Dodaj do ulubionych

Politechnika: Chcesz miejsce w akademiku, złóż ...

30.05.11, 15:43
Taaaaak! Złóż podanie, tylko pamiętaj!! Jeżeli jesteś dzieckiem rencisty i emerytki to miejsca nie dostaniesz. Jesteś za bogaty!!! Miejsca dostaną ludzie z zerowym dochodem albo z dochodem rzędu 200zł/os. KIEDY DO KU..WY N..DZY KTOŚ TO ZACZNIE WERYFIKOWAĆ???? Dlaczego ludzie bezczelnie przynoszą zaświadczenia o zerowym dochodzie i nikt ich nie pyta za co żyje ich rodzina? Jestem absolwentem Politechniki Wrocławskiej, moi rodzice to rencista i emerytka i nigdy nie dostałem miejsca w akademiku ani stypendium socjalnego.
Tylko żeby było jasne. Ja wiem że są ludzie biedni których niski dochód na osobę w rodzinie jest autentyczny. Chodzi mi o oszustów którzy korzystają z pomocy państwa polskiego czyli z pomocy finansowanej z podatków nas wszystkich.
Całe szczęście skończyłem studia i już tego wszystkiego nie widzę ale jak zobaczyłem ten artykuł to mi się przypomniało i sobie popisałem. Pozdrawiam czytelników :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Agnes Re: Politechnika: Chcesz miejsce w akademiku, złó IP: 89.75.37.* 30.05.11, 16:09
      Jak taki yntelygent jak Skalny będzie pierdział w stołek to nic się nie zmieni, koleś już dział studencki ma , ZDS ma i co jeszcze - z niczym nie wyrabia tylko chodzi tm swoim żółwim krokiem i sie buja od spotkania do spotkania... a robota leży bo przecież zmęczony jest ...
    • Gość: miś Re: Politechnika: Chcesz miejsce w akademiku, złó IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.05.11, 16:21
      Jest tak bo jednym zaświadczenie wystawia Urząd Skarbowy a innym Sołtys.
      • Gość: sołtys Re: Politechnika: Chcesz miejsce w akademiku, złó IP: *.173.32.110.tesatnet.pl 30.05.11, 23:01
        A to dziwne, bo w zasadzie mogę co najwyżej napisać, ze na moim podwórku hasa 20-30 kur w towarzystwie 2-3 kogutów.

Jeśli uczelnia toleruje takie zaświadczenia, w krótkim czasie powinna doczekać się kontroli systemu pomocy. Pytanie tylko, czy studenci się wychyla?
    • Gość: antystudent Re: Politechnika: Chcesz miejsce w akademiku, złó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.11, 17:23

Wystarczy zobaczyc na samochody parkujace pod Tkami, owszem ze obecnie auto za 10 000 to calkiem ciekawe nawet sie kupi ale juz utrzymac - sporo szmalu. Tylko jak widze auto za 50 000 pod akademikiem to kogo - babci albo stryjka nie?
    • martina.15 Re: Politechnika: Chcesz miejsce w akademiku, złó 30.05.11, 17:39
      Brawa za refleks- zbieranie podań trwa od początku maja, kończy się jutro.

Poza tym nie wiem za bardzo w takim razie kim jest pan Skalny. Mieszkam w rodzinnym akademiku 3 rok i nie wiem :) ale za to wiem że rodziny mieszkają na dwóch piętrach w T6. Zastanawiam się kto w takim razie lepiej się zna :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka