Dodaj do ulubionych

Przeszłość dręczy kandydata PIS na prezydenta ...

• redaktorpajacewicz Przeszłość to dręczy redaktorów Gazety... 23.09.10, 11:17
      Tu co nieco o braciszku Michnika blogmedia24.pl/node/20021
      Ciekawe ilu redaktorów, dziennikarzy Gazety może sie "pochwalić"podobnymi korzeniami?Tj. dziadziusiem, tatusiem czy bratem - stalinowskim mordercą, UBowcem czy innymi "ludzmi honoru"?
      • bnch Re: Przeszłość to dręczy redaktorów Gazety... 23.09.10, 11:44
        Słuchaj kutasie - każdy odpowiada za siebie. Michnik nie odpowiada ani za życie swojego ojca (który był po prostu komunistą, nie on jeden), ani za brata. Braciszek może i był sku...elem, ale Michnik poświęcił dużo swojego życia by walczyć z takimi, jak on. Może więc to gnido docenisz?
      • Gość: karol Re: Przeszłość to dręczy redaktorów Gazety... IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.09.10, 13:47
        skoro interesuje cię historia to poczytaj sobie pisomatole o tych zakompleksionych zakłamanych paranoikach co rządzili Polską, o ich tatusiu itd.
        Typowy fałszywe pisobolszewie z ciebie bije, takie w stylu "a u was biją murzynów"
      • Gość: z Dzidziuś, wątki ci się pomyliły, biedactwo IP: 217.98.20.* 23.09.10, 15:14
        Gdzie w artykule jest jakiekolwiek odwołanie do Michnika, pisowski pajacu?
    • wrednywroclawianin Nadal niezdrowo się podniecacie? :) 23.09.10, 11:19
      Kandydatem bez szans na cokolwiek nie tylko w tych wyborach... Zazdroszczę Wam werwy, serio.
    • szkolniak59 Re: Przeszłość dręczy kandydata PIS na prezydent 23.09.10, 11:41
      To był zwykły samosąd a nie ochrona rodziny.Od wymierzania sprawiedliwości są sądy a nie obywatele.
      Nigdy nie powinien być politykiem na świeczniku, prezydentem miasta bo to wcale nie wchodzi w rachubę - zabił człowieka.
      • Gość: golmark Re: Przeszłość dręczy kandydata PIS na prezydent IP: *.lanet.net.pl 23.09.10, 19:59
        Całkowicie się zgadzam.
        Nie ma potrzeby dodatlowo gmatwać sprawy - tylko sąd.
    • sverir Re: Nie chodzi o obronę. 23.09.10, 11:58
      > Nie zrozumiałeś sensu wypowiedzi. Wg ciebie nie chodzi o to, że ktoś jest stawiany ponad
      > prawem?

Nie. Wg mnie chodzi o to, że ponieważ chodzi o casus Jackiewicza, to z całą pewnością decyzja prokuratury była polityczna. Nie mówię oczywiście, że tak na pewno nie było.

> Nie widzisz różnicy pomiędzy pobiciem,a zabiciem?

Jeżeli chodzi o samosąd - nie.

> Nie ma świadków...aaa to wporządku, jest wprawdzie trup i bezsensowna wersja
      > zdarzeń...ale jak nie ma swiadków to jest ok.

Zamiast kpić w niezbyt udany, niestety, sposób, odpowiedz: na czym chcesz oprzeć akt oskarżenia i jak chcesz podważyć zeznania żony Jackiewicza jak i samego Jackiewicza? Konkretnie.
    • Gość: krytix Re: Nie chodzi o obronę. IP: *.wroclaw.vectranet.pl 23.09.10, 12:04
      Baranie.

Jackiewicz nie zabił tego człowieka. Ten człowiek zmarł w szpitalu po tygodniu. Cios Jackiewicza nie spowodował śmierci, orzekła to prokuratura, orzekł to sąd opierając się na opinii biegłych, kto jeszcze ma to orzec, żeby to do ciebie, pajacu, dotarło? Papież?
      • sverir Re: Nie chodzi o obronę. 23.09.10, 12:23
        > orzekł to sąd

No właśnie, rzecz najważniejsza. Sąd, już PO, podtrzymał umorzenie prokuratury. Które to, nawiasem mówiąc, nastąpiło już także za kadencji PO.
      • hummer :))))))))))) 23.09.10, 17:32
        Gość portalu: krytix napisał(a):

> Baranie.
        >
        > Jackiewicz nie zabił tego człowieka. Ten człowiek zmarł w szpitalu po tygodniu.
        > Cios Jackiewicza nie spowodował śmierci, orzekła to prokuratura, orzekł to sąd
        > opierając się na opinii biegłych, kto jeszcze ma to orzec, żeby to do ciebie,
        > pajacu, dotarło? Papież?

To dlaczego facet miał pęknięte kości twarzy, jak upadł potylicą?
    • sverir Re: Przeszłość dręczy kandydata PIS na prezydent 23.09.10, 12:09
      > Gdyby pan Jackiewicz był normalnym człowiekiem, to za tak przeprowadzoną "obron
      > ę rodziny, bo na policję nie można liczyć" - już dawno by siedział

Gdyby nie programowa niechęć do PiS, zastanowiłbyś się nad farmazonami, które głosisz. Nie takich jak Jackiewicz nie posadzili za zabójstwo, właśnie z powodu obrony koniecznej.

> I to zestawienie właśnie jeszcze bardziej pogrąża DJ i stawia pod znakiem zapyt
      > ania jego "opis sytuacji".

W każdej sytuacji podobna sytuacja stawia pod znakiem zapytania zachowanie "napadniętego", który przekracza granice obrony koniecznej. Zwracam jednak uwagę, że to internauci plotą bzdury w rodzaju: "dobrze, że zabił gnoja, skoro policja olewa uczciwych obywateli". Że tak przypomnę po raz kolejny pobicie nastolatka podejrzanego o kradzież telewizora.

> że kumpel Ziobro załatwił mu niezgodne z polskim prawem umorzenie sprawy już na etapie
      > prokuratorskim.

A dlaczego niezgodne z prawem? Bo, wzorem swojego wpisu pod innym nickiem, uważasz, że śledztwo musi skończyć się wniesieniem aktu oskarżenia? To jest bardziej pisowskie niż radykalny Ziobro:)
      • beamas1053 Re: Przeszłość dręczy kandydata PIS na prezydent 23.09.10, 23:00
        Pamiętam tę sprawę i to, że żona jackiewicza rozpoznała w jadącym! autobusie, w deszczu! wieczorem!, napastnika! Gratuluję pani sokolego wzroku.
    • sverir Re: Jackiewicz mógł obezwładnić. 23.09.10, 12:20
      > Są istotne różnice pomiędzy tymi sprawami, są świadkowie na to, ze inwalida był
      > bity, są świadkowie na to, że żona napastnika była bita, są dowody,a w przypad
      > ku Jackiewicza?

Czy to z powodu programowej niechęci do PiS uważasz, ze prokuratura powinna szukać dowodów na niewinność zamiast szukać dowodów winy?

> w przypadku Jackiewicza trup.

Zapytam, żeby nie było nieporozumień: uważasz, że jeżeli tylko jest trup, to automatycznie zostały przekroczone granice obrony koniecznej?

> Dalej będziesz nas przekonywał, że w tych sprawach musimy myśleć jak ty?

Och wybacz, nie wiedziałem, że tak to odebrałeś. Analogicznie muszę więc przyjąć, że Ty usiłujesz mnie przekonać, bym myślał jak Ty. Pozostańmy więc przy naszym zdaniu i pogadajmy o czymś, co nie wywoła sporów. Co jadłeś na śniadanie?
    • Gość: M Re: Przeszłość dręczy kandydata PIS na prezydent IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.09.10, 12:31
      Cóż, sprawa przykra i niejednoznaczna - za Jackiewiczem ciągnąć będzie się już całe życie.
      Ale jako kandydata na Prezydenta miasta tego jegomościa dyskwalifikuje całkiem inny epizod z jego politycznego życiorysu. Mianowicie to, że stał się narzędziem swojej partii w działaniach na rzecz upolitycznienia samorządu. Swoją twarzą firmował ustawę wprowadzającą możliwość tak zwanego blokowania list, w swej istocie sprzeczną z ideą samorządności.
    • labeo Re: Przeszłość dręczy kandydata PIS na prezydent 23.09.10, 12:44
      Cytat: "prawo prawem a sprawiedliwość musi być po naszej stronie" ;)
    • pawel.hreniak O co chodzi Gazecie? 23.09.10, 13:04
      Zastanawiam się o co chodzi GAZECIE. Przypominam, że w Polsce mamy niezawisłe sądy, ten niezawisły sąd uznał że Jackiewicz działał w obronie koniecznej. Czego jeszcze chce GAZETA? Czy Gazeta aspiruje do roli podmiotu, który będzie rozszczygał kto jest winny, a kto nie? Jeszcze raz przypomnę: Jackiewicz działał w obronie koniecznie chroniąc swoją rodzinę. Jak dla mnie ma mój szacunek.
      • hummer Sprawa nie trafiła do Sądu 23.09.10, 13:11
        pawel.hreniak napisał:

> Zastanawiam się o co chodzi GAZECIE. Przypominam, że w Polsce mamy niezawisłe s
        > ądy, ten niezawisły sąd uznał że Jackiewicz działał w obronie koniecznej. Czego
        > jeszcze chce GAZETA? Czy Gazeta aspiruje do roli podmiotu, który będzie rozszc
        > zygał kto jest winny, a kto nie? Jeszcze raz przypomnę: Jackiewicz działał w ob
        > ronie koniecznie chroniąc swoją rodzinę. Jak dla mnie ma mój szacunek.

Umorzyła sprawę prokuratura.
        • pawel.hreniak Re: Sprawa nie trafiła do Sądu 23.09.10, 13:18
          hummer napisał:

> pawel.hreniak napisał:
          >
          > > Zastanawiam się o co chodzi GAZECIE. Przypominam, że w Polsce mamy niezaw
          > isłe s
          > > ądy, ten niezawisły sąd uznał że Jackiewicz działał w obronie koniecznej.
          > Czego
          > > jeszcze chce GAZETA? Czy Gazeta aspiruje do roli podmiotu, który będzie
          > rozszc
          > > zygał kto jest winny, a kto nie? Jeszcze raz przypomnę: Jackiewicz działa
          > ł w ob
          > > ronie koniecznie chroniąc swoją rodzinę. Jak dla mnie ma mój szacunek.
          >
          > Umorzyła sprawę prokuratura.

Cytat z tekstu:
          "No i trafiła. Ale wyłącznie w wyniku zażalenia rodziny Zbigniewa M. na umorzenie jej przez prokuraturę. Sąd jednak odrzucił zażalenie. Sędzia Mariusz Więzek w uzasadnieniu tłumaczył, że uderzenie Jackiewicza nie doprowadziłoby do śmierci Zbigniew M., gdyby ten nie był pijany. Ponadto był agresywny i chciał zaatakować posła. Poseł działał więc w obronie koniecznej."

Więc jednak trafiła. Sąd do sprawy się ustosunkował.

Więcej... wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,8413476,Przeszlosc_dreczy_kandydata_PIS_na_prezydenta_miasta.html#ixzz10Lmz285n
          • Gość: z Re: Sprawa nie trafiła do Sądu IP: 217.98.20.* 23.09.10, 15:19
            To orzeczenie jest skandaliczne, tak samo jak umorzenie pierwotnego śledztwa przez prokuraturę, ba! występowała ona w roli sądu, co jest kuriozalne. Za spowodowanie wypadku komunikacyjnego ze skutkiem niezdolności do pracy osoby poszkodowanej powyżej xx dni (10?) można dostać od roku wzwyż w zawiasach, a tu prokuratura broni sprawcę spowodowania śmierci przypadkowego (najprawdopodobniej) człowieka. Takie to Prawe i Sprawiedliwe (dla "swoich"), hy hy.
    • Gość: krytix Re: matko trójki dzieci, facet zabił i tyle! IP: *.wroclaw.vectranet.pl 23.09.10, 13:14
      Facet nie zabił. Orzekł to sąd, orzekła prokuratura. Kto jeszcze ma to orzec, żebyś tę informację przyswoił do swojego umysłu, pajacu? Papież? Lech Wałęsa? A może Adam Michnik, zapewne twój idol?
      • 1410_tenrok i jeszcze jedno! 23.09.10, 14:33
        mniej napięcia i mniej natężania! Ponieważ korki ci sie spalą!

Po co mieszasz do tego - Wałęsę, Papieża i Michnika? Brakuje ci argumentów?

Ja mówię jedynie, że polityk, który tak sie zachował jest nie do przyjęcia. I tyle. I nie ma tu znaczenia, czy ten pan jest z PO, PiS , SLD czy Prawicy Rzeczpospolitej. On musi być moralnie czysty, ale nie jest, ponieważ zabił, a nie musiał!
        Dla ciebie napastnik winien być zlikwidowany, co? A dla winien być złapany i osądzony. Jackiewiczowi sie udało, tym, którzy dokonali linczu na bandycie sie nie udało. A dlaczego? Zaden z nich nie nazywał sie PAN POLITYK.
      • bajuch Re: matko trójki dzieci, facet zabił i tyle! 23.09.10, 21:17
        Hej,matko Polko. Coś ty jesteś bardzo tendencyjna w tej sprawie,oj chyba cię to osobiście dotyczy,albo robisz za "papugę" tej rodzinki.
        • Gość: matko 3 dzieci Re: matko trójki dzieci, facet zabił i tyle! IP: *.171.23.95.static.crowley.pl 23.09.10, 22:58
          a dlaczego uważasz, że jestem tendencyjna?
          czy sprawa dotyczy mnie osobiście- nie? choć śmieszą mnie wypowiedzi rokujące co powinni Jackiewiczowie zrobić zapominając, że byli tam inni pasażerowie, którzy zachowali się obojętnie wobec faktu agresji na małe dziecko.
          chcę jedynie zwrócić wam uwagę na znieczulicę, obojętność, która nas otacza.
          Tak na marginesie- osobiście ja i moja 2 dzieci(5 latek i 3 latek) była adresatami gróźb wypowiadanych przez 2 mężczyzn(sąsiadów moich teściów), z których jeden brał się do rękoczynu wobec mojego męża- wszystko działo się w biały dzień na klatce schodowej u mojej teściowej-krzyki dzieci, płacz -ja nie potrafiłam słowa wykrztusić mój mąż zachował zimna krew- miał zajęte ręce z jednej strony walizką z drugiej dziecko i to uratowało sytuację .Wszystko trwało sekundy....
          Na 10 mieszkań na klatkę schodową z pomocą wyszedł jeden sąsiad. Po policję owszem zadzwoniłam ale usłyszałam, że nie mogą przyjechać bo mają pilniejszą interwencję. Sprawa zgłoszona na policję sprawa umorzona. Tylko ja ma nerwowy tik jak przechodzę obok ich mieszkania.

• tomek854 Re: matko trójki dzieci, facet zabił i tyle! 28.09.10, 02:46
        Gość portalu: krytix napisał(a):

> Facet nie zabił. Orzekł to sąd, orzekła prokuratura. Kto jeszcze ma to orzec, ż
        > ebyś tę informację przyswoił do swojego umysłu, pajacu? Papież? Lech Wałęsa? A
        > może Adam Michnik, zapewne twój idol?

Z artykułu wynika, że sąd nie orzekł, bo sprawa nigdy do sądu nie dotarła, umorzona przez prokuraturę...
        • sverir Re: matko trójki dzieci, facet zabił i tyle! 28.09.10, 07:48
          > Z artykułu wynika, że sąd nie orzekł, bo sprawa nigdy do sądu nie dotarła, umorzona przez
          > prokuraturę...

Dotarła z powodu zażalenia rodziny denata. Sąd podzielił opinię prokuratury.

• kamelo_25 Przeszłość dręczy kandydata PIS na prezydenta ... 23.09.10, 13:16
      Szanowna Gazeto, szkoda słów. Nigdy więcej nie kupie Gazety. Piszą Państwo o sprawie sprzed kilku lat, dawno zakończonej, wyrokiem sądowym i umorzeniem przez prokuraturę. Już to widzę jak gdyby były twarde dowody przeciwko posłowi Jackiewiczowi, czy nie zostałyby mu dowalone zarzuty o wiele poważniejsze, bo przecież to ten zły PiS-owiec. Przecież to Państwa Gazeta w wielu sprawach zawsze twierdziła, że jak jest wyrok sądowy to tak ma być i sprawa zakończona bo przecież państwo prawa i niezawisłe sądy. Widać, jak prawo nie jest po myśli Gazety to prawo jest złe i Państwem prawa już nie jest. Jeden wielki cynizm Szanowna Redakcjo. Bardzo dziwne, że napisali Państwo tak nierzetelny artykuł akurat teraz, w tym tygodniu po ogłoszeniu startu posła Jackiewicza w wyborach prezydenckich i po sondażu na który, poseł Jackiewicz prześcignął posła Piechotę z Pana ukochanej formacji politycznej Platformy Obywatelskiej. To są metody Gazety i jedynej słusznej partii PO. Jak prawo jest po naszej stronie to jest super i ktoś, kto kwestionuje wyroki to oszołom i mocher, a jak jest na odwrót to zła prokuratura, ustawiony sędzia i wogóle państwo niedemokratyczne.
      A do tych wszystkich komentatorów, to ludzie ciekaw jestem jak wy byście się zachowali w takiej sytuacji. Ktoś szarpie waszą żone i dziecko a wy co, zbieracie się uciekacie, mówiecie eee niech szarpie żone i wyrywa mi dziecko, co z tego, że może chce je porwać, niech bierze, mamy w końcu państwo demokratyczne, wszystko wolno, wszystko jest dla wszystkich, a co tam prawo, jeszcze potem Redakcja Wyborczej wytknie że napastowałem bezbronnego małego mężczyzne i wogóle to zachowanie niedemokratyczne, bo powinienem takiemu Panu oddać w jego władanie swoją żonę i dziecko. Gazeta Wyborcza zaczęła kampanię negatywną przeciw jednemu kandydatowi na korzyść innego kandydata. I taka właśnie ta moralnośc, normalność i merytoryczne prowadzenie kampanii wyborczej w wykonaniu Gazety Wyborczej. Szacunek dla posła Jackiewicza.
    • Gość: matka 3 dzieci Re: matko trójki dzieci, facet zabił i tyle! IP: *.171.23.95.static.crowley.pl 23.09.10, 13:26
      ....tak i grzecznie poprosić pana aby na moment stał spokojnie bo musi zadzwonić po policję, która poinformowałaby go ,że ma właśnie ważniejsze sprawy na głowie niż pijak.
      Dla ciebie ważny jest skutek- a dla mnie przyczyna, którą można byłoby zredukować to minimum gdyby nie obojętność ludzi.
      Potępiasz Jackiewicza twoje prawo-tylko na takie potępienie zasługuje również pijaczek chyba, że uważasz ,że tarmoszenie czyimś dzieckiem jest normalne i nic złego się nie stało
      • 1410_tenrok "tarmoszenie czyims dzieckiem" - to jest wedle cie 23.09.10, 14:28
        bie wystarczający powód, aby zabić. W takiej sytuacji, smacznego!
        • Gość: qqqq nie zabił ale wyrwal chwasta? n/t IP: *.ip.netia.com.pl 23.09.10, 16:13
          • skazanynapolske Re: nie zabił ale wyrwal chwasta? n/t 23.09.10, 16:23
            Następny PISdeligent błysnął...
            • Gość: qqqq zmniejszył POpulacje wyborców? n/t IP: *.ip.netia.com.pl 23.09.10, 18:04
              skąd to oburzenie?, już wiem zmniejszył Populacje słusznych wyborców:)
          • 1410_tenrok "wyrwał chwasta" - nic dodać, nic ująć. 23.09.10, 20:29
            tak właśnie!
    • lukaszolbert Dawid Jackiewicz bronił rodziny- zrobiłbym to samo 23.09.10, 13:57
      Dawid Jackiewicz sam zrzekł się imunitetu oraz sąd oraz prokuratura go oczyściły. Ten gościu który go napadł miał 3 promile, był pijany. W ameryce a takim wypadku nawet sprawy by nie było a u nas niewinnego, młodego człowieka oskarżają. Wstyd mi za tego redaktora, ta sprawa jest już wyjaśniona od dawna i akurat redaktor sobie o niej przypomniał tuż przed wyborami, ciekawe czy dredaktor jest członkiem jakieś partii politycznej??
      popieram Dawida Jackiewicza i nie ukrywam że w takiej samej sytuacji zrobiłbym to samo i tak samo, broniąc tego co najwazniejsze w życiu- wartości i rodziny
      21 listopada oddam swój głos, jako młoda osoba na Dawida Jackiewicza jako Prezydenta Wrocławia, który umie troszczyć się o wartości, rodzinę i będzie ich strzegł napewno
      • wrednywroclawianin Re: Dawid Jackiewicz bronił rodziny- zrobiłbym to 23.09.10, 15:21
        "jako młoda osoba" nie dziwi mnie Twój kategoryczny ton wypowiedzi młody człowieku :)
        Młodość ma wszak swe prawa, a naiwność i nieznajomość realiów do niewątpliwie do nich należą.

Nieodróżnianie Ameryki od Polski to jedno, ale nieodróżnianie siebie od posła PiS to drugie.
        Zgoda, wzorując się na szeryfie Jackiewiczu zrobiłbyś to samo. Wiesz jaka jest różnica?

Odsiadywałbyś już 5-letni wyrok, o ile dobrze reprezentowałby Cię adwokat podczas rozprawy...

PS. Nota bene, szkoda głosu, przecież kandydat ma szanse jak w piosence Lady Pank.
        • lukaszolbert odpowiedz... 23.09.10, 21:23
          młoda osoba- 21 lat student na Wydziale Prawa, Administracji i Ekonomii na Uniwersytecie Wrocłąwskim III rok :):) jakieś swoje zdanie mam i znajomość prawa nie jest mi opca. Dalej się upieram- w Ameryce jezeli moze choc troche znasz prawo, to wiedziałbyś że jak ktoś wejdzie nieproszony na teren twojej posesji to już mozesz użyć bronii, a tak dla przypomnienia sąd i prokuratura uniwinniły posła i to wtedy gdy rządziła już PO, więcv nie sądze że ktoś tu mataczył, poseł sam zrzekł się imunitetu i sam zadzwonił na policję. A ktoś kto ma 3 promile może różne rzeczy robić, pijani tak mają. Medycyna sądowa wykazała że dawid jackiewicz nie uderzył z premedytacją, w chęci odwetu i jest to potwierdzone, i z całym szacunkiem też niechce że jakiś pijany zaczepiał moją rodzinę i chciał porwać moje dziecko twierdząc pod wpływem alkholu że jest jego. Trzeba zmienić prawo ani unikać takich sytuacji jak z naduyżywającymi alkohol, bo chyba nie wiedzą kiedy skończyć... a gdyby jackiewicz bał się to by się chował za imunitetem poselskim a tego nei robi. To będą pierwsze moje wybory prezydenckie wrocłąwskie i oddam w nich głos na dawida jackiewicza, już 21 listopada :)
          • lukaszolbert Re: odpowiedz 2 23.09.10, 21:24
            PS jak w piosence lady pank??
            dawid jackiewicz ma wg sondażu więcej poparcia niż kandydat PO pan Piechota, oby tak dalej :):)
          • wrednywroclawianin "OPCA"? To na prawie też studiują analfabeci? 23.09.10, 21:39
            W sumie nie jestem zaskoczony, Temida od co najmniej dwóch dekad przewraca nie tylko szalami ze zdziwienia...
            • lukaszolbert odp3 23.09.10, 21:57
              tolerancja polega na tym że należy szanować i próbować zrozumieć ludzi o innych poglądach. Czy ktoś kto ma inne zdanie i wyznaje inne wartości musi być w pana mniemaniu anfabetą????
              czy trzeba obrażać innych a rację ma się tylko swoją i jedyną jak widzę??
              trochę kultury to chyba za dużo jak na pana możliwości :):)
              • wrednywroclawianin Te, student prawa, zrezygnuj dla dobra palestry 23.09.10, 22:50
                Skoro drukowanymi BYK ORTOGRAFICZNY jest dla Ciebie niezauważalny, to później możesz mieć problemy z kwalifikacją paragrafów na korzyść bandziorów np.
                Jednak to prawda, że uczelnie nie dość, że przyjmują ćwierćinteligentów to jeszcze ich potem wypuszczają na świat z dyplomami. Prawo to kierunek humanistyczny, będąc studentem Politechniki dajmy na to, mógłbyś rozpaczliwie próbować tuszować własną indolencję tym właśnie faktem, a tak to pozostaje uśmiechnąć się z politowaniem.

Kulturalny człowiek młodzieży potrafi wysławiać się w ojczystym języku i pisać poprawnie i składnie, przez co daje wyraz szacunku dla interlokutora (trudne słowo).
                • lukaszolbert odp 4 23.09.10, 23:21
                  Nie będę się przed panem tłumaczył, ukończyłęm szkołę ze śrędnią prawie 5,0 i dobrze sobie radzę na studiach. Widzę że umie pan jedynie obrażać i wyśmiewać innych. W tej sprawie należy posługiwać się argumentami merytorycznymi:
                  a więc
                  Dawid Jackiewicz nie został skazany ani przez sąd, ani przez prokuraturę. Co więcej umorzono w tej sprawie postępowanie w czasie kiedy PO była już przy władzy (tak w razie zarzutu np osoby ministra Ziobry). Decyzja w tej sprawie jest prawomocna. Wszystkie możliwe odwołania w tej sprawie zostały już wyczerpane. Nie ma więc podstaw prawnych ani sądzić inaczej chyba że...
                  posiada pan wiedzę która jest inna niż zeznania oraz werdykt w tej sprawie, wtedy zapraszam pana do złożenia stosownych oświadczeń oraz powiadomienia organów, o wiedzy i dokumentach, których nie posiadają- może pan złożyć równocześnie zażalenie w sprawie werdyktu jeżeli wg pana niezawisły sąd oraz niezawisła prokuratura tak bardzo się myliła a pan ma wiedzę roszerzoną niż akta oraz dowody w tej sprawie. Tylko pytanie? czemu tak późno się pan z tym zgłosi??
                  Nie powinno się formułować osądów obrażających człowieka który przez niezawisłe organy został oczyszczony z zarzutów, w ten sposób podważa pan decyzję prokuratury i sądu oraz pokazuje pan brak kultury i po prostu chęć obrażenia innych nie podpartymi żadnymi dowodami w tej sprawie, a jeśli pan je ma to proszę o upublicznienie, chętnie się z nimi zapoznam. Sprawa jest zamknięta ale przypomniano ją po raz kolejny, nie dając człowiekowi normalnie żyć. Najpierw należy zrobić coś aby coraz mnie pijanych ludzi z 3 promilami, chodziło po ulicy albo w autobusach i zaczepiało cudze żony oraz ich dzieci- tą patologię należy zwalczyć. Proponuję dość obrażania bez dowodów. Jeśli pan takie ma to proszę przesłać....
                  • wrednywroclawianin Jakie to typowe 24.09.10, 06:51
                    Jeszcze nie prawnik, ale już cwaniaczek... Co mi tu chłopcze wyskakujesz ze średnią z liceum, może załącz dyplomy z podstawówki i przedszkola jeszcze. Nie piszę o sprawie Jackiewicza, bo gościa znam i nie trawię (i sprawa "obrony rodziny" niewiele zmienia w tej kwestii), tylko o Twojej indolencji i zadufaniu. Żyj dalej w przekonaniu o własnej nieomylności i głosuj na podobnych Jackiewiczowi, przecież miastu to i tak nie zaskodzi (na szczęście).
                    • lukaszolbert odp 5 24.09.10, 10:59
                      Jeżeli jestem zadufany tylko dlatego iż ośmielam się głosować na dawida jackiewicza, to bardzo się cieszę. W demokracji chyba o to chodzi że można głosować na takich, których sobie wybierzemy a nie tylko takich których "namaści" wszechwiedząca gazeta wybiórcza :):)
                      Powiem szczerze Dawida Jackiewicza też znam i to osobiście, dlatego go bronię bo to porządny człowiek i porządny polityk. Można kogoś nie lubić ale zarzucać mu kłamstwo, albo przeinaczać dowody przeznaczane przezrokuraturę i sąd- a kim pan jest że wie pan lepiej niż te organy?? I po raz kolejny piszę ale chyba pan nie odróżnia prawa od administracji ale to już pana kłopot. Umie pan tylko obrażać innych, nie wykazując przy tym tolerancji- zasada tylko ja znam prawdę i wiem najlepiej- pasuje do pana idealnie. Powiem więcej przekonałeś mnie żebym osobiście w kampanii wyborczej Dawida Jackiewicza pomóc i właśnie zgłaszam swój akces. Dzięki, krytyka zawsze działa na mnie mobilizująco, zwłaszcza jak przeciwnik potrafii jedynie obrażać bez argumentów merytorycznych
                      • wrednywroclawianin odp 6, 7, 121. Chyba jednak księgowy ;) 24.09.10, 11:47
                        Sęk w tym, że nie jesteś zadufany tylko zwyczajnie głupio uparty. Bywaj zdrów i głosuj na swojego idola :)
                        • lukaszolbert odp 7 24.09.10, 12:13
                          Uparty? ale widzę że ktoś szybko zmienia zdanie- wcześniej byłem zadufany a teraz tylko uparty. W życiu trzeba mieć własne zdanie, nawet jeśli nie zgadza się z nim twoje najbliższe otoczenie- to jest właśnie odwaga. Ja się po prostu nie zgadzam z zarzutami tu stawianymi przeciw posłowi RP i właśnie dlatego przekonują mnie abym pomógł tej osobie w kampanii. Kampania nienawiści była przypisywana zawsze PiS, ale widać że to inne środowiska ją stosują. 21 listopada głosujemy na Dawida Jackiewicza !!!!
          • Gość: jack Re: odpowiedz... IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.09.10, 23:00
            >Medycyna sądowa wykazała że dawid jackiewicz nie uderzył z premedytacją, w chęci odwetu i jest to potwierdzone

BUAHAHA ciekawe jak ta medycyna sądowa miała sprawdzić premedytację.
            Nie ośmieszaj się niedouczony pseudostudencie.
            • lukaszolbert odpowiedz 23.09.10, 23:26
              wycięte z artykuły, nie ładnie tak komentować nawet nie wiedząc o co chodzi i nei zapoznając się z artykułem, brak słów- pewnie znowu jacyś partyjni tu komentują :):):)
              "....Zbigniew M. upadł dlatego, że był pijany. Rzeczywiście, miał we krwi 2,9 promila alkoholu. Prokurator tłumaczyła posła: "Gdyby działanie Jackiewicza było atakiem, a nie obroną, to zdarzenie to przebiegałoby w sposób gwałtowny, z dużą siłą, agresją i wielokrotnością zadanych ciosów". Prokurator uznała, że poseł działał w warunkach obrony koniecznej, a "cios zadany przez D. Jackiewicza otwartą dłonią z niewielką siłą był adekwatny do sytuacji".

Więcej... wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,8413476,Przeszlosc_dreczy_kandydata_PIS_na_prezydenta_miasta.html#ixzz10OG0wJCX"
      • Gość: z Re: Dawid Jackiewicz bronił rodziny- zrobiłbym to IP: 217.98.20.* 23.09.10, 15:28
        Na szczęście w PL obowiązują inne wzorce prawne niż twoje i jackiewiczowskie.
        Misiaczku, gdyby taki przypadek miał miejsce w Stanach, to Dawid J. dostałby co najmniej dożywocie (jeśli nie czapę) za umyślne spowodowanie śmierci człowieka, a w jego bajeczkę o działaniu "w obronie koniecznej" nie uwierzyłby ani sąd, ani prokurator. Zdarzenie miało miejsce po upływie sporego czasu po "napaści" na żonę, więc co to za "obrona konieczna'? No i przede wszystkim nie byłoby kuriozalnej sytuacji, że prokurator... wybiela sprawcę śmierci człowieka - co to k... jest?! Ktoś sobie robi jawne kpiny z wymiaru sprawiedliwości i uważa, że mu to przejdzie gładko?! Dawidek ma czelność i tupet pokazywać się jako poseł w Sejmie, a teraz kandydować na urząd Prezydenta we Wrocławiu - czy pisiaki nie mają za grosz krzty przyzwoitości i moralnych hamulców?
        • sverir Re: Dawid Jackiewicz bronił rodziny- zrobiłbym to 23.09.10, 20:44
          Gdyby taki przypadek miał miejsce w Stanach, to uniewinnienie załatwiłby Jackiewiczowi pierwszy lepszy student prawa amerykańskiej uczelni. Prokuratura nie miałaby na czym oprzeć aktu oskarżenia, a niedające się usunąć wątpliwości mają tam o wiele większe znaczenie niż w naszym prawie.

> Zdarzenie miało miejsce po upływie sporego czasu po "napaści" na żonę, więc co to za
          > "obrona konieczna'?

Komentujesz sprawę, której nie znasz? Sam Jackiewicz twierdził, że odepchnął gościa, który zaczął do niego podskakiwać, a nie że przylał mu za fikanie do żony.
          • pingwiniarz Re: Dawid Jackiewicz bronił rodziny- zrobiłbym to 24.09.10, 17:55
            No właśnie, wyjaśnijmy sobie wyraźnie, w którego zdarzenia dotyczy ta "obrona konieczna"?
            Czy ma związek z chwilą napaści na żonę i dziecko posła DJ?
            Obrona konieczna w tym wypadku odpada, bo brak jednego z elementów koniecznych dla uznania że była to "obrona konieczna" - bezpośredniości "bezprawnego zamachu na dobro prawem chronione". Przecież od zdarzenia (szarpania dziecka w autobusie) minęło kopę czasu, Pan poseł sam gościa szukał, spotkał i poszedł do niego, zamiast zadzwonić na policję (co nawiasem mówiąc spełnia wszystkie kryteria uznania że był to samosąd).
            Czy ta może ta "obrona konieczna" dotyczy samego zdarzenia na przystanku? To też byłoby ciekawe, bo mnie uczono, że ten "zamach bezpośredni" który się odpiera, aby była to obrona konieczna, musi być realny i rzeczywisty. A jakie zagrożenie dla młodego zdrowego postawnego faceta mógł stanowić podpity starszy człowiek? Nawet gdyby go trafił w twarz? Czy użyte przez posła środki obrony były współmierne do zagrożenia? (byłego dżudoki rzekomo).
            Czy ten kazus oznacza, że gdy żul pod biedronką mnie szturchnie zaczepiając o złotówkę albo papierosa, mam prawo walnąć go pięścią w nos i mu go złamać albo wybić zęby? Nie, ja jako szary obywatel dostałbym wyrok za ciężkie uszkodzenie ciała i użycie niewspółmiernych środków obrony.
            A szczytem szczytów jest to, że w tej sprawie nie odbył się proces sądowy!! Jest trup, a już na etapie postępowania prokuratorskiego załatwia się sprawę. To jest państwo prawa?

Panie pośle Dawidzie Jackiewicz. Może Pan nie czyta tego forum, ale ten temat, jestem pewien, Pan śledzi. Osobiście mogę Panu jako człowiekowi współczuć w związku z tą sprawą, bo na pewno nie jest łatwo nikomu żyć z tym że się zabiło człowieka (przynajmniej taką mam nadzieję, że nie jest Pan tak bezwzględny i gruboskórny że nie robi to na Panu wrażenia).
            Ale czy uważa Pan, że kandydowanie na prezydenta dużego miasta w tych okolicznościach jest właściwe?
    • Gość: donowan Czy Bóg ma na imię Sawka? IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.09.10, 14:22
      " Tak jak wtedy, tak i dziś uważam, że prokuratura powinna była skierować tę sprawę do sądu i powinien był odbyć się proces."
      a na jakiej posdtawie prawnej opiera pan swe przekonanie? Bo umorzenie zatwierdzil sąd. Proszę może jakiś stosowny artykuł kpk przytoczyć a nie tylko to, że pan tak uważa. W którym miejscu naruszono pana zdaniem procedurę?
      " Był jeden zasadniczy po temu powód - zginął człowiek."
      czy czlowek zginął? a może poległ, tak jak elita polskiej polityki 1o kwietnia? on ZMARŁ tydzień po zajściu a wywodzony przez pana związek przyczynowo skutowy fatalnie świadczy o panskiej inteligencji
      "Gdyby wymiar sprawiedliwości stanął na wysokości zadania, a proces skończyłby się pomyślnie dla Jackiewicza, dzisiaj nie byłoby o czym gadać."
      i znów - w którym momencie wymiar sprawidliwości naruszyl obowiązujące przepisy? tylko proszę o konkret a nie "uważam że".
      "Bo niezamknięte historie domagają się wyjaśnienia i finału."
      No cóż, pan Sawka tupie nóżką, ale nic z tego tupania nie będzie bo jako szef wrocławskiej GW ciągle nie jest wszechmogący...
      Na koniec prośba: proszę nie obrażać prokuratury, sądu oraz inteligencji czytelników bo absolutnie nie ma pan do tego podstaw.
    • Gość: nicto Re: ofiara losu IP: *.as.kn.pl 23.09.10, 14:24
      @the.witcher - też tak myślę, szczególnie że zgodził się na takie hasło swojej kampanii! To wszystko jest farsą.
    • Gość: krytix Re: Przeszłość dręczy kandydata PIS na prezydent IP: *.wroclaw.vectranet.pl 23.09.10, 14:48
      Nie znasz motywów jego postępowania, pajacu, więc nie wypisuj głupot.

"Tego dnia znudzony życiem Jackiewicz postanowił dla rozrywki zabić człowieka. Okazja nadarzyła się, gdy bezbronny podpity starszy pan wdał się w konfrontację z jego żoną. Jackiewicz, niczym wytrawny myśliwy polujący na zwierza, wytropił ofiarę i z premedytacją przystąpił do brutalnego ataku, w wyniku którego ofiara po tygodniu zmarła."

Taki oto obraz sytuacji rysuje się na podstawie twoich postów oraz niektórych żądnych Jackiewiczowej krwi baranów, wypisujących tu podobne głupoty.
      Rozumiem, że ty byś sobie odpuścił ściganie złodzieja albo kogoś, kto ubliża twojej żonie, olałbyś sprawę, gdy tymczasem prawo pozwala ci usiłować zatrzymać takiego człowieka i powiadomić policję. Ale to twoja sprawa, widocznie jesteś chudą ciotą i nie dałbyś rady zatrzymać nawet nawalonego pijaka. Nie oceniaj innych swoją tchórzowsko-ciotową miarą, bo niektórzy mają w sobie tyle odwagi, żeby sprawcę postawić przed wymiarem sprawiedliwości.

> Nie. Za nieumyślne zabójstwo. Umiesz to odróżnić od morderstwa? Baranie?

Proszę, kolejny znawca, który chce się wcielać w rolę sędziego i zamykać ludzi do pierdla. A gó... wie o życiu.
    • Gość: PO-szczyle Gazetka Wiesniacko-Zacofana jak tam Chlebek,Rosół, IP: *.adsl.inetia.pl 23.09.10, 14:52
      Sobiesiak,Drzewiecki ile wam dopłacają za bzdury.Jestescie tacy ułomni i pazerni na kase że człowieka az nos i by was ośmieszyć za kare.Ze burdel z kraju robicie popierając zlodziejów o biedzie juz nie wspomne.Zadymiarze POwskiej młodziezowki gdzie mieszkają prosze o adresy jabole plus wibratory dla nich gotowe o taczkach juz nie wspomne!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: leo to ja jednak wolę IP: 193.109.212.* 23.09.10, 15:00
        na mojej drodze spotkac złodzieja z po niż mordercę z pis!!!
    • Gość: jarek Re: Przeszłość dręczy kandydata PIS na prezydent IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.09.10, 15:01
      normalny człowiek musiałby przed sądem odpowiadać za zabójstwo, wystarczy sobie przypomnieć lincz we Włodowej.
      No ale wiadomo, że w państwie Prawa i Sprawiedliwości nie było ani prawa ani sprawiedliwości.
      • Gość: jasmin Re: Przeszłość dręczy kandydata PIS na prezydent IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.10, 15:03
        Mam dla Jackiewicza hasło wyborcze. Całkiem gratis.

UWAGA, JACKIEWICZ ZA BLISKO LUDZI!
        • Gość: jarek Re: Przeszłość dręczy kandydata PIS na prezydent IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.09.10, 15:13
          Ja na wszelki wypadek będę tego pana omijał z daleka . Dziękuje za takie "Blisko ludzi". Żona mu się poskarży, że krzywo na nią spojrzałem a on mnie z karata potraktuje.
          • Gość: Łoś_bimbacz POkaz karmienia młodych wykształconych lemingów:) IP: *.ip.netia.com.pl 23.09.10, 15:20
            Oto modelowy POkaz karmienia młodych i wyksztalconych lemingów, które łykają jak pelikany. I tak na kandydata nie zagłosujecie bo jest z niePOprawnej oraz NieDynamicznej Formacji, ale macie zajęcie i emocje. Nowe raty za użytkowanie wieczyste już zapłacone:))??
            A potem huzia na Radziszewską:)
            • Gość: jarek Re: POkaz karmienia młodych wykształconych leming IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.09.10, 16:06
              twojej pisomatołowatej pisokryzji nic nie przebije. Idź łosiu się napij bo chyba cię kac zaczyna męczyć
              • Gość: Łoś_bimbacz Gdzie lobbing dla Nieogolonego Wuzkersa? IP: *.ip.netia.com.pl 24.09.10, 02:02
                >Idź łosiu się napij bo chyb

200 wpisów oburzenia na niePOprawnego Kandydata, a gdzie lansowanie POmpatycznego Nieogolonego Wuzkersa???? POwinno byc 200 wpisów peanów dla Słusznego Kandydata, którego wcale nie widać. Młodzi zangażowani POmpatycy, swoim świętym oburzeniem robicie reklame dla Jackiewicza, bo wielu ludzi zobaczy w nim kogoś, kto nie boi się meneli i innego elementu, a Wasz Kandydat, to musiałby w takiej sytuacji zagrozenia włączyc turbo i śmigac w POpłochu:)))
    • knock.out.4 Całe szczęście że tylko przeszłość, gazeta pochyla 23.09.10, 15:30
      się z troską. Ziemkiewicz też pochyla się z troską nad gazetą, ale dziennikarze gazety są ponad to. Nie czytają Ziemkniewicza, więc problemu nie ma. Tak samo jest z wyborcami Jackiewicza - nie czytają gazety.
    • Gość: gosc Re: Przeszłość dręczy kandydata PIS na prezydent IP: *.91.25.242.static.crowley.pl 23.09.10, 15:40
      A na kogo bedziesz głosować? Ja właśnie na PiS, bo wg mnie nikt inny nie jest wstanie porozbijać mafinych układów team'u Zdrojewski - Schetyna - Dudkiewicz (to jedna klika). Inna rzecz, że wolę na prezydenta gościa z jajami, a nie jakiegoś niemotę którego trzymają za jaja ;) Wrocław potrzebuje zmian. Wybory w Polsce to wybór między ospą a cholerą... ospę już znam, teraz chcę poznać cholerę ;)
      • skazanynapolske Re: Przeszłość dręczy kandydata PIS na prezydent 23.09.10, 15:56
        To może zagłosuj na pensjonariuszy ze Świebodzkiej... hahahahahaha
        tam to dopiero mają chłopaki jajca .... i jak trafiają tam takie miętusie jak Ty to kolesie z tych jajec natychmiast robią użytek...
        • Gość: gosc Lubisz byś okradany i okłamywany IP: *.91.25.242.static.crowley.pl 24.09.10, 11:58
          głosuj na Dudkiewicza .... :) Jestem ciekawy czy też tak będziesz kozaczył jak ci przy...bię ;)
    • Gość: Bartez Re: Przeszłość dręczy kandydata PIS na prezydent IP: *.srv.volvo.com 23.09.10, 15:59
      Tylko czy w tym momencie bronił rodziny? Chyba nie, zatrzymał sie specjalnie zeby mu walnąc. Normalny człowiek za cos takiego siedział by w wiezieniu ale sa nietykalni w naszym kraju . Kto wtedy rzadził? Chyba PIS, wiec wszystko jasne.
    • Gość: olo Re: Przeszłość dręczy kandydata PIS na prezydent IP: *.chello.pl 23.09.10, 16:52
      Bardzo uprzejmie życzę panu Redaktorowi oraz jego rodzinie aby znalazł się w podobniej sytuacji...

Przesadził Pan zdrowo tym artykułem... wstyd...

• Gość: laptop killer Re: Przeszłość dręczy kandydata PIS na prezydent IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.09.10, 17:24
        > Bardzo uprzejmie życzę panu Redaktorowi oraz jego rodzinie aby znalazł się w po
        > dobniej sytuacji...

Aha czyli jak twoja pociecha pobije kolegę w szkole to uznasz, że wendeta i zabójstwo twojego syna przez "prawego i sprawiedliwego" tatusia będzie uzasadniona.
        Gratuluję rozumienia pojęcia "sprawiedliwość"

Dobrze, że era sprawiedliwości a'la Ziobro kotra Blida czy też Jackiewicz kontra "wredny pijaczek" skończyła się w 2007 r.
    • Gość: kamil Re: To znaczy że nadal nie oczyszczono go z zarzu IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.09.10, 17:50
      zarzutów nawet nie postawiono, a Jackiewicz go nie zabił, życie temu pijaczkowi odebrał alkohol, ot cała historia
      • 1410_tenrok słodka argumentacja..................... 23.09.10, 20:33
        doprawdy!
        Ludzie - zwolennicy pis - opanujcie sie! To może spotkać każdego. Ileż tu polityków uchodzi bezkarnie. A dlaczego? Ponieważ są politykami. Poczynając od niejakiego Szopy (minister z czasów komuny), który po pijaku rozjechał 9 osób w Warszawie, a kończąc na wymierzającym tzw. sprawiedliwość Jackiewiczowi, który to "wyrwał chwasta" lub "zmniejjszył populację wyborców PO". To jest ohyda!
    • Gość: lk1982 Re: Przeszłość dręczy kandydata PIS na prezydent IP: *.as.kn.pl 23.09.10, 19:10
      Zaś kampania polityczna przy pomocy Gazety... Powtórzę przedmówcę, PiS i Jackiewicz to nie moi faworyci, ale tamta sprawa jest dawno zamknięta, Jackiewicz zrobił to, co zrobiłbym i ja na jego miejscu. Miał czekać, aż następnym razem pijak będzie jechał z "tulipanem" i okaleczy mu rodzinę?

Tym artykułem Gazeta, poprzez autora tekstu, broni alkoholika i jego agresywnego zachowania. Gratuluję, Gazeto.
      • lukaszolbert odpp 23.09.10, 23:34
        zgadzam się autor tekstu widocznie broni alkoholika zaczepiającego ludzi. I to akurat w momencie kampanii wyborczej, sprawa jest już zamknięta od 2 lat, ale akurat musiała spowrotem wypłynąc w trakcie kampanii wyborczej, i kto tu gra??
        cytując Ciemny lud wszystko kupi- mam nadzieję że waszego zaangażowania politycznego tylko w jedną stronę nie kupi
        a waszej gazety już napewno nie kupię- przerzucam się na dzinnik albo rzeczpospolitą
        Pozdrawiam
        • wrednywroclawianin Tak, tak. Przerzuć się :) 24.09.10, 06:54
          Na dzinnik, wpryst, a może nawet żedżpozpolitom...

Uwielbiam to anonimowe straszenie redakcji, które bardzo się przejmują.
          • lukaszolbert odpppp 24.09.10, 11:02
            Zdaje się że to PiS zarzucało się granie np katastrofą- a tu widzę że gazeta wybiórcza gra tylko na jedną partię i jakie to obiektywne podejście :):)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka