Dodaj do ulubionych

Hity i kity 2010, czyli co nam się udało, a co nie

31.12.10, 08:33
Kitem numer jeden były wybory i ich wyniki, a szczególnie obojętność i bierność mieszkańców. Bierne tkwienie w korkach, tłuczenie się ledwo telepiącymi się tramwajami, chodzenie po błocie, jeżdżenie po dziurach, posłuszne stanie w mega kolejkach po Urbancard.
Obserwuj wątek
    • Gość: marduk kto zjadł kit? IP: *.technologpark.net 31.12.10, 08:43
      Autorzy artykułu chyba w trakcie zapomnieli o tym, co napisali we wstępie... albo o linku do drugiej strony artykułu...

A może uznali, że kity są tak oczywiste, że nie ma się co rozpisywać? ;)

Więcej hitów w nowym roku, mnie najbardziej za rok by ucieszyła informacja, że miasto wreszcie diametralnie zmieniło stosunek do komunikacji i przestało faworyzować samochody, a zaczęło pieszych, rowerzystów i komunikację miejską :)
      • pleple.pl Opowiadaj- 31.12.10, 09:12
        "miasto wreszcie diametralnie zmieniło stosunek do komunikacji i przestało faworyzować samochody, a zaczęło pieszych, rowerzystów i komunikację miejską :) " co się zmieniło? Ale tak bliżej ziemi, nie PR i wizji JNP.
      • szewczykdratewka71 Faszyści wygwizdali patriotów - ale HIT !!! 02.01.11, 19:30
        Żenujące, jak wyborcza w poczet zwycięstw Wrocławian wpisała ten żenujący spektakl który sama dyrygowała z drugiego rzędu.
    • strzelec76 Hity i kity 2010, czyli co nam się udało, a co nie 31.12.10, 08:51
      Dopadła was zaraza lewactwa. Nazywanie faszystami, tych którzy mają inne poglądy, jest po prostu ohydne. Tak samo komuniści obrzucali swoich przeciwników tym epitetem. Generał Nil też był dla Wolińskiej i innych prawie Polaków faszystą.
      Celowo próbujecie postawić znak równości pomiędzy Narodowcami a faszyzmem, wiedząc że tylko dzięki tytanicznej pracy ruchu narodowego w końcu XIX stulecia, narodził się nowoczesny naród Polski, i nie dał się skołdunić, tak jak chcieli by Wasi mentorzy nienawidzący Polski za to że jest taka niezależna, katolicka i tradycyjna.
      • Gość: Polska dla mądrych Re: Hity i kity 2010, czyli co nam się udało, a c IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.12.10, 09:14
        Popieram chociaż staje mi sie obca "tradycyjna i katolicka" Polska. Panowie więcej pracy mniej słów - niemniej nie chcę żeby w Naszej Polsce zapanowały obce obyczaje, stroje i meczety...Nie powinniśmy doprowadzić do sytuacji z Belgii, Holandii i właściwie całej Europy Zach. skolonizowanej przez "imigrantów". Pozdrawiam normalnie myślących. Tych co krzyczą faszyzm odsyłam do historii i genezy faszyzmu czyli ruchu włoskiego mającego scalić naród i bynajmniej niekojarzonego od razu z hitlerem i jego narodowym socjalizmem...( P.S. nie jestem narodowcem ).
      • Gość: Dud wygwizdanie hymnu narodowego to hit ;) IP: *.e-wro.net.pl 31.12.10, 09:22
        wygwizdanie hymnu narodowego to hit dla gej_zety, każdy kto ma inne zdanie to faszysta łatwo przyklejają łatki tak prosto i nawet nie trzeba się wysilać z uzasadnieniem no bo przecież wszyscy nienawidzimy faszystów

ludzie myślcie sami nie zapaskudzonymi od kału organami gej_zety
        • Gość: cdr Re: wygwizdanie hymnu narodowego to hit ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.10, 10:46
          Gejzeta jak najszybciej powinna zapomnieć o hańbie, jaką zrobiła wygwizdując nasze narodowe symbole. Nie spodziewałem się że przypomni o tej sprawie, ale zamiast do Kitów Roku wstawia ją do Hitu! Zamiast spalić się ze wstydu po natłoku krytyki za te działanie, Wybiórcza nadal sie tym szczyci!

No tego się nie spodziewałem... Państwo powinni za tę obrazę schować ogon pod siebie i być ciągani przed sądy. Pewnie za rok w przypadku Święta Niepodległości Wyborcza wezwie do palenia polskich flag i wrzuci to do Hitów roku.

całe to towarzystwo z Czerskiej jest kitem nie tylko roku a dziesięciolecia. I pomyśleć, że w latach 90-tych byliście fajną gazetą...
          • Gość: półgłówek Re: wygwizdanie hymnu narodowego to hit ;) IP: 172.18.8.* 31.12.10, 11:12
            Lubię czytać wpisy na forach, gdyż podnosi mnie to na duchu. Zawsze krępowałem się swojego IQ 70, a tu widzę, że nie ma się czego wstydzić! 80% tego co tu produkujecie to najlepsza i do tego darmowa terapia dla wszystkich półgłówków. Owocnej pracy w 2011!
            • mitchharris Re: URBAN - Yo`benate: ka: t plus Smoleńsk 31.12.10, 16:17
              Yo yo yo ! jobenejter kaat w skali lokalnej a w skali kraju "zamach" na "poległych" w mordzie pod Smoleńskiem
      • Gość: xXx Re: Hity i kity 2010, czyli co nam się udało, a c IP: *.energetyka.local / 10.11.5.* 31.12.10, 09:29
        strzelec76 napisał:

> Dopadła was zaraza lewactwa. Nazywanie faszystami, tych którzy mają inne pogląd
        > y, jest po prostu ohydne

O ile mi wiadomo to polscy patrioci nie pozdrawiali się hitlerowskim gestem?
        • Gość: m Re: Hity i kity 2010, czyli co nam się udało, a c IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.10, 10:43
          no to niestety mało wiesz....sokolstwo postrawiało się w ten sposób...
      • daftcount Re: Hity i kity 2010, czyli co nam się udało, a c 01.01.11, 06:35
        jak rozumiem tytaniczną pracą ND było wejście do Dumy i słanie wiernopoddańczych memoriałów w 1905 roku, kiedy to polscy patrioci z PPS ruszyli zbrojnie do walki o niepodległość?
        to, że niektórzy z GW wywodzą się rodowo lub mentalnie z KPP, nie znaczy wcale, że tak myśli lewica. proszę zatem nie czynić tego, co tak Pan krytykuje u redakcji GW - nie każdy narodowiec to faszysta, nie każdy lewicowiec to komunista.
      • Gość: Grey Re: Hity i kity 2010, czyli co nam się udało, a c IP: *.swidnica.mm.pl 01.01.11, 10:23
        Prawdopodobnie nie widziałeś faszyzmu i nie wiesz, o czym mówisz. Nacjonalizm to PIERWSZY KROK do tego systemu. Identycznie zaczynało się np. we Włoszech. Ci, którzy zetknęli się z faszyzmem bezpośrednio wiedzą dobrze o co chodzi. I jeszcze jedno. Faszyzm to nie tylko system hitlerowski. Ma różne odmiany, ale zawsze prowadzi do tego samego: nienawiści do myślących inaczej, rasizmu, totalitaryzmu i nacjonalistycznych fobii.
        • nikodem_73 Re: Hity i kity 2010, czyli co nam się udało, a c 01.01.11, 17:14
          > Faszyzm to nie tylko system hitlerowski.

Nawet więcej - faszyzm to nie jest system hitlerowski.

Narodowy socjalizm, pomimo wielu cech wspólnych z faszyzmem, jest czymś innym. Równie dobrze można twierdzić, że "socjalizm to nie tylko system hitlerowski".

Zarówno faszyzm, jak i nazizm, ale także socjalizm i komunizm to wszystko odmiany kolektywizmu i uznania, że dobro państwa implikuje dobro obywateli.

Stawianie znaku równości pomiędzy nacjonalizmem a nazizmem jest co najmniej nadużyciem.
    • Gość: mikser Kit 2010 - GWizdanie lewackich oszołomów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.10, 09:05
      ...podczas śpiewania Mazurka Dąbrowskiego na Marszu Patriotów.
      To było po prostu obŻYDliwe.

MegaKit - ponowny wybór KULawego PRezia - kapitana betonowego Titanika.
      • swawolny_dyzio Re: Kit 2010 - GWizdanie lewackich oszołomów... 31.12.10, 09:32
        Gość portalu: mikser napisał(a):

> ...podczas śpiewania Mazurka Dąbrowskiego na Marszu Patriotów.
        > To było po prostu obŻYDliwe.
        >
        > MegaKit - ponowny wybór KULawego PRezia - kapitana betonowego Titanika.

Mówisz obŻYDliwe? Dla mnie obŻYDliwe jest że prawdziwi polacy-katolicy to zagorzali antysemici a jednocześnie modlą się do żydowskiego króla. Hipokryzja

------------------------------------------------------------------
        -Kto wam da?
        -PiSda
        • niestaly_czytelnik Lubisz podJUDzać 31.12.10, 13:19
          Zauważyłem, że lubisz podJUDzać innych.

• pawel_zet Re: Hity i kity 2010, czyli co nam się udało, a c 31.12.10, 09:07
      Kitem numer 1 - zdecydowanie wyniki wyborów. Głupota wyborców we Wrocławiu przekracza wszelkie granice. Budżet miasta jest na skraju załamania, władze marnotrawią pieniądze podatników w zastraszającym tempie, a ludność jest szczęśliwa i głosuje entuzjastycznie na wciąż tych samych nieudaczników.
      Urbankarta i przestępstwo, którego podczas kampanii dopuścił się zwolennik Dutkiewicza na magistrackim stołku, to kit numer 2.
      Hitem numer 1 jest - jak dla mnie - uruchomienie w końcu kolejnego elementu obwodnicy śródmiejskiej. Ciągnie się ta inwestycja niemiłosiernie, ale dobrze, że w końcu udało się coś zrobić.
      • piotr1984r2 Re: Hity i kity 2010, czyli co nam się udało, a c 31.12.10, 09:49
        pawel_zet napisał:

> Kitem numer 1 - zdecydowanie wyniki wyborów. Głupota wyborców we Wrocławiu prze
        > kracza wszelkie granice. Budżet miasta jest na skraju załamania, władze marnotr
        > awią pieniądze podatników w zastraszającym tempie, a ludność jest szczęśliwa i
        > głosuje entuzjastycznie na wciąż tych samych nieudaczników.

Wynik wyborów można akurat uznać za hit lub kit, w zależności kto uznaje co za hit lub kit. Widać co pokazała nasza wrocławska opozycja, była cały czas niewidoczna dla przeciętnego mieszkańca. Ci pseudo kandydaci na Prezydenta nie mieli żadnego ciekawego programu wyborczego, gdyby nawet jakimś cudem któryś z nich wygrał, to przez kolejne 4 lata trwałaby stagnacja połączona z cofaniem się. Odsunięcie największych partii politycznych od władzy w mieście może nauczy czegoś ich na przyszłość - a przede wszystkim tego, że startując trzeba mieć przede wszystkim ciekawy program na najbliższe lata a nie wmawiać ludziom, że nic nie będziemy robić bo nas na to nie stać!!!
        • pawel_zet Re: Hity i kity 2010, czyli co nam się udało, a c 31.12.10, 11:31
          Zwróć uwagę, że bardzo trudno jest w obecnej sytuacji kandydować rozsądniej myślącym osobom. Wyborcy otaczają Dutkiewicza uwielbieniem, w mieście działa od lat sprzęgnięty z lokalnym biznesem i mediami bardzo silny układ, w którym wraz z Dutkiewiczem uczestniczą działacze PO i PiS. Wejście z nowymi propozycjami jest w tej sytuacji niezwykle trudne. Do tego sytuacja budżetowa jest niezwykle ciężka. Podejmowane w ostatnich latach decyzje władz miejskich wydrenowały skarbiec miasta. Nawet gdyby mieć rozsądny pomysł na rozwój miasta, to i tak nie będzie na jego realizację pieniędzy. Wręcz przeciwnie - należy liczyć się z tym, że pogarszająca się sytuacja, wymuszająca ostre cięcia wydatków, nie spodona się nawet najbardziej entuzjastycznie nastawionym lemingom. W tej sytuacji nie można się dziwić, że brakuje kandydatów.
          Nie bardzo rozumiem, co masz na myśli, mówiąc o odsunięciu największych partii. Największą partią polityczną we Wrocławiu jest przecież partia Dutkiewicza i ta nie została odsunięta od władzy. W rzeczywistości układ po wyborach niewiele się zmienił, może z wyjątkiem pewnego osłabienia roli PO we wrocławskiej układance, w której elementami są Dutkiewicz, PO i PiS.
      • neuro99 Re: Hity i kity 2010, czyli co nam się udało, a c 31.12.10, 11:02
        Przy okazji następnych wyborów ( jakichkolwiek) zaproś " głupich wyborców" na konsultacje, jako że Tobie została prawda objawiona i Ty jedynie w swej mądrości posiadłeś wiedzę o tym co dobre dla narodu.
        Kit roku - mesjanizm co niektórych forumowiczów.
        • pawel_zet Re: Hity i kity 2010, czyli co nam się udało, a c 31.12.10, 11:23
          Prawda nie została mi objawiona. Do prawdy dochodzi się poprzez obserwację, wiedzę i myślenie. Wrocławscy wyborcy obserwują, ale brakuje im albo wiedzy, albo zdolności do myślenia, a najczęściej jednego i drugiego. Dlatego wybrali sobie Dutkiewicza i głosują na niego oraz PO i PiS.
      • Gość: Anonim Re: Hity i kity 2010, czyli co nam się udało, a c IP: *.218.148.199.static.telsat.wroc.pl 31.12.10, 13:45
        ty chyba sie czegos nawciągełeś...
    • oizo Hity 2010, czyli co nam się udało ? 31.12.10, 09:13
      Nie ma to jak zareklamować własne artykuły i akcje ;) to podsumowanie to prawdziwy HIT gazety ;)

a gdzie kity ? może równie mocno mnie rozbawią ;>
      • Gość: KITY KITY IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.12.10, 09:34
        Za dużo łączy ich z preziem żeby pisać o kitach.
        A wyniki wyborów raczej świadczyą o bierności.
        Aktywni wyborcy wyprowadzają się z tego raju
        a zostają mieszkańcy których nie stać na mecze na stadionie, na nową filharmonię,
        na siedzenie w pubach w pięknym rynku i nowych deptakach.
        A może czas na cykl: szlakiem zaniedbanego Wrocławia.
        Może pora szlakiem zaniedbanych blokowisk w których każdy skrawek terenu wysprzedaje się
        na ratowanie budżetu.

• daftcount Re: KITY 01.01.11, 07:34
          już niedługo ruszam tymże szlakiem. będzie się to nazywać "malkontent wrocławski", gdyż na Wroclove itp. "wizytówkach" UM nazywanie ludzi wytykających błędy i potknięcia władzy malkontentami jest powszechne. przyjmuję to z dumą i radością.
          jeśli ktoś jest zainteresowany współpracą przy takim projekcie, można mnie znaleźć tutaj:
          www.facebook.com/pages/NIE-dla-RAFALA-DUTKIEWICZA-we-WROCLAWIU/119410388085566
    • kklement Synagoga jako hit nr 1. Taaaak... 31.12.10, 10:09
      Wyborcza mogłaby przestać się krępować i zmienić wreszcie logo na gwiazdę Dawida. Nikt się nie zdziwi ani nie oburzy. Naprawdę.

Moja lista:

HIT: Obwodnicy Śródmiejskiej ciąg dalszy. W zasadzie jedyny. To, co zrobiono wcześniej, na miano obwodnicy nie zasługuje.

KITY:

- Wielki Sternik back again, że sparafrazuję Billego Joela. Osobiście uważam, że Rafał D. zasługuje na nowe miano - FARAONA. Władca absolutny, ciemniejsza część ludności oddaje mu cześć boską, utrwala swoje imię gigantycznymi obiektami o niskiej użyteczności, na wszystko znajduje fundusze wyżymając kieszenie swoich poddanych, przed nikim nie musi się tłumaczyć, samym wzrokiem powstrzymał wzburzone odrzańskie fale zalewające Kozanów (trochę podtopiło, ale nawet faraon musi od czasu do czasu mrugnąć), a lud spija słowa z jego ust...

- paraliż komunikacyjny zachodniego Wrocławia

- lewackie bydło zakłócające Marsz Niepodległości, za podpuszczeniem Wyborczej (przypominam o zmianie logo) i pojawienie się polityków wśród gwiżdżących śmieci (Faraon przybył, bo jak Wyborcza każe, to przybyć trzeba, ale nie gwizdał, bo majestatowi nie wypada)

- skurczenie się wrocławskich "drapaczy chmur" (w cudzysłowiu, bo nawet projekty to była jednak trzecia liga w tej dyscyplinie)

- puchnące koszty maślickiej Piramidy Faraona Dutkiewicza, ze szczególnym uwzględnieniem 200 tys. euro dla "koordynatora inwestycji", co pachnie przewałem na sto kilometrów

- zapowiedzią jeszcze większych kitów w nadchodzącym roku są zapowiedzi o szykanowaniu kierowców (każdy faraon musi mieć swoich Izraelitów ;) - tutaj nieśmiałe ukłony w stronę gazety zasługującej na nowe logo)

Niestety, mam wrażenie, że rok 2011 będzie dla tego nieszczęsnego miasta jeszcze gorszy. Na przykład już wiosna. Zima się skończy, nieusuwany z ulic śnieg wreszcie stopnieje, odsłaniając dziury jak wanny, a pieniążków na remonty nie będzie...
      • Gość: dawidek Re: Synagoga jako hit nr 1. Taaaak... IP: *.41.240.123.sub.mbb.three.co.uk 08.01.11, 18:30
        podpisuję się pod Twoim postem..
        hitem nr 1 oczywiście.. SYNAGOGA.. buhahahahahahaha
    • msierak Re: Hity i kity 2010, czyli co nam się udało, a c 31.12.10, 10:10
      maks-777 napisał:

> Kitem numer jeden były wybory i ich wyniki, a szczególnie obojętność i bierność
      > mieszkańców. Bierne tkwienie w korkach, tłuczenie się ledwo telepiącymi się tr
      > amwajami, chodzenie po błocie, jeżdżenie po dziurach, posłuszne stanie w mega k
      > olejkach po Urbancard.

Gdzie masz dziury? Na 15 km nowej obwodnicy śródmiejskiej? Na AOW? Na moście wschodnim? Na kromera, krzywoustego, bema, grabiszyńskiej, grunwaldzkim, karmelkowej, granicznej, strzegomskiej, lotniczej?
      To nie jest obojętność i bierność mieszkańców. To jest obiektywna ocena tego, co się dzieje w mieście. A dzieje się dużo i dobrze. Może poza komunikacją miejską i sportem.
      A że jesteś malkontentem, który wolałby żeby nie było drogi niż żeby była wybudowana z jedną dziurą albo z miesięcznym opóźnieniem, to inna sprawa.
      • Gość: ja Re: Hity i kity 2010, czyli co nam się udało, a c IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.12.10, 10:29
        matka wie, że ćpiesz?
      • Gość: xwro Re: Hity i kity 2010, czyli co nam się udało, a c IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.12.10, 10:40
        Zapraszam na choćby ulicę Długą (np od Tesco na "nową" Popowicką) a zobaczysz te dziurki.
        I nie wypisuj wyremontowanych ulic bo jest ich tylko kilkanaście, z czego albo są spartolone albo mają wady w postaci sygnalizacji (np. sygnalizacja dla autobusów na Strzegomskiej).
        Dzieje się dużo, z czego prawie nic nie jest skoordynowane. A czy dzieje się dobrze ? Jakoś korki od otwarcia wyremontowanych ulic nie zmalały...
        resztę oceń sam
    • analityk3 Hity i kity 2010, czyli co nam się udało, a co nie 31.12.10, 12:18
      American Film Festiwal, był co najwyżej, przeciętny. Bez wątpienia lepszą imprezą filmową było Interscenario Roberta Gonery. Ale GW, woli celebrować warszawkę.
    • peterbreslau Re: Hity i kity 2010, czyli co nam się udało, a c 31.12.10, 12:28
      Jaki to Hit z tym hard-trickiem to jest Kit...a raczej shit..
      Hard trick oczywiste:

1. Rozsyłanie spamu
      2.Urban Card
      3. Z roku na rok więcej korków, dziur,kolesiostwa,bajzelu

Ładny mi Hard trick to raczej powinien być łan-tauzent-trik shitów a ten plebiscyt
      powinien być na jednym z pierwszych miejsc!!!!
      • Gość: czacza Re: Hity i kity 2010, czyli co nam się udało, a c IP: *.dip.t-dialin.net 31.12.10, 13:13
        Bajzlu.
        • Gość: jawny kryminał HIT: Shakein Doodiee "smooth criminal" IP: *.adsl.inetia.pl 31.12.10, 16:24
          On jest tak przyczaiony jak ukryty smok albo jawny rak w komórkach organizmu. Wydaje się że świetnie a to gangrena. Shake us Doodiee, shake us haard
      • Gość: pablo Re: Hity i kity 2010, czyli co nam się udało, a c IP: *.dynamic.chello.pl 01.01.11, 08:26
        Jak się nie podoba we Wrocku to się wyprowadz.
        Nikt nie trzyma Ciebie w tym mieście.
        Życzę więcej pogodnych dni w 2011
      • Gość: symetria UrbanKIT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.11, 22:36
        Wprowadzenie przymusowej karty urbana jest najbardziej bezczelnym kitem.
    • Gość: WROCLAWIANKA Ojwej IP: *.sip.mia.bellsouth.net 02.01.11, 00:20
      Moim zdaniem, gdybym ja miala nominowac to jako HIT Roku 2010 wybralabym wlasnie GAZETA WYBORCZA. Dlaczego? Poniewaz umozliwia przedstawienie zruwnowazonej analizy tematu. Ale jak? A wiec, jak przystoi na powszechna tania i dostepna gazete na poziomie powszechnego czytelnika artukuly sa bogate w tematy o fabule i przedstwione zurnalistycznymi metodami tak ze wzbudzaja szeroka game sensancji angazujac nie tylko zdrowy rozsadek ale i inne ludzkie reakcje. To jest wspaniale i genialne poniewaz to staje sie wspanialym punktem odnosnym na budowe zywej, angazujacej konwersacji i dalszej analizy tematuw dotyczacych mieszkancow wnikajac glebiej takze w inne zrodla i zasoby zeby rozwazyc i docenic dany temat ze wszystkich stron i zrozumiec jego kontekst calkowicie. I tutaj tkwi sedno geniusza tej gazety. Jej prostota. Prostota i zcislosc :) przekazu. Ale wazne takze sa tez tematy kture podejmuje. Gdyby ta gazeta zaczela sie zajmowac kiczem takim jak np ;) "Jaki wybryk jakas gwiazda swierzo po zabiegach plastycznych dzisiaj zrobila lub kture majteczki zalozyla czy te w kropki czy te w serduszka" to wtedy byla by kleska zuranlizmu. Wiec ja jestem wdzieczna gazecie wyborczej ze podejmue takie tematy wokolo kturych rozwijaja sie wspaniale i otwarte konwersacje :)

Dziekuje takze gazecie za to ze podejmuje tematy dotyczace Wroclawian

Nadszzedl Nowy Rok 2011 i mozna pomyslec co bedzie HITEM tego roku. Wydaje mi sie ze wspaniale byloby zeby gazeta podjela wiecej tematow dotyczacych dobra obywateli. Wroclaw jest specyficznym miastem studenckim. Co jest widoczne szczegulnie kiedy studenci rozjezdzaja w okresie wakacji i miasto staje sie ciche. Wydaje mi sie ze gazeta powinna podjac wiecej tematow dotyczacych i tym samym zaagazowac czytelniow wlasnie z tego srodowiska. Srodowiska akademickie sa roznorodne, takze jak sa roznorodne w nich miejsca wsparcia dla studentow. Studenci czesto obawiaja sie otwarcie wypowiedziec w tych srodowiskach o tematach kture ich dotycza. Wazne sa zewnetrzne miejsca wsparcia dla studentow. Na przyklad, podejmowanie waznych kwestii dotyczacych szczegulnie kobiet studjujacych, przez zurnalistow zapewnia anonimowosc przekazu. Mlode studentki, czesto z malych miejscowosci, sa szczegulnie narazone na to zeby pasc ofiara np. przemocy nie tylko fizycznej ale i psychicznej, ale takze takich miejskich zjawisk jak sponsoring (zamiast mentoringu). Z ruznych powodow ale takze braku srodkow finansowych, obaw o przyszlosc i reputacje takie kobiety czesto milcza. Ale i sa inne wazne tematy z tego srodowiska. Np. Jakosc bibliotek, latwy i tani dostep do sprzetu technicznego, i wiele wiele innych.
      • Gość: adefv Re: Ojwej IP: *.41.240.123.sub.mbb.three.co.uk 08.01.11, 18:36
        kobieto, 'Wrocławianko' po co wypisujesz pierdy o studentach jak znajomość języka ojczystego masz na poziomie zerówki, nawet nie szkoły podstawowej, za te wszystkie rażące błęde zgłaszam twój post do usunięcia. wstyd.

ponadto jesteś dupolizem. porażka...
      • Gość: \sfv Re: Ojwej IP: *.41.240.123.sub.mbb.three.co.uk 08.01.11, 18:39
        do wrocławianki: jesteś DEBILKĄ, nie wierzę, że można być takim debilem
    • lam.an Hity i kity 2010, czyli co nam się udało, a co nie 02.01.11, 12:37
      toalety na Słodowej!
    • wielki_czarownik Hit gazety - gwizdanie podczas hymnu narodowego! 02.01.11, 12:57
      Komentować nie trzeba a nawet nie powinno się.
      • Gość: weterynarz Re: Hit gazety - gwizdanie podczas hymnu narodowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.11, 16:35
        Ja brunatne swinie ryczą hymn i go trawestują, mozna gwizdać, nawet trzeba!
        • Gość: Dud Re: Hit gazety - gwizdanie podczas hymnu narodowe IP: *.e-wro.net.pl 02.01.11, 16:37
          hymm zastanawiam się jak różowi-faszyście będą piszczeć hymn narodowy też będzie można gwizdać ?
          podpowiedz mądralo ?
          • Gość: weterynarz Re: Hit gazety - gwizdanie podczas hymnu narodowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.11, 16:46
            Głownie chodzę na czarno ubrany, jakas obsesja z różowym?
            • Gość: Dud Re: Hit gazety - gwizdanie podczas hymnu narodowe IP: *.e-wro.net.pl 02.01.11, 16:56
              no ok nie zakumkałeś przetłumaczę dla ciebie ;)

hymm zastanawiam się jak czarni-faszyście będą piszczeć hymn narodowy też będzie można gwizdać ?
              podpowiedz mądralo ?
      • Gość: Al Re: Hit gazety - gwizdanie podczas hymnu narodowe IP: 195.150.85.* 10.01.11, 09:49
        Wielki_Czarowniku, Mędrcze, słyszałeś kiedyś o hymnie NARODOWYM?
        Jeżeli myślisz o "Mazurku Dąbrowskiego" jest to hymn państwowy, nie narodowy.
        Z tego co wiem, Polska nie posiada hymnu narodowego, może we Wrocławiu jest inaczej?
        Pozdrawiam z Krakowa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka