Dodaj do ulubionych

Rodowicz, Górniak i Steczkowska na Sylwestra w ...

14.12.10, 20:37
mam w rzyci te ichnie wystepy! A po cholere mi to ? Sienda se doma, wyjmem se pol litra, naparzeM se kawa.... i mom S ylwestra. Nie musza sluchac wycia babci, dlugonosej i kilku tam!
Obserwuj wątek
    • pleple.pl Na co to ostatnio "paru" złotych zabrakło? 14.12.10, 20:52
      Tak się pytam, przy okazji cytaty "Na zabawę z budżetu miasta przeznaczono 1,5 mln zł"...
      • sverir Re: Na co to ostatnio "paru" złotych zabrakło? 14.12.10, 22:21
        W zasadzie ważne pytanie, ale można popatrzeć z innej strony:

za 1,5 mln złotych można byłoby wyremontować 250-300 metrów ulicy, z której korzysta - powiedzmy - ok. 1 tysiąca osób.

Jednocześnie za te 1,5 mln będzie się "bawić" na żywo 30 tysięcy osób i drugie tyle przed telewizorami, razem 60 tysięcy osób.

Czy to nie jest zadowolenie większości?
        • Gość: Łoś_bimbacz Re: Na co to ostatnio "paru" złotych zabrakło? IP: *.ip.netia.com.pl 14.12.10, 22:29
          >Jednocześnie za te 1,5 mln będzie się "bawić" na żywo 30 tysięcy

Jakie 30 tysięcy????. W zależności od ogłaszanej frekwencji na konkurencyjnych imprezach, w Dynamicznym Sylwestrze udział na żywo weźmie do 200 tysięcy ludzi, jak w ostatnim roku meldowało Biuro Powszechnej POmyślności. Bez wątpienia wiadomo, że Dynamiczny Sylwester będzie największy. Najznamienitszą atrakcją będzie wszak recytacja Fraszek Sternika przez ich autora:))
          • sverir Re: Na co to ostatnio "paru" złotych zabrakło? 15.12.10, 08:58
            Łosiu, nigdy nie sądziłem, że będziesz jedyną osobą trafnie komentującą mój komentarz. Nie wiem czy zamierzenie, czy nie, ale jednak udało się.

Ad rem, sam widzisz: fraszki czytane przez autora przyciągną jeszcze większą liczbę osób niż te 30 tysięcy. No jak tu nie poprzeć wrocławskiego sylwestra?
        • na100procent sverir z urzedu 14.12.10, 23:26
          w swoich "obliczeniach" zapomniales dodac: przez godzine
          • Gość: as Re: sverir z urzedu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.10, 23:44
            na100procent napisała:

> w swoich "obliczeniach" zapomniales dodac: przez godzine

No ale przecież chodzi o zadowolenie ludzi na godzinę.
          • sverir Re: sverir z urzedu 15.12.10, 08:58
            Zasadniczo obiecałem sobie nie komentować twoich wypowiedzi, ale tym razem sobie pozwolę: tępy byłeś jeszcze przed urodzeniem.
        • Gość: malkontent Re: Na co to ostatnio "paru" złotych zabrakło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.10, 07:12
          Ciekawe wyliczenia, jeszcze jakbyś podparł je dowodami.
          Hallera 1000 aut? Chyba w godzinę.
          • sverir Re: Na co to ostatnio "paru" złotych zabrakło? 15.12.10, 08:59
            Ciekawe wyliczenia, jeszcze jakbyś podparł je dowodami.
            Kętrzyńską 1000 aut? Chyba przez rok.
            • Gość: malkontent Re: Na co to ostatnio "paru" złotych zabrakło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.10, 11:54
              kętrzyńska niech lepiej poczeka aż GŁÓWNE drogi zostaną doprowadzone do porządku. W swej manipulacji wybrałeś jakąś trzeciorzędną dróżkę podczas gdy stan nawierzchni głównych woła o pomstę do nieba, skorzysta na tym więcej niż 1000 osób. Ale co tam, bawmy się, tańczmy, a statek niech tonie.
              • sverir Re: Na co to ostatnio "paru" złotych zabrakło? 15.12.10, 15:26
                Pomijając nieoczywistą ironię w pierwszym poście, to nie ja manipuluję, dobry człowieku. Wyjaśnić po kolei?

Napisałem: z której korzysta - powiedzmy - ok. 1 tysiąca osób.
                Ty napisałeś: Hallera 1000 aut? Chyba w godzinę.

Dostrzegasz różnicę? Prawdę mówiąc wątpię, ale dam Ci szansę.

• Gość: malkontent Re: Na co to ostatnio "paru" złotych zabrakło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.10, 17:54
                  O zaczynają się wycieczki osobiste.

> Ty napisałeś: Hallera 1000 aut? Chyba w godzinę.

Podałem przykład jednej z głównych dróg które wymagają remontu, to raczej oczywiste, że najpierw myśli się o arteriach, a dopiero potem o bocznych dróżkach.

to nie ja manipuluję, dobry c
                  > złowieku.

A ja nazwać to zestawienie z pierwszego postu?

No tak, moja głupia, nie rozumieć wielka Pan... napisz jeszcze coś o moje matce to już będzie 100% satysfakcji.
                  • sverir Re: Na co to ostatnio "paru" złotych zabrakło? 15.12.10, 18:42
                    > Podałem przykład jednej z głównych dróg które wymagają remontu, to raczej oczywiste, że
                    > najpierw myśli się o arteriach, a dopiero potem o bocznych dróżkach.

Gdybyś poprzestał na podaniu przykładu jednej z głównych dróg, które wymagają remontu, to pewnie nie byłoby komentarza z mojej strony, co najwyżej przeprosiny za nieczytelną ironię (dopiero się uczę, ale już widzę, że łatwiej jak się przekręca nazwisko Dutkiewicza). Ale musiałeś dodatkowo komentować liczbę osób, przerabiając je na auta. To zabolało.

> No tak, moja głupia, nie rozumieć wielka Pan... napisz jeszcze coś o moje matce
                    > to już będzie 100% satysfakcji.

Twoja głupia to nie, sądzę że jako kierowca masz inną percepcję niż nie-kierowca. A już na komentarz o Twojej matce nie licz. Nie obrażam rodziców adwersarzy, nawet jeżeli mam o nich (tj. o adwersarzach) niższe mniemanie niż o sobie.
        • Gość: WK Re: Na co to ostatnio "paru" złotych zabrakło? IP: *.internetia.net.pl 16.12.10, 19:54
          Zajrzałem do wikipedii (która jak wiadomo jest źródłem wiedzy np. dla prezydenta) aby sprawdzić jakie są statutowe zadania gminy. Otóż nie ma wśród nich organizowania ulicznych imprez, za to budowa i utrzymanie gminnej infrastruktury - jak najbardziej.
          Można jeszcze dodać, że wieloletnia, wrocławska tradycja organizowania darmowych koncertów dla gawiedzi ma swój uboczny skutek - wyjątkowo ubogą (w porównaniu np. z Katowicami, Gdańskiem, Poznaniem) ofertę koncertów, gdzie trzeba kupić bilet. Trudno konkurować z darmochą.
      • Gość: miki Re: Na co to ostatnio "paru" złotych zabrakło? IP: *.tktelekom.pl 15.12.10, 09:58
        Przestań człowieku już wariować z tym budżetem,najlepiej zamknij się w mieszkaniu,wyrzuć telewizor,zrezygnuj ze słuchania muzyki,przestań się kochać z kobietą o ile ją masz,jedz same nie przyprawione potrawy,przestań korzystać z przyjemności,internet też sobie zlikwiduj,daj przykład że bez przyjemności można żyć a dopiero później krytykuj ludzi którzy choć trochę chcą jej zapewnić.
        • Gość: WK Re: Na co to ostatnio "paru" złotych zabrakło? IP: *.internetia.net.pl 16.12.10, 20:09
          Z Twojego wpisu rozumiem, że korzystasz głównie z tego co dają Ci za darmo. Kiedyś jednak przestaniesz się cieszyć gotowymi ochłapami z pańskiego stołu, dzięki którym możesz udawać uczestniczenie w "wielkim świecie" i zaczniesz cenić rzeczy wybrane samodzielnie, świadomie, za swoje pieniądze. Tego życzę.
    • Gość: przyjezdny Re: Rodowicz, Górniak i Steczkowska na Sylwestra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.10, 21:42
      Czy fakturę za wymianę zawieszenia mam wysłać do "biura budowy kolejnego misia"??
      Wrocław boso ale w ostrogach.
      • Gość: lolek` Re: Rodowicz, Górniak i Steczkowska na Sylwestra IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.12.10, 09:45
        nie zostaw sobie... bo mogłeś przyjechać komunikacją zbiorową a nie tworzyć swoim samochodzikiem korki w mieście
        • Gość: J@cek Re: Rodowicz, Górniak i Steczkowska na Sylwestra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.10, 10:35
          Dzisiaj, aby nie tworzyć korków w i tak zakorkowanym mieście skorzystałem z komunikacji zbiorowej. I chyba ostatni raz!!! Do trzech tramwajów wsiąść się nie dało, a jak już się wepchałem to jechałem jak śledź w puszce. Do pracy i tak się spóźniłem, wiec wolę stać w korku, ale w swoim ciepłym samochodziku patrząc jak na przystanku stoją zmarznięci, zazdrośnie spoglądający użytkownicy komunikacji zbiorowej.
          • Gość: ivona Re: Rodowicz, Górniak i Steczkowska na Sylwestra IP: *.wroclaw.vectranet.pl 15.12.10, 10:55
            Autor: Gość: J@cek

Dzisiaj, aby nie tworzyć korków w i tak zakorkowanym mieście skorzystałem z komunikacji zbiorowej. I chyba ostatni raz!!! Do trzech tramwajów wsiąść się nie dało, a jak już się wepchałem to jechałem jak śledź w puszce. Do pracy i tak się spóźniłem, wiec wolę stać w korku, ale w swoim ciepłym samochodziku patrząc jak na przystanku stoją zmarznięci, zazdrośnie spoglądający użytkownicy komunikacji zbiorowej.

Jak wynika z twoich zwierzeń tu na forum i właśnie w tym wątku, że nieźle padło ci na mózg.
            Ciekawy przypadek....dlaczego ten wątek cię tak zainspirował? bo co ma do tego koncert "gwiazd" w sylwestrową noc na Rynku do twoich dzisiejszych "atrakcji"?
        • Gość: przyjezdny Re: Rodowicz, Górniak i Steczkowska na Sylwestra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.10, 11:55
          Gość portalu: lolek` napisał(a):

> nie zostaw sobie... bo mogłeś przyjechać komunikacją zbiorową a nie tworzyć swo
          > im samochodzikiem korki w mieście

No popatrz, argument w stylu nie wychodź z domu, nie będzie tłoku w autobusie.
    • Gość: furora świecenie d... IP: *.internetia.net.pl 14.12.10, 23:38
      demotywatory.pl/1790745/Swiecenie-dupa
      Wieś tańczy i śpiewa.
    • eres08 1,5 mln złotych na zabawe 15.12.10, 06:16
      a podobno nie ma w budżecie pieniędzy na remonty przedszkoli. A nabijać kabze kilku osobom , to jest kasa? Niech prywatni sponsorzy robią zabawe ,a nasze miejskie pieniądze niech Pan Prezydent Dutkiewicz wyda na komunalne cele. Jeśli Pan nie ma rozeznania o jakie przedszkola chodzi, służę pomocą.Są przedszkola , z których tynki leca i co , i nic. Szczęśliwego nowego roku, wybory już były. Czy ja dobrze oddałem głos? Czekam na odzew.
      • Gość: lolek Re: 1,5 mln złotych na zabawe IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.12.10, 09:44
        zawsze można skorzystać z przedszkola prywatnego, albo napisać prośbę do Pana Tuska może coś więcej przeleje na przedszkola lol

co do samych "artystów" to moja propozycja by w przyszłym roku byli to lokalni, bo oni raczej zagrali by "na żywo"
      • Gość: wrocławianin Re: 1,5 mln złotych na zabawe IP: 156.17.44.* 15.12.10, 10:13
        Nie wiem, czy dobrze oddałeś głos ale jak poparłeś Dut(p)kiewicza to twój problem. Wybory za nami, trzeba robić PR - może znów na prezydenta Polski??? Przedszkola rozpadające się, dziurawe drogi, podwyżki podatków, sparaliżowana komunikacja, ot i cały obraz nieudaczności Wielkiego Sternika. A jak ktoś mówi, że nie ma pieniędzy, to niech nie robi Sylwestrów za 1,5 mln (czy aby to cały koszt? Znając pijawki z PRiTV w Warszawce to raczej nie). Ale później pobredzi trochę o promocji miasta, o szansach (jak zwykle niewykorzystanych), a Ciemny Lud to kupi i za 4 lata znowu, jak to stado, zagłosuje na Wielkiego Nieudacznika.
    • sosiu-1 To pokaz ogni nie będzie o północy w Nowy ROK! 15.12.10, 09:44
      jakto????
    • Gość: wroc Re: Rodowicz, Górniak i Steczkowska na Sylwestra IP: 217.116.104.* 15.12.10, 10:19
      To jakieś "Opium Dla Mas", aby zatuszować POrażki Wielkiego Wodza ;-)

P.S. Dlaczego, aby "dodać swoją opinię" muszę się rejestrować, a "odpowiedzieć" mogę bez logowania?
      • Gość: ivona Re: Rodowicz, Górniak i Steczkowska na Sylwestra IP: *.wroclaw.vectranet.pl 15.12.10, 10:29
        Nie miałabym nic przeciwko, gdyby koncert sylwestrowy na Rynku zaszczycił i poprowadził Andree Rieu, lub inna światowa gwiazda. Ale wydawać tyle kasy [ w sumie 4.5 miliona] na taką obsadę, to trzeba nie mieć wyobraźni. Pan Dutkiewicz jest heppy, że wystąpi Rodowicz i podkreśla, że Dody nie będzie....gratuluję...wieś tańczy i podryguje!!
    • Gość: mikser To podziękowanie dla lemingów za wygrane wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.10, 10:27
      A gwoździem programu będą życzenia noworoczne składane przez KULawego PRezia.
    • Gość: @ Czy p. Dutkiewicz nie może spotykać się z Marylą IP: *.internetia.net.pl 15.12.10, 18:44
      Rodowicz prywatnie; za swoje pieniądze?

"Najbardziej cieszę się z kolejnego spotkania z Marylą Rodowicz." R. Dutkiewicz

• korcia2000 Rodowicz, Górniak i Steczkowska na sylwestra w ... 16.12.10, 18:46
      Klasyczna metoda p. Dutkiewicza - zastaw się, a postaw się. Ważniejsze populistyczne imprezy niż np. leczenie chorych czy opieka nad dziećmi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka