną p. Bronisława Komorowskiego na Dolnym Śląsku, jako wrocławianka, która również głosowała na niego, chciałam się zapytać, jakie jest stanowisko Pana Bronisława Komorowskiego i Pana Jarosława Kaczyńskiego na temat płatnej Autostradowej Obwodnicy Wrocławia. Pozdrawiam" wysłałam to do obu sztabów wyborczych. kurczę, to nasze głosy!!! nasze pieniądze!!! nasze koszmarne korki lub piękne, szybkie, przejezdne ulice!!! niech temat AOW pojawi się w kampanii wyborczej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorba Re: list do Kaczyńskiego i Komorowskiego AOW IP: *.opera-mini.net 25.06.10, 10:04 Piękna katastrofa !! Tak jak Grek Zorba na widok walących się w gruzy marzeń o kopalni westchnął z podziwem "Jaka piękna katastrofa", tak i my możemy sobie powzdychać obserwując losy kampanii Komorowskiego. Piękna katastrofa !! Odpowiedz Link Zgłoś
zwroclawianka Re: list do Kaczyńskiego i Komorowskiego AOW 25.06.10, 10:05 ps. wysłałam to na : kontakt@jaroslawkaczynski.info, sztab@bronislawkomorowski.pl oczywiście jednocześnie do obu, BEZ ukrytych kopii. Może znacie jakieś lepsze adresy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu ZDiUM IP: 195.206.126.* 25.06.10, 10:09 Dziwne, że w sprawie tej nie udziela się ZDiUM. Przecież także w ich interesie jest to, czy dziennie setki tirów dalej będzie niszczyło drogi zarządzane przez nich. Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 Jaja sobie z nas robią? 25.06.10, 10:09 Jak będzie płatne, to tamtędy będą jeździły głównie ciężarówki z winietami. A miasto będzie nadal zakorkowane osobowymi. Obwodnicę buduje się z mojego podatku. Dlaczego mam bulić za coś, za co już zabuliłem? Mało tego - dalej będą bulił podatkowo, nawet niejeżdżąc tą obwodnicą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: praktyczny Re: Jaja sobie z nas robią? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.10, 11:49 Bo kierowcy czy wrocławianie jako grupa nie istnieją, nie pojadą jak górnicy do Warszawy robić zadymę czy inną blokadę. Odpowiedz Link Zgłoś