Dodaj do ulubionych

koleje duzych prędkości

08.07.10, 10:02
Czy ktoś zna szczegóły przebiegu trasy kolei dużych prędkości w pobliżu Czernicy? Może w necie jest jakaś dokładna mapka dotycząca tej inwestycji (podobno jest kilka wariantów, ale mnie interesuje ten z Czernicą)? Z map, które odnalazłam niestety niewiele wynika, gdyż są bardzo ogólnikowe. Sprawa ma dla mnie ogromne znaczenie, gdyż jestem na etapie podejmowania decyzji o zakupie domu w Chrząstawie koło Czernicy i paniczny strach mnie obleciał na myśl bycia dyżurnym ruchu kolejowego!!!!! Proszę o pomoc!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: z ukosa W jezyku polskim predkosc jest "wysoka". IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.07.10, 10:20
      Duzy to moze byc balagan na kolei. I nawet jest.
      • kklement Kolejny kurna Miodek forumowy się znalazł 08.07.10, 12:14
        I w dodatku chyba z temperaturą ci się pomyliło, językowy purysto od
        siedmiu boleści.
        • Gość: z ukosa "o kurna", ale "duzy" ... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.07.10, 15:38
          baran.
          • musia11 Re: "o kurna", ale "duzy" ... 08.07.10, 16:14
            Żałosne te wszystkie wypowiedzi więc nie dziękuję za nie. Jeśli nie mam nic do
            powiedzenia w "zadanej" kwestii to siedzę po prostu cicho i głosu nie zabieram.
            Więc jeśli nikt z moich przedmówców nie słyszał o ogromnym przedsięwzięciu pod
            skrótową nazwą "koleje dużych prędkości" to też niech siedzi cicho i głosu nie
            zabiera, bo zwyczajnie bredzi trzy po trzy.
            Strasznie to forum zeszło na psy........ Przykre, bo kiedyś naprawdę służyło pomocą.
            • Gość: z ukosa Duuuuuuuza "musia11" jestes, dziecinko. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.07.10, 16:30

To przedsiewziecie jest "ogromne" czy tez tylko "duze", musiu11 ?
              Co do tych predkosci - wszystkie zapowiedzi, jak do tej pory,
              spelzly na niczym.

PS
              Forum schodzi na psy miedzy innymi dzieki Twoim wysilkom.

• Gość: z ukosa Gdybys byla bardziej rozgarnieta, to IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.07.10, 16:36
              znalazlabys to juz dawno temu:

www.siskom.waw.pl/komunikacja/kolej/ldp-4.pdf
              No i jak "duza" pomoc?
        • Gość: z ukosa Baranku, to jest IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.07.10, 15:47
          nieudolne tlumaczenie francuskiego TGV (le train à grand vitesse).

To tak samo jak "procedowanie" (po polsku: obrady) albo
          "mapa drogowa" (po polsku: harmonogram).

Belkot medialny w wykonaniu przyglupow i tyle.
          Juz nawet nie dostrzegasz tych rzeczy.
          • 1410_tenrok hej, ty z ukosia 08.07.10, 23:12
            obrady to obrady, a procedowanie (pochodzi od procedury!!!) to procedowanie!
            mapa drogowa, to mapa drogowa, a harmonogram to harmonogram............

jakbyś odrobinę znał sie na języku, to może byś i na to wpadł.

A kobiecie robisz jedynie wodę z mózgu! I po co?
            • Gość: z ukosa Tobie juz zrobili H2O z mozgu. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.07.10, 10:53
              Tak samo belkoczesz jak inni zurnalisci.
              • 1410_tenrok zrobili, nie zrobili 10.07.10, 11:15
                po prostu rozumiem lepiej język, który dla ciebie to terra australis incognita!
    • Gość: furora PKP = Poczekaj Kiedyś Przyjedzie :-)) IP: *.magma-net.pl 08.07.10, 21:24
      ciekawe, kiedy u nas:
      demotywatory.pl/731168/Zle-warunki-pogodowe
    • map4 Re: koleje duzych prędkości 09.07.10, 11:55
      Rzecz jest na razie na etapie studium wykonalności co oznacza, że dokładnego
      przebiegu trasy jeszcze nie wytyczono.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka