Dodaj do ulubionych

Gienek Loska dziś zaśpiewa w finale telewizyjne...

05.06.11, 08:23
Świetny pomysł z przeprowadzką, nie trzeba będzie jak dotąd uciekać z ogródków w rynku, gdy na horyzoncie pojawi się nasz ryczący bohater. Jak można tak wrzeszczeć? Jak straszył na Świdnickiej pod Solpolem, panie z okolicznych firm wychodziły i błagały, żeby przeniósł się gdzie indziej, bo pracować się nie da. Dynamika jedna - ryk, intonacja niepewna. Dzięki władzom Wrocławia - w rynku ma być miło!
Obserwuj wątek
    • Gość: I Re: Gienek Loska dziś zaśpiewa w finale telewizyj IP: *.KREDKA.ds.uni.wroc.pl 05.06.11, 10:03
      Świetny pomysł? Dla Krakowa świetny. Bo tam pewnie Gienka docenią. A Wrocław straci bardzo wyrazistą osobowość.

Co za niekompetentna i stronnicza osoba przeprowadzała ten wywiad?! Po za tym pytania sformułowane w sposób wręcz nieprofesjonalny. "solidarność z lumpami"? Co to ma do cholery być?
      Z resztą, czego można spodziewać się po GW.
    • sheepkeeper Tia, Kraków wręcz uwielbia głośnych grajków 05.06.11, 10:29
      co potwierdza choćby ilość mandatów danych Robertowi Pieculewiczowi za granie na Rynku krakowskim.
    • idepozapalki Re: Gienek Loska dziś zaśpiewa w finale telewizyj 05.06.11, 10:38
      Mi jakoś Gienek czy inni grajkowie nie przeszkadzają. Wręcz lubię, kiedy niedaleko mnie jakiś jest, piwo mi lepiej smakuje.

Za to duuużo bardziej przeszkadzają mi wrzeszczące małe dzieci albo te większe ganiające między stolikami, podczas gdy rodzice mają akurat w dupie, co robi pociecha, bo przecież piją piwo, a "dziecko nikomu krzywdy nie zrobi".

Także mów za siebie - ja tam dobrych grajków lubię. Co innego rzępolący "pseducyganie", wszelkiego rodzaju naciągacze itp. Tych bym pogonił na zbity pysk
      • Gość: z "także" == "również"? Czy "tak że" == "tak więc"? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.11, 11:17
        Zdecyduj się na coś, bo wychodzi bełkot.
        • idepozapalki Re: "także" == "również"? Czy "tak że" == "tak wi 05.06.11, 12:04
          Każdemu może się trafić błąd. Nie masz innego powodu, żeby się przyczepić? ;)
      • Gość: boleklolek Re: Gienek Loska dziś zaśpiewa w finale telewizyj IP: *.wroclaw.mm.pl 05.06.11, 11:21
        Ja też lubię grajków ulicznych, pod warunkiem że nie wyją mi pod oknem w sobote o 9. rano, w jedynym dniu w tygodniu kiedy mogłem sie wyspać.
        A tak było z panem Gienkiem i mną jak jeszcze wynajmowałem mieszkanie na świdnickiej.
        Gitara podłączona do wzmacniacza i hulaj dusza piekła nie ma . Momentami myślałem że zaczne w niego czymś rzucać np. jakbym walnął doniczką to pewnie by ucichł albo przynajmnniej zmienił miejsce swojej artystycznej profesji :) Skończyło sie jednak na tym, że pana Gienka "wyparli" ze świdnickiej panowie grający na harmonii i w odróżnieniu od pana Gienka nie robili tego w taki sposób, że było ich słychać w promieniu 2km kwadratowych, także luz :)
        • Gość: Kamila Re: Gienek Loska dziś zaśpiewa w finale telewizyj IP: *.wroclaw.mm.pl 05.06.11, 11:47
          Otóż to. Nawet najlepsza muzyka jest irytująca, kiedy chce się w spokoju odpocząć. Zero szacunku do mieszkańców, którzy ciężko pracują i należy im się wypoczynek.. Do grania koncertów są odpowiednie miejsca. A fani niech zaproszą go na swoje osiedle.. Ciekawe po ilu godzinach mieliby wszystkiego serdecznie dosyć ;)
        • cheffin Re: Gienek Loska dziś zaśpiewa w finale telewizyj 05.06.11, 17:11
          Trzeba wynajmowac poza miastem, taniej i ciszej i bez miejskiego smrodu.,.............
          • Gość: MM Re: Gienek Loska dziś zaśpiewa w finale telewizyj IP: *.multimo.pl 06.06.11, 12:00
            Jasne, a potem miasto narzeka, że centrum się wyludnia i tworzy się wymarłe city.
    • berloo Gienek Loska dziś zaśpiewa w finale telewizyjne... 05.06.11, 11:05
      Nie znam Gienka Loski i nie oglądam programów typu X-Factor, ale zaintrygował mnie ten fragment o promowaniu Wrocławia osobą Pana Loski.

W tej chwili wszystkie duże stacje telewizyjne mają jakieś show będące w istocie powieleniem tego samego pomysłu. W każdym sezonie, a więc dwa razy w roku, odbywają się "finały" tych programów, co daje nam w sumie kilku zwycięzców i kilkunastu - kilkudziesięciu "finalistów". Czy naprawdę jedno z największych miast Polski mogłoby zyskać coś dzięki jednej z kilkuset telewizyjnych "gwiazdeczek"? Pan Loska Wrocławiowi wiele dać nie może, a ewentualna promocja z jego udziałem byłaby tak naprawdę promocją jego samego, a nie miasta.

Są jeszcze dwa inne aspekty?
      # Jak miałaby wyglądać ewentualna promocja z wykorzystaniem takiego 5-minutowego celebryty? "Zwiedzanie Wrocławia śladami Gienka Loski"?, a może miasto powinno zadbać o umieszczenie w przewodniku miejsc i godzin jego ulicznych występów?
      # Czy naprawdę chcemy przyciągnąć do miasta widzów "X-Factor" i innych tego typu programów? Wydaje mi się, że ani na nich nie zarobimy, ani atmosfera w mieście nie będzie lepsza.
    • Gość: Ewa Re: Gienek Loska dziś zaśpiewa w finale telewizyj IP: *.dynamic.chello.pl 05.06.11, 11:10
      Mieszkam w Krakowie. Jestem już starszą panią (mam 53 lata) a nie mogę się doczekać Gienka na krakowskim rynku. Miło na rynku to nie znaczy cicho. Nie znoszę Wrocławia, bo tam nie ma tego klimatu co w Krakowie. Władze Wrocławia nie maja pojęcia jak wypromować swoje miasto.
      • Gość: z Re: Gienek Loska dziś zaśpiewa w finale telewizyj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.11, 11:24
        A ja nie znoszę krakówka, a zwłaszcza jego zarozumiałych i zadufanych w sobie mieszkańców, którzy uważają się za lepszych od innych w kraju i zadzierają bez powodu nochala przy byle okazji. To wy nie macie pomysłu na promocję, bo w zasadzie nie macie do zaoferowania nic oprócz Starego Miasta i zamku na Wawelu (teraz sprofanowanego "wiadomym" grobem). Przez całe dziesięciolecia cała Polska, w tym także mieszkańcy Wrocławia, zrzucali się na "zabytki Krakowa", więc teraz przynajmniej wypadałoby siedzieć cicho, bo na nas zrzutki nie było, boża kobyłko.
        • Gość: golem Re: Gienek Loska dziś zaśpiewa w finale telewizyj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.11, 15:20
          Wrocław to pipidówa prowincjonalna przy Krakowie, nie mieszkam w Krakowie, ale i tu i tu często bywam. I to wrocławianie cierpią na nadęcie z powodu Wrocławia, większe niz krakowiacy i do tego niczym nieuzasadnione.
        • Gość: Roman Re: Gienek Loska dziś zaśpiewa w finale telewizyj IP: *.dynamic.chello.pl 05.06.11, 16:16
          Wiesz dlaczego Krakowianie są lepsi ? Bo mają POZIOM. Twoja wypowiedź świadczy, że jestes totalnym dnem i od razu widać, że nie jesteś z Krakowa. Ja też nie, ale to dostrzegam. jaskrawo.
          • Gość: golem Re: Gienek Loska dziś zaśpiewa w finale telewizyj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.11, 18:33
            Używanie słów ,,totalny" jest chrakterystyczne dla takich jak ty yntelktualisto Romanie, reprezentującym wyzszy poziom a poza tym, prawda w oczy kole.
          • qwerty_solo Re: Gienek Loska dziś zaśpiewa w finale telewizyj 06.06.11, 07:55
            TOTALNY regionalizm? hehe.
      • Gość: xxx Re: Gienek Loska dziś zaśpiewa w finale telewizyj IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.11, 11:46
        Milcz kobieto, bo pierdoly opowiadasz.
      • Gość: misza Re: Gienek Loska dziś zaśpiewa w finale telewizyj IP: *.wroclaw.vectranet.pl 05.06.11, 13:00
        Po wpisie jednego krakusa, cytuję "Kraków w niczym nie ustępuje Wiedniowi czy Pradze" nic mnie już z waszej strony nie zdziwi. :)
      • cheffin Re: Gienek Loska dziś zaśpiewa w finale telewizyj 05.06.11, 17:14
        Popieram pania ..............byla Wroclawianka sentyment pozostal w Rynku nie ma klimaty poza piwnym............
    • jekas Gienek Loska 05.06.11, 11:19
      I bardzo dobrze, że trafił do TVNu. Nie będzie ryczał na Świdnickiej. Głos może i ma, ale śpiewał za głośno.
    • sstes Gienek Loska dziś zaśpiewa w finale telewizyjne... 05.06.11, 12:56
      Co za kicha i brak wyobraźni w naszym magistracie...
      Powinni dać pozwolenie bezwzględnie i się cieszyć, że nadal nic nie muszą robić, bo większość roboty marketingowej robi sam prezydent (chwała mu za to, brak chwały, że praca reszty, zwłaszcza Wydziału Transportu przynosi tak powolne i drogie rezultaty - tyle off topic).
      Ok, rozumiem, że niektórym nie pasuje Gienek w godzinach rannych, ale w czwartkowy, piątkowy, sobotni lub inny wieczór? To by był dopiero niesamowity performance.
      Sztuka nie musi się WSZYSTKIM podobać, a Gienek robi rock and roll po swojemu. Ma prawo do występu w mieście, które ma rekord Guinessa związanym z gitarą!
      On chce legalnie, a cyganie mają w dupie pozwolenia.
      Wiecie, dlaczego Kraków ma klimat? Bo jest tam wiele artystycznej różnorodności. Jest fortepian na rynku, czasem jakaś śpiewaczka.
      U nas może być wciąż czasem Gienek i to już jako gwiazda!
      Był spiewający Anglik, już go nie ma.
      Był Kozak, już go nie ma.
      Była śpiewaczka operowa. Już jej nie ma.
      Byli oryginalni mimowie... Już ich nie ma.
      Nadal jeszcze próbują być tancerze ognia (nagradzani w międzynarodowych konkursach artystycznych), ale jest im coraz trudniej, bo albo ogródki, albo jakiś gorący namiot z siedzącymi paniami, co nie wiedzą, co promują albo jakiś niemiecki jarmark.
      A cyganie (choć nasi faktycznie ostatnio są kulturalni, z dowcipem, niech będą) są WSZĘDZIE!
      Uważam, że Wrocław jeszcze ma znakomity klimat i wiele fajnych inicjatyw.
      Ale bezwzględnie wkrada się ostatnio coraz więcej chaosu.
      Wrocław, miasto Buskerbus Festivalu, powinno mieć pomysł i miejsce na aktywność uliczną wymienioną powyżej.
      Gienek, ja i moje grono znajomych cenimy Twoją twórczość. Cieszymy się, że osiągasz sukces w X-Faktorze.
      Mamy nadzieję, że zagrasz jeszcze wiele razy, ze zwykłej próżności na WROCŁAWSKIM Rynku i będziemy mieli nasz kawałem niezłego, autorskiego na pewno w interpretacji rock and rolla na żywo!
      PZDR
      • Gość: bbkk Re: Gienek Loska dziś zaśpiewa w finale telewizyj IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.06.11, 15:20
        W pełni podzielam opinię sstes i podłączam się do apelu.
        • Gość: Jonasz Re: Gienek Loska dziś zaśpiewa w finale telewizyj IP: *.wroclaw.mm.pl 05.06.11, 22:18
          Re: Gienek Loska dziś zaśpiewa w finale telewizyj
          Autor: Gość: bbkk IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.06.11, 15:20 Dodaj do ulubionych Skasujcie
          Odpowiedz W pełni podzielam opinię sstes i podłączam się do apelu.

Podłacz się lepiej do najbliższego gniazdka 230 V. Wstrząsnie i otrzeżwiejesz!
      • Gość: cegiel Re: Gienek Loska dziś zaśpiewa w finale telewizyj IP: *.wroclaw.vectranet.pl 06.06.11, 00:43
        sstes napisał:
        > Był spiewający Anglik, już go nie ma.

Jest nadal.
    • Gość: Mona Re: Gienek Loska dziś zaśpiewa w finale telewizyj IP: *.dynamic.mm.pl 05.06.11, 14:28
      "We Wrocławiu o niedowartościowanie nie jest trudno. Wydział kultury nie chce mi dać zgody na granie w Rynku."

Bo wydział kultury i Sternik już mają swojego pieszczocha - Marka Krajewskiego.

• cheffin Gienek Loska dziś zaśpiewa w finale telewizyjne... 05.06.11, 17:08
      Jak ktos nie zna sie na muzyce to niech nie ocenia, jak ktos chce mieszkac w Rynku we Wroclawiu to musi sie liczyc z halasem nie tylo ze spiewem Gienka Loski.........a cisza i spokoj to prosze za miasto sie wyprowadzic.
      • Gość: nasty Re: Gienek Loska dziś zaśpiewa w finale telewizyj IP: *.wroclaw.mm.pl 05.06.11, 18:17
        Jasne - to, że ktoś mieszka w centrum, to znaczy że ma znosić każdy hałas? Wychodzi na to, że mogę ze sprzętem grającym wyjść na ulicę i wrzeszczeć do mikrofonu bo to rynek, więc wolno? Wiadomo, że takie miejsce oznacza ogólny gwar spowodowany ilością ludzi, organizowane imprezy etc. Ale równie dobrze jakiś twój sąsiad może stwierdzić, że to miasto i sobie pod twoim oknem zacząć wyć.. A na uwagę kazać wyprowadzić się na wieś. Szanujmy się nawzajem.
    • Gość: saq Re: Gienek Loska dziś zaśpiewa w finale telewizyj IP: *.181.42.193.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.06.11, 20:39
      potwierdzam,
      facet krzyczał i ryczał a nie śpiewał. nie dało się tego słuchać pracując obok.
      • Gość: Jonasz Ryjec-wyjec IP: *.wroclaw.mm.pl 05.06.11, 22:13
        Na Swidnickiej było słychać zawodzenie z angielszczyzną rodem z Kołomyi. Przez dwa lata omijalem tego faceta, by mu nie robić przykrości i nie wrzucać do kapelusza przedziurkowanych biletów.
        Wrocław w końcu pozbędzie się hałaśliwego "twórcy".
    • wari Gienek Loska wygrał wielki finał show "X-Factor" 05.06.11, 22:46
      Te pan w rynku to był koszmar. Śpiewa marnie, ale nie to jest najważniejsze, najgorsze, że do tego bardzo głośno. Rynek czy Świdnicka to nie sala koncertowa! Miło jest posłuchać grajków ulicznych, ale nie takiego ryku z nagłośnieniem! Wiadomo, że mieszkając czy pracując w samym centrum bierze się pod uwagę większy hałas, ale nie można od ludzi wymagać, aby wytrzymywali się całodniowego ryczenia pod oknem.
    • sympatiaplus Gienek Loska wygrał wielki finał show "X-Factor" 05.06.11, 23:08
      Gienek Loska przeganiany we Wrocławiu, stał się tego miasta promotorem. Zabawne.
    • heraldek Bialoruski wyjec typu Czesio Niemen - Wydrzycki... 06.06.11, 00:05
      ..... kultura takich dzikusow - alkoholikow otumanila Polakow..... A won stad, do Lukaszenki....
      • Gość: KAKA Re: Bialoruski wyjec typu Czesio Niemen - Wydrzyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.11, 00:30
        A ty do Zulusów bo jakie masz prawo ubliżać ludziom .Polaku typu polak. A fuj ktosiu typu człowiek a fuj !!!!!!!!!!!!
        • Gość: Maks Okropny wątek IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.06.11, 01:04
          Pełen ksenofobii, żółci i chamstwa w czystej postaci.
          Ten facet ma dziś swój dzień, wygrał, został doceniony.
          Mam nadzieję, że nie będzie miał czasu wejść na to forum i poczytać jak bardzo otwarci są wrocławianie i jak się cieszą z jego sukcesu.
          Jesteście straszni.
          • Gość: fear Re: Okropny wątek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.11, 01:44
            Zakompleksione barany i oczywiscie specjalisci od śpiewu, akcentu, intoncji, modulacji, zawistni szmaciarze bez cienia pojęcia o muzyce, mozecie Gienkowi buty czyscic.
    • kontuary wiele hałasu o nic 06.06.11, 06:38
      I o co tyle krzyku? Konkurs dla amatorów,oceniany przez innych amatorów (których różni od tych pierwszych to, ze są znani - nie są wykształconymi muzykami). Wszystko razem oceniane przez widzów, statystycznych Polaków. Czyli -jak wykazują badania - słabo wykształconych, w 50% wtórnych analfabetów,którzy czytają ćwierć książki na pięć lat, noigdy nie byli w filharmonii ani operze, nie bywają w teatrze. I takie też mają gusta - niewykształcone, prostackie i byle jakie. Ot, masowa rozrywka dla gawiedzi. Ale pojawiła się szansa, że z rynku zniknie ryczywół. A tłum nadal będzie się zachwycał brzmieniem podobnym do dźwięku noża na szkle i odrodzeniem ballady dziadowskiej przez Maleńczuka i Czesława. Oby we własnych domach, bez zawłaszczania i terroru "dźwiękowego" w przestrzeni publicznej.
      • Gość: Marcello Re: wiele hałasu o nic IP: 193.46.186.* 06.06.11, 08:09
        Akurat Mozil to wyształcenie muzyczne jak najbardziej posiada. Won do szkoły krzykaczu.
    • qwerty_solo Przeganiają z Rynku? 06.06.11, 07:53
      No to duży sukces Wydziału Kultury... Cała Polska ogląda Gienka w TV, a oni go przeganiają z Rynku, bo przeszkadza. Wrocław Stolicą Kultury? Ręce opadają. Trzeba myśleć głową a nie... Panowie!
    • ruda_pantera Gienek Loska wygrał wielki finał show "X-Factor" 06.06.11, 09:42
      ciekawe czy teraz (po wygranej w konkursie) urząd wydałby taką decyzję i czy policjantom wystawiającym Panu wcześniej mandaty i robiącym problemy przez występny na wrocławskim rynku zrobiło się przez moment dziwnie głupio...?
      • Gość: nasty Re: Gienek Loska wygrał wielki finał show "X-Fact IP: *.wroclaw.mm.pl 06.06.11, 09:52
        A z jakiej okazji? Komuś, kto wygrał jakiś tam program to już wolno zakłócać spokój? Są miejsca, w których można grać koncerty - nie widzę przeszkód, żeby się na taki koncert wybrać..
    • forsetius Gienek Loska wygrał wielki finał show "X-Factor" 06.06.11, 09:44
      Heh, czytam te komentarze i widzę, że z sympatią do pana Loski jest jak z miłością rodzicielską: wzrasta z kwadratem odległości ;-)
    • Gość: gość Re: Gienek Loska dziś zaśpiewa w finale telewizyj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.11, 01:07
      Niech nie straszy, tylko się przeniesie. Im szybciej tym lepiej. Nie znoszę wyjców z ego większym niż umiejętności.
      Program wygrał tylko dlatego, że Polacy wyżej cenią ludzi "po przejściach" i z trudną sytuacją, niż tych z talentem i bezproblemowych (płaczka Papierska też wygrała tylko dlatego, że wciąż opowiadała jak to jej było ciężko). Poza tym żyjemy w kraju kochającym disco-polo, Ridlów i piosenkę biesiadną - i tu Gienek wpisuje się doskonale.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka