Dodaj do ulubionych

Wiadomo kto pobił poznaniaków pod Redeco - to k...

16.03.11, 09:10
HAHAHA, świetne dziennikarskie śledztwo...

Czyli jak biją czarnych, to na pewno skinheadzi - BO TAK!
Jak kradną, to na pewno cyganie - BO TAK!
Jak ktoś kłamie, to na pewno pracuje w GW - BO TAK!

więcej nam trzeba takich rzetelnych dziennikarzy :)
Obserwuj wątek
    • glimpsi Wiadomo kto pobił poznaniaków pod Redeco - to k... 16.03.11, 09:19
      bardzo sensownie napisane , nie rozumiem dlaczego sprawcy nie zostali jeszcze złapani. Jeśli to przerasta wrocławską policję to czarno widzę bezpieczeństwo podczas "Ełro".
      • Gość: hm Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.11, 10:27
        Na ND jest moze 200-300 kiboli. Większość zadymiarzy jest znana policji.
      • Gość: kera Re: Wiadomo kto pobił poznaniaków pod Redeco - to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.11, 11:47
        Super artykuł. dziennikarstwo na poziomie. Ale jak widać po wpisach już sie oburzają, że kibiców innych drużyn nie leją kibice śląska wrocław tylko producenci pietruszki, ew. związek zawodowy producentów trawy, bo przecież wcale nie jest oczywiste, że to kibice śląska...

• Gość: wroc Rodzice z 2 promilami alko? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.03.11, 19:31
          A moze red. napisze cos o prowokacyjnym zachowaniu, sikaniu na legalny mural WKS, wznoszeniu prowokacyjnych hasel oraz o upojeniu alkoholowym opiekunow prawnych dzieci na turnieju 170 km od domu?!
          A ja slyszalem, ze pyry dostały klapsy (sluszne) od: listonosza, studenta i bezrobotnego...
          Dedukuj dalej, redaktorku.
          • Gość: art mural - ołtarzyk chuligaństwa IP: *.e-wro.net.pl 16.03.11, 20:35
            najwyraźniej kibole uwierzyli ze mural oznacza iż jest to ich osiedle i mają tu jakieś specjalne prawa.
    • Gość: Bronisław Re: Wiadomo kto pobił poznaniaków pod Redeco - to IP: *.internetia.net.pl 16.03.11, 09:23
      Panie Maciorowski załóż Pan koszulkę Śląska i jedź Pan do Poznania, Gdyni lub Łodzi. Gwarantuję, że pogoni Cię byle sprzątaczka z pobliskiego marketu. :)
      Jak jesteś Pan taki europejski to jedź Pan do Barcelony i ubierz się we wdzianko Realu :)
      Są rzeczy których robić się nie powinno mimo, że zakazy nie obowiązują.
      • Gość: hm zycia nie znasz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.11, 10:39
        kibole na ND to patologia. Widziałem jak się szalikowcy wks napieprzali między sobą bo byli z różnych "podwórek".
    • bulobu Re: Wiadomo kto pobił poznaniaków pod Redeco - to 16.03.11, 09:26
      > Czyli jak biją czarnych, to na pewno skinheadzi - BO TAK!
      > Jak kradną, to na pewno cyganie - BO TAK!
      > Jak ktoś kłamie, to na pewno pracuje w GW - BO TAK!

hahahahaha... a najlepsze że te forumowe jełopy mieniące sie wykształceniem wyższym, obyte w swiecie i w ogóle the best nie kumają nic a nic z tego co napisałeś...
      no ale jełoby z wyższym, mieszkające w Glasgow czy innej Barcelonie pewnie tak mają... we krwi...
    • Gość: rambo Re: Wiadomo kto pobił poznaniaków pod Redeco - to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.11, 09:30
      i równie "inteligjientnych" i twardogłowych czytelników jak Ty, "wrocławski szlachcicu"- nosie malinowy
    • j.w.erazmus We Wrocławiu jest bezpiecznie tylko ... 16.03.11, 09:34
      Tyle sie tu chamstwa zbiera z całego świata ...
    • dfgfdg Bzdury piszecie Maciorowski 16.03.11, 09:35
      Wiem Maciorowski że ci nie po drodze z kibicami i ludźmi myślącymi trochę inaczej niż wykładnia GW ale pisanie bzdur typu:

Szanowny panie rzeczniku, ja bez drobiazgowego śledztwa wyspecjalizowanej grupy Sherlocków zapewniam pana: to byli kibole (nie kibice) Śląska.

to już jest przegięcie. Tak ma wyglądać współczesne dziennikarstwo? Udowodnianie na siłę z góry przyjętej tezy? Ehhh ręce można załamać.
      • Gość: kola patolik To na pewno nie byli kibole,jak pisze dziennikarz, IP: *.3.199.109.static.rdi.pl 16.03.11, 10:16
        tylko harcerze, i spuścili im łomot za śmiecenie i brak chusty z lilijką !!
        Bogu dziękować, że finki zostawili w domu..
        • Gość: DW Re: To na pewno nie byli kibole,jak pisze dzienni IP: *.whirlpool.com 16.03.11, 14:28
          kola patolik - nad wyraz "yntelygentny" czytelnik "yntelygentnego" zestawu dziennikarskich dywagacji.
    • j.w.erazmus Re: Wiadomo kto pobił poznaniaków pod Redeco - to 16.03.11, 09:44
      italian-man napisał:

> HAHAHA, świetne dziennikarskie śledztwo...
      >
      > Jak kradną, to na pewno cyganie - BO TAK!
      > Jak ktoś kłamie, to na pewno pracuje w GW - BO TAK!

Otóż to . Redaktor Maciorowski byłby na pewno wielką gwiazdą jako sędzia w procesach pokazowych w czasach mrocznego stalinizmu .

"Nie ma ludzi niewinnych, są tylko ludzie źle przesłuchani." Feliks Dzierżyński
      > więcej nam trzeba takich rzetelnych dziennikarzy :)
    • garym jeszcze jedna hipoteza 16.03.11, 09:45
      Mógł to być jeszcze przeciętny, całkowicie praworządny Kowalski, któremu nie podobało się to, że koś obszczywa ściany jego budynku. Oczywiście, wcześniej powinien zadzwonić na SM lub policję, co być może nawet uczynił, ale znając szybkość ich reakcji, wykazał się postawą obywatelską i wziął sprawy w swoje ręce. Naprawdę nie ma w tym momencie znaczenia, czy był kibicem Śląska Wrocław czy też OKP Nowy Dwór Wrocław.
      Swoją droga to dzieciom z Poznania współczuję takich rodziców, którzy zamiast ich dopingować biegają po piwo. Grilla z piwem mogli sobie w Poznaniu urządzić. terenów do sikania np. nad Warta jest mnóstwo.
      • bulobu Re: jeszcze jedna hipoteza 16.03.11, 09:52
        "Oczywiście, wcześniej powinien zadzwonić na SM"

hahahahaha dzwoniłem osobiście wczoraj... dwa razy ! hahahaha

forum.gazeta.pl/forum/w,72,123266772,123266772,Wspolpraca_Mafii_ze_Straza_Miejska_.html
      • Gość: awyb Re: jeszcze jedna hipoteza IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.03.11, 09:59
        zdecydowanie powinien zadzwonić na alert wyborczej. a swoja droga gdzie ustawa o wychowaniu w trzezwosci:D
      • Gość: Basia Re: jeszcze jedna hipoteza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.11, 10:38
        Gdybym ja widziała, że ktoś szcza na mój garaż to też bym się ostro zdenerwowała. Kto by chciał mieć garaż cuchnący czyimś moczem?? albo budynek?
        Ja ostatnio nawrzeszczałam na jakiegoś kolesia, który szczał na kubeł na śmieci.
        Wystarczy pochodzić uliczkami w około Rynku by czuć zapach moczu woniejący z bram albo przejść się na Wyspę Słodową, gdzie ludzie urządzili sobie szczalnie pod kładką. Jak wiatr zawieje to nie idzie wysiedzieć na ławce!!
      • Gość: nowak Re: jeszcze jedna hipoteza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.11, 10:50
        > Mógł to być jeszcze przeciętny, całkowicie praworządny Kowalski, któremu nie po
        > dobało się to, że koś obszczywa ściany jego budynku. Oczywiście, wcześniej powi
        > nien zadzwonić na SM lub policję, co być może nawet uczynił, ale znając szybkoś
        > ć ich reakcji, wykazał się postawą obywatelską i wziął sprawy w swoje ręce. Nap
        > rawdę nie ma w tym momencie znaczenia, czy był kibicem Śląska Wrocław czy też O
        > KP Nowy Dwór Wrocław.

tak oczywiście, przeciętny, Kowalski często pstryka palcami i by z miejsca pojawiła się grupa jego równie przeciętnych przyjaciół i tłuką butelkami po głowach innych ludzi za kolor koszulki. To jest zupełnie normalne zachowanie w sobotnie popołudnie, gdy ów kowalski idzie zakupami albo wychodzi z psem na spacerek.

• Gość: xyz Re: jeszcze jedna hipoteza IP: *.internetia.net.pl 16.03.11, 10:58
          Mało tego! Przeciętny Kowalski albo nie lubi koloru niebieskiego albo jest homoseksualistą bo przestał(li) ich bić gdy zdjęli koszulki! Więc ja jestem za opcją Kowalskiego aby kibice znowu byli święci jak to zwykle tu bywa...
        • garym Re: jeszcze jedna hipoteza 16.03.11, 11:51
          Gość portalu: nowak napisał(a):

>
          > tak oczywiście, przeciętny, Kowalski często pstryka palcami i by z miejsca poja
          > wiła się grupa jego równie przeciętnych przyjaciół

to tylko moja hipoteza wydedukowana w podobny sposób jak to zrobił dziennikarz. Jest duża szansa, że napastnikami byli kibice Śląska, bo we Wrocławiu jest ich sporo. Ale jest jeszcze większa szansa, że to byli Wrocławianie, albo jeszcze lepiej Polacy. Dla rozwikłania problemu nie ma to najmniejszego znaczenia. Jeżeli są winni to należy ich ukarać zarówno jak by byli Kowalskimi, jak również kibicami lub kibolami. Ewentualne obszczywanie murków może być czynnikiem łagodzącym wyrok.
    • bnch Re: Wiadomo kto pobił poznaniaków pod Redeco - to 16.03.11, 09:50
      Dla mnie najbardziej żenujące jest to, że istnieją na świecie troglodyci, którzy widząc osobę w koszulce innego klubu piłkarskiego z zapyziałej polskiej ligi piłkarskiej, przechodzą automatycznie do czynów agresywnych. Nie kumam samej istoty tej sprawy. Co ci ludzie mają we łbach, że wierzą że warto jest kogoś okładać po ryju za klub? Nie chcę martwić wielu wrocławskich dresów zakochanych w "wielkim" Śląsku, ale ich pasja jest tyle warta, co żałosne polskie rozgrywki ligowe, a poświęcenie dla barw klubowych jest niczym więcej jak przykładem na skrajny prymitywizm.
      • greg.83 Re: Wiadomo kto pobił poznaniaków pod Redeco - to 16.03.11, 10:28
        Niestety tacy troglodyci istnieją.

Dlatego muszę stwierdzić że pobicie rodziców młodych piłkarzy Lecha popieram.

Dlaczego? Jako kare za bezdenną głupotę!

Jakim idiotą trzeba być aby wychodzić w koszulce innej drużyny w takim miejscu? Dla niezaznajomionych z okolicą wyjaśniam - dosłownie 20 metrów od hali Redeco jest wielki napis o długości kilkunastu metrów i wysokości jednego piętra "ULTRAS ŚLĄSK" plus inne znaki drużyny ciągnące się przez kilkadziesiąt metrów.

Czy jeśli pojadę do Mekki i zacznę w piątek odprawiać drogę krzyżową nic mi się nie stanie? Czy jeśli wejdę na Bronx czy do jakiegoś getta w białym kapturze nic mi się nie stanie? Czy jeśli wejdę do klatki lwa i zacznę go głaskać to nic mi się nie stanie?

Niestety świat to nie miejsce gdzie wszyscy się kochają i są przyjaciółmi a jak ktoś jest na tyle głupi i naiwny że o tym nie wie no to cóż...

Dodam że nie popieram kibolstwa i sprawcy oczywiście powinni być zamknięci. Ale nie zmienia to faktu że poszkodowani byli idiotami. A kara za głupotę bywa bolesna.
        • turbo_wesz Re: Wiadomo kto pobił poznaniaków pod Redeco - to 16.03.11, 10:51
          prawdopodobnie trafi swój na swego, ale mimo wszystko - tak jak napisałeś - trzeba wyciągnąć konsekwencje, nie można mówić że u nich biją murzynów, to my możemy eskimosów
      • Gość: HM_ Re: Wiadomo kto pobił poznaniaków pod Redeco - to IP: *.wroclaw.vectranet.pl 16.03.11, 11:03
        Ich pasja jest tyle warta, co zbieranie znaczków, aczkolwiek na tym ostatnim można zarobić pieniądze a przy pierwszym zarobić w michę. :-)
        Najzabawniejsze jest to, że te ludzkie małpy cieszą się, że ich drużyna wygrała dzięki swoim umiejętnościom. :-)
        • Gość: DW Re: Wiadomo kto pobił poznaniaków pod Redeco - to IP: *.whirlpool.com 16.03.11, 14:32
          Ludzkie małpy? Nie wiem dlaczego zakładasz że wszyscy są tobie podobni.
      • Gość: kibuc Re: Wiadomo kto pobił poznaniaków pod Redeco - to IP: 193.22.252.* 16.03.11, 15:18
        > Dla mnie najbardziej żenujące jest to, że istnieją na świecie troglodyci, którz
        > y widząc osobę w koszulce innego klubu piłkarskiego z zapyziałej polskiej ligi
        > piłkarskiej, przechodzą automatycznie do czynów agresywnych

Miałkie umysły potrzebują czegoś, z czym mogą się identyfikować, bo bez tego nie potrafią określić, kim są. Młodzi znajdują to w sporcie, gdzie kolor koszulki wyznacza im przyjaciół i wrogów. U starszych tę rolę spełnia religia - zadeklarowanie przynależności do "niewłaściwej" wiary lub (o zgrozo) ateizmu w towarzystwie religijnych hoolsów spod znaku parasolki i moheru może zwymyślaniem w najlepszym przypadku, obrażeniami ciała i zniszczeniem mienia w już nie tak najlepszym. A w wielu miejscach świata można za to zakończyć żywot.

Jednych i drugich - tępić bez litości.
    • Gość: Marcin Re: Wiadomo kto pobił poznaniaków pod Redeco - to IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.11, 09:51
      Genialny dziennikarz!!! Ja też zastosuje jego dedukcję - wyszło mi (przez rachunek prawdopodobieństwa), że skoro dziennikarz nie jest jabłkiem to na pewno jest bananem - no bo czym innym może być?
      • c2h6 Re: Wiadomo kto pobił poznaniaków pod Redeco - to 16.03.11, 10:34
        Gość portalu: Marcin napisał(a):

> Genialny dziennikarz!!! Ja też zastosuje jego dedukcję - wyszło mi (przez rachu
        > nek prawdopodobieństwa), że skoro dziennikarz nie jest jabłkiem to na pewno jes
        > t bananem - no bo czym innym może być?

To w jakim środowisku należy w takim razie szukać sprawców napadu, co? Skoro nie ministranci, nie harcerze, nie kiblice, to kto napadł?

Zaraz odpiszesz tchórzliwie, jak każdy śląskowy kiblic, że nie wiesz i że to nie twoja sprawa. Ech, żeby ci "ultrasi" mieli chociaż tyle jaj żeby się przyznać "tak, to my". Ale oni jak zwykle są mocni w kupie, a potem się chowają do mamuś pod pierzynki i z bezpiecznych komputerów drą szatki jak to wszyscy się na nich uwzięli.

• elektryczny.klecznik wiadomo, kto pobił. albo nie, nie wiadomo 0_o 16.03.11, 10:49
          Jak nie harcerze, nie ministranci, nie kibice, to to musiała być mafia. Zorganizowana akcja. Tylko dlaczego, zamiast strzelać, przypieprzyła się do, cytuję, "barw". Ej, czekajcie, skoro to lanie było jednak za barwy, to albo mafia próbowała podszyć się pod kibiców, albo to byli kibice. Sam już nie wiem, ale przyznacie, że to mogło tak być, nie?

Stawiam też na inny wariant - poznaniaków pobiła mafia (dlaczego?-tego nie wiem), ale poznaniacy zmyślili, że pobito ich "za barwy", żeby uszyć buty wrocławskim kibolom.

I, uwaga, ostatni wariant: poznaniacy przyjechali do Wrocławia tylko po to, żeby dać się postukać przez umówionych ludzi i potem zwalić winę na kiboli Wrocławia. Jest to wariant znany jako "Podstępny Poznaniak". Wszyscy wiemy, że poznaniacy są podstępni i jest to najbardziej prawdopodobna opcja, nie?

:D
          • turbo_wesz Re: wiadomo, kto pobił. albo nie, nie wiadomo 0_o 16.03.11, 10:53
            a może to byli zakamuflowani kibice arki gdynia ?
            • elektryczny.klecznik Re: wiadomo, kto pobił. albo nie, nie wiadomo 0_o 16.03.11, 11:00
              Racja, nie wpadłem na to.

Musimy zatem poszerzyć grono podejrzanych.

Pierwszy model - to mogła być dowolna drużyna piłkarska mająca akurat kosę z kibolstwem Śląska, która chciała dopierniczyć kibolom Śląska, aby na tych właśnie spadły zarzuty.

Drugi model - to mogła być dowolna grupa społeczna, żyjąca w konflikcie ze środowiskiem kibolskim, nieważne, czy Śląska czy jakiejkolwiek innej drużyny, która chciała, by środowisko piłkarskie znalazło się pod czujnym (hahhaha) okiem (hahahahahahahahaha) policji (uaaaaaaaahahahahhaah).

Trzeci model - stawiam na Tolka Banana.
              • Gość: xyz Re: wiadomo, kto pobił. albo nie, nie wiadomo 0_o IP: *.internetia.net.pl 16.03.11, 11:02
                Ciężki wybór ja bym poprosił o koło ratunkowe. Ale nie telefon do kibiców...

P.S.
                A może to była policja?
                • elektryczny.klecznik Re: wiadomo, kto pobił. albo nie, nie wiadomo 0_o 16.03.11, 11:04
                  Wszak mówią, że najciemniej pod latarnią... może być policja, kto wie. Tak zwana prowokacja, nie? Ale czy oni już mogą prowokować? :D:D:D:
                  • Gość: xyz Re: wiadomo, kto pobił. albo nie, nie wiadomo 0_o IP: *.internetia.net.pl 16.03.11, 11:07
                    Ale wszyscy jesteśmy zgodni... to mógł być każdy ale na pewno nie kibole Śląska.

Czyli idziemy do przodu bo zawężamy grono podejrzanych...
                    • elektryczny.klecznik Re: wiadomo, kto pobił. albo nie, nie wiadomo 0_o 16.03.11, 11:13
                      Zdecydowanie. Nasze społeczne dochodzenie jest w tej chwili na bardzo zaawansowanym etapie.
                      • Gość: KSG Re: wiadomo, kto pobił. albo nie, nie wiadomo 0_o IP: 195.177.83.* 16.03.11, 15:54
                        na szczescie sztuka dedukcji pseudoredaktorzyna wykluczyl kiboli Gornika Wałbrzych...

Milicja i prowokacja? no nie wypisujcie glupstw. Milicjanci sa tylko po to by sluzyc i chronic. Bic? To by wypaczalo w ogole sens istnienia milicji...

Jestem przekonany, ze jezeli jakakolwiek krzywda w postaci oklepu spotkala redaktorzyne od osobnika koloru skory czarnego, to takze by twierdzil, ze to kibol. Oczywiscie trzeba podkreslic, ze nie z Angli, ani innego klubu zachodniego, gdyz tam chuliganizm nie istnieje i z tamtad powinnismy czerpac wszelkie wzorce... wiec sztuka nie gorsza od redaktora dedukcji wnioskuje, iz redaktor uznalby owego czarnoskorego osobnika za kibola AC Mozambik!
                        • Gość: xyz Re: wiadomo, kto pobił. albo nie, nie wiadomo 0_o IP: *.internetia.net.pl 16.03.11, 17:08
                          ""To by wypaczalo w ogole sens istnienia milicji... ""
                          Policji miało być bo milicja właśnie do tego służyła....
        • sverir Re: Wiadomo kto pobił poznaniaków pod Redeco - to 16.03.11, 14:43
          > To w jakim środowisku należy w takim razie szukać sprawców napadu, co? Skoro nie
          > ministranci, nie harcerze, nie kiblice, to kto napadł?

Jakkolwiek wniosek zapewne jest słuszny i sprawcami pobicia są kibole Śląska, to dedukcja pana redaktora jest w istocie godna Sherlocka Holmesa.

A wszystko przez to, że pan redaktor swoją dedukcję przeprowadził odwrotnie, tj. najpierw postawił wniosek, a potem dobrał do niego dowody. Bo jeżeli nie założenie, że na pewno pobili kibole Śląska, to po co podkreślać niebieskie koszulki pobitych? Wiem, pomysł absurdalny, ale czy można wykluczyć, że pobicie było zemstą za jakąś wcześniejszą akcję? Że może jeden z pobitych miał tzw. dług i dorwał go wierzyciel? Że doszło do pomyłki?

Nie, powyższe są niemożliwe. Ponieważ przypadkiem pobici mieli niebieskie koszulki. Gdyby nie mieli niebieskich koszulek, ale byliby czarni, to z pewnością napad byłby rasistowski. A gdyby nie mieli żadnych barw i byliby białymi heteroseksualistami, a na szyi nosili medaliki z matką boską to co? Pan redaktor skojarzyłby to z agresywną grupą muzułmanów?
          • Gość: xyz Re: Wiadomo kto pobił poznaniaków pod Redeco - to IP: *.internetia.net.pl 16.03.11, 17:05
            Tak kolego wszystko się zgadza.

Specjalnie jechali do Wrocławia aby się zemścić i zrzucić podejrzenia na Bogu ducha winnych kiboli czy inną grupę ludzi. Co tam pieniądze na podróż co tam czas ważne aby łomot nie był w Poznaniu.

Wierzyciel z Wrocławia u którego Poznaniak wziął dług (zapewne rok wcześniej na tej samej imprezie... !?) wiedział, że tego dnia o tej godzinie (w tych godzinach) jego dłużnik jest akurat na Nowym Dworze... no to co idziemy po kasę ale zapomnieli jej po akcji zabrać.

Pomyłka fakt to spierniczamy gość na pewno się nie skapnie a dostał wpiernicz bo zrobił coś i zapewne zasłużył.

Szukajmy więcej wymówek bądźmy kreatywni. Może UFO?
            • sverir Re: Wiadomo kto pobił poznaniaków pod Redeco - to 16.03.11, 18:27
              > Specjalnie jechali do Wrocławia aby się zemścić i zrzucić podejrzenia na Bogu ducha winnych
              > kiboli(...)

Dlaczego zrzucić podejrzenia na Bogu ducha winnych kiboli? Tę tezę lansuje przede wszystkim pan redaktor, być może słusznie, ale niekoniecznie.

Przypomnieć co było w Krakowie, kiedy zamordowano "Człowieka"? Pierwszy artykuł mówił o masakrze wśród kibiców. A potem sama gazeta (choć oddział krakowski) rakiem się wycofał z lansowania tej tezy i zaczął pieprzyć cos o porachunkach mafijnych. Dziwne, to w Krakowie mógł być porachunek mafijny, a we Wrocławiu już nie?

> Wierzyciel z Wrocławia u którego Poznaniak(...)

Podoba mi się Twój pomysł. Też bym chciał wierzyć, że przestępcy mają swoja właściwość miejscową i starają się jej przestrzegać. To o krok od zorganizowania legalnej działalności przestępczej. A jak bardzo ułatwi unikanie kłopotów.

> Szukajmy więcej wymówek bądźmy kreatywni.

Cóż, wprawdzie na wstępie zaznaczyłem, że sam raczej również podejrzewałbym kibiców, więc nie mnie należy podejrzewać o szukanie wymówek.. Ale ok, nie tylko widać kibole mają czasami problem z kojarzeniem.

Bądźmy więc kreatywni.

W Krakowie wyjdę na ulicę, dam komuś w mordę, zabiorę portfel, a na koniec akcji założę szalik Śląska. Oczywiście ewentualne lanie od kibica Cracovii dostanę na tle porachunków kibiców, bo przecież przestępczość krakowska (ba, polska!) stoi tylko kibicami?

Zastanawiam się, dlaczego świat redaktorów jest taki prosty. Ofiara pobicia czarna - napad na tle rasistowskim; ofiara pobicia kibicem - porachunki kibiców; ofiara pobicia homoseksualistą - homofobia. Kurde, zastanawiam się za co biją innych ludzi?

• Gość: DW Aj waj...Woda na młyn judenzeitung IP: *.217.146.194.generacja.pl 16.03.11, 09:51
      Wyborcza już wie, że byli to kibice!!! Teraz Stowarzyszenie Wielki Śląsk, powinno wytoczyć proces o pomówienie. Przypominam,że można wyłapać 2 latka za zniesławienie!
      Zresztą w 650 tys. mieście połowa może być kibicami.
      Proponuję olać ciepłym moczem redaktora z tej gó...anej gazetki i jego żałosne wypociny, ale oni nie "lubią" kibiców. Za to rzeźbiącym w gó...e(czytaj pedałom) w dupę włażą.
      • turbo_wesz Re: Aj waj...Woda na młyn judenzeitung 16.03.11, 10:54
        ni dy rydy - celowo zdefiniowali użycie słowa kibol w tekscie artykułu :) cwane świnie :D
      • Gość: taka prawda Re: Aj waj...Woda na młyn judenzeitung IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.11, 11:41
        To po co katokomuszy niedorozwoju wchodzić tutaj i ujadasz jak kudelek?? Zawsze jak Ci się w GW nie podoba możesz wchodzić i szczekać na forach katojęzyczych mediów.
        • Gość: DW Re: Aj waj...Woda na młyn judenzeitung IP: *.217.146.194.generacja.pl 16.03.11, 14:05
          Jakże nędzne są myśli ludzi małych.Takich jak Ty ścierko lewacka
    • hela_z_gazowni Pod Redeco bili kibole. Policja bagatelizuje in... 16.03.11, 09:59
      Świetny artykuł!!!! Brawo dziennikarzu brukowy!!! Nawet FAKT takich bredni nie smaruje.
      Mam nadzieje że nigdy nie dojdzie do tego że ktoś zostanie skazany, osądzony, napiętnowany bez jakichkolwiek dowodów. Dziennikarzyna bardzo by chciał aby skazać kibiców Śląska Wrocław za to że ktoś gdzieś kogoś pobił.
      Rozumiem że narzekamy na brak wykrycia sprawców przez policję. Ale nie mając jakichkolwiek dowodów, opierając się tylko na domysłach nie można nikogo napiętnować.
      JUŻ KIEDYŚ TAK BYŁO
      • Gość: Rowe Re: Pod Redeco bili kibole. Policja bagatelizuje IP: *.lan.bermudy.net 16.03.11, 10:08
        Myślę że stowarzyszenia Śląska Wrocław powinno wytoczyć redakcji proces za pomówienie i obrażanie. Jak teki pismak może mianować się dziennikarze? Jak redaktor naczelny jego gazety mógł zgodzić się na publikację takiego materiału?
        Artykuł pokroju Gazety Polskiej lub innego Rydzykowego dzienniki. Samolot spadł w Rosyjski , a premierem był Tusk to na pewno Rosjanie dogadali się z Tuskiem i zabili wielkiego męża stanu.

ŻENUA

Nie jestem kibicem Śląska. Zastawia mnie jak to możliwe że policja nie jest wstanie namierzyć uczestników takiego zbiegowiska w czasach gdzie w każdej Żabce jest 10 kamer.
        • Gość: +* Re: Pod Redeco bili kibole. Policja bagatelizuje IP: *.dip.t-dialin.net 16.03.11, 10:48
          >Wyborcza już wie, że byli to kibice!!!<

Mości Panowie - DW, hela_z_gazowni, rowe & Co -
          przeczytajcie jeszcze raz ( najlepiej głośno ) to zdanie:
          > …grupa kiboli (celowo używam takiego określenia, by nie obrażać kibiców) napadła…<

>Teraz Stowarzyszenie Wielki Śląsk, powinno wytoczyć proces o pomówienie.<
          Czy Wielki Śląsk to Stowarzyszenie kibiców czy kiboli ?
          • Gość: precz Re: Pod Redeco bili kibole. Policja bagatelizuje IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.03.11, 14:41
            Jak widać sami krzykacze uznają że to to samo.
    • piotr.sko Pod Redeco bili kibole. Policja bagatelizuje in... 16.03.11, 10:17
      Przecież chodzą na te same siłownie. Kumpli mają łapać?
    • c2h6 Re: Wiadomo kto pobił poznaniaków pod Redeco - to 16.03.11, 10:41
      italian-man napisał:

> HAHAHA, świetne dziennikarskie śledztwo...
      >

Widzę że ciebie przerasta połączenie ze sobą dwóch lulb więcej przesłanek. A tu sytuacja jest taka:
      1) Ktoś w ogóle rozpoznał że koszulki tych napadniętych są klubowe, piłkarskie. To wskazuje na choćby minimalne zainteresowanie piłką.
      2) Ktoś miał do klubu od tych koszulek stosunek emocjonalny. To znowu wskazuje na zainteresowanie piłką.
      3) Bicie zostało przerwane po zdjęciu koszulek przez napadniętych. Czyżby napadającymi byli homoseksualiści których ruszył widok męskich torsów? A może znowu jest to wskazówka że chodziło konkretnie o koszulku poznańskiego klubu?

Ale prawdziwy kiblic Śląska nie podda się logicznemu wnioskowaniu, tylko będzie tchórzliwie skamlał że to na pewno żaden jego współdres.

• Gość: xyz Wszscy winni ale nie my.... IP: *.internetia.net.pl 16.03.11, 10:54
        Kolego nie potrzebnie się ścierasz bo jak widzisz wszyscy inni są źli tylko nie kibice Wrocławscy. Taki łysy troglodyta i tak nie zrozumie a jemu podobni lub wielce zakochani mieszkańcy miasta zamiast merytorycznej dyskusji zaczynają wyklinać bądź obrażać innych co widać w postach powyżej.
      • sverir Re: Wiadomo kto pobił poznaniaków pod Redeco - to 17.03.11, 10:03
        > Ale prawdziwy kiblic Śląska nie podda się logicznemu wnioskowaniu, tylko będzie
        > tchórzliwie skamlał że to na pewno żaden jego współdres.

Ech, gdyby iść tokiem takiego rozumowania i rozumowania pana redaktora Maciorowskiego (mało prawdopodobne wydają mu się gościnne występy), to do tej pory policja szukałaby mordercy z bijatyki na Grabiszyńskiej. A okazał się nim kibol Wisły Kraków - wg normalnych osób to coś niesamowitego, że kibol miałby przyjechać do innego miasta!
        • sverir Re: Wiadomo kto pobił poznaniaków pod Redeco - to 17.03.11, 10:05
          Ale muszę jeszcze uzupełnić (to forum, więc niestety takie deklaracje są konieczne): też podejrzewam kiboli Śląska czy jakiegokolwiek innego klubu wrocławskiego (podobno jest ich tyle, że finansowanie Śląska jest nieuczciwe wobec innych klubów piłkarskich). Staram się jednak nie opierać swojego toku rozumowania na tym, że "kto inny miał pobić, jak nie kibole Śląska?". Zaprawdę powiadam wam, nie wszyscy przestępcy we Wrocławiu są kibolami.
        • pokemon77 Re: Wiadomo kto pobił poznaniaków pod Redeco - to 17.03.11, 12:37
          Zadyma na grabiszynskiej byla w dzien meczu , ukald miedzy kibicami Wisly i Slaska jest znany pilkarskiej splecznosci ,karakowiacy przyjechali na zapowiadana od dluzszego czasu zadyme by wspomoc kiboli Slaska.NIerznij glupa i nie porownoj przypadkowego pobicia Poznaniakow na Nwym Dworze (gdzie przemieszkalem mlodosc) do ustawek meczowych.Przypadkowe w znaczeniu ze kibole z ND nie wiedzieli o przyjezdzie Poznaniakow.
          • sverir Re: Wiadomo kto pobił poznaniaków pod Redeco - to 17.03.11, 17:32
            Naiwny jesteś jeżeli myślisz, że kibole jeżdżą na gościnne występy wyłącznie w dniu meczu. No, ale to już Twoja sprawa.

> NIerznij glupa i nie porownoj przypadkowego pobicia(...)

A będę porównywał. Bo tu rozumowanie większości jest takie: na pewno musieli to być kibole Śląska, bo niemożliwe żeby to byli kibole innej drużyny. A dlaczego niemożliwe? Raz w życiu miałem przepychankę z kibicem. Rzecz miała miejsce w Krakowie, ja z Wrocławia, a on z Bytomia. Dało się?

• truten.zenobi przecież tak normalnie policja "pracuje" 16.03.11, 11:36
      nie bardzo rozumiem zdziwienia dziennikarzy...

najlepiej wmówić ofierze że sama jest sobie winna albo wszystko zmysliła albo sama sie pobiła/okradła/zniszczyła... i namówic ja do tego by nic nie zgłaszała.
      najważniejsze są statystyki!
    • canaletto2a Pod Redeco bili kibole. 16.03.11, 11:59
      Artykuł nierzetelny ,pełny bicia piany.
      Nie napisałeś żąłosny pismaku o tym ,że chłopcy z Poznania byli pod wpływem alkoholu.Jeden
      2 promile drugi 0,6 promili.W tym czasie opiekowali się swoimi dziećmi.

www.gazetawroclawska.pl/sport/jestemkibicemniebandyta/380101,czy-poznaniacy-sprowokowali-atak-pseudokibicow-slaska,id,t.html
      Czyli ...rzucasz gó..m wyborczym.
      • Gość: +* Re: Pod Redeco bili kibole. IP: *.dip.t-dialin.net 16.03.11, 13:53
        canaletto2a wyrzęził: >Nie napisałeś żąłosny pismaku o tym ,że chłopcy z Poznania byli pod wpływem alkoholu.<
        Widocznie też jesteś pod wpływem i w zamroczeniu litery ci migają canaletto bardzo rzetelny ! A teraz przeczytaj jeszcze raz (najlepiej głośno) ten oto fragment artykułu :
        >Wiadomo, że pobici mężczyźni byli nietrzeźwi i mieli na sobie koszulki z napisem "Lech 2001" (od daty urodzin młodych zawodników). Tyle wiadomo na pewno.<
    • Gość: Kot Wiadomo kto pobił poznaniaków - to policja IP: *.internetia.net.pl 16.03.11, 13:16
      Skoro policja ma spenetrowane środowisko kiboli to łatwo może ustalić kto to zrobił.
      Skoro nic nie robi to znaczy że sprawa dotyczy jednego z nich. Zawsze tak było.
    • zwyklyglupol Wrażenie mediaworkera jest na szczęście nieistotne 16.03.11, 14:00
      Liczą się fakty, a te są takie,że dochodzenie trwa, a o jego skutkach będziemy się mogli wypowiadać po zakończeniu.teraz wypowiadają się pieniacze.
      • c2h6 Re: Wrażenie mediaworkera jest na szczęście nieis 16.03.11, 14:32
        zwyklyglupol napisał:

> Liczą się fakty, a te są takie,że dochodzenie trwa, a o jego skutkach będziemy
        > się mogli wypowiadać po zakończeniu.teraz wypowiadają się pieniacze.

Fakty to są takie, że sprawnie działająca policja powinna w tak trywialnej sprawie zakończyć dochodzenie w dwa dni. Niech stracę - w trzy. Jeden dzień na przepytanie kontaktów kto to zrobił lub mógł zrobić, drugi na dostarczenie delikwentów na komendę i okazanie. Szlus.
    • Gość: normalny Proponuję inny temat śledztwa IP: 193.46.186.* 16.03.11, 15:07
      Panie Maciorowski, a może przeprowadziłby Pan swoje śledztwo w sprawie "Dlaczago rodzic przjeżdża na imprezę sportową w stanie upojenia alkoholowego (2 promile)?". Tylko to nie dotyczy kiboli więc dla Pana to nieistotny temat.
      • Gość: ulka Re: Proponuję inny temat śledztwa IP: *.wroclaw.mm.pl 16.03.11, 15:27
        Gość portalu: normalny napisał(a):

> Panie Maciorowski, a może przeprowadziłby Pan swoje śledztwo w sprawie "Dlaczag
        > o rodzic przjeżdża na imprezę sportową w stanie upojenia alkoholowego (2 promil
        > e)?". Tylko to nie dotyczy kiboli więc dla Pana to nieistotny temat.

To że ofiara była pod wpływem alkoholu nie usprawiedliwia sprawcy. Czy ty usprawiedliwiłbyś agresorów, którzy by napadli na ciebie, gdy wracałeś wieczorem z pubu po kilku drinkach ?
    • lukbud Pod Redeco bili kibole. Policja bagatelizuje in... 16.03.11, 15:34
      mierny dziennikarzyna.....
    • slarwar Pod Redeco bili kibole. Policja bagatelizuje in... 16.03.11, 15:48
      Bagatelizuje, bo te bandziory to ich kumple . . .
    • bartekjamajka żenujący poziom artykulu 16.03.11, 18:33
      rzecznik policji Paweł Petrykowski: - Z zeznań świadków zdarzenia, których przesłuchaliśmy do tej pory, nie wynika, że napastnikami byli kibice Śląska. Żaden nie miał szalika ani innych ubrań w kolorach wrocławskiej drużyny.

To zadziwiające wnioski. Szanowny panie rzeczniku, ja bez drobiazgowego śledztwa wyspecjalizowanej grupy Sherlocków zapewniam pana: to byli kibole (nie kibice) Śląska. Niech mi pan wierzy. Na pewno.
      • Gość: Dud Re: żenujący poziom artykulu IP: 62.233.251.* 17.03.11, 09:06
        posłuchaj sam siebie
        "To zadziwiające wnioski. Szanowny panie rzeczniku, ja bez drobiazgowego śledztw
        > a wyspecjalizowanej grupy Sherlocków zapewniam pana: to byli kibole (nie kib
        > ice) Śląska.
        Niech mi pan wierzy. Na pewno."

na pewno to Kopernik była kobietą ;)

a gejzeta i tak juz szykuje stos dla spalenia kogś byle kogo byle miał szalik WKSu
        gejzeta wydaje wyroki i gejzeta prowadzi śledztwa .... co jeszcze robi gejzeta ?
    • labeo Pod Redeco bili kibole. Policja bagatelizuje in... 16.03.11, 18:34
      "szeroko zakrojona akcja specjalnie powołanej grupy wyspecjalizowanych funkcjonariuszy" - jak coś policja ma wykryć skoro w praktyce oznacza to kilku pierdzistołków, którym nie bardzo zależy.
    • padoq Bardzo dobry artykuł 16.03.11, 20:07
      Smutna prawda kibole od lat robią co chcą mają powiązania z grupami przestępczymi policja wie o wszystkim ale wykonuje pozorowane ruchy jak prasa coś nagłośni magistrat umywa raczki i nic się nie zmienia teraz już chyba nawet za późno na radykalne zmiany ale czym więcej dziennikarze będą poruszać ten temat tym lepiej dla nas wszystkich ...
      • Gość: Dud Re: Bardzo mierny artykuł IP: 62.233.251.* 17.03.11, 09:10
        a może redaktorów gejzety zatrudnić w policji marnują się w tym szmatławcu ;)
        przecież oni juz wszystko wiedzą kto co i jak z kim i po co ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka