Dodaj do ulubionych

Barwy WKS Śląsk w MPK

28.01.11, 07:56
zauważyłem ostatnio, że jakis pracownik MPK "artysta" i kibol zapewne z zamiłowania szpeci nowe autobusy jak i stare tramawaje wyklejajac folia w bawrawach WKS Śląsk przednie lusterka tychże pojazdów irytuje mnie to gdyż mimo że jestem wrocławianinem nie ijdentyfikuje sie z WKS wręcz mam go głeboko gdzieś, a wydaje mi sie ze jest to fakt tzw samowolki
może jakas odpowiedzialna osoba w MPK zajmie sie tym faktem co o tym sądzicie????
Obserwuj wątek
    • Gość: opel a sternik na to: IP: *.range86-176.btcentralplus.com 28.01.11, 09:12
      zyjemy w paradygmacie pilki noznej
    • katonzwybiorczej Re: Barwy WKS Śląsk w MPK 28.01.11, 09:14
      Uważam, że nie miałeś zdrowych, normalnych relacji z własnym ojcem. Stąd Twoje problemy!
    • Gość: as Re: Barwy WKS Śląsk w MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.11, 09:43
      > wręcz mam go głeboko gdzieś

Jeśli masz to głęboko gdzieś to czemu o tym piszesz? Chcesz pokazać, że jesteś idiotą? Nie musisz, wiemy to.
    • Gość: Pierre Re: Barwy WKS Śląsk w MPK IP: *.os3.kn.pl 28.01.11, 09:45
      Myślę, że jesteś malkontentem i wszystko Ci przeszkadza.Albo chcesz zaistnieć na forum
      • Gość: Mariola Do zenonx4-lecz sie człowieku IP: *.internetia.net.pl 28.01.11, 10:18
        Widac ze jestes psychicznie nie hallo,albo jestes bezrobotnym i wyszukujesz bzdetne tematy i zasmiecasz forum.Napisze krotko-mam Cie głeboko w du....e
        • Gość: furgon Re: Do zenonx4-lecz sie człowieku IP: *.internetia.net.pl 12.02.11, 13:56
          precz z kibolstwem !!!!!!
          • Gość: kibol Re: Do zenonx4-lecz sie człowieku IP: *.static.tvk.wroc.pl 12.02.11, 19:59
            > precz z kibolstwem !!!!!!

precz! precz! precz! :) ... jeszcze zacznij tupać nogą jak małe dziecko :)
            • Gość: furgon Re: Do zenonx4-lecz sie człowieku IP: *.internetia.net.pl 14.02.11, 19:25
              sam sie tupnij w dekiel idioto!!!
              • Gość: kibol Re: Do zenonx4-lecz sie człowieku IP: *.static.tvk.wroc.pl 14.02.11, 21:15
                Nie zachowuj się jak kibol :) bo nie wypada
                • Gość: frg Re: Do zenonx4-lecz sie człowieku IP: *.internetia.net.pl 18.02.11, 16:48
                  jestes głupi i smierdzi ci z ust...
    • wiecznie_zakochana Re: Barwy WKS Śląsk w MPK 28.01.11, 11:00
      A ja się zastanawiałam o co chodzi z tymi "flagami", hehehe.
    • aa.6 Istnieje Stowarzyszenie Sympatyków przy MPK 28.01.11, 11:04
      Istnieje Stowarzyszenie Sympatyków przy MPK
      I co w tym złego??? Mi się podoba zdecydowanie bardziej niż stowarzyszenie wiecznie niezadowolonych marud z forum gazeta.pl :)

wroclaw.naszemiasto.pl/artykul/496880,wroclaw-coraz-wiecej-kierowcow-okazuje-milosc-do-slaska,id,t.html
      Blisko połowa autobusów i tramwajów MPK jest przyozdobiona naklejkami w barwach Śląska Wrocław. Kierowcy i motorniczowie w ten sposób pokazują, że są sympatykami drużyny. Nalepki zakrywają całe boczne lusterka. - Gdy jest dzień meczu, zakładamy również klubowe szaliki - z dumą podkreśla Grzegorz Greszczuk, kierowca autobusu 118 z 20-letnim stażem. Oprócz nalepki ma również pod głównym lusterkiem zawieszony miniszalik.
      • Gość: kol Istnieje Stowarzyszenie Sympatyków ????? IP: *.poradzisz.net 28.01.11, 11:06
        a moze stowarzyszenie milosnikow slaska przy TESKO bedzie malowalo mleko w barwy slaska?
        • aa.6 Re: Istnieje Stowarzyszenie Sympatyków ????? 28.01.11, 11:08
          Nie mam nic przeciwko temu ale pewnie znajdą się marudy którym i to będzie przeszkadzało ale to już problem marud.
      • Gość: smerf Maruda Re: Istnieje Stowarzyszenie Sympatyków przy MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.11, 13:01
        Ale przecież to nie są ich prywatne autobusy i tramwaje!
        A gdyby któryś z nich był sympatykiem Legii Warszawa lub Lecha Poznań?
        • Gość: as Re: Istnieje Stowarzyszenie Sympatyków przy MPK IP: *.xdsl.centertel.pl 28.01.11, 13:12
          > Ale przecież to nie są ich prywatne autobusy i tramwaje!

A twoje są? Należą do MPK. Szefostwo pozwolił na przyozdobienie - prosta sprawa.

• sverir Re: Istnieje Stowarzyszenie Sympatyków przy MPK 28.01.11, 13:31
          MPK jest partnerem Śląska Wrocław, a nie Legii czy Lecha.
          • jureek Re: Istnieje Stowarzyszenie Sympatyków przy MPK 28.01.11, 14:51
            sverir napisał:

> MPK jest partnerem Śląska Wrocław, a nie Legii czy Lecha.

No to w końcu nie wiem. Najpierw aa.6 przedstawia to jako inicjatywę oddolną, a teraz okazuje się, że wynika to jednak z jakichś odgórnych umów partnerskich.
            Jura
            • aa.6 Re: Istnieje Stowarzyszenie Sympatyków przy MPK 28.01.11, 15:09
              To co wyczytałem w artykule to przedstawiłem. Możesz sam przeczytać i wyciągnąć wnioski. Z tego co wiem to MPK jest partnerem Śląska. Nie wiem jak to się łączy w całość z tym co napisano w przedstawionym przeze mnie linku.

Proponuję w tej sprawie zwołać komisję śledczą bo sprawa jest podejrzana. To jest niewiarygodne że w mieście są mieszkańcy którzy kibicują lokalnej drużynie. Trzeba koniecznie zbadać to nietypowe zjawisko.
              • jureek Re: Istnieje Stowarzyszenie Sympatyków przy MPK 28.01.11, 15:26
                aa.6 napisał:

> Proponuję w tej sprawie zwołać komisję śledczą bo sprawa jest podejrzana. To je
                > st niewiarygodne że w mieście są mieszkańcy którzy kibicują lokalnej drużynie.
                > Trzeba koniecznie zbadać to nietypowe zjawisko.

To wcale nie jest takie nietypowe. A we Wrocławiu jest tylko jedna drużyna, której można kibicować?
                Jura
                • aa.6 Re: Istnieje Stowarzyszenie Sympatyków przy MPK 28.01.11, 15:46
                  Jest ich więcej ale nie wiem czy ich kibice są na tyle zorganizowani aby się zrzeszać w miejscu pracy i manifestować na co dzień sympatię do swojego klubu.
                  • jureek Re: Istnieje Stowarzyszenie Sympatyków przy MPK 28.01.11, 16:53
                    aa.6 napisał:

> Jest ich więcej ale nie wiem czy ich kibice są na tyle zorganizowani aby się zr
                    > zeszać w miejscu pracy i manifestować na co dzień sympatię do swojego klubu.

Jeżeli pracodawca podpisał umowę partnerską z określonym klubem, to nie wiem, czy pozwoliłby się im zrzeszać. Padło przecież stwierdzenie, że sympatii do Lecha czy Legii taki tramwajarz nie może wyrażać w taki sam sposób jak sympatycy Śląska.
                    Jura
                    • aa.6 Re: Istnieje Stowarzyszenie Sympatyków przy MPK 28.01.11, 17:07
                      ...sympatii do Lecha lub Legii we Wrocławiu?

Mój komentarz: ... :-)
                    • niestaly_czytelnik WKS "Śląsk" i MPK łączy jedno: wspólny właściciel 28.01.11, 17:53
                      Jest nim Miasto. I to powinno zakończyć tę dyskusję rozpoczętą przez jakiegoś frustrata.

• sverir Re: Istnieje Stowarzyszenie Sympatyków przy MPK 28.01.11, 15:41
              Nie wiem na czym polega partnerstwo pomiędzy Śląskiem a MPK. Wyjaśniłem tylko uprzejmie dlaczego - prawdopodobnie - motorniczy sympatyzujący ze Śląskiem może naklejać barwy klubu na lusterka, a motorniczy kibicujący Lechowi nie.
              • umciaciarumcia sabotaż zenonx4 28.01.11, 15:51
                "Wbrew zapowiedziom, tramwaje nie wrócą w sobotę na pętlę Grabiszyńską. Dzisiejsze testy wykazały, że przebudowa została fatalnie wykonana - motorniczy, by przejechać wozem koło cmentarza, musieli... składać lusterka.
                Przejazd próbny wykazał, że lusterka tramwajowe haczą o trzy słupy trakcyjne."

A może oni tak wyklejają pojazdy włoskimi flagami, żeby od wracających z meczu kibiców nie dostać po pysku? Na zasadzie ze swojego nie ruszą. No i pojazd w barwach, więc szyb nie powybijają.
                Sprytne całkiem.
          • Gość: Łoś_bimbacz czy kopacze za lusterkową PRomocję płacą??? IP: *.ip.netia.com.pl 28.01.11, 17:12
            Pytanie retoryczne:)), bo przepływ gotówki w Dynamicznym Mieście jest odwrotny, to kopaczom płaci się z naszych POdatków na ich pensje i wyjazdy na Cypr i za ich łaskawe istnienie. POwierzchnia reklamowa w MPK ma swój cennik i zgodnie z zasadami wolnorynkowymi Spółka Kopaczy powinna za tą PRomocję płacić. A bajeczki, że driver z 118 ze stuletnim stażem ma lusterka i szaliczek w służbowym pojeździe ośląskowane, to wciskać lemingom. Może to spbie robim w prywatnym lanosie.... A POzatym nie życzę sobie kierowcy w szaliku, w służbowym pojeździe obowiązuje dres code, ale nie w wydaniu kibolskim....
            • aa.6 podejmij męską decyzję :) 28.01.11, 17:20
              Nie płacą i jako mieszkaniec Wrocławia bardzo się cieszę, że nasze pieniądze wspierają klub piłkarski a ty po prostu musisz zmienić miejsce zamieszkania na takie z którego będziesz zadowolony. Dziwię się że chce ci się tak męczyć. Życie ci ucieka a ty je marnujesz w tym strasznym Wrocławiu. Przecież tyle jest miast lepszych od Wrocławia. Chociaż raz bądź mężczyzną i podejmij męską decyzję :)
              • Gość: Łoś_bimbacz PRomocja kopaczy za nasze POdatki... IP: *.ip.netia.com.pl 28.01.11, 17:29

> Nie płacą i

To jest oczywiste, to kopaczom się płąci...

>jako mieszkaniec Wrocławia bardzo się cieszę, że nasze pieniądze ws
                > pierają klub piłkarski

Możesz przeznaczyć na kopaczy 1% z POdatku, jeśli w ogóle je płacisz lub datek z kieszonkowego. Ale jest wolny rynek i obowiązuje cennik powierzchni reklamowej. Czy wrocławskie małe, polskie firmy też moga bezpłatnie umieścić swoje logo na lusterkach służbowych pojazdów MPK? Komercyjne kopczowe PRzesiębiorstwo wystarczająco drenuje już budżet najbardziej zadłużonego miasta....
                • aa.6 Naklejki czekają na zerwanie z lusterek! :) 28.01.11, 17:51
                  Uważam że tak mądra i zaradna osoba jak ty powinna coś z tą niesprawiedliwością zrobić.

1. Zorganizuj się z tak samo myślącymi osobami jak ty.
                  2. Stwórzcie tak silną i wpływową grupę ludzi jak grupa kibiców kopaczy. Na pewno dacie radę, bo przecież cały czas się wywyższacie i uważacie za lepszych ... przynajmniej na forum, więc chyba nie dopuścicie do tego że te przygłupy w szalikach będą zaradniejsi od was? Prawda? Przecież oni trwonią wasze pieniądze a z wami nikt się nie liczy!
                  3. Zacznijcie głosić swoje poglądy i zamiast siedzieć na forum pokażcie społeczeństwu co chcecie zmienić.

Nie marnujcie się na forum! Zacznijcie działać. Naklejki czekają na zerwanie z lusterek! :)

... a na tą chwilę ci bandyci w szalikach wyprzedząją was o kilka lat świetlnych i oklejają nawet lusterka waszych autobusów. Na tak ale ci wstrętni szalikowcy działają a wy siedzicie przed komputerami.

Życzę miłego weekendu na forum. Wracam do realnego świata :)

• lemingogrod Re: Naklejki czekają na zerwanie z lusterek! 28.01.11, 18:04
                    boje sie zerwac naklejke, bo dostane wajha od zmiany toru jazdy od motorniczej!
            • sverir Re: czy kopacze za lusterkową PRomocję płacą??? 28.01.11, 18:14
              > Pytanie retoryczne:))

Oczywiście, że retoryczne. Bardzo rzadko, w jakimkolwiek kraju, klub płaci własnemu sponsorowi czy partnerowi. Prawdę powiedziawszy sam znam tylko jeden przypadek, w którym klub zapłacił za przywilej umieszczenia na swojej koszulce logo (Barcelona i UNICEF). Dlaczego tu miałoby być odwrotnie?
          • zenonx4 Re: Istnieje Stowarzyszenie Sympatyków przy MPK 04.02.11, 08:50
            partnerstwo godne obydwóch stron wynika z tego, ale ja słyszałem opowiesc ostatnio o nowej firmie taksówkarskiej WKS TAXI, która przy pomocy kolegów z trybun przegania inne firmy z co lepszych postojów...
        • Gość: @ Re: Istnieje Stowarzyszenie Sympatyków przy MPK IP: *.internetia.net.pl 29.01.11, 11:04
          Gość portalu: smerf Maruda napisał(a):
          > A gdyby któryś z nich był sympatykiem Legii Warszawa lub Lecha Poznań?

nie wiem, czy to powód do dumy:

poznan.gazeta.pl/poznan/1,36001,9022764,Opluli_rodzine__bo_byla_w_bialo_czerwonych_barwach.html
      • lemingogrod Stowarzyszenie Kiboli 28.01.11, 18:01
        czy Stowarzyszenie Kiboli zacznie tez napier.dalac nas po mordach wzorem innych 'milosnikow pilki'?
        • Gość: kibol Re: Stowarzyszenie Kiboli IP: *.tvk.wroc.pl 28.01.11, 18:40
          Jak? Przez internet? Przecież tylko w internecie istniejecie.
          • Gość: abraxas Precz z tym syfem z lusterek IP: *.internetia.net.pl 29.01.11, 13:05
            gdy widze kibica odrazu czuje smród tępego debila, nie zycze sobie jezdzac i płacac niemałe pieniadze za te podróze zeby na sprzecie nienalezacym do nich manifestowali swoj debilizm
            • Gość: kibol Re: Precz z tym syfem z lusterek IP: *.tvk.wroc.pl 29.01.11, 13:27
              > nie zycze sobie

No i co dalej? :)
              • Gość: abraxas Re: Precz z tym syfem z lusterek IP: *.internetia.net.pl 31.01.11, 08:06
                masz kłopoty z czytaniem z rozumieniem??
                • Gość: dujciwchupe Re: Precz z tym syfem abraxasem IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.02.11, 21:24
                  >"nie zycze sobie jezdzac i płacac"
                  To nie jest koncert zyczen.
                  Jestes wolnym czlowiekiem, jak mniemam, wiec mozesz nie jezdzic i nie placic. Nie ma przymusu korzystania z MPK. Sa samochody, rowery, hulajnogi, DLA. Czy naklejka wplywa wg Ciebie na komfort podrozy, bezpieczenstwo (np. zaslania kierowcy widocznosc?), czy to tylko twoja przewrazliwiona schorowana jazn, wynik niedopieszczenia w domu przez rodzicow, braku kobiety lub innych frustracji.
                  Wroclaw jest za Slaskiem i wiekszosc pasazerow to najwidoczniej akceptuje.
            • umciaciarumcia Re: Precz z tym syfem z lusterek 31.01.11, 16:25
              Gość portalu: abraxas napisał(a):

> gdy widze kibica odrazu czuje smród tępego debila, nie zycze sobie jezdzac i pł
              > acac niemałe pieniadze za te podróze zeby na sprzecie nienalezacym do nich mani
              > festowali swoj debilizm

popieram.
              ostatnio coraz więcej tego gimnazjalnego gowna z lujowskimi mordami, w zielonych czapach, zielonych szalikach i zielonych bluzach wyłazi grupami na miasto i kurwując chleje jasne pełne z puszki.
              zwłaszcza w autobusach/tramwajach - czuja się tam jak w domu, bo autobusy/tramwaje są w barwach wukaesu.

to jest ten paradygmat piłki nożnej w którym żyjemy.
    • Gość: DW Sądzę, że ... IP: *.217.146.194.generacja.pl 31.01.11, 15:45
      Jesteś zwykłym pedałem
      • Gość: frasyniuk666 Re: Sądzę, że ... IP: *.internetia.net.pl 31.01.11, 17:31
        mylisz się, on jest niezłwykłym pedałem...
        • Gość: michalalis Re: Sądzę, że ... IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.11, 18:52
          A ja chodze na Śląsk w koszulce narodowej i jakoś nigdy z tego tytułu nie miałem żadnych dziwnych akcji więc nie wiem o co chodzi u nas jest normalnie bez jakiś dziwnych akcji kto nie był niech sie nie wypowiada o kibicach tyle w temacie
    • Gość: abraxas oto kibice własnie ... IP: *.internetia.net.pl 01.02.11, 08:09
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,9033968,Antyrerrorysci_schwytali_dwoch_kiboli__Sa_podejrzani.html
      • sverir Re: oto kibice własnie ... 01.02.11, 10:32
        A to adwokaci i ratownicy medyczni:

policyjni.gazeta.pl/Policyjni/1,103617,7545671,Adwokat_i_ratownik_medyczny_wsrod_zatrzymanych_za.html
        • Gość: abraxas Re: oto kibice własnie ... IP: *.internetia.net.pl 01.02.11, 17:44
          jakbys miał mózg zamiast galarety z podrobami to twoja riposta zawierała by dodatkowo statystyke na przestrzeni dajmy na to 10 ostatnich lat
          ale wtedy riposta byłaby nieudana ze wzgledu na jej jednoznacznosc...
          • sverir Re: oto kibice własnie ... 01.02.11, 17:59
            Gdybym miał... Cóż, pobożne życzenie. Odpowiem więc jak głupek głupkowi. Na jednej kolejce samej ekstraklasy jest ok. 40 tysięcy kibiców. Drugie, trzecie, czwarte i piąte tyle ogląda mecze w telewizji (choć na przykład mecz Lechu z Ruchem na odkodowanej stacji obejrzało ponad 1,7 mln). Wliczając to kibiców, którzy nie interesują się wynikami oraz tych, którzy komuś kibicują, ale nie wiedzą komu, z pewnością osiągnie się przynajmniej milionową rzeszę. Adwokatów jest nieco ponad 10 tysięcy, ratowników medycznych prawdopodobnie trochę mniej. Jako człowiek z mózgiem sam oblicz sobie stosunek zatrzymanych kiboli do ogólnej liczby kibiców oraz stosunek zatrzymanych adwokatów i ratowników do ogólnej liczby tych zawodów. Następnie porównaj je i wyciągnij stosowne wnioski.
            • pingwiniarz Re: oto kibice własnie ... 01.02.11, 23:51

Zatrzymanych adwokatów może być promil, za to siłą rzeczy za przestępstwa większego kalibru. W dodatku szkodliwość znaczna, mówimy przecież o przedstawicielach zawodu szczególnego zaufania. Kiboli zaś zatrzymuje się kilkunastu- kilkudziesięciu do wielkiego groma, wtedy gdy burdy przez nich wszczynane są już nie do zaakceptowania. Za "drobne wykroczenia" pt. zakłócanie porządku, siane zgorszenia w miejscu publicznym, spożywanie alkoholu, "drobny" wandalizm nikt kiboli zwłaszcza gdy są w grupie, a zwłaszcza gdy jest mecz (coby nie prowokować) nikt nie zatrzymuje.
              • sverir Re: oto kibice własnie ... 02.02.11, 11:29
                Jasne. Ale to o co mi chodziło to o budowanie wizerunku kibiców (sic!) na podstawie zatrzymań kilku bandytów. Kibic, wbrew temu co sugerują właśnie kibole, to nie tylko ten, kto siada na stadionie w młynie i przez 90 minut skanduje głupawe przyśpiewki. To po pierwsze. Po drugie, zatrzymani zostali przecież nie za kibicowanie, tylko za usiłowanie morderstwa. Może jeszcze dopisać, że jeden jest leworęczny a drugi słucha progresywnego rocka?
                • Gość: Synkretyk ... IP: *.internetia.net.pl 03.02.11, 09:12
                  Ktoś kto poświęca czas na taką "rozrywkę" jak oglądanie bieganiny za kawałkiem napompowanej powietrzem skóry z gruntu ma nie po kolei w głowie, żadne liczby tego nie zmienią, to żaden argument, tylko przesłanka ze kretynów coraz więcej...
                  • sverir Re: ... 04.02.11, 12:07
                    Tak, twoja rozrywka - jakakolwiek by ona nie była - jest zdecydowanie lepsza.
                    • Gość: Synkretyk Re: ... IP: *.internetia.net.pl 07.02.11, 09:04
                      - Paszeko! Paszeko! w imię twego Odkupiciela nakazuję ci opowiedzieć twoją historię. Paszeko zaryczał okropnie i tak się odezwał:

HISTORIA OPĘTANEGO PASZEKO

Urodziłem się w Kordowie, gdzie ojciec mój żył w dobrobycie. Matka moja przed trzema laty umarła. Ojciec z początku zdawał się niepocieszony, ale gdy po kilku miesiącach wypadło mu jechać do Sewilli, zakochał się tam w młodej wdowie nazwiskiem Kamilla de Tormes. Kobieta ta nie używała dobrej sławy i przyjaciele mego ojca starali się odwrócić go od tej znajomości; ale właśnie, jakby im na przekorę, ojciec ożenił się z nią we dwa lata po śmierci pierwszej żony. Ślub odbył się w Sewilli i w kilka dni potem ojciec mój wrócił do Kordowy z nową małżonką i siostrą jej, Inezillą.

Moja macocha zupełnie odpowiadała wieściom, jakie o niej krążyły. Przybywszy do naszego domu. zaczęła rzucać na mnie czułe spojrzenia. Nie powiódł się jej ten zamiar, natomiast ja szalenie zakochałem się w jej siostrze, Inezilli. Namiętność moja wkrótce tak się wzmogła, że upadłem ojcu do nóg i błagałem, aby mi ją dał za żonę. Ojciec podniósł mnie z dobrocią i rzekł:

- Zakazuję ci, synu mój, myśleć o tym małżeństwie, a to dla trzech przyczyn: naprzód, nie wypada, abyś się stał szwagrem swego ojca; po wtóre, święte prawa kościelne nie pozwalają na takie małżeństwa; po trzecie, nie chcę, abyś żenił się z Inezillą.
    • Gość: tony serial killer Re: Barwy WKS Śląsk w MPK IP: *.internetia.net.pl 14.02.11, 08:38
      kibice to zwykli bandyci w tym kraju, chamy i prostaki
      • zenonx4 Kibice geje 21.02.11, 09:05
        to pewnie oni wyklejaja te tramwaje
        trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35612,9137004,Euro_2012__kibice_geje_chca_trybuny_na_PGE_Arenie.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka