Dodaj do ulubionych

Odszedł Mariusz Łukasiewicz!

IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 27.04.04, 00:30
Jeden z najbogatszych Polaków, Wrocławianin, geniusz finansów zmarł wczoraj
prawdopodobnie na zawał serca.Miał 43 lata. Był założycielem m.in. Lukasbanku
oraz Eurobanku.Zostawił 9 letniego syna.
Dla mnie był on jednym z symboli nowego Wrocławia-nowoczesnego i pomysłowego,
miasta spełnionych marzeń, miasta możliwosci.
Wrocław stracił swoją cząstke...
Niech spoczywa w pokoju!
Obserwuj wątek
    • Gość: ! Re: Odszedł Mariusz Łukasiewicz! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.04.04, 00:34
      ['] :cry:
      • Gość: IGLICA Re: Odszedł Mariusz Łukasiewicz! IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 27.04.04, 04:06
        Wielka szkoda....
        • Gość: $ Re: Odszedł Mariusz Łukasiewicz! IP: 212.127.95.* 27.04.04, 13:53
          Po śmierci prezesa"Eurobanku"

Mimo tragedii, koncentrujemy się na realizacji codziennych zadań - powiedział
          Sławomir Łukasiewicz prezes Eurobanku, dodając że nie ma słów, które oddałyby
          ból po stracie brata. Bank pracuje normalnie i nie ma żadnych powodów do obaw -
          dodaje jego rzecznik Alina Stahl. Wczoraj w swoim domu we Wrocławiu zmarł nagle
          Mariusz Łukasiewicz, twórca Eurobanku, wcześniej założyciel Lukas Banku i
          największej w Polsce firmy sprzedaży ratalnej Lukas SA. Prawdopodobną przyczyną
          śmierci była niewydolność układu krążenia. Łukasiewicz od ponad roku pracował
          nad założeniem Eurobanku. W ciągu pół roku otworzył w Polsce ponad sto
          placówek, między innymi w centrach handlowych i hipermarketach.

Sylwia Chmielarz
    • Gość: y&roll może Fundacja Jego imienia? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.04.04, 08:35
      Exegi monumentum aere perennius - zbudowałem pomnik trwalszy od spiżu mógłby o
      sobie powiedzieć! Jego dzieło w tym Lukas (iewicz) zostało! Inni wyłącznie
      kupowali czy przejmowali on zaś budował i tworzył. Takich jak On był jest
      naprawdę niewielu! To był człowiek renesansu interesował się nie tylko biznesem
      ale i filmem (Look Studio wyprodukowało film Ciało), miał restaurację we
      Wrocławiu... Myślę, że gdy rozwieje się trochę żal i smutek, opadną emocje
      rodzina i spadkobiercy Pana Mariusza Łukasiewicza mogliby założyć fundację jego
      imienia, która propagowałaby takie otwarte, nowatorskie, wszechstronne
      indywidualności i podejście do życia. Niech spoczywa w pokoju. [ ' ]
      • Gość: ! Re: może Fundacja Jego imienia? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.04.04, 12:53
        Myślę, że gdy rozwieje się trochę żal i smutek, opadną emocje
        rodzina i spadkobiercy Pana Mariusza Łukasiewicza mogliby założyć fundację jego
        imienia, która propagowałaby takie otwarte, nowatorskie, wszechstronne
        indywidualności i podejście do życia.

To byłby świetny pomysł, a pamięć o Panu Łukasiewiczu przetrwałaby wieki. Rosną
        już jego następcy we Wrocławiu. Życie nie znosi próżni. Oby ci jego następcy
        okazali się przynajmniej w połowie tak dobrzy jak Pan Łukasiewicz.
      • ka-8 Re: może Fundacja Jego imienia? 27.04.04, 16:33
        Gość portalu: y&roll napisał(a):

Taka fundacja mogłaby się zająć fundowaniem stypendiów dla najzdolniejszych
        wrocławskich uczniów którzy chcieliby kształcić się w bankowości, a być może
        nie mają ku temu możliwości. To tak w pierwszej chwili... Wrocław nie może
        zapomnieć takim człowieku. :(
    • wroc1 Niech jego Imię będzie wieczne. 27.04.04, 12:53
      Przykro mi pisać te słowa tak na gorąco. Ale chciałbym by Most Millennijny nosił imię tego wielkiego wrocławianina.
    • Gość: erni Re: Odszedł Mariusz Łukasiewicz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 16:45
      Łukasiewicz był dumą i nadzieją Wrocławia.
      Nadzieja prysła.. duma pozostała.
      • ka-8 Re: Odszedł Mariusz Łukasiewicz! 27.04.04, 19:12
        Nadzieją jest Wrocław jego mieszkańcy, dumny może być Wrocław z całej swojej
        przeszłości, tylko jeden z najzdolniejszych przewodników zniknął za rogiem na
        dobre. :( Był jednym z pierwszych, ale jestem pewien że pokazał swoim następcom
        że Wrocław nie ma się czego wstydzić jeżeli chodzi o gospodarkę.
    • Gość: kotbehemot Re: Odszedł Mariusz Łukasiewicz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.04, 00:14
      bardzo przykra wiadomosc:( Sam bralem kredyt w jego banku.

Mysle ze jakas ulica powinna nosic imie tego biznesmena wroclawskiego, ktory nie skalal sie zadna afera i doszedl do wszystkiego metoda amerykanska - od zera do bohatera czy tez od pucybuta do milionera.

szkoda x10000

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka