rafal.68 13.01.11, 10:49 Dwa lata to za mało, minimum 10lat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rudeprawo Re: Pijany wyrzucił przez okno psa. Z ósmego pięt 13.01.11, 11:01 York - to takie miasto, Yorkshire Terrier - to rasa psa Odpowiedz Link Zgłoś
labeo Petycja 13.01.11, 11:06 Wszystkich, których takie historie poruszają proponuje podpisać petycja w sprawie zmiany prawa, bezwzględne pozbawienie wolności za znęcanie się nad zwierzętami www.petycjeonline.pl/petycja/petycja-w-sprawie-zmiany-prawa-bezwzgledne-pozbawienie-wolnosci-za-znecanie-sie-nad-zwierzetami/125lub tnij.org/jw4u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek oki ale IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.01.11, 11:20 wszyscy Ci co podpisali powinni płacić wyższe podatki by utrzymać skazanych .... tu trzeba zmienić mentalność a nie skazywać dzieci od przedszkola powinny być uczone że nie wolno dręczyć zwierząt i że należy po swoim zwierzątku sprzątać .... a jak jest widać jak tylko śnieg stopnieje .... wrrr Odpowiedz Link Zgłoś
labeo Re: oki ale 13.01.11, 12:10 Żeby zmienić mentalność trzeba wielu lat, może nawet dziesiątków lat. Potrzebna też jest edukacja oraz ... surowsze kary. Jeśli za zabicie psa/kota w praktyce nic nie grozi, bo w najlepszym wypadku dostanie kilka miesięcy w zawieszeniu, to trzeba zacząć od zmiany prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doris Re: oki ale IP: *.internetia.net.pl 13.01.11, 12:36 Za pobicie dziecka, lub współmałżonka,lub też zupełnie obcego człowieka,sprawy sądowe ciągną się latami i najczęściej są umarzane, więc czym my tu w ogóle rozmawiamy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kera Re: oki ale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.11, 12:51 o wyrzuceniu psa przez okno, czytaj uwaznie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doris Re: oki ale IP: *.internetia.net.pl 13.01.11, 13:19 "o czym my tu w ogóle gadamy" było w kontekście proponowanych przez internautów natychmiastowych egzekucji kar za znęcanie się nad zwierzętami, dlatego porównałam jak nasz kraj karze za znęcanie się nad ludźmi... wiem o czym jest artykuł... Odpowiedz Link Zgłoś
labeo Re: oki ale 13.01.11, 18:05 Gość portalu: doris napisał(a): > Za pobicie dziecka, lub współmałżonka,lub też zupełnie obcego człowieka,sprawy > sądowe ciągną się latami i najczęściej są umarzane, więc czym my tu w ogóle ro > zmawiamy... Agresja najczęstszej na początku zaczyna się w stosunku do zwierząt, a później jak najczęściej widząc bezkarność kończy nie rzadko na ludziach. Po drugie napisałem o petycji dotyczącej zwierząt i wcale nie neguje tego, że podobna petycja powinna dotyczyć znęcania się nad dziećmi, rodziną. Rozdziel te dwie rzeczy to, że zabójcy chodzą po ulicy to nie oznacza, że drobnych kieszonkowców nie należy łapać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: oki ale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.11, 19:29 Przede wszystkim chciałbym,aby większa częsc mojego podatku szła na ochronę zwierząt,a nie na premie ,odprawy,urzędy,absurdy itd Przymus państwa ponoć demokratycznego posuwa się za daleko,powinnismy mieć więcej wolności wyboru,na co mają iść nasze podatki.Ciężko pracujemy po to by sobie z nas kpiono. Odpowiedz Link Zgłoś
idepozapalki Re: Pijany wyrzucił przez okno psa. Z ósmego pięt 13.01.11, 11:18 Dokładnie. Teraz po pijaku wyrzucił psa, za parę lat może wyrzucić dziecko "bo głośno płakało". Swoją drogą czy nie można mu jeszcze dołożyć zarzutu spowodowania zagrożenia życia innych? Przecież ten pies mógł na kogoś spaść... Odpowiedz Link Zgłoś
pryszcze.duszy Pijany wyrzucił przez okno psa. Z ósmego piętra 13.01.11, 11:21 500 zł grzywnę dostanie, max zawiasy... ale może dorwie go jakiś kulturalny obywatel i skatuje, trzeba mieć nadzieję.... Odpowiedz Link Zgłoś
wqb 2 sekundy lotu - nie męczył sie. 13.01.11, 11:29 dobrze ze pies nie spadł komus na głowę bo byłaby prawdziwa tragedia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: 2 sekundy lotu - nie męczył sie. IP: *.wroclaw.vectranet.pl 13.01.11, 11:44 Wpisy takie jak ten pokazują tylko jak mało cywilizowanym narodem są Polacy. Wg mnie taki właśnie "trzeźwy i porządny obywatel" jest takim samym śmieciem jak ten pijany zwyrodnialec. Odpowiedz Link Zgłoś
urko70 Re: 2 sekundy lotu - nie męczył sie. 13.01.11, 11:48 Gość portalu: gość napisał(a): > Wpisy takie jak ten pokazują tylko jak mało cywilizowanym narodem są Polacy. Wg > mnie taki właśnie "trzeźwy i porządny obywatel" jest takim samym śmieciem jak > ten pijany zwyrodnialec. Nie bardzo rozumiem, rozwiń proszę / czemu piszesz, że wpg to śmieć? Odpowiedz Link Zgłoś
elektryczny.klecznik Re: 2 sekundy lotu - nie męczył sie. 13.01.11, 11:54 Wg mnie chodziło mu o to, że napisanie o prawdziwej tragedii w przypadku śmierci człowieka, złożonej w jednym zdaniu ze śmiercią psa (ale już nie jako prawdziwej tragedii) jest dyskredytujące dla zdarzenia, o jakim mowa w artykule, tym samym dla tragedii psa, która jakoby nie była prawdziwą tragedią. Damn, teraz czuję się cokolwiek zażenowany wyjaśnianiem takich oczywistości, ale mam nadzieję, że pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś
urko70 Re: 2 sekundy lotu - nie męczył sie. 14.01.11, 09:44 W powszechnym użyciu, określenie "prawdziwa/e" stosuje się również jako wartościowanie danego zjawiska, a nie tylko, jako, zero jedynkowa, jego kwalifikacja. W kontekście braku jakichkolwiek innych dyskredytujących to zdarzenie wypowiedzi wqb uważam, że o to właśnie wartościowania mu chodziło. Przyznam, że również mi głupio, że trzeba to tłumaczyć, a także zwracać ludziom uwagę na to jak łatwo kwalifikują innych ludzi jako śmieci i również mam nadzieję, że pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś
lili120675 Pijany wyrzucił przez okno psa. Z ósmego piętra 13.01.11, 11:40 zabił więc powinien dostać taką samą karę!i dozywotni zakaz posiadania zwierzat dla niego i calej jego rodziny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Pijany wyrzucił przez okno psa. Z ósmego pięt IP: *.internetia.net.pl 13.01.11, 12:18 ale najpierw rok w więzieniu bez zawieszenia za zabicie psa, spowodowanie zagrożenie życia lub zdrowia i naruszenie 'zasad współżycia społecznego' + leczenie Odpowiedz Link Zgłoś
yglykmat Pijany wyrzucił przez okno psa. Z ósmego piętra 13.01.11, 12:04 Szkoda, że w ramach rewanżu (zatrzymujące go) psy nie wyrzuciły go przez okno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Re: Pijany wyrzucił przez okno psa. Z ósmego pięt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.11, 12:20 Więzienie to za mało! Po 1. Opublikować zdjęcie + imię i nazwisko zwyrodnialców! Po 2. Prace społeczne np. kopanie rowów, mycie toalet na dworcach albo w wagonach i może nauczą się szacunku!! Po 3. Wysokie kary pieniężne na rzecz schronisk dla zwierząt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gajowy Marucha Dałbym mu szansę przed strzałem w jaja IP: *.54.16.165.static.telsat.wroc.pl 13.01.11, 12:51 pozwoliłbym mu je rozhuśtać. Odpowiedz Link Zgłoś
idepozapalki Re: Dałbym mu szansę przed strzałem w jaja 13.01.11, 13:10 I co? Będziesz gnoja potem leczył ze społecznych pieniędzy? Wszyscy zrzucą się na rentę? Ja jestem za maksymalnie upokarzającym ukaraniem. Sprzątanie kibli, zamiatanie ulic, prace społeczne ogólnie. 5 - 10 lat 20 godzin tygodniowo. Za minimalną stawkę, resztę czasu może przeznaczyć na inne prace, które zagwarantują mi jako takie utrzymanie. Pójdzie do więzienia i co? Mam płacić na jego wikt i opierunek? To wolę, żeby miasto płaciło mu minimalną pensję za pół etatu. I niech zapieprza z miotłą po mieście! Odpowiedz Link Zgłoś
liwiaaa Wolontariat w schronisku dobrze zrobiłaby mu.. 13.01.11, 19:41 .. nauczyłby się skur** uczuć do zwierząt.Oczywiście PRZYMUSOWY. Po 20h w tygodniu do końca życia.. Musiałby się opiekować, dbać, wyprowadzać, karmić... może wtedy dotarłoby do tego pustego łba co zrobił... (prócz oczywiście ujawniena danych osobowych, publikacji gęby..) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doris Re: 2 sekundy lotu - nie męczył sie. IP: *.internetia.net.pl 13.01.11, 13:10 Z tego potoku słów rozumem oburzenie nad umniejszaniem śmierci zwierzęcia w porównaniu do śmierci ludzkiej, ale proszę sobie odpowiedzieć na takie pytania - czy znajdując na ulicy martwego kota powiadomiłabyś policję i rozmawiałabyś z jego rodziną, że to Ty go znalazłaś itp? czy bardziej rozpaczałabyś po pogrzebie swojego psa, czy swojej przyjaciółki? i czy w ogóle, gdy jesz mięso, to nie czujesz się trochę dziwnie...? ... Owszem, uważam, że to co zrobił ten facet jest brutalne i nie etyczne i należy mu się surowa kara, ale jako przedstawiciel innego gatunku niż ofiara zajścia jednak bardziej bulwersuję się zamordowaniem człowieka, dlatego proszę tu nie szczekać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: 2 sekundy lotu - nie męczył sie. IP: *.wroclaw.vectranet.pl 13.01.11, 13:24 Żaden człowiek nie został zamordowany, natomiast bestialsko zamordowany został niewinny i bezbronny pies. Zgadzam się, że jako gatunek mięsożerny musimy zabijać zwierzęta, żeby zdobyć pożywienie. Jeśli jednak nie widzisz specjalnej różnicy pomiędzy zabijaniu zwierząt dla mięsa (co jest naturalnym zachowaniem nie tylko człowieka ale też gigantycznej ilości innych zwierząt) a bestialskim zabiciu zwierzęcia dla zabawy to wybacz, ale to z tobą jest coś nie tak a nie z osobą, na której komentarz odpowiedziałeś. Co za porównywanie wogóle... czy według ciebie powinniśmy w takim razie pozwalać na bestialskie traktowanie zwierząt, tylko dlatego że nie są ludźmi ? Tak wygląda twój idealny świat ? Świat, w którym ciągnięcie psa za samochodem, aż mu się oderwie głowa jest bezkarne ? W którym podpalenie szczeniaka żywcem to niska szkodliwość społeczna ? Jeśli taki jest twój świat, to szykuj się na kolejne etapy. Niedługo bezkarne bestialstwo wobec zwierząt przestanie już wystarczać "praworządnym obywatelom" i trzeba będzie na przykład sięgnąć po upośledzonych albo chorych psychicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: 2 sekundy lotu - nie męczył sie. IP: *.wroclaw.vectranet.pl 13.01.11, 13:30 Wracając jeszcze do twojego komentarza. Za zamordowanie człowieka grozi dożywocie. Za zamordowanie psa grozi do 2 lat więzienia. Nikt nie chce, żeby za zamordowanie psa groziło dożywocie, natomiast mam prawo oczekiwać że sku...ele, którzy bestialsko zabijają zwierzęta pójdą do więzienia na te 2 lata a nie wyjdą na wolność ze względu na niską szkodliwość ? Kapujesz ? Po prostu żądam, żeby sądy zaczęły karać zwyrodnialców a nie czekały aż ich zwyrodnienie osiągnie apogeum. Twoje porównywanie zabijania zwierząt do zabijania ludzi jest więc najnormalniej w świecie debilnym argumentem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonimowo Re: 2 sekundy lotu - nie męczył sie. IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.01.11, 19:50 Męczył się! Artykuł nie jest do końca prawdziwy (gość ma o wiele mniej lat!) a piesek umarł na rekach kumpeli po tym jak świr zszedł na dól i przyniósł go jeszcze "żywego" do domu (w tym czasie zadzwoniła na policje, która była absolutnie profesjonalna i o dziwo błyskawicznie na miejscu). Pijany wrócił do domu, zabił psa, walnął lasce i po 24 godz. w areszcie jest już na wolności! Wszystko dlatego że znajoma zakończyła związek i pakowała swoje rzeczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też mam yorka :( wstrętny typ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.11, 13:17 bezczelny, podły, wstrętny i zapijaczony typ! Też mam yorka i sobie nawet nie jestem w stanie wyobrazić jak można wyrzucić pieska przez okno... Bo co? Chciał wyjść na spacer a pijackiej mordzie nie chciało się zwlec na dół? Gnój, po prostu wstrętny gnój. Zaczyna się od znęcania się nad zwierzętami, potem zacznie mordować ludzi. Zero litości dla takiego śmiecia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pusiel Re: wstrętny typ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.11, 13:56 No i mniej kup bedzie na trawnikach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyzio O co ta wrzawa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.11, 15:32 Wyrzucił facet froterko-mopa przez okno i już. Babsztylowi pewnie się należało!. Zamiast biadolić sprzątajcie kupy po swych sobakach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: O co ta wrzawa? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 13.01.11, 16:11 Żal mi ciebie i twoich rodziców, że cię tak wychowali. Mam tylko nadzieję, że się nie rozmnożysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyzio Re: O co ta wrzawa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.11, 22:04 > Żal mi ciebie i twoich rodziców, że cię tak wychowali. Mam tylko nadzieję, że s > ię nie rozmnożysz. Żal i próżne nadzieje andy. Tak a propos: co ty wiesz o mnie i moich rodzicach? Dlaczego, jak mniemam, próbujesz nas obrażać? Równie dobrze mógłbym teraz dopisać, że twoja matka źle się prowadzi. Ale ani jej, ani ciebie mi nie żal... NB Jak to jest, że są ludzie tak straszliwie pseudo humanitarni w stosunku dla zwierząt, a innych ludzi traktują jak coś podrzędnego? A już szczególnie ci pseudo humanitaryści sami straszliwie brzydzą się kupaków swoich pupilków, a tacy podrzędni mają między gównem na chodnikach lawirować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trener zyzio jełop IP: *.internetia.net.pl 14.01.11, 17:02 Sprzątanie gówien, to jedno (tu masz rację) a wyrzucanie psów przez okno to drugie. skoro tego nie rozumiesz, to i ciebie można by bez straty wyrzucić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyzio Re: zyzio jełop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.11, 18:36 No pseudoanonimowy Trenerze, nie dość, że bezpodstawnie obrażasz mnie, to jeszcze twa wypowiedź pachnie groźbą karalną. Mogę poczuć się zagrożony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trener Re: zyzio jełop IP: *.internetia.net.pl 14.01.11, 23:32 Co do samej obrazy i jej bezpodstawności - kwestia ocenna. Po tym co piszesz 99 % społeczeństwa (zdrowa jego część) podpisałoby się pod moim postem. Co do gróźb karalnych - śmiech na sali. Każdemu co innego czym innym pachnie. Idąc tokiem twego idiotycznego rozumowania należałoby twój post potraktować za to jako podżeganie do dręczenia zwierząt. Bez pozdrowień. Odpowiedz Link Zgłoś
liwiaaa Re: O co ta wrzawa? 13.01.11, 19:46 Nalezało się 'babsztylowi' jak napisałeś, a zginęlo niewinne zwierzę, tylko dlatego, że był jej psem... Pewnie inaczej pisałbyś, gdyby ten facet wyrzucił jej dziecko, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
odra78 Re: O co ta wrzawa? 14.01.11, 09:00 chyba Cię lekko poniosło w porównaniu życia psa do życia dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
liwiaaa Re: O co ta wrzawa? 14.01.11, 17:01 Bo? przecież to stworzenie, ma serce, oddycha, wydala, rozmnaża się, czuje ból.. Zupełnie jak człowiek.. Ten facet mógłby równie dobrze wyrzucić dziecko przez okno tylko dlatego, ze to JEJ dziecko i to będzie największa krzywda dla tej kobiety.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyzio Re: O co ta wrzawa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.11, 18:41 Nakręcasz się liwiaa. Napisz jeszcze, że równie dobrze mógłby wyrzucić szanowną mamusię tej pani. A jakby _ten facet_ wyrzucił ulubionego sukulenta z hodowli tej kobiety? Byłoby lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
ly1 Pijany wyrzucił przez okno psa. Z ósmego piętra 13.01.11, 15:30 www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=6148 Można też podpisać petycję w podobnej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
ly1 Pijany wyrzucił przez okno psa. Z ósmego piętra 13.01.11, 15:37 Ohydne okrucieństwa przescigają się nawzajem,a nasze prawo ze stoickim spokojem pobłaża.Wrażliwym ludziom odbiera się ochotę do życia na takim świecie. Nie możemy jednak opuszczać rąk,walczmy z podłością uparcie ,zawzięcie Odpowiedz Link Zgłoś
tomboy81 Pijany wyrzucił przez okno psa. Z ósmego piętra 13.01.11, 17:24 Podajcie adres po co to ukrywać. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyku Re: Pijany wyrzucił przez okno psa. Z ósmego pięt IP: *.internetia.net.pl 13.01.11, 19:47 jak widze te osrane trawniki to facetowi sie nie dziwie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elka patelka Re: Pijany wyrzucił przez okno psa. Z ósmego pięt IP: *.tvk3.pl 13.01.11, 17:30 Jakie 10 lat. Dla mnie sprawa jest prosta... wyrzucił z ósmego piętra? Z nim zrobic dokładnie to samo. Urwali psu głowę ciągnąc na lince holowniczej? Z nimi zrobić to samo... wet za wet Odpowiedz Link Zgłoś
mrmagiczny Pijany wyrzucił przez okno psa. Z ósmego piętra 13.01.11, 22:22 Ktoś wie na jakiej to ulicy się stało? Odpowiedz Link Zgłoś
jeruzalem51 kara powinna byc taka sama 14.01.11, 05:36 zrzucic gowno z 8-go pietra Odpowiedz Link Zgłoś
tocoterazha Kara śmierci, ale z korzyścią dla społeczeństwa 14.01.11, 09:02 Może nie za takie akurat przestępstwa, ale generalnie dla zwyrodnialców kara śmierci z przeznaczeniem skazanego na dawcę organów. Taki wrzód na dupie społeczeństwa może z powodzeniem uratować kilka osób! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Groszek Re: Pijany wyrzucił przez okno psa. Z ósmego pięt IP: *.wroclaw.vectranet.pl 14.01.11, 21:11 Tego zwyrodnialca należy wyrzycić z 8 piętra iz życzeniami żeby cierpiał jak ten mały psiak Odpowiedz Link Zgłoś
wrednywroclawianin a w Bielsku-Białej zostawił celowo na torach 14.01.11, 21:20 To jest dopiero zwyrodnialstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A w Kobierzycach?? Re: a w Bielsku-Białej zostawił celowo na torach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.11, 21:32 Czy to nie zwyrodnialstwo? 19-to latek? I to pedał? wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,8950765,Damian_z_Kobierzyc__Jestem_dumny_z_bycia_gejem.html Ciekawe, dlaczego nie dał się sfocić u siebie, tylko do miasta przyjechał. Na podryw? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: a w Bielsku-Białej zostawił celowo na torach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.11, 20:57 Zwyrodnialstwo się rozplenia , człowiek się odczłowiecza - a Bóg się gniewa coraz bardziej ... Tylko powszechne piętnowanie takich zachowań i wysokie kary mogą powstrzymać zwyrodnialców. Odpowiedz Link Zgłoś