Dodaj do ulubionych

Ekstremalny sylwester, czyli autostopem do Barc...

30.11.10, 07:46
Pomysł wcale nie nowy aczkolwiek ciekawy. Sposób ...biorąc pod uwagę pogodę jest dość ekstremalny .
Ale.... nie dziwię się ,że to był "najlepszy sylwester" skoro autor tych słów ma 21lat. Wiele jeszcze przed nim, chociaż być może do końca życia będzie to rzeczywiście ten "najlepszy". W ustach kogoś , kto tak naprawdę "sylwestrów" miał nie więcej niż 4-5 porównanie do balu lub "domówki" jest jednak nieprzekonujące. :P
Obserwuj wątek
    • Gość: desperados nigdy nie wiesz z jakim kierowca jedziesz! IP: *.home.aster.pl 30.11.10, 07:59
      jwt
      • Gość: autostop umawiany autostop IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.12.10, 14:53
        możesz umówić się na autostop wcześniej, np. przez internet - będzie bezpieczniej
    • Gość: aspo tylko żebranie w restauracjach jakos nie pasuje... IP: *.bluel.net 30.11.10, 08:11
      chyba że łażenie i "wypraszanie gratisów" (jakie ładne określenie na pospolite żebractwo) jest typowe dla polskich studentów na obczyźnie...
      • Gość: żebrak Darmowy Cukier IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.10, 11:45
        Koleś chyba trochę pofantazjował ...gdzie ty masz darmowy cukier ...toż to KRADZIEŻ ..przecież restauracje i kafejki za niego płacą i jest on tylko dla klientów danego lokalu...i dlaczego mamy taką opinię w Europie....
      • Gość: kierowca Re: tylko żebranie w restauracjach jakos nie pasu IP: *.dynamic.chello.pl 30.11.10, 14:18
        Śmierdzą nieludzko, szczególnie latem, niektórzy myją się w umywalkach, ale i tak cuchną, nie prane ciuchy. Żebrzą po parkingach, potrafią poprzebijać opony, jak ktoś ich popędzi. Jedzą często resztki pozostawione przez turystów. Są jak robaki, od Lizbony aż po Rosje. Jak ich widzę uciekam na następny parking albo wzywam ochronę lub policje. Potrafią iść w nocy pasem awaryjnym autostrady. W miastach oblegają polskie TIR-y. Najlepszy sposobem jest pojawienie się mundurowych i to radze każdemu. Żadne porsche czy jaguar nigdy ich nie zabrał, każdy z nich to opowiada.
        • Gość: też kierowca Re: tylko żebranie w restauracjach jakos nie pasu IP: *.dynamic.chello.pl 30.11.10, 14:32
          na policyjni.pl "Uciekli z ośrodka Monaru i zamordowali kierowcę, który chciał ich podwieźć", chcieli dostać się do Włoch
        • Gość: goldendrum Re: tylko żebranie w restauracjach jakos nie pasu IP: 188.141.28.* 30.11.10, 21:52
          Smutny czlowieku, zal mi Ciebie... Ja sama podrozowalam autostopem z przyjaciolmi po Niemczech, Holandii i Wloszech, i niemal zawsze podwozily nas wyksztalcone, kulturalne osoby - w pachnacych nowoscia samochodach. Najmilej wspominam nauczycielke z Wloch, pilota z Holandii i stasza pare z Niemiec, ktora czestowala nas kawa na bialej skorzanej tapicerce:) No i Leszka z Poznania, ktory puszczal nam filmy na dvd, oraz...itp.!
          Podrozujac autostopem spotkalam pieknych i otwartych ludzi. Niestety zdazaly se rowniez przykre niespodzianki, ale przy odrobinie ostroznosci mozna ich uniknac. A poza tym, autostop dziala w obie strony - kierowca podwozi autostopowicza, a ten dotrzymuje mu towarzystwa:)

Pozdrawiam i powodzenia! Moze jeszcze kiedys do was dolacze:)
          • Gość: Karol Re: tylko żebranie w restauracjach jakos nie pasu IP: 89.78.177.* 30.11.10, 23:24
            Czyli jednak podróżowałaś na tzw. krzywy ryj. Po prostu się ktoś ulitował nad polskimi bidulkami.
            Jak mówi przysłowie: Gas, ass or grass, nobody rides for free.
        • Gość: xyz Re: tylko żebranie w restauracjach jakos nie pasu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.10, 15:13
          Jeśli możesz skończyć pieprzyć takie głupoty to będę bardzo wdzięczny :)
          Jak masz zamiar pisać takie durnoty to lepiej zamilcz.
    • Gość: amnesia Re: Ekstremalny sylwester, czyli autostopem do Ba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.10, 08:21
      Chociaż preferuję latanie, to w tym roku niestety nie da się bezpośrednio polecieć na Sylwestra do Hiszpanii :(
      Pomysł fajny, życzę powodzenia :-)
    • Gość: http://autostopik. <a href="http://autostopik.pl/" target="_blank" rel="nofollow"> IP: *.fbx.proxad.net 30.11.10, 09:15
      autostopik.pl/
    • Gość: autostopik dolacze sie do nich IP: *.fbx.proxad.net 30.11.10, 09:17
      autostopik.pl/
      • Gość: Gal Re: dolacze sie do nich IP: 90.156.118.* 30.11.10, 09:59
        Jeden mały szczegół całej wyprawy jest taki, iż w Hiszpanii istnieje kategoryczny zakaz podróżowania stopem. Ludzie się nie zatrzymują tylko trąbią na delikwenta łamiącego prawo, a policja karze mandatami.
        • Gość: Dave Re: dolacze sie do nich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.10, 13:54
          W Barcelonie łapałem w tamtym roku po Sylwestrze stopa do Francji i jakoś nie dostałem mandatu, a stałem przy drodze całkiem długo i niejeden patrol policji zdążył koło mnie przejechać nic sobie ze mnie nie robiąc. :]
          • Gość: mm Re: dolacze sie do nich IP: *.ds8.univ.gda.pl 15.12.10, 02:05
            Ja te jeżdziłam po całej Hiszpanii , nigdy taka sytuacja nie miała miejsca ;) we Francji nawet usłyszałam przez megafon "bon włajaż" :D Komentarze niektórych są żenujące;/ ale taka przypadłość "polaczków", zazdrosni, zaborczy ot co..;/ Wnioskuję że są sfrustrowani własnym, zamrnowanym zyciem i nie potrafia czerpać radości z niczego;) Tylko i wyłącznie współczuję:)
        • Gość: xyz Re: dolacze sie do nich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.10, 15:14
          Hahaha, dobry dowcip :)

Proszę o jakąś ustawę w której to jest napisane. Brednie jak nic. Zakaz jest na autostradach - i to tak jak w każdym kraju.

Dziękuję, dobranoc
    • Gość: Oskar Re: Ekstremalny sylwester, czyli autostopem do Ba IP: 91.198.246.* 30.11.10, 09:52
      Autostop jak najbardziej w porządku ale żebranie o żarcie to nie dzięki.
      Nie jestem fanem jazdy na krzywy ryj, każdy powinien mieć kasę żeby się wyżywić, można spać na ławce czy gdziekolwiek jak się tak lubi ale żebranie - nie dzięki.
      • Gość: polo Re: Ekstremalny sylwester, czyli autostopem do Ba IP: 89.72.27.* 30.11.10, 11:10
        No trochę przesadzili. Zawsze myślałem, że autostop to nie żebractwo tylko tani sposób na przemieszczanie się.
        • Gość: autostopowicz autostop - tak, żebranie - nie IP: *.centertel.pl 30.11.10, 19:37
          sama jeżdżę autostopem od wielu lat, świetna przygoda i wspaniały sposób poznawania ludzi, nie wspominając o finansowej tego stronie:) ale żebranie - drogi Panie Bartnik, czy w domu także zajada się jedzeniem wyżebranym we wrocławskich restauracjach? psuje Pan nam, autostopowiczom, opinię, która, jak mi się zdaje, jest na razie porządna.
          • Gość: patrykowski autostop - tak, bezmózgowcy - nie!! IP: *.lapy.mm.pl 30.11.10, 22:03
            Ludzie ogarnijcie się!! Drogi Paweł pisał o tym jak przeprowadzał szkolenie z survivalu czyli przetrwaniu! Większość osób która się wypowiada pewnie nie wychyliła nosa poza własną miejscowość a uchodzi za znawców! Macie w głowach utarte stereotypy z tv;/ A prawda jest taka ze podroż na stopa to poszukiwanie prawdziwych i dobrych ludzi, przygoda i marzenie.. Przynajmniej dla większości bo zawsze i wszędzie znajda się złodzieje i oszuści (niekoniecznie tylko Polacy). Paweł nie powiedział ze jak jedzie na jakiegoś tripa to chodzi po sklepach i sępi!! Powiedział ze tak się da ale w sensie ze ludzie jednak są życzliwi i umieją pomoc. Ile razy komuś w drodze zabrakło kasy czy go okradziono..? Jestem pewny jakby ktoś go poprosił żeby w zamian pozmywał naczynia lub wysprzątał sale to by to zrobił!! Dlaczego najwięcej dobrego i życzliwości spotyka stopowiczów za granica...? Ja jeżdżę po Polsce bo chce akurat uwierzyć w polaków i "przemówić" Wam do rozumu w pozytywny sposób;)
            W Polsce ludzie są za bardzo nastawieni na nadinterpretacje i wieczną negacje wszystkiego co jest złem wynikającym nie od nich samych.. I właśnie żeby samemu w to nie popaść i nie przestać wierzyć w dobro zacząłem stopować i zawsze jak jeżdżę wraca mi wiara w ludzi;)
            Pozdrawiam Pawła i ludzi którym życzę by nikt im nie powiedział ze czyjaś życzliwość w potrzebie jest żebractwem.
            • Gość: xyz Re: autostop - tak, bezmózgowcy - nie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.10, 15:21
              patrykowski

no nareszcie jakiś sensowny komentarz, bo od tych głupot które tu ludzie wypisują to już mi ręce opadają. Czyta człowiek takie głupoty, źle interperetuje to co jest napisane i potem są uprzedzenia i to że autostop jest be i sucks :/

Może dla Was "znawców" Kinga Choszcz też jest po prostu żebrakiem nieumytym? Z pewnością nawet nie znacie tego nazwiska... Żal, tracę wiarę w ludzi powoli...
              Zamiast pisać głupoty i siać zamęt psując opinię autostopowiczom byście się lepiej przymknęli. Chciałem delikatniej to powiedzieć, ale byście nie zrozumieli - a tak, o może coś dojdzie....

A wszystkim autostopowiczom życzę niezapomnianych przygód i jak najwięcej życzliwości ze strony spotkanych ludzi! Do zobaczenia w Barcelonie :D
              • jureek Re: autostop - tak, bezmózgowcy - nie!! 03.12.10, 15:28
                Gość portalu: xyz napisał(a):

> Może dla Was "znawców" Kinga Choszcz też jest po prostu żebrakiem nieumytym? Z
                > pewnością nawet nie znacie tego nazwiska... Żal, tracę wiarę w ludzi powoli...

Faktycznie nie znałem tego nazwiska. Mam się w związku z tym bardzo wstydzić?
                Jura
      • Gość: mm Re: Ekstremalny sylwester, czyli autostopem do Ba IP: *.ds8.univ.gda.pl 15.12.10, 02:06
        popieram.. nigdy tak nie robiłam i raczej nie zrobie.. ;/ rozumiem jak najnizszym kosztem, ale bez przesady..
    • Gość: xXx praca marzen IP: *.190-226-49.telecom.net.ar 30.11.10, 13:43
      hej

Co z Twoja Praca Marzen? Pozdrawiam z lotniska w Cordobie...
    • wieza_babel1 Jakie dziadygi! A zaproponować nawet zmycie garów 30.11.10, 20:20
      za posiłek to już taki wstyd dla przyszłego inżyniera biomedycznego?

Co z tą POlską?

• Gość: autostopowicz Re: Jakie dziadygi! A zaproponować nawet zmycie g IP: *.escom.net.pl 30.11.10, 20:26
        gdzie tu żebractwo? on tu nikogo za rękaw nie ciąga, jasno napisał że restauracje wydają pieczywo, a na bazarze można dostać za darmo np owoce, czy to jest żebractwo? przeczytajcie sobie jakąś podróżniczą książkę, w każdej natraficie na to co opisał Paweł, chyba że podróżnik latał tylko samolotami i spał w 5 gwiazdkowych hotelach, tylko wtedy nie jest podróżnikiem tylko nudnym turystą.
        autostop to życie.
        • wieza_babel1 Re: Jakie dziadygi! A zaproponować nawet zmycie g 30.11.10, 20:31
          >Jak się skończy kasa, bierzemy z kawiarni darmowy cukier...
          >Podobnie na targowiskach, gdzie pod koniec dnia można wyprosić owoce czy warzywa

• Gość: goldendrum Re: Jakie dziadygi! A zaproponować nawet zmycie g IP: 188.141.28.* 30.11.10, 21:35
          zgadzam sie! I powodzenia zycze:)
        • Gość: mm Re: Jakie dziadygi! A zaproponować nawet zmycie g IP: *.ds8.univ.gda.pl 15.12.10, 02:08
          Autostop to życie, to podróznicy a nie turysci definitywnie! żadna wycieczka last minute, nie da tego co autostop. Zetkniecie się z kultura danego kraju, poznanie zwyczajów. Zorganizowane wycieczki sa nudne nawet gdybym pływała w kasie nie wybrałabym się na coś tsakiego..;p
    • cynik781 Ekstremalny sylwester, czyli autostopem do Barc... 30.11.10, 22:23
      ten pan pewnie niebawem jak będzie miał dzieci które porobi w trasie autostopowiczkom też będzie chodził po lokalach i prosił...o kaszkę dla niemowląt, pampersy, smoczek...
      • Gość: mm Re: Ekstremalny sylwester, czyli autostopem do Ba IP: *.ds8.univ.gda.pl 15.12.10, 02:10
        Żal ;/ ciekawe ile ty narobiłeś/ aś sobie dzieciaków.. Ten komentarz obraża autostopowiczów i autostopowiczki.. ograniczone myslenie..
    • peperoncino Ekstremalny sylwester, czyli autostopem do Barc... 01.12.10, 09:40
      O co kaman z tymi negatywnymi opiniami? Człowiek znalazł sobie ciekawy sposób na spędzanie wolnego czasu. I wiele ludzi do niego dołącza. Jakie dzieci porobi autostopowiczkom? Że niby jak ktoś nie jeździ stopem, to nie uprawia seksu? Żenada.
      Przydałoby się nam więcej takich spontanicznych ludzi w Polsce. Może byśmy ruszyli porządnie tą naszą zapyziałą "zieloną wyspę".
      • dianka89 Re: Ekstremalny sylwester 01.12.10, 17:18
        Sylwester w górach do 50% taniej
        Oferty sylwestrowe nawet do 50% taniej. Spędź sylwester 2010/2011 w górach. Obecne oferty dla: Zakopane, Karpacz, Szklarska Poręba, Szczyrk, Wisła, Ustroń, Witów, Murzasichle, Chochołów, Poronin, Ząb, Czarny Dunajec. Nocleg, wyżywienie, zabawa sylwestrowa już od 320 złotych za 6 dni! Dodatkowo możliwość uzyskania zniżki do 40 złotych. Wkrótce także oferty: bal dla wszystkich i sylwester studencki. Szczegóły na stronie: sylwestercentrum.pl
      • Gość: mm Re: Ekstremalny sylwester, czyli autostopem do Ba IP: *.ds8.univ.gda.pl 15.12.10, 02:11
        Zazdrosc, zazdrosc moj drogi dla mnie to jedyne wytłumaczenie..;/ ludzie są sfrustrowani wlasnym zyciem nie stac ich na odrobine spontanicznosci i z zazdroscia patrza jak ludzie z idea wykorzystują kazda chwile swoją zycia podczas gdy oni siedzą w swoich "zabitych dechami dziurach,,.;]"
    • marja209 Negatywne opinie 01.12.10, 11:02
      Te negatywne opinie są jasnym dowodem niedowartościowania, strachu przed innością, braku tolerancji, ogólnej zapyziałości, braku wykształcenia, prostactwa i wielu innych jak najgorszych cech.

Cóż, wśród takich ludzi żyjemy, tacy jesteśmy...

Niezwykły zlepek totalnego braku wiary we własną wartość z ogromnym przerostem wysokiego o sobie mniemania.

Wydaje mi się, że są warci jedynie współczucia.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka